Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σχεσεις γιου μαμας

Recommended Posts

σημερα μου ειπε μια φιλη μου τα εξης!! εγω κοιμαμαι ακομα με το γιο μου που ειναι 4 χρονων . η κουνια του ειναι κολημενη στο κρεβατι μας.λεει οτι ερευνες εδειξαν οτι τα παιδια που στον υπνο τους εχουν σωματικη επαφη με τον γονιο αντιθετου φιλου ερεθιζονται χωρις να το ξερουν και οτι εχουν ενα δεσημο με την μαμα που τους καταπιεζει σε ολη τους τη ζωη και δεν μπορουν να ξεφηγουν και οτι εχουν αργοτερα οροβλημα στην σεξουαλικη τους ζωη με τις σχεσεις τους. τι λετε για αυτο εχετε ακουσει τιποτα τετοιο?? και κατι αλλο οτι τα αγορια φευγουν απο τη μαμα τους δεν εχουν σχεσεις καλες ενω τα κοριτσια καποια στιγμη γηριζουν στη μαμα. δεν μπορω να φανταστω τη ζωη μου χωρις να εχω σχεσεις και επαφες με το γιο μου ως μανα γιου παντα και φιλικες βεβαια! τι γνωμη εχετε ?? υπαρχη καποια μαμα με μεγαλυτερο γιο να μας διαφωτησει λιγο??

Διαφημίσεις

σημερα μου ειπε μια φιλη μου τα εξης!! εγω κοιμαμαι ακομα με το γιο μου που ειναι 4 χρονων . η κουνια του ειναι κολημενη στο κρεβατι μας.λεει οτι ερευνες εδειξαν οτι τα παιδια που στον υπνο τους εχουν σωματικη επαφη με τον γονιο αντιθετου φιλου ερεθιζονται χωρις να το ξερουν και οτι εχουν ενα δεσημο με την μαμα που τους καταπιεζει σε ολη τους τη ζωη και δεν μπορουν να ξεφηγουν και οτι εχουν αργοτερα οροβλημα στην σεξουαλικη τους ζωη με τις σχεσεις τους. τι λετε για αυτο εχετε ακουσει τιποτα τετοιο?? και κατι αλλο οτι τα αγορια φευγουν απο τη μαμα τους δεν εχουν σχεσεις καλες ενω τα κοριτσια καποια στιγμη γηριζουν στη μαμα. δεν μπορω να φανταστω τη ζωη μου χωρις να εχω σχεσεις και επαφες με το γιο μου ως μανα γιου παντα και φιλικες βεβαια! τι γνωμη εχετε ?? υπαρχη καποια μαμα με μεγαλυτερο γιο να μας διαφωτησει λιγο??

μάλλον η φίλη σου είναι κολλημένη με το γιο της και μάλλον θα γίνει πεθερά :evil: όπως αυτές που τυρρανάνε τις φίλες εδω!!!το αν θα φύγει ή οχι το παιδί σου απο τη ζωή σου είναι απόρρεια της όλης συμπεριφοράς σου ως προς το παιδί και δε νομίζω οτι έχει να κάνει με το φύλο του παδιού..

Υ.Γ. ΔΕΝ είμαι μαμά οπότε ενδεχομένως κάποια άλλη κοπέλα που είναι ήδη ίσως σε διαφωτίσει περισσότερο

io6Qp3.png

g3BCp2.png

μαλλον δεν το εγραψα σωστα και η απαντηση σου ως προς το κολημα ειναι μαλλον για εμενα. δεν ειμαι κολλημενη με τον γιο ουτε κακια πεθερα θα γινω η ζωη ειναι δικη του και ειμαι απο της ,μαμαδες που θελουν ο γιος τους να βρει μια κοπελα και να κανει και οικογενεια και να τον βλεπω και να χαιρομαι.απλα ειναι πολυ ασχημο το παιδι σου να μην εχει σχεσεις μαζι σου μετα απο καποια ηλικια. και το οτι κοιμομαστε μαζι ειναι αποφαση και του αντρα μου γιατι το παιδι ειναι δυσκολο στον υπνο και επιπλεων δεν εχουμε παιδικο δωματιο. το καλοκαιρι μετακομιζουμε και θα παει στο δικο του .

εγω κοιμαμαι ακομα με το γιο μου που ειναι 4 χρονων . η κουνια του ειναι κολημενη στο κρεβατι μας.σημερα μου ειπε μια φιλη μου τα εξης!!"""λεει οτι ερευνες εδειξαν οτι τα παιδια που στον υπνο τους εχουν σωματικη επαφη με τον γονιο αντιθετου φιλου ερεθιζονται χωρις να το ξερουν και οτι εχουν ενα δεσημο με την μαμα που τους καταπιεζει σε ολη τους τη ζωη και δεν μπορουν να ξεφηγουν και οτι εχουν αργοτερα οροβλημα στην σεξουαλικη τους ζωη με τις σχεσεις τους. """τι λετε για αυτο εχετε ακουσει τιποτα τετοιο?? """και κατι αλλο οτι τα αγορια φευγουν απο τη μαμα τους δεν εχουν σχεσεις καλες ενω τα κοριτσια καποια στιγμη γηριζουν στη μαμα. """ δεν μπορω να φανταστω τη ζωη μου χωρις να εχω σχεσεις και επαφες με το γιο μου ως μανα γιου παντα και φιλικες βεβαια! τι γνωμη εχετε ?? υπαρχη καποια μαμα με μεγαλυτερο γιο να μας διαφωτησει λιγο??

μαλλον δεν το εγραψα σωστα και η απαντηση σου ως προς το κολημα ειναι μαλλον για εμενα. δεν ειμαι κολλημενη με τον γιο ουτε κακια πεθερα θα γινω η ζωη ειναι δικη του και ειμαι απο της ,μαμαδες που θελουν ο γιος τους να βρει μια κοπελα και να κανει και οικογενεια και να τον βλεπω και να χαιρομαι.απλα ειναι πολυ ασχημο το παιδι σου να μην εχει σχεσεις μαζι σου μετα απο καποια ηλικια. και το οτι κοιμομαστε μαζι ειναι αποφαση και του αντρα μου γιατι το παιδι ειναι δυσκολο στον υπνο και επιπλεων δεν εχουμε παιδικο δωματιο. το καλοκαιρι μετακομιζουμε και θα παει στο δικο του .

εγω κοιμαμαι ακομα με το γιο μου που ειναι 4 χρονων . η κουνια του ειναι κολημενη στο κρεβατι μας.σημερα μου ειπε μια φιλη μου τα εξης!!"""λεει οτι ερευνες εδειξαν οτι τα παιδια που στον υπνο τους εχουν σωματικη επαφη με τον γονιο αντιθετου φιλου ερεθιζονται χωρις να το ξερουν και οτι εχουν ενα δεσημο με την μαμα που τους καταπιεζει σε ολη τους τη ζωη και δεν μπορουν να ξεφηγουν και οτι εχουν αργοτερα οροβλημα στην σεξουαλικη τους ζωη με τις σχεσεις τους. """τι λετε για αυτο εχετε ακουσει τιποτα τετοιο?? """και κατι αλλο οτι τα αγορια φευγουν απο τη μαμα τους δεν εχουν σχεσεις καλες ενω τα κοριτσια καποια στιγμη γηριζουν στη μαμα. """ δεν μπορω να φανταστω τη ζωη μου χωρις να εχω σχεσεις και επαφες με το γιο μου ως μανα γιου παντα και φιλικες βεβαια! τι γνωμη εχετε ?? υπαρχη καποια μαμα με μεγαλυτερο γιο να μας διαφωτησει λιγο??

:lol::lol::lol::lol:

σου ζητάω συγνώμη είδες τί κάνει η κακή σύνταξη κειμένου;;;;;;;νόμιζα οτι το παιδί είναι της φίλης σου.

επειδή η αδερφή μου τράβηξε τα πανδεινα με τη μεγάλη που δεν κοιμόταν στο κρεβάτι της νομίζω οτι θα έχετε κι εσείς πρόβλημα...μακάρι να μην έχετε!!!!απο κει και πέρα ναι το παιδί σου κάπια στιγμή θα φύγει...θα πάει φαντάρος θα βρει δουλειά ένα κορίτσι θα θέλει να γίνει ανεξάρτητος αν εσυ είσαι κοντά και τον στηρίζεις σε όλα αυτά τα βήματα σεβόμενη την ατομικότητά του δεν πιστευω οτι θα έχεις πρόβλημα...τώρα πρέπει να προβληματιστείς γιατί να σε απασχολεί αυτό αφού το μικρό σου είναι μόλις 4;χτίσε μια υγιή σχέση μαζί του και μη φοβάσαι.

συγνώμη αν σε προσέβαλλα!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

Πιο υπεύθυνη απάντηση για το θέμα θα μπορούσε να σου δώσει ένας ψυχολόγος. Αν υπάρχει κάποιος στο φόρουμ ας μας απαντήσει.

Ενδεχομένως η φίλη σου να αναφερόταν στο "οιδιπόδειο" γιατί ο γιός σου βρίσκεται σε αυτή τη φάση. Γνωρίζεις καθόλου για αυτό; Όταν δεν αντιμετωπιστεί επιτυχώς το οιδιπόδειο τότε δημιουργούνται προβλήματα στην ενήλικη ζωή. Κ εγώ πάντως χωρίς να είμαι ειδικός το θεωρώ όχι καλό να κοιμάστε μαζί με την έννοια ότι δεν βοηθάς το γιο σου να "βγει" απ' την φάση αυτή κ να προχωρήσει παρακάτω. Δεν έχει να κάνει με τις επαφές που θα έχεις με τον γιο σου όταν μεγαλώσει, καμιά σχέση. Έχει να κάνει με την διαμόρφωση της προσωπικότητάς του κ επηρεάζει με κάποιον τρόπο, τις ερωτικές σχέσεις που θα αναπτύξει ως ενήλικος αν δεν κάνω λάθος. Πάντως ρώτησέ το γιατί ενώ φαίνεται απλό μάλλον δεν είναι κ τόσο. Κάποια μάνα με μεγαλύτερο παιδί δεν είναι αρμόδια να σου απαντήσει γιατί αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από τους γονείς. Είναι μια εσωτερική διαδικασία που όλοι έχουμε περάσει κ έχουμε απωθήσει. Ούτε κ εγώ ούτε κ εσύ μπορούμε να γνωρίζουμε αν έχουμε λύσει το "προσωπικό οιδιπόδειο μας" παρά μόνο αν κάνουμε ψυχανάλυση.

Αν θες ρίξε μια ματιά εδώ για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39012

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

εγω θα σου ελεγα αυτο που σου λεει κ η φιλη σου :oops:

γνωριζοντας οτι τελικα θα κανεις αυτο που εσυ νομιζεις σωστο.

ενα βιβλιο που θα στο εξηγησει ακριβως ειναι το εξης:

Ματθαίος Γιωσαφάτ, Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια

παρτο! θα σε βοηθησε να καταλαβεις για ποιο λογο ειναι λαθος αυτο που κανεις.

MD1op3.png

εγω θα σου ελεγα αυτο που σου λεει κ η φιλη σου :oops:

γνωριζοντας οτι τελικα θα κανεις αυτο που εσυ νομιζεις σωστο.

ενα βιβλιο που θα στο εξηγησει ακριβως ειναι το εξης:

Ματθαίος Γιωσαφάτ, Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια

παρτο! θα σε βοηθησε να καταλαβεις για ποιο λογο ειναι λαθος αυτο που κανεις.

Πολύ καλό συμφωνώ! Το διάβασα τώρα το Πάσχα σχεδόν μονορούφι!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Δεν ξερω τι λενε οι ερευνες...ουτε θα σταθω στη σεξουαλικη ζωη των παιδιων.Προσωπικα ομως το θεωρω υπερβολη ενα παιδακι 4 ετων να κοιμαται καθημερινα μαζι με τη μαμα και το μπαμπα.Σκεψου εμενα 4 μηνων ειναι και παλι προβληματιζομαι που καποιες φορες τον παιρνω στο κρεβατι μαζι μου.

Μπορεις νομιζω να τον εχεις στο ιδιο δωματιο αφου δεν εχετε χωρο αλλα δεν ειναι αναγκη να τον εχεις και κολλημενο στο κρεβατι σου ...ας κοιμαται διπλα σας οχι ομως μαζι σας καθε βραδυ.

ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις σας. θα παρω να διαβασω το βιβλιο. και ουτως η αλλως σε λιγο θα εχει δωματιο δικο του να παει. και εγω δεν το θεωρω απλο με προβληματιζει το θεμα γιυτο ρωταω.κοιματε διπλα γιατι πραγματικα δεν υπαρχει αλλος χωρος ουτε στο δωματιο μας.

Διαφημίσεις

Το αν το παιδί θα κολήσει με τη μαμά δεν είναι θέμα ύπνου (και σου το λέει κάποια που έβαλε τους γιους της σε χωριστή κρεβατοκάμαρα από την πρώτη μέρα). Σε διαβεβαιώνω, δεν είναι ή δεν είναι τόσο σημαντικό. Σημασία έχει η γενικότερη στάση σου προς το παιδί. Εγώ στη θέση σου θα ξεκαθάριζα ότι ο λόγος που κοιμάται μαζί μας είναι ότι υπάρχει στενότητα χώρου και ότι, όταν αυτό θα αλλάξει, θα πάει στο χώρο του, όπως όλα τα μεγάλα παιδιά, θα τον φτιάξει όπως θέλει, θα έχει την ησυχία του κλπ κλπ κλπ.

Ας μην υπεραπλουστεύουμε, γιατί και οι ψυχολόγοι οι ίδιοι, πρέπει να έχουν όλα τα στοιχεία για να πάρουν θέση σε ένα θέμα.

Άλλο να μην υπάρχει χώρος στο σπίτι και το παιδί να κοιμάται με τους γονείς, και άλλο να έχει ένα στολισμένο δωμάτιο, όπου το παιδί μπαίνει μόνο για να παίξει και μετά κουρνιάζει στη μαμά για να κοιμηθεί.

• 4 εβδομάδες μετά...

Το τι αποτέλεσμα έχει μία διαδικασία στο παιδί έχει να κάνει και με το νόημα που έχει η πράξη αυτή για το γονιό. Γίνεται για να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού, για να εξηπηρετήσει την καθημερινότητα της οικογένειας ή για να καλύψει ανάγκες του γονιού που θα έπρεπε να καλύπτονται με άλλο τρόπο;

δεν ξερω απο που ν'αρχισω!!!!

Αρχικα για το οτι ερεθιζονται χωρις να το ξερουν επειδη ειναι με το γονιο του αντιθετου φυλλου εχω να πω το εξης: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κοιταξε, σαν ψυχολογος δε μπορω να σου πω οτι συμβαινει το α ή το β στο παιδακι σου χωρις να το εχω δει το παιδι. Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν πολλες διαφορετικες σχολες γονεων χωρις καμμια να ειναι λαθος.

Το οτι κοιμαστε μαζι ειναι εντελως αποδεκτο (και ισως απαραιτητο) για τους υπερμαχους του attachment parenting. Και τωρα με τη μετακομιση αν δε θελει να παει να κοιμαται μονος του πειραζει; Εσυ θελεις να κοιμασαι μονη σου; Εγω καθολου.

Πριν λιγες δεκαετιες στην ελλαδα, και σημερα σε πολλες χωρες του κοσμου, ολη η οικογενεια κοιμαται μαζι σ'ενα δωματιο. Δεν αναπτυσσουν οιδιποδειο, το οποιο επισης δεν εχει αποδειχτει επιστημονικα (και ουτε μπορει) οτι υπαρχει.

Γενικως υπαρχει καποιο προβλημα με το παιδι; Στη συμπεριφορα του; Στη σχεση σας; Ή μονο αυτο που σου ειπε η φιλη σου σε προβληματισε;

Ενα παιδι που νιωθει οτι το αγαπανε και το αποδεχονται το βρισκει πολυ πιο ευκολο να ανεξαρτητοποιηθει και να δημιουργησει υγιεις σχεσεις με τους αλλους (φιλικες και ερωτικες) επειδη νιωθει ασφαλεια και εχει αναπτυξει αυτοπεποιθηση. Ενα παιδι που νιωθει απορριψη ειναι προσκολημμενο στους γονεις συναισθηματικα και ως εφηβος και ως ενηλικας, γιαιτ αποζηταει παντα την αποδοχη τους.

Εγω θα ανησυχουσα πιο πολυ για ενα παιδι που καταπιεζεται να κοιμηθει μονο του ενω δε θελει (υπαρχουν ηπιες μεθοδοι να γινει αυτο αν εχεις κουραστει) παρα για ενα μικρακι 4 χρονων που εχει τη θαλπωρη της μαμας του. το φυλλο ειναι ασχετο.

ισως το μεγαλυτερο ψυχολογικο εγκλημα που διαπραττουμε ως κοινωνια εναντια στα παιδια μας ειναι ο διαχωρισμος τους σε αγορια και κοριτσια.

Διαφημίσεις

χμ..για να δουμε...ο δικος μου κοιμαται αναμεσα στη μαμα και στον μπαμπα....

θα πρεπει να ρωτησω καποιον εξειδικευμενο ψυχολογο για την περιπτωση μας;;;

αμαν πια με αυτα τα καλουπια,ποτε θα αποθηλασει,ποτε θα βγαλει τις πανες,ποτε κοιμηθει μονο του.....

fBaep3.png

uwK7p3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...