Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος -φιλικός στο θηλασμό- στα Ιωάννινα;

Recommended Posts

Καλημέρα!

Είμαι καινούριο μέλος, αν και παρακολουθώ το φόρουμ καιρό, από τις αρχές της εγκυμοσύνης μου. Μένω στα Γιάννενα, αλλά δεν κατάγομαι από εδώ, μετακόμισα μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και πριν προλάβω να κάνω κάποιον φιλικό κύκλο στο εργασιακό περιβάλλον έμεινα έγκυος. Έχω μόλις μπει στο μήνα μου, θέλω πάρα πολύ να θηλάσω (και θεωρώ ότι έχω ενημερωθεί αρκετά στο θέμα χάρη στο φόρουμ) και το ζητούμενο μου είναι το εξής: γνωρίζει κάποια κοπέλα να μου προτείνει κάποιον παιδίατρο στα Γιάννενα που να είναι φιλικός σε θέματα θηλασμού; Ή, αν υπάρχει και κάποιος που ίσως θα έπρεπε να αποφύγω, γιατί προσπαθεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες θηλασμού;

Κάθε εμπειρία ή γνώμη θα μου ήταν πολύ χρήσιμη, γιατί στο φιλικό περιβάλλον μου υπάρχει μόνο η αδερφή του συζύγου μου, η οποία αν και έχει 2 παιδάκια δεν κατάφερε να τα θηλάσει ούτε ένα μήνα το καθένα, αφού ο δικός της παιδίατρος την έπεισε ότι δεν έχει γάλα και της έδινε (από ό,τι κατάλαβα στο φόρουμ) οδηγίες αποθηλασμού. (Οπότε γνωρίζω ήδη ένα όνομα γιατρού τον οποίο δεν θα επιλέξω!)

Μπορείτε αν δε θέλετε να δημοσιοποιήσετε όνομα, να μου στείλετε pm. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

UHrTp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Α δεν βλέπω απάντηση. Καλύτερα να επικοινωνήσεις με τηνσυντονίστρια για την Ελλάδα των πιστοποιημένων συμβούλων θηλασμού μήπως μπορέσει να σε κατατοπίσει. Οι μέρες σου πλησιάζουν και μετά τη γέννα δεν θα προλαβαίνεις

Μιλόσλαβα (Μιλένα) Ρούζκοβα

Γυναικολόγος/Μαιευτήρας

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

40 εκκλησιών 3

Ξάνθη Τ.Κ. 67 100

Ιατρείο: 25410 62046

Fax ιατρείου: 25410 22187

Πάντως θεώρησε ότι κάθε παιδίατρος που δεν καθοδηγεί σωστά γιατί ο θηλασμός είναι μία τεχνική, είναι αντίθετος στο θηλασμό. Δηλ. δεν αρκεί η πρόθεση, χρειάζεται και η γνώση. Και δεν είναι και πυρηνική φυσική. Άρα αφού δεν φροντίζει να πάρει τη γνώση δεν πιστεύει πραγματικά στο θηλασμό. Πάντως πολλές θηλάσαμε και αγνοήσαμε οδηγίες παιδιάτρων οπότε μην πτοείσαι. Εγώ θήλασα από βιβλία. Αν είχα και το σάιτ θα πετούσα από ψυχολογικής άποψης.

Η αλήθεια είναι ότι η καλή μου τύχη με οδήγησε στο φόρουμ, που μου άνοιξε τα μάτια στο θέμα "θηλασμός". Αρχικά υπήρχε απλώς η επιθυμία να θηλάσω, αλλά όχι αρκετές πληροφορίες. Στο φόρουμ ενημερώθηκα αρκετά και ξεκοκάλισα την ενότητα για τον αποκλειστικό θηλασμό. Το θετικό είναι ότι στο νοσοκομείο που θα γεννήσω, από ό,τι έχω διαπιστώσει στις συναντήσεις ψυχοπροφυλακτικής, οι μαίες είναι πολύ καλά καταρτισμένες και υπέρμαχοι του θηλασμού.

Απλά με καίει το μετά: το μόνο άτομο που έχει θηλάσει στο περιβάλλον μου είναι η μητέρα μου και αυτή χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πιστοποιημένοι σύμβουλοι θηλασμού στα Γιάννενα, οπότε -με τόσα που ακούω γύρω μου κι έχω διαβάσει- είπα να ρωτήσω μήπως υπάρχει έστω κάποιος που ξέρει απλώς τι του γίνεται. Ευχαριστώ για τον κόπο!

UHrTp3.png

• 8 months later...

καλημερα!!!!

σε λιγο καιρο μπαινω στον μηνα μου και ειμαι σε αναζητηση παιδιατρου φιλικου προς τον θηλασμο.αν γνωριζει καποια κοπελα απο προσωπικη της εμπειρια ας μου προτεινει καποιον.θελω παρα πολυ να θηλασω και στο οικογενειακο μου περιβαλλον ολοι αρχιζουν να μου λενε για συμπληρωματα και μπιμπερο.

GLAEp3.png

Διαφημίσεις

Δρίμτζια Καίτη

26510 30051

Εμεις μεταφερόμαστε απο αλλη πόλη για να πηγαίνουμε σε αυτή.

Φάρμακα με το σταγονομετρο. Αντιβίωση έχουμε πάρει στα 2,5 χρόνια μία φορά.

Και είναι απο τις ελάχιστες που ξέρει απο θηλασμό.

Είναι πάνω στην πολυκατοικία που είναι το ΖΑΡΑ. Αν πάς μια φορά θα καταλάβεις.

Δρίμτζια Καίτη

26510 30051

Εμεις μεταφερόμαστε απο αλλη πόλη για να πηγαίνουμε σε αυτή.

Φάρμακα με το σταγονομετρο. Αντιβίωση έχουμε πάρει στα 2,5 χρόνια μία φορά.

Και είναι απο τις ελάχιστες που ξέρει απο θηλασμό.

Είναι πάνω στην πολυκατοικία που είναι το ΖΑΡΑ. Αν πάς μια φορά θα καταλάβεις.

σ'ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση,θα την επισκευθω

GLAEp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...