Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια!!! Να δώσω ξένο?

Recommended Posts

Λοιπόν, επειδή δεν έχω πάρα πολύ χρόνο θα τα πω περιληπτικά.

Όλοι λένε πως ο θηλασμός όσο πάει και στρώνει. Εγώ βιώνω το αντίθετο. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τί φταίει ακριβώς κι αυτό με κάνει να νιώθω και άχρηστη. Θηλάζω αποκλειστικά, η μικρή βάζει πολύ καλό βάρος κ.λ.π. Μέχρι και πριν 2 εβδομάδες περίπου όλα ήταν τέλεια. Κοιμόταν κιόλας όλα σούπερ. Περίπου όταν αρχίσαμε τις βόλτες στο σλινγκ, έπειτα παρατήρησα πως δεν κοιμόταν πια μόνη της. Δηλαδή μετά το θηλασμό την παίρνει ο ύπνος και αν πάω να την ακουμπήσω σε ριλάξ ή λίκνο ξυπνάει. Την έβαζα στο κρεβάτι εκεί που κοιμόμαστε και μαζί το βράδυ κοιμόταν. Οπότε τις άλλες ώρες που δεν άντεχαν τα χέρια μου την έβαζα στο σλινγκ. Εδώ και κάποιες μέρες, δεν κοιμάται γενικώς!!!!

Την Παρασκευή είχαμε και παιδίατρο και όταν της είπα πως το βράδυ ξυπνάει ανά δίωρο έιπε (το κλασικό της) 'Μήπως δεν χορταίνει?' Μετά γελούσα μαζί της δεν με επηρέασε, ωστόσο, από το Σαββατοκύριακο έχει όντως αρχίσει να κοιμάται ακόμα λιγότερο. Με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα (κι από ότι βλέπω και τη σημερινή) όπου από τις 7 το πρωί προσπαθούσα να την κοιμίσω. Με το που την έβαζα οπουδήποτε ξυπνούσε. Ξυπνούσε ακόμα και στο σλινγκ. Ήθελε συνέχει θηλασμό επίσης. Βασικά, εγώ χθες, θήλαζα όοοοοοοολη (πραγματικά πιστέψτε το) μέρα μέχρι τις 10 το βράδυ όπου κοιμήθηκε για 3 ώρες κι έπειτα ξυπνούσε ανά 45λεπτο - με μία ώρα. Το θέμα είναι πως όλοι λένε πως δεν χορταίνει. Κάποια στιγμή χθες το απόγευμα επειδή είχα φτάσει στα όριά μου πήγα να δώσω ξένο. Δεν το έπαιρνε με τίποτα. Τί θα πει αυτό? Θα πει ότι δεν πεινούσε αντιθέτως με αυτά που λένε όλοι? Ή ότι δεν της άρεσε, δεν έχει συνηθίσει κ.λ.π? Εντωμεταξύ, αυτό που με κάνει ακόμα πιο κουρέλι, είναι ότι υποτίθεται έκανα υπομονή τόσες μέρες στο θηλασμό γιατί από δω και πέρα θα ρυθμιζόταν και θα ταν απολαυστικό - σ' εμάς συμβαίνει το αντίθετο.

Η μαμά μου επίσης ότι δεν χορταίνει.

Να συμπληρώσω το ερωτηματολογιο που είναι για το θηλασμό πραγματικά μή μου πείτε δεν υπάρχει το παραμικρό πρόγραμμα. Ένα μπορώ να πω οτι όλη μέρα είναι θηλασμός. Οι θηλασμοί είναι πραγματικά αμέτρητοι και οι πάνες που βρέχει είναι μάλλον άπειρες. Επίσης παίρνει βάρος.

Τότε τίιιιιιι γίνεται ρε κορίτσια????????????

Τώρα ας πουμε κοιμάται μια χαρά εδώ και περίπου 20 λεπτά αλλά στο σλινγκ (την έχω πάνω μου) αμφιβάλλω ωστόσο ανα θα κοιμηθεί πανω από ώρα.

Τί κάνω λάθος? Μήπως υποφέρει κιόλας?

Βοήθεια!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δε χρειαζεται να πανικβαλεσαι...ο δικος μου ειναι 4 μηνων και ακομα πολλες νυχτες ξυπναει ανα μια ωρα και τρωει.Λιγοτερο απο 3 φορες δεν προκειται να ξυπνησει.Και τη μερα πανω απο 40 λεπτα δεν κοιμαται ποτε.2-3 μισαωρα τη μερα...αυτος ειναι ο υπνος του.

Αφου το παιδι βρεχει αρκετες πανες και βαζει βαρος γιατι συνδεεις σωνει και ντε το φαγητο με το οτι δεν κοιμαται?Το οτι δε χορταινει...οκ κι εμενα η πεθερα μου ετσι μου ελεγε...το παιδι μου ομως ειναι στην ανωτατη καμπυη αναπτυξης...βαζει 1,5 κιλο το μηνα...αν τον δεις νομιζεις οτι ειναι πανω απο 6 μηνων...ποσο να γινει δλδ το παιδι?

Ειναι κουραστικο το ξερω πιστεψε με απόταν γεννησα εχω ξεχασει τι θ πει υπνος....αλλα αυτο δε σημαινει οτι το παιδι εχει καποιο προβλημα.Εγω μεχρι και πριν κανα μηνα τη μρα τον ειχα και κοιμοταν στα χερια μου...κατω με το που τον ακουμπαγα ξυπναφε...σιγα σιγα αρχισε να κοιμαται στο καροτσι.Ειναι πολυ μικρουλι ακομα το δικο σου...ηρεμησε γιατι του περνας και το αγχος σου και ειναι χειροτερα.

Εμενα ο γιατρος μου δεν ανυσηχει καθολου που δεν κοιμαται.Ειναι ευτυχισμενος μου λεει δε θελει να κοιμηθει...χιχιχι...

Όλοι λένε πως ο θηλασμός όσο πάει και στρώνει. Εγώ βιώνω το αντίθετο. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τί φταίει ακριβώς κι αυτό με κάνει να νιώθω και άχρηστη. Θηλάζω αποκλειστικά, η μικρή βάζει πολύ καλό βάρος κ.λ.π. Μέχρι και πριν 2 εβδομάδες περίπου όλα ήταν τέλεια. Κοιμόταν κιόλας όλα σούπερ. Περίπου όταν αρχίσαμε τις βόλτες στο σλινγκ, έπειτα παρατήρησα πως δεν κοιμόταν πια μόνη της. Δηλαδή μετά το θηλασμό την παίρνει ο ύπνος και αν πάω να την ακουμπήσω σε ριλάξ ή λίκνο ξυπνάει. Την έβαζα στο κρεβάτι εκεί που κοιμόμαστε και μαζί το βράδυ κοιμόταν. Οπότε τις άλλες ώρες που δεν άντεχαν τα χέρια μου την έβαζα στο σλινγκ. Εδώ και κάποιες μέρες, δεν κοιμάται γενικώς!!!!

Την Παρασκευή είχαμε και παιδίατρο και όταν της είπα πως το βράδυ ξυπνάει ανά δίωρο έιπε (το κλασικό της) 'Μήπως δεν χορταίνει?' Μετά γελούσα μαζί της δεν με επηρέασε, ωστόσο, από το Σαββατοκύριακο έχει όντως αρχίσει να κοιμάται ακόμα λιγότερο. Με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα (κι από ότι βλέπω και τη σημερινή) όπου από τις 7 το πρωί προσπαθούσα να την κοιμίσω. Με το που την έβαζα οπουδήποτε ξυπνούσε. Ξυπνούσε ακόμα και στο σλινγκ. Ήθελε συνέχει θηλασμό επίσης. Βασικά, εγώ χθες, θήλαζα όοοοοοοολη (πραγματικά πιστέψτε το) μέρα μέχρι τις 10 το βράδυ όπου κοιμήθηκε για 3 ώρες κι έπειτα ξυπνούσε ανά 45λεπτο - με μία ώρα. Το θέμα είναι πως όλοι λένε πως δεν χορταίνει. Κάποια στιγμή χθες το απόγευμα επειδή είχα φτάσει στα όριά μου πήγα να δώσω ξένο. Δεν το έπαιρνε με τίποτα. Τί θα πει αυτό? Θα πει ότι δεν πεινούσε αντιθέτως με αυτά που λένε όλοι? Ή ότι δεν της άρεσε, δεν έχει συνηθίσει κ.λ.π? Εντωμεταξύ, αυτό που με κάνει ακόμα πιο κουρέλι, είναι ότι υποτίθεται έκανα υπομονή τόσες μέρες στο θηλασμό γιατί από δω και πέρα θα ρυθμιζόταν και θα ταν απολαυστικό - σ' εμάς συμβαίνει το αντίθετο.

Να συμπληρώσω το ερωτηματολογιο που είναι για το θηλασμό πραγματικά μή μου πείτε δεν υπάρχει το παραμικρό πρόγραμμα. Ένα μπορώ να πω οτι όλη μέρα είναι θηλασμός. Οι θηλασμοί είναι πραγματικά αμέτρητοι και οι πάνες που βρέχει είναι μάλλον άπειρες. Επίσης παίρνει βάρος.

Τώρα ας πουμε κοιμάται μια χαρά εδώ και περίπου 20 λεπτά αλλά στο σλινγκ (την έχω πάνω μου) αμφιβάλλω ωστόσο ανα θα κοιμηθεί πανω από ώρα.

Βοήθεια!!!!

Ολα αυτά που περιγράφεις μου κάνουν σαν άλμα ανάπτυξης. Λογικά θα κρατησει 2-3 μέρες και μετά όλα θα στρώσουν. Απλά η μικρή προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή σου.

Οσο για το αναπολαμβάνεις το θηλασμό... join the club. Μέχρι τώρα έχω τόσα πολλά προβλήματα που δεν έχω απολαύσει τον θηλασμό ούτε μια στιγμή! Ισα ισα... Είναι επώδηνος τις περισσότερες φορές. Κάνω υπομονή αλλά πραγματικά λύνω το ένα πρόβλημα και προκύπτει άλλο.

Όμως... θα βελτιωθεί η κατάσταση! Στο γιο μου, στον 3ο μήνα πραγματικά άρχισα να απολαμβάνω. Γι αυτό και τώρα κάνω υπομονή που έχω και πολύ χειρότερα προβλήματα.

Κουράγιο λοιπόν και μην ακούς κανέναν! Κάνε αυτό που είναι καλύτερο για το μωρό σου!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

κ ο δικος μου ξυπναει πανω απο 3 φορες τη νυχτα..αυτο δε σημαινει οτι δεν εχω γαλα...:rolleyes: αν δεν του εφτανε δεν θα ειχαμε περασει τα 12 κιλα...;)

περναει αλμα η μικρη σου και θα στρωσει μη στεναχωριεσαι και μην ακους τις $#@%$# του παιδιατρου

(εμεις ειμαστε σε φαση δοντια...)

1kOup2.pngTxJmp3.png

Βοήθεια!!!!

Στάνταρ άλμα ανάπτυξης είναι, όπως είπε και η συνονόματή μου.

Κάνε υπομονή για 2-3 μέρες και τα ξαναλέμε.

Το μωρό ξέρει τι κάνει, δεν υποφέρει, μην ανησυχείς! Ίσα-ίσα, απολαμβάνει τη στενή επαφή με τη μανούλα :wink:

Και μια "απάντηση" για όσους λένε ότι δεν χορταίνει: οι "αμέτρητες πάνες" που βρέχει! Το μωρό που δεν χορταίνει, δεν κάνει τόσα τσίσα.

Τέλος, μην κάνεις το λάθος και δώσεις ξένο στη φάση αυτή: αν το επιπλέον γάλα είναι ξένο η παραγωγή σου δεν θα ρυθμιστεί στο επίπεδο που χρειάζεται το μωρό σου. Το μωρό σου δείχνει ότι χειρίζεται πάρα πολύ καλά την κατάσταση με συνεχείς θηλασμούς και καθόλου γκρίνια - το ότι δεν κοιμάται πολύ δεν είναι πρόβλημα στη φάση αυτή, αφού το μωρό είναι ευχαριστημένο. Επίσης το στήθος σου προφανώς ανταποκρίνεται μια χαρά στην αύξηση της παραγωγής, αφού το μωρό βρέχει πολλές πάνες.

Διαφημίσεις

Ο δικος μου κοιμηθηκε πανω απο 45 λεπτα αφου εκλεισε τους 15 μηνες......:?

Ειχε και πονακια και εψαχνε παρηγορια στο στηθος της μανουλας,μονο εκει ανακουφιζοταν.

ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ......με τίποτα

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Ρε κορίτσια, τώρα μίλησα με την παιδίατρο. Είπε "αρχίσατε καλά και το χαλάσατε"

ΤΊΙΙΙ ΕΝΟΟΥΣΕ???????

Συγνώμη, ρε παιδιά (θα βάλω τα κλάματα πάλι) αυτά που μου λέει αντιβαίνουν σε αυτά που έχω κι εγώ διαβάσει για το θηλασμό, την παραγωγή και τα άλματα ανάπτυξης. Δηλαδή -

Λέει ότι αποκλείεται το παιδί να ζητάει 5 λεπτά αφού έχει τελειώσει. Αποκλείεται να ζητάει ανά μία ώρα. Αποκλείεται να έχω γάλα τόσο συχνά που τρώει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα πάθουνε τα νεύρα μου με τις αντικρουόμενες πληροφορίες.

Εγώ της λέω ότι ακούω πως καταπίνει, τρέχει γαλατάκι απ το στόμα, και πιέζοντας το στήθςο βλέπω πως βγαίνει γάλα. Όχι λέει, είναι σκληρό ή μαλακό το στήθος? Εμένα το στήθος μου κορίτσια είναι μονίμως μαλακό - από τότε που γύρισα απ το μαιευτήριο - τί κριτήριο είναι αυτό. Επίσης έχω διαβάσει ότι το στήθος όσο περνάει ο καιρός μαλακώνει όλο και περισσότερο. Κι επίσης, ότι όταν μπαίνει το παιδί στο στήθος τότε παράγεται το γάλα.

Οπότε τί σ....α μου λέει αυτή η κυρία? Θα τρελλάθώ.

Δεν ξέρω τί να κάνω ειλικρινά.

Επίσης είπε να δώσω πιπίλα.

Επίσης είπε ότι 'πήρε το μύνημα το παιδί και θέλει ολο το στήθος για θαλπωρή' Ε, ναι βέβαια, δεν είναι νορμάλ αυτό? Κι εγώ πως θα εδραίωνα θηλασμό αν κάθε φορά που ζητούσε δεν την έβαζα???????????????

Θέλεις να σου πουνε κάτι να σώσει την κατάσταση, και λένε αυτά ρε γμτ. Συγνώμη αλλά εμένα αυτά που είπε δεν με βοήθησαν.

Και ειλικρινά δεν αντέχεται το παιδί όλη μέρα, στήθος, χέρια, και ξανά στήθος χέρια. Και να σου λένε ότι δεν κάνεις και κάτι καλά από πάνω.

Δεν ξέρω. ΣΟΣ

Mην σε πιανει αγχος....ολα καλα τα κανεις !!!! Το μωρακι μπορει να θελει να τρωει ολη μερα αυτη τη την νοιαζει ? Το στηθος οταν εδραιωθει η γαλουχία φυσικα και ξεπριζετε...αφου ο μαστος ειναι αδενας και παραγει γαλα κατα την διαρκεια του θηλασμου....δεν ειναι αποθηκευτικος χωρος να βαζει 100γρ και τελος.

Ετσι κανουν οι ''καλοι '' παιδιατροι και σπρωχνουν τις πρωτομανουλες στο να αποθηλασουν.

Ετσι εκανε και η δικη μας στο πρωτο παιδακι μου.... και μου ελεγε τοσα και τοσα μεχρι που αποθηλασα ....μετα την ρωτησα ποσα παιδακια εχει και μου ειπε ...Ααααα δεν εχω παιδια :evil:

Στο δευτερο παιδακι μου λοιπον εκανα οτι αισθανομουν εγω και το μωρακι σωστο και τα πηγαμε μια χαρα !!!!!!!

Το μωρακι σου ξερει καλητερα απο ολους ποτε και ποσο θα θηλασει....και αν το χαλασατε θα το ξαναφτιάξετε(αυτο ακριβως ειχε πει και σε μενα).

Αφου παιρνει καλο βαρος ολα πανε καλα....ισως να εχει πονακια και ειναι ανησυχο .

Ολα θα στρωσουν αν δεν εχεις αγχος.

Ρε κορίτσια, τώρα μίλησα με την παιδίατρο. Είπε "αρχίσατε καλά και το χαλάσατε"

ΤΊΙΙΙ ΕΝΟΟΥΣΕ???????

Συγνώμη, ρε παιδιά (θα βάλω τα κλάματα πάλι) αυτά που μου λέει αντιβαίνουν σε αυτά που έχω κι εγώ διαβάσει για το θηλασμό, την παραγωγή και τα άλματα ανάπτυξης. Δηλαδή -

Λέει ότι αποκλείεται το παιδί να ζητάει 5 λεπτά αφού έχει τελειώσει. Αποκλείεται να ζητάει ανά μία ώρα. Αποκλείεται να έχω γάλα τόσο συχνά που τρώει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα πάθουνε τα νεύρα μου με τις αντικρουόμενες πληροφορίες.

Εγώ της λέω ότι ακούω πως καταπίνει, τρέχει γαλατάκι απ το στόμα, και πιέζοντας το στήθςο βλέπω πως βγαίνει γάλα. Όχι λέει, είναι σκληρό ή μαλακό το στήθος? Εμένα το στήθος μου κορίτσια είναι μονίμως μαλακό - από τότε που γύρισα απ το μαιευτήριο - τί κριτήριο είναι αυτό. Επίσης έχω διαβάσει ότι το στήθος όσο περνάει ο καιρός μαλακώνει όλο και περισσότερο. Κι επίσης, ότι όταν μπαίνει το παιδί στο στήθος τότε παράγεται το γάλα.

Οπότε τί σ....α μου λέει αυτή η κυρία? Θα τρελλάθώ.

Δεν ξέρω τί να κάνω ειλικρινά.

Επίσης είπε να δώσω πιπίλα.

Επίσης είπε ότι 'πήρε το μύνημα το παιδί και θέλει ολο το στήθος για θαλπωρή' Ε, ναι βέβαια, δεν είναι νορμάλ αυτό? Κι εγώ πως θα εδραίωνα θηλασμό αν κάθε φορά που ζητούσε δεν την έβαζα???????????????

Θέλεις να σου πουνε κάτι να σώσει την κατάσταση, και λένε αυτά ρε γμτ. Συγνώμη αλλά εμένα αυτά που είπε δεν με βοήθησαν.

Και ειλικρινά δεν αντέχεται το παιδί όλη μέρα, στήθος, χέρια, και ξανά στήθος χέρια. Και να σου λένε ότι δεν κάνεις και κάτι καλά από πάνω.

Δεν ξέρω. ΣΟΣ

Η παιδίατρος σου δεν έχει ιδέα απο θηλασμό και σίγουρα προσπαθεί να σε κάνει να αποθηλάσεις. Δεν θα σου έλεγε βλακίες πως δεν έχεις γάλα επειδή είναι μαλακό το στήθος. Ελεος!

Εμένα η παιδίατρός μου που μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί πολύ καλή, μου είπε απο πρίν τα συμπτώματα του άλματος ανάπτυξης για να είμαι προετιμασμένη και να μη φρικάρω και απλά να θηλάσω περισσότερο (τα ήξερα βεβαια γιατί τα είχα ζήσει και με το γιο μου).

Μή στεναχωριέσαι λοιπόν. Συνέχισε τον ανεμπόδιστο θηλασμό, κάνε υπομονή 2-3 μέρες και θα δεις πως η μικρή σου θα ηρεμίσει. Θα αυξηθεί το γάλα σου και όλα καλά!

Διαφημίσεις

Α! Είπε επισης, πως αν συνεχίσουμε έτσι θα κοπεί το γάλα μου ???????!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδή????????????

Δηλαδή θέλει να σε τρομάξει! Είναι απλά απαράδεκτη! Αν δ'ωσεις συμπλήρωμα θα οδηγηθείς στον αποθηλασμό. Αν συνεχίσεις αυτό που κάνεις ήδη, θα αυξήσεις την παραγωγή σου και θα είσαι μια χαρά!

Mην πτοεισαι σε καταλαβαινω οτι θηλαζεις συνεχεια σε αυτη τη φαση ,τα χω περασει κι εγω ειναι πολυ κουραστικο κανε λιγη υπομονη ομως καια θα δεις οτι σου λενε τα κοριτσια εχουν δικιο,κλεισε τα αυτια σου στις φωνες μαμαδων κτλ οπλισου με πολλη δυναμη για να αντεξεις αυτες τις μερες,χαλαρωσε και θα δεις θα στρωσει δεν θα ειναι συνεχεια ετσι.Μην ακους τις αηδιες οτι δεν χορταινει που σου λεει η παιδιατρος την απαντηση την ξερεις καλυτερα εσυ απο κεινη βλεποντας το βαρος που παιρνει το μωρο σου.Και ναι αν θελει θα θηλασει και μετα απο 5 λεπτα θα ξαναθηλασει και θα ξαναθηλασει...εχε του εμπιστοσυνη ξερει τι κανει αυτο,ολα οσα περιγραφεις ειναι κλασσικες αντιδρασεις μωρου που θηλαζει τον πρωτο καιρο....

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Για ρώτα την παιδίατρό σου αν θήλασε και για πόσο και θα σου λυθούν οι απορίες...:wink:

ρώτα την όχι απλά αν θηλασε, αλλά αν θήλασε αποκλειστικά (χωρίς χαμομήλια και συμπλήρωμα)

:wink:

1) Η παιδιατρος σου ειναι ασχετη με θηλασμο

2)Το παιδι ισως κανει αλματα αναπτυξης που τα κανουν πολυ συχνα τους πρωτους μηνες σε πιο τακτα διαστηματα δηλαδη

3)Εγω στη θεση σου ναι λιγο πριν σαραντησω επειδη τα ειχα παιξει με το θεμα του υπνου και επειδη δνε ηθελα να με κανιε πιπιλα...ναι εδωσα πιπιλιτσα και μαι χαρα μας παει ακομα και τωρα που μπηκαμε στον 9ο ο θηλασμος

4) Μπηκα στο πειρασμο γιατι δεν αντεχα...γιατι ηθελα να δω για ποιο λογο δνε κοιμαται?? μηπως οντως δνε χορταινει και δεν κοιμαται?? ειχα δωσει καποιες φορες ξενο γαλα το βραδυ για να δω θα κοιμηθει ....θα χορτασει.....η απαντηση ηταν ναι το ηπιε και το μπουκαλακι της αλλα κοιμοταν κατα τις 4 το πρωι.....την ιδια ωρα που κοιμοταν και οταν δεν επινε ξενο.....βγαλε συμπερασμα!

Μην ακους κανενα.....δικη μου συμβουλη αν δεν αντεχεις και θες ξεκουραση δωσε ενα μπουκαλακι ξενο μια φορα την εβδομαδα ....δεν θα παθει κατι ο θηλασμος σου....προσεχε ομως μην γινει συνηθεια....και ξεπερασεις τις μια ή δυο φορες την εβδομαδα....και δωσε και πιπιλα ....

Εμεις γενικως ηρεμησαμε γυρω στο 5ο μηνα και γενικως ηταν ελαχιστες οι φορες που εδωσα ξενο γι αυτο δεν μειωθηκε αλλωστε και η δικη μου παραγωγη

5) αν το μωρο σου παιρνει βαρος μην αγχωνεσαι για τιποτα.......

6) απλα κανε υπομονη ....μωρακι ειναι ακομα!και το βραδυ κλεινε τα φωτα και την ημερα να εχεις φως και ετσι να το μαθεις τη διαφορα της ημερας απο τη νυχτα....τη νυχτα ακομα μην επιδιωκεις να το ξυπνας για να θηλασει.....αμα κοιμαται σερι 8ωρο δνε χρειαζεται να το ξυπνας πλεον......

Διαφημίσεις

Εγω παλι θα σου ελεγα να αλλαξεις παιδιατρο...να συνεχισεις αυτο που κανεις γιατι τα πας θαυμασια...και να κανεις λιγακι υπομονη.

Πιπιλα μην εισαι τοσο σιγουρη οτι θα την παρει...εμενα ο δικος μου ουτε να τη φτυσει...

Εμας ο γιατρος μου λεει βαλε του πιπιλα και αστον να κλαιει μονο ετσι θα στρωσει τον υπνο του.Απλα του ξεκαθαισα οτι αποκλειεται να τον αφησω να κλαιει οπως και να του δωσωξενο γι'αυτ να μην μπει καν στον κοπο να μου το προτινει.

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ! Καταρχάς είναι πραγματικά πολύτιμη η συμβολή σας γιατί ειλικρινά μόνο από εδώ προσπαθώ να βρω άκρη.

1. (Ψιλο) πρόγραμμα πότε θα κάνουμε? Γιατί ειλικρινά αυτό είναι που με εξοντώνει πιο πολύ απ τον ύπνο -Δηλαδή να ξέρω (περίπου έστω) ότι εφόσον θα θηλάσει στις 3 (καλά) ε, δεν θα θέλει μετά απο 5 λεπτά πάλι.... και δεν θα θηλάζω όλη μέρα. Να μην αγχώνομαι κιόλας ότι δεν χορταίνει.

2. Το ξένο γάλα, που μπήκα στον πειρασμό, έλα που δεν το πίνει (από τη μία χαίρομαι, από την άλλη δεν ξέρω και γιατί - έχει χορτάσει? δεν έχει συνηθίσει?

3. Την πιπίλα δεν την πήρε που επιχείρησα να της βάλω πριν.

Τώρα ας πούμε την έχω βάλει στο λίκνο εδώ και 5 λεπτά αφού θήλασε (πολύ καλά είμαι βέβαιη). Το πιθανότερο είναι ότι θα ξυπνήσει όμως. Για να δούμε.

Δηλαδή βασικά αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μου, ότι δεν μπορώ να θηλάζω όλη μέρα και την υπόλοιπη να την έχω στα χέρια

Δηλαδή βασικά αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μου, ότι δεν μπορώ να θηλάζω όλη μέρα και την υπόλοιπη να την έχω στα χέρια

εμενα και τα 2 παιδια μου εφυγαν απο τα χερια μου την ημερα που μπουσουλησαν. αλλα δεν ειχα προβλημα με αυτο, το ειχα δεχτει και μου αρεσε (επισης το θεωρω φυσιολογικο).

κατα τα αλλα, λες οτι το μωρακι περνει καλο βαρος.

αν δεν εχεις γαλα (στο ειπε η γιατρος αλλα σαν να αμφιβαλεις κι εσυ λιγακι γι αυτο...) απο που το περνει??

Καταρχάς να σου ζήσει το μωράκι σου!!!!!!!

Κατά δεύτερον μην επηρεάζεσαι τοοοοοόσο πολύ από αυτά που λέει η παιδίατρος. Με μια ματιά εδώ στο site θα δεις πολλά παρόμοια περιστατικά που παιδίατροι οδηγούν τις μανούλες στον αποθηλασμό... Βλέπεις υπάρχουν συμφέροντα....

Τώρα για το πρόγραμμα... Όπως είπες η μικρή θήλαζε λιγότερο πιο πριν... Οπότε αν είναι άλμα ανάπτυξης μπορεί σε 2-3 μέρες να επανέλθει στους προηγούμενους ρυθμούς... Επίσης θεωρώ ότι είναι καλό να μην προσπαθούμε να βάλουμε πρόγραμμα στα παιδιά μας αλλά να ακολουθούμε το δικό τους... Δηλαδή όποτε θέλει να τρώει, όποτε θέλει να κοιμάται, όποτε θέλει να ξυπνάει (εφόσον έχει κλείσει τον 1ο μήνα)... Εντάξει το βράδυ μπορείς την ίδια ώρα να κάνεις μπανάκι, μαμ και κρεββάτι για να ξεχωρίζει τη νύχτα σιγα σιγα...

Όσο για το ότι είναι όλη την ώρα αγκαλιά.... ΥΠΟΜΟΝΗ... Σε λίγο θα τα κυνηγάμε να μας αγκαλιάσουν!!

Επίσης, το βράδυ μπορείς να κοιμάσαι μαζί με το μωρό στο κρεββάτι... Εγώ στην αρχή φοβόμουν ότι θα το πλακώσω κλπ και δεν το έκανα... Όταν το ξεκίνησα βρήκα την υγειά μου.. Ξυπνάει τον βάζω στο στήθος και κοιμάμαι κατευθείαν και κοιμάται και αυτός...

Το ξένο γάλα γιατί σε νοιάζει ο λόγος που δεν το θέλει;;; Απαραίτητο δεν είναι.. Εγώ κάνω απλά σαν να μην υπάρχει...

Πιπίλα δεν θέλουν όλα τα παιδιά... Και καλό είναι λόγω του θηλασμού να μην την ξεκινήσεις νωρίς.. Αν θέλεις όμως μπορείς να της την δώσεις όταν είναι μισοκοιμισμένη και έχει φάει και πιπιλάει στο στήθος.. Δεν θα το πολυκαταλάβει γι' αυτό.

Τέλος, καλά τα λέμε εμείς εδώ αλλα θα ήταν καλύτερα να συμπληρώσεις και αυτές τις ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40797 και να σου απαντήσουν οι πιο έμπειρες...

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

τα ιδια ποβληματακια ειχα με την κορη μου.επαιρνε αρχικα ικανοποιητικο βαρος για τον παιδιατρο αλλα μετα τον 3ο μηνα πηρε μονο450γρ και με ειχε καταγχωσει.ντε και καλα να δωσω συμπληρωμα.αυτο να κλαιει ασταματητα επειδη δεν ηθελε ξενο γαλα και εγω μεσα στο αγχος..τελικα αλλαξα παιδιατρο!απο τοτε η μικρη δεν επαιρνε παντα πολυ βαρος και την αφησα μεχρι και 7 μηνων να θηλαζει αποκλειστικα.κι εμενα θηλαζε καθε λιγο και λιγακι και μετα απο λιγο εστρωσε σιγα σιγα.μετα που πραγματι δεν χορταινε το πηρε το ξενο μια χαρα και χωρισ κλαματα.τωρα που ειμαι στο 2ο εγκυος το πρωτο πραγμα που σκεφτομαι ειναι πως δεν θα ξαναγχωθω για αυτο το θεμα.μια γνωστη μου εδινε απο την αρχη συμπληρωμα και μετα τους 2 δεν ηθελε το στηθος και παρολο που εδινε ξενο την ημερα ηθελε καθε λιγο και λιγακι να πινει απο λιγο γαλα.δεν ειχε στανταρ γευματα.μονο που κοιμοταν ολο το βραδυ.το καθε μωρακι εχει τισ δικιες του ανησυχιες.αλλα εχουν κολικους αλλα θελουν συνεχεια στηθος για παρηγορια και ασφαλεια και αλλα ειναι πολυ ησυχα και κοιμουνται και ολη μερα(εγω δεν το εχω ζησει αυτο!!!)..τι να πω?υπομονη και ολα θα πανε καλα.

Κορίτσια, το ήπιε το μπουκάλι (90μλ) μονοκοπανιά και μάλιστα αφού είχα πει πως θήλασε και ποοοολύ κάλά κιόλας τρομάρα μου!!!!!!!!!!! περιτό να περιγράψω τα συναισθήματά μου.

Τώρα τί να υποθέσω? Προφανώς δε χόρταινε μ' εμένα έτσι δεν είναι?

Παρόλα αυτά όλο το απόγευμα το παιχνίδι του κοιμάμαι στα χέρια -μόλις μπω κούνια ξυπνάω - παίζουμε. Τουλάχιστον, ξέρω πως δεν είναι από πείνα.

Τί να κάνω τώρα? Αυτό ήταν, χάθηκε ο θηλασμός?????

Α! Είπε επισης, πως αν συνεχίσουμε έτσι θα κοπεί το γάλα μου ???????!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδή????????????

Δηλαδή .....ειναι για σφαλιάρες...!!!!!!

Παει ντε και καλα να σε κανει να αποθηλασεις,στοιχημα οτι στο ιατρειο φιγουράρουν γαλατα σκόνη!!!

Υπομονή το μωρακι θα ''στρωσει'' δώστου λιγο χρόνο και η ταπεινη μου γνωμη ειναι να αλλαξεις και γιατρο γιατι θα σου παρουσιασει κι άλλα θεματάκια.

Κορίτσια, το ήπιε το μπουκάλι (90μλ) μονοκοπανιά και μάλιστα αφού είχα πει πως θήλασε και ποοοολύ κάλά κιόλας τρομάρα μου!!!!!!!!!!! περιτό να περιγράψω τα συναισθήματά μου.

Τώρα τί να υποθέσω? Προφανώς δε χόρταινε μ' εμένα έτσι δεν είναι?

Παρόλα αυτά όλο το απόγευμα το παιχνίδι του κοιμάμαι στα χέρια -μόλις μπω κούνια ξυπνάω - παίζουμε. Τουλάχιστον, ξέρω πως δεν είναι από πείνα.

Τί να κάνω τώρα? Αυτό ήταν, χάθηκε ο θηλασμός?????

Μαλλον σε εχει πέισει κιόλας η παιδιατρος :-(

Στο ιατρείο έχει δείγματα γάλακτος (αυτό που μας πρότεινε κι εμάς). Αυτό είναι μάλλον κακό έ????

Εγώ τί κάνω τώρα?

Το ότι είπιε το έτοιμο σημαίνει πως όντως δεν χορταίνει με το δικό μου?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...