Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣΤΟΚΕΤΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα! Υπάρχει κάποια που να γέννησε φυσιολογικά με χαμηλής πρόσφυσης πλακούντα (πρώτου βαθμού)? Αν ναι στα πόσα εκατοστα ΄πιο πάνω από το εσω τραχηλικό στομιο ήταν ο πλάκούντας?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Υπάρχει κάποια που να γέννησε φυσιολογικά με χαμηλής πρόσφυσης πλακούντα (πρώτου βαθμού)? Αν ναι στα πόσα εκατοστα ΄πιο πάνω από το εσω τραχηλικό στομιο ήταν ο πλάκούντας?

Ο κολπικός τοκετός είναι δυνατός όταν η απόσταση αυτή είναι μεγαλύτερη απο 2 εκατοστά (σε κολπικό υπερηχογράφημα).

Εμένα πριν δέκα μέρες είχε παει απο το μισό στα δύο. Αυριο θα το ξαναδούμε και θα αποφασίσει πλέον ο γιατρός. Απλά ήθελα να δω αν υπάρχουν κοπέλες που τα κατάφεραν φυσιολογικά.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

μεγαλο ρισκο παντως ακομα και να ειναι οριακα.Αξιζει να στρεσσαριστεις 'η να κινδυνεψατε και οι δυο σας?

Ξέρεις τους κινδύνους?Είχες και εσύ μήπως?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Αυτό μπορεί να συμβεί στους άλλους τρεις βαθμους και κυρίως στον τρίτο και τέταρτο(επιχείλιο επιπτωματικό) όχι στον πρώτου βαθμου, τον ειχα ρωτήσει το γιατρό. Σε εμένα το μόνο που μου είχε πει είναι ότι ίσως από την πίεση όπως θα βγαίνει το παιδί να έχω αίμα γιαυτό θα αποφασίσει αυριο. Νόμιζα ότι θα έιχες κατα νού κάτι αλλό.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Μου είπε ότι έχουν γεννήσει φυσιολογικά ασθενείς του, ιδιες περιπτώσεις σαν την δική μου. Εφόσον επιμένω και εγώ φυσιολογικά θα το προσπαθήσει και σε εμένα. Ειμαι στα 2,5 εκατοστά απόσταση, η διαστολή μου παρόλο που παιρνω yutopar ανέβηκε από το ένα στο δύο και έχω δυνατές προπαρασκευαστικές συσπάσεις, σήμερα μπήκα 38 εβδομαδων την Κυριακή θα τα κόψω αφού μειώνω σταδιακα την δόση πρώτα(δεν θα τα κόψω απότομα).. Οπως είναι το κεφάλι του παιδιου και ο πλακούντας πιστεύει ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Στις 21/5 θα με ξαναδει (εκτος απροόπτου) και θα επανεκτιμήσει την κατάσταση. Απλά μου είπε ότι όταν θα με πιάσουν οι καλοί οι πόνοι και θα έχω μια διαστολή 3-4 θα καταλάβει αν είμαι ήδη στο μαιευτήριο θα μπορέσει να εκτίμησει την κατάσταση και μπορεί να αντιμέτωπισει ότι προκυψει. Ο μόνος κίνδυνος είναι μόνο και όχι απόλυτα όπως θα πάει να βγεί το παιδι να πιέσει στην ακρη τον πλακούντα (ο οποίος είναι λίγο πιο ψηλά από το κεφάλι το παιδιου και το παιδί εχει πάρει θέση κανονικά στο κατώτατο σημειο) και να τρέξει λίγο αίμα σε εκείνη την περίπτωση κανει καισαρική..'Ολα θα κριθούν στην διαστολή. Αλλά ήδη όσο ανεβαίνει η διατολή απομακρύνεται ο πλακούντας προς τα πάνω.Γενικά μόνο αν δω αίμα θα γίνει καισαρική διαφορετικά θα προχωρήσει φυσιολογικά.Επίσης την ίδια άποψη έχει και ένας άλλος γιατρός Δ/ντης σε νοσοκομείο που πήρα την γνώμη και ο γυναικολόγος της ξαδέρφης μου που βρίσκεται σε άλλη πόλη και έιναι και εκείνος υπερ του φυσιολογικού.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα, πεπα γέννησα με καισαρική δυστυχώς. Επαθα αποκόλληση πλακούντα με διαστολή 2 προς 3 έπειτα απο λίγα λεπτα που μου έσπασε τα νερά ο γιατρός.Ευτυχώς ήμουν στο μαιευτήριο γιατί αιμοράγισα και μου έβαλαν 2 φιάλες αίμα και εκτός απτην επισκληρίδιο που είχα εφαγα και την ραχιαία γιατι δεν μπορούσαν ολική νάρκωση. Δοξα το θεό όμως όλα καλά και το μωράκι υγιέστατο σήμερα σαραντίσαμε! Ηθελα πολύ φυσιολογικά αλλά δυστυχώς αιμοράγησα. Πεπα τελικά είχες δίκιο, αν και ο βαθμός του πλακουντα που είχα δεν ήταν για τετοια επιπλοκή εσυ που είχες ακουσει οτι ο κινδυνος είναι αποκόλληση?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...