Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ο γιος μου πλεον λεει κανονικα οταν θελει να παει τουαλετα, κανενα προβλημα εκει. Το θεμα ειναι οτι οταν του εμαθε ο μπαμπας του να πηγαινει τουαλετα του εμαθε να κανει τσισια καθιστος και ο μπαμπας του κρατουσε το πουλακι του προς τα κατω για να μην κανει συντριβανακι. Τωρα λοιπον ο μικρος κυριος εχει μαθει να φωναζει "wee-wee", να καθεται στην τουαλετα και να περιμενει να ερθει καποιος να του κρατησει το πουλακι προς τα κατω. Δε καταδεχεται να μαθει να το κανει μονος του, και ουτε σκεψη για να τα κανει ορθιος.

Πηγαινουμε στο βουνο κι εχουμε δοκιμασει να τον βαλουμε ορθιο να κανει, μονο τα κραταει και λεει "τελειωσα" και ή κρατιεται μεχρι να βρουμε καμμια τουαλετα, ή τελικα τα κανει πανω του και κλαιει. Το προτιμαει απ'το να τα κανει ορθιος. Τι για συντριβανακι του ειπα, τι για ποταμακι, τιποτα. Και πρεπει να μαθει, γιαιτ το Σεπτεμβρη θα παει παιδικο... στον ιδιο παιδικο που παει η κορη μου, οπου τα παιδακια πηγαινουν ολα μαζι τουαλετα, και μου λεει η μικρη "γιατι ο Ντυλαν κανει τσισια καθιστος, ολα τα αγορακια στο σχολειο κανουν ορθια, αν τον δουν θα τον κοροιδευουν", και με αγχωσε και μ'αυτο τωρα..

Καμμια ιδεα απο αγορομανες;

Διαφημίσεις

Βάλτον να δει τον μπαμπά του να κάνει τσίσα. Εμένα έτσι έκανε ο άντρας μου. Άφηνε ανοιχτή την πόρτα και έμπαινε ο μικρός μέσα και τον κοιτούσε.

Μετά μου λέει, θα κάνω όρθιος τσίσα όπως ο μπαμπάς. Είμαι μεγάλος τώρα!

Ουτως ή αλλως τον βλεπει, ο αντρας μου μας κανει οικογενειακως την τιμη να αφηνει την πορτα ανοιχτη για να τον βλεπουμε ολοι!!! (αν και το κανω κι εγω για ν'ακουω τα παιδια)

Διαφημίσεις

μην τον πιεζεις, ειναι μικρος ακομα και μπορει να έχεις αντιθετα αποτελεσματα (παλλινδρομηση). Στον παιδικο οταν πάει, μάλλον θα μιμηθει τα άλλα παιδακια και θα το εφαρμόσει απο μόνος του.

μην τον πιεζεις, ειναι μικρος ακομα και μπορει να έχεις αντιθετα αποτελεσματα (παλλινδρομηση). Στον παιδικο οταν πάει, μάλλον θα μιμηθει τα άλλα παιδακια και θα το εφαρμόσει απο μόνος του.

Κι εγώ αυτό θα σου έλεγα. Μην τον πιέζεις πολύ για να τα κάνει όρθιος. Είναι μικρός ακόμη. Άσε που, σ'αυτή την ηλικία, ακόμη και να τον πείσεις να τα κάνει όρθιος, θα το μετανιώσεις....Η λεκάνη σου θα γίνεται κάθε φορά λίμνη...ενίοτε και το πάτωμα.... :lol::lol::lol:

Τώρα όσον αφορά το άλλο θέμα. Τον έχεις αφήσει μόνο του να κάνει τσίσα (καθιστός) χωρίς να κρατάει το πουλάκι του? Να γεμίσει τσίσα παντού? να βραχεί κλπ? πως αντέδρασε? του άρεσε ή δυσανασχέτησε?

Εμένα είχε γίνει πολύ φυσιολογικά. Δηλαδή, στην αρχή που ήταν καθιστός, του το κράτησα λίγο προς τα κάτω για να μη φεύγουν τα τσίσα 1-2 φορές και μετά δεν με άφηνε, ήθελε μόνος του να το κάνει...

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

ευχαριστω για τις απαντησεις.... τον αφησα μονο του, εκανε συντριβανι, αρχισε να κλαιει κι απο τοτε κρατιεται μεχρι να παμε εμεις να του το κρατησουμε... στον παιδικο ομως θα πρεπει να το κανει μονος του... δεν ξερω πια τι να κανω, και τα πηγε τοσο καλα, εβγαλε τις πανες τοσο ευκολα, αλλα μ'αυτο το θεμα δενξερω τι να κανω, πως να τον πεισω. Αφου να σκεφτειτε οτι καθομαι διπλα του και μου τραβαει το χερι πανω στο πουλακι του για να το κρατησω προς τα κατω! Αχ.. φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει...

................. Αχ.. φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει... φαση ειναι, θα περασει...

:lol::lol::lol::lol::lol: Υπομονή μανούλα! :mrgreen:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

να αλλα μονος του ή πρεπει να του το κρατας;

στις αρχες κρατας θα γινουν μετα πολλα ατυχηματα και επιτελους θα μαθει ..........

Διαφημίσεις

αχ!δεν εχω συμβουλη να σου δωσω αλλα μονο να σου συμπαρασταθω στην προσπαθεια σας!διαβασα ολες τις συμβουλες σας και απο βδομαδα σε βδομαδα βγαζουμε την πανα ...νομιζω!ειναι 31 μηνων.....ισως βιαζομαι αλλα οταν ξεκινησει σταθμο......οπως αναφερεις μακαρι να λειτουργησει η μιμηση.μακαρι να ειναι φαση.

Εμας στο σχολειο τα περισσοτερα αγορακια κανουν καθιστα τσισα. Φανταζομαι για να μην΄λερωνουν τοσο μια και οι τουαλετες ειναι κοινες για αγορια και κοριτσια. Ορθιος αλλες φορες κανει αλλες οχι γιαυτο και περνω το γιογιο οταν βγαινουμε εξω...

Εγω θα ελεγα για αρχη να του μαθετε να κραταει μονος του το πουλακι του και μετα ολα τα αλλα. Αμα τον πιεζεις και λεει οτι δεν θελει ορθιος οκ. Αστον. Καποια στιγμη θα το μαθει. Ας μαθει πρωτα να τα κανει χωρις κανεναν και μετα επονται τα υπολοιπα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 1 month later...

Εγώ τον βάζω όρθιο στη λεκάνη μεν αλλά του κρατάω το πουλάκι δε οπότε θα τον μάθω να το κρατάει μόνος του για να μην έχουμε τα ίδια. Νομίζω ότι αν δει μερικούς συνομηλίκους του θα το πιάσει το νόημα.