Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Γειά σας, ελπίζω να μπορέσει να με βοηθήσει κάποιος...Έχω μία κορούλα 11 μηνών που τη θήλαζα πρωϊ-βράδυ και κάποιες φορές και στο ενδιάμεσο της ημέρας. Ξαφνικά εδώ και 10 ημέρες αρνείται την επαφή με το στήθος. Έχουμε περάσει από διάφορα στάδια, στην αρχή ήπιε λίγο από το ένα στήθος και μετά από το άλλο τίποτα… άρχιζε να παίζει... να το βάζει και να το βγάζει, αυτό κράτησε 2 ημέρες, μέχρι που δεν μπορούσα να καταλάβω εάν είχει φάει. Μετά με το που το έβλεπε άρχισε να κλαίει και να γυρίζει το κεφάλι, τώρα μου κάνει γκριμάτσες, μου χαμογελάει πονηρά. Δοκίμασα να της δώσω ξένο, αλλά τίποτα, βέβαια εκεί έχουμε και το θέμα πως δεν δέχεται το μπιμπερό, ούτε ποτηράκι για παιδιά και το νερό της το δίνω με το κουταλάκι, διαφορετικά δεν θέλει. Προσπάθησα να της δώσω γάλα με το κουταλάκι, αλλά μόνο μια ημέρα τα κατάφερα, όλες τις άλλες μου γυρνάει το κεφάλι, κάνει γκριμάτσες και μου σηκώνει το χέρι. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, η παιδίατρος και η μαία που ρώτησα, μου είπαν πως το πιο πιθανό είναι να το βαρέθηκε, με συμβούλεψαν να της το προσφέρω κάθε μέρα και εάν δεν θέλει να μην την πιέσω, να συνεχίσω τα γεύματα κανονικά παραβλέποντας το γάλα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάθει, ήταν ένα παιδί που δεν μπορούσε να κοιμηθεί χωρίς αυτό και τώρα τη βάζω στο κρεβάτι και κοιμάται μόνη της, μέχρι που στην αρχή την κοίμιζα νηστική μήπως το θελήσει, αλλά τίποτα. Τώρα πια έχουν περάσει 10 ημέρες και ακόμα δεν θέλει, ξεκίνησα να της δίνω γιαούρτι, όπου ευτυχώς το τρώει, αλλά και αυτό δεν το παραδέχομαι καθώς είναι επιδόρπιο γιαουρτιού.:cry:

Διαφημίσεις

Πω πω βρε κοριτσι...ποσο σε νιωθω....το περασα αυτο 2 βδομαδες πριν το Πασχα κ κοντεψα να σκασω....Δε ξερω τι να σου πω...κι εμενα ο μικρος μετα απο αυτη τη φαση δε θηλαζει κ ιδιαιατερα...αλλα να σου πω επεμενα,δηλαδη δεν τον ταιζα πολυ κ γενικα παλευα να εχουμε επαφη σε οποιαδηποτε στιγμη της μερας.Μακαρι να ναι φαση κ σ εσας...μεγαλωνουνε τα καμαρια μας κ ανεξαρτοποιουνται μαλλον....εμενα θηλαζει το πολυ 1 λεπτο.....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Isos na eisai k polu tuxeri kai na apothulazei fusiologika to paidaki sou! kai ego auto thelo alla den xero pos tha ginei. Kapoia stigmi na apofasisei monos tou oti thelei na st amatisei. Den xero pote ginetai auto. Dld se pia ilikia pantos exo kourastei ligo me ta 10 xupnimata mesa sti nuxta!

o6oy.png

Μην την πιέσεις ,να της προσφέρεις το στήθος σου και αν δεν θέλει άστη.Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο:rolleyes:.Μη στενοχωριέσαι...Σκέψου να ήθελες να αποθηλάσεις εσύ κι εκείνη να μην μπορούσε να το αποχωριστεί...Σίγουρα είναι κάπως ξαφνικό...Ίσως να περνάει τη φάση της και να επανέλθει:wink:.

Γειά σας, ελπίζω να μπορέσει να με βοηθήσει κάποιος...Έχω μία κορούλα 11 μηνών που τη θήλαζα πρωϊ-βράδυ και κάποιες φορές και στο ενδιάμεσο της ημέρας. Ξαφνικά εδώ και 10 ημέρες αρνείται την επαφή με το στήθος. Έχουμε περάσει από διάφορα στάδια, στην αρχή ήπιε λίγο από το ένα στήθος και μετά από το άλλο τίποτα… άρχιζε να παίζει... να το βάζει και να το βγάζει, αυτό κράτησε 2 ημέρες, μέχρι που δεν μπορούσα να καταλάβω εάν είχει φάει. Μετά με το που το έβλεπε άρχισε να κλαίει και να γυρίζει το κεφάλι, τώρα μου κάνει γκριμάτσες, μου χαμογελάει πονηρά. Δοκίμασα να της δώσω ξένο, αλλά τίποτα, βέβαια εκεί έχουμε και το θέμα πως δεν δέχεται το μπιμπερό, ούτε ποτηράκι για παιδιά και το νερό της το δίνω με το κουταλάκι, διαφορετικά δεν θέλει. Προσπάθησα να της δώσω γάλα με το κουταλάκι, αλλά μόνο μια ημέρα τα κατάφερα, όλες τις άλλες μου γυρνάει το κεφάλι, κάνει γκριμάτσες και μου σηκώνει το χέρι. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, η παιδίατρος και η μαία που ρώτησα, μου είπαν πως το πιο πιθανό είναι να το βαρέθηκε, με συμβούλεψαν να της το προσφέρω κάθε μέρα και εάν δεν θέλει να μην την πιέσω, να συνεχίσω τα γεύματα κανονικά παραβλέποντας το γάλα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάθει, ήταν ένα παιδί που δεν μπορούσε να κοιμηθεί χωρίς αυτό και τώρα τη βάζω στο κρεβάτι και κοιμάται μόνη της, μέχρι που στην αρχή την κοίμιζα νηστική μήπως το θελήσει, αλλά τίποτα. Τώρα πια έχουν περάσει 10 ημέρες και ακόμα δεν θέλει, ξεκίνησα να της δίνω γιαούρτι, όπου ευτυχώς το τρώει, αλλά και αυτό δεν το παραδέχομαι καθώς είναι επιδόρπιο γιαουρτιού.:cry:

H απότομη διακοπή του θηλασμού παραπέμπει σε απεργία θηλασμού. Αν θέλεις, διάβασε εδώ για τρόπους να επαναφέρεις το μωρό στο στήθος. Ίσως σε κάποια σημεία αναφέρεται σε μικρότερα μωρά αλλά γενικά όσα αναφέρονται μπορούν να ισχύουν σε κάθε ηλικία.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...