Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαδραστικοί Πίνακες!!!

sternchen

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς τίποτα από διαδραστικούς πίνακες ;

Τους χρησιμοποιεί κανείς;

Τους έχετε δει από κοντά;

Είναι ευχρηστοί;

Γνωρίζετε το κόστος;

Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα και από κάπου πρέπει να αρχίσω, αλλά έχω πολλές απορίες.

Διαφημίσεις

Γεια σου sternchen!

Είμαι φιλόλογος και με διαδραστικούς πίνακες είχα ασχοληθεί αρκετά στο μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία που είχε να κάνει με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Εκεί τους χρησιμοποιούσαμε κατά κόρον και αποκλειστικά, καθώς έχουν καθιερωθεί ήδη σε όλες τις βαθμίδες εδώ και κάποια χρόνια. Είναι πολύ εύχρηστοι, σκέψου έναν πίνακα σαν οθόνη αφής. Συνδέεις τον υπολογιστή σου και τον χρησιμοποιείς κανονικά, είτε από το pc, είτε αγγίζοντας τον πίνακα. Επίσης, ανάλογα το software του πίνακα, έχεις διάφορες δυνατότητες. Υπάρχουν σα να λέμε διάφορες εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μάθημά σου.

Θα έλεγα ότι είναι αρκετά εύχρηστοι, χρειάζεσαι βέβαια λίγο χρόνο να εξοικειωθείς με τη χρήση τους (μη φανταστείς, απλά να "παίξεις" λίγο την πρώτη φορά). Το καλό είναι ότι ανα πάσα στιγμή μπορείς να τους "γυρίσεις" στην παραδοσιακή χρήση και να γράψεις κανονικά χρησιμοποιώντας όμως ειδικούς μαρκαδόρους. Σ'αυτήν την περίπτωση, υπάρχει επιλογη να αποθηκεύσει το λογισμικό τις σημειώσεις σου και να μπορέσεις μετά να τις μοιράσεις και στους μαθητές ή να τις έχεις στο αρχείο σου.

Γενικά σου προσφέρει πολλές δυνατότητες για να δώσεις άλλη μορφή στο μάθημα. Μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για παρουσιάσεις, για να γράψεις παραδοσιακά, να τρέξεις πρωτότυπες εφαρμογές και να δώσεις ποικιλία στο μάθημα. Ή απλά για να κάνεις μάθημα μέσω του υπολογιστή σου.

Βέβαια, πρέπει να έχεις και στο μυαλό σου ότι είναι υπολογιστές κι έτσι μπορεί να βγάλουν και προβλήματα. Μερικές φορές ίσως "κολλήσει", μπορεί να αργεί να ανταποκριθεί στην αφή και διάφορα άλλα που μπορεί να βγάλει ένα pc ή ένα κινητό.Επίσης εμάς μας έλεγαν στο μεταπτυχιακό ότι πρέπει να εκπαιδεύσουμε και τα παιδιά στη χρήση τους. Όμως το μόνο που θεωρώ ότι πρέπει να τους πεις είναι για τη χρήση των ειδικών μαρκαδόρων. Όλα τα άλλα, ως γνωστόν, τα παιδιά θα είναι σε θέση να τα κάνουν καλύτερα από εσένα πριν καν τους τα εξηγήσεις...:wink:

Όσο για το κόστος, δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα. Νομίζω κοστίζουν γύρω στα 1000ευρω, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Πάντως οι εταιρείες που τους πουλάνε είναι πρόθυμες να σου κάνουν ενημέρωση και επίδειξη αν το ζητήσεις. Με μια έρευνα στο google θα τις βρεις και αν κάνεις τον κόπο να στείλεις ένα mail, θα σε βομβαρδίσουν με ενημερωτικά...

Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως και να μη σε κούρασα...Αν θες κάτι άλλο, θα χαρώ να σου απαντήσω.

2sEbp3.png1qpAp3.png

Γεια σου sternchen!

Είμαι φιλόλογος και με διαδραστικούς πίνακες είχα ασχοληθεί αρκετά στο μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία που είχε να κάνει με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Εκεί τους χρησιμοποιούσαμε κατά κόρον και αποκλειστικά, καθώς έχουν καθιερωθεί ήδη σε όλες τις βαθμίδες εδώ και κάποια χρόνια. Είναι πολύ εύχρηστοι, σκέψου έναν πίνακα σαν οθόνη αφής. Συνδέεις τον υπολογιστή σου και τον χρησιμοποιείς κανονικά, είτε από το pc, είτε αγγίζοντας τον πίνακα. Επίσης, ανάλογα το software του πίνακα, έχεις διάφορες δυνατότητες. Υπάρχουν σα να λέμε διάφορες εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μάθημά σου.

Θα έλεγα ότι είναι αρκετά εύχρηστοι, χρειάζεσαι βέβαια λίγο χρόνο να εξοικειωθείς με τη χρήση τους (μη φανταστείς, απλά να "παίξεις" λίγο την πρώτη φορά). Το καλό είναι ότι ανα πάσα στιγμή μπορείς να τους "γυρίσεις" στην παραδοσιακή χρήση και να γράψεις κανονικά χρησιμοποιώντας όμως ειδικούς μαρκαδόρους. Σ'αυτήν την περίπτωση, υπάρχει επιλογη να αποθηκεύσει το λογισμικό τις σημειώσεις σου και να μπορέσεις μετά να τις μοιράσεις και στους μαθητές ή να τις έχεις στο αρχείο σου.

Γενικά σου προσφέρει πολλές δυνατότητες για να δώσεις άλλη μορφή στο μάθημα. Μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για παρουσιάσεις, για να γράψεις παραδοσιακά, να τρέξεις πρωτότυπες εφαρμογές και να δώσεις ποικιλία στο μάθημα. Ή απλά για να κάνεις μάθημα μέσω του υπολογιστή σου.

Βέβαια, πρέπει να έχεις και στο μυαλό σου ότι είναι υπολογιστές κι έτσι μπορεί να βγάλουν και προβλήματα. Μερικές φορές ίσως "κολλήσει", μπορεί να αργεί να ανταποκριθεί στην αφή και διάφορα άλλα που μπορεί να βγάλει ένα pc ή ένα κινητό.Επίσης εμάς μας έλεγαν στο μεταπτυχιακό ότι πρέπει να εκπαιδεύσουμε και τα παιδιά στη χρήση τους. Όμως το μόνο που θεωρώ ότι πρέπει να τους πεις είναι για τη χρήση των ειδικών μαρκαδόρων. Όλα τα άλλα, ως γνωστόν, τα παιδιά θα είναι σε θέση να τα κάνουν καλύτερα από εσένα πριν καν τους τα εξηγήσεις...:wink:

Όσο για το κόστος, δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα. Νομίζω κοστίζουν γύρω στα 1000ευρω, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Πάντως οι εταιρείες που τους πουλάνε είναι πρόθυμες να σου κάνουν ενημέρωση και επίδειξη αν το ζητήσεις. Με μια έρευνα στο google θα τις βρεις και αν κάνεις τον κόπο να στείλεις ένα mail, θα σε βομβαρδίσουν με ενημερωτικά...

Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως και να μη σε κούρασα...Αν θες κάτι άλλο, θα χαρώ να σου απαντήσω.

Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ μέσα από την καρδιά μου :-)!!!!

Η απάντηση σου είναι υπέροχη και πολύ κατατοπιστική.

Με ενθουσίασες, θα πρέπει να είσαι πολύ καλή εκπαιδευτικός!!!:-D

Μια ερώτηση μόνο, εκτός από τον πίνακα και τον υπολογιστή, θα χρειαστώ και βιντεοπροβολέα;

Χρησιμοποιω και διαδραστικους πινακες στο φροντιστηριο που δουλευω. Σου λυνει τα χερια απο πολλες αποψεις, το μαθημα γινεται πιο ενδιαφερον και η υλη βγαινει γρηγοροτερα. Αν εισαι στην ξενογλωσση εκπαιδευση καποιοι εκδοτικοι οικοι παρεχουν τους διαδραστικους πινακες δωρεαν αν επιλεξεις να χρησιμοποιησεις τα βιβλια τους.Επισης παρεχουν δωρεαν ενημερωση για τη χρηση τους. Στην αρχη ειχα πελαγωσει λιγο αλλα τωρα ειλικρινα δεν μπορω χωρις αυτους!Ειδικα για τα prejunior ειναι οτι καλυτερο.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ μέσα από την καρδιά μου :-)!!!!

Η απάντηση σου είναι υπέροχη και πολύ κατατοπιστική.

Με ενθουσίασες, θα πρέπει να είσαι πολύ καλή εκπαιδευτικός!!!:-D

Μια ερώτηση μόνο, εκτός από τον πίνακα και τον υπολογιστή, θα χρειαστώ και βιντεοπροβολέα;

Νομίζω πάει πακέτο με τον πίνακα, χωρίς να είμαι και σίγουρη. Πάντως ο πίνακας δουλεύει με βιντεοπροβολέα. Προβάλλει πάνω στον πίνακα την οθόνη του pc και ο πίνακας δέχεται τις εντολές με την αφή.

Στην Αγγλία υπήρχε μια εταιρία που μας έκανε επίδειξη και είχε ένα μηχανηματάκι που το "κόλλαγες" κάπως σε οποιαδήποτε επιφάνεια (όπου στόχευε ο βιντεοπροβολέας) και τη μετέτρεπε σε διαδραστικό πίνακα. Αυτό κι αν θα σου έλυνε τα χέρια! Έχω ακούσει πάντως ότι σε κάποια σχολεία (δημόσια) έχουν αρχίσει και τους χρησιμοποιούν. Αλλά δεν ξέρω αν είναι θέμα διευθυντή ή υπουργείου...Και δεν ξέρω αν όταν παραδίδεται ο πίνακας στο σχολείο συνοδεύεται και από κάποια επίδειξη/ενημέρωση.

(Ευχαριστώ για τα κάλα σου λόγια...:oops: Δεν ξέρω αν είμαι καλή, πάντως είμαι αδιόριστη και σίγουρα αμφιβάλλω αν θα μπορέσω ποτέ να εφαρμόσω τις ιδέες που έχω σε τάξη...:-( )

2sEbp3.png1qpAp3.png

Διαφημίσεις

Χρησιμοποιω και διαδραστικους πινακες στο φροντιστηριο που δουλευω. Σου λυνει τα χερια απο πολλες αποψεις, το μαθημα γινεται πιο ενδιαφερον και η υλη βγαινει γρηγοροτερα. Αν εισαι στην ξενογλωσση εκπαιδευση καποιοι εκδοτικοι οικοι παρεχουν τους διαδραστικους πινακες δωρεαν αν επιλεξεις να χρησιμοποιησεις τα βιβλια τους.Επισης παρεχουν δωρεαν ενημερωση για τη χρηση τους. Στην αρχη ειχα πελαγωσει λιγο αλλα τωρα ειλικρινα δεν μπορω χωρις αυτους!Ειδικα για τα prejunior ειναι οτι καλυτερο.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πηροφορίες σου :)!!!

Είμαι στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος εκδοτικός οίκος να μου προσφέρει δωρεάν διαδραστικό πίνακα, από όσο γνωρίζω αυτό γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Όμως θα πρέπει να το ψάξω και να βρω τρόπο να εξοικιωθώ κι εγώ!!!

Γνωρίζει κανείς τίποτα από διαδραστικούς πίνακες ;

Τους χρησιμοποιεί κανείς;

Τους έχετε δει από κοντά;

Είναι ευχρηστοί;

Γνωρίζετε το κόστος;

Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα και από κάπου πρέπει να αρχίσω, αλλά έχω πολλές απορίες.

Τον θέλεις για σχολείο ή για φροντιστήριο;

Γιατί στα σχολεία θα βάλουν ...λένε τουλάχιστον.

Σε κάποια ήδη υπάρχουν.

Δεν ξέρω αν είμαι καλή, πάντως είμαι αδιόριστη και σίγουρα αμφιβάλλω αν θα μπορέσω ποτέ να εφαρμόσω τις ιδέες που έχω σε τάξη...:-( )

Να μην στενοχωριέσαι κορίτσι μου, προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις.

Στενοχωριέμαι ειλικρινά για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, ενώ θα έπρεπε να διορίζουν ολοένα και περισσότερους εκπαιδευτικούς, η κρίση ήρθε και θα μας πάρει όλους μαζί της.

Είναι κρίμα για όλους και κυρίως για τα παιδιά.

Τον θέλεις για σχολείο ή για φροντιστήριο;

Γιατί στα σχολεία θα βάλουν ...λένε τουλάχιστον.

Σε κάποια ήδη υπάρχουν.

Για κέντρο γερμανικής γλώσσας.

εμείς βάλαμε φέτος στο γυμνάσιο (δημόσιο) στα μέσα της χρονιάς και τον χρησιμοποίησα σε 4-5 μαθήματα. Απο την μικρή μου εμπειρία μου μπορώ να σου πω πως:

- στην αρχή φρίκαρα λίγο στην ιδέα του να συνδέσεις τα διάφορα καλώδια αλλά δεν είναι τίποτα έτσι και εξοικιωθείς (μετά από 1-2 φορές).

- ειδικά στα ξενόγλωσσα δίνει πολλές δυνατότητες, ειδικά δε αφού τα βιβλία μας (και γερμανικών, και αγγλικών και γαλλικών) του υπουργείου δεν συνοδεύονται από το απαραίτητο ακουστικό υλικό (άλλη εξωφρενιή ιστορία αυτή...), δίνει δηλ. τη δυνατότητα για σχετική εξάσκηση. Το δε internet σαφέστατα και λειτουργεί ως άλλο ένα κίνητρο/ τρόπο πρόσβασης στον ξένο(γλωσσο) πολιτισμό.

- πρέπει να έχεις προετοιμάσει λεπτομερώς το τί θα κάνεις για να μην ψάχνεσαι εκείνη την ώρα αλλά και να φροντίσεις να διαθέσεις ένα 5λεπτο με 10 λεπτο πριν την έναρξη του μαθήματος.(για να συνδέσεις καλώδια, ενδεχομένως να ανοίξεις κάποια προγράμματα να είναι έτοιμα, να ελέγξεις τη σύνδεση στο ίντερνετ αν σκοπεύεις να κάνεις κάτι τέτοιο κ.τ.λ

- πολλοί μαθητές μου που συνήθως κάθονται στο βάθος της αίθουσα βρέθηκαν από την αρχή της ώρας στο πρώτο θρανίο, επιδεικνύοτας μεγάλο ζήλο ;)

- δεν θεωρώ πως αντικαθιστά τα πάντα:ο εκπαιδευτικός, το βιβλίο, ο πίνακας γραφής (είτε κλασσικός, είτε μέσα απο τον διαδραστικό) εξακολουθούν να είναι απαραίτητα στοιχεία του μαθήματος. Επίσης ΜΟΝΟ διαδραστικός καταντά νομίζω και πάλι βαρετό.

-τέλος υπάρχουν και στο Youtube σχετικά βιντεάκια για τη χρήση τους. Κάπου είδα δε και μία συμβουλή που μου φάνηκε πολύ σωστή.

" Μην προσπαθήστε από την αρχή να χρησιμοποιήσετε όλες τος δυνατότητες μαζί. Λίγα και απλά είναι καλύτερα για έναν αρχάριο, οπως π.χ. και με την πρώτη σας παρουσίαση power point"

Διαφημίσεις

χαρά μου, sternchen!Κι εγώ ελπίζω με τον καιρό να τον αξιοποιήσω περισσότερο... το πιστέυω όμως πως...μεράκι να υπάρχει και όλα γίνονται!

τώρα το είδα: ich bin auch Deutschlehrerin. Οπότε και ειδικά στα γερμανικά βιντεάκια στο youtube και στο google αν δεις π.χ. "Einsatz- interaktive Whiteboards- Tipps" θα βρεις μεγάλη ποικιλία

χαρά μου, sternchen!Κι εγώ ελπίζω με τον καιρό να τον αξιοποιήσω περισσότερο... το πιστέυω όμως πως...μεράκι να υπάρχει και όλα γίνονται!

τώρα το είδα: ich bin auch Deutschlehrerin. Οπότε και ειδικά στα γερμανικά βιντεάκια στο youtube και στο google αν δεις π.χ. "Einsatz- interaktive Whiteboards- Tipps" θα βρεις μεγάλη ποικιλία

Σε ευχαριστώ πολύ συναδέλφισσα μου!!!:-D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...