Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν μας δεχοντε στα προνηπια για τον απεναντη δρομο..!!!

Recommended Posts

η κορη μου παει τωρα μεγαλα νηπια, και του χρονου θα παει πρωτη δημοτικου. οταν την εγραψα μας ειχαν πει οτι δεν ανηκουμε σε αυτο το σχολειο. εν το ματεξυ στο υποτιθεμενο που ανηκουμε ειναι ασχετο και πολυ μακρυα. ολη η περιοχη και πιο κατω απο μενα πανε στο πανω σχολειο. ολα αυτα γινοντε γιατι ειμαι στα ορια.. το ακριβως απεναντη σπιτι πηγαινει κανονικα γιατι ανοικει. εμεις για ενα δρομακι διαφορα μας λενε οχι. ειχα σκεφτει απο τηνα αρχη να δωσω αλλη διευθυνση (που ολοι ετσι κανουν) αλλα ειπα αντε μωρε ας παω ετσι με τη δικια μου. τεσπα μας εκαναν ''τη χαρη'' τοτε. τωρα ρωτησα για το μικρο μου να παει προνηπια απο Σεπτεμβρη και αρχισαν το ιδιο παραμυθι. τι να κανω? η μεγαλη μου λεει ειναι οκ επειδη αρχισε εκει αλλα για καινουργια εγγραφη δε δεχοντε. και τι να κανω να πηγαινω το ενα εδω και το αλλο εκει? ειναι κριμα να αλλαξω σχολειο στη μεγαλη. μαλλον θα αγριεψω δε γινετε αλλιως. το ενα διπλα (αυτο που θελω) ενω το αλλο ειναι αρκετα κατω και δε βολευει καθολου!

σκεφτηκα να πω επισης οτι επειδη ειμαι εγκυος και μενω στο πατρικο μου κοιταμε να μετακομησουμε πιο κει. οποτε θαμαστε οκ.

βλακειες! εγω νομιζω αποφευγουν γενικα τα προνηπια..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Καποια στιγμη αλλαξαν τα δικα μας ορια και δεν ανηκαμε πια στο δημοτικο που πηγαινε η κορη μου.Ο γιος μου θα γραφοταν στην πρωτη δημοτικου. Μας ειχαν πει απο το σχολειο της κορη μου οτι επειδη ειναι αδελφια θα μπορουσαν να μας τον γραψουν εκει. Ασχετο που εμεις επιλεξαμε μεταγγραφη!!! Δεν γινεται το ενα παιδι να πηγαινει στο ενα σχολειο και το αλλο αλλου.

οχι το πατρικο μου ειναι ακριβως στην αρχη του δρομου που δεν ανοικει εκει που θελω. εγω μενω στο πατρικο μου και δε προκειτε να φυγω.. απλα ειπα μηπως να πω οτι εχω σκοπο να μετακομισω και καλα..

Ναι εκει θα πατησω και γω Ζωη. οτι εφοσον παει το αδερφακι εκει δε μπορω να γραψω αλλου το μικρο. ΜΑ δε βολευει βρε κοριτσια. το αλλο ειναι διπλος δρομος. απορω ολοι οι αλλοι που μενουν ακομα πιο κατω απο μενα πως τα πανε? ολοι αυτοι δηλ εχουν δωσει αλλη διευθυνση?

1-2-3MPOMPIRES!!!

η κορη μου παει τωρα μεγαλα νηπια, και του χρονου θα παει πρωτη δημοτικου. οταν την εγραψα μας ειχαν πει οτι δεν ανηκουμε σε αυτο το σχολειο. εν το ματεξυ στο υποτιθεμενο που ανηκουμε ειναι ασχετο και πολυ μακρυα. ολη η περιοχη και πιο κατω απο μενα πανε στο πανω σχολειο. ολα αυτα γινοντε γιατι ειμαι στα ορια.. το ακριβως απεναντη σπιτι πηγαινει κανονικα γιατι ανοικει. εμεις για ενα δρομακι διαφορα μας λενε οχι. ειχα σκεφτει απο τηνα αρχη να δωσω αλλη διευθυνση (που ολοι ετσι κανουν) αλλα ειπα αντε μωρε ας παω ετσι με τη δικια μου. τεσπα μας εκαναν ''τη χαρη'' τοτε. τωρα ρωτησα για το μικρο μου να παει προνηπια απο Σεπτεμβρη και αρχισαν το ιδιο παραμυθι. τι να κανω? η μεγαλη μου λεει ειναι οκ επειδη αρχισε εκει αλλα για καινουργια εγγραφη δε δεχοντε. και τι να κανω να πηγαινω το ενα εδω και το αλλο εκει? ειναι κριμα να αλλαξω σχολειο στη μεγαλη. μαλλον θα αγριεψω δε γινετε αλλιως. το ενα διπλα (αυτο που θελω) ενω το αλλο ειναι αρκετα κατω και δε βολευει καθολου!

σκεφτηκα να πω επισης οτι επειδη ειμαι εγκυος και μενω στο πατρικο μου κοιταμε να μετακομησουμε πιο κει. οποτε θαμαστε οκ.

κι εγω ειμαι στα ορια. οι ζυγοι αριθμοί είναι δημος αθηναίων και οι μονοι δημος βύρωνα. ευτυχως κοντα το ενα κοντα και το αλλο σχολειο. αλλα για το γυμνάσιο... θα εχω προβλημα.

απο την αλλη ομως... επειδη η μεγαλη σου κορη παει εκει, μπορουν να παρουν και τον αδελφό της αλλα οταν παει νηπιαωγειο, επειδη ειναι υποχρεωτικη εκπαίδευση. τα προνήπια, ειτε αδελφια ειτε οχι, τα παιρνουν εαν εχουν ελεύθερες θεσεις από τα νηπια κατόπιν κλήρωσης. λογω προνηπίου...δε θα κανεις τιποτα. παρε ομως στην πρωτοβάθμια διεύθυνση τηλέφωνο... και μίλησε με εκείνους!

age.png

Διαφημίσεις

Τα γεωγραφικά όρια των σχολείων είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς.

Αλλά κάπως έπρεπε να χωριστούν τα σχολέια, αλλιώς θα μαζευόταν όλοι σε ένα που θεωρουνταν "καλό" ή που ανήκε σε γειτονιά με περισσότερα παιδιά ή που ήταν σε γειτονιά που βόλευε με τις δουλειές των γονέων (στο κέντρο) ή.....

Δυστυχώς, σύμφωνα με το προεδρικό σιάταγμα που καθορίζει τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, τα αδέρφια δεν μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση και να εγγραφούν στο ίδιο νηπιαγωγείο.

Τώρα, για να δηλώσεις ότι σκέφτεσαι να μετακομίσεις....Δύσκολο να γίνει αλλαγή. Για την εγγραφή χρειάζεται κάποιος λογαριασμός με τη διεύθυνση επάνω. Αν σκέφτεσαι να μετακομίσεις, δεν έχεις χαρτι με την καινούρια διεύθυνση.....

οχι το πατρικο μου ειναι ακριβως στην αρχη του δρομου που δεν ανοικει εκει που θελω. εγω μενω στο πατρικο μου και δε προκειτε να φυγω.. απλα ειπα μηπως να πω οτι εχω σκοπο να μετακομισω και καλα..

Ναι εκει θα πατησω και γω Ζωη. οτι εφοσον παει το αδερφακι εκει δε μπορω να γραψω αλλου το μικρο. ΜΑ δε βολευει βρε κοριτσια. το αλλο ειναι διπλος δρομος. απορω ολοι οι αλλοι που μενουν ακομα πιο κατω απο μενα πως τα πανε? ολοι αυτοι δηλ εχουν δωσει αλλη διευθυνση?

Με συγχωρείτε θεωρείται ότι οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων είναι χαζές και τους πάτε λογαριασμούς με άλλα ονόματα πλην των γονέων ή κένετε ψευδείς υπέθυνες δηλώσεις. Στην τελική γιατί θέλετε να φάτε την θέση άλλου παιδιού;

Με συγχωρείτε θεωρείται ότι οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων είναι χαζές και τους πάτε λογαριασμούς με άλλα ονόματα πλην των γονέων ή κένετε ψευδείς υπέθυνες δηλώσεις. Στην τελική γιατί θέλετε να φάτε την θέση άλλου παιδιού;

ποια θεση αλλου παιδιου θελουμε να φαμε? και τι να κανω να πηγαινω ενα χιλιομετρο πι περα? εκει πηγαινα μικρη και εγω εκει πρεπει να πανε και τα παιδια μου τωρα. δε γινετε αλλου. ειναι ασχετο λεμε το αλλο σχολειο. δεν εχει λογικη τα ορια οποιος τα βαλε.. απλα ειδαν ενα δρομο και τον εκοψαν στη μεση..

εξαλλου οι ταξεις τοσο του νηπιαγωγιου αλλα και ολου του σχολειου ειναι πολυ κατω απτο οριο σε παιδια που μπορουν να παρουν. αρα? μαλλον αυτοι μας θεωρουν χαζοι...

1-2-3MPOMPIRES!!!

Τώρα, για να δηλώσεις ότι σκέφτεσαι να μετακομίσεις....Δύσκολο να γίνει αλλαγή. Για την εγγραφή χρειάζεται κάποιος λογαριασμός με τη διεύθυνση επάνω. Αν σκέφτεσαι να μετακομίσεις, δεν έχεις χαρτι με την καινούρια διεύθυνση.....

μπορω να εχω τετοιο χαρτι αν θελω... απλα ειπα να το κανω ανθρωπινα αλλα μαλλον δε γινετε

1-2-3MPOMPIRES!!!

Να πας στον επιθεωρητη και να του εκφρασεις το προβλημα σου και να του πεις να σου βρει λυση για το πως θα πηγαινεις καθε πρωι το ενα παιδι στο ενα σχολειο και το αλλο στο αλλο σχολειο...χωρις να γινεις χιλια κομματια....!!!...μα ειναι δυνατον???να χωριζεις τα παιδια σου????εγω αυτο που ξερω ειναι πως το ενα παιδι τραβαει το αλλο.....στο δικο μας σχολειο που εχει και ταξη ενταξης για παιδακια με προβληματα συμπεριφορας...δεχτηκαν το αδελφακι απο ενα παιδι...γιατι η μητερα δεν μπορουσε να πηγαινει τα παιδια της σε διαφορετικο σχολειο....ειναι φυση αδυνατο να τρεχεις σαν την τρελη καθε πρωι να μοιραζεις παιδια...!!!!

Διαφημίσεις

Ναι κατι θα κανω... ειλικρινα κοριτσια δε ξερω αν ξερετε απο την περιοχη μου να σας εξηγησω... παντως αληθεια δε βολευει με την καμια το σχολειο που μου λενε να παω. και δε θελω με τιποτα να αλλαξω την κορη μου τωρα.

1-2-3MPOMPIRES!!!

πιανει η α βαθμιαια εκπ. που λες για προνηπια?

θα βρεις στο ιντερνετ τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπάιδευσης που ανήκει το νηπιαγωγειο (ανατολικής, δυτικής θεσσα λονικής κλπ) που θελεις να παει το παιδί. θα μιλήσεις με το αφεντικο...των νηπιαγωγών και θα του πεις το πρόβλημά σου.

age.png

θα βρεις στο ιντερνετ τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπάιδευσης που ανήκει το νηπιαγωγειο (ανατολικής, δυτικής θεσσα λονικής κλπ) που θελεις να παει το παιδί. θα μιλήσεις με τον ανώτερο...των νηπιαγωγών και θα του πεις το πρόβλημά σου.

Ρώτησα σημερα πως θα βρω σε ποιο σχολείο ανηκω και μου είπαν γενικά στο πιο κοντινό, χωρίς να μου που συγκεκριμένα όρια ή άλλους κανόνες. Τα όρια που λέτε εσείς που ακριβώς καθορίζονται???:confused:

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Ρώτησα σημερα πως θα βρω σε ποιο σχολείο ανηκω και μου είπαν γενικά στο πιο κοντινό, χωρίς να μου που συγκεκριμένα όρια ή άλλους κανόνες. Τα όρια που λέτε εσείς που ακριβώς καθορίζονται???:confused:

επειδη κι εγω ψαχνομουνα, βρηκα τα τηλέφωνα των κοντινότερων σχολειων και τηλεφώνησα απ' ευθείας εκεί. στο πρωτο που πηρα μου ειπαν οτι δεν ανήκουμε, οπότε τηλεφωνησα στο αλλο. και ΟΚ

age.png

επειδη κι εγω ψαχνομουνα, βρηκα τα τηλέφωνα των κοντινότερων σχολειων και τηλεφώνησα απ' ευθείας εκεί. στο πρωτο που πηρα μου ειπαν οτι δεν ανήκουμε, οπότε τηλεφωνησα στο αλλο. και ΟΚ

Εγώ στα σχολεία που ρώτησα μου είπαν ότι δεν ξέρουν και επίσης από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μου είπαν ότι έχει σταλεί κάποια εγκύκλιος ή κάτι τέτοιο σχετικά με το θέμα, αλλά δεν μου είπαν λεπτομέρειες. Η απάντηση ήταν στο πιο κοντινό!

εχω δυο μπουμπουκακια

Εγώ στα σχολεία που ρώτησα μου είπαν ότι δεν ξέρουν και επίσης από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μου είπαν ότι έχει σταλεί κάποια εγκύκλιος ή κάτι τέτοιο σχετικά με το θέμα, αλλά δεν μου είπαν λεπτομέρειες. Η απάντηση ήταν στο πιο κοντινό!

ισως γιατι καποια σχολεια συγχωνεύτηκαν...

1η ιουνιου που ειαι οι εγγραφες, κατ' ευθειαν απίσκεψη στο σχολειο κι εκει θα σε καθοδηγησουν

age.png

εγω ειμαι της γνωμης να πας το παιδι σου εκει οπου στην ουσια ανηκεις δηλ σε αυτο που ειναι κοντα στο σπιτι σου.

καποιες φορες τα ορια δεν ειναι οπως πρεπει.

και εφοσον ηδη πηγαινει εκει η κορη σου δε γινεται τα παιδια να ειναι χωρια ακομα και απο θεμα ασφαλειας ή μηπως θα εισαι εσυ στο πηγαινε ελα στα σχολεια.

και η μικρη σου κριμα να αλλαξει φιλους τωρα.

ακομα και οι δασκαλοι στο σχολειο εφοσον ηδη παει η κορη σου εκει επρεπε να δεχτουν το δευτερο παιδακι.

εγω ειμαι μαζι σου,το εχω ζησει ως παιδι.

το σχολειο μου ηταν ακριβως απεναντι απο το σπιτι μου αλλα επειδη ο δρομος ηταν κεντρικος τον ειχαν οριο οποτε επρεπε να παω σε ενα αλλο 6 με 7 στενα διαφορα.

με ψευδη διευθυνση πηγα σε αυτο απεναντι απο το σπιτι μας.

Λοιπον επειδη το θεμα αυτο το εχω σπουδασει θα κανει ςτο εξης...

1.θα μαθεις σε ποια 1βαθμια εκπαιδευση ανηκη το νηπιαγωγειο..

2.θα τους τα πεις ως εχουν +το γεγονος οτι εισαι εγκυος και θα ληξει το θεμα.

καλημερα! σημερα ετυχε να αναφερω το θεμα ξανα στη νηπιαγωγο. Μου ειπε εν ολιγης οτι ουτε στη λιστα θα βαλει τον μικρο μου. Η κορη μουλεει δεν θαχει προβλημα να προχωρησει στο δημοτικο εφοσον ξεκινησε απο τα νηπια με αυτη τη διευθυνση. ο μικρος ομως ως νεα εγγραφη δεν δεχοντε λεει καινα τον γραψω εκει που ανηκω.

-λεω και τη μεγαλη?

-λεει αυτη εδω.

-λεω καιγω? θα χωρισω στα 2?

-λεει οπως χωριστηκαμε εμεις καποτε ετσι καισεις θακανετε!!

ελεος!! ταχω παρει πολυ ασχημα πρωι πρωι.Εντομεταξυ λεω γελαστα τελειως φιλικα -δεν ειχα καμια προθεση να απειλησω- οτι μαλλον θα πρεπει να παω στα μεγαλα κεφαλια. αυτη το πηρε σαν απειλη και στραβωσε.Ειπα τον αντρα μου να αναλαβει. θελουν μετο ζορι φασαριες δηλ. στην τελικη δε με νοιζει καν αν παει προνηπια. αλλα στα νηπια? παλι τα ιδια θαχουμε? θα μου τη δωσει καμια φαση να την παω κανενα πλαστο χαρτακι με οποια διευθυνση θελει να την πω μετα...

1-2-3MPOMPIRES!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...