Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδεια ανατροφης τεκνου (ανευ αποδοχων) εχει παρει καμμια?

Recommended Posts

Εργαζομαι στο δημοσιο τομεα (συμβασιουχος ΙΚΑ) και μου ειπαν οτι μπορω να παρω αδεια ανατροφης τεκνου εως 3,5 μηνες, ανευ αποδοχων. Εχω ηδη παρει αδεια λοχειας, γεννας, 6μηνο κλπ και εργαζομαι εδω και 6 μηνες. Η κορη μου ειναι 2 ετων.

Εχει παρει καμμια? την δινουν? Υπαρχει φοβος μετα για τη θεση μου? Ειναι δυσκολοι καιροι...

Διαφημίσεις

Έχω πάρει άδεια άνευ αποδοχών για 2 χρόνια, για να πάω Δελχί με τον άντρα μου που τον έστειλαν με τη δουλειά του για 2 χρόνια.

Είμαι μόνιμη στο Υπουργείο Εξωτερικών.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Για να καταλαβω: εισαι αοριστου ή ορισμενου χρονου? Δλδ εχεις συμβαση που θα ληξει ή εισαι μονιμη? Αν εισαι αοριστου δεν υπαρχει κανενα θεμα, αν εισαι ορισμενου χρονου, τοτε τυπικα εισαι καλυμενη, πρακτικα ομως μπορει αυτη η αδεια που ζητας να αποβει αφορμη για μη ανανεωση της συμβασης, δεν μπορουν ομως να σε διωξουν πριν τη ληξη της.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Έχω πάρει άδεια άνευ αποδοχών για 2 χρόνια, για να πάω Δελχί με τον άντρα μου που τον έστειλαν με τη δουλειά του για 2 χρόνια.

Είμαι μόνιμη στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Εισαι δηλ Δελχι? Καταπληκτικο! Μηπως ομως μιλας τοτε για την κλασικη ανευ αποδοχων (αυτη που λεω εγω, ειναι διαφορετικη γιατι ειναι μονο μεχρι 3,5 μηνες αλλα εξαγοραζεις μετα τα ενσημα σου). Την δίνουν ευκολα? Γιατι καποιοι "συναδελφοι" μου ειπαν να μην το επιχειρησω καν...

Για να καταλαβω: εισαι αοριστου ή ορισμενου χρονου? Δλδ εχεις συμβαση που θα ληξει ή εισαι μονιμη? Αν εισαι αοριστου δεν υπαρχει κανενα θεμα, αν εισαι ορισμενου χρονου, τοτε τυπικα εισαι καλυμενη, πρακτικα ομως μπορει αυτη η αδεια που ζητας να αποβει αφορμη για μη ανανεωση της συμβασης, δεν μπορουν ομως να σε διωξουν πριν τη ληξη της.

Ειμαι με αοριστου χρονου. Αλλα σε φορεα με υπηρεσιες σε ολη την Ελλαδα.

Ο φοβος μου ειναι οτι μετα τη ληξη της, μπορει πχ να με μεταθεσουν. Γνωριζει καμμια αν σε προστατευει ο νομος απο κατι τετοιο?

Διαφημίσεις

Εργαζομαι στο δημοσιο τομεα (συμβασιουχος ΙΚΑ) και μου ειπαν οτι μπορω να παρω αδεια ανατροφης τεκνου εως 3,5 μηνες, ανευ αποδοχων. Εχω ηδη παρει αδεια λοχειας, γεννας, 6μηνο κλπ και εργαζομαι εδω και 6 μηνες. Η κορη μου ειναι 2 ετων.

Εχει παρει καμμια? την δινουν? Υπαρχει φοβος μετα για τη θεση μου? Ειναι δυσκολοι καιροι...

Καλησπερα Χαρα Μαρια. Ειμαι ιδιωτικη υπαλληλος ειμαι στο 6μηνο του ΟΑΕΔ και σκοπευω να ζητησω μετα το τελος του 6μηνου την κανονικη μου αδεια και μετα 1 μηνα ανευ αποδοχων και να παω τον Σεπτεμβριο στην δουλεια.Γνωριζω οτι και σε 2 συναδελφους μου εδωσαν την αδεια ανατροφης 3,5 μηνες.Πιστευω και εγω οτι δεν θα εχω προβλημα.Το μονο προβλημα στην περιπτωση σου ειναι που εισαι συμβασιουχος.Δεν εχεις να χασεις τιποτα να ρωτησεις.Ευχομαι και στις δυο μας να πανε ολα καλα.

nSRtp3.png

κοριτσια μπορει καμια να μου περιγραψει την γινετε με την αδεια ανευ αποδοχων;

Γεννησα περσι τον Αυγουστο και γυρναω στην δουλεια 18 Μαιου. Σκεφτομαι να παρω ανευ αποδοχων γιατι το μωρο θηλαζει αποκλειστικα και δεν περνει μπουκαλι.

Θα πρεπει να πληρωσω στον εργοδοτη τις εισφορες του ΙΚΑ;; πως την περνω; πρεπει απο την αρχη να δηλωσω ολο το διαστημα που επιθυμω να κατσω ή μπορω να γυρισω οποτε θελω εγω;;;

Ειμαι ιδ. υπαλληλος και δουλευω 3.5 χρονια....

Ηρθε στην ζωη μας ενα μικρο θαυμα 27-8-2010

Με τον αντρούλη μου είμαστε μαζί από 26-3-2008

8cb77eec73ea8ded8efbb8757f6cb8c0.jpg

14/9/2014... δεν ξεχνω

βρε κορίτσια μήπως γνωρίζει καποια : η φίλη μου είναι στα ΕΛΤΑ μόνιμη και τρίτεκνη δικαιούται άδεια 3μηνη με αποδοχές?? εχει παρει τους μηνες που δικαιουται οταν γέννησε αλλα θα ήθελε να παρει και αυτη την αδεια ως τρίτεκνη. Γνωρίζει καμιά?

YiMXp3.png

• 1 month later...
βρε κορίτσια μήπως γνωρίζει καποια : η φίλη μου είναι στα ΕΛΤΑ μόνιμη και τρίτεκνη δικαιούται άδεια 3μηνη με αποδοχές?? εχει παρει τους μηνες που δικαιουται οταν γέννησε αλλα θα ήθελε να παρει και αυτη την αδεια ως τρίτεκνη. Γνωρίζει καμιά?

η φιλη σου ανοιξει τον δ/υ κωδικα μπορει να βρει ακριβως τι δικαιουται.αλλα οι περισσοτεροι διοριζονται κ δεν ξερουν καν τη σημαινει δ/υ κωδικας με αποτελεσμα να μην βγαζουν ακρη με την υπηρεσια κ κανεις να μην τους καθοδηγει σωστα.λοιπον η αδεια για την οποια μιλας ειναι αδεια ανευ αποδοχων εως 2 ετη εφοσον εχεις παιδι εως 6 ετων κ την παιρνεις μετα απο αιτηση που θα κανεις στην υπηρεσια σου κ θα τους λεως οτι ζητας αδεια απο τοτε μεχρι τοτε.η συγκεκριμενη αδεια ειναι υποχρεωτικη γιατι προκειται για ανατροφη τεκνου κ δεν περναει απο υπηρεσιακο συμβουλιο.αν εισαι τριτεκνος οπως η φιλη σου τοτε μπορει να ζητησει 4 μηνες ανευ αποδοχων μονο κ μολις συμπληρωσει τους 3 μηνες να κανει διακοπη της αδειας με αναλογη αιτηση.ετσι θα εχει πληρωθει τους τρεις μηνες γιατι το δικαιωμα αυτο της πληρωμης των τριων μηνων την εχουν μονο τριτεκνοι κ ανω.αυτο ομως μπορει να το κανει μονο μια φορα κ οχι δευτερη.εαν θελει να παρει κ τους επομενους μηνες μεχρι τα δυο χρονια τοτε δε θα πληρωνεται αλλα μπορει με σχετικη αιτηση της να καταβαλλει απαραιτητα τις εισφορες της προς το ταμειο προνοιας του δημοσιου για να μην της παρουν πισω το βιβλιαριο κ αν θελει αυτο προαιρετικα βεβαια παλι με αιτηση της να καταβαλει ολες τις εισορες που της αναλογουν για εφαπαξ κ επικουρικο ωστε να προσμετρηθουν στα συνταξιμα.

υπαρχει η λεγομενη γονικη αδεια ανευ αποδοχων ανατροφης τεκνου που ειναι 3,5 μηνες κ μεχρι το παιδι να συμπληρωσει 3,5 ετη.η συγκεκριμενη αδεια χορηγειται μονο αν η υπηρεσια κρινει οτι δεν υπαρχουν υπηρεσιακες αναγκες αλλιως οχι.αν χορηγηθει ομως μετα τη ληξη της ο υπαλληλος επιστρεφει στα καθηκοντα του κ οχι σε κατωτερη θεση απο αυτη που κατειχε πριν.βεβαια τα παραπανω αναφερονται για μονιμους κ αοριστου χρονου.δεν ξερω τι συμβαινει με τους συμβασιουχους.λογικα πρεπει να καταγγελεται προσωρινα η συμβαση για 3,5 μηνες κ μετα παλι προσληψη εφοσον εισαι με ικα.αλλα το διακυνδινευεις να ζητησεις μια τετοια δεια οταν οι εποχες ειναι δυσκολες κ οταν δεν ξερεις αν θα σου ανανεωσουν παλι τη συμβαση.εγω στη θεση σου θα καθομουν στα αυγα μου.αλλο να ησουν μονιμη ......

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...