Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κάθε βράδυ κλαίει.

Recommended Posts

Ο μεγάλος γιος μου είναι 5 χρονών. Εδώ κι ένα μήνα κάθε βράδυ ξυπνάει με κλάματα, και πρέπει ή να έρθει στο κρεβάτι μας, ή να πάω εγώ να κοιμηθώ μαζί του. Άπ ότι λέει φοβάται για διάφορα πράγματα. Μια μου λέει για φαντάσματα, μια για μάγισσα, και διάφορα άλλα. Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Έχουμε κόψει τα παιδικά με τέρατα από την τηλεόραση, και βλέπει μόνο τα ακίνδυνα. Ντόρα, Μπομπ ο μάστορας, και τέτοια. Όταν τον ρωτάω αν λέει αλήθεια ότι φοβάται ή είναι τίποτα άλλο μου λέει δεν ξέρω. Σκέφτηκα μήπως το κάνει ασυναίσθητα γιατί ζηλεύει τον μικρό, αλλά έτσι ξαφνικά? Τι να κάνω για να σταματήσει αυτό?

Διαφημίσεις

Ο μεγάλος γιος μου είναι 5 χρονών. Εδώ κι ένα μήνα κάθε βράδυ ξυπνάει με κλάματα, και πρέπει ή να έρθει στο κρεβάτι μας, ή να πάω εγώ να κοιμηθώ μαζί του. Άπ ότι λέει φοβάται για διάφορα πράγματα. Μια μου λέει για φαντάσματα, μια για μάγισσα, και διάφορα άλλα. Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Έχουμε κόψει τα παιδικά με τέρατα από την τηλεόραση, και βλέπει μόνο τα ακίνδυνα. Ντόρα, Μπομπ ο μάστορας, και τέτοια. Όταν τον ρωτάω αν λέει αλήθεια ότι φοβάται ή είναι τίποτα άλλο μου λέει δεν ξέρω. Σκέφτηκα μήπως το κάνει ασυναίσθητα γιατί ζηλεύει τον μικρό, αλλά έτσι ξαφνικά? Τι να κάνω για να σταματήσει αυτό?

Αν του δωσεις ενα "μαγικο σπρευ" που διωχνει τα φαντασματα και τις μαγισσες? Και μονο αυτος μπορει να το χρησιμοποιησει???

To έχω σκεφτεί αυτό, αλλά του έχουμε πει πως δεν υπάρχουν ούτε φαντάσματα ούτε μάγισσες. Αν του πως λοιπόν για το σπρέυ, θα είναι σαν να παραδέχομαι πως υπάρχουν και αν δεν πιάσει, τότε θα φοβάται ακόμα πιο πολύ.

νομίζω ότι το κάνει για να σας κάνει να ασχολειθείται μαζί του ..... εσένα και τον άντρα σου φυσικά . καλό ειναι να προσπαθείς να παίζεις λίγο μαζί του πριν τον βάλεις για ύπνο και να είναι μόνος του εσύ και αυτός , ή αυτός και ο μπαμπάς του .

δεν ζηλεύει αλλά αισθάνεται την ανάγκη της αποκλειστικότητας και το βράδυ που ο μικρός κοιμάται τότε μπορεί και έχει την προσοχή σας.

κάνε μια δοκιμή και πάρτον και παίξε τον μόνο του μετά που θα κοιμήσει το μωρό και μετά κοιμησέ τον. (το λεώ γιατί ένα παιδάκι γνωστων μου έβλεπε ένα μεγάλο λιοντάρι στο ύπνο του κάθε βράδυ :) :) )

Θα έλεγα ναν του τονώσεις την αυτοπεποίθηση, την σιγουριά, εφόσον πιστεύεις οτι οφείλεται στο ότι ζηλεύει τον μικρούλι, να του πεις ας πούμε,οτι ακόμα και να υπήρχαν μάγισσες και δράκοι και φαντάσματα, δεν θα μπορούσαν να του κάνουν κακό, γιατί η αγάπη του μπαμπά και της μαμάς είναι τόσο δυνατή που γίνεται "πανοπλία" και προστατεύει τα παιδάκια, αλλά και οτι η μαμά έχει κρυφά μάτια που βλέπουν παντού και αν έμπαινε κάποιος στο σπίτι η μαμά (άντε και ο μπαμπάς χαχαχα)θα τον έβλεπε και δεν θα προλάβαινε να φτάσει στο δωμάτιο του! Αυτό με τα κρυφά μάτια έχει λειτουργήσει άψογα σε μένα με τον μικρό που έκανε σκανταλιές στον παιδικό και του είπα "η μαμά είδε τι έκανες, όλα τα βλέπει η μαμά με τα κρυφά μάτια" και από τότε ηρέμησε!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Μην αμφισβητείς ότι φοβάται...και μην προσπαθείς να τον πείσεις ότι είναι παράλογος.

Μόνο το να νιώθει σίγουρος και ότι κάποιος τον καταλαβαίνει θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τους φόβους του

Μπορείς να του εξηγήσεις ότι μαγισσες, φαντάματα κλπ τρομαχτικά δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα μεν αλλά μπορεί να υπάρχουν στο μυαλό μας ή στα όνειρά μας και να μας τρομάζουν.

Όταν συμβαίνει αυτό, μπορούμε πχ να πούμε κάποιο ΄ξόρκι' που θα φτιάξετε μαζί ή θα σκεφτείς εσύ και να τα διώξουμε.

ή μπορεις να του δώσεις κάποιο ειδικό αρκουδάκι ή αντικείμενο που διώχνει τα κακά όνειρα

ή να φτιάξετε μαζί ένα σήμα που να απαγορεύει την είσοδο στο δωμάτιο στα κακά όνειρα

ή πάρε μια ονειροπαγίδα (ξέρεις αυτά τα στρογγυλα σαν ιστός αράχνης που τους κρέμεται και ένα φτεράκι από κάτω) και κρεμάστε την πάνω από το κρεβάτι του.

ή όλα αυτά μαζί. Τα λίγο μαγικά-μεταφυσικά συνήθως βοηθάνε τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους

και φυσικά διαβεβαίωσέ τον ότι αν παρόλα αυτά φοβηθεί μπορεί πάντα να σε φωνάξει.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο μικρός κοιμάται κι αυτός στο παιδικό. Δοκίμασα να του δώσω μερικές φορές αρκουδάκια, φακό, διάφορα τέλως πάντων. Ως και αναμένο φως αφήσαμε στο χωλ και στην κουζίνα, αλλά δεν έγινε τίποτα. Το βράδυ ήρθε στο κρεβάτι μας. Αφού περίμενα να κοιμηθεί, τον ξαναπήγα στο δικό του. Μετά από μισή ώρα ξαναήρθε. Ύστερα από λίγο αφού κοιμήθηκε, τον άφησα με τον μπαμπά του και πήγα εγώ στο παιδικό. Μετά από λίγο ήρθε κι αυτός. Τελικά νομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι ότι φοβάται, αλλά ότι θέλει εμένα. Αφού το βράδυ πριν να κοιμηθεί, με φωνάζει να πάω να ξαπλώσω μαζί του. Τι να πω? Μάλλον φάση είναι και θα περάσει.

Ουτε μεσα στο σπιτι μου να ησουν κοπελα μου...

τα ιδια εχουμε κι εμεις με τον μεγαλο, ειδικα πριν βαλουμε την μικρη στο δωματιο του. Ενω αυτη πεφτει και κοιμαται χωρις φασαριες-συνηθως-

ο μεγαλος ξυπναγε τα βραδια και με ζηταγε. Και φυσικα τον κοιμιζω λεγοντας του παραμυθια και μετα φευγω..

Δοξα το Θεο τωρα που του λεω να μην φοβαται γιατι ειναι και η αδερφη του, κατι παει να γινει,και αν μη τι αλλο κοπηκαν τα βραδυνα πηγαινελα!

Υπομονη... εμενα παλια αν δεν τον περναμε χαμπαρι -πτωματα γαρ- ερχοταν παρα τον κανονα οτι κοιμομαστε στο κρεβατι μας, και τον βρισκαμε στο χαλακι της κρεβατοκαμαρας!!!:shock: Τον λυποταν η ψυχη μου, μα λυπομουν και τα κορμια μας που δεν εβρισκαν ουτε λεπτο ξεκουρασης!

Θα ερθουν καλυτερες μερες!-το λεω μπας και το πιστεψω κι εγω!!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

είναι φάση που την περνάνε όλα τα παιδάκια, ή τουλάχιστον τα περισσότερα....Θα περάσει από μόνο του. Αν δεν σας ενοχλεί να κοιμάται μαζί σας όταν φοβάται, ή να κοιμάστε εσείς μαζί του, τότε κάντε το. Αν δεν θέλετε, τότε κρατήστε τον για λίγο στο κρεβάτι μέχρι να τον πάρει ο ύπνος, ή να αρχίσει να κοιμάται και μετά πηγαίνετέ τον στο κρεβάτι του ξανά.

Τελικά μάλλον φάση ήταν και πέρασε. Τώρα ξυπνάει κάπου κάπου αλλά δεν κλαίει, απλά με φωνάζει, και όταν πάω έχει ήδη κοιμηθεί. Ακριβώς το ίδιο πράγμα έκανε όταν γέννησα, για δύο μήνες περίπου, και όταν ξεκίνησε παιδικό. Τώρα δεν ξέρω τι έφταιξε, δεν είχαμε καμιά αλλαγή στην ρουτίνα μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...