Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κακό ελάττωμα. Πως να τον πείσω να το κόψει ?

Recommended Posts

Μόλις πριν δυο βδομάδες αποκτήσαμε κακό ελάττωμα. Βάζει τα χέρια του μέσα στο παντελόνι, ή μπροστά ή πίσω στον ποπό του συνέχεια.

Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε γιατί κρύωναν τα χέρια του. Προσπάθησα να μην δώσω σημασία, μήπως το κόψει. Τίποτα. Του είπα ότι δεν είναι σωστό, πάλι τίποτα. Τον μάλωσα. Τίποτα. Να κρυώνει δεν νομίζω, αφού το συνεχίζει και τώρα με τη ζέστη. Τα χέρια του είναι συνέχεια ζεστά, αποκλείεται να το κάνει γιατί κρυώνει. Φοβάμαι ότι θα το κάνει και στο σχολείο. Πως θα καταφέρω να το κόψει ? Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο ?

Διαφημίσεις

Γιατί δε του λες οτι θα τον κοροϊδεύουν τα άλλα παιδάκια και πως τα χέρια του θα μυρίζουν μετα.

Ρίξ'το στο φιλότιμο...

Του τα έχω πει κι αυτά. Τίποτα. Ψέμματα μου λες δεν μυρίζουν, έτσι μου απαντάει. Του έχω πει ότι θα μολύνεις το πουλάκι σου και θα πετάξεις σπυριά, γιατί τα χέρια σου είναι λερωμένα, δεν καταλαβαίνει. Κρυώνουν τα χέρια μου, άσε με. Συνέχεια αυτό απαντάει.

Διαφημίσεις

O δικός μου το έκανε και μερικές φορές το κάνει και τώρα....όσο απίστευτο και να σου φανεί γιατί και εγώ το χειμώνα πήγαινα να σκάσω, έχει τρομερή φαγούρα...

Δεν ξύνεται, τα κρατάει σταθερά τα χέρια μέσα απ' το παντελόνι. Δεν ξέρω τι να κάνω. Για να κρυώνει, δεν παίζει. Τα χέρια του πάντα ζεματάνε. Μπορεί να κρύωνε και να το ξεκίνησε, αλλά δυστυχώς του έγινε συνήθεια. Και εγώ η καημένη απ' την αρχή προσπάθησα να του το κόψω.

Ρώτησέ τον, πώς θα του φαινότανε να κυκλοφορεί η μαμά ή ο μπαμπάς με τα χέρια μέσα από το παντελόνι, δε θα του φαινότανε αστείο; (Εμμέσως δηλαδή τον λές αστείο, μπας και ντραπεί).

iyuNp3.png4hNCp3.png

Αναστασία έχω και εγώ το ίδιο θεματάκι με τον μεγάλο μου (4 χρονών)… ξεκίνησε και το έκανε στο σπίτι (τώρα το κάνει και στο σχολείο…. Μου το είπε η δασκάλα του) συνήθως όταν ήταν σε αμηχανία (αν τον ρώταγες κάτι και δεν ήξερε να απαντήσει κτλ) στην αρχή αδιαφορούσα …..τώρα το κάνει πιο συχνά και του το λέω ‘’Βγάλε το χέρι σου από το πουλάκι, δεν είναι σωστό’’ Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω και εγώ πώς να το αντιμετωπίσω…. Διαβάζω το θέμα με πολύ ενδιαφέρων για κάθε συμβουλή….. !!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Διαφημίσεις

Ρώτησέ τον, πώς θα του φαινότανε να κυκλοφορεί η μαμά ή ο μπαμπάς με τα χέρια μέσα από το παντελόνι, δε θα του φαινότανε αστείο; (Εμμέσως δηλαδή τον λές αστείο, μπας και ντραπεί).

Αχ Thaumataki του το είπα κι αυτό. Έχεις δει τη μαμά και το μπαμπά να το κάνουν ? Όταν θα πας σχολείο, θα σε κοροϊδεύουν τα άλλα παιδάκια. Τίποτα. Τον έχω μαλώσει, τα βγάζει για λίγο και μετά πάλι μέσα.

Νομίζω οτι χρειάζεται μια συζήτηση από τον μπαμπά του για το πως και πότε πιάνουμε το πουλάκι....

Η δική μας παιδίατρος μας σύστησε να χειριστούμε πολύ προσεκτικά τις πρώτες σεξουαλικές "ανησυχίες", σίγουρα χωρίς να τον μαλώσουμε σα να έκανε κάτι κακό....

γιατι δεν του λες αφου κρυωνεις βαλε τα χερια στις τσεπες σου ετσι κανουν ολοι δεν βαζουν τα χερακια στο πουλακι τους ασε πες του που δεν θα μεγαλωσει και θα μεινει μικρο και μετα δεν θα μπορεις να κατουρησεις. ισως τον τρομοκρατησει λιγο αυτο.

γιατι δεν του λες αφου κρυωνεις βαλε τα χερια στις τσεπες σου ετσι κανουν ολοι δεν βαζουν τα χερακια στο πουλακι τους ασε πες του που δεν θα μεγαλωσει και θα μεινει μικρο και μετα δεν θα μπορεις να κατουρησεις. ισως τον τρομοκρατησει λιγο αυτο.

προσωπική γνώμη ότι ποτέ δεν τρομοκρατούμε τα παιδιά, τους δημιουργούμε φοβίες χωρίς λόγο:wink:

rQGhp3.png

Πες του, άμα κρυώνεις να βάλουμε γάντια! Θα πηγαίνεις το καλοκαίρι με γάντια στο σχολείο και θα γελάνε οι συμμαθητές σου.

Είναι και ετοιμόλογος ο μπαγάσας σου! :P

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

εμενα μου εχει τυχει οταν τον μαλωνω για κατι απο αντιδραση να το κανει ακομα περισσοτερες φορες..

μηπως να μην του εδινες καμια σημασια και να το ξεχασει?ετσι σου τραβαει το ενδιαφερον και τα παιδια το λατρευουν αυτο..

το ξερω οτι σε ενοχλει και εχεις δικιο ΑΛΛΑ μι αφορα που πηρα στην γραμμη συνδεσμος για τα παιδια μου ειπε η ψυχολογος οτι τα προβληματα ξεκινανε απο εμενα δηλ.παραδειγμα/

δεν αρεσει στον γιο μου να τον φιλανε και να τον ζουλανε και αντιδραει ασχημα με φωνες και υστεριες..

ελα ομως που ερχεται το πεθερικο ..τον φιλαει τον ζουλαει..αυτο τσιριζει και εγω επειμενω...γιαγια σου ειναι σε παρακαλω...(τι να πω η γυναικα και εγω πολυ σιχαινομουνα τα φιλια).ΤΟ ΙΔΙΟ κανει σε ολους ΑΛΛΑ το προβλημα ειναι δικο μου δηλ πως θα φανει η εικονα μου σαν μαμα προς τα εξω ενω δεν καταλαβαινω τα θελω του γιου μου.πρεπει να τον προφυλαξω απο τους εισβολεις εν ολιγοις.

εσυ τωρα τι σε απασχολει τοσο πολυ ?το γεγονος οτι το βλεπει ο κοσμος και δεν ειναι σωστο και αντιδρας ..(και εγω το ιδιο θα εκανα)ΑΛΛΑ πρεπει να ηρεμησεις να μην του δωσεις σημασια και θα το ξεπερασει..

χτυπα και ενα τηλ στην γραμμη συνδεσμο..πολυ με βοηθησαν σε διαφορα θεματα εμενα.

δηλ αν εκανε κατι τετοιο μεσα στο σπιτι χωρις να τον βλεπει ο κοσμος θα σε ενοχλουσε τοσο πολυ?

βεβαια φαντασου οτι δεν θα παει και φανταρος και θα πιανει την τσουτσου..θα περασει οπως εχουμε ποσα ακομα να αντιμετωπισουμε..τα καλυτερα ερχονται.

Όχι, δεν έχει φαγούρα. Απλά βάζει τα χέρια μέσα στο παντελόνι, γιατί κρυώνει λέει. Δεν ξύνεται.

kala μπροστά αλλα και πίσω?

συμφωνώ με τη μαρια-αγγ προτεινε του να τα βαλει στις τσεπες. πολλες φορες βοηθαει τα παιδια να τους λεμε τι να κάνουν παρα τι να μην κανουν.

Επισης ισως βοηθησει να φοραει παντελονι με ζώνη ωστε να μην μπορει να γλιστρησει το χερι ευκολα μέσα στο παντελονι.

Πες του, άμα κρυώνεις να βάλουμε γάντια! Θα πηγαίνεις το καλοκαίρι με γάντια στο σχολείο και θα γελάνε οι συμμαθητές σου.

Είναι και ετοιμόλογος ο μπαγάσας σου! :P

Του το έχω πει και αυτό. Του έχω πει ότι όταν κρυώνουμε βάζουμε γάντια ή αν δεν έχουμε τα χέρια τα βάζουμε στις τσέπες. Μόνο όταν τον μαλώνω ή όταν του λέω ότι θα σου πετάξω το φορτηγό, τα βγάζει. Αλλά προσωρινά. Μετά από λίγο ξανά τα ίδια.

Και αυτό το έχω δοκιμάσει. Με κοροϊδεύεις , αυτή είναι η απάντησή του.

Του λέω, επειδή τα χέρια είναι βρώμικα αν ακουμπάς το πουλάκι μπορεί να μολυνθεί και μετά θα πονάς όταν θα κάνεις τσίσα και θα πετάξεις σπυριά. Τίποτα, κανένα αποτέλεσμα.

εμενα μου εχει τυχει οταν τον μαλωνω για κατι απο αντιδραση να το κανει ακομα περισσοτερες φορες..

μηπως να μην του εδινες καμια σημασια και να το ξεχασει?ετσι σου τραβαει το ενδιαφερον και τα παιδια το λατρευουν αυτο..

το ξερω οτι σε ενοχλει και εχεις δικιο ΑΛΛΑ μι αφορα που πηρα στην γραμμη συνδεσμος για τα παιδια μου ειπε η ψυχολογος οτι τα προβληματα ξεκινανε απο εμενα δηλ.παραδειγμα/

δεν αρεσει στον γιο μου να τον φιλανε και να τον ζουλανε και αντιδραει ασχημα με φωνες και υστεριες..

ελα ομως που ερχεται το πεθερικο ..τον φιλαει τον ζουλαει..αυτο τσιριζει και εγω επειμενω...γιαγια σου ειναι σε παρακαλω...(τι να πω η γυναικα και εγω πολυ σιχαινομουνα τα φιλια).ΤΟ ΙΔΙΟ κανει σε ολους ΑΛΛΑ το προβλημα ειναι δικο μου δηλ πως θα φανει η εικονα μου σαν μαμα προς τα εξω ενω δεν καταλαβαινω τα θελω του γιου μου.πρεπει να τον προφυλαξω απο τους εισβολεις εν ολιγοις.

εσυ τωρα τι σε απασχολει τοσο πολυ ?το γεγονος οτι το βλεπει ο κοσμος και δεν ειναι σωστο και αντιδρας ..(και εγω το ιδιο θα εκανα)ΑΛΛΑ πρεπει να ηρεμησεις να μην του δωσεις σημασια και θα το ξεπερασει..

χτυπα και ενα τηλ στην γραμμη συνδεσμο..πολυ με βοηθησαν σε διαφορα θεματα εμενα.

δηλ αν εκανε κατι τετοιο μεσα στο σπιτι χωρις να τον βλεπει ο κοσμος θα σε ενοχλουσε τοσο πολυ?

βεβαια φαντασου οτι δεν θα παει και φανταρος και θα πιανει την τσουτσου..θα περασει οπως εχουμε ποσα ακομα να αντιμετωπισουμε..τα καλυτερα ερχονται.

Ναι, αυτό μ' ενοχλεί. Το ότι θα το κάνει έξω από το σπίτι και στο σχολείο.

Το ξέρω ότι όση σημασία δίνω, τόσο αυτός θα το κάνει επίτηδες. Αδιαφόρησα για 3 -4 μέρες και δεν έδινα σημασία, ούτε του έλεγα τίποτα, αλλά δεν είδα αποτέλεσμα.

kala μπροστά αλλα και πίσω?

συμφωνώ με τη μαρια-αγγ προτεινε του να τα βαλει στις τσεπες. πολλες φορες βοηθαει τα παιδια να τους λεμε τι να κάνουν παρα τι να μην κανουν.

Επισης ισως βοηθησει να φοραει παντελονι με ζώνη ωστε να μην μπορει να γλιστρησει το χερι ευκολα μέσα στο παντελονι.

Και με τη ζώνη που φοράμε καταφέρνει και τα βάζει μόνο μπροστά. Που το έχει δει αυτό ή πως του ήρθε, δεν μπορώ να καταλάβω. Ποτέ εμείς δεν το έχουμε κάνει.

Μήπως ανακαλύπτεται σεξουαλικά; Τί να πω....

Αδιαφόρησε λιγάκι, να δεις πού θα το πάει. Όσο ασχολείσαι νομίζει κάνει κατόρθωμα.

Το είχα σκεφτεί κι αυτό. Δεν ξέρω τι να πω. Πάντως δεν φαίνεται να κάνει κάτι ή να χαϊδεύεται. Αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Τώρα που τον έφερα απ' το σχολείο, ήταν με το φανελάκι έξω απ' το παντελόνι. Μάλλον θα το έκανε κι εκεί.

Κι ο δικός μου το κάνει. Του έχω πει ότι ό,τι είναι μέσα στο βρακί μας μπορούμε να το πιάνουμε στο μπάνιο αλλά όχι μπροστά στους άλλους, γιατί δεν είναι καθόλου ευγενικό, αλλά είναι ντροπή και ότι θα μυρίζουν τα χέρια του. Εξακολουθεί και το κάνει αλλά ευτυχώς σπάνια.

Κι ο δικός μου το κάνει. Του έχω πει ότι ό,τι είναι μέσα στο βρακί μας μπορούμε να το πιάνουμε στο μπάνιο αλλά όχι μπροστά στους άλλους, γιατί δεν είναι καθόλου ευγενικό, αλλά είναι ντροπή και ότι θα μυρίζουν τα χέρια του. Εξακολουθεί και το κάνει αλλά ευτυχώς σπάνια.

Εμένα δυστυχώς το κάνει συνέχεια. Και απ' ότι φαίνεται και στο σχολείο. Δεν ήθελα να τον ρωτήσω, αλλά σήμερα που τον πήρα είχε το φανελάκι έξω από το παντελόνι :cry:.Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό, άρα το κάνει κι εκεί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...