Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!:)

Πλησιάζω τον έβδομο μήνα κύησης και περιμένω με ανυπομονησία να έρθουν στην αγκαλιά μου το αγοράκι και το κοριτσάκι μας!:lol: Είμαι πολύ αποφασισμένη να θηλάσω και διαβάζω αχόρταγα όλα όσα γράφονται εδώ. Όλα όσα γράφετε εσείς οι μανούλες και οι διδυμομανούλες είναι που με έβαλαν στη διαδικασία του θηλασμού, ότι δεν είναι δηλαδή ακατόρθωτος και για μας. Έχω ωστόσο αρκετές απορίες γενικότερα. Να τις μοιραστώ λοιπόν μαζί σας!!!!

1. Διαβάζω ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει ο θηλασμός, τόσο πιο εύκολη είναι η εδραίωσή του. Σκεφτόμουν λοιπόν τη λύση του rooming-in. Θα γεννήσω στο Μητέρα. Είμαι όμως ακόμα διστακτική γιατί αναρωτιέμαι πώς θα χωράνε τα δύο μωρά σε ένα τρίκλινο δωμάτιο- δεν υπάρχει προφανώς δυνατότητα για δίκλινο! Δε θα είναι επιβλαβές να είναι όλοι οι επισκέπτες πάνω από τα μωρά; Απ΄την άλλη, λέγονται και τόσα για ταϊσμένα μωρά που έρχονται χορτασμένα και ο θηλασμός αποτυγχάνει... Υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρω στο σπίτι αν δεν επιλέξω το rooming-in;

2. Γνωρίζω ήδη ότι θα γεννήσω με καισαρική τομή. Έχω έναν προβληματισμό για το αν έχει νόημα να πάρω μαία, που ξέρω ήδη ότι δε θα τη χρειαστώ στον τοκετό, για να με βοηθήσει με το θηλασμό. Μπορώ να αρκεστώ στις μαίες του μαιευτηρίου; Αφήστε που όλο και διαβάζω για μαίες που είναι ανεπαρκείς στη δουλειά τους και κατά βάθος δε σε υποστηρίζουν να θηλάσεις. Και να την πληρώσω έξτρα και να μη με βοηθήσει επί της ουσίας;

3. Έχω διαβάσει τόσα για τα θήλαστρα,που έχω μία γενικότερη σύγχυση... Κατάφερα να μπερδευτώ...Ξέρω ότι είναι προτιμότερο να στηρίζεσαι στο στήθος και όχι στο θήλαστρο. Αλλά εν τέλει σε ποια περίπτωση θα πρέπει να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό; Όταν δω ότι χρειάζεται να αυξήσω την παραγωγή μου; Όταν θα θέλω να τα ταϊσει κάποιος άλλος με μπουκάλι; Και αυτό πρέπει να είναι κατά προτίμηση διπλής άντλησης;

4. Οι διάφορες φίλες και γνωστές ,που έχουν κιόλας θηλάσει, είναι της άποψης- μάλλον γιατί ενδόμυχα πιστεύουν ότι δε θα τα καταφέρω- να αγοράσω μπιμπερό, αποστειρωτή, ξένο γάλα και να τα έχω εύκαιρα στο ντουλάπι προς χρήση. Έχω διαβάσει από τα λεγόμενά σας ότι αυτό αντενδείκνυται..Νιώθω ότι αν το κάνω όντως θα επιβαρυνθεί η ψυχολογία μου. Είναι όλοι όμως τόσο σίγουροι. Είμαι τόσο λάθος;

5. Σκεφτόμουν να αγόραζα πολυθρόνα θηλασμού και μαξιλάρι θηλασμού. Αφού τον πρώτο καιρό θα θηλάζω 24 ώρες το 24ωρο έλεγα μήπως θα είναι πιο ξεκούραστο για το σώμα μου και πιο άνετο. Μάλιστα φίλη φίλης τα αγόρασε και τα καταβολεύτηκε. Πιστεύετε εσείς που το έχετε ζήσει ότι θα είναι άχρηστη αγορά;

6. Ψάχνω απεγνωσμένα - εγώ και αρκετές άλλες κοπέλες- το βιβλίο της κας. Πατσούρου, θηλασμός -μια υπέροχη σχέση, τόμος α΄. Έχει εξαντληθεί και δεν επανεκδίδεται για την ώρα. Δεν υπάρχει καμία κοπέλα που να το έχει και αν δε θέλει να το πουλήσει να μας το δάνειζε για φωτοτυπίες;;; Θα ήταν τρομερά μεγάλη εξυπηρέτηση....!!!!!!!!

Αυτές σε γενικές γραμμές οι απορίες μου! Περιμένω με χαρά όλες σας τις συμβουλές για αυτά τα θέματα και γενικότερα...Σας ευχαριστώ πολύ

όλους!!:P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σου και με το καλό τα παιδάκια σας!

Δεν έχω άποψη για όλα όσα ρωτάς, αλλά θα σου πω την εμπειρία μου ως διδυμομαμά που θήλασε αρκετά.

Για το θηλασμό, προτίμησε σύμβουλο θηλασμού, αν και κάποτε που χρειάστηκα κάποια από την Αθήνα, είχα την εντύπωση ότι φοβόταν να δώσει συμβουλές σε διδυμομά, γιατί ίσως δεν είχε αρκετή εμπειρία.

Θα σου πρότεινα να επιδιώξεις να πας σε κάποια συνάντηση της Laleche League, να πάρεις κάποια ενημέρωση, επαφές και συμβουλές. Δεν συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λένε, μερικά δεν είναι εντελώς εφαρμόσιμα, ειδικά με δύο μωρά, αλλά σε γενικές γραμμές θα μπεις στο νόημα και θα συνηθίσεις στην εικόνα μιας γυναίκας να θηλάζει.

Εγώ είχα ψάξει αρκετά στο διαδίκτυο για μαμάδες με δίδυμα που θήλασαν. Δεν έχω λινκς μετά από τόσα χρόνια... Αλλά σε γενικές γραμμές, όσες θήλασαν καιρό είχαν βρει τρόπους να μπει κάποιο σχετικό πρόγραμμα, γιατί αλλιώς μπορεί να κλειστεί κανείς πολύ και να τα βάλει με όλους και με όλα και με το θηλασμό κατ επέκταση, ενώ δεν φταίει ο ιδιος ο θηλασμός, αλλά η νοοτροπία ότι θηλάζουμε μόνο στο υπνοδωμάτιο.

Πιστεύω ότι βοηθάει ο θηλασμός διακριτικά σε ανοιχτούς χώρους. Διακριτικά πάντα, γιατί το φαινόμενο διδύμων να θηλάζουν είναι λίγο ξένο... Βέβαια τον πρώτο καιρό και επειδή τα παιδιά μπορεί να έχουν μια σχετική προωρότητα και μέχρι να βρείτε τέλος πάντων ρυθμούς, θα είστε στο σπίτι, σε γενικές γραμμές.

Εμένα με βόλεψαν κάτι μαξιλάρια θηλασμού. Όσο είχα εμπειρία, όπως και τα μικρά, δεν χρειαζόμασταν κανένα "βοήθημα". Αυτή στο κάτω κάτω είναι μια από τις ευκολίες του θηλασμού. Από ένα σημείο και πέρα αισθανόμουν καλύτερα σε σχέση με το να τάιζα με μπουκάλι, γιατί δεν είχα να κρατάω, να ετοιμάζω και να πλένω τίποτα... Και καταφέραμε να κοιμόμαστε αρκετά καλά.

Για θήλαστρο θα σου πρότεινα το medela διπλής άντλησης. Να βρεις κάπου τα στοιχεία, για ενοικίαση, να τα έχεις πρόχειρα, αλλά δεν ξέρω αν και πότε θα σου φανεί χρήσιμο. Ίσως βλέποντας και κάνοντας; Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν εγκαταστήσει γαλουχία τα καταφέρνουν και με πιο απλά θήλαστρα, αν είναι για περιστασιακή χρήση.

Εγω ειχα αγοράσει μπουκάλια κτλ και μας έδωσαν στο μαιευτήριο συνταγή για ξένο γάλα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Μπουκάλια μπορεί να χρειαστείς και για να δώσει κάποιος στα μωρά το αντλημένο γάλα σου. Ένιωθα μια σιγουριά, γιατί με τα νεογέννητα σπίτι, δεν ήξερα αν θα ήταν εύκολο κάποιος να πεταχτεί να τα πάρει κατόπιν εορτής. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι ό,τι πιο σωστό. Πάντως, αν δεν θες να δώσεις ξένο γάλα δεν δίνεις (εννοείται βλέποντας πάνω κάτω και τις ανάγκες των παιδιών), αν θέλεις να δώσεις, θα δώσεις. Φαίνεσαι αρκετά ενημερωμένη, που δεν θα υποκύψει εύκολα σε "σειρήνες".

Για το αν θα έχεις τα μωρά και τα δυο στο δωμάτιο μαζί σου, χλωμό το βλέπω. Προσωπικά, είχα την εντύπωση ότι κράτησαν τουλάχιστον το ένα μωρό, στην παρακολούθηση με γελοίες δικαιολογίες. Γενικά, στο μαιευτήριο να περιμένεις να σε αντιμετωπίσουν λίγο σαν ούφο αν δείξεις ότι θέλεις να θηλάσεις δίδυμα και ίσως σκέφτονται και την τυχόν επιπλέον φασαρία που θα δημιουργείς στις διπλανές σου. Τα τελαιταία χρόνια στο διαδίκτυο έχω ακούσει μόνο μια περίπτωση για rooming in σε δίδυμα σε ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας. Οπότε, μάνι μάνι έχεις το πρώτο εμπόδιο προς το θηλασμό. Πιστεύω ότι μέσω του γιατρού σου ίσως καταφέρετε μια κάποια καλύτερη μεταχείρηση, αλλά το Μητέρα δεν φημίζεται για την όποια πολιτική rooming in, ούτε και στις μονές κυήσεις.

Εγώ θήλαζα το μπέμπη στα επισκεπτήρια στην παρακολούθηση και ξεκινήσαμε καλά με κείνον. Ήταν πράγματι ατάιστος και έκλαιγε πολύ ο κακομοίρης...:( Του έδωσαν εξιτήριο την 4η μέρα και τον έφεραν στο δωμάτιο. Έκατσα και εγώ στο μαιευτήριο μέχρι που έβγαλαν τη μικρή στα κουνάκια, 4 μέρες μετά, τη θήλαζα επίσης στα επισκεπτήρια και φύγαμε όλοι μαζί πάνω στην εβδομάδα από τη γέννηση. Τέλος πάντων τα μικρά έπιασαν στήθος αμέσως και είχαν καλό βάρος, οπότε ξεκινήσαμε καλά. Δεν ξέρω αν είμαι τυπική περίπτωση.

Το βιβλιο μάλλον το έχω, αλλά το κρατάω ως κόρη οφθαλμού, να το χαρίσω στη φιλενάδα μου, όταν με το καλό γίνει μανούλα και αυτή... Οπότε κωλύομαι να το δανείσω... Ίσως κάνω κάποια εξαίρεση... Και πρέπει και να το εντοπίσω πρώτα, πού βρίσκεται :|

αρχικα χαιρομαι που ανοιξες αυτο το θεμα!!! :wink:

δεν εχω καμια εμπειρια απο διδυμα, θα εκφρασω μονο την δικη μου αποψη απο οσα γνωριζω..

1.δεν ξερω κατα ποσο και ποτε τα διδυμα νεογεννητα μπορουν να πανε σε δωματιο..οποτε νομιζω οτι αρχικα πρεπει να μαθεις εαν τα κρατανε σε καποιον θαλαμο ή μπορεις να τα εχεις στο τρικλινο και απο ποια μερα..(λογω του οτι γεννιουνται ''προωρα'')

Στο τρικλινο χωρανε τα 2 ''ταπερ'' κατα μηκος του κρεββατιου (φανταζομαι..). τωρα οσον αφορα τους επισκεπτες ,σε καποια μαιευτηρια τις ωρες του επισκεπτηριου τα μωρα τα περνουνε (δεν ξερω τι γινεται στο μητερα) μηπως να το ζηταγες? ή αλλιως περιοριζεις λιγο τα ατομα στο δωματιο.. σε εμας, οταν καποιες φορες τα μωρα πειναγαν και ειχαμε επισκεπτηριο, τα κρατουσαμε στο δωματιο και δεν αφηναμε να μπουν επισκεπτες μεσα..

2. υπαρχουν μαιες που κανουν πολλη καλη δουλεια, το θεμα ειναι πως θα τις ξεχωρισεις? μηπως να ανοιγες ενα τοπικ για μαιες απο το μητερα και για μητερες που καταφεραν με τη βοηθεια τους και θηλασαν για μεγαλο διαστημα??

αλλιως η καλυτερη επιλογη θα ηταν ενας συμβουλος θηλασμου, που θα μπορουσε να σε επισκεφτει στο μαιευτηριο και να σε βοηθησει!!!

και να σου προτεινω επισης να ενημερωθεις για την καισαρικη και τον θηλασμο..

3.εαν θα ειχες να επιλεξεις, σιγουρα θα σου προτεινα ενα θηλαστρο διπλης αντλησης και προσωπικα θα σου προτεινα νοσοκομειακο (το νοικιαζεις, δεν το αγοραζεις) .

ισως θα ηταν καλο να κανεις μια ερευνα αγορας (με την βοηθεια των κοριτσιων..) και να μαθεις τι θα σου ταιριαζει καλυτερα, ωστε οταν το χρειαστεις να μην ψαχνεις τελευταια στιγμη..φανταζομαι οτι για την δικη σου περιπτωση θα ειναι χρησιμο..

4. το οτι καποιες φιλες σου θηλασαν, δεν σημαινει τιποτα..σημασια εχει ποσο καιρο θηλασαν..πολλες μητερες θηλασαν 10 μερες, 1 μηνα αλλα μετα τους ειπαν οτι ''δεν ειχαν γαλα'' και ετσι σταματησαν..αυτες οι μητερες δεν εχουν γνωσεις για τον θηλασμο και ετσι δεν μπορουν να εχουν και σωστη αποψη!

επισης ακομα και οταν ενα μωρο θηλαζει αποτελεσματικα, παλι προτεινουν να δωσεις ξενο..οποτε, μην το ψαχνεις..

οσον αφορα τον αποστειρωτη και τα μπιμπερο , εαν παρεις θηλαστρο θα τα χρειαστεις σιγουρα καθως ολα θα πρεπει να αποστειρωνονται τους πρωτους μηνες..μπορεις κι εδω να κανεις μια ερευνα αγορας και να ξερεις τι θα αγορασεις εαν το αποφασισεις..

παντως πολλααααα χρονια πριν ολοι ηταν τοσο σιγουροι οτι η γη ηταν επιπεδη!!!!

μια μητερα που θηλαζει ή σκοπευει να θηλασει πρεπει να το θελει,να ειναι ενημερωμενη και να εχει υποστηριξη..ειναι πολυ σημαντικο να εχεις καποιον ανθρωπο εμπιστοσυνης που να μπορει να σε στηριξει στις δυσκολες στιγμες (γιατι υπαρχουν και ειναι αρκετες) και να σε καθοδηγησει σωστα -οποια κι αν ειναι η τελικη επιλογη σου-.. θα σου προτεινα ενα συμβουλο θηλασμου..και γιατι οχι εαν βρεις και καποιον παιδιατρο που να ειναι και συμβουλος θηλασμου, ωστε να μπορει να σε επισκεπτει και στο μαιευτηριο και να δει τα μωρα οταν γεννηθουν..

83hKp3.png

Γεια σου και με το καλό τα παιδάκια σας!

Δεν έχω άποψη για όλα όσα ρωτάς, αλλά θα σου πω την εμπειρία μου ως διδυμομαμά που θήλασε αρκετά.

Για το θηλασμό, προτίμησε σύμβουλο θηλασμού, αν και κάποτε που χρειάστηκα κάποια από την Αθήνα, είχα την εντύπωση ότι φοβόταν να δώσει συμβουλές σε διδυμομά, γιατί ίσως δεν είχε αρκετή εμπειρία.

Θα σου πρότεινα να επιδιώξεις να πας σε κάποια συνάντηση της Laleche League, να πάρεις κάποια ενημέρωση, επαφές και συμβουλές. Δεν συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λένε, μερικά δεν είναι εντελώς εφαρμόσιμα, ειδικά με δύο μωρά, αλλά σε γενικές γραμμές θα μπεις στο νόημα και θα συνηθίσεις στην εικόνα μιας γυναίκας να θηλάζει.

Εγώ είχα ψάξει αρκετά στο διαδίκτυο για μαμάδες με δίδυμα που θήλασαν. Δεν έχω λινκς μετά από τόσα χρόνια... Αλλά σε γενικές γραμμές, όσες θήλασαν καιρό είχαν βρει τρόπους να μπει κάποιο σχετικό πρόγραμμα, γιατί αλλιώς μπορεί να κλειστεί κανείς πολύ και να τα βάλει με όλους και με όλα και με το θηλασμό κατ επέκταση, ενώ δεν φταίει ο ιδιος ο θηλασμός, αλλά η νοοτροπία ότι θηλάζουμε μόνο στο υπνοδωμάτιο.

Πιστεύω ότι βοηθάει ο θηλασμός διακριτικά σε ανοιχτούς χώρους. Διακριτικά πάντα, γιατί το φαινόμενο διδύμων να θηλάζουν είναι λίγο ξένο... Βέβαια τον πρώτο καιρό και επειδή τα παιδιά μπορεί να έχουν μια σχετική προωρότητα και μέχρι να βρείτε τέλος πάντων ρυθμούς, θα είστε στο σπίτι, σε γενικές γραμμές.

Εμένα με βόλεψαν κάτι μαξιλάρια θηλασμού. Όσο είχα εμπειρία, όπως και τα μικρά, δεν χρειαζόμασταν κανένα "βοήθημα". Αυτή στο κάτω κάτω είναι μια από τις ευκολίες του θηλασμού. Από ένα σημείο και πέρα αισθανόμουν καλύτερα σε σχέση με το να τάιζα με μπουκάλι, γιατί δεν είχα να κρατάω, να ετοιμάζω και να πλένω τίποτα... Και καταφέραμε να κοιμόμαστε αρκετά καλά.

Για θήλαστρο θα σου πρότεινα το medela διπλής άντλησης. Να βρεις κάπου τα στοιχεία, για ενοικίαση, να τα έχεις πρόχειρα, αλλά δεν ξέρω αν και πότε θα σου φανεί χρήσιμο. Ίσως βλέποντας και κάνοντας; Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν εγκαταστήσει γαλουχία τα καταφέρνουν και με πιο απλά θήλαστρα, αν είναι για περιστασιακή χρήση.

Εγω ειχα αγοράσει μπουκάλια κτλ και μας έδωσαν στο μαιευτήριο συνταγή για ξένο γάλα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Μπουκάλια μπορεί να χρειαστείς και για να δώσει κάποιος στα μωρά το αντλημένο γάλα σου. Ένιωθα μια σιγουριά, γιατί με τα νεογέννητα σπίτι, δεν ήξερα αν θα ήταν εύκολο κάποιος να πεταχτεί να τα πάρει κατόπιν εορτής. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι ό,τι πιο σωστό. Πάντως, αν δεν θες να δώσεις ξένο γάλα δεν δίνεις (εννοείται βλέποντας πάνω κάτω και τις ανάγκες των παιδιών), αν θέλεις να δώσεις, θα δώσεις. Φαίνεσαι αρκετά ενημερωμένη, που δεν θα υποκύψει εύκολα σε "σειρήνες".

Για το αν θα έχεις τα μωρά και τα δυο στο δωμάτιο μαζί σου, χλωμό το βλέπω. Προσωπικά, είχα την εντύπωση ότι κράτησαν τουλάχιστον το ένα μωρό, στην παρακολούθηση με γελοίες δικαιολογίες. Γενικά, στο μαιευτήριο να περιμένεις να σε αντιμετωπίσουν λίγο σαν ούφο αν δείξεις ότι θέλεις να θηλάσεις δίδυμα και ίσως σκέφτονται και την τυχόν επιπλέον φασαρία που θα δημιουργείς στις διπλανές σου. Τα τελαιταία χρόνια στο διαδίκτυο έχω ακούσει μόνο μια περίπτωση για rooming in σε δίδυμα σε ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας. Οπότε, μάνι μάνι έχεις το πρώτο εμπόδιο προς το θηλασμό. Πιστεύω ότι μέσω του γιατρού σου ίσως καταφέρετε μια κάποια καλύτερη μεταχείρηση, αλλά το Μητέρα δεν φημίζεται για την όποια πολιτική rooming in, ούτε και στις μονές κυήσεις.

Εγώ θήλαζα το μπέμπη στα επισκεπτήρια στην παρακολούθηση και ξεκινήσαμε καλά με κείνον. Ήταν πράγματι ατάιστος και έκλαιγε πολύ ο κακομοίρης...:( Του έδωσαν εξιτήριο την 4η μέρα και τον έφεραν στο δωμάτιο. Έκατσα και εγώ στο μαιευτήριο μέχρι που έβγαλαν τη μικρή στα κουνάκια, 4 μέρες μετά, τη θήλαζα επίσης στα επισκεπτήρια και φύγαμε όλοι μαζί πάνω στην εβδομάδα από τη γέννηση. Τέλος πάντων τα μικρά έπιασαν στήθος αμέσως και είχαν καλό βάρος, οπότε ξεκινήσαμε καλά. Δεν ξέρω αν είμαι τυπική περίπτωση.

Το βιβλιο μάλλον το έχω, αλλά το κρατάω ως κόρη οφθαλμού, να το χαρίσω στη φιλενάδα μου, όταν με το καλό γίνει μανούλα και αυτή... Οπότε κωλύομαι να το δανείσω... Ίσως κάνω κάποια εξαίρεση... Και πρέπει και να το εντοπίσω πρώτα, πού βρίσκεται :|

Athinap, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου και τις προσωπικές σου εμπειρίες! Φαντάζομαι ότι τα παιδάκια σου έχουν πια μεγαλώσει... Να σου ζήσουν!!! Μπράβο σου που τα κατάφερες τόσο καλά, είναι παρηγοριά για όλες εμάς να σας ακούμε...

Διαβάζω όσο πιο πολύ μπορώ και ενημερώνομαι σε σημείο που ο άντρας μου έχει αρχίσει να ανησυχεί και λέει ότι έχω πάθει εμμονή με το θέμα...Έχω ενημερωθεί για τις συναντήσεις της La Leche, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω να πάω σε πολλές, το πολύ σε δύο. Θα κοιτάξω μπας και βρω έτσι και το βιβλίο, αλλά το βλέπω χλωμό. Από ό,τι μου είπαν στο τηλέφωνο, τους έχουν εξαντληθεί ακόμα και τα ωραία ενημερωτικά φυλλάδια που δίνουν...

Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι το rooming in στα ιδιωτικά μαιευτήρια, θέλω να πάω στο μητέρα να ενημερωθώ σχετικά... Όλα αυτά βέβαια με την ελπίδα ότι δε θα γεννήσω πολύ νωρίτερα, οπότε εκεί θα έχω άλλες ιστορίες... Είμαι σίγουρη πάντως για την αντιμετώπιση του ούφο, προετοιμάζομαι ψυχολογικά για αυτήν...

Γενικώς, σε όλα πρέπει να λειτουργήσουμε με το βλέποντας και κάνοντας...

Σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σου!!!!;)

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40436&page=4

ενα σχετικο ποστ για να διαβασεις, εαν δεν το εχεις ανακαλυψει ακομα..

: )

Σε ευχαριστώ ξανά Paros για όλες τις πολύτιμες συμβουλές σου...Αυτή τη στιγμή ό,τι ακούσω από εσάς είναι για μένα πολύτιμος θησαυρός..:D

μπραβο σου ασημενια που εισαι τοσο αποφασισμενη να θηλασεις τα μωρακια σου!!!μπραβο που το ψαχνεις κ ενημερωνεσαι..

εχω γνωστη μορφωμενη και του ιατρικου επαγγελματος φιλη που γενναει κ αυτη σε λιγο καιρο και ουτε καν τη νοιαζει για το εαν το παιδακι της θελει να θηλασει...γιατι αυτη δε θελει...σιγα μη μπλεκω εγω με ξενυχτια και κλεισιμο στο σπιτι λεει αφου υπαρχουν και τα "τελεια" ετοιμα τι να δωσω μητρικο...και με λυπει αφανταστα....οχι γιαυτην..αλλα για το παιδακι.....τεσπα...

1kOup2.pngTxJmp3.png

Ασημένια, μπράβο και από μένα για την αποφασιστικότητά σου και με το καλό τα μωράκια σου!

Έχω κι εγώ δίδυμα που τώρα είναι 5μιση χρονών, τα θήλασα 6 μήνες χωρίς όμως να το ψάξω τόσο και να είμαι ενημερωμένη όσο βλέπω εσένα,

απλώς το πήρα απόφαση και είπα θα το κάνω ό,τι και να γίνει, όσο δύσκολο κι αν είναι, και απλώς το έκανα,

είναι αλήθεια ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσεις τόσο ευκολότερα εδραιώνεται ο θυλασμός, σε εμένα τους έδιναν και μπιμπερό στο μαιευτήριο, πράγμα που με δυσκόλεψε λίγο στο σπίτι, αλλά η μαγική λέξη είναι ''επιμονή'',

μαία δεν χρειάστηκα, πολυθρόνα δεν χρειάστηκα, βιβλίο δεν χρειάστηκα,

αυτό που χρειάστηκα ήταν ένα απλό θήλαστρο το οποίο αντικαταστάθηκε 3 φορές γιατί χαλούσαν από την πολύ χρήση!!!

μπουκαλάκια είχα αρκετά που τα χρειαζόμουν για το γάλα που αντλούσα με το θήλαστρο, ένα κουτί με γάλα σκόνη είχα κρυμένο στο ντουλάπι-έτσι για δική μου τελευταία αίσθηση ασφάλειας -δεν μου χρειάστηκε-,

ταυτόχρονα και τα δύο παιδιά δεν τα θήλασα ποτέ γιατί δεν με βόλευε καθόλου

έτσι αν χρειαζόταν να τα τα'ί'σω ταυτόχρονα,το ένα θήλαζε και το άλλο έπινε το γάλα που είχα αντλήσει από το μπουκάλι,

σου εύχομαι καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά!

(οι δυσκολίες είναι τεράστιες, αλλά η ευτυχία διπλή :-D)

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Καλησπέρα σε όλους!:)

Πλησιάζω τον έβδομο μήνα κύησης και περιμένω με ανυπομονησία να έρθουν στην αγκαλιά μου το αγοράκι και το κοριτσάκι μας!:lol: Είμαι πολύ αποφασισμένη να θηλάσω και διαβάζω αχόρταγα όλα όσα γράφονται εδώ.

Με το καλό τα μωράκια σου! Μπράβο που ενημερώνεσαι, αυτό ειναι το αλφα και το ωμέγα για ενα πετυχημένο θηλασμό. Εχω διδυμακια τωρα 2 χρονων αλλα δε κατάφερα να τα θηλάσω αποκλειστικά λογω του οτι δεν ειχα ενημερωθεί αρκετά και εγκαιρα. Θα σου πω τη γνώμη/εμπειρία μου.

Στο Μητέρα ειχα γεννήσει και εγώ ήταν ενα μήνα προωρα αλλά δεν ειχαν κανένα πρόβλημα. Τα έφερναν όμως στο δωμάτιο ταισμένα αφού δε θέλαν ουτε να θηλάσουν ούτε να πιουν απο το μπιμπερο (μου εφερναν και ετοιμο γάλα, τοση υποστήριξη στο θηλασμό!). Αλλά θα τα καταφέρεις στο σπίτι ότι και να γίνει στο μαιευτήριο, αν εχεις υποστήριξη και επιμονή!! Δεν αποτυγχάνει ο θηλασμός τοσο ευκολα αν το θες.

Η μαια παιζει ρόλο ακόμα και με καισαρική. Στο θηλασμό δε με βοήθησε πολύ αλλά ψυχολογικά ηταν καλό να ειναι διπλα μου. Παντως ναι και εγω θα επέλεγα τωρα σύμβουλο θηλασμού.

Ειχα νοικιάσει το θήλαστρο το νοσοκομειακο της μεντέλα με τη διπλή άντληση και βολευε απίστευτα γιατι κάποια στιγμή ο ένας

απο τους δύο εκανε 'απεργία' (με το που εμπαινε στο στήθος ετρωγε λίγο γλάρωνε και κοιμόταν) οπότε του έδινα το μπουκάλι με το αντλημένο (τοτε επινε μια χαρά). Δεν ειναι αναγκη να ειναι διπλης αντλησης αλλα το επαγγελματικο δεν εχει σχεση με τα θηλαστρα του εμπορίου. Ειναι ξεκούραστο στην αντληση. Ειναι βεβαια πολυ πιο ακριβο αλλα πιστευω αξίζει (σκεψου οτι θα αντλεις οταν εσυ στην πραγματικοτητα θα θες να κοιμηθεις, οποτε θες κατι να κανει τη δουλεια γρηγορα και καλα.)

Ειχα μαξιλάρι θηλασμού και βοηθαει να μπει το μωρο στη σωστή στάση.

Επίσης αρκετές φορές τους θήλαζα ταυτόχρονα γιατι πεινούσαν (και εκλαιγαν) ταυτόχρονα, δεν εχει προγραμμα η πείνα του νεογέννητου :)

Μπιμπερό κτλ ειχα παρει μια που τους εδινα και συμπλήρωμα αλλα αν θες να δινεις συμπληρωμα αντλημένο γάλα παλι χρειάζονται αυτά. Μπορεις να παρεις λιγα να υπάρχουν και αχρείαστα να είναι. Καποια στιγμή αργότερα μπορεί να χρειαστούν και για νεράκι κλπ (μετα τους εξι μήνες).

Το βιβλιο παρα πολυ καλό το ειχα δανειστει και εγώ. Νομίζω ο δευτερος τόμος εχει επιπλέον κεφάλαιο για διδυμα. Δες και εδω αν υπαρχει σε κανενα βιβλιοπωλειο

http://www.skroutz.gr/books/123907.%CE%98%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7.html

Καλή δύναμη, ενημερώσου οσο μπορείς τώρα, γιατι μετα δεν θα εχεις πολύ (καθόλου) χρόνο...εκτος αν εχεις πολυυυ βοήθεια :) Ευχομαι ολα να πανε καλά! :)

Ασημένια, μπράβο και από μένα για την αποφασιστικότητά σου και με το καλό τα μωράκια σου!

Έχω κι εγώ δίδυμα που τώρα είναι 5μιση χρονών, τα θήλασα 6 μήνες χωρίς όμως να το ψάξω τόσο και να είμαι ενημερωμένη όσο βλέπω εσένα,

απλώς το πήρα απόφαση και είπα θα το κάνω ό,τι και να γίνει, όσο δύσκολο κι αν είναι, και απλώς το έκανα,

είναι αλήθεια ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσεις τόσο ευκολότερα εδραιώνεται ο θυλασμός, σε εμένα τους έδιναν και μπιμπερό στο μαιευτήριο, πράγμα που με δυσκόλεψε λίγο στο σπίτι, αλλά η μαγική λέξη είναι ''επιμονή'',

μαία δεν χρειάστηκα, πολυθρόνα δεν χρειάστηκα, βιβλίο δεν χρειάστηκα,

αυτό που χρειάστηκα ήταν ένα απλό θήλαστρο το οποίο αντικαταστάθηκε 3 φορές γιατί χαλούσαν από την πολύ χρήση!!!

μπουκαλάκια είχα αρκετά που τα χρειαζόμουν για το γάλα που αντλούσα με το θήλαστρο, ένα κουτί με γάλα σκόνη είχα κρυμένο στο ντουλάπι-έτσι για δική μου τελευταία αίσθηση ασφάλειας -δεν μου χρειάστηκε-,

ταυτόχρονα και τα δύο παιδιά δεν τα θήλασα ποτέ γιατί δεν με βόλευε καθόλου

έτσι αν χρειαζόταν να τα τα'ί'σω ταυτόχρονα,το ένα θήλαζε και το άλλο έπινε το γάλα που είχα αντλήσει από το μπουκάλι,

σου εύχομαι καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά!

(οι δυσκολίες είναι τεράστιες, αλλά η ευτυχία διπλή :-D)

Serba, σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες την εμπειρία σου...Να σου ζήσουν τα διδυμάκια σου...Συγχαρητήρια που τα κατάφερες, ελπίζω να τα καταφέρω κι εγώ έτσι! Εννοείται ότι από τη στιγμή που θα αρχίσω με το θήλαστρο, θα χρειαστώ τα μπιμπερό...Για αρχή θέλω να προσπαθήσω χωρίς θήλαστρο, αν δυσκολεύομαι θα νοικιάσω το Symphony, αποφάσισα... Τα δικά σου θήλαστρα πήραν φωτιά ε;;; Υπερπαραγωγή τα διδυμάκια!!!!Είμαι σίγουρη πάντως ότι είναι διπλή η ευτυχία, ειδικά όταν παλέψαμε τόσο για να φτάσουμε ως εδώ...Ελπίζω να τα καταφέρουμε να φτάσουμε αίσια ως το τέλος-τη γέννα δηλαδή- που θα σηματοδοτήσει τη νέα αρχή...Ευχαριστώ για τις ευχές σου, να χαίρεσαι τα ζουζουνάκια σου, να είστε όλοι γεροί και χαρούμενοι!!!

Διαφημίσεις

και μια ακομα συμβουλη...

δεν ξεκιναμε με μακροπροθεσμους στοχους...

ξεκιναμε με στοχο να θηλασουμε 1 μερα, 10 μερες,40 μερες, 3 μηνες κλπ..

μολις επιτυγχανουμε εναν στοχο παμε για τον επομενο..εφοσον συνεχιζουμε και θελουμε..

το να βαλουμε απο την αρχη εναν μακρινο στοχο (π.χ. εξαμηνο), μας φαινεται βουνο και μπορει ευκολα να τον εγκαταλειψουμε..ετσι βαζουμε μικρους στοχους, που τους ''πιανουμε'' πιο ευκολα, ειμαστε περηφανοι που τους καταφεραμε και συνεχιζουμε!!

:wink:

83hKp3.png

Με το καλό τα μωράκια σου! Μπράβο που ενημερώνεσαι, αυτό ειναι το αλφα και το ωμέγα για ενα πετυχημένο θηλασμό. Εχω διδυμακια τωρα 2 χρονων αλλα δε κατάφερα να τα θηλάσω αποκλειστικά λογω του οτι δεν ειχα ενημερωθεί αρκετά και εγκαιρα. Θα σου πω τη γνώμη/εμπειρία μου.

Στο Μητέρα ειχα γεννήσει και εγώ ήταν ενα μήνα προωρα αλλά δεν ειχαν κανένα πρόβλημα. Τα έφερναν όμως στο δωμάτιο ταισμένα αφού δε θέλαν ουτε να θηλάσουν ούτε να πιουν απο το μπιμπερο (μου εφερναν και ετοιμο γάλα, τοση υποστήριξη στο θηλασμό!). Αλλά θα τα καταφέρεις στο σπίτι ότι και να γίνει στο μαιευτήριο, αν εχεις υποστήριξη και επιμονή!! Δεν αποτυγχάνει ο θηλασμός τοσο ευκολα αν το θες.

Η μαια παιζει ρόλο ακόμα και με καισαρική. Στο θηλασμό δε με βοήθησε πολύ αλλά ψυχολογικά ηταν καλό να ειναι διπλα μου. Παντως ναι και εγω θα επέλεγα τωρα σύμβουλο θηλασμού.

Ειχα νοικιάσει το θήλαστρο το νοσοκομειακο της μεντέλα με τη διπλή άντληση και βολευε απίστευτα γιατι κάποια στιγμή ο ένας

απο τους δύο εκανε 'απεργία' (με το που εμπαινε στο στήθος ετρωγε λίγο γλάρωνε και κοιμόταν) οπότε του έδινα το μπουκάλι με το αντλημένο (τοτε επινε μια χαρά). Δεν ειναι αναγκη να ειναι διπλης αντλησης αλλα το επαγγελματικο δεν εχει σχεση με τα θηλαστρα του εμπορίου. Ειναι ξεκούραστο στην αντληση. Ειναι βεβαια πολυ πιο ακριβο αλλα πιστευω αξίζει (σκεψου οτι θα αντλεις οταν εσυ στην πραγματικοτητα θα θες να κοιμηθεις, οποτε θες κατι να κανει τη δουλεια γρηγορα και καλα.)

Ειχα μαξιλάρι θηλασμού και βοηθαει να μπει το μωρο στη σωστή στάση.

Επίσης αρκετές φορές τους θήλαζα ταυτόχρονα γιατι πεινούσαν (και εκλαιγαν) ταυτόχρονα, δεν εχει προγραμμα η πείνα του νεογέννητου :)

Μπιμπερό κτλ ειχα παρει μια που τους εδινα και συμπλήρωμα αλλα αν θες να δινεις συμπληρωμα αντλημένο γάλα παλι χρειάζονται αυτά. Μπορεις να παρεις λιγα να υπάρχουν και αχρείαστα να είναι. Καποια στιγμή αργότερα μπορεί να χρειαστούν και για νεράκι κλπ (μετα τους εξι μήνες).

Το βιβλιο παρα πολυ καλό το ειχα δανειστει και εγώ. Νομίζω ο δευτερος τόμος εχει επιπλέον κεφάλαιο για διδυμα. Δες και εδω αν υπαρχει σε κανενα βιβλιοπωλειο

http://www.skroutz.gr/books/123907.%CE%98%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7.html

Καλή δύναμη, ενημερώσου οσο μπορείς τώρα, γιατι μετα δεν θα εχεις πολύ (καθόλου) χρόνο...εκτος αν εχεις πολυυυ βοήθεια :) Ευχομαι ολα να πανε καλά! :)[/QUOTe

Camouflage,σε ευχαριστώ ξανά για όλες αυτές τις χρησιμότατες πληροφορίες και εμπειρίες σου που μοιράστηκες μαζί μου! Τα κατάφερες υπέροχα, δε θεωρώ τίποτα κατακριτέο, η καθεμιά μας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και πάνω από όλα δίνει όλη της την αγάπη στα παιδιά της!!! Να ζήσουν τα μπουμπουκάκια σου!!!! Να τα καμαρώνεις να μεγαλώνουν και να αλλάζουν..Ελπίζω να μην τα βρω σκούρα στο μαιευτήριο, γιατί νομίζω ότι ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Προφανώς η βοήθεια κάποιου ειδικού σε ξελαφρώνει πολλές φορές, ειδικά όταν δεν το έχεις ξαναζήσει. Προφανώς χρειάζεται πάνω από όλα η ψυχραιμία, και μεταξύ μας εγώ δεν είμαι καθόλου ψύχραιμος άνθρωπος, για αυτό προσπαθώ να έχω μερικά σχέδια και αποκούμπια στο μυάλο μου, για να μην τα παίξω τελείως στα δύσκολα, πανικοβληθώ και χάσω τα αυγά και τα πασχάλια... Ας γεννηθούν γερά με το καλό και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε! Όπως και να έχει, θα το παλέψουμε....Όπως σε ό,τι κι αν κάνουμε σε αυτή τη ζωή!!!;)

και μια ακομα συμβουλη...

δεν ξεκιναμε με μακροπροθεσμους στοχους...

ξεκιναμε με στοχο να θηλασουμε 1 μερα, 10 μερες,40 μερες, 3 μηνες κλπ..

μολις επιτυγχανουμε εναν στοχο παμε για τον επομενο..εφοσον συνεχιζουμε και θελουμε..

το να βαλουμε απο την αρχη εναν μακρινο στοχο (π.χ. εξαμηνο), μας φαινεται βουνο και μπορει ευκολα να τον εγκαταλειψουμε..ετσι βαζουμε μικρους στοχους, που τους ''πιανουμε'' πιο ευκολα, ειμαστε περηφανοι που τους καταφεραμε και συνεχιζουμε!!

:wink:

Έχεις απόλυτο δίκιο, αυτό σκέφτομαι κι εγώ καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Κάθε βράδυ σκέφτομαι πως πέρασε καλά και η μέρα μας σήμερα...Αυτό θα το έχω σίγουρα υπ'όψιν μου και μετά τη γέννα, το έχω βιώσει στο πετσί μου εξάλλου και λόγω επαγγέλματος...-είμαι δασκάλα. Paros, οφείλω να ομολογήσω πως η βοήθειά σου - και σε άλλα θέματα που διαβάζω τα γραφόμενά σου - είναι σπουδαία!!!! Μπράβο σου, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πολυτιμότατες συμβουλές σου!!!:D

Camouflage,σε ευχαριστώ ξανά για όλες αυτές τις χρησιμότατες πληροφορίες και εμπειρίες σου που μοιράστηκες μαζί μου! Τα κατάφερες υπέροχα, δε θεωρώ τίποτα κατακριτέο, η καθεμιά μας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και πάνω από όλα δίνει όλη της την αγάπη στα παιδιά της!!! Να ζήσουν τα μπουμπουκάκια σου!!!! Να τα καμαρώνεις να μεγαλώνουν και να αλλάζουν..Ελπίζω να μην τα βρω σκούρα στο μαιευτήριο, γιατί νομίζω ότι ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Προφανώς η βοήθεια κάποιου ειδικού σε ξελαφρώνει πολλές φορές, ειδικά όταν δεν το έχεις ξαναζήσει. Προφανώς χρειάζεται πάνω από όλα η ψυχραιμία, και μεταξύ μας εγώ δεν είμαι καθόλου ψύχραιμος άνθρωπος, για αυτό προσπαθώ να έχω μερικά σχέδια και αποκούμπια στο μυάλο μου, για να μην τα παίξω τελείως στα δύσκολα, πανικοβληθώ και χάσω τα αυγά και τα πασχάλια... Ας γεννηθούν γερά με το καλό και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε! Όπως και να έχει, θα το παλέψουμε....Όπως σε ό,τι κι αν κάνουμε σε αυτή τη ζωή!!!;)

ευχαριστω πολύ Ασημενια μου! :) Με το καλο και εσυ, να εισαι καλά. Ουτε και εγω ειχα, ουτε και τωρα εχω, ψυχραιμία, αλλα τελικα τα καταφέρνεις -δεν εχεις αλλη επιλογη :). Θα ακουσεις πολλα για το θηλασμο οπως θα εχεις διαβασει στο 'τι αλλο θα ακουσω', ε θα εχεις και εσυ τα καλα να ακουσεις :) Οπως ειπες το παν ειναι να ειναι γερα, και να εισαι καλα και εσυ και ολα τα αλλα ερχονται. Στην αρχη ειναι δυσκολα, σιγα σιγα μεγαλωνουν και συνηθίζεις...στα δύσκολα ;) Θα το δεις και εσυ! Με τα διδυμα...δε βαριεσαι ποτε :) Και δε τα παιζεις..μη φοβασαι, η μανα δε τα παιζει ποτε! Δεν εχεις αυτην την επιλογη ;) Θα τα καταφερεις σιγουρα.

καλη μου σε ευχαριστω,αλλα δεν κανω κατι.. :oops:

απλα αντιγραφω απο τις ''παλιες'' και εμπειρες και προσπαθω να τα μεταφερω κι εγω με τη σειρα μου, μπας και τους ξελαφρυνω λιγο απο τον ''φορτο'' τους.. :wink:

εδω μεσα εμαθα κι εγω και με την βοηθεια τους τα καταφερα να φτασω τον χρονο.. ετσι αισθανομαι οτι κι εγω ''χρωσταω'' αυτην την βοηθεια και οσο μπορω την προσφερω.. σε ευχαριστω και παλι..:oops::oops::oops::oops:

83hKp3.png

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολύ Ασημενια μου! :) Με το καλο και εσυ, να εισαι καλά. Ουτε και εγω ειχα, ουτε και τωρα εχω, ψυχραιμία, αλλα τελικα τα καταφέρνεις -δεν εχεις αλλη επιλογη :). Θα ακουσεις πολλα για το θηλασμο οπως θα εχεις διαβασει στο 'τι αλλο θα ακουσω', ε θα εχεις και εσυ τα καλα να ακουσεις :) Οπως ειπες το παν ειναι να ειναι γερα, και να εισαι καλα και εσυ και ολα τα αλλα ερχονται. Στην αρχη ειναι δυσκολα, σιγα σιγα μεγαλωνουν και συνηθίζεις...στα δύσκολα ;) Θα το δεις και εσυ! Με τα διδυμα...δε βαριεσαι ποτε :) Και δε τα παιζεις..μη φοβασαι, η μανα δε τα παιζει ποτε! Δεν εχεις αυτην την επιλογη ;) Θα τα καταφερεις σιγουρα.

Να είσαι καλά!!!Μου δίνεις πολύ κουράγιο!!! Νιώθω τόσο τυχερή που το ζω όλο αυτό...Τα παιδιά είναι πράγματι ευτυχία...:D

καλη μου σε ευχαριστω,αλλα δεν κανω κατι.. :oops:

απλα αντιγραφω απο τις ''παλιες'' και εμπειρες και προσπαθω να τα μεταφερω κι εγω με τη σειρα μου, μπας και τους ξελαφρυνω λιγο απο τον ''φορτο'' τους.. :wink:

εδω μεσα εμαθα κι εγω και με την βοηθεια τους τα καταφερα να φτασω τον χρονο.. ετσι αισθανομαι οτι κι εγω ''χρωσταω'' αυτην την βοηθεια και οσο μπορω την προσφερω.. σε ευχαριστω και παλι..:oops::oops::oops::oops:

Ε καλά, μη μου ντρέπεσαι τώρα...Εγώ περιμένω κι άλλες συμβουλές.... Τώρα που σε βρήκα...την πάτησες!!!Δε θα με ξεφορτωθείς με τίποτα!!!;)

διδυμομανα (κ τριτεκνη εγω)

1. γεννησα με κ.τ. κ θηλασα κατευθειαν. αλλα δεν ειχα ολη την ωρα τα μωρα στο (2κλινο) δωματιο (μητερα)

2. στην 1η γεννα μου ειχα μαια κ με βοηθησε πολυ (οι συμβουλες της μου εμειναν κ για την 2η γεννα). κ ο γυναικολογος. κ ο παιδιατρος.

3. προμηθευτηκα ενα τετοιο οταν μου εσκισαν κ τις 2 θηλες τα διδυμα.

κ στην ουσια δεν μπορουσα να το χρησημοποιησω γιατι κ παλι γαλα με αιμα θα εβγαζα. θα επρεπε να κατσω 3 μερες κ να αντλω μονη μου το στηθος, κ μετα απο τις 3 μερες τα μωρα στο στηθος(ετσι μου ειπαν φυν/γος κ π/τρος). δεν αντεξα εντελει τον πονο. (ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα στην 1η κορη, ειχα περει τις καοτσουκιενιες ψευτικες θηλες. παλι τα ιδια.μονο που τη θηλασα πολυ παραπανω). αν ομως ειχα χρησημοποιησει το θηλαστρο απ την αρχη στα διδυμα..... θα περναν για περισσοτερο καιρο μητρικο γαλα. κ αρρωστησαν 2 φορες πριν σαραντισουν.

4. τα προμηθευτηκα ολα αυτα κ εγω. ετσι να υπαρχουν.

5. βολευτηκα στον καναπε κ στην κρεββατοκαμαρα με μαξιλαρια στην πλατη.

6. :confused:

και ειναι παρα πολυ σωστη η συμβουλη της paros στο ποστ 11.

με το καλο τα μωρακια σου κ καλη επιτυχια! (κ υπομονη)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Να ' σαι καλά Ασημένια, και εσύ και τα παιδάκια σου,

ό,τι χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις!

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

διδυμομανα (κ τριτεκνη εγω)

1. γεννησα με κ.τ. κ θηλασα κατευθειαν. αλλα δεν ειχα ολη την ωρα τα μωρα στο (2κλινο) δωματιο (μητερα)

2. στην 1η γεννα μου ειχα μαια κ με βοηθησε πολυ (οι συμβουλες της μου εμειναν κ για την 2η γεννα). κ ο γυναικολογος. κ ο παιδιατρος.

3. προμηθευτηκα ενα τετοιο οταν μου εσκισαν κ τις 2 θηλες τα διδυμα.

κ στην ουσια δεν μπορουσα να το χρησημοποιησω γιατι κ παλι γαλα με αιμα θα εβγαζα. θα επρεπε να κατσω 3 μερες κ να αντλω μονη μου το στηθος, κ μετα απο τις 3 μερες τα μωρα στο στηθος(ετσι μου ειπαν φυν/γος κ π/τρος). δεν αντεξα εντελει τον πονο. (ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα στην 1η κορη, ειχα περει τις καοτσουκιενιες ψευτικες θηλες. παλι τα ιδια.μονο που τη θηλασα πολυ παραπανω). αν ομως ειχα χρησημοποιησει το θηλαστρο απ την αρχη στα διδυμα..... θα περναν για περισσοτερο καιρο μητρικο γαλα. κ αρρωστησαν 2 φορες πριν σαραντισουν.

4. τα προμηθευτηκα ολα αυτα κ εγω. ετσι να υπαρχουν.

5. βολευτηκα στον καναπε κ στην κρεββατοκαμαρα με μαξιλαρια στην πλατη.

6. :confused:

και ειναι παρα πολυ σωστη η συμβουλη της paros στο ποστ 11.

με το καλο τα μωρακια σου κ καλη επιτυχια! (κ υπομονη)

Σε ευχαριστώ πολύ tzini για τις πληροφορίες σου!!!! Να σου ζήσουν και εσένα τα παιδάκια σου!!!

Καλημέρα σε όλες!!! Πήγα προχθές στη συνάντηση της La Leche League και ομολογώ ότι μου έδωσαν πολλή θετική ενέργεια!!! Τη στέλνω σε όλες σας...

Καλησπέρα και από μένα!

Διδυμομανούλα πρόσφατη κι εγω, με την αντίστοιχη εμμονη να θηλάσω... και καλά διαβασμένη όπως φαίνεσαι κι εσύ... θηλάζω ακόμη τα αγοράκια μου που είναι 4,5 μηνών, στον ένα δίνω και λίγο συμπλήρωμα από τους 3 μήνες περίπου...και σου καταθέτω την πρόσφατη εμπειρία μου και ό,τι μπορεί να θεωρηθεί «συμβουλή» .

Εγώ είχα συνεννοηθεί με μαία να με βοηθήσει να θηλάσω πριν ανέβω καν στο δωμάτιο, γιατί είναι μεγάλο + για το θηλασμό, και μετά την καισαρική είναι αδύνατο να το κάνεις χωρίς βοήθεια. Τελικά βέβαια, τα μωρά είχαν άλλα σχέδια, βγήκαν πρόωρα 31.12.2010, η μαία έλειπε, τα μωρά διασωληνώθηκαν και έμειναν 3 + 4 εβδομάδες στη μονάδα. Χρησιμοποίησα από την πρώτη μέρα με επιμονή το θήλαστρο του νοσοκομείου, και όταν πήγα σπίτι χωρίς τα μωρά νοίκιασα διπλό νοσοκομειακό της medela, ώστε να τους πηγαίνω γαλατάκι και να εγκατασταθεί ο θηλασμός...Όλα έγιναν, και τα μωρά βγήκαν, και στήθος έπιασαν, και βάρος πήραν, και ακόμα θηλάζουν (έστω και με λίγο συμπλήρωμα!) Συμπερασμα: Επιμονή και υπομονή, ακόμα κι αν κάτι σου πάει στραβά για λίγο, πράγμα που με δίδυμα είναι πάντα πιθανό, χωρις αυτο να σε αγχώνει.

Τώρα, επιπλέον θα σου έλεγα:

1.Τσέκαρε το κέντρο «φαιναρέτη», αν και το La Leche League μάλλον σε υπερκαλύπτει,

2.Ναι, συνεννοήσου με μια μαία δική σου να σε βοηθήσει, να δείξει και σε καμιά γιαγιά πως μπορεί να σε βοηθάει με το θηλασμό των διδυμων, εγώ αισθανόμουν πιο ασφαλής και άνετη. Το roominginδεν το θεωρώ απαραίτητο, απλά ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ «ΦΩΝΗ», δηλαδή δήλωσε πολύ έντονα και επίμονα αποκλειστικό θηλασμό...να στα φέρνουν ατάιστα, ΟΠΟΤΕ κλαινε...αυτό σημαίνει μια φορα επιπλεόν το βράδυ – υπολόγισε αν στα φέρνουν με απόσταση πάνω απο 3 ώρες, είναι ταισμένα...

3.Θήλαστρο μην αγοράσεις, ΑΝ χρειαστείς νοίκιασε ΜΟΝΟ διπλής αντλησης και νοσοκομειακό, ο χρόνος με τα δίδυμα είναι πολύτιμος, επίσης δεν κάνει πολύ θόρυβο! Μπιμπερό έχε, αποστειρωτη δε χρειάζεσαι υποχρεωτικά (στην ανάγκη βραστήρας ή κατσαρολάκι), γάλα στα φαρμακεια...αλλά αν αισθάνεσαι πιο ασφαλής πάρε ό,τι νομίζεις, δεν θα σε κρατήσει αυτό από το να δώσεις ξένο γάλα, η σωστή ενημέρωση και η επιμονή θα το κάνουν.

4.Αν παρελπίδα χρειαστεί να μείνουν θερμοκοιτίδα και δεν τρώνε για κάποιο λόγο από την πρώτη μέρα, ξεκίνα θήλαστρο στο μαιευτήριο ΚΑΙ ΕΠΕΜΕΙΝΕ να σου κρατήσουν (ψυγείο ή κατάψυξη)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ακόμη και τις πρώτες σταγόνες πρωτόγαλα που θα βγαλεις με το θήλαστο, είναι πολύτιμες...θα σου πουν οτι κράτάνε πάνω από 20-30 ml, αλλά στην αρχή βγάζεις ελάχιστο΄και δεν μπαίνουν στον κόπο να το κρατήσουν...εγώ το έκανα λίγο θέμα, με είπαν βέβαια λίγο περίέργη και με κοιταξαν λίγο παράξενα, αλλα το κράτησαν, και τα μωρα μου το ήπιαν μέρες αργότερα!

5.Ζήτα από τη μαία να σου δείξει στην πράξη θέσεις για πλαινό/ξαπλωτό αλλά και ΤΑΥΟΧΡΟΝΟ θηλασμό, θέλει λίγο υπομονή, τις πρώτες μέρες φαίνεται πολύ δύσκολο γιατι φοβάσαι να πιάσεις και τα μωρά, αλλά μετά γίνεται πολύ πιο εύκολο και είναι σωτήριο πολλές φορές...

6.Μαξιλάρι θηλασμού ναι, θα σε βολέψει, αν και μετά μπορεί να βρεις και δικές σου πατέντες...εγώ τώρα το χρησιμοποιώ κυρίως για στήριξη του κορμού μου όταν θηλάζω μισοκοιμισμένη στο πλάι το βράδυ...και για να στηρίζονατι/κάθονται τα μωρά τη μέρα!

7.Κανόνισε τς πρώτες μέρες να έχεις βοήθεια και οπωσδήποτε να σου μαγειρεύουν για να τρως καλά.

8. SuperSOSΣυμβουλή: Φτιάξε συμμάχους. Επειδή θα ακούσεις πολλά, και θα έχεις και τις δικές σου αγωνίες για το αν και πως θα καταφέρεις να θηλάσεις δίδυμα, που είναι μανίκι, φρόντισε η μαία ή ένα άτομο που ξέρει από θηλασμό να πει τι πρέπει να κάνεις με το θηλασμό, και για τα ωφέλη του μπροστά και στον άντρα σου ή/και σε όποιον άλλο θα είναι κοντά σου για βοήθεια, γιαγιαδες, αδελφές.θείες... γιατί θα ακούς έτσι κι αλλιώς «μα δε φτάνει το γάλα για 2 παιδιά», «το παιδί πεινάει, τι θα κάνουμε?» και άλλα, αλλά ίσως αν έχουν από ειδικό να ακούσεις λιγότερα ... .Εγώ αν και είχα τον άντρα μου στο πλάι μου, μερικές φορές δεν πολυπίστευε οτι θα τα καταφέρω...είχαμε και αντιπαλες συμβουλές μαιας-γιατρού...

9.Έχει δίκιο ο σύζυγος, μην σου γίνει εμμονή. Ο θηλασμός από μόνος του μπορεί να είναι απλός, αλλά με τα δίδυμα πολλά θεματα μπορεί να μη σε βοηθήσουν, ιατρικα (πχ μικρο βάρος των μωρών), πρακτικά θέματα, κούραση, χιλια δυο. Είναι δύσκολη δουλειά, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως όσο και αν έχεις τη διάθεση και την οργάνωση υπάρχει και μια πιθανότητα να μην σου πάει όπως φανταζόσουν, μη σε πάρει από κάτω!

10.Συμβουλή που τα καλύπτει όλα: Ενημέρωση, Επιμονή, Υπομονή, και ρώτα τους ειδικούς (ή ψάξε/ρώτα στο parents) – συνήθως τα περισσότερα θέματα κάπως αντιμετωπίζονται.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, με το καλό τα μωράκια σου!!

Καλημέρα σε όλες!!! Πήγα προχθές στη συνάντηση της La Leche League και ομολογώ ότι μου έδωσαν πολλή θετική ενέργεια!!! Τη στέλνω σε όλες σας...

μπραβο και στις μανουλες της LLL και σε σενα!!!

νομιζω οτι τα πας πολυ καλα...:wink::wink:

κι απο οτι διαβασα παραπανω η dimitra.g δινει επισης πολλη απο την εμπειρια της με πολυ σωστες συμβουλες...

μπραβο στις διδυμομανουλες που τα καταφερνουν τοσο καλα -ασχετα αν θηλαζουν ή οχι-!!!

83hKp3.png

Ασημένια με το καλό να έρθουν τα μωράκια σου.

Εγώ θήλασα τα διδυμάκια μου μέχρι τα πρώτα τους γενέθλια.

Όταν ήμουν έγκυος πίστευα ότι δεν θα τα καταφέρω αλλά ευτυχώς έπεσα έξω.

Γέννησα στις 38 εβδομάδες με καισαρική στο Αττικό. Τα μωρά θήλασαν αμέσως με το που γενήθηκαν. Τα είχα μαζί μου στο δωμάτιο. Τους εδινα αρχικά και συμπλήρωμα αλλά δεν το έτρωγαν γιατί ήταν χορτάτα.

Δεν θα σου πω ψέματα. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να είσαι συνέχεια σπίτι μήπως και πεινάσει κάποιο. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ η εμπειρία που είχα από το μεγάλο μου παιδί (τον θήλασα 9 μήνες).

Το είχα όμως πάρει πεισματικά ότι θα τα καταφέρω για το καλό των μωρών μου. Ξέρεις πόσοι μου έκαναν πόλεμο ότι ο μεγάλος μου ζηλεύει που θηλάζω και δεν θα έπρεπε να συνεχίσω (άρχισε και να τραυλίζει εκείνη την εποχή).

Δεν θεωρούσα όμως δίκαιο επειδή ο μεγάλος μου ζήλευε να στερήσω αυτό το δώρο από τα άλλα μου παιδιά.

Τον έλεγχο των 40ημερών τον έκανα στους 8 μήνες :oops:. Τότε βγήκα από το σπίτι μόνη μου.

Το αποτέλασμα όμως όλων αυτών των προσπαθειών ήταν να γίνουν τεράστιοι, κατάγεροι :-P και .....να είναι κολλημένοι πάνω μου (μμμμμ όχι τόσο καλό). Με έχουν "γατσιάσει" στα φιλιά :lol:. Ακόμα και τωρα 19 μηνών ξαπλώνουν πάνω στο στήθος μου και ακούνε την καρδιά μου.

Είναι υπέροχη εμπειρία και έχεις μια μοναδική ευκαιρία.

Εύχομαι να πάνε όλα τέλεια.

Καλησπέρα και από μένα!

Διδυμομανούλα πρόσφατη κι εγω, με την αντίστοιχη εμμονη να θηλάσω... και καλά διαβασμένη όπως φαίνεσαι κι εσύ... θηλάζω ακόμη τα αγοράκια μου που είναι 4,5 μηνών, στον ένα δίνω και λίγο συμπλήρωμα από τους 3 μήνες περίπου...και σου καταθέτω την πρόσφατη εμπειρία μου και ό,τι μπορεί να θεωρηθεί «συμβουλή» .

Εγώ είχα συνεννοηθεί με μαία να με βοηθήσει να θηλάσω πριν ανέβω καν στο δωμάτιο, γιατί είναι μεγάλο + για το θηλασμό, και μετά την καισαρική είναι αδύνατο να το κάνεις χωρίς βοήθεια. Τελικά βέβαια, τα μωρά είχαν άλλα σχέδια, βγήκαν πρόωρα 31.12.2010, η μαία έλειπε, τα μωρά διασωληνώθηκαν και έμειναν 3 + 4 εβδομάδες στη μονάδα. Χρησιμοποίησα από την πρώτη μέρα με επιμονή το θήλαστρο του νοσοκομείου, και όταν πήγα σπίτι χωρίς τα μωρά νοίκιασα διπλό νοσοκομειακό της medela, ώστε να τους πηγαίνω γαλατάκι και να εγκατασταθεί ο θηλασμός...Όλα έγιναν, και τα μωρά βγήκαν, και στήθος έπιασαν, και βάρος πήραν, και ακόμα θηλάζουν (έστω και με λίγο συμπλήρωμα!) Συμπερασμα: Επιμονή και υπομονή, ακόμα κι αν κάτι σου πάει στραβά για λίγο, πράγμα που με δίδυμα είναι πάντα πιθανό, χωρις αυτο να σε αγχώνει.

Τώρα, επιπλέον θα σου έλεγα:

1.Τσέκαρε το κέντρο «φαιναρέτη», αν και το La Leche League μάλλον σε υπερκαλύπτει,

2.Ναι, συνεννοήσου με μια μαία δική σου να σε βοηθήσει, να δείξει και σε καμιά γιαγιά πως μπορεί να σε βοηθάει με το θηλασμό των διδυμων, εγώ αισθανόμουν πιο ασφαλής και άνετη. Το roominginδεν το θεωρώ απαραίτητο, απλά ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ «ΦΩΝΗ», δηλαδή δήλωσε πολύ έντονα και επίμονα αποκλειστικό θηλασμό...να στα φέρνουν ατάιστα, ΟΠΟΤΕ κλαινε...αυτό σημαίνει μια φορα επιπλεόν το βράδυ – υπολόγισε αν στα φέρνουν με απόσταση πάνω απο 3 ώρες, είναι ταισμένα...

3.Θήλαστρο μην αγοράσεις, ΑΝ χρειαστείς νοίκιασε ΜΟΝΟ διπλής αντλησης και νοσοκομειακό, ο χρόνος με τα δίδυμα είναι πολύτιμος, επίσης δεν κάνει πολύ θόρυβο! Μπιμπερό έχε, αποστειρωτη δε χρειάζεσαι υποχρεωτικά (στην ανάγκη βραστήρας ή κατσαρολάκι), γάλα στα φαρμακεια...αλλά αν αισθάνεσαι πιο ασφαλής πάρε ό,τι νομίζεις, δεν θα σε κρατήσει αυτό από το να δώσεις ξένο γάλα, η σωστή ενημέρωση και η επιμονή θα το κάνουν.

4.Αν παρελπίδα χρειαστεί να μείνουν θερμοκοιτίδα και δεν τρώνε για κάποιο λόγο από την πρώτη μέρα, ξεκίνα θήλαστρο στο μαιευτήριο ΚΑΙ ΕΠΕΜΕΙΝΕ να σου κρατήσουν (ψυγείο ή κατάψυξη)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ακόμη και τις πρώτες σταγόνες πρωτόγαλα που θα βγαλεις με το θήλαστο, είναι πολύτιμες...θα σου πουν οτι κράτάνε πάνω από 20-30 ml, αλλά στην αρχή βγάζεις ελάχιστο΄και δεν μπαίνουν στον κόπο να το κρατήσουν...εγώ το έκανα λίγο θέμα, με είπαν βέβαια λίγο περίέργη και με κοιταξαν λίγο παράξενα, αλλα το κράτησαν, και τα μωρα μου το ήπιαν μέρες αργότερα!

5.Ζήτα από τη μαία να σου δείξει στην πράξη θέσεις για πλαινό/ξαπλωτό αλλά και ΤΑΥΟΧΡΟΝΟ θηλασμό, θέλει λίγο υπομονή, τις πρώτες μέρες φαίνεται πολύ δύσκολο γιατι φοβάσαι να πιάσεις και τα μωρά, αλλά μετά γίνεται πολύ πιο εύκολο και είναι σωτήριο πολλές φορές...

6.Μαξιλάρι θηλασμού ναι, θα σε βολέψει, αν και μετά μπορεί να βρεις και δικές σου πατέντες...εγώ τώρα το χρησιμοποιώ κυρίως για στήριξη του κορμού μου όταν θηλάζω μισοκοιμισμένη στο πλάι το βράδυ...και για να στηρίζονατι/κάθονται τα μωρά τη μέρα!

7.Κανόνισε τς πρώτες μέρες να έχεις βοήθεια και οπωσδήποτε να σου μαγειρεύουν για να τρως καλά.

8. SuperSOSΣυμβουλή: Φτιάξε συμμάχους. Επειδή θα ακούσεις πολλά, και θα έχεις και τις δικές σου αγωνίες για το αν και πως θα καταφέρεις να θηλάσεις δίδυμα, που είναι μανίκι, φρόντισε η μαία ή ένα άτομο που ξέρει από θηλασμό να πει τι πρέπει να κάνεις με το θηλασμό, και για τα ωφέλη του μπροστά και στον άντρα σου ή/και σε όποιον άλλο θα είναι κοντά σου για βοήθεια, γιαγιαδες, αδελφές.θείες... γιατί θα ακούς έτσι κι αλλιώς «μα δε φτάνει το γάλα για 2 παιδιά», «το παιδί πεινάει, τι θα κάνουμε?» και άλλα, αλλά ίσως αν έχουν από ειδικό να ακούσεις λιγότερα ... .Εγώ αν και είχα τον άντρα μου στο πλάι μου, μερικές φορές δεν πολυπίστευε οτι θα τα καταφέρω...είχαμε και αντιπαλες συμβουλές μαιας-γιατρού...

9.Έχει δίκιο ο σύζυγος, μην σου γίνει εμμονή. Ο θηλασμός από μόνος του μπορεί να είναι απλός, αλλά με τα δίδυμα πολλά θεματα μπορεί να μη σε βοηθήσουν, ιατρικα (πχ μικρο βάρος των μωρών), πρακτικά θέματα, κούραση, χιλια δυο. Είναι δύσκολη δουλειά, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως όσο και αν έχεις τη διάθεση και την οργάνωση υπάρχει και μια πιθανότητα να μην σου πάει όπως φανταζόσουν, μη σε πάρει από κάτω!

10.Συμβουλή που τα καλύπτει όλα: Ενημέρωση, Επιμονή, Υπομονή, και ρώτα τους ειδικούς (ή ψάξε/ρώτα στο parents) – συνήθως τα περισσότερα θέματα κάπως αντιμετωπίζονται.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, με το καλό τα μωράκια σου!!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Dimitra g. Να ζήσουν τα παιδάκια σου!!Γερά και τυχερά!!!Συγχαρητήρια και σε εσένα που παρά τις αντιξοότητες τα κατάφερες τόσο θαυμάσια...Θα έχω όλες τις συμβουλές σου στο νου μου! Δεν αμφιβάλλω ότι οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες, αλλά είπαμε επιμονή, υπομονή και ενημέρωση...Σε υπερευχαριστώ που ασχολήθηκες τόσο πολύ και ειδικά αυτήν την άγρια ώρα...;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...