Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΔΥΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΛΙΑ ΠΕΤΡΑ

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες! Ειμαι στην 24η εβδομαδα της εγκυμοσυνης μου σε διδυμα και εχω τρομερο προβλημα με ενοχλησεις στην κοιλια απο την 20η εβδομαδα.Συγκεκριμενα αισθανομαι πετρωμα και βαρος στην κοιλια οταν σηκωνομαι και περπατω .Αυτο συμβαινει ιδιαιτερα το βραδυ και δεν προκειται για συσπασεις γιατι μπορω να καταλαβαινω πλεον ποτε εχω συσπασεις και ποτε οχι. Αισθανεται καποια απο σας κατι παρομοιο η ειμαι η μοναδικη περιπτωση?Ευχαρισώ πολυ

Διαφημίσεις

Μμμμ... συσπάσεις είναι μάλλον αυτό που λες. Στις μονές κυήσεις κατά κανόνα είναι αθώες, αλλά στις δίδυμες καλό είναι να έχει η γυναίκα το νου της και να αναφέρει αυτά τα πράγματα στο γιατρό.

Στην πράξη, είχα το ίδιο με εσένα και η λύση ήταν να μην πολυσηκώνομαι τελικά... Το μόνο που προλάβαινα να κάνω όρθια ήταν να πάω στη βρύση να βάλω νερό. Και ντους κάθε λίγες μέρες, καθιστή. Αλλά μπορεί να είσαι πιο ελαφριά περίπτωση.

Και όπως ανέφερα και σε άλλα τόπικς, έχοντας περάσει εγκυμοσύνη με πολλές συσπάσεις, καλό είναι ο ύπνος στο αριστερό πλευρό ή στο πλευρό τέλος πάντων και να μην αγγίζει κανείς την κοιλιτσα, για αποφυγή συσπάσεων. Ίσως χρειαστεί και φαρμακευτική αγωγή ή ξεκούραση ή κάποιος συνδυασμός.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!Οι συσπασεις απ οσο ξερω ειναι το πετρωμα που διαρκει καποια δευτερολεπτα και φευγει. Στην περιπτωση μου αυτο το βαρος και το πετρωμα το νιωθω μολις σηκωθω και ειναι συνεχομενο και πολυ ενοχλητικο.Και το θεμα δεν ειναι που με ενοχλει αλλα που με ανησυχει μηπως ειναι κατι σοβαρο.Μιλωντας με το γιατρο γ αυτο μου ειπε πως οι συσπασεις δεν διαφοροποιουνται αν ξαπλωνεις η εισαι ορθια .Ωστοσο παιρνω θεραπεια για τις συσπασεις για καθε ενδεχομενο χωρις καμια ουσιαστικη βελτιωση!

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!Οι συσπασεις απ οσο ξερω ειναι το πετρωμα που διαρκει καποια δευτερολεπτα και φευγει. Στην περιπτωση μου αυτο το βαρος και το πετρωμα το νιωθω μολις σηκωθω και ειναι συνεχομενο και πολυ ενοχλητικο.Και το θεμα δεν ειναι που με ενοχλει αλλα που με ανησυχει μηπως ειναι κατι σοβαρο.Μιλωντας με το γιατρο γ αυτο μου ειπε πως οι συσπασεις δεν διαφοροποιουνται αν ξαπλωνεις η εισαι ορθια .Ωστοσο παιρνω θεραπεια για τις συσπασεις για καθε ενδεχομενο χωρις καμια ουσιαστικη βελτιωση!

Α, μπα, η δική μου εμπειρία, όπως έγραψα παραπάνω, ήταν αντίθετη ακριβώς. Μια φορά είχα βγει από το σπιτι για δουλειές εκείνη την εποχή και περπάτησα λίγο και ήμουν πολύ τυχερή που δεν γέννησα τότε. Είσαι ήδη σπίτι ή πηγαίνεις δουλειά; Γενικά οι συσπάσεις είναι επίφοβες όταν γίνονται οργανωμένες και αποκτούν συχνότητα ή αν έχουν πόνο. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να ξεκινήσει κάτι που δεν μπορεί να σταματήσει στη συνέχεια, για αυτό στη δίδυμη κύηση καλό είναι να ελαχιστοποιούνται με κάθε τρόπο. Θεωρητικά, μπορεί μια γυναίκα σε αυτή την κατάσταση να δουλεύει, σε καθιστική εργασία. Πάντως, εγώ είχα τόσο πολλές συσπάσεις όρθια, που ούτε να κάνω καθημερινό ντους μπορούσα, ούτε να μετακινούμαι από και προς τη δουλειά.

Καθιστή δεν είχα ιδιαίτερο θέμα με τις συσπάσεις, ήταν περίπου το ίδιο με το ξάπλα. Ο τράχηλος, εφόσον ελέγχονταν οι συσπάσεις με ξεκούραση ήταν μια χαρά, μέχρι τις 36 εβδομάδες, που ήρθαν τα μωρά στον κόσμο με καισαρική. Τα φάρμακα δεν πολυέπιαναν όσο η ξεκούραση και είχαν και πολλές παρενέργειες.

Διαφημίσεις

Καλησπερα σε ολες! Ειμαι στην 24η εβδομαδα της εγκυμοσυνης μου σε διδυμα και εχω τρομερο προβλημα με ενοχλησεις στην κοιλια απο την 20η εβδομαδα.Συγκεκριμενα αισθανομαι πετρωμα και βαρος στην κοιλια οταν σηκωνομαι και περπατω .Αυτο συμβαινει ιδιαιτερα το βραδυ και δεν προκειται για συσπασεις γιατι μπορω να καταλαβαινω πλεον ποτε εχω συσπασεις και ποτε οχι. Αισθανεται καποια απο σας κατι παρομοιο η ειμαι η μοναδικη περιπτωση?Ευχαρισώ πολυ

Καλημερα και εγω ειμαι μανουλα διδυμων και κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης ειχα νιωσει κατα παρομοιο μιλησα με τον γιατρο μου ο οποιος με συμβουλεψε να παρω καποιο χαπακι και να χαλαρωσω και να ξεκουραστω . Κατα την γνωμη μου πρεπει να μιλησεις με τον γιατρο σου.

Εγώ πρόσφατα είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα(βεβαια οχι με διδυμα).Σαν σφηξιμο στην κοιλια,σαν να σκληραινει και να με τραβάει.Πηρα τηλ το γιατρό μου και με ρωτησε ποσες φορές το παθαίνω και αν νοιώθω πονους περιόδου.Κι εγώ επειδη ούτε πόνους περιόδου είχα και ούτε ερχόταν και έφευγε αυτή η ενόχληση μου ειπε ότι είναι μυικές κράμπες και μου έδωσε μαγνήσιο.Και η αλήθεια είναι οτι απ'την πρώτη μέρα που τα πήρα χαλάρωσα λιγο.Γενικά μου είχε πει ο γιατρός μου οτι θα νοιώθεις διάφορους πόνους και ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά το μόνο που θα σε ανησυχεί θα είναι οι έντονοι πόνοι περιόδου(απ'οτι κατάλαβα στη συνέχεια είναι ένδειξη συσπάσεων).Βέβαια σ'εσένα που έχεις δίδυμα ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

E0adp3.png

Huanaki, καλησπέρα και με το καλό τα διδυμάκια σου!

Θέλω να σου πω ότι αυτό ακριβώς που περιγράφεις το ένιωθα κι εγώ για 2-3 εβδομάδες και δεν έδωσα πολλή σημασία, γιατί πίστευα ότι δεν είναι συσπάσεις, επειδή μόλις καθόμουν η κοιλιά μαλάκωνε. Συνέχισα να πηγαίνω στη δουλειά και τελικά κατέληξα μία μέρα να μην μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι από τον πόνο, ένιωθα σαν να είχα μία τεράστια πέτρα στην κοιλιά από το βάρος και δεν άντεχα καθόλου όρθια. Ο γιατρός μου έδωσε χάπια αλλά δε με έπιασαν και 3 ημέρες μετά μπήκα στο μαιευτήριο με συσπάσεις ανά 7-10 λεπτά. Ευτυχώς δε γέννησα πρόωρα (τότε ήμουν 28 εβδομάδων με ένα μωράκι), αλλά χρειάστηκε να μείνω μέσα με ορό για 3 εβδομάδες και μετά που βγήκα την έβγαλα ξάπλα ως το τέλος της εγκυμοσύνης με φάρμακα ανά 2ωρο (yutopar έπαιρνα εγώ, είναι ίδιο με το Prepar).

Να σου πω ότι την πρώτη κανονική σύσπαση, με την κοιλιά να πετρώνει και να αλλάζει σχήμα (εμένα γινόταν σαν τετράγωνη) και να παραμένει έτσι για μισό ή ένα λεπτό, την έπαθα στο μαιευτήριο μετά την εισαγωγή.

Να κάτσεις ξάπλα όσο μπορείς, μην κάνεις τίποτα και να είσαι ήρεμη.

Μην χαΐδεύεις την κοιλίτσα σου γιατί δημιουργεί συσπάσεις, να μην συγχίζεσαι και να περνάς την ώρα σου σκεπτόμενη ευχάριστα πράγματα.

Η αγωγή ίσως θέλει λίγες μέρες να σε πιάσει, συνδύασέ την με ξεκούραση και σου εύχομαι να πάνε όλα τέλεια!!! Λίγη υπομονή ακόμα για τα θαυματάκια σου! :)

5k3tp2.png

Επειδή κι εγώ ήμουν έγκυος σε δίδυμα και τα γέννησα μια χαρά και είναι υγιέστατα, κατάφερα να ξεχωρίζω το πέτρωμα που λέγεται συσπάσεις από το βάρος που συμβαίνει καμιά φορά να αισθάνεσαι όταν μετακινείσαι. Επειδή έχεις "πολύ κόσμο" μέσα στην κοιλιά σου ακόμη κι όταν αλλάζεις πλευρό μπορεί η κοιλιά να πάρει περίεργο σχήμα και να αργήσει ώρα να επανέλθει γιατί και αυτά προσπαθούν να βρουν το χώρο τους. Είναι αρκετά δυσάρεστο συναίσθημα αλλά είναι φυσιολογικό.

Ωστόσο προσπάθησε να ξαναδείς μήπως και είναι συσπάσεις, δυστυχώς όλα αυτά μπερδεύονται, και στην περίπτωση αυτή το μαγνήσιο (Trofocard) θα βοηθήσει, το ίδιο και τα Yutopar, Prepar (για τις συσπάσεις). Να μιλήσεις οπωσδήποτε και με το/τη γιατρό σου και αν το νιώσεις μπροστά του/της, να το πεις, γιατί αυτοί είναι εξειδικευμένοι και καταλαβαίνουν δια της αφής τις δικές μας συσπάσεις.

Ελπίζω να βοήθησα

NEwNp3.pngUnT9p3.png

διδυμου και γω και καποια στιγμη στον 6ο ετσι ενιωσα και γω και ηταν τελικα συσπασεις,πηγα στον γιατρο και αυτος μου εδωσε prepar μεχρι που γεννησα.οπως και να εχει νομιζω πρεπει να πας στον γιατρο σου και να σε καθοδηγησει αυτος.εγω τα καταφερα και γεννησα 38 εβδομαδα με πολυυυυυυυ ξαπλαααααααααααααα....καλη δυναμη,συνεχεια και σου ευχομαι τελειομηνη με δυο γερα μωρακια!

Διαφημίσεις

Ευχαριστω για τις απαντησεις και τις ευχες σας!Να σημειωσω οτι ειμαι με αδεια απο τη δουλεια εδω και πολυ καιρο και δεν κουραζομαι καθολου, βολτες, ψωνια σπανια πηγαινω και αν συμβει θα ειναι για κανενα μισαωρο το πολυ!Μιλωντας με το γιατρο στην χθεσινη μου επισκεψη μου ανεφερε οτι αν ειχα επικινδυνες συσπασεις αυτο θα ειχε επιπτωση στον τραχηλο που απ οτι φαινεται απο τις μετρησεις ειναι σε φυσιολογικο μηκος.Παιρνω θεραπεια για τις συσπασεις αλλα αυτο το πετρωμα (μιλαμε για πολυ ενοχλητικο) δεν λεει να διορθωθει.Ειναι φορες που με τραβαει τοσο πολυ που πρεπει μολις σηκωθω να ξαπλωσω παλι για να ηρεμησει η κοιλια!

Καλημέρα και καλό μήνα! Ελπίζω να αισθάνεσαι καλύτερα!

Είναι πολύ καλό που ο τράχηλος είναι εντάξει, κι εγώ ευτυχώς δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα (είχα καλό τράχηλο μέχρι το τέλος, παρά τις συνεχείς συσπάσεις).

Αυτό το τράβηγμα που λες το θυμάμαι πολύ καλά, άσχημο συναίσθημα...

Εύχομαι να περάσει σύντομα και να απολαύσεις το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σου! Κάτσε και ξεκουράσου τώρα που μπορείς, όλοι το ίδιο θα σου λένε, αλλά έχουν δίκιο!

Και κοιμήσου επίσης όσο μπορείς! :)

5k3tp2.png

Η κατασταση παραμενει ιδια και για ενα περιεργο λογο επιδεινωνεται το βραδυ. Μονο καποια που το ενιωσε μπορει να καταλαβει για τι ενοχληση μιλαμε ! Σημερα ειχα παει για ελεγχο συσπασεων με καρδιοτοκογραφο ο οποιος δεν εδειξε κατι σοβαρο και τα μωρακια τα ακουσαμε μια χαρα, παιρνω και τη θεραπεια για συσπασεις και ...ο θεος βοηθος!φιλια σε ολες και καθε καλο σε σας και στα νινακια σας!

Καλημέρα huanaki και καλή εβδομάδα!

Πολύ καλά τα νέα από τον καρδιοτοκογράφο!

Το βραδυ συσσωρεύεται η κούραση της ημέρας μάλλον. Είσαι ξάπλα όλη μέρα? Αν δεν είσαι, μήπως να το δοκίμαζες να δεις αν βελτιώνεται η αίσθηση? Εμένα με κούραζε ακόμα και η καθιστή στάση για κάποιο διάστημα, κι ας μην έκανα τίποτα.

Ο γιατρός τι λέει? Έχετε συζητήσει ενδεχόμενη αύξηση της δοσολογίας στα φάρμακα? Εγώ θυμάμαι ότι στην αρχή μου είχε πει μισό χάπι κάθε 6 ώρες και δεν με έπιασαν τελικά και μπήκα στο μαιευτήριο με ορό. Όταν βγήκα, 3 εβδομάδες αργότερα, έπαιρνα μισό χάπι ανά 2 ώρες (μέρα-νύχτα), δεν με έπιανε μικρότερη δοσολογία.

Τώρα είσαι στις 26? Με το καλό τα μωράκια, κοντεύετε!!! :)

5k3tp2.png

Καλημέρα huanaki και καλή εβδομάδα!

Πολύ καλά τα νέα από τον καρδιοτοκογράφο!

Το βραδυ συσσωρεύεται η κούραση της ημέρας μάλλον. Είσαι ξάπλα όλη μέρα? Αν δεν είσαι, μήπως να το δοκίμαζες να δεις αν βελτιώνεται η αίσθηση? Εμένα με κούραζε ακόμα και η καθιστή στάση για κάποιο διάστημα, κι ας μην έκανα τίποτα.

Ο γιατρός τι λέει? Έχετε συζητήσει ενδεχόμενη αύξηση της δοσολογίας στα φάρμακα? Εγώ θυμάμαι ότι στην αρχή μου είχε πει μισό χάπι κάθε 6 ώρες και δεν με έπιασαν τελικά και μπήκα στο μαιευτήριο με ορό. Όταν βγήκα, 3 εβδομάδες αργότερα, έπαιρνα μισό χάπι ανά 2 ώρες (μέρα-νύχτα), δεν με έπιανε μικρότερη δοσολογία.

Τώρα είσαι στις 26? Με το καλό τα μωράκια, κοντεύετε!!! :)

Καλημερα!Σ ευχαριστω πολυ! Ναι ειμαι ξαπλα την περισσοτερη ωρα γιατι απλως ειναι η σταση που με βολευει περισσοτερο και οχι γιατι μου το προτεινε ο γιατρος .Ακομα και καθιστη στον καναπε ή στον υπολογιστη τις βραδυνες ωρεςδεν μπορω με τιποτα ,κανενα τεταρτακι και παλι ξαπλα!

Ειμαι στη 26η εβδομαδα σχεδον και παιρνω ενα χαπακι καθε 8ωρο σε συνδυασμο με προγεστερονη 2 φορες τη μερα αλλα μην φανταστεις οτι παρατηρω και καμια μεγαλη διαφορα!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...