Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την πιπίλα

Recommended Posts

η μεγάλη μου κόρη δεν ήθελε ποτέ πιπίλα. Αυτό ως ένα βαθμό ήταν φυσιολογικό γιατί από τότε που ήταν στην κοιλιά ακόμα είχε συνηθίσει να πιπιλάει τον αντίχειρά της. Η μικρή, ενός μήνα τώρα, δοκιμάσαμε να της δώσουμε πιπίλα και σφράγιζει τα χείλια της μόλις την πλησιάζω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια αποστροφή και τα δύο μωρά. Είναι τόσο δύσκολο να την συνηθίσουν τελικά ή υπάρχει κάποιος τρόπος που αγνοώ;

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Και γιατί θες να την συνηθίσει? Για να ψάχνεις μετά πως θα της την κόψεις? Αν είναι ήρεμη χωρίς πιπίλα (και δεν βάζει δαχτυλάκι) είσαι πολύ τυχερή!!!! ;)

Κολπάκια να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω…. Εμένα και οι δύο πιάσανε πιπίλα αμέσως!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

και δεν χαιρεσαι!εμεις ειμαστε τωρα στην προσπαθεια να την κοψουμε τουλαχιστον την ημερα......αλλα το βραδυ ερωτας τρελος χωρις την μπιμπι μας..και οι δυο!

Σκέφτομαι την πιπίλα γιατί έχω αρχίσει να γίνομαι εγώ η ανθρώπινη πιπίλα της για να κοιμηθεί το βράδυ.

θηλαζεις ε?τοτε μαλλον πρεπει να πας σε τοπικ του θηλασμου και να ρωτησεις εκει μαμαδες που εχουν παρομοια εμπειρια!

Διαφημίσεις

Στην αρχή καμιά από τις κόρες μου δεν ήθελε πιπίλα. Η μία την έμαθε σιγά σιγά, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι να κάναμε κάτι συγκεκριμένο. Η δεύτερη τελικά την έκοψε από το τρίμηνο και μετά - και ως τότε δεν την πολυήθελε.

Πάντως, θυμάμαι ότι ας πούμε, Avent πιπίλα από σιλικόνη έπαιρνε πιο εύκολα από άλλες, οπότε αν δοκίμαζες διαφορετικές να δεις ποια της αρέσει ή δεν της είναι πιο δυσάρεστη;

συνήθως τα περισσότερα παιδάκια που θηλάζουν δεν θέλουν πιπίλα, έτσι και η δική μου κόρη. αλλά απέκτησε ακόμα χειρότερη συνήθεια από την πιπίλα. το δάχτυλο, το οποίο κόβεται δυσκολότερα από την πιπίλα. και τώρα στους 20 μήνες ξαφνικά μια μέρα της την έδωσα για πλάκα και την κράτησε :eek: αλλά είχε φαγούρα στα ούλα της γιατί την έβλεπα που προσπαθούσε να την σπρώξει μέσα στα δόντια της. χρουτσου χρουτσου συνέχεια :lol: αλλά και το δάχτυλο δάχτυλο όταν είναι να κοιμηθεί. οπότε το παιδάκι σου αν δεν πιπιλίζει τίποτε άλλο εκτός από εσένα δεν υπάρχει λόγος να δώσεις πιπίλα εφόσον δεν τη θέλει. κάποια στιγμή θα στρώσει ;)

Εμεις εχουμε ηδη αγορασει 6-7 διαφορετικες πιπιλες...δε θελει καμια.Τον παλευω καιρο να την παρει γιατι εχει αρχισει και πιπιλαει το δαχτυλακι αλλα δε.Κι εμενα θηλαζει αλλα δε νομιζω οτι εχει καμια σχεση αυτο.

Ενα τελευταιο που μου ειπαν να κανωειναι να τη ζουλαω λιγο σε νερο ωστε να παιρνει λιγο νερο μεσα και πιπιλωντας να το γλυφει...το δοκιμασα κι αυτο...την ψιλοκρατησε οσο εγλυφε το νερο...μολις τελειωσε την εφτυνε.Κι εμενα κλεινει το στομα και δε με αφηνει καν νατου τη βαλω.Ε καποια παιδακια δεν τη θελουν.

Εμεις εχουμε ηδη αγορασει 6-7 διαφορετικες πιπιλες...δε θελει καμια.Τον παλευω καιρο να την παρει γιατι εχει αρχισει και πιπιλαει το δαχτυλακι αλλα δε.Κι εμενα θηλαζει αλλα δε νομιζω οτι εχει καμια σχεση αυτο.

Ενα τελευταιο που μου ειπαν να κανωειναι να τη ζουλαω λιγο σε νερο ωστε να παιρνει λιγο νερο μεσα και πιπιλωντας να το γλυφει...το δοκιμασα κι αυτο...την ψιλοκρατησε οσο εγλυφε το νερο...μολις τελειωσε την εφτυνε.Κι εμενα κλεινει το στομα και δε με αφηνει καν νατου τη βαλω.Ε καποια παιδακια δεν τη θελουν.

πιστεύω ότι έχει να κάνει σε πολύ σημαντικό βαθμό ο θηλασμός. γιατί τα παιδάκια που θηλάζουν δεν έχουν συνηθίσει την αίσθηση του καουτσούκ και της σιλικόνης και τους είναι ξένη η πιπίλα ;) έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον ;)

Διαφημίσεις

Η αληθεια είναι οτι δεν θέλω να κάνω συλλογή από πιπίλες μήπως κσι της αρέσει καμία. Αυτό που θέλω να αποφύγω είναι να ανακαλύψει και αυτή τον αντίχειρα.

There is no patch for human stupidity.

Kαλησπέρα Coraline! Η κόρη μου είναι κοντά 6 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Δεν έχει πάρει μπουκάλι και πιπίλα δοκίμασα να της δώσω για πρώτη φορά στις 40 μέρες. Όλες τις φορές που δοκίμασα ξίνιζε τα μούτρα της και με ένα αστείο ήχο την έφτυνε μακριά! :lol:

Στο γιο μου την είχα δώσει περίπου στο μήνα επάνω και θυμάμαι ότι επέμεινα πολύ για να την πιάσει. Δεν ήξερε τι να την κάνει. Στο τέλος τα κατάφερα και μάλλον τώρα θα δυσκολευτώ να του την κόψω. Έτσι και η μικρή μου... τη μασούσε λίγο αλλά δεν ήξερε πώς να την πιπιλίσει. Δεν επέμεινα, την είχα μάθει αγκαλίτσα και όταν ήθελε παρηγοριά πρόσφερα στήθος. Με πείραζε λίγο που όταν την έπαιρνε ο ύπνος, μόλις την έβγαζα από το στήθος όσο διακριτικά κι αν το έκανα εκείνη ξυπνούσε...

Τώρα έχει μερικές μέρες που την πιάνει!Πιπίλα στα γεράματα το λέω εγώ αυτό. Ξαφνικά έπιασε ένα παλιό μοντέλο της MAM. Είναι από καουτσούκ η κλασική θηλή της η πλακουτσωτή αλλά το σχέδιο και η σκόνη πάνω στο κουτί έδειχνε ότι μάλλον ήταν παλιά. Την πήρα μια μέρα που έκλαιγε απαρηγόρητη στο δρόμο γιατί βαριόταν μάλλον την έπλυνα καλά-καλά και της την έδωσα. Και ως εκ θαύματος την έπιασε. Το αποδίδω στο πλακουτσωτό σχήμα και στην πολύ μαλακή θηλή που παραπέμπουν στο στήθος μου.Οι άλλες ίδιες πιπίλες της μαμ που βρήκα με καουτσούκ δεν είναι τόσο μαλακές αλλά τις πιάνει πλέον κι αυτές.

Δοκίμασε διάφορες πιπίλες οι οποίες να μην έχουν μεγάλη όμως απόκλιση από το σχήμα ή την υφή της θηλής σου. Σίγουρα δε θα προτιμήσει το μωρό σου κάτι κρύο και σκληρό από το στήθος σου... Και φυσικά δοκίμασε όταν δε θα πεινάει και δε θα είναι εκνευρισμένη! Καλή τύχη και να θυμάσαι ότι αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη καλύτερα να την αποφύγεις... Δίκοπο μαχαίρι είναι νομίζω...

• 5 εβδομάδες μετά...

Αν και νιώθω λίγο ηλίθια γιατί πρόσφατα σε άλλο ποστ έλεγα σε μία άλλη κοπέλα 'τί να την κάνει την πιπίλα μωρό που θηλάζει':oops: τώρα προσπαθώ να την πάρει η μικρή μου (κοντά δύο μηνών) και να σας πω γιατί να μου πείτε τη γνώμη σας γιατί μπορεί να μην πιάσει κιόλας.

Εμάς το θέμα δεν είναι ότι μ' έχει κάνει εμένα πιπίλα (θηλάζω αποκλειστικά) αλλά ότι δεν κοιμάται πουθενά άλλου τη μέρα και γενικώς δεν κάθεται πουθενά αλλού παρά επάνω μου. Έχω αρχίσει και φτάνω στα όρια μου γιατί αυτή η δουλειά γίνεται από 3 εβδομάδων περίπου. Σκέφτομαι μπας και υπάρχει περίπτωση με την πιπίλα να ηρεμεί και πουθενά αλλού. Το ξέρω πως ίσως αργότερα θα μπούμε σε άλλες φασαρίες, αλλά ειλικρινά οφείλω να τα δοκιμάσω όλα δε γίνεται άλλο.

Το ζήτημα είναι πως δεν την παίρνει με τίποτα, σήμερα δε, νομίζω πως πήγαινε να της προκαλέσει εμετουλι και την έβαζα λάου λάου, αλλά έπειτα δεν επέμεινα...

ΑΑΑΑΑΑΑχ ποιά είναι η γνώμη σας κοριτσάκια μου???? Γενικώς, είμαι και άσχετη με μπιμπερό και πιπίλες και τα σχετικά. Υπάρχουν από καουτσούκ και σιλικόνη? Αντέχουν όλα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες?

Πώς τα αποστειρώνετε (εαν ας πούμε δεν υπάρχει αποστειρωτής στο σπίτι) ?

Αν και νιώθω λίγο ηλίθια γιατί πρόσφατα σε άλλο ποστ έλεγα σε μία άλλη κοπέλα 'τί να την κάνει την πιπίλα μωρό που θηλάζει':oops: τώρα προσπαθώ να την πάρει η μικρή μου (κοντά δύο μηνών) και να σας πω γιατί να μου πείτε τη γνώμη σας γιατί μπορεί να μην πιάσει κιόλας.

Εμάς το θέμα δεν είναι ότι μ' έχει κάνει εμένα πιπίλα (θηλάζω αποκλειστικά) αλλά ότι δεν κοιμάται πουθενά άλλου τη μέρα και γενικώς δεν κάθεται πουθενά αλλού παρά επάνω μου. Έχω αρχίσει και φτάνω στα όρια μου γιατί αυτή η δουλειά γίνεται από 3 εβδομάδων περίπου. Σκέφτομαι μπας και υπάρχει περίπτωση με την πιπίλα να ηρεμεί και πουθενά αλλού. Το ξέρω πως ίσως αργότερα θα μπούμε σε άλλες φασαρίες, αλλά ειλικρινά οφείλω να τα δοκιμάσω όλα δε γίνεται άλλο.

Το ζήτημα είναι πως δεν την παίρνει με τίποτα, σήμερα δε, νομίζω πως πήγαινε να της προκαλέσει εμετουλι και την έβαζα λάου λάου, αλλά έπειτα δεν επέμεινα...

ΑΑΑΑΑΑΑχ ποιά είναι η γνώμη σας κοριτσάκια μου???? Γενικώς, είμαι και άσχετη με μπιμπερό και πιπίλες και τα σχετικά. Υπάρχουν από καουτσούκ και σιλικόνη? Αντέχουν όλα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες?

Πώς τα αποστειρώνετε (εαν ας πούμε δεν υπάρχει αποστειρωτής στο σπίτι) ?

Ναι υπαρχουν απο καουτσουκ και απο σιλικονη και πολλα μωρα εχουν προτιμηση σε ενα ειδος. Ο μεγαλος μου γιος ηθελε μονο απο καουτσουκ, την σιλικονη δεν την επιανε. Μπορεις να τις αποστειρωσεις σε ενα μπρικι βραζοντας τες για κανα δεκαλεπτο. Δεν μπορω να σου πω τι γινετε με το θηλασμο αλλα πολλα μωρακια δεν μπορουν να κοιμηθουν αν δεν πιπιλανε. Και τα δυο μου παιδια πηραν την πιπιλα μονο στον υπνο γι αυτο δεν δυσκολευτηκα να την κοψω. Εμενα στο πρωτο που ηταν πολυυυυ δυσκολος στον υπνο με ειχε σωσει η κουνια της fisher price. Μονο εκει κοιμοταν η καθοταν ηρεμος-πουθενα αλλου.

Διαφημίσεις

Με αποστερωτη μπιμπερών ...αν εχεις . Και εμένα μικρή δεν ήθελε πιπίλα . Τωρα την χρησιμοποιέι για να ηρεμήσουν τα ούλα της !! δεν την παίρνουν εύκολα όλα τα μωρά.

jHgFp3.png

Κορίτσια δεν είναι επικίνδυνο το 10 λεπτο βράσιμο σε τέτοια υλικά???? Καουτσούκ, σιλικόνες, πλαστικό κ.λ.π.... Δεν ξέρω μου φαντάζει πολύ επικίνδυνο.

Π.χ έχω μία από καουτσούκ που λέει στις οδηγίες βράστε για 10λεπτά την πρώτη φορά κι από εκεί και έπειτα πλένετε πολύ καλά, επίσης λέει, μη χρησιμοποιείτε αποστειρωτή ατμού.

Τί να υποθέσω τώρα εγώ η άσχετη μάνα, ότι είναι το ασφαλές?????

Τέλεια! Απλώς εγώ τον αποστειρωτή τον ξαπώστειλα στην αποθήκη μωρέ (για κάποιους λόγους σε σχέση με τις δυσκολίες του θηλασμού τέλος πάντων, μου έκανε καλό να μην έχω τπτ τέτοιο μέσα στο σπίτι) και δεν θέλω να τον ξαναφέρω...

Δεν βγάζουνε δηλαδή τιποτα τοξικό αυτά τα υλικά σε αυτές τις θερμοκρασίες (το ξέρω πως υποτίθεται πως φτιάχτηκαν για τέτοιες χρήσεις αλλά είμαι γενικώς καχύποπτη )

Ποιά είναι τα σημάδια της φθοράς για να ξέρω?

Μα δεν μπορεις να τα αποστειρωσεις σε χαμηλοτερες θαρμοκρασιες νομιζω. Εκτος κι αν χρησιμοποιησεις την μεθοδο κρυας αποστειρωσης με κατι ταμπλετες αλλα εγω αυτο το φοβαμαι περισσοτερο. Απλα στο μπρικι να ξερεις πως θα σου ασπριζουνε, ειναι απ τα αλατα μη φοβηθεις.

Φθορα μπορει να ειναι καποιο σκισιμο οταν βγαλει το μωρο δοντακια αλλα εγω τις αλλαζω καθε διμηνο το πολυ οποτε δεν εχω δει ποτε κατι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...