Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και αλλέργική ρινίτιδα- άσθμα!

Recommended Posts

Κορίτσια, γεια σας!

Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μάθω αν καμία από εσάς κατάφερε και πώς να φέρει εις πέρας μία εγκυμοσύνη έχοντας πρόβλημα αναπνευστικό!

Βλέπετε, πέρα από όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζω ( πολλές τα ξέρετε, μιας κι είμαι πολύ καιρό μέλος και τα έχω πει άπειρες φορές) έχω και αλλεργική ρινίτιδα που συνοδεύεται βεβαίως από πολύποδες ρινός που μου στέρησαν την όσφρηση! Τους έχω βγάλει ήδη μία φορά, αλλά ξαναβγήκαν. Μπήκα όμως στην διαδικασία να μείνω έγκυος ( δεν έμεινα, μολονότι προσπαθώ 3 χρόνια και κάτι :() κι έτσι το πρόωλημα έχει επιδεινωθεί...Τον Φλεβάρη αφαίρεσα πολύποδες στην μήτρα ( ω! του θαύματος! είχα κι εκεί!!!) και περιμένω να με δει ο γυναικολόγος να μου πει αν μπορώ να ξεκινήσω πάλι προσπάθειες. Ελατε μου, όμως, που με έπιασε μία αλλεργία που με δυσκολία αναπνέω! Θα κάνω αξονική προσώπου και λέω να το δρομολογήσω να χειρουργηθώ και στη μύτη! Ξέρω όμως ότι πάλι θα βρεθώ στην αναμονη για κανά τρίμηνο μέχρι να μου πουν να ξαναξεκινησω προσπάθειες.....Είμαι τόσο μπερδεμένη, τόσο αναποφάσιστη.....Από τη μία λέω να το κάνω να συνέλθω επιτέλους, από την άλλη σκέφτομαι ότι ο χρόνος περνάει ( είμαι 36) .........Αχ, σας κούρασα.......Πείτε μου τις εμπειρίες σας, αν έχετε, και αν θέλετε πείτε μου και γιατρούς που σας βοήθησαν ;)

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Διαφημίσεις

margi μου δυστυχώς δεν έχω παρόμοια εμπειρία, το μονο κοινο που εχουμε είναι οτι προσπαθουμε αρκετα χρονια για παιδακι κι ακομα τιποτα..:(

αυτο που εχω να σου πω ειναι ΥΠΟΜΟΝΗ-ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ:)

Με την επεμβαση ειμαι σιγουρη οτι ολα θα πανε καλα και ευχομαι οι πολυποδες να πανε σπιτι τους και να μη ξαναγυρισουν..

Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια απο τότε που ήμουν έγκυος, θα σου πω πως λόγω της αλλεργίας μου και εγώ είχα προβλημα.

Εγω δεν μπορουσα να αναπνεύσω όχι μόνο λογω ρινίτιδας αλλα και λόγω άσθματος......

τοτε ο γυναικολόγος μου είχε πει θυμάμαι : προκειμένου να έχεις κρίσεις άσθματος οι οποίες δημιουργούν συσπασεις και υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε το μωρό (ήταν πάντα πολύ χαμηλά) θα χρησιμοποιείς κανονικότατα όλα τα spray σου........

Δεν ξέρω πως είσαι όταν φταρνίζεσαι, γιατί εμένα μολις ξεκινούσε το ασταμάτητο φτάρνισμα, τρανταζόμουν ολόκληρη απ΄την έντασή του..... κάτι το οποίο ο γυναικολόγος ήθελε να αποφύγουμε βέβαια.

Ολα τα spray που είχα και εχω, ειναι κορτιζονούχα.

Σε ολους τους μήνες έκανα χρήση τους και ολα πηγαν μια χαρα.....

Μίλα με τον γυναικολόγο σου και μάθε τι μπορεις να πάρεις για να ηρεμήσεις....

καλή συνέχεια, με το καλό το νινί σου

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Mirantini όντως όταν με πιάνει αυτό το φτάρνισμα, πέρα΄από το ότι με ακούει όλη η γειτονιά, με ακούει και για ώρα...Μπορεί να φταρνιστώ και πέντε και έξι φορές συνεχόμενα! Πριν από δύο χρόνια έκανα αλλεργικό τεστ και η αλλεργιολόγος δεν με βρήκε ευαίσθητη σε καμία ουσία. Με έστειλε λοιπόν σε πνευμονολόγο, η οποία με έβαλε σε σπιρομέτρηση και φυσικά δεν την έβγαλα ούτε με σφαίρες. Μου δίνει χάπια και εισπνεόμενα, μου λέει να σταματήσω τις προσπάθειες για μωρό και να με δει πάλι σε ένα μήνα. Τον επόμενο μήνα είπε ότι αντί να βελτιωθώ, χειροτέρεψα....Μου είπε ότι έχω άσθμα και να αυξήσω τη δόση...Την άκουσα....Πέρασαν έτσι δύο μήνες και εγώ χειροτέρευα. Ούτε να μιλήσω δεν μπορούσα σε κάποια φάση....Τα σταμάτησα όλα μαχαίρι και δεν σου κρύβω ότι βρήκα την υγειά μου....για λίγο βέβαια. Εκτοτε δεν το ξαναέψαξα το θέμα, γιατί έμεινα έγκυος, ήταν εξωμήτριο, μπήκα στο χειρουργείο, έχασα την σάλπιγγα, ξεκίνησα άλλες εξετάσεις ( σαλπιγγογραφία, σπερμοδιάγραμμα, υπερήχους, υστεροσκοπήσεις,άστα...)Τώρα σκέφτομαι να το δω λίγο, αλλά και πάλι με φοβίζει το γεγονός ότι οι πολύποδες ξαναβγαίνουν....

Lagudaki ευχομαι να σου πάνε όλα καλά και σύντομα να γίνεις μανούλα....Ευχαριστώ πολύ που απάντησες, για να μου δώσεις απλά και μόνο θάρρος και δύναμη. Να είσαι καλά...

Διαφημίσεις

margi μου γλυκεια, ξερω πως ολοι χρειαζομαστε το χτύπημα στην πλατη και μια γλυκεια κουβέντα...τραβαμε τα ζορια μας κι εμεις τι να κανουμε, αλλα πιστευω με την υπομονη και την πιστη θα γινουμε μια μερα μανουλες:)

Ετσι πιστεύω κι εγώ λαγουδάκι. Κάποια μέρα θα μας αξιώσει κι εμάς ο Θεούλης.....Εσύ τι πρόβλημα έχεις, αν επιτρέπετε;

margi μου εμεις δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο προβλημα, εχουμε μετρια κινητικοτητα 50% εγω καλη σαλπιγγογραφια και ωορηξια αλλα παιδακι δε μας εχει προκυψει..τωρα ειμαι στην αναμονη για την περιοδο μου..ελευθερες επαφες εχουμε κοντα στα 2μιση χρονια, αλλα τους τελευταιους 6 μηνες παρακολουθουμε την ωορηξια μου με υπερηχο και εχουμε επαφες τις γονιμες μερες..θα προβω το επομενο διμηνο σε σπερματεγχυση..ειμαι πολυ απογοητευενη δε σου κρυβω, αλλα ελπιζω:)

ευχομαι και για σενα το καλυτερο και συντομα τα ευχαριστα!

margi ούτε εγώ έχω μείνει ακόμα έγκυος, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί να εγχειριστείς για αλλεργικής φύσεως προβλήματα..Τέλωσπάντων δεν είμαι και γιατρός αλλά κάτι ξέρω απ'αυτά, γιατί είμαι 10 χρόνια με προβλήματα αλλεργίας (αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργική βρογχίτιδα, άσθμα).

Καταρχήν έχεις κάνει τεστ σε αλλεργιολόγο να δεις τι σε πειράζει για να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις? Δεύτερον δεν σου έχουν συστήσει κάποια αγωγή για το άσθμα ιδιαίτερα τις περιοδους που είναι σε έξαρξη? Εγώ π.χ. παίρνω το symbicort για κάποιες βδομάδες το οποίο με βοηθάει πάρα πολύ. Για τη μύτη όταν είναι σε έξαρση παίρνω κάποιο εισπνεόμενο κορτικοειδές (π.χ. avamys), και αν είμαι πολύ χάλια παίρνω και κάποιο χαπάκι (π.χ. xozal, singulair κλπ). Εσενα, πέρα απ'τις επεμβάσεις δε σου έχουν δώσει κάτι?

Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετικη, δε σημαίνει ότι επειδή εγώ είμαι εντάξει με την συγκεκριμένη αγωγή θα είσαι κιεσύ, αλλά θα ήταν καλό να απευθυνθείς σε κάποιον καλό αλλεργιολόγο ή πνευμονολόγο ή και τα δύο (εμένα με παρακολουθούν και οι δυο ειδικότητες, μια φορά το χρόνο συνήθως, και είμαι καλυμένη). Τώρα όσον αφορά την εγκυμοσύνη, δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε εμποδίζεται η σύλληψη, ούτε θα πάθεις και τίποτα αν μείνεις έγκυος και συνεχίσεις να έχεις αλλεργικές ενοχλήσεις. Εμένα μάλιστα η γιατρός μου μου είχε πει, ότι τα περισσότερα φάρμακα που παίρνω για το αλλεργικό μου θα συνεχίζω να τα παίρνω κανονικά και σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Αλλά όπως είπαμε η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Rinoula μου, τα έχω γράψει και παραπάνω αλλά δεν πειράζει, θα τα γράψω πιο αναλυτικά, γιατί είναι λογικό να απορείτε κι εσείς γιατί δεν το αντιμετωπίζω όπως πρέπει...Λοιπόν, δεν είναι μόνο η αλλεργίκή ρινίτιδα, είναι και οι πολύποδες που μου αφαίρεσαν την όσφρηση. Εγώ λοιπόν πριν από χρόνια, πολύ πριν παντρευτώ, έψαξα το θέμα όσο δεν μπορείς να φανταστεις. Πήγα σε αλλεργιολόγους ( 2 κιόλας ) δεν μου βρήκαν όμως να είμαι αλλεργική πουθενα. Με παρέπεμψαν σε ωτορινολαρυγγολόγο, ο οποίς διέγνωσε πολύποδες ρινός και στραβό διάφραγμα. Αυτό είπαν εμπόδιζε την αναπνοή και έπρεπε να το φτιάξω. Ολο αυτό το διάστημα που σου περιγράφω τα zirtek, xozal, οι κορτιζόνες έδιναν και έπαιρναν. Οσο για τα σπρέι, δεν το συζητώ,πόσα έχω δοκιμάσει! Κάνω λοιπόν το διάφραγμα και μετά από αυτό μου λέει ο γιατρός ¨"βγάλαμε και λίγους πολύποδες!"....Για κανα εξάμηνο ήμουν καλά, μετα "ξαναφύτρωσαν" οι πολύποδες, ξανάρχισαν οι δύσπνοιες και φτού! από την αρχή! Ξαναπήγα σε τρίτο αλλεργιολόγο, τίποτα πάλι. Πουθενά αλλεργική η κυρία! Με στέλνει σε πνευμονολόγο...."Εχεις άσθμα" ,μου λέει. "Ωραία, τι κάνουμε;" λέω εγώ. "Αγωγή με χάπια και εισπνεόμενα για ένα μήνα εντατικά", μου απαντά.

Τα παίρνω και σε ένα μήνα είχα χειροτεψει......" τώρα;", ρωτάω...."Αυξάνουμε τις δόσεις, δύο εισπνοές πρωί, δύο βράδυ και χάπια και σπρέι....". "Παιδί;" ξαναρωτώ ( γιατί είχα ήδη παντευτεί ). "Το αναβάλλουμε, λέει, πώς θα κάνεις παιδί αφού δεν μπορείς να αναπνέυσεις; Πρέπει να το βελτιώσουμε και μετα..."Να μην στα πολυλογώ, δεν έιδα καμία βελτίωση, σταμάτησα από τα νεύρα μου να παίρνω τα παλιοχάπια και δεν σου κρύβω πως για καιρό μετά ήμουν καλά......Μετά ξεκίνησαν άλλα προβλήματα (δες παραπάνω να μην τα ξαναγράφω) και το άφησα.

Απλά, διαπιστώνω πως όταν κάνω θεραπεία με κορτιζόνη και¨"μαζεύονται " οι πολύποδες, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Μυρίζω, αναπνέω, είμαι τέλεια....Ο ΩΡΛ που έχω τώρα μου λέει πως με λέιζερ μπορώ να τους αντιμετωπίσω, λέει πως βγήκαν γιατί κάπου έιμαι αλλεργική κι όσο 'ερχομαι σε επαφή με το αλλεργιογόνο δεν θα ηρεμώ. Τι μου δημιουργεί αλλεργία όμως;;

Το θέμα είναι ότι πάω σε ΩΡΛ, μού λέει πήγαινε σε αλλεργιολόγο. Πάω σε αλλεργιολόγο, με στέλνει σε ΩΡΛ.

Εσύ Ρινούλα, έχεις πολύποδες; Επίσης να σου πω πως τα βαρέθηκα τα φάρμακα. Πριν από ενάμισι μήνα έπαιρνα κορτιζόνη. Οσο την έπαιρνα, περδίκι, μόλις την σταμάτησα, ξανά τα ίδια...

Διαφημίσεις

kοριτσια μου η κορτιζονη επιτρεπεται ελευθερα σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης.δεν περνα στο εμβρυο.τα αντιισταμινικα επιτρεπονται.το γνωριζω σιγουρα γιατι εχω κι εγω διαφορα οπωσ και αλλεργικη ρινιτιδα.μαργκι μου μη φοφασαι τιποτα ολα αντιμετωπιζονται.μονο εσυ εχεις αλλεργια νομιζεις?

7Ggjp2.png

Κοριτσι μου εγω δεν ειχα ποτε προβλημα με την αναπνοη μου αλλα οταν εμεινα εγκυος και γυρω στον πεμτο μηνα αρχισα να δυσκολευομαι να αναπνευσω και ειδικα το βραδυ.Ηταν ανυποφορο,δεν μπορουσα να κοιμηθω καθολου.Ρωτησα λοιπον τον γυναικολογο μου και μου ειπε να βαζω Ronal.Δεν καταλαβα και εγω οτι εννοουσε για μερικες μερες το εβαζα σχεδον 2 μηνες,οσπου λιγο πριν γεννησω επισκευτηκα εναν ΟΡΛ ο οποιος μολις του το ειπα φρικαρε.Τον ρωτησα αν επηρεαζει η κορτιζονη στην εγκυμοσηνη και μου ειπε οχι αλλα επηρεαζει η εφεδρινη που εχουν μεσα ολα αυτα τα σπρει.Μου εδωσε να κανω πλυσεις με φισιομερ το οποιο εμενα τουλαχιστον δεν βοηθησε και εβγαλα το υπολοιπο της εγκυμοσυνης με ανοιχτο το στομα.Αυτο που εμαθα επισης απο τον ΟΡΛ ειναι οτι το ειχα παθει επιδη ειχα πρηστει πολυ στην εγκυμοσυνη (προεκλαμψια) ειχαν πρηστει πολυ και οι αδενες της μυτης.:(Εκ των υστερων εμαθα και απο πολλες φιλες μου οτι το ειχαν και αυτες.Τωρα βεβαια δεν ξερω αν βοηθησα καθολου αλλα αυτη ειναι η εμπειρια μου με την κλειστη μυτη.Οσο για τις προσπαθειες σου να πιασεις μωρακι σου ευχομαι καλη επιτυχια και υπομονη,εχω και εγω την αδελφουλα μου με το ιδιο ζορι....

adEup3.png

Rinoula μου, τα έχω γράψει και παραπάνω αλλά δεν πειράζει, θα τα γράψω πιο αναλυτικά, γιατί είναι λογικό να απορείτε κι εσείς γιατί δεν το αντιμετωπίζω όπως πρέπει...Λοιπόν, δεν είναι μόνο η αλλεργίκή ρινίτιδα, είναι και οι πολύποδες που μου αφαίρεσαν την όσφρηση. Εγώ λοιπόν πριν από χρόνια, πολύ πριν παντρευτώ, έψαξα το θέμα όσο δεν μπορείς να φανταστεις. Πήγα σε αλλεργιολόγους ( 2 κιόλας ) δεν μου βρήκαν όμως να είμαι αλλεργική πουθενα. Με παρέπεμψαν σε ωτορινολαρυγγολόγο, ο οποίς διέγνωσε πολύποδες ρινός και στραβό διάφραγμα. Αυτό είπαν εμπόδιζε την αναπνοή και έπρεπε να το φτιάξω. Ολο αυτό το διάστημα που σου περιγράφω τα zirtek, xozal, οι κορτιζόνες έδιναν και έπαιρναν. Οσο για τα σπρέι, δεν το συζητώ,πόσα έχω δοκιμάσει! Κάνω λοιπόν το διάφραγμα και μετά από αυτό μου λέει ο γιατρός ¨"βγάλαμε και λίγους πολύποδες!"....Για κανα εξάμηνο ήμουν καλά, μετα "ξαναφύτρωσαν" οι πολύποδες, ξανάρχισαν οι δύσπνοιες και φτού! από την αρχή! Ξαναπήγα σε τρίτο αλλεργιολόγο, τίποτα πάλι. Πουθενά αλλεργική η κυρία! Με στέλνει σε πνευμονολόγο...."Εχεις άσθμα" ,μου λέει. "Ωραία, τι κάνουμε;" λέω εγώ. "Αγωγή με χάπια και εισπνεόμενα για ένα μήνα εντατικά", μου απαντά.

Τα παίρνω και σε ένα μήνα είχα χειροτεψει......" τώρα;", ρωτάω...."Αυξάνουμε τις δόσεις, δύο εισπνοές πρωί, δύο βράδυ και χάπια και σπρέι....". "Παιδί;" ξαναρωτώ ( γιατί είχα ήδη παντευτεί ). "Το αναβάλλουμε, λέει, πώς θα κάνεις παιδί αφού δεν μπορείς να αναπνέυσεις; Πρέπει να το βελτιώσουμε και μετα..."Να μην στα πολυλογώ, δεν έιδα καμία βελτίωση, σταμάτησα από τα νεύρα μου να παίρνω τα παλιοχάπια και δεν σου κρύβω πως για καιρό μετά ήμουν καλά......Μετά ξεκίνησαν άλλα προβλήματα (δες παραπάνω να μην τα ξαναγράφω) και το άφησα.

Απλά, διαπιστώνω πως όταν κάνω θεραπεία με κορτιζόνη και¨"μαζεύονται " οι πολύποδες, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Μυρίζω, αναπνέω, είμαι τέλεια....Ο ΩΡΛ που έχω τώρα μου λέει πως με λέιζερ μπορώ να τους αντιμετωπίσω, λέει πως βγήκαν γιατί κάπου έιμαι αλλεργική κι όσο 'ερχομαι σε επαφή με το αλλεργιογόνο δεν θα ηρεμώ. Τι μου δημιουργεί αλλεργία όμως;;

Το θέμα είναι ότι πάω σε ΩΡΛ, μού λέει πήγαινε σε αλλεργιολόγο. Πάω σε αλλεργιολόγο, με στέλνει σε ΩΡΛ.

Εσύ Ρινούλα, έχεις πολύποδες; Επίσης να σου πω πως τα βαρέθηκα τα φάρμακα. Πριν από ενάμισι μήνα έπαιρνα κορτιζόνη. Οσο την έπαιρνα, περδίκι, μόλις την σταμάτησα, ξανά τα ίδια...

margi μου κατάλαβα, η περίπτωσή σου είναι τελείως διαφορετική. Να ξέρεις ότι οι αλλεργιολογοι, οι πνευμονολόγοι και οι ωριλλάδες σε κάνουν πάσα ο ένας στον άλλον όταν δεν είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα για να μην πάρει κανείς την ευθύνη.

Όχι πολύποδες δεν έχω απ'όσο ξέρω τουλάχιστον, και τα φάρμακα που παίρνω κατά καιρούς (συνήθως 2-3 μήνες το χρόνο, όχι παραπάνω), με καλύπτουν απόλυτα. Παλιά το άσθμα μου ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Δηλαδή το τεστ που έκανες σε αλλεργιολόγο δεν έδειξε τίποτα απολύτως? Εμένα ας πούμε ήταν πεντακάθαρο: ήμουν φουλ αλλεργική στα ακάραια (σκόνη) και στο άνθος της ελιάς (το Μάιο).

Τουλάχιστον αν ήξερες τί σε πειράζει θα μπορούσες να κάνεις το εμβόλιο (είναι μια θεραπεία 3-5 χρόνων περίπου που γίνεται κάθε μήνα στο ιατρείο, είτε ενδοφλέβια, είτε με σταγόνες υπογλώσσια).

Τί να πω κοριτσάκι...καταλαβαίνω ότι βαρέθηκες όλες τις αγωγές. Αλλά και η κορτιζόνη μπορεί να είναι τέλεια ως προς τη θεραπεία του προβλήματος για το οποίο την παίρνεις, αλλά δημιουργεί δεκάδες άλλα που σου βγαίνουν αργότερα...

Τί θα έκανα εγώ. Θα το έψαχνα για έναν πολύ καλό γιατρό (κορυφή), καθηγητή στο είδος του, για να μου πει πέντε πράγματα σοβαρά, γιατί ο κάθε γιατρουδάκος λεει και τη γνώμη μου (τα χω περάσει από πολλές ειδικότητες!). Όχι βέβαια ότι ένας καθηγητής έχει πάντα τη λύση, ή ότι είναι 100% σίγουρο ότι θα βοηθήσει, απλά για να πεις ότι εξάντλησες όλα τα περιθώρια.

r7Bsp2.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ρομπενούλα, πώς είσαι; Ολα καλά; Καλά βρε κορίτσι μου, και σε αυτό μοιάζουμε; Κι εσύ έχεις αλλεργική ρινίτιδα;;;

Ρινούλα , 3 φορές έκανα το τεστ και τις τρεις πεντακάθαρο. Εχεις δίκιο! Αν ήξερα τι με πειράζει, θα το αντιμετώπιζα καλύτερα! Εχω πάει σε καθηγητή στο Νοσοκομέιο Ιωαννίνων ( διευθυντης στην ΩΡΛ). Μα - μου ήταν κι αυτός. Τελος πάντων....Εμένα η απορία μου ήταν τι γίνεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης και αν αντιμετωπίζεται κάτι τέτοιο τότε.... Τους πολύποδες θέλω να αφαιρεσω.Δεν θέλω να φτάσω να κάνω παιδί και να μην μπορώ να το μυρίσω!. Ομως αν το κάνω τώρα θα με πάει πολύ πίσω πάλι. Ακόμη δεν πρόλαβα να αναρρώσω από την υστεροσκόπηση που έκανα. Α, και από εκεί αφαιρέθηκαν πολύποδες μαντέψτε πόσο! 5 εκ ήταν ο ένας και 3 εκ ο άλλος. Οπως τα ακούτε ΕΚΑΤΟΣΤΑ! Μίλησα με τον γυναικολόγο χθες και είπε πως ένα μεγάλο εμπόδιο έφυγε από την μέση. Μετα την επόμενη περίοδο θα με δει να δούμε μην έμειναν υπολείμματα και ξεκινάω....Και ο Θεός βοηθός.....Ας μέινω εγκυούλσ εγώ και θα αντιμετωπίσω το πρόβλημα της αναπνοής, σωστά; Σας φιλώ όλες σας!

Διαφημίσεις

Εχω αλλεργικη ρινιτιδα στην υγρασια με αποτελεσμα να μου προκαλει εντονο βηχα και ασθματικες κρισεις.

Οταν ημουν εγκυος και εβηχα ετρεμα για το κατα ποσο κανει ζημια στην εγκυμοσυνη .

Παρα πολυ χρησιμες μου φανηκαν οι σακουλιτσες (αντι σπρει κορτιζονης )

Φυσα ξεφυσα κατι γινοταν.

Επισης στραφηκα κατα πολυ στην βοηθεια των βοτανων και ολων αυτων των φυτικων βοηθηματων.

Πολλες εντριβες με winter balm βοηθουσαν το ανοιγμα της αναπνοης.

Πολυ χαμομηλι - πολυ τηλιο αντι σιροπι (γιατι η αλλεργικη ρινιτιδα... ξερετε τι να λεω)

Γενικα κουτσα στραβα την εβγαλα. :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Τουλάχιστον αν ήξερες τί σε πειράζει θα μπορούσες να κάνεις το εμβόλιο (είναι μια θεραπεία 3-5 χρόνων περίπου που γίνεται κάθε μήνα στο ιατρείο, είτε ενδοφλέβια, είτε με σταγόνες υπογλώσσια).

Να κανω μια μικρη καταχρηση του ποστ της κοπελας να μαθω λιγα παραπανω γι αυτο?:-D:grin:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

.

Ενδοφλέβια ?? υποδόρια μαλλον εννοεις. Γιατί αν ήταν ενδοφλέβια :( τα πράγματα θα ήταν ποοοοολυ επικίνδυνα......!!!!!

Καλησπέρα.

Προσπαθώ κι εγώ για εγκυμοσύνη, χτες μάλιστα έκανα σπερματέγχυση και με έχει πιάσει αλλεργική ρινίτιδα, με πολύ πιο έντονα συμπτώματα απ΄ ότι άλλες χρονιές. Έχετε υπόψη σας, γιατί οι γιατροί δεν το λένε, ότι τα αντιισταμινικά χάπια (zyrtec, xozal, aerius κλπ) μειώνουν εκτός από τις ρινικές βλέννες και τις τραχηλικές, οι οποίες έχουν αποστολή να βρουν τα σπερματάκια το δρόμο τους. Σαν αντισύλληψη ένα πράγμα δηλαδή! Το είχα διαβάσει παλιά και το ξαναθυμήθηκα τώρα που ενώ έπαιρνα ορμόνες διέγερσης για να παράγω περισσότερα ωαριάκια, από ...υγρασίες ήμουν μηδέν. Σαμποτάζ δηλαδή για τη φυσιολογική σύλληψη τα αντιισταμινικά. Προβληματιστείτε όσες τα παίρνετε και συμβουλευτείτε τους γιατρούς σας.

Και με το καλό εγκυούλες!!!

s-age.png

pAfOp2.png

Καλησπέρα.

Προσπαθώ κι εγώ για εγκυμοσύνη, χτες μάλιστα έκανα σπερματέγχυση και με έχει πιάσει αλλεργική ρινίτιδα, με πολύ πιο έντονα συμπτώματα απ΄ ότι άλλες χρονιές. Έχετε υπόψη σας, γιατί οι γιατροί δεν το λένε, ότι τα αντιισταμινικά χάπια (zyrtec, xozal, aerius κλπ) μειώνουν εκτός από τις ρινικές βλέννες και τις τραχηλικές, οι οποίες έχουν αποστολή να βρουν τα σπερματάκια το δρόμο τους. Σαν αντισύλληψη ένα πράγμα δηλαδή! Το είχα διαβάσει παλιά και το ξαναθυμήθηκα τώρα που ενώ έπαιρνα ορμόνες διέγερσης για να παράγω περισσότερα ωαριάκια, από ...υγρασίες ήμουν μηδέν. Σαμποτάζ δηλαδή για τη φυσιολογική σύλληψη τα αντιισταμινικά. Προβληματιστείτε όσες τα παίρνετε και συμβουλευτείτε τους γιατρούς σας.

Και με το καλό εγκυούλες!!!

Οι γιατροί είναι για σκότωμα! Είναι δυνατόν να μην μας λένε τόσο σημαντικά πράγματα; :evil: Τα έχω πάρει πολύ άσχημα τώρα...

Cristy μου, εύχομαι να πάνε όλα καλά, να πετύχει η σπερματέγχυση και να μείνεις εγκυούλα. Τι κάνεις τώρα για να αντιμετωπίσεις την αλλεργ. ρινίτιδα; Τι σου σύστησε ο γιατρός;

giannaki

νάσαι καλά κοριτσάρα.

Περιμένω με λαχτάρα πότε θα καταφέρουμε να ξανακατεβούμε Κρήτη να κανονίσουμε καφεδάκι Χανιά ή Ηράκλειο, να τα πούμε κι από κοντά.

Να δεις που μες το καλοκαίρι θα συγκρίνουμε τις κοιλίτσες μας!!!

s-age.png

pAfOp2.png

giannaki

νάσαι καλά κοριτσάρα.

Περιμένω με λαχτάρα πότε θα καταφέρουμε να ξανακατεβούμε Κρήτη να κανονίσουμε καφεδάκι Χανιά ή Ηράκλειο, να τα πούμε κι από κοντά.

Να δεις που μες το καλοκαίρι θα συγκρίνουμε τις κοιλίτσες μας!!!

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα:lol:Μακάρι βρε αγάπηηηηηηηη!!!!!

Θα σας περιμένω για τις........συγκρίσεις!!!!!;)

Μάκια κοριτσάκι μου........

Ενδοφλέβια ?? υποδόρια μαλλον εννοεις. Γιατί αν ήταν ενδοφλέβια :( τα πράγματα θα ήταν ποοοοολυ επικίνδυνα......!!!!!

ναι, σ'ευχαριστώ για την διόρθωση, βλέπεις από ενέσεις κι εμβόλια είμαι άσχετη (ούτε να τα βλέπω δε θέλω). Υποδόρια φυσικά!!!

r7Bsp2.png

Να κανω μια μικρη καταχρηση του ποστ της κοπελας να μαθω λιγα παραπανω γι αυτο?:-D:grin:

ελενικ τί θες να μάθεις? Μπορείς ν'απευθυνθείς σ'έναν οποιοδήποτε αλλεργιολόγο και θα σε κατατοπίσει. Εγώ προσωπικά δεν τα έχω κάνει, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για τα αντιαλλεργικά εμβόλια, αλλά πρέπει πρώτον να βρεθεί ο αλλεργιογόνος παράγοντας, και δεύτερον να μην είναι πάνω από 1-2 το πολύ γιατί αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις τρακοσια εμβόλια! Εμένα π.χ. η αλλεργιολόγος μου είχε συστήσει να έκανα εμβόλια για τα ακάρεα που υπάρχουν όλο το χρόνο και μ'ενοχλούν πολύ συχνότερα απ'ότι μ'ενοχλεί το άνθος της ελιάς που βγάινει μόνο για 1 μήνα το πολύ.

Αυτά. Ότι άλλο θες, πεστο με πμ για να μην κάνουμε παρεμβολές σε ξένα ποστ ;)

r7Bsp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...