Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ;

Recommended Posts

Ο μικρός της ξαδέρφης μου είναι 14 μηνων και δε πιανεται απο το πάρκο ή καποιο τραπεζακι να σηκωθεί ούτε κάνει κίνηση να μπουσουλήσει.Ακόμα κιαν τον βάλεις να πιαστει από κάπου και τον αφήσεις πέφτει.Έχει αγχωθεί λιγάκι γιατί δε δείχνει καμμιά διάθεση να κινηθεί από μόνος του.Εσείς έχετε καμμιά παρόμοια εμπειρία;

Διαφημίσεις

Πρωτον τι λεει ο παιδιατρος;

Δευτερον ειναι προωρο;

Τριτον εγω θα επισκεπτομουν ενα κεντρο φυσιοθεραπειας για μωρακια για να μου πουν τη γνωμη τους. Μπορει το μικρουλι να χρειαζεται μια βοηθεια. (κανουν ειδικες ασκησουλες να δυναμωσει)

Πρωτον τι λεει ο παιδιατρος;

Δευτερον ειναι προωρο;

Τριτον εγω θα επισκεπτομουν ενα κεντρο φυσιοθεραπειας για μωρακια για να μου πουν τη γνωμη τους. Μπορει το μικρουλι να χρειαζεται μια βοηθεια. (κανουν ειδικες ασκησουλες να δυναμωσει)

Συμφωνώ!

Μια φίλη μου είχε το ίδιο θέμα και προληπτικά έκανε λίγες φυσιοθεραπείες στο μικρό της. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ. Μετά από ένα μήνα περπάτησε, μάλλον δεν είχε να κάνει με τις φυσιοθεραπείες όμως (συμφώνησαν παιδίατρος και φυσιοθεραπευτής).

Όχι δεν έιναι πρόωρο.Η παιδιατρος δεν της έχει πει κάτι.Η ξαδέρφη μου όμως είναι αρκετά αγχωμένη με το θέμα.Δε ξέρω αν θα πρέπει να της το πω εγώ για φυσικοθεραπείες φοβάμαι μήπως το πάρει στραβά.Η παιδίατρος δε θα έπρεπε να το έχει προσέξει?

Δεν θα το παρει στραβα...Μερικες φορες οι μαμαδες οταν αγχωνομαστε πρεπει καποιος να μας δειξει τον δρομο. Πες της το.

Διαφημίσεις

Αυτό δεν είναι αυτνόητο Jean. Εμένα η κουμπάρα μου παραπονιόταν έντονα (φαινόταν να την προβληματίζει πραγματικά) που η μικρή της δεν περπατούσε. όταν έτυχε να το δω το παιδάκι (14 μηνών), τα ποδαράκια του ήταν τόσο στραβά που ήταν προφανές ότι δεν μπορούσε να περπατήσει. Τη ρώτησα κι εγώ με το θάρρος που η ίδια μου είχε δώσει: Σε ορθοπεδικό το έχετε πάει? Τί ηταν να ρωτήσω! Από τότε μετά βίας μου μιλάει, και όταν γίνεται αυτό, μου λέει για τα κατορθώματα της μικρής, σαν να προσπαθεί να με πείσει ότι το παιδί είναι ΟΚ. Γενικά νομίζω ότι σε αυτά τα πραγματα, ο γονιός που ανησυχεί, ξέρει τί πρέπει να κάνει. Αν μπορείς να του δώσεις μία ειδική πληροφορία κάνε το, όμως τα βασικά μπορεί και οφείλει να τα βρει μόνος. Αυτά που λές εσύ Jean είναι αυτά που θα σκεφτόταν κάθε γονιός. Είναι δυνατόν να έχει ανάγκη να της τα πει???

Maya μου ξερω οτι υπαρχουν γονεις που εθελοτυφλουν μπροστα στα προβληματα των παιδιων τους. Δεν θα επιχειρησω να το αναλυσω αυτο, γιατι δεν ειμαι ψυχολογος, αλλα εν προκειμενω μπορει η γυναικα να επαναπαυθηκε με τον παιδιατρο και να μην πηγαινει το μυαλο της λογω αγνοιας οτι μπορει να ψαξει παραπερα και μονη της. Εγω ας πουμε ουσα μητερα προωρου παιδιου αν δεν μου ελεγε η παιδιατρος πανε το παιδι σε φυσιοθεραπευτρια απο μονη μου δεν ειχα τη γνωση να κινηθω. Ως απειρη μανα δεν ηξερα οτι επι παραδειγματι το μωρο 8 μηνων πρεπει να γυρναει απο μπρουμητα ανασκελα (λεω τωρα ενα παραδειγμα)

Εγω θα πω την δικια μας εμπειρια!Και λεω δικια μας γιατι εννοω τα ανιψακια!Διδυμακια!Οι μανες με διδυμα θα καταλαβουν!Το κοριτσακι ολα γρηγορα να μπουσουλησει, δοντια, να μιλησει, να περπατησει ολα κανονικα προς γρηγορα!Το αγορακι μας εβγαλε την ψυχη!Ολα αργα, οταν λεω αργα το εννοω!Δωστου η αδερψη μου να τρεχει σε ολων τον ειδων τους γιατρους και εξετασεις!Οχι το παιδι εχει το ενα οχι το αλλο!Και το λεω γιατι ειναι τοσο ψυχοφθορο!μια πραγματικη στεναχωρια!Να μην τα πολυλογω ολα στο παιδι κανονικα βγαιναν και ολο και καθυστερουσε!Απλα τα εκανε πιο αργα!Ακομα και τωρα που ειναι 7 παλι τα κανει ολα με το δικο του ρυθμο.Παρ'ολα αυτα ειναι γλυκας και το πιο καλο παιδακι που εχω συναντησει(οχι γιατι ειναι δικο μας)!Δεν λεω να μην βλεπουμε και καποια σημαδια που ισως στελνουν τα παιδακια αλλα και να μην φτανουμε στο αλλο ακρο!Σας λεω το ψαχναμε για τα παντα τα παιδι!καταθλιψη μας επιανε!Και φυσικα ειναι υγιεστατος και ετσι να παραμεινει το μωρο μου!Απλα καποια παιδακια αναπτυσσονται πιο αργα εγω αυτο καταλαβα!

Συνήθως τα αγόρια -λένε- αναπτύσσονται πιο αργά από τα κορίτσια. Δεν ξέρω αν ισχύει γενικά, πάντως εγώ το βλέπω στα δικά μου παιδιά: η κόρη μου 6 μηνών καθόταν άνετα μόνη της χωρίς υποστήριξη, 8 μηνών μπουσούλησε και ενός έτους περπάτησε. Ο μπέμπης μας έβγαλε την ψυχή!! Έκλεισε τον ένατο για να καθήσει σαν άνθρωπος! Τώρα πια - κλεισμένος δέκατος- πέφτει κάτω και σέρνεται (τάχα κινείται). Η παιδίατρος λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου πως άργησε, αλλά τον περιμένουμε - τι να κάνουμε!! Αλλά 14 μηνών πια, καλό θα ήταν ίσως να πάρετε μια γνώμη, χωρίς υστερίες φυσικά.

an1cqgJ0g411210MjgxbHp8Mzg3NjZkYXxvdXIgcHJpbmNlc3MgaXM.gif.png

Πες της απλα να το συζητησει με τον παιδιατρο αρχικα.

Να δει ποια είναι η γνωμη του

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω οτι τελικα εχει σχεση με το αν ειναι αγορι η κοριτσι αλλα αναλογα με το καθε παιδακι..

Πχ ο δικός μου περπατησε ενος ετους και της κολλητης μου (γεννημενα μαζι) προχωρουσε ενα μηνα πριν (αγορακι επίσης)

Αντιθετα ο δικός της αρχισε μεν πρωτος να λεει κουβεντουλας πχ ελεγε μπααα (εννοοντας τη μπαλα) σε ηλικία 10 μηνων και τωρα με τον δικό μου μπορεις να συνεννοηθείς πλέον λεκτικα ενω ο δικός της εχειμείνει στο "μπααα".. ο μεγαλύτερός γιος της μιλησε στα 2.5.. και μαλλον ομικρός ακολουθει τα χναρια του..

Είναι στο παιδι..

Βεβαια 14 μηνων να μην μπορει να σταθεί καν δενε ιναι και το πιο φυσιολογικό πραγμα στον κόσμο.. Μαλλον θα πρεπει να το κοιταξουν.

O5Lop2.png

kIP3p2.png