Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Rooming in στο Ιπποκράτειο;;;

Recommended Posts

Καλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω από μανούλες που γέννησαν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης αν μπορείς να έχεις το μωράκι σου συνεχώς δίπλα σου (rooming in). Θα ήθελα να γεννήσω στις λεγόμενες θέσεις και να έχω το μωρό μου συνέχεια. Είχα ακούσει ότι έτσι γίνεται σε δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα κάποιες γνωστές μου το σχολίαζαν ως αρνητικό! Διάβασα όμως σε κάποια post ότι γυναίκες που γέννησαν εκεί τα μωρά δεν τα είχαν δίπλα τους και μάλιστα έπρεπε να πάνε να τα πάρουν οι ίδιες. Δεν ζήτησαν rooming in ή τελικά δεν επιτρέπεται;;;!!! Γνωρίζει κάποιος;

Διαφημίσεις

Νοσηλεύτηκα στη μαιευτική του Ιπποκράτειου, στις θέσεις, τον Γενάρη και ρώτησα για το rooming in γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα. Ο μόνος λόγος που πήγα σε κλινικές τις δύο προηγούμενες φορές ήταν αυτός.

Δυστυχώς όμως μου είπαν οτι δεν το κάνουν. Ούτε έχουν ιδιαίτερη αίθουσα θηλασμού για όσες θέλουν να θηλάσουν "παραπάνω" από τις φορές που σου φέρνουν το μωρό. Είναι κρίμα και μεγάλο μειονέκτημα για το Ιπποκράτειο.

Πότε γεννάς mamabamia? Παρακολουθώ τα μαθήματα προετοιμασίας για τον τοκετό που διοργανώνουν οι μαίες του Ιπποκρατείου και μας ανέφεραν ότι προσπαθούν σύντομα να καταφέρουν να παρέχουν το rooming in. Απλά δεν ξέρω πότε θα είναι αυτό το σύντομα (υποθέτω ούτε κι αυτές...)

Για αυτά τα μαθήματα προσπαθώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες. Τηλεφώνησα στο 1535 αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να κλείσω ραντεβού με γιατρό ( άσχετο).

Ξέρεις κάτι παραπάνω; έχω ΠΗΤ11/6 και θα ήθελα να τα παρακολουθήσω.

Αυτό που λες για το rooming in στο Ιπποκράτειο είναι εξαιρετικό νέο. Μακάρι να γίνει πράξη. Σίγουρα θα το επιλέξω τότε για να γεννήσω αυτή τη φορά.

Παρεμπιπτόντως στο Παπαγεωργίου, που γέννησε μια γνωστή πέρσι, ανέφερε ότι είχε το μωρό μαζί της όλη τη μέρα. Δε ξέρω αν το αφήναν και τη νύχτα. Τώρα όμως που το θυμήθηκα θα το ρωτήσω.

Διαφημίσεις

Μακάρι να γίνει τελικά το rooming in! Εγώ είμαι ακόμη στον τρίτο μήνα, οπότε πιστεύω μέχρι να γεννήσω να έχει ρυθμιστεί η κατάσταση. Κορίτσια να μας πάνε όλα καλά, να έχουμε υγιή μωράκια και όλα τα άλλα γίνονται.

Για αυτά τα μαθήματα προσπαθώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες. Τηλεφώνησα στο 1535 αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να κλείσω ραντεβού με γιατρό ( άσχετο).

Ξέρεις κάτι παραπάνω; έχω ΠΗΤ11/6 και θα ήθελα να τα παρακολουθήσω.

Αυτό που λες για το rooming in στο Ιπποκράτειο είναι εξαιρετικό νέο. Μακάρι να γίνει πράξη. Σίγουρα θα το επιλέξω τότε για να γεννήσω αυτή τη φορά.

Είχα πάρει τηλέφωνο στο 2313 312017 και ειχα δηλώσει τα στοιχεία μου. Μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσουν στον όγδοο και όντως τότε πήραν τηλέφωνο και ξεκίνησα να παρακολουθώ τα μαθήματα. Συνολικά είναι 8 τρίωρα μαθήματα και γίνονται Δευτέρα ή Τετάρτη 3μιση ή 6μιση (ανάλογα με το μάθημα).

Εγω οταν γεννησα στο Ιποκρατειο δεν ειχε rooming in και δεν νομίζω να το κανανε. Αλλα θα σε ελεγα αν θες να γεννησεις σε δημοσιο να γεννησεις μονο στο Παπαγεωργιου που ειναι αυστηρα και δεν δεχονται ολες τις ωρες. Σ΄εμενα ηταν μπατε σκυλοι αλεστε, ειμουν με τα στηθη απέξω και εμπενε οποιος ηθελε, ξεφτιλα! Ασε που ηθελα λιγη ησυχια και δεν ειχα. Απο θηλασμο δεν σου δειχνει καμια μαια και εμαθα οτι εχουν θηλαστρο την ημερα που εφευγα. Πληρης ανενημερωση. Με τιποτα Ιποκρατειο.

433965qzur0la2nd.gif

Διαφημίσεις

• 4 months later...

σας καλημερίζω,

γέννησα την κόρη μου τον Νοέμβρη του 2010 στο Ιπποκράτειο και έμεινα σε 2κλινο στις θέσεις.

Εκανα κι εγώ τα χρησιμότατα μαθήματα με τις μαίες, οι οποίες πραγματικά προσπαθούν και είναι αξιέπαινες.

Η υπηρεσία rooming-in δεν υπάρχει στο Ιπποκράτειο δυστυχώς.Ηταν κι εμένα η ευχή μου να μπορούσα να έχω το παιδί μου μαζί στο δωμάτιο.

Τυπικά παραλαμβάνεις το βρεφάκι σου τις προκαθορισμένες ώρες από τον θάλαμο, για μία ώρα.

Εγώ ήθελα πάση θυσία να θηλάσω αποκλειστικά, έπαίρνα τα παιδί μου περίπου ανά 2ωρο όλο το 24ωρο. Αυτό με έφερε σε σύγκρουση με τις μισές μαίες εκεί, γιατί τους χαλούσα το "πρόγραμμά" τους.

Αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουν και οι νέες μανούλες. Τα βρέφη είναι δικά τους παιδάκια, και όχι ιδιοκτησία του εκάστοτε νοσοκομείου, και έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αποφασίσουν αυτές για την διατροφή τους. Εγώ ζήτησα εξαρχής αποκλειστικό θηλασμό, και όταν πήρα το παιδί πρώτη φορά (2μιση ώρες μετά τον τοκετό)-με δική μου πρωτοβουλία-έβγαλε γουλίτσες από φόρμουλα.

κυρίες μου, πρέπει να είστε συνειδητοποιημένες και αποφασιστικές, και να διεκδικείτε το δικαίωμά σας.

εγώ άκουσα διάφορα από τις μαίες, τύπου..:

" καλά! τι παίρνεις να θηλάσεις? αφού δεν έχεις γάλα ακόμα!"-αυτό το άκουσα την 2η μέρα, που κόντευε να πετρώσει το στήθος από το γάλα.

"ωχ, με σένα εδώ δεν μπορώ να κοιμηθώ καθόλου"-λεγόμενα της μαίας που ήταν στο θάλαμο των νεογνών επειδή έπαιρνα το παιδί το βράδυ.

"καλά, πάλι πας να πάρεις το παιδί?"-λεγόμενα της μαίας που ήταν βάρδια στις θέσεις, κι έπρεπε να μου ανοίγει από το θυροτηλέφωνο.

αυτα κι άλλα πετυχημένα άκουσα, αλλά εγώ προσηλωμένη στον σκοπό μου!

ευτυχώς υπήρχαν και άλλες μαίες, γλυκές και εξυπηρετικές, που σου έδιναν δύναμη να συνεχίσεις, και καταλάβαινες πως δεν είσαι ζόμπι.

Θήλαστρο υπάρχει, το symphony της medela. το χρησιμοποίησα 2 φορές για να αποσυμφορήσω το στήθος μου. Σου το παραχωρούν πρόθυμα, αλλά μόνο για να βγάλεις γάλα και να το πετάξεις γιατι δεν σου παρέχουν λοιπό αποστειωμένο εξοπλισμό ώστε αν θελήσεις να το κρατήσεις για το παιδάκι.

βοήθεια στον θηλασμό θα βρεις μόνο από κάποια φιλότιμη μαία. καλύτερα να απευθύνεσαι σε αυτές που είναι στον θάλαμο νεογνών.

όσο για το επισκεπτήριο ήταν όντως πολύ χαλαρό (συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου επισκεπτών). αυτό τελικά όμως ήταν όντως αρνητικό, γιατί οι λεχώνες πραγματικά χρειάζονται ξεκούραση και ηρεμία.

• 1 month later...

καλησπερα!!

γεννησα στο Ιπποκρατειο τον Μαιο και πλεον εχεις τα μωρα διπλα σου ολη το 24ωρο!! τα πηγαιναμε στις 7,30 το πρωι και τα παιρναμε στις 9. (οι μαιες τα κανανε μπανιο και τα εξεταζαν στο διαστημα αυτο).Κατα τη διαρκεια της ημερας οι μαιες παιρνουσαν ενημερωναν για τον θηλασμο και απαντουσαν σε ερωτησεις! Οταν πηγα σπιτι με το μωρο ημουν προετοιμασμενη για το τι ...ακολουθει!! Θελω να τονισω ΠΡΟΣΟΧΗ στο επισκεπτηριο!!επειδη τα μωρα ειναι διπλα σας, καλυτερα να ενημερωνετε να μην σας επισκεπτονται!εγω ημουν στις θεσεις,σε δικλινο, και την πρωτη μερα ηρθαν 20 ατομα στην κοπελα διπλα μου και 15 σε μενα! Λεχωνα,μετα απο καισαρικη, με πονους, 35 ατομα σε ενα δωματιο και το μωρο μου διπλα!!.......την επομενη μερα ενημερωθηκαν ολοι και δεν ηρθε κανεις!Ησυχασα,ηρεμησα και απολαυσα το μωρακι μου!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...