Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Πριν 2 μηνες αγορασε η αδερφη μου ενα σπιτι..το σπιτι της ειναι μονοκατοικια και απεναντι υπαρχει συγκροτημα με 25 μεζονετες....οσο δεν εμενε κανενας στην γειτονια οι καδοι με τα σκουπιδια ηταν στο συγκροτημα με τις πολλες οικογενειες....

μολις καταλαβαν οτι το σπιτι θα κατοικηθει μετεφεραν ΟΛΟΥΣ τους καδους κατω απο το μπαλκονι της και μπροστα στην εισοδο του σπιτιου κυριολεκτικα...

οι ανθρωποι της καθαριοτητος καθε μερα μεταφερουν τους καδους εκει που προυπηραχαν αλλα μεσα σε 10 λεπτα τους μεταφερουν ΑΚΡΙΒΩς μπροστα στην πορτα του δικου μας σπιτιου...

μιλαμε για 4 μεγαλους καδους οι οποιοι ξεχειλιζουν απο βρωμια και αηδια...

πηγαμε στον δημο ο οποιος απλα λεει οτι ΔΕΝ υπαρχει προγραμμα στο που θα μπαινου οι καδοι και δεν φτανε αυτοι αμα τους μεταφερουν οι πολιτες..

καθε ΔΗΜΟς ειναι αυτονομος και ανεξαρτητος και δεν μπορουμε να παμε δικαστικα...οτι αποφασισει ο δημος ..

οποτε αγορασαμε καινουργιο σπιτι σε μια χωματερη.....και δεν εχουμε και δικαιωμα για τιποτα......

Διαφημίσεις

Εγω πάλι εχω καταλαβει (στο δήμο μας τουλαχιστον) οτι οι καδοι πρεπει να παραμενουν εκει που τους τοποθετουν.

Εχουν γινει πολλές συστάσεις (με σημειωματα, και προσωπικά) απο τους απορριματοφορείς σε καποιους που δεν εννοουν να καταλαβουν καποια πραγματα και οι κάδοι τωρα πια μενουν εκει που τους βάζουν οι άνθρωποι της καθαριοτητας.

Ισως θα πρεπει η αδελφη σου να πιασει καποιον την ωρα που τον μεταφερει και να του ζητησει το λογο.

Ή ας τον φωτογραφήσει, να του το πει και απο εκει και περα .... αν εχει γερό στομαχι να συνεχισει και βλεποντας και κανοντας.

Παντως δεν νομιζω οτι ο καθενας μπορει να κανει "βολτα" το καδο οπου θελει στη γειτονια.

as1cA4VFg1X0010Nzc3MzRkaHBsfDYzNmR8Wm9lcyBtYXMsIGZvdXJmb3VyaW5ha2lhIG1hcy4uLg.gif

Και στην γειτονια μας ειχαμε ενα παρομοιο προβλημα......ο καδος εμπαινε για χρονια σε συγκεκριμενο σημειο μεχρι που μετακομισε μια κυρια σε ενα απο τα διαμερισματα του ισογειου.......αυτη αποφασισε οτι την ενοχλουσε και τον πηγε απεναντι....οι απεναντι αφρισαν και τον ξαναπηγαν στην θεση τους......τσακωθηκαν και μετα πηγαν τον καδο κατω απο ενα σπιτι στην αλλη πλευρα...εγινε εξαλλη αυτη και ξαναπηγε το καδο στη θεση του......σε καποια φαση να καταλαβετε ο καδος βρισκοταν στη μεση του δρομου.......σηκωνοντουσαν νυχτα και τον σερναν περα δωθε.......διαπληκτισμοι καθε μερα στη γειτονια....ο δημος ειχε εκνευριστει με την κατασταση και τις καταγγελιες, ειπαν να μενει ο καδος σε μια θεση αλλα αυτοι τιποτα.......τελικα η λυση βρεθηκε με τον καδο να αλλαζει θεση καθε μηνα....μπαινει σε 3 διαδοχικα σημεια......

Τωρα 4 καδοι δεν ειναι δυνατον να μπαινουν σε ενα σπιτι........πρεπει να κανει θεμα......ισως στειλει κανα ξωδικο? Να πρηζει το δημο καθημερινα?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

demi,

θα ζητησει εγγραφως απο το Δημο να την ενημωρωσει για τις θεσεις των καδων και για τα προστιμα που οφειλει να ριχνει ο δημος σε περιπτωση μετακινησης του καδου απο πολιτη.

Ολα αυτα περιγραφονται στον κανονισμο καθαριοτητας, που εχει ψηφιστει απο το δημοτικο συμβουλιο και ο οποιος πρεπει να ειναι στη διαθεση του καθε ενδιαφερομενου.

Οποια και αν ειναι η απαντηση τους, θα πρεπει να ειναι μονο εγγραφη. Τα προφορικα ειναι λογια που τα παιρνει ο αερας και πανε, ενω τα γραπτα μενουν και πονανε ενιοτε.

Αν αρνουνται να απαντησουν εγγραφως, θα τους πεις απλα οτι ειναι υποχρεωμενοι μεσα σε 20 μερες, διαφορετικα θα απυθυνθεις στον εισαγγελεα για αρνηση απαντησης σε αιτηση σου απο το δημο.

Με τον τροπο αυτο θα βαλεις στο παιχνιδι το δημο, που δεν μπορει να νιπτει τα χειρας του σε τετοιες περιπτωσεις. Και στο κατω-κατω ποιος δεν μου λεει οτι αυτοι που μεταφερουν τον καδο δεν εχουν κολλητους εκει στην Υπηρεσια Καθαριοτητας?!

και καλού κακού....

στήσου και τράβα βίντεο ότι οι άνθρωποι του δήμου αφήνουν αλλού τους κάδους....

μη βρεθεί ξαφνικά με "νόμιμη και επίσημη θέση απ το δήμο" με τους κάδους κάτω απ το σπίτι

εμείς πάντως εδω στο στενό που μένω είχαμε ένα παρόμοιο πρόβλημα με τον κάδο (έφερνε βόλτες ο κάδος γύρω γύρω) και αποφάσισαν απ το Δήμο και ο κάδος μας έχει δύο θέσεις πλέον....

τον ένα μήνα κάτω απ τη μία μύτη και τον άλλον κάτω απ την άλλη μύτη :P

Διαφημίσεις

ευχαριστω για τις απαντησεις σας...

miracle η ορθη αντιμετωπιση ειναι ακριβως αυτη που λες...ΑΛΛΑ δεν εχουν το προγραμμα ευταξιας (ετσι το χαρακτηριζουν)οποτε ολοι απο την μερια τους εχουν δικιο...ο Δημος προφορικα και μονο λεει οτι η θεση των καδων πρεπει να ειναι εκει οπου ειναι οι πολλοι....

αλλα θα προσπαθησω ξανα με αιτηση που θα ζητησω και αριθμο τηα αιτησης μου..

και το χειροτερο απο ολα εκει που ειναι το συγκροτημα ο Δημος εχει ψηφοφορους και δεν παει να τους τριξει τα δοντια..

εχουμε δικιο αλλα που να το βρουμε?

χτες η αδερφη μου ανεβασε πιεση στα ματι απο την στεναχωρια και σκεφτηκαμε να το πουλησουμε ..ως εκει φτασαμε..

αν δεν βρουμε ακρη αυτο θα γινει .

Δεν έχει κανένα άλλο σημείο πιο μακρινό και από τους 2 ενδιαφερόμενους να τους πάτε τους κάδους ρε συμπεθέρα?

Η ας κρατήσουν αυτοί 1 κάδο στη μεριά τους και 1 κάδο η αδερφή σου.

Δεν έχει νόημα να πουλήσετε το σπίτι, ποιός σου λέει ότι και στο επόνενο δεν θα βρείτε τα ίδια και χειρότερα.

Demi έχω δει κι εγώ γειτονιές να τα έχουν βρει με την εκ περιτροπής αλλαγή θέσης του κάδου κάθε μήνα ή κάθε εβδομάδα.

Μου φαίνεται καλύτερα μια συμβιβαστική λύση.

Αν πας με το γράμμα του νόμου θα πρέπει εκ των προτέρων να είσαι σίγουρη ότι το δίκιο είναι με το μέρος σου..................αλλιώς θα φας τους κάδους στην μάπα και με το χαρτί του νόμου :shock:

Καλημέρα

το κακο ειναι οτι δεν θελουν ουτε 1 καδο μπροστα τους και δεν το συζητανε καν...το βρισκουν δικαιο να ειναι στην δικη μας πορτα..

οι καδοι ειναι 4 και ολοι σε μας..

καλε μου ΑΛΜΑΚ μαλλον με το γραμμα του νομου θα παμε και αν θεωρησουν οτι ετσι πρεπει να γινει..τι να πω..

βεβαια ψαχνοντας βρηκα ολη την νομοθεσια που λεει οτι η μονοκατοικιες πρεπει να εχουν εναν μικρο καδο μπροστα τους και οχι ολη την χωματερη..

... βεβαια ψαχνοντας βρηκα ολη την νομοθεσια που λεει οτι η μονοκατοικιες πρεπει να εχουν εναν μικρο καδο μπροστα τους και οχι ολη την χωματερη..

έτσι Demi ένα κάδο μικρό μόνο για την ιδιωτική χρήση του σπιτιου , ετιτρέπετε να πετιούνται μέσα μόνο σακούλες (και οχι χύμα σκουπίδια)!

Καλή τύχη σας ευχομαι...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Ωραία λοιπόν κράτα τους κάδους και πήγαινε ένα βραδάκι και αμόλα μπροστά στην είσοδό τους ένα υγρό που να τους βρωμοκοπάει για μήνες........... να σου πω εγώ αν θα ξαναπάρουν τους κάδους πίσω.

Α! μα πια! (το ξέρω ότι είμαι κακιά)

Και αφού υπάρχει τέτοιος νόμος (για τον ένα κάδο εννοώ) γιατί δεν φωνάζετε την αστυνομία εκείνη την ώρα να γίνει ένα μπατιρντί να τους πει, να καταγράψει και το περιστατικό για το δούνα και με τα ματάκια τους.

μπλεξαμε συμπεθερα..ασχημα κιολας...

ακουγετε αστειο αλλα ειναι πολυ μεγαλο προβλημα..

\

Tο ξέρω ρε συ δεν σε κοροϊδεύω, τα σκουπίδια είναι σοβαρές εστίες μόλυνσης, δεν μπορεί να τα τρώτε όλα εσείς.

Αλήθεια, τραβήξτε τους με κάμερα ότι το κάνουν και στο καπάκι φωνάξτε την αστυνομία.....το'χετε κάνει?

Αν σας πει η αστυνομία μα μου σου του, να τους πείτε να 'ρθουν γιατί σου ζήτησε ο δικηγόρος σου καταγραφή περιστατικού για το δικαστήριο, που το παίρνεις μόνο από την ασυτνομία.

Εμείς είχαμε το ίδιο πρόβλημα με τους κάδους, είχαν κουβαλήσει 3 ακριβώς μπροστά στο σπίτι μας.

Μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες (δικές μας και των γειτόνων) ο δήμος έφερε έναν μικρό κάδο για κάθε σπίτι, και μάλιστα αριθμημένους.

Οπότε τώρα ηρεμήσαμε...

Μήπως μπορείτε να κάνετε το ίδιο;

ο δημος ειναι παρανομος στην συγκεκριμενη περιπτωση γιατι το σπιτι της αδερφης μου ειναι ΜΟΝΟ ΤΟΥ...δηλ δεν εχει διπλα της ΚΑΝΕΝΑ αλλο σπιτι σε μεγαλη ακτινα..ενω απεναντι εχει 2 συγκροτηματα τεραστια..

πως ειναι δυνατον ολα τους τα σκουπιδια να τα φερνουν σε μας?

ο Δημος πεταει χαρταετο γιατι εχει ψηφοφορους απεναντι....ωρε μπλεξιμο..

τι να πω?προσοχη οταν αγοραζετε σπιτι....

Διαφημίσεις

Τότε αφού δεν έχει άλλα σπίτια δίπλα της γιατί δεν σπρώχνει τους κάδους παραδίπλα της από την αντίθετη πλευρά αυτωνών, αφού δεν θα ενοχλεί κανέναν άλλον? Δενθα λήξει εκεί το ζήτημα?

Τότε αφού δεν έχει άλλα σπίτια δίπλα της γιατί δεν σπρώχνει τους κάδους παραδίπλα της από την αντίθετη πλευρά αυτωνών, αφού δεν θα ενοχλεί κανέναν άλλον? Δενθα λήξει εκεί το ζήτημα?

Πω πωωω ρε κορίτσι τι μπλέξιμο!!

Η ιδέα της Ζανας καλή μου φαίνεται..

Ή αν βάλετε ένα μικρό δικό σας καδο?Έτσι δε θα ¨επιβαρυνετε¨ τους απέναντι και θα ειναι ολα όπως πριν.

Εύχομαι να βρεθεί λύση.

Για δειτε την λυση με το δικο σας προσωπικο καδο...........αν ετσι τους υποχρεωσετε να διωξουν τους υπολοιπους καλα θα ειναι..........Μονο μη κουβαλανε και τα δικα τους σκουπιδια εκει....περιεργο τοσα ατομα και να συμπεριφερονται με την ιδια παρανοια......ειναι δυνατο να θεωρουν λογικο να ειναι και οι 4 καδοι στο σπιτι σας? Να σου πω εγω θα τα παιρνα τοσο που μπορει και να εξαφανιζα τους καδους.......ετσι μπορει να εβαζαν μυαλο..........εχετε καποιον δικο σας δικηγορο να κανει μηνυση? Μηπως το κανετε θεμα σε καποια εκπομπη? Να πει οτι εχει προβλημα υγειας?

Πντως ο δημος αν δεν υποχρεωθει δεν κανει τιποτα.....τα χαμε κι εμεις αυτα στην γειτονια...μετρανε κεφαλια ψηφοφορων!!! Για να καθαρισουν κατι βρωμοξυλα στο πεζοδρομιο τους πρηζαμε τα συκωτια για ενα χρονο αλλα τελικα τα μαζεψαν....Ας απειλησει οτι θα προσφυγει στην τηλεοραση και θα τους κανει ρομπα.......συνηθως τα φοβουνται αυτα οι δημαρχικοι....

Ξερετε τι εκανε καποιος οταν ειχε προβληματα με γειτονες? Νοικιασε αλλου και εβαλε να μεινουν μεσα οικογενεια γυφτων.......τρελλαναν σε τετοιο σημειο τους κακους γειτονες που αναγκαστηκαν να πουλησουν τα σπιτια τους........αν τυχον τα πουλησε να τα δωσει οπωσδηποτε σε γυφτους.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Παρομοιο προβλημα ειχαμε κι εμεις..

Αγορασαμε το σπιτι απο κατασκευαστη οσο ηταν ακομα οικοδομή..

Οσο λοιπον ηταν οικοδομή ολοι οι καδοι της γειτονια ηταν μαζεμενοι εδω.. και οχι ενας και δυο.. μιλαμε για 7 καδους χιλιοβρωμικους.. (οι οποίοι μαλισταν εγραφαν οδο και νουμερο πανω..

Και ολοι κατω απο το μπαλκονι μου.. :evil: που μενω στον πρωτο οροφο και επειδη σε κατηφορα το σπιτι σχεδον κολλητα απο τη μια πλευρα..

Παω λοιπον τους παιρνω ολους και τους βαζω στην κατω πλευρα της πολυκατοικίας (δεν τους μοιρασα στις πορτες τους) που δεν εμενε κανεις και που το μπαλκονι του πρωτου οροφου εχει μεγαλη αποσταση...

Όμως οι αγαπητοι μου γειτονες δεν ευχαριστηθηκαν γιατι ουσιαστικα χρησιμοποιούσαν τους καδους για να κρατανε θεση για παρκιν και μετα τους ανεβαζαν πανω στο πεζοδρόμιο μου, μες στη μύτη μου..

Εννοειτε οτι δεν περιμενα να γινει και δευτερη βορα. Κατεβηκα μερα μεσημερι να με βλέπουν ολοι και τους μοιρασα συμφωνα με την οδο και κρατησα μονο εναν που δεν εγραφε τιποτα..

Βγήκε ενας και με ρωτησε τι κανω και του ειπα απλα οτι τους παω στη θεση τους και οτι αν τους ξαναβρω κατω απο το μπαλκονι μου (συγκεκριμενα με ρωτησε αυτος που τους εφερε πίσω αλλα εγω εκανα την ανήξερη) θα παρακολουθήσω ποιος το κανει και θα τους αδειασω όλους μεσα στην πορτα του. οι καδοι για καποιο διαστημα δεν ξαναήρθαν ώσπου μια μερα τους ξαναβρήκα εκει..

Και τι ειδαν τα εκπληκτα ματια μου, οταν παρακολουθησα να δω ποιος το κανει?

Οτι σταματουσε το σκουπιδιαρικο κατω απο το σπιτι και επειδη οι σκουπιδιαρεοι βαριοταν να τους πανε πισω τους αφηναν εκει...

Εγινε εννοειτε το ελα να δεις, με ακουσε ολη η γειτονια στις 3 τη νυχτα και εννοειτε πως οι καδοι πηγαν σουμπητοι στη θεση τους..

:twisted:

Και γενικα επειδη με ξερουν στη γειτονια οτι ειμαι τρελη και εχω βοθρο αντι για στομα και δεν θελουν να τους στολίσω, αποφευγουν να μου δημιουργουν προβλημα..

Πχ ενας συνηθιζε να κλεινει ενα μερος απο την εισοδο του παρκινγκ με το αυτοκίνητο του.. Μια μερα λοιπον εκει που τιναζα αμεριμνη μου επεσε μιση καρτελα αβγα πανω στο αυτοκίνητο του και εκτοτε το αφηνει παραπίσω.. :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Αν δεν γινεις υστερικη τελικα δεν κανεις δουλεια.....

Θυμαμαι οταν ημουν μικρη ηταν μια γατα στην γειτονια και η κορης του πανω οροφου την εβαζε να κοιμαται στο κλιμακοστασιο........η γατα καποια στιγμη αρρωστησε κι εκανε διαρροιες κατα κανονα εξω απο την πορτα μας καθως μεναμε στο ισογειο.......τους καναμε παρατηρηση και ζητησαμε να μη ξαναμπει η γατα μεσα.......μας εγραφαν κανονικα και γουσταραν που το γατι μας εχεζε καθημερινα.......

Τι εκανε η μαμα μου? Πηρε τα σκατα και τα αφησε εξω απο την πορτα τους......μια φορα ηταν αρκετη........η γατα πηρε ποδι!

Tελικα ετσι πρεπει να γινεται...Λοιπον χτες κατεγραψα σε βιντεο ποιος ματακινει τους καδους....τρελο ξενυχτι μιλαμε...

στις 3.25 το πρωι ο γειτονας ο οποιος δεν εργαζεται και το ξυνει ολη μερα μετακινει τους καδους...

τον καταγραφω και μετα του φωναζω...ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ(PUT THE καδο down)...σε εχω καταγραψει και φωναζω αστυνομια....το τι εγινε δεν μπορειτε να φανταστειτε.....ολη η γειτονια στο ποδι...

με παρακαλουσε ο αθλιος να μην φωναξω αστυνομια αλλα οτι εχει και αυτος παιδια και δεν τους θελει μπροστα του...

μα καλα του λεω γιατι δεν με επιασες πιο νωρις και απλα επαιζες τον νταη?

Χαμος κοριτσια μου ..σημερα εχουμε συναντηση εγω και αυτος στον Δημο....αντε να δουμε τι θα γινει..

παντως βρε κοριτσια δεν τον αδικω οτι δεν θελει και αυτος τα σκουπιδια ...απλα ο τροπος του ο νταβατζηλιδικος μου την εσπασε..

(PUT THE καδο down).....

Καλά μιλάμε έλιωσα στο γέλιο μ'αυτό ρε συμπεθέρα να'σαι καλά.

'Αντε να λήξει επιτέλους το θέμας σας... καμιά φορά κι ο άγιος φοβέρα θέλει.

DEMI είσαι φοβερή!!!!

Κανείς δε θέλει τα σκουπίδια αλλά εντάξει,κάπου πρέπει να πάνε κι αν δεν τα θέλει κανείς να μοιραστούνε αναλογικά με τους κατοίκους!

Και κάτι ακόμα.Με την κίνησή σου αυτή θα το ξανασκεφτούν στο μέλλον να σας δημιουργήσουν προβλήματα για οποιοδήποτε θέμα.

Εύχομαι να βρείτε λύση στη συνάντηση.

Tελικα ετσι πρεπει να γινεται...Λοιπον χτες κατεγραψα σε βιντεο ποιος ματακινει τους καδους....τρελο ξενυχτι μιλαμε...

στις 3.25 το πρωι ο γειτονας ο οποιος δεν εργαζεται και το ξυνει ολη μερα μετακινει τους καδους...

τον καταγραφω και μετα του φωναζω...ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ(PUT THE καδο down)...σε εχω καταγραψει και φωναζω αστυνομια....το τι εγινε δεν μπορειτε να φανταστειτε.....ολη η γειτονια στο ποδι...

με παρακαλουσε ο αθλιος να μην φωναξω αστυνομια αλλα οτι εχει και αυτος παιδια και δεν τους θελει μπροστα του...

μα καλα του λεω γιατι δεν με επιασες πιο νωρις και απλα επαιζες τον νταη?

Χαμος κοριτσια μου ..σημερα εχουμε συναντηση εγω και αυτος στον Δημο....αντε να δουμε τι θα γινει..

παντως βρε κοριτσια δεν τον αδικω οτι δεν θελει και αυτος τα σκουπιδια ...απλα ο τροπος του ο νταβατζηλιδικος μου την εσπασε..

ενώ εσύ δεν έχεις παιδιά ή δεν θα έχεις στο μέλλον...

θα έχεις μόνο σκουπίδια

καλά έκανες και τον κατέγραψες

να πουλήσει στο φινάλε αυτός το δικό του σπίτι αν δεν του αρέσει κι όχι εσείς το δικό σας!!!

πιστεύω ότι η καλύτερη λύση θα είναι να έχετε εσείς ένα δικό σας μικρό κάδο και ας κάνει το συγκρότημα ότι θέλει...

ας φτιάξουν και βιολογική ανακύκλωση :P