Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μούχλα σε μπάνιο χωρίς παραθυρο

Recommended Posts

Το σπίτι που νοικιαζουμε -οπως τα περισσότερα πλέον καινούρια σπίτια- δεν εχει παράθυρο στο μπάνιο. Εχει ενα μοτεράκι, το οποιο το εχουμε σχεδόν συνέχεια σε λειτουργία. Οπως καταλαβαίνετε, είναι δύσκολο να στεγνώσει ο χώρος μετά το μπάνιο και να σημειώσω ότι με δυο μωρά, είμαστε συνέχεια μεσα στα νερά. Αποτέλεσμα? Μούχλα στα πλακάκια, στους αρμούς, ακόμα και στον σωλήνα του τηλεφώνου του ντουζ (δεν εχει μπανιέρα, ειναι μικρό μπάνιο, ίσα που χωράει το πλύντήριο και εχει τετράγωνη ντουζιέρα με τζάμια). Καθαρίζω συνέχεια με χλωρίνες, τα δύσκολα σημεία με οδοντόβουρτσα, έβγαλα τις σιλικόνες που ήταν μαύρες (προϋπήρχαν, ο ιδιοκτήτης που εμενε εκεί πριν από μας, μας είχε ενημερωσει ότι είχε ενα θεματάκι, αλλά δεν το περίμενα τόσο μεγάλο). Δεν εχουμε πρόβλημα στους τοιχους, αλλά πλεον μούχλα βρίσκω σε όλα τα κουφώματα (πορτες-παραθυρα στα υπνοδωμάτια, στο σαλόνι και στην κουζίνα). Το σπίτι είναι σχετικά καινούριο (7 ετών το πολύ), δεν εχουμε ούτε χρόνο που μετακομίσαμε εκεί, αλλά σκέφτομαι σοβαρά τη μετακόμιση και πάλι, γιατί δεν είναι υγειινό για τα μωρά... Τι θα μπορούσα να κάνω? πχ να πάρω εναν καλό ατμοκαθαριστή? να φωνάξω συνεργείο που κάνει απολυμάνσεις? να πάρω αφυγραντήρα, θα κανει δουλειά? θα χωράει όμως μεσα στο μπάνιο? δεν ξερω τι διαστασεις εχουν οι αφυγραντήρες... αφηνω την πόρτα ανοικτή και αερίζω συνέχεια το σπίτι, ειδικά το δωμάτιο του γιου μου που ειναι και το πιο κοντινό στο μπάνιο το εχω συνέχεια ανοικτό. Ομως τις προάλλες βρήκα μούχλα στο στρωματάκι του, στην κάτω μεριά ε, και εκεί τρελλαθηκα, μου την έδωσε, όχι να κοιμάται και μεσα στη μουχλα το μωρό ρε γμτ!!! Δεν ξέρω από πού να φυλαχτώ πιά! Ξερω ότι η μούχλα ειναι μύκητας, μεταφέρεται με τον αέρα? Δλδ αφηνοντας εγώ το μπάνιο ανοικτό, ανοίγω και τον δρόμο στη μούχλα να μετακινηθεί σε όλο το σπίτι???

Πήγαμε και είδαμε ενα άλλο σπίτι εκεί κοντά, καινούριο, δεν εχει μεινει κανείς μεσα, τωρα ολοκληρώθηκε η οικοδομή. Κι εκεί όμως το μπανιο ειναι χωρίς παραθυρο (λίγο μεγαλύτερο όμως), δε θα εχω και πάλι τα ίδια σε λιγο καιρό?

Υπάρχει λύση λέτε ή κοινώς... να την κάνω με ελαφριά πηδηματάκια από εκεί σιγά-σιγά?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Στο σπίτι μου υπάρχει μεγάλο παράθυρο στο μπάνιο. Αν δεν το ανοίξω εντελώς και το έχω μόνο στην ανάκλιση, δεν φεύγουν οι υδρατμοί. Πιστεύω ότι το πρόβλημα να το αντιμετωπίσεις και στο άλλο σπίτι, αφού λες ότι και κει δεν έχει παράθυρο. Είναι απαράδεκτο να βγάζουν το μπάνιο όπου τους βολεύει και να μην κοιτάνε να έχει καλό εξαερισμό. Για τον αφυγραντήρα που λες δεν το γνωρίζω, αλλά μπορεί να δεις κάποια αποτελέσματα. Αν δεν μπορείς να τον τοποθετήσεις μέσα στο μπάνιο, βάλτον τουλάχιστον μπροστά από την πόρτα του να δουλεύει, και μην αφήνεις τους υδρατμούς να πηγαίνουν στο δωμάτιο του παιδιού.

Εμεις εχουμε το ιδιο προβλημα ενω εχουμε μεγαλο παραθυρο και το εχω διαρκως ανοιχτο! Οποτε δεν θα εστιαζα στο θεμα του παραθυρου κλπ, ειναι θεμα κατασκευης. Κι εμας ειναι πολυκατοικια του 2004, αλλα ποιος ξερει τι μονωση εβαλαν. Παιζει και η περιοχη που μενεις φυσικα, αν εχει πολλη υγρασια.

Δεν μπορω να απαλλαχθω απο αυτην, πχ κανεις το μπανιο με χλωρινες, ειναι τζιτζι και μετα απο 2-3 μερες παλι τα ιδια. Ειμαστε δε τελευταιος οροφος αλλα πανω απο το μπανιο ειναι ενα αδειο παταρι και μετα κεραμοσκεπη.

Αν εχει καμμια κανενα....γιατροσοφι ας μας πει.

και εμεις εχουμε παραθυρο και παλι εχουμε μουχλα στο μπανιο. παλια ειχαμε μονο ανακλιση και το αλλαξαμε σε ανοιγομενο. ειδαμε διαφορα μεγαλη αλλα και παλι δεν λυθηκε οριστικα το προβλημα. το σπιτι ειναι μονοκατοικια κατασκευασμενο αψογα σε μονωση κ.τλ (πεθερος του αντικειμενου οποτε το φτιαξαμε εμεις) αλλα θεωρω οτι φταιεει η περιοχη. εχει πολυ υγρασια ετσι και αλλιως. γιατροσοφι χρειαζομαι και εγω. οποιος ξερει λυσεις να προτεινει. α να σας πω οτι τα μωρομαντηλα κανουν εξαιρετικη δουλεια στο καθαρισμα μουχλας στα πλακακια και στα αλουμινια του παραθυρου! στους αρμους οχι και τοσο..

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

εμείς είμαστε στον δεύτερο όροφο, δεν εχει ιδιαίτερη υγρασία η περιοχή

ο ιδιοκτήτης μου ειχε πει ότι δεν άνοιγαν σχεδόν καθόλου παράθυρα, γιατί ειχαν μωρά λεει και φοβοντουσαν μην κρυώσουν (δεν το σχολιάζω!)

φαντάζομαι είναι να μην ξεκινήσει το πρόβλημα με τη μούχλα

τωρα που ξεκίνησε, πώς θα το εξαφανίσουμε?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ο ιδιοκτήτης μου ειχε πει ότι δεν άνοιγαν σχεδόν καθόλου παράθυρα, γιατί ειχαν μωρά λεει και φοβοντουσαν μην κρυώσουν (δεν το σχολιάζω!)

Άρα ίσως υπάρχει η μούχλα εσωτερικά στο σοβά και δεν κάνεις τίποτα με το να την καθαρίζεις επιφανειακά. Ίσως αν ρωτούσες κάποιον μηχανικό ή έναν ελαιοχρωματιστή έστω ?

την ιδια δικαιολογια μου ειπαν και σε μενα....οτι οι προηγουμενοι δεν ανοιγαν το σπιτι και γι'αυτο επιασε μουχλα.εγω λοιπον ολο το χειμωνα,ολο το πρωι και μεχρι να γυρισει το παιδι μου απο το σχολειο ,ειχα ορθανοιχτα παραθυρα.καθε πρωι οι τοιχοι ηταν δακρυσμενοι και η μουχλα παντου.φταιει η περιοχη.

εχω παρει υγρασιοσυλλεκτες,που ενταξει κατι εκαναν...οχι πολλα ομως.εχω διαβασει οτι οι αφυγραντηρες κανουν πολυ καλη δουλεια και καλυπτουν αρκετα τετραγωνικα-απλα δεν μπαινω στον κοπο να αγορασω γιατι αναζητω σπιτι-παλι.

κι εγω μπανιο χωρις παραθυρο εχω αλλα η μουχλα ελαχιστη εκει μεσα-εχω ομως κι ενα αεροθερμο που δουλευει οταν κανουμε μπανιο και ελαχιστοποιει τους υδρατμους....βεβαια δεν ειναι λυση αυτο,πιο πολυ για να ζεσταινει εμας το εχουμε.

η καλυτερη λυση πιστευω οτι ειναι ο αφυγραντηρας....εαν ομως εισαστε σε νοικι,αλλαξτε σπιτι καλυτερα.

εγω καθαριζω την μουχλα απο τους τοιχους με χλωρινη σπρει,αυτη απο τα lidl.την ψεκαζω,αφηνω για λιγο,μετα σκουπιζω με ενα πανι...να μεινει απανω δηλ η χλωρινη.καθυστερει την επανεμφανιση της δοκιμαστε το

καλημερα.

εχεις δοκιμασει να αφηνεις ανοιχτη την πορτα, μετα τα μπανιαρισματα?! οι 2 οροφοι πιο πανω απο εμενα εχουν το ιδιο προβλημα, αλλα εγω οχι ακομα τουλαχιστον (μενουμε απο μαιο του 2007-πρωτο κλειδι στην πορτα- κ ιανουαριο του 2009 ηρθε το πρωτο νινι)

επισης να σου πω οτι αλλαξαμε στην αρχη τουρμπινα γιατι ο αστραχανεος ο ηλεκτρολογος ειχε τοποθετηση αναποδα τον ελικα με αποτελεσμα να ερχονται κ μυρωδιες απο διαφορα αλλα.

αν εχεις τοσο εντονο προβλημα, πεσ του ιδιοκτητη -η' εσεις- να αλλαξει μηχανισμο (πιο δυνατο) κ να παρετε κιολας με ον-οφ στορια. ειχα δει τετοια, αλλα ειχα ηδη αλλαξει τον πρωτο μηχανισμο.:(

(για το αεροθερμο το ειχα σκεφτει κ εγω για περισσοτερη ζεστη, αλλα μολις το ειπα στον συζυγο , μονο που δεν με πετροβολησε!

τζιιιιιιιιιζ! ουτε η νταλια τετοια αφανα!)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Σε κατάστημα με χρώματα-σιδηρικά είχα βρεί κάποτε ένα υγρό σε μορφή σπρέι για την καταπολέμηση της μούχλας. Έλεγε επάνω ότι την καθαρίζει αλλά και αποτρέπει την επανεμφάνιση της. Εγώ το χρησιμοποίησα στο παραθυράκι του μπάνιου που έπιανε περιμετρικά μούχλα και είδα αποτέλεσμα. Τώρα βέβαια, απ'ότι διαβάζω το δικό σου πρόβλημα είναι εκτενέστερο, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις. ;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

εχεις δοκιμασει να αφηνεις ανοιχτη την πορτα, μετα τα μπανιαρισματα?!

ναι μωρέ, ειδες τι εγραψα πιο πάνω? αφηνω την πορτα της τουαλέτας ανοιχτή και ανοίγω και το παράθυρο στο δωμάτιο του μικρού, γιατί η κλιση της πόρτας ειναι προς τα εκει και όλοι οι ατμοί εκεί οδηγούνται. εχω και στο δωμάτιο του μικρού προβλημα (μα κάτω από το στρώμα της κούνιας??? πώς βρεθηκε εκει η μούχλα δε μπορώ να καταλάβω... και το στρώμα μας ειναι καθαρότατο, σχεδόν καινούριο, δεν ειναι κατουρημενο, εχω και το σχετικό υπόστρωμα που το πλενω καθε λίγο και λιγάκι).

αυτό με την τουρμπίνα του εξαεριστήρα ειναι ενα θεματάκι όντως, δεν ειναι και πολυ δυνατό... μπας και το πω στον σύζυγο και το δοκιμάσουμε και αυτό.

v.polina ευχαριστώ για το λινκ, ειναι και κοντά μου αυτό το κατάστημα, θα πάω μια βολτα κι από κει.

Από καθαριστικά μου ειπαν διάφορα, αλλά φοβάμαι ότι αν δεν καθαρισει εντελώς, δε θα σταματήσει να δημιουργείται, γι αυτό ψάχνω για κατι δραστικό.

Πιεστικά/ ατμοκαθαριστές κάνουν δουλειά???

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Στο πατρικό του άντρα μου που βρίσκεται 30 μέτρα από τη θάλασσα υπάρχει χοντρό πρόβλημα με τη μούχλα κάθε χρόνο.

Ένα προϊόν που μας έχει βοηθήσει θεαματικά , είναι ένα σπρέϊ (το έγραψε και ένα μέλος παραπάνω) , νομίζω ότι λέγεται Bison (όπως ο βίσωνας) και το βρίσκεις σε καταστήματα με χρώματα-σιδηρικά.Πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ναι, ναι το ξερω αυτο το σπρευ το εχει και το leroy merlin, θα παω το απογευμα να το παρω.

μου ειπαν όμως ότι ειναι πολυ δυνατό, θα πρεπει να στειλω τα παιδιά βολτα για καμιά ώρα...

τα παιχνιδάκια τους που πιάσανε και αυτά μούχλα πώς να τα καθαρίσω? ή καλύτερα να τα πετάξω? επιασα ενα κουβαδάκι που εχουμε στο μπάνιο και το καθαρισα με ξύδι, μετά το εβαλα και στο πλυντήριο πιάτων, καθαρό φαίνεται, αλλά ειναι ασφαλές να το δώσω στα παιδιά? και το μπανάκι τους? αυτο το καθαρίζω συχνά και έλεγα θα την γλιτώσει, αλλά βρηκα μαυρίλα σε μια γωνίτσα... κι αυτό το καθαρισα με ξύδι, το σαπουνισα, το περασα και με οινοπνευμα... και πάλι το σκεφτομαι...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

αααχ τι προβλημα , εμενα εχει παραθυρο το μπανιο αλλά είχαν ανοιξει καποιοι αρμοί ακι εχω μουχλα σιγουρα πισω απο την ντουλάπα μας που ειναι στην κρεβατοκαμαρα μεσοτοιχια με το μπανιο ..και περιμενω να ανοιξει ο καιρός για να ξεκινησουμε να βγαλουμε την ντουλαπα και εχει ο θεος ...αφού πρωτα φτιαξουμε τα πλακακια .Η μουχλα είναι ότι χειροτερο . Εχω πληρωσει ρευμα λόγω του αεροθερμου μεχρι και μεσα στην ντουλαπα το βαζω ( αδεια ειναι εννοειται )

jHgFp3.png

Διαφημίσεις

ναι μωρέ, ειδες τι εγραψα πιο πάνω? αφηνω την πορτα της τουαλέτας ανοιχτή και ανοίγω και το παράθυρο στο δωμάτιο του μικρού, γιατί η κλιση της πόρτας ειναι προς τα εκει και όλοι οι ατμοί εκεί οδηγούνται. εχω και στο δωμάτιο του μικρού προβλημα (μα κάτω από το στρώμα της κούνιας??? πώς βρεθηκε εκει η μούχλα δε μπορώ να καταλάβω... και το στρώμα μας ειναι καθαρότατο, σχεδόν καινούριο, δεν ειναι κατουρημενο, εχω και το σχετικό υπόστρωμα που το πλενω καθε λίγο και λιγάκι).

ασε γιατι οταν το πειρα χαμαρι κ στα διδυμα επαθα σοκ!:shock:

δεν ειχα μαθει απο την μεγαλη κ το επαθα κ στα λικνα των διδυμων.

ξερεις τι νομιζω οτι επιβαρινει την κατασταση σε αυτο? η ιδια η υγρασια απο τα κορμακια των μωρων.

ξαναπηρα καινουργια στρωματα για τα διδυμα κ εβελα σελτε να πιανει οοοολο το στρωματακι, με πολυ καλο πλαστικο απο κατω κ δεν ξαναεβγαλαν μουχλα τα στρωματακια.:wink:

( οχι απο τα j.....bo δηλ, γιατι γλιστραγαν κ τα σεντονια με αυτα.)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Καλημέρα. Για το μπάνιο σου η αιτία είναι μάλλον η πολλή υγρασία. Θα πρέπει να σιγουρεύεσαι ότι έχει όσο το δυνατόν στεγνώσει μετά από μπάνιο, σφουγγάρισμα, πλυντήριο, κλπ. πριν κλείσεις την πόρτα του μπάνιου. Αν μπορείς άφηνέ την ανοιχτή.

Για τα υπνοδωμάτια, στα σημεία δίπλα στα κουφώματα, ή στα τοιχεία/κολώνες όταν δεν έχουν μονωθεί και γενικότερα δίπλα σε μέρη όπου δεν είναι καλά μονωμένα, δημιουργούνται "ευαίσθητες" περιοχές (θερμογέφυρες), τα οποία, από τη διαφορά θερμοκρασίας, συσσωρεύουν μούχλα (αυτό γίνεται συνήθως το χειμώνα). Είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσεις, ακριβώς γιατί δεν είναι πρόβλημα του τοίχου, όταν οφείλονται στα κουφώματα. Αν εμφανίζονται μούχλες και στα σημεία που έχει υποστήλωμα ή τοιχείο, εκεί μπορείς με κάποια μέθοδο του εμπορίου να το παλέψεις.

Τώρα, για το κρεβατάκι του παιδιού....τι να πω? μήπως βρίσκεται δίπλα σε εξωτερικό τοίχο, ο οποίος είναι τοιχείο και μεταφέρθηκε η μούχλα?

Kαλημέρα.Τελικά φαίνεται ότι πολύς κόσμος έχει μπάνια χωρίς παράθυρο.

Κι εμείς το ίδιο,μόνο που εμείς δεν μπορούμε να φύγουμε,γιατί είναι δικό μας.

Έχουμε βάλει εξαεριστήρες,αλλά δεν ξέρω πόσο δυνατοί είναι.Τους αφήνουμε και δουλεύουν ώρες,ιδιαίτερα μετά το μπάνιο.

'Exω πετσέτες παλιές (που είναι και πολύ πιο απορροφητικές από τις καινούριες) και τις χρησιμοποιώ σκουπίζοντας μπανιέρα και πλακάκια μετά το μπάνιο ή το βράδυ.Ποτέ δεν αφήνω πετσέτες υγρές,ακόμα και τα σφουγγάρια που πλενόμαστε τα κρεμάω να στεγνώσουν έξω.

Αφήνουμε την κοντινότερη μπαλκονόπορτα συνέχεια μισάνοιχτη ή και ολάνοιχτη(κλέφτες ..κοπιάστε!!) το καλοκαίρι και κάποιες ώρες το χειμώνα,μια χαραμάδα εννοείται να μην ξυλιάσει το σπίτι κι εμείς μαζί.

Πιστεύω ότι οφείλεται και στην κακή μόνωση όπως εξήγησε πολύ αναλυτικά παραπάνω και η Katrin .

Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε :-(

σε πρωτη φάση βάλε ένα φυτό στο μπάνιο το οποιο τραβάει την υγρασία και μετα το βγάζεις έξω....αφου τελειώσεις πριν κοιμηθούν τα παιδιά.....

είναι σίγουρο πως το σπίτι έχει μόνωση?

τα κουφώματα σου ειναι καινουργια......?

εμένα μου φαινεται πως γενικά το σπίτι αν δεν έχει μόνωση και αν κατοικοιθηκε βιαστικά και δεν πρόλαβαν να φυγουν όλες οι υγρασιές.....εκτός αν έχεις πρόβλημα διαρροής στα υδραυλικά σου.....και δεν το έχετε πάρει ειδηση........

φώναξε καλυτερα ενα συνεργειο για την μουχλα και μετα έναν μηχανικό για να δει που υπάρχει ακριβώς το προβλημα......

δεν έχει σημασία αν το σπίτι ειναι καινουργιο.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...