Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπερα σας, πηγα χθες στον παιδοτο xappyland που βρισκεται στην Δαβακη-1(περιβολακι-Νικαια) μπαινω λοιπον μεσα βλεπω σε ολα τα τραπεζακια πακετα με τσιγαρα,λεω δεν νομιζω να τα αναψουν οι μαμαδες αλλωστε τα παιδια τους εχουν εκει(να σημειωθει οτι το κτιριο ειναι χαμηλοταβανο)παμε λοιπον να βαλουμε μεσα το κοριτσακι μας (το οποιο ειναι 2 χρονων) παρεπιπτοντως γινοτανε χαμος απο παιδια μεσα, γυρω στα 25,καθως λοιπον ανοιγουμε την πορτα πεταγεται μια απο τις κοπελες και λεει ειναι μικρη δεν κανει.

Τοτε λεω και εγω στον αντρα μου να ακυρωσουμε την παραγγελεια και να φυγουμε και ξεφνικα ως δια μαγειας το παιδι μου μεγαλωσε και επιτρεποταν(εν το μεταξυ εχουμε αρχισει και φορτωνουμε)μπαινει μεσα την χτυπαει ενα παιδακι και παω και λεω στις κοπελες οπου η μια ηταν καλη αλλα με τοσα παιδια δεν μπορει να ειναι και θεος.

-Κοπελια σε πληρωνουν για ν στεκεσαι να παιζεις το αχτενηστο μαλλακι σου και να μασας τσιχλα?

Η απαντηση? -Ε! και τι να κανω...?εχω κουραστει!

ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!!

Περιττο να πω οτι η αιθουσα ειχε γινει τεκες σε διαρκεια ουτε μιας ωρας...

Και παιδια δεν περνανε 5 λεπτακια,ακουω φωνες στα μπαλακια....ποδοπατουσαν ενα κοριτσακι γυρω στα 5 οταν βγηκε το κακομοιρο ηταν κατακοκκινο με λιγοτερη τουφα μαλλιων και δεν μπορουσε να παρει ανασα απο το κλαμα.ΕΛΕΟΣ!!!!

Αμεσως φυγαμε και πριν φυγουμε μας λεει μια κοπελα: καρτουλα θελετε στις 9 επισκεψεις η μια δωρο.

Και απανταμε δεν ξανα παμε σε Μ.......Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Δυστυχως δεν εκπλησσομαι.Οι παιδοτοποι πλεον μεταφραζονται ως η κοτα με τα χρυσα αβγα και ο καθε ασχετος μας χρεωνει ο,τι του κατεβει χωρις να εχει τις βασικες καν παροχες.Φανταζομαι στο χερι μας ειναι να κανουμε σωστες επιλογες , ο καλος παιδοτοπος απο την αρχη φαινεται.

Στη θεση σας παντως θ' αντιδρουσα πιο εντονα, χαρα στο κουραγιο σας!

Αισχος δε λες τιποτα.... :evil::evil::evil:

Λιγα τα ψωμια τους ομως...απο 1/1/2010 που

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ θα απαγορευθει το καπνισμα να δω ολοι αυτοι οι αμορφωτοι τι θα κανουν!!!!!!

Τελος.... δεν υπαρχουν παιδοτοποι της προκοπης εκτος απο λιγες ελαχιστες εξαιρεσεις... :?

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Καπνισμα σε παιδοτοπο????? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!! Δεν υπαρχει περιπτωση να πεσω σε κατι τετοιο και να μη τους κανω παραπονα.....καταγγελια πρεπει να γινεται!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και λίγα λέμε!

Πριν λίγο καιρό πήγαμε σε παιδότοπο σε κάτι γεννέθλια.........λοιπον, καθήσαμε μισή ώρα με το ρολόι(ισα ισα να κοπεί η τούρτα)και φύγαμε. Όταν πήγαμε σπίτι βρωμοκοπούσαμε τσιγαρίλα λες και βγήκαμε από κανένα παλιοκαφενέ. Τι να πω? :mad::mad:

Διαφημίσεις

Πρεπει οταν πατε σε ενα παιδοτοπο και καπνιζουν να ζητησετε συγνωμη απο αυτους που σας καλεσαν, να αφησετε το δωρο και να φυγετε λεγοντας οτι δεν μπορειτε να μεινετε με καπνιζοντες......ετσι μπορει να βαλουν μυαλο........Δλδ δεν ντρεπονται αυτοι που καπνιζουν σε παιδοτοπο και ντρεπομαστε οσοι θελουμε να προφυλαξουμε τα παιδια μας? Αν δεν κανουμε παραπονα δεν προκειται να βελτιωθει τιποτα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Με αυτα που διαβαζω εχω φριξει!

Μακαρι ακομη και με βουρδουλα να εφαρμοστει ο νεος νομος που θα απαγορευει το καπνισμα σε ολους τους κλειστους χωρος απο τον Γεναρη του 2010, οπως σε ολα τα κρατη του δυτικου κοσμου.

Κατι τετοια με κανουν ρατσιστρια! :evil:

Μα σε παιδοτοπο?!?!?!?!?!?!? :?

Καλησπερα!!!Ξερω παρα πολυ καλα πως το καπνισμα απαγορευεται σε ολους τους χωρους του παιδοτοπου.

Και ειναι λογικο!!!!

Την επομενη φορα,απλα ενημερωστε τον παιδοτοπο οτι το γνωριζετε και περιμενετε μεχρι να πει σε ολους τους καπνιζοντες να περασουν εξω για να καπνισουν.Δεν ειναι φυσιολογικο να φευγουν οι μη καπνιζοντες και αυτοι που απλα σεβονται την υγεια τον παιδιων τους και δεν καπνιζουν στον χωρο που αναπνεουν αυτα,και να μενουν αυτοι που παρανομουν :shock::shock::shock:

Ο παιδοτοπος δεν ειναι μπαρ!!!!ειναιΠΑΙΔΟτοπος!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το εχω γραψει και θα το ξαναγραψω ειναι πα-ρα-νο-μο απαιτηστε το δικαιωμα σας!!!!!!!!!!!!!!

Το πιο σημαντικό που δεν σκέφτονται ουτοί οι "γονείς" είναι οτι τα παιδιά την ώρα που αρχίζουν το παιχνίδι πηγαίνοντας πάνω κάτω, ανοίγουν τα πνευμόνια τους και ουσιαστικά καπνίζουν μαζί με τους γονείς. Στη γειτονιά μου έχει ένα παιδότοπο που κάθε φορά που παιρνάμε είναι γονείς μέσα που καπνίζουν και έχουν την εντύπωση οτι με ένα ιονιστή καθάρισαν. Δεν λέω τίποτα γιατί η μικρή μας είναι μικρή ακόμα για παιδότοπο αλλά θα έκανα φασαρία αν δεν με σταμάταγε ο άντρας μου...αίσχος πραγαματικά. :mad::mad::mad:

• 2 weeks later...

Φανταζομαι οτι επειδη ειναι δυσκολο ο Ελληνας να μην καπνίσει οταν θα βγει τη βολτα του (εστω για παιδοτοπο) παλι θα βρεθει ενα παραθυρακι.. Πχ θα καλείτε ο καθε καταστηματαρχης να χαρακτηρισει εξ αρχης αν θελει ο χωρος του να φιλοξενει καπνίζοντες ή μη και αν θελει να φιλοξενει καπνίζοντες θα παιρνει μια ειδικη αδεια για την οποία θα πληρωνει καποιο αντίτιμο στο αχορταγο ελληνικο δημόσιο και το θεμα θα λυθει ετσι.

ή από την αλλη και εφόσον θα επιτρεπεται το καπνισμα στους εξωτερικους χωρους ενως μαγαζιου φανταζομαι πως θα ειναι τα μαγαζια απο το 2010 και μετα.. Ο εσωτερικος χωρος θα βρισκεται στο πίσω μερος του μαγαζιου και ΟΛΟΟΟΟΟΟ το υπολοιπο μαγαζι θα ειναι "εξωτερικός χωρος" πχ εχετε δει τα τα μαγαζια στο μικρολίμανο πως τα κανουν? Που απ΄οτι φανταζομαι προετοιμαζονται να υποδεχτουν το 2010? σχεδον ολο το μαγαζι ειναι εξωτερικος χωρος και υπαρχει και ενα μικρο μερος που ειναι εσωτερικος..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κορίτσια είμαι καπνίστρια 13 χρόνια (με εξαίρεση φυσικά τους μήνες της εγκυμοσύνης μου). Θεωρώ απαράδεκτο να καπνίζουμε σε χώρους που λειτουργούν για παιδιά (!!!). Μα ρε γμτ, θεωρούσα ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα.... Η μήπως τελικά δεν είναι??? :roll::roll::roll:

Κορίτσια είμαι καπνίστρια 13 χρόνια (με εξαίρεση φυσικά τους μήνες της εγκυμοσύνης μου). Θεωρώ απαράδεκτο να καπνίζουμε σε χώρους που λειτουργούν για παιδιά (!!!). Μα ρε γμτ, θεωρούσα ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα.... Η μήπως τελικά δεν είναι??? :roll::roll::roll:

Μαλλον δεν ειναι...για ολους δυστυχως... :roll::roll:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Αγαπητές φίλες,

Ζούμε σε μία χώρα που οι καπνιτές έχουν ΜΟΝΟ δικαιώματα. Καπνίζουν όποτε θέλουν, όπου θέλουν, μπροστά σε όποιον θέλουν, δεν ζητούν ποτέ την άδειά σου (δεν περνά καν από το μυαλό τους να ζητήσουν άδεια), δεν σέβονται ούτε εγκυμοσύνη, ούτε παιδιά και όλοι αυτοί που δεν καπνίζουν υφίστανται ένα είδος "φασισμού" και "τρομοκρατίας". Φοβόμαστε να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας και των παιδιών μας για οξυγόνο. Υπάρχει τέτοιο κλίμα σιωπηρής αποδοχής προς τους καπνιστές, που φοβόμαστε να ζητήσουμε από κάποιον να σβήσει το τσιγάρο του επειδή μας ενοχλεί.

Όσες φορές το επιχείρησα σε κλειστούς χωρους με παιδιά εισέπραξα καταρχήν βλέματα αποδοκιμασίας, και αντιμετωπίσθηκα ως υστερική μάνα. Κάποια κυρία μια φορά με ρώτησε αν είναι το πρώτο μου (παιδί) και όταν απάντησα καταφατικά, κούνησε το κεφάλι και είπε με συμπόνια: " Α, γι' αυτό!"

Δηλαδή είμαι υπερπροστατευτική επειδή έχω ένα παιδί, ενώ αν είχα π.χ. 3 θα τα άφηνα να καπνίζουν ναργιλέ; Έλεος...

Η δικαιολογία όπτι δεν μπορούν να μείνουν ούτε ώρα χωρίς τσιγάρο δεν στέκει. Μπορούν αλλά δεν το θεωρούν απαραίτητο να μην σε "ντουμανιάσουν". Και σας μιλώ όχι μόνο σαν μάνα αλλά και σαν πρώην καπνίστρια ( έχω κόψει το τσιγάρο εδώ και 1,5 χρόνο). Δεν ειχα καπνίσει ποτέ σε σπίτια φίλων που είχαν παιδιά (έβγαινα στο μπαλκόνι), αν και οι ίδιοι καπνίζαν στο καθιστικό τους ( και καλά μπροστά στο τζάκι). Πολλές φορές οι καπνιστές δεν σέβονται οι ίδιοι τα παιδιά τους .

Βρήκα αυτά στο διαδίκτυο. Ρίξτε μια ματιά:

Παθητικό κάπνισμα ...εξ αποστάσεως!

...... Ακόμα και αν οι γονείς καπνίζουν έξω από το σπίτι, τα παιδιά συνεχίζουν να εκτίθενται στην νικοτίνη! Οι κίνδυνοι του παθητικού καπνίσματος δεν φαίνεται να εξαλείφονται για τα παιδιά ακόμα και όταν οι γονείς τους έχουν αποφασίσει να μην καπνίζουν μέσα στο σπίτι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα...!

Η νικοτίνη, σημαντικό συστατικό του εμπνεόμενου καπνού, μπορεί να ανιχνευθεί στη σκόνη, αλλά και τον αέρα, μέσα στα σπίτια των καπνιστών, ακόμα και αν οι τελευταίοι δεν καπνίζουν μέσα σε αυτά.

Ο καπνός ταξιδεύει μαζί σας όταν επιστρέφετε στο σπίτι!

Τα παιδιά σε σπίτια όπου υπάρχουν ίχνη νικοτίνης έχουν μέχρι και οκτώ φορές μεγαλύτερη ποσότητα νικοτίνης στον οργανισμό τους από τα παιδιά των μη-καπνιστών.

Αν και τα επίπεδα νικοτίνης είναι αρκετά χαμηλά, σε σχέση κυρίως με τα παιδιά των οποίων οι γονείς επιλέγουν να καπνίζουν μέσα στο οικογενειακό σπίτι, δεν παύουν να είναι ανησυχητικά.

Ο κυριότερος παράγοντας -εκτός της τάσης μίμησης των ανηλίκων- είναι ότι η νικοτίνη που εισέρχεται στον οργανισμό αθροίζεται με τις ήδη υπάρχουσες ποσότητες, γεγονός το οποίο κάνει επίσης τα παιδιά πιο επιρρεπή στο κάπνισμα.

Εκτός όμως αυτού του προβλήματος, τα αυξημένα επίπεδα της ουσίας στον οργανισμού μπορούν να προκαλέσουν και σχετικά προβλήματα, όπως το βρεφικό σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ή το άσθμα.

Αόρατη απειλή

Όσο προσεκτικοί και αν είναι οι γονείς, τα στοιχεία του καπνού «ταξιδεύουν» στα μαλλιά και τα ρούχα τους όταν εκείνοι επιστρέφουν στην «εστία».

Τα μόρια τότε μπορούν να απελευθερωθούν στον αέρα, καθώς ο καπνιστής κρεμάει τα ρούχα του, ή χτενίζει τα μαλλιά του.

Όσοι γονείς πιστεύουν ότι προστατεύουν πλήρως τα παιδιά τους όταν καπνίζουν έξω από το σπίτι μόνο, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν

Το αποτέλεσμα είναι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να είναι εκτεθειμένα στις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος, ακόμα και αν ο καπνιστής θεωρεί ότι έχει λάβει τα κατάλληλα «προληπτικά μέτρα».

Τα νήπια είναι η ομάδα εκείνη του πληθυσμού που κινδυνεύει περισσότερο στην προκειμένη περίπτωση, καθώς περνούν στο σπίτι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, αλλά και με δεδομένο ότι έχουν το συνήθειο να βάζουν στο στόμα τους αντικείμενα όπου πιθανότατα υπάρχει σκόνη «μολυσμένη» με τα στοιχεία νικοτίνης.

H σκόνη -καθώς τις περισσότερες φορές απλά ανακινείται αλλά δεν καθαρίζεται- ίσως παραμείνει σε χαλιά ή κουρτίνες ακόμα και μετά το πέρας πολλών μηνών.

Oι γονείς μπορούν κάπως να προφυλάξουν τα παιδιά τους από το παθητικό κάπνισμα αν εξασκούν τη συνήθειά τους έξω από το οικογενειακό σπίτι.

«Όμως θα έκαναν λάθος (οι γονείς) αν πίστευαν ότι αυτό θα προστατεύσει πλήρως τα παιδιά τους από την έκθεση (στον καπνό)» .

--> «Παθητικοί καπνιστές» είναι τρία στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη πνευμονολόγων από το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ».

---> Όπως αναφέρει το Βήμα, τα παιδιά υπόκεινται σε αυτή την κατάσταση καθώς ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους καπνίζει μανιωδώς. Εκτός αυτού, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που οι γονείς γνωρίζουν πως το παιδί πάσχει από κάποιο χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, εκείνοι συνεχίζουν να καπνίζουν. Η μελέτη αποκαλύπτει πως το ποσοστό των καπνιστών γονέων όχι μόνο δεν μειώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά σημείωσε αύξηση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες που κατοικούν στην Αθήνα.

--> Ο αερισμός ενός δωματίου γεμάτο καπνό ελαχιστοποιεί τη μυρωδιά του καπνού, αλλά μόνον μερικώς εξαλείφει τα χημικά συστατικά από τα οποία αποτελείται ο καπνός. Η ποιότητα του αέρα σε ένα δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν ένας καπνιστής, παραμένει κακή για πολύ χρόνο μετά την αναχώρηση του καπνιστή.

--> Το παιδί δεν έχει επίγνωση του κινδύνου που εγκυμονεί το κάπνισμα και δεν θα προσπαθήσει να προστατευτεί από αυτό. Ένα παιδί που ξοδεύει το 80% του χρόνου του σε περιορισμένους χώρους και εισπνέει καπνό θα αναπτύξει συνήθεια και, αργότερα, εξάρτηση. Ο καπνός περιέχει περισσότερα από 4.000 προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία είναι τοξικά, και 40 καρκινογενείς ουσίες τις οποίες εισπνέει ο καπνιστής και οι γύρω του.

Αυτό ήταν ένα δείγμα μόνο όσων μελετών έχουν γίνει για το παθητικό κάπνισμα. Αλλά στη χώρα του "Έλα μωρέ πως κάνεις έτσι" όλα αυτά θα είναι μόνο θέμα για συζήτηση σε forum ψαγμένων και όχι για εφαρμογή στην καθημερινότητα.

Με στεναχωρεί το πόσο ανάγωγοι είμαστε σαν λαός

Ένας καπνιστής έχει επιλέξει το θάνατό του

Δεν εχει όμως το δικαιώμα να επιβάλλει τις δικές του επιλογές στους άλλους ανθρώπους .

Για το καλό των παιδιών μας τουλάχιστον πρέπει να απαιτούμε να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Συγχωρείστε το πάθος ενός πρωην καπνιστή

40+mama

.pngy3DLp3.png

Θα το ξαναπω το καπνισμα απαγορευεται στους παιδοτοπους.

Οχι Θα απαγορευτει το 2010.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ τουλαχιστον εδω και 2 χρονια που εχω τον παιδοτοπο.

Το ξερουμε πολυ καλα ολοι οσοι εχουμε παιδοτοπους.Γι'αυτο εγραψα ολα τα παραπανω.Δεν υπαρχει κανενα παραθυρακι ο νομος ειναι ξεκαθαρος.

Ρε κορίτσια στο ταχυδρομείο της Ακρόπολης που πάω συχνά για τα γράμματα της δουλειάς ειναι μια ταμείας που καπνίζει σαν φουγάρο μέσα στη μούρη σου...και όποιος μπαίνει για δουλειές κτλ την βλέπει να καπνίζει και ανάβει κι αυτός!!!!!!!!!!!!!!!!

Μια φορά κόντεψα να κάνω εμετό τους κοίταγα καλά καλά αλλά τα ζώα μου αργά.......ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

και εγω υπηρξα καποτε ,καπνιστρια αλλα το καπνισμα στους παιδοτοπους θεωρω οτι ειναι απαραδεκτο.ειναι χωροι για τα παιδια και μονο .Η καθεμια καπνιστρια ας κανει ντεκε το σπιτι της αν δεν νιωθει τυψεις για το παιδι τη;

• 8 months later...