Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ???

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Βλέπω ότι η βοήθεια σας είναι πολύτιμη και γι'αυτό θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας και για ένα δίκο μου πρόβλημα.

Η μπέμπα μου είναι 16 ημέρων και μέχρι και τώρα θηλάζω αποκλειστικά..

Το πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστεί να κάνω μια εγχείρηση την άλλη εβδομάδα και δεν θα μπορώ να θηλάσω για 2-3 μέρες...

Μίλησα με τη μαία και μου πρότεινε να αποθηκεύσω γάλα με θήλαστρο για αυτές τις μέρες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι από τη μέρα που ξεκίνησα την αποθήκευση η μπέμπα μου ζητάει συνέχεια το στήθος μου..σαν να μην χορταίνει..

έτσι αναγκάστικα να της δώσω απο το αποθηκευμένο που θα χρειαζόμουν εκείνες τις μέρες..

Φοβάμαι ότι δεν της φτάνει το γάλα μου και γι'αυτό ζητάει συνέχεια..

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα μου μείνει καθόλου αποθηκευμένο για τις μέρες του χειρουργίου...

Τι μου προτείνετε να κάνω???

Να της δώσω ξένο για τις 2 αυτές μέρες ή όχι???

Διαφημίσεις

υπαρχουν διαφορα θεματα εδω. Αρχικα, η εγχειπηση δε μπορει να περιμενει 3-4 εβδομαδες για να μεγαλωσει το μωρο λιγο και να μη παθει συγχηση θηλων;

Δευτερο, νομιζω, (ας μας πουν και οι πιο ενημερωμενες) οτι κανεις λαθος να της δινεις το αποθηκευμενο γαλα, ασ΄την στο στηθος σου οσο θελει, αν εχουν μεγαλωσει οι αναγκες της σε ποσοτητα τοτε σε το στηθος θα το αντιληφθει συντομα και θα παραγει πιο πολυ, αν της δινεις το αποθηκευμενο τοτε κινδυνευεις με μειωση παραγωγης.

Οσον αφορα τις μερες που θα λειπεις, μια χαρα θα ειναι το παιδι με το ξενο, το σημαντικο ειναι να συνεχισεις εσυ να αντλεις για να μη μειωθει η παραωγη/παθεις μαστιτιδα κλπ κλπ

Παντως (αν και ο δικος μου δεν ειχε προβλημα) πολλα μωρακια τοσο μικρα μπερδευονται αν τους δινεις μπιμπερο και μετα αρνουνται το στηθος (διοτι εχουν καταλαβει οτι υπαρχει πιο... τεμπελικος τροπος να χορτασουν :wink: )

Περαστικα σου, ευχομαι ολα να πανε καλα

Καταρχάς σ' ευχαριστώ πολύ...

Δυστυχώς travellingmum μου δεν μπορεί να περιμένει..η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να το καθυστερήσω αλλά δεν έγινε τίποτα..

Τις πρώτες μέρες προσπάθησα να μην της δώσω το αποθηκευμένο..αλλά καθόταν στο στήθος μου πολλές ώρες..με αποτέλεσμα να κουράζετε και αυτή και εγώ..

έτσι αναγκαστικά της το έδωσα..

Η αλήθεια είναι ότι έχω τύψεις για το ξένο..φοβάμαι μήπως δεν το δεχθεί...έχω ήδη προμηθευτεί ένα ειδικό μπουκάλι για να μην πάθει σύγχυση θηλών..μου το πρότεινε η μαία μου για να της δίνω το αποθηκευμένο...

Εκείνες τις μέρες θα πάρω μαζί μου και το θήλαστρο να το αφαιρώ γιατί εκτός των άλλων παίρνω και αντιβιώση γιατί μάλλον το πήγαινα για μαστίτιδα...

Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να πιεί το ξένο και μετά να μην θέλει το δικό μου???

Τις πρώτες μέρες προσπάθησα να μην της δώσω το αποθηκευμένο..αλλά καθόταν στο στήθος μου πολλές ώρες..με αποτέλεσμα να κουράζετε και αυτή και εγώ.. έτσι αναγκαστικά της το έδωσα..

Προφανώς, οι αντλήσεις γίνονταν σε βάρος των θηλασμών γι' αυτό το μωρό ζητούσε συνέχεια το στήθος, φαινόταν ότι δεν χόρταινε και καλώς της έδωσες το αποθηκευμένο.

Εκείνες τις μέρες θα πάρω μαζί μου και το θήλαστρο να το αφαιρώ γιατί εκτός των άλλων παίρνω και αντιβιώση γιατί μάλλον το πήγαινα για μαστίτιδα...

Τι αντιβίωση παίρνεις και δεν είναι συμβατή με το θηλασμό; Θα ζητήσεις από το γιατρό να πάρεις μόνο ό,τι είναι συμβατό με θηλασμό (εκτός αν δεν υπάρχει αντίστοιχο φάρμακο, που είναι λίγο απίθανο). Έτσι το γάλα σου δεν θα το πετάς, θα το δίνεις στο μωρό σου.

Η αλήθεια είναι ότι έχω τύψεις για το ξένο..φοβάμαι μήπως δεν το δεχθεί...έχω ήδη προμηθευτεί ένα ειδικό μπουκάλι για να μην πάθει σύγχυση θηλών..μου το πρότεινε η μαία μου για να της δίνω το αποθηκευμένο...

Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να πιεί το ξένο και μετά να μην θέλει το δικό μου???

Το πρόβλημα είναι (α) να διατηρήσεις την παραγωγή σου και (β) να μην αρνηθεί το μωρό με την επιστροφή σου το στήθος (αυτό δεν γίνεται λόγω του ότι δοκίμασε ξένο γάλα αλλά λόγω της απουσίας της επαφής με τη μαμά και το στήθος).

Μπορείς να πάρεις το μωρό μαζί σου; Μην σου φαίνεται αδύνατο αν δεν το ψάξεις διεξοδικά. Σε χειρουργική κλινική τα μικρόβια είναι ελάχιστα και το μωρό δεν κινδυνεύει να μείνει μαζί σου στο θάλαμο. Με το που θα συνέλθεις από τη νάρκωση μπορείς να θηλάσεις. Θα έχεις συνοδό μαζί σου να σε βοηθά.

Για το μωρό θα είναι καλύτερα να μην σε χάσει για κάποια 24ωρα - η απουσία σου είναι χειρότερη για το μωρό από το ξένο γάλα που ίσως χρειαστεί να πάρει.

Αν δεν μπορείς να πάρεις το μωρό μαζί σου, μπορεί να στο φέρνει κάποιος να το θηλάζεις, έστω κάποιες φορές; (κυρίως για να μην χάνει την επαφή με το στήθος).

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχεις το μωρό συνέχεια μαζί σου, νοίκιασε νοσοκομειακό θήλαστρο για τις μέρες που θα λείπεις και άντλησε κατά τη νοσηλεία σου όσο περισσότερο (σε φορές, όχι δάρκεια τη φορά) μπορείς, για 10-15 λεπτά (με το σύστημα διπλής άντλησης). Έτσι θα διατηρήσεις τη γαλουχία σου και θα στέλνεις στο σπίτι το γάλα για το μωρό - αν δεν φτάνει, θα δίνουν συμπλήρωμα ξένο.

Δευτερο, νομιζω, (ας μας πουν και οι πιο ενημερωμενες) οτι κανεις λαθος να της δινεις το αποθηκευμενο γαλα, ασ΄την στο στηθος σου οσο θελει, αν εχουν μεγαλωσει οι αναγκες της σε ποσοτητα τοτε σε το στηθος θα το αντιληφθει συντομα και θα παραγει πιο πολυ, αν της δινεις το αποθηκευμενο τοτε κινδυνευεις με μειωση παραγωγης.

Αυτό που λες, δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση (ισχύει, υπό άλλες συνθήκες). Εδώ, η γαλουχία δεν είναι εγκατεστημένη, άρα η παραγωγή ακόμα ρυθμίζεται, το μωρό έχει ανάγκη τους συνεχείς θηλασμούς και η μαμά δεν έχει την πολυτέλεια να αφαιρεί κάποια ποσότητα μέσα στην ημέρα και να την αποθηκεύει: γι' αυτό λέω παραπάνω ότι οι αντλήσεις εδώ έγιναν σε βάρος του θηλασμού. Φάνηκε αυτό από το ότι το μωρό έγινε ανήσυχο και καλώς δόθηκε (πίσω) το αντλημένο γάλα. Το μωρό στη φάση αυτή καταβάλλει την προσπάθειά του για να φτιάξει την παραγωγή - δεν μπορεί να καταβάλλει υπερπροσπάθεια για να καλύψει την παραγωγή του 24ωρου και κάτι ακόμα για ...τις επόμενες μέρες...

Διαφημίσεις

Μάλλον κάτι τέτοιο έγινε EvaMD. Δεν μπορούσα να τη βλέπω να παιδευεται έτσι..

Σχετικά με την αντιβίωση ρώτησα και είναι συμβατή με το θηλασμό...

Δεν θα μπορέσω να θηλάσω μου είπαν τη μέρα του χειρουργίου και την επόμενη λόγω της νάρκωσης...

Δυστυχώς EvaMD μου δεν θα μπορέσω να την έχω μαζί μου εκείνες τις μέρες...και αυτό είναι που με στεναχωρεί και περισσότερο...

Μάλλον κάτι τέτοιο έγινε EvaMD. Δεν μπορούσα να τη βλέπω να παιδευεται έτσι..

Σχετικά με την αντιβίωση ρώτησα και είναι συμβατή με το θηλασμό...

Δεν θα μπορέσω να θηλάσω μου είπαν τη μέρα του χειρουργίου και την επόμενη λόγω της νάρκωσης...

Δυστυχώς EvaMD μου δεν θα μπορέσω να την έχω μαζί μου εκείνες τις μέρες...και αυτό είναι που με στεναχωρεί και περισσότερο...

Προσπάθησε να μιλήσεις από πριν απευθείας με τον αναισθησιολόγο - σχεδόν όλες οι ναρκώσεις είναι συμβατές με το θηλασμό: το ίδιο γίνεται και στις καισαρικές ακόμα και με γενική νάρκωση.

Εκτός αν πρόκειται για τόσο βαρύ χειρουργείο και εννοούν ότι θα είσαι πολύ επηρεασμένη από τη νάρκωση ώστε να μην μπορείς να κρατήσεις το μωρό. Σ' αυτή την περίπτωση μπορείς να ζητήσεις να σε βοηθήσουν να αντλήσεις: υπήρξε μαμά που έκανε εγχείριση βηματοδότη κοντά στις 40 μέρες από τη γέννα της και οι νοσοκόμες της κλινικής (καρδιολογικής) τής έκαναν τις αντλήσεις μέχρι να μπορεί να της κάνει η ίδια!

Εξάλλου είναι σημαντικό να αντλήσεις με κάποιο τρόπο για να μην πάθεις μαστίτιδα (ειδικά αν έχεις ήδη φτάσει πολύ κοντά, όπως λες παραπάνω): πώς θα αντέξει το στήθος σου 2 μέρες χωρίς άντληση;;

γειά σου & από εμένα... κατ'αρχάς να χαίρεσαι το μωρό σου & καλή επιτυχία για την επέμβασή σου. νομίζω ότι το μωρό σου επηρρεάζεται κάπως & από τη δική σου αναστάτωση... & είναι λογικό! είστε άμεσα συνδεδεμένοι ψυχικά άλλωστε! εγώ χρειάστηκε να δώσω ξένο γάλα στο μωρό μου, όταν ήταν όμως 4 σχεδόν μηνών, λόγω λοίμωξης με 40 πυρετό & αφού αναγκάστηκα να τον δώσω στις μαμάδες για κάποιες μέρες. είχα τόσο αφυδατωθεί που ούτε να βγάλω ούτε να θηλάσω μπορούσα. ευτυχώς βέβαια ήταν καλόβολος & δε βγήκαμε εκτός προγράμματος. είχα όμως πολύ καλή ψυχολογία & θέληση & η παιδίατρος ενθουσιάστηκε όταν μόλις έπεσε ο πυρετός θέλησα να επιστρέψω στο θηλασμό & σιγά σιγά εδραιώθηκε εκ νέου ο αποκλειστικός θηλασμός, χωρίς προβλήματα. πιστεύω λοιπόν (γιατί σε ζάλησα με τα δικά μου) ότι όλα θα πάνε καλά, αρκεί να είσαι ήρεμη & θετική

εγώ χρειάστηκε να δώσω ξένο γάλα στο μωρό μου, όταν ήταν όμως 4 σχεδόν μηνών, λόγω λοίμωξης με 40 πυρετό & αφού αναγκάστηκα να τον δώσω στις μαμάδες για κάποιες μέρες. είχα τόσο αφυδατωθεί που ούτε να βγάλω ούτε να θηλάσω μπορούσα.

Με αφορμή αυτό που γράφεις θέλω να πω, για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις σε νέες μαμάδες, ότι λοίμωξη της μαμάς ή/και πυρετός δεν αποτελούν αντένδειξη για τον θηλασμό ούτε και λόγο απομάκρυνσης του μωρού από τη μαμά προκειμένου να μην κολλήσει. Αντίθετα, ο συνεχισμός του θηλασμού όταν η μαμά είναι άρρωστη δίνει στο μωρό έτοιμα αντισώματα ώστε να μην κολλήσει κι εκείνο από την ασθένεια που περνά η μαμά ή να την περάσει ήπια.

Φυσικά αν είχες φτάσει σε σημείο αφυδάτωσης και σωματικής εξάντλησης ώστε να μην έχεις τη δύναμη ούτε ξαπλωμένη να θηλάσεις είναι σεβαστό.

POST EDIT: τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν ο θηλασμός έχει εδραιωθεί και η μαμά θηλάζει ήδη για 4 μήνες. Όταν είμαστε ακόμα στις 20 περίπου μέρες, ο θηλασμός μπορεί να κινδυνεύσει σοβαρά από διακοπή ακόμα και 2-3 ημερών - δυστυχώς εδώ δεν αρκεί μόνο η καλή διάθεση...

νομίζω ότι η ιδέα της evamd σχετικά με τον αναισθησιολόγο είναι η καλύτερη, όντως η αναισθησία που χρησιμοποιείται πλέον δεν επηρρεάζει το θηλασμό. οπότε μίλα μαζί του, όσο είναι νωρίς ακόμα, μη χάσεις άδικα μέρες θηλασμού του μωρού σου! & πάλι καλή επιτυχία & ταχεία ανάρρωση!

Διαφημίσεις

Με αφορμή αυτό που γράφεις θέλω να πω, για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις σε νέες μαμάδες, ότι λοίμωξη της μαμάς ή/και πυρετός δεν αποτελούν αντένδειξη για τον θηλασμό ούτε και λόγο απομάκρυνσης του μωρού από τη μαμά προκειμένου να μην κολλήσει. Αντίθετα, ο συνεχισμός του θηλασμού όταν η μαμά είναι άρρωστη δίνει στο μωρό έτοιμα αντισώματα ώστε να μην κολλήσει κι εκείνο από την ασθένεια που περνά η μαμά ή να την περάσει ήπια.

Φυσικά αν είχες φτάσει σε σημείο αφυδάτωσης και σωματικής εξάντλησης ώστε να μην έχεις τη δύναμη ούτε ξαπλωμένη να θηλάσεις είναι σεβαστό.

POST EDIT: τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν ο θηλασμός έχει εδραιωθεί και η μαμά θηλάζει ήδη για 4 μήνες. Όταν είμαστε ακόμα στις 20 περίπου μέρες, ο θηλασμός μπορεί να κινδυνεύσει σοβαρά από διακοπή ακόμα και 2-3 ημερών - δυστυχώς εδώ δεν αρκεί μόνο η καλή διάθεση...

έχεις απόλυτο δίκιο & στις 2 παρατηρήσεις σου, γι' αυτό έκανα & τις διευκρινήσεις σχετικά με την κατάστασή μου, αλλά & την ηλικία του μικρού μου. ωστόσο καλά & το επισήμανες γιατί δε θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να γίνει παρανόηση!

έχεις απόλυτο δίκιο & στις 2 παρατηρήσεις σου, γι' αυτό έκανα & τις διευκρινήσεις σχετικά με την κατάστασή μου, αλλά & την ηλικία του μικρού μου. ωστόσο καλά & το επισήμανες γιατί δε θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να γίνει παρανόηση!

Ναι, σε διάβασα προσεκτικά :P Απλά μια νέα μαμά (άπειρη σε θέματα θηλασμού), μπορεί να μην καταλάβει ακριβώς τι εννοούσες και είπα να το κάνω νιανια! (εξάλλου, επανάληψη, μήτηρ μαθήσεως :wink:)

Ναι, σε διάβασα προσεκτικά :P Απλά μια νέα μαμά (άπειρη σε θέματα θηλασμού), μπορεί να μην καταλάβει ακριβώς τι εννοούσες και είπα να το κάνω νιανια! (εξάλλου, επανάληψη, μήτηρ μαθήσεως :wink:)

για τον ίδιο λόγο σ'ευχαριστώ πραγματικά, με κάθε ειλικρίνεια. συνήθως λόγω παιδιών, γράφω πολύ βιαστικά & καμμιά φορά δεν προλαβαίνω καν να το ξαναδιαβάσω. όπως τώρα που φωνάζει η μικρή, οπότε καληνύχτα.

Προσπάθησε να μιλήσεις από πριν απευθείας με τον αναισθησιολόγο - σχεδόν όλες οι ναρκώσεις είναι συμβατές με το θηλασμό: το ίδιο γίνεται και στις καισαρικές ακόμα και με γενική νάρκωση.

Εκτός αν πρόκειται για τόσο βαρύ χειρουργείο και εννοούν ότι θα είσαι πολύ επηρεασμένη από τη νάρκωση ώστε να μην μπορείς να κρατήσεις το μωρό. Σ' αυτή την περίπτωση μπορείς να ζητήσεις να σε βοηθήσουν να αντλήσεις: υπήρξε μαμά που έκανε εγχείριση βηματοδότη κοντά στις 40 μέρες από τη γέννα της και οι νοσοκόμες της κλινικής (καρδιολογικής) τής έκαναν τις αντλήσεις μέχρι να μπορεί να της κάνει η ίδια!

Εξάλλου είναι σημαντικό να αντλήσεις με κάποιο τρόπο για να μην πάθεις μαστίτιδα (ειδικά αν έχεις ήδη φτάσει πολύ κοντά, όπως λες παραπάνω): πώς θα αντέξει το στήθος σου 2 μέρες χωρίς άντληση;;

Δεν το είχα σκεφτεί...θα το κάνω..ευχαριστώ..θα ρωτήσω τον αναισθησιολόγο....η επέμβαση η δική μου δεν είναι και τόσο σοβαρή αλλά δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορώ να καθυστερήσω ή αποφύγω...

Έχω ήδη νοικιάσει θήλαστρο για να το αφαιρώ...ευχομαι να μην ταλαιπωρηθώ τόσο ώστε να μην μπορώ να αντλήσω..

γειά σου & από εμένα... κατ'αρχάς να χαίρεσαι το μωρό σου & καλή επιτυχία για την επέμβασή σου. νομίζω ότι το μωρό σου επηρρεάζεται κάπως & από τη δική σου αναστάτωση... & είναι λογικό! είστε άμεσα συνδεδεμένοι ψυχικά άλλωστε! εγώ χρειάστηκε να δώσω ξένο γάλα στο μωρό μου, όταν ήταν όμως 4 σχεδόν μηνών, λόγω λοίμωξης με 40 πυρετό & αφού αναγκάστηκα να τον δώσω στις μαμάδες για κάποιες μέρες. είχα τόσο αφυδατωθεί που ούτε να βγάλω ούτε να θηλάσω μπορούσα. ευτυχώς βέβαια ήταν καλόβολος & δε βγήκαμε εκτός προγράμματος. είχα όμως πολύ καλή ψυχολογία & θέληση & η παιδίατρος ενθουσιάστηκε όταν μόλις έπεσε ο πυρετός θέλησα να επιστρέψω στο θηλασμό & σιγά σιγά εδραιώθηκε εκ νέου ο αποκλειστικός θηλασμός, χωρίς προβλήματα. πιστεύω λοιπόν (γιατί σε ζάλησα με τα δικά μου) ότι όλα θα πάνε καλά, αρκεί να είσαι ήρεμη & θετική

γεια σου...η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και την καλύτερη ψυχολογία αυτό το καιρό...υπάρχει πιθανότητα να παίζει ρόλο???

απο τη μια η επέμβαση..από την άλλη η κούραση...και το κερασάκι στη τούρτα είναι που ο άντρας μου δουλεύει μακρυά και έρχεται μονο σ/κ...όπως καταλαβαίνεις τα περνάω όλα μόνη μου...πρέπει να αρχίσω να το βλέπω αλλιώς και να τα βλέπω όλα θετικά..

σ'ευχαριστώ για την υποστήριξη...να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!

Διαφημίσεις

γεια σου...η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και την καλύτερη ψυχολογία αυτό το καιρό...υπάρχει πιθανότητα να παίζει ρόλο???

απο τη μια η επέμβαση..από την άλλη η κούραση...και το κερασάκι στη τούρτα είναι που ο άντρας μου δουλεύει μακρυά και έρχεται μονο σ/κ...όπως καταλαβαίνεις τα περνάω όλα μόνη μου...πρέπει να αρχίσω να το βλέπω αλλιώς και να τα βλέπω όλα θετικά..

σ'ευχαριστώ για την υποστήριξη...να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!

Όλα παίζουν ρόλο! ΑΛΛΑ, πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι σε αρχικά στάδια στη γαλουχία (κι εσύ και το μωρό) και δεν μπορείς να έχεις υπερβολικές απαιτήσεις, ούτε από σένα ούτε από το μωρό.

Αυτό που σου πρότεινε η μαία (δηλ. να αποθηκεύσεις τώρα όσο ή το περισσότερο γάλα απ' όσο θα χρειαστείς για τις μέρες που θα λείψεις) είναι ανεδαφικό για πολλούς λόγους: ενδεικτικά, γιατί είναι αδύνατον να αποθηκεύσεις πάνω από 100ml την ημέρα στη φάση που είσαι χωρίς να επιβαρύνεις τους θηλασμούς (και ίσως και τα 60ml να επιβαρύνουν) και γιατί το θέμα δεν είναι μόνο τι θα φάει το μωρό όσο θα λείπεις αλλά και τι θα γίνει η παραγωγή σου όσο θα νοσηλεύεσαι, πώς δεν θα πετρώσει το στήθος εκείνες τις μέρες, πώς θα βιώσει το μωρό την απουσία σου και πώς θα δεχτεί ξανά το στήθος.

ΔΕΝ στα λέω για να σε τρομάξω ούτε για να σε ρίξω ψυχολογικά. Στα λέω μόνο για να καταλάβεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις και να βρεις τις καλύτερες λύσεις, γιατί για όλα σχεδόν υπάρχουν λύσεις αρκεί να ξέρουμε πώς να ψάξουμε.

Με δεδομένο ότι νοίκιασες ήδη νοσοκομειακό θήλαστρο, πες μου αν θες πότε θηλάζει και πότε κοιμάται (στο περίπου) το μωρό και απάντησε στις ερωτήσεις αυτές http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795, για να δούμε αν μπορείς να κάνεις κάποιο απόθεμα τις μέρες αυτές, καθώς θα δοκιμάζεις το θήλαστρο για να είσαι "άνετη" με την άντληση τις μέρες της νοσηλείας σου.

Φρόντισε επίσης να ενημερώσεις την κλινική/νοσοκομείο και να προμηθευτείς (από το σπίτι αν δεν μπορεί η κλινική να σε βοηθήσει) ό,τι θα χρειαστείς για να κάνεις εκεί αντλήσεις για γάλα που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το μωρό σου (θα χρειαστείς αποστείρωση των αντλητικών, αποστειρωμένα μπιμπερό, διατήρηση του γάλακτος στο ψυγείο μέχρι να το μεταφέρει κάποιος στο μωρό σου, τσαντάκι με παγοκύστες κλπ.).

Αν οργανωθείς καλά, μπορείς να τα καταφέρεις! (και μετά θα λέω τη δική σου ιστορία στις άλλες μαμάδες που θα ρωτάνε τι να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις :wink:)

Για αρχή σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τη βοήθεια....

αν και δεν γνώριζα τόσα πολλά περι θηλασμού μέχρι και τώρα η αλήθεια είναι EvaMD μου ότι και εμένα μου φαίνεται αδύνατο να αποθηκεύσω τόσο γάλα και παράλληλα να θηλάζω τη μικρή και να χορταίνει..

απο σήμερα σταμάτησα να αντλώ γάλα και ήδη είναι πολύ καλύτερα..η μικρή βρίσκει γάλα να τρώει και δεν παιδεύτηκε καθόλου..

με το θήλαστρο δεν έβγαζα σχεδόν καθόλου απο το στήθος που είχε ήδη θηλάσει..

έτσι ήταν αδύνατο να αποθηκεύσω και τόση ποσότητα σε 5 μέρες...

αποφάσισα να της δώσω ξένο για μόνο αυτές τις 2 μέρες με το ειδικό μπιμπερό (calma) που αγόρασα..(αν και έχω ακόμη τύψεις)..απο το να μου μένει νηστική..

οι ώρες που θήλαζε πριν το θέμα με το θήλαστρο ήταν κάθε 3 με 4 ώρες..και δεν είχα κανένα πρόβλημα...

πιο ξένο γάλα όμως πρέπει να της δώσω??? θα το δεχθεί???σε τι ποσότητα????

Για αρχή σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τη βοήθεια....

αν και δεν γνώριζα τόσα πολλά περι θηλασμού μέχρι και τώρα η αλήθεια είναι EvaMD μου ότι και εμένα μου φαίνεται αδύνατο να αποθηκεύσω τόσο γάλα και παράλληλα να θηλάζω τη μικρή και να χορταίνει..

απο σήμερα σταμάτησα να αντλώ γάλα και ήδη είναι πολύ καλύτερα..η μικρή βρίσκει γάλα να τρώει και δεν παιδεύτηκε καθόλου..

με το θήλαστρο δεν έβγαζα σχεδόν καθόλου απο το στήθος που είχε ήδη θηλάσει..

έτσι ήταν αδύνατο να αποθηκεύσω και τόση ποσότητα σε 5 μέρες...

αποφάσισα να της δώσω ξένο για μόνο αυτές τις 2 μέρες με το ειδικό μπιμπερό (calma) που αγόρασα..(αν και έχω ακόμη τύψεις)..απο το να μου μένει νηστική..

οι ώρες που θήλαζε πριν το θέμα με το θήλαστρο ήταν κάθε 3 με 4 ώρες..και δεν είχα κανένα πρόβλημα...

πιο ξένο γάλα όμως πρέπει να της δώσω??? θα το δεχθεί???σε τι ποσότητα????

Εγώ θα σου πρότεινα να σκεφτείς και το παρακάτω σενάριο:

Νοικιάζεις νοσοκομειακό θήλαστρο από τώρα και αντλείς με ασφάλεια πρωινές ώρες (όχι δηλ. μετά το μεσημέρι, εκτός αν το μωρό κοιμάται "αξιόπιστα" για κάποιες ώρες το βράδυ) περίπου 1 ώρα μετά το θηλασμό και από τα δύο στήθη. Το γάλα αυτό -όσο κι αν είναι- θα το κρατήσεις στην κατάψυξη.

Αν δεις ότι το μωρό έχει θέμα στον επόμενο θηλασμό, είτε κάνεις την άντληση αμέσως μετά τον θηλασμό είτε μειώνεις τη διάρκεια-ποσότητα της άντλησης.

Δεν κάνεις πάνω από 1-2 αντλήσεις την ημέρα - 2η θα κάνεις μόνο αν π.χ. ξυπνήσεις τα ξημερώματα με πρησμένο στήθος, οπότε αντλείς από το ένα και αποσυμφορείς ελάχιστα το άλλο, οπότε θηλάζεις το μωρό από εκείνο το στήθος (το "άλλο") με το που θα ξυπνήσει. Αργότερα μέσα στο πρωινό μπορείς να κάνεις μία ακόμα άντληση (σύντομη) αμέσως μετά από θηλασμό ή μέσα στην επόμενη ώρα, σε φάση που περιμένεις το μωρό να θηλάσει στο 3ωρο (π.χ. όταν έχει αποκοιμηθεί ή σε φάση που συνήθως λειτουργεί έτσι).

Οργανώνεις την ημέρα της εισαγωγής-εγχείρισης με τέτοιο τρόπο ώστε να σου φέρουν το μωρό να το θηλάσεις πριν την εγχείριση και μετά αμέσως μόλις νιώσεις δυνατή να το κάνεις. Αν μεσολαβήσουν πολλές ώρες (π.χ. στο 3ωρο) ζητάς οπωσδήποτε να σου αντλήσουν το στήθος με το νοσοκομειακό που έχεις μαζί σου, σε αποστειρωμένα αντλητικά, ώστε το γάλα να μεταφερθεί με παγοκύστες στο μωρό.

Αντλείς σε όλη τη νοσηλεία σου όσο περισσότερο μπορείς: ιδανικά 8 φορές το 24ωρο, αλλιώς όσο συχνότερα μπορείς, αρκεί να μην πετρώνει το στήθος, πάντα σε αποστειρωμένα μπιμπερό, ώστε να μην πετιέται το γάλα (είπαμε ήδη ότι συνεννοείσαι ώστε ό,τι φάρμακο πάρεις να είναι συμβατό).

Έχεις μαζί σου κάποιον δικό σου που να ξέρει να χρησιμοποιήσει το θήλαστρο (συναρμολόγηση μερών, εφαρμογή στο στήθος, κλπ.) για να σε βοηθά αν δεν μπορείς μόνη σου.

Συνεννοήσου από πριν με τον παιδίατρο για το ξένο γάλα (ποιο, πόσο κλπ) και ζητάς από όποιον κρατά το μωρό να δώσει ξένο μόνο αφού εξαντλήσει το δικό σου.

Επιδιώκεις να έχεις το μωρό δίπλα σου ή να στο φέρνουν να το θηλάζεις όσο περισσότερο μπορείς.

Καλή επιτυχία και καλή ανάρρωση!