Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ ΧΩΡΙΣ ΒΑΦΤΙΣΗ Ή ΠΡΑΞΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ;;;

Recommended Posts

Κορίτσια τα φώτα σας καθότι από νομικά... άσχετη.

Αδελφή φίλης μου έχει ένα αγοράκι γεννημένο 11/2007, δηλαδή θα πάει το Σεπτέμβρη προνήπιο. Δεν έχουν βαφτίσει το παιδί ακόμα γιατί προέκυψαν θρησκευτικές διαφωνίες, τέλος πάντων ο ένας δεν ήθελε βάφτιση και ο άλλος δεν ήθελε ονοματοδοσία. Τελικά, έχουν κανονίσει για βάφτιση μετά από πολλά επεισόδια για τον Οκτώβρη αλλά το θέμα είναι αν μπορούν να γράψουν στο μεταξύ το παιδί στο σχολείο, γιατί ο μπαμπάς δε θέλει με τίποτα πράξη ονοματοδοσίας, θέλει οπωσδήποτε να πάρει με βάφτιση όνομα το παιδί του... Οπότε, γίνεται εγγραφή χωρίς επίσημα να υπάρχει μικρό όνομα;;; :?:

Διαφημίσεις

Αν υπάρχει ποιστοποιητικό γεννήσεως (το οποίο αναζητείται αυτόκλητα από το σχολέιο) δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Βέβαια, αν δεν συμφωνούν στο όνομα με ποιο θα το γρλαψουν το παιδί; Και σε ποιό όνομα θα βγει το πιστοποιητικό γέννησης;

Πέρα από αυτό, η όλη κατάσταση είναι "μπερδευτική" για το ίδιο το παιδί. Από τη στιγμή που δεν συμφωνούν στο όνομα, τόσα χρόνια πώς το φωνάζουν; "Ε ψιτ εσύ"?

Και αν το φωνάζουν π.χ. Γιάννη και μετά αποφασίσουν να του δώσουν (είτε με βάφτιση είτε με απλή ονοματοδοσία) το όνομα Γιώργος, τι θα γίνει;

Καλό είναι σε τέτοιες καταστάσεις να επικρατεί η λογική και το καλό του παιδιού!

Αφού δεν έχει γίνει ούτε ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, δεν θα δεχθούν την εγγραφή. Πώς θα το γράψουν δηλαδή στα αρχεία του σχολείου? "Παπαδόπουλο (π.χ.) Αρρεν"? Γιατί αυτό υπάρχει γραμμένο στο πιστοποιητικό γεννήσεως. Και πώς θα το φωνάζουν οι δάσκαλοι?

Όχι βρε κορίτσια (καλά πολύ γέλασα με το "ε, ψιτ εσύ!") έχουν συμφωνήσει για το όνομα του παιδιού και το φωνάζουν με αυτό!

Η διαφωνία ήταν στο θρησκευτικό μέρος, όπου ο ένας ήθελε να πάρει το όνομα με βάφτιση αποκλειστικά ενώ ο άλλος με ονοματοδοσία αποκλειστικά! Εν τέλει θα γίνει βάφτιση συμφώνησαν και υποχώρησε η μαμά... Αυτό που δεν ξέρουν είναι αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πιστοποιητικό γεννήσεως έτσι όπως είναι (δηλαδή χωρίς το μικρό όνομα) για την εγγραφή στο σχολείο και να συμπληρωθεί το όνομα στα χαρτιά του σχολείου ή να δοθούν συμπληρωματικά νέα χαρτιά μετά τη βάφτιση...

Το βλέπω να μην πηγαίνει σχολείο το παιδάκι, αν χρειαστεί να γίνει πράξη ονοματοδοσίας... :rolleyes:

Διαφημίσεις

Όχι βρε κορίτσια (καλά πολύ γέλασα με το "ε, ψιτ εσύ!") έχουν συμφωνήσει για το όνομα του παιδιού και το φωνάζουν με αυτό!

Η διαφωνία ήταν στο θρησκευτικό μέρος, όπου ο ένας ήθελε να πάρει το όνομα με βάφτιση αποκλειστικά ενώ ο άλλος με ονοματοδοσία αποκλειστικά! Εν τέλει θα γίνει βάφτιση συμφώνησαν και υποχώρησε η μαμά... Αυτό που δεν ξέρουν είναι αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πιστοποιητικό γεννήσεως έτσι όπως είναι (δηλαδή χωρίς το μικρό όνομα) για την εγγραφή στο σχολείο και να συμπληρωθεί το όνομα στα χαρτιά του σχολείου ή να δοθούν συμπληρωματικά νέα χαρτιά μετά τη βάφτιση...

Το βλέπω να μην πηγαίνει σχολείο το παιδάκι, αν χρειαστεί να γίνει πράξη ονοματοδοσίας... :rolleyes:

Ξέρω ότι το πιστοποιητικό χρησιμοποιείται κυρίως για τη χρονολογία γέννησης, καθώς οι γονείς δηλώνουν το όνομα στην εγγραφή ΄(είχα παιδί που η μαμά το δήλωσε με χριστιανικό όνομα, αν και το πιστοποιητικό έλεγε άλβανικό-μουσουλμανικό, και την επόμενη χρονιά που είδε ότι δεν έκρινα τα παιδιά με βάση τη θρησκέια τους το έγγραψε με το πραγματικό όνομα και είπε ότι το φωνάζουνε με το χριστιανικό γιατί είναι πιο ωραίο)...

Για πιο έγκυρη όμως πληροφόρηση, ας πάρει η φίλη σου ένα τηλέφωνο στη διέυθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην οποία ανήκει και ας ρωτήσει εκέι

στον παιδικο σταθμο παντως που πηγα να γραψω τη μεγαλη οταν δεν ηταν ακομα βαφτισμενη,(ηταν 2μισι) εβαλα στην αιτηση το ονομα της που θα τη βαφτιζαμε και πιστ. γεννησεως και ολα τα αλλα χαρτια που ζητανε για τους δημοσιους παιδικους και δεν μου ειπε κανεις πως δεν εχει επισημα ονομα στη ληξ. πραξη γεννησεως η καπου αλλου... φανταζομαι πως θα μου το ελεγαν. αΦου ειδαν ενα ενα τα χαρτια μολις τα πηγα μπροστα μου γαι να δουν αν ειχαν λαθη.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Η ονοματοδοσία δεν εμποδίζει τη θρησκευτική βάφτιση. Αντίθετα, το ληξιαρχείο σου δίνει έγγραφο μετά την ονοματοδοσία για να το πας στην Εκκλησία για βάφτιση.

Δεν είναι αντίθετες διαδικασίες. Η ονοματοδοσία είναι μια καθαρά διοικητική πράξη η οποία εσένα που θα βαφτίσεις το παιδί σε διευκολύνει έτσι ώστε να μπορέσεις πριν τη βάφτιση να κάνεις ορισμένες ενέργειες (πχ έκδοση διαβατηρίου, ασφάλιση σε ιδιωτικό φορέα, αποφυγή πολλαπλής γραφειοκρατίας με την υποβολή μια φορά μόνο των εγγράφων πχ στο δικό σου ασφαλιστικό φορέα κλπ).

Άλλωστε εφόσον γίνει η βάφτιση μέσα σε προθεσμία κάποιων μηνών προσκομίζεις εφόσον το επιθυμείς (θεωρητικά υποχρεωτικά) το σχετικό πιστοποιητικό στο ληξιαρχείο και γράφεται και εκεί ότι είναι βαφτισμένο (καθώς όπως λες αυτή είναι η ανησυχία του πατέρα του παιδιού) ακόμα και αν έχει προηγηθεί ονοματοδοσία.

μφχ

βρε κοριτσια ποιος ηθοποιος ήταν που βάπτισε την κόρη του 10 χρονων, γιατί ήθελε λέει να καταλάβει το μυστήριο? ο Γιώργος Κωνσταντίνου δεν ηταν? (μιλάμε για κάμποσα χρονια πριν, βεβαια). Αυτό το παιδάκι δλδ τι έκανε, δεν πήγε καν σχολείο?

Καποια λύση θα υπάρχει, δε μπορει.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Η ονοματοδοσία δεν εμποδίζει τη θρησκευτική βάφτιση. Αντίθετα, το ληξιαρχείο σου δίνει έγγραφο μετά την ονοματοδοσία για να το πας στην Εκκλησία για βάφτιση.

Δεν είναι αντίθετες διαδικασίες. Η ονοματοδοσία είναι μια καθαρά διοικητική πράξη η οποία εσένα που θα βαφτίσεις το παιδί σε διευκολύνει έτσι ώστε να μπορέσεις πριν τη βάφτιση να κάνεις ορισμένες ενέργειες (πχ έκδοση διαβατηρίου, ασφάλιση σε ιδιωτικό φορέα, αποφυγή πολλαπλής γραφειοκρατίας με την υποβολή μια φορά μόνο των εγγράφων πχ στο δικό σου ασφαλιστικό φορέα κλπ).

Άλλωστε εφόσον γίνει η βάφτιση μέσα σε προθεσμία κάποιων μηνών προσκομίζεις εφόσον το επιθυμείς (θεωρητικά υποχρεωτικά) το σχετικό πιστοποιητικό στο ληξιαρχείο και γράφεται και εκεί ότι είναι βαφτισμένο (καθώς όπως λες αυτή είναι η ανησυχία του πατέρα του παιδιού) ακόμα και αν έχει προηγηθεί ονοματοδοσία.

μφχ

Ετσι ακριβώς τα 2 μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα και να αναγράφονται και τα 2 στο πιστοποιητικό. Αν γίνει πρώτα η ονοματοδοσία το επίσημο όνομα είναι αυτό της ονοματοδοσίας - μπορείς να δώσεις άλλο στην βάφτιση...

Επίσης κάνεις πρώτα ονοματοδοσία κια αν δεν δηλώσεις την βάφτιση σε καποιο χρονικό διάστημα πληρώνεις πρόστιμο!

Επίσης μπορείς να πεις στον μπαμπά, ότι με τη βάφτιση δεν δίνεται όνομα στο παιδί αλλά θρησκεία.

Οπότε ας πάει στο ληξιαρχείο να του κάνουν μία ονοματοδοσία, να γραφτεί το παιδάκι με το ονοματάκι του στο σχολείο.....

Πρακτικά δεν νομίζω να ύπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εγγραφή.....

Επίσης κάνεις πρώτα ονοματοδοσία κια αν δεν δηλώσεις την βάφτιση σε καποιο χρονικό διάστημα πληρώνεις πρόστιμο!

Αυτό δεν είναι ακριβές. Έχεις υποχρεώση να δηλώσεις τη βάφτιση μέσα σε δύο μήνες από τότε που θα γίνει (η βάφτιση). Η ονοματοδοσία δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτό. Εννοείται ότι μπορείς να κάνει ονοματοδοσία χωρίς βάφτιση.....

Λόγω της συχνής σύγχισης στα ζητήματα βάπτισης και ονοματοδοσίας, ο Συνήγορος του Πολίτη ασχολήθηκε με το ζήτημα. Όπως έγραψε και η kyra με τη βάπτιση δε δίνεται όνομα στο παιδί, αλλά θρήσκευμα.

http://www.synigoros.gr/docs/Diamesolavisi_Onomatodosia_19_12.pdf

Αυτό δεν είναι ακριβές. Έχεις υποχρεώση να δηλώσεις τη βάφτιση μέσα σε δύο μήνες από τότε που θα γίνει (η βάφτιση). Η ονοματοδοσία δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτό. Εννοείται ότι μπορείς να κάνει ονοματοδοσία χωρίς βάφτιση.....

εμας μας είπαν πρόστιμο και δεν την δηλώσαμε! (Και από 'ιδεολογικής' άποψης

αποφασίσαμε να μην δηλώσουμε την βάφτιση)

υποχρέωση όταν λες τι εννοείς? Ξερεις που προβλέπεται

δηλαδή αν προβλέπεται υποχρεωση σε κάποιον νομο τοτε η μη τηρηση δεν

προβλέπει κυρώσεις? Ρωτάω γιατί αν και δεν την εχω δηλώσει φοβάμαι μηπως τους δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον...

Διαφημίσεις

Και όμως, προβλέπονται ποινές!

Διαβασα τώρα τον νόμο 344/76 (τον λέει στο άρθρο του Συνήγορου του πολίτη που πρότεινε η vesta) και λέει στο άρθρο 49 παρ. 1 που παραπέμπει στο αρθρο 14 παρ. 1 (οπου περιλαμβάνεται η προσθήκη /αλλαγή θρησκεύματος) ότι οι υπόχρεοι έχουν ποινική ευθύνη αν παραλείψουν να δηλώσουν τα διαφορα γεγονοτα!!!

Δεν ξέρω αν έχει καταργηθεί βέβαια το κομάτι που αναφέρεται στο θρήσκευμα!

Τους είχα πει παλαιότερα αυτό που λέτε ότι είναι ξεχωριστές οι πράξεις και ότι με τη βάφτιση δίνεται θρήσκευμα αλλά το θέμα είναι να έχει και ανοιχτό μυαλό ο άλλος...

Ο μπαμπάς τους δε σηκώνει κουβέντα (τύπου το παιδί θα πάρει όνομα από τον παπά και τέλος) , η μαμά είχε κάποια τραυματική εμπειρία με τη θρησκεία και δε θέλει να βλέπει εκκλησία μπροστά της και άντε να βρουν άκρη... Το άφησαν λοιπόν το θέμα και έφτασαν ως εδώ αλλά τελευταία υποχώρησε η μαμά (που είχε μάλλον πιο πολύ ψυχολογικό θέμα παρά ιδεολογικό, γιατί είναι Χριστιανή) και θα κάνουν βάφτιση... Οπότε ο μπαμπάς λέει τώρα, "σιγά να μην κάνουμε τώρα ονοματοδοσία για 3 μήνες υπόθεση"... Στο κάτω κάτω αν δεν το πάρουν αβάφτιστο ας μην πάει σχολείο φέτος (!!!) και η μαμά έχει φρικάρει...!!! :lol:

Τελικά από όσα γράψατε καταλαβαίνω ότι μάλλον γίνεται εγγραφή αλλά εγώ είπα να πάρουν να ρωτήσουν και στο συνήγορο του πολίτη. Πίστεύω ότι εκεί θα ξέρουν σίγουρα!

Εμεις καναμε ονοματοδοσια για θεματα πρακτικοτητας και χρονου.Και στο δευτερο παιδι το ιδιο θα κανω.

Νομιζω οτι στο εγγυς μελλον αυτη θα ειναι η πιο συνηθεις τακτικη.

Εγω θυμαμαι εδω και 10 χρονια οταν ημουν φοιτητρια στην Αγγλια κανεις συμφοιτητης μου Αγγλος δεν ειχε παρει το ονομα απο βαφτιση! ολα ηταν απο ονοματοδοσια (και ηταν παιδια ηδη 20 χρονων!)

Ουτως η αλλως η θρησκεια δεν αναγραφεται πουθενα πλεον ( ειναι παρανομο απο οτι γνωριζω)- ειναι μια προσωπικη επιλογη την οποια και το ιδιο παιδι μπορει να ψαξει αργοτερα.

Πιστευω βεβαια οτι ο παιδικος σταθμος θα το καταγραψει το παιδι βαση του επιθετου.

"Επίσης μπορείς να πεις στον μπαμπά, ότι με τη βάφτιση δεν δίνεται όνομα στο παιδί αλλά θρησκεία"

Στη βάφτιση του δικού μου του μεγάλου, που είχε προηγηθεί ονοματοδοσία, ο ιερέας στο τέλος του Μυστηρίου έδωσε μια πολύ αναλυτική εξήγηση αυτού ακριβώς που λές. Μάλιστα σημείωσε ότι τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού οι περισσότερες βαπτίσεις αφορούσαν ενήλικες και όχι παιδιά.

εμας μας είπαν πρόστιμο και δεν την δηλώσαμε! (Και από 'ιδεολογικής' άποψης

αποφασίσαμε να μην δηλώσουμε την βάφτιση)

υποχρέωση όταν λες τι εννοείς? Ξερεις που προβλέπεται

δηλαδή αν προβλέπεται υποχρεωση σε κάποιον νομο τοτε η μη τηρηση δεν

προβλέπει κυρώσεις? Ρωτάω γιατί αν και δεν την εχω δηλώσει φοβάμαι μηπως τους δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον...

Το πόρισμα του ΣτΠ αναφέρεται σε περίπτωση όπου οι γονείς ήθελαν να αλλάξουν το όνομα με μεταγενέστερη ονοματοδοσία. Δεν ξέρω αν το δέχτηκε η διοίκηση ή όχι.

Αυτό που σίγουρα ξέρω, γιατί το έχω κάνει είναι ότι: Αν κάνεις ονοματοδοσία στο παιδί σου και το ορίσεις ως Βαγγέλη πχ, ότι και να πει ο παπάς στην εκκλησία, ό,τι και να γράφει το βαπτιστικό του χαρτί, το παιδί θα λέγεται Βαγγέλης.

Τη βάφτιση του παιδιού πρέπει να τη δηλώσεις σε 90 μέρες. Διαφορετικά έχεις ένα μικρό πρόστιμο. Στην πράξη σημαίνει ότι, αν δεν πας το βαφτιστικό έγγραφο στο ληξιαρχείο, το παιδί για την πολιτεία δεν είναι βαφτισμένο. Επειδή όμως πλέον η θρησκεία δεν αναγράφεται πουθενά, δεν έχει και σημασία.

Αν πχ. στην ταυτότητα γράφονταν η θρησκεία, και δεν είχατε πάει το βαφτιστικό έγγραφο στο ληξιαρχείο, τότε δεν θα μπορούσε να γραφτεί.

• 4 months later...

Για πείτε μου βρε παιδιά, είναι λογικό να μου αρνούνται το όνομα της μητέρας μου μιας και τελικά είναι εθιμική η ονοματοδοσία κατά την βάπτιση?

προσπαθώ να βρω εκκλησία να βαφτίσουμε το μωράκι μας και μετά από πολύ τρέξιμο βρήκαμε μια (που να μην είναι "κλεισμένη" για τους επόμενους 10 μήνες..) και ο παπάς μου είπε ορθά κοφτά ότι το Μαίρη δεν είναι χριστιανικό οπότε Μαρία ή τίποτε. Προσπάθησα να έρθω σε μια λογική μαζί του λέγοντας του να το βαπτίσει μαρία αλλά να γράψει το όνομα στα σχετικά χαρτιά Μαίρη αφού έτσι λέγανε και την μητέρα μου αλλά έγινε ταύρος. Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα που με περισσή ευγένεια μου επιβεβαίωσε τα ίδια. Από αυτά που διαβάζω η ιερά σύνοδος επιτρέπει ακόμα και ονόματα αρχαίων κι αυτός κόλλησε εκεί.Ήμαρτον που λένε δλδ..

Δλδ αν εμείς πάμε στο ληξιαρχείο πριν την βάπτιση και το πούμε Μαίρη, αυτός τι μπορεί να κάνει? προφανώς να μας ψήσει το ψάρι στα χείλη..και να ψάχνουμε εκκλησία μέχρι να περάσει το κορίτσι περιοδεύων..

• 5 months later...

Προσωπικά το θέμα με είχε απασχολήσει πρώτα για τον εαυτό μου και κατόπιν για το μωράκι μου.Επειδή από μικρή θεωρούσα ότι η τακτική της βάπτισης είναι ενάντια στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ή και μεταβολής(ανά πάσα στιγμή) των θρησκευτικών απόψεων του ατόμου και επειδή ως παιδί μελετούσα με περισσή επιμέλεια το μάθημα του χριστιανισμού στο σχολείο(έκανα και ένα χρόνο στο κατηχητικό με δική μου πρωτοβουλία και όχι των γονιών μου) κατέληξα(σε συνδυασμό με σπουδές στην ιστορία)σε θέσεις που δεν μου επιτρέπουν να μιλώ ιδιαιτέρως κολακευτικά για το χριστιανισμό και για κάποιες άλλες θρησκείες.Αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Σημασία έχει ότι ως μη χριστιανή πλέον,πραγματικά εκπλήσσομαι με τις απόψεις πολλών "χριστιανών" που με φανατισμό(;) υπερμάχονται των διαφόρων χριστιανικών μυστηρίων (και δη της βαπτίσεως) χωρίς τελικά να γνωρίζουν την ουσία αυτών.Σε αυτόν τον σκοταδισμό συνδράμουν μετά χαράς πολλοί ιερείς ή και η επίσημη εκκλησία,η οποίοι,συντηρώντας το προαιώνιο χαρακτηριστικό της υποκρισίας που τους διακρίνει,προτιμούν να στρατολογούν νέα μέλη,παρά να εξηγούν με ειλικρίνεια στους προσερχόμενους γονείς τον χαρακτήρα της βάπτισης ώστε να κρίνουν εκείνοι αν πρέπει να προβαίνουν σε αυτή ή όχι.

Έτσι πολλοί "καλοί" χριστιανοί θεωρούν ότι πρέπει να βαφτίζουν τα παιδιά τους για να παίρνουν το όνομά τους από τον παπά ή τον θεό.Και είναι αστείο διότι εγώ που δεν είμαι χριστιανή γνωρίζω καλύτερα τα θέματα της εκκλησίας και μπορώ να ερμηνεύω χωρία των γραφών που εκείνοι δεν τα καταλαβαίνουν καν!!!Αλλά για θέματα χριστιανισμού με σφάζουν ευχαρίστως...και αισθάνονται και όμορφα διότι επιτελούν έργο υπέρ του θεού!!!

Η βάπτιση ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την ονοματοδοσία.Κανένας ιερέας δεν μπορεί να παρέμβει στο θέμα του ονόματος του παιδιού σας αν δεν του το επιτρέψετε εσείς!!!Ο ρόλος του ιερέα είναι να τελέσει το μυστήριο της βαπτίσεως η οποία σχετίζεται με την κάθαρση του ανθρώπου από το προπατορικό αμάρτημα(το οποίο σύμφωνα με τον χριστιανισμό ο άνθρωπος κουβαλά εξ ορισμού κατά την γέννησή του)και κατόπιν την εισαγωγή του στην χριστιανική κοινωνία στην οποία καλείται να γίνει ενεργό μέλος(και σε αυτό υποτίθεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο ο νονός που λογίζεται ως πνευματικός του γονιός).

Η εν λόγω θρησκεία ουδέποτε δεν εξουσιοδοτήθηκε να μοιράζει ονόματα.Οποιαδήποτε στιγμή μετά την γέννηση του παιδιού σας ή κατά την πρώτη εγγραφή του στο ληξιαρχείο μπορείτε και οι δύο γονείς(με τις ταυτότητές σας)να δηλώσετε το όνομα του παιδιού σας και αυτό θα ισχύει για πάντα.

Εάν αποφασίσετε να προβείτε σε βάπτιση αυτό έχει να κάνει με το θρήσκευμα του παιδιού σας.Αν ο παπάς αρνηθεί να βαπτίσει το παιδί εξ αιτίας του ονόματος σκασίλα σας...(είναι σαν να μαλώνει σε ξένο αχυρώνα)ας το πει εκείνη τη μέρα όπως θέλει...εσείς ό,τι έχετε δηλώσει θα ισχύει.Εξάλλου η βάπτιση δεν είναι διόλου υποχρεωτικό να δηλωθεί στο ληξιαρχείο ούτε θα σας ζητηθεί ποτέ.Την κάνετε ή γιατί την πιστεύετε,ή γιατί γουστάρετε τα παραδοσιακά πανηγύρια...από εκεί και πέρα ο παπάς είναι υποχρεωμένος να δείξει σοβαρότητα στο μυστήριο...αν δεν δείξει κάνοντας κορδελάκια...μάλλον καλύτερα να πάρετε το παιδί σας και να τρέξετε μακριά!!!

Είμαι Θεολόγος και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου. Βέβαια όταν βαφτίζεσαι χριστιανός, για να τιμήσεις τη θρησκεία που επιλέγεις (ή μάλλον που επιλέγουν οι γονείς σου στην περίπτωσή μας) επιλέγεις τιμητικά το όνομα ενός Αγίου αυτής της θρησκείας για τους χ,ψ,ω λόγους. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό καθώς όπως είπες δεν έχει σχέση με την ουσία την βάφτισης. Υποτίθεται από σεβασμό προς την αρχαία ελληνική ιστορία επιτρέπουν και τα αρχαία ελληνικά ονόματα. Και λέω υποτίθεται, γιατί ουδόλως σεβάστηκαν οι βυζαντινοί χριστιανοί αυτοκράτορες την πολιτιστική κληρονομιά μας αλλά αυτό συνήθως περνάει στα ψιλά γράμματα.

Ο φασισμός του κλήρου είναι πολλές φορές τόσο έντονος, που αντιβαίνει απολύτως στο πνεύμα του χριστιανισμού που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι πρεσβεύουν... Ο χριστιανισμός δεν είναι σήμερα αυτός που δίδαξε ο Χριστός, αφού σε κάθε οικουμενική σύνοδο άλλαζαν ό,τι τους βόλευε και όπως τους βόλευε ανάλογα με τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν στην κάθε εποχή... Αν θέλει κανείς να δει την ουσία του χριστιανισμού πρέπει να εστιάσει ΜΟΝΟ στη διδασκαλία του Χριστού...