Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προωρο μωρακι: Απο την αντληση στον απευθειας θηλασμο - Βοηθεια!

Recommended Posts

Γεια σας μανουλες!

Θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με τη σωστη μεταβαση από την αντληση με θηλαστρο στον απευθειας θηλασμο.

Γεννησα προωρα στις 34+6 ένα αγορακι που ζυγιζε 2420. Το μωρακι μου λογω προωροτητας εμεινε για παρακολουθηση στην ΜΕΝΝ για 10 μερες μεχρι την ημερομηνια που θα εκλεινε τις 36 εβδομαδες κυησης. Ολο αυτό το διαστημα δεν παρουσιασε τιποτα και εγω αντλουσα το γαλα μου (ανα τριωρο) και το πηγαινα δυο φορες την ημερα για να το ταιζουν. Τις δυο τελευταιες ημερες που βγηκε από τη θερμοκοιτιδα και πηγε στην μοναδα αυξημενης φροντιδας εκανα και τις δυο πρωτες μου προσπαθειες για θηλασμο (πρωτη φορα δηλαδη το μωρο επιασε το στηθος μου την 8η ημερα). Όταν πηραμε το μωρο σπιτι, οι οδηγιες των γιατρων ηταν να το ταιζω αυστηρα κάθε τρεις ωρες και να δινω στηθος για να εξασκειται αλλα και μπουκαλι στο ιδιο γευμα για να ειμαι σιγουρη για την ελαχιστη ποσοτητα γαλακτος που πινει σε κάθε γευμα με την λογικη πως το μωρακι είναι ακομα αδυναμο και δεν μπορει να κανει ολοκληρωμενο γευμα απευθειας από το στηθος και εγω ταυτοχρονα θα πρεπει να διασφαλισω πως τρεφεται με την απαιτουμενη ποσοτητα ημερησιως. Αυτό μου συναισθησαν να το κανω για τουλαχιστον ένα μηνα μεχρι να δυναμωσει. Αυτές τις οδηγιες ακολουθω και εγω μεχρι σημερα που το μωρακι είναι ηδη ενός μηνος. Σε κάθε γευμα, το βαζω αρχικα στο στηθος, πινει οσο μπορει κάθε φορα αλλα συνηθως σταματαει γρηγορα γιατι αποκοιμιεται και μετα με τιποτα δεν ξαναπιανει τη θηλη ή κουραζεται. Μολις λοιπον δω πως δεν ξαναπιανει τη θηλη, του δινω το μπουκαλι για να συνεχισει το φαγητο το οποιο το δεχεται ακομα και όταν κοιμαται. Υπαρχουν βεβαια και γευματα που είναι αδυνατον να το κανω να πιασει το στηθος μου επειδη κοιμαται βαθια οποτε τοτε δινω μονο μπουκαλι.

Φοβαμαι πως εχει μαθει στην ευκολη λυση το μπουκαλιου και τα παραταει πιο ευκολα αποτι θα επρεπε και σε αυτό θα ηθελα τη βοηθεια σας τωρα που μπορω επιτελους να κοψω αυτό το μαρτυριο της αντλησης και να ταιζω το μωρο μου αποκλειστικα απευθειας από το στηθος.

Α) Πως μπορω να κανω πιο ομαλη τη μεταβαση του από την τωρινη κατασταστη ετσι ώστε να διασφαλισω πως και θα παιρνει την απαραιτητη ποσοτητα γαλακτος και συνεπως το απαραιτητο βαρος; Είναι σωστο να δινω γευμα παρα γευμα στηθος και μπουκαλι για να δω πως θα παει και σιγα σιγα να αραιωνω τα διαστηματα του μπουκαλιου ή ποιος άλλος είναι ο σωστος τροπος χειρισμου της καταστασης;

Β) Η αντληση που κανω ανα τριωρο είναι και από τα δυο στηθη. Ξερω πως ο σωστος τροπος ταισματος είναι γευμα και στηθος. Πως θα μεταβω από την τωρινη κατασταση στον σωστο τροπο ετσι ώστε το μωρακι να τρεφεται σωστα και να μην εχω προβλημα με την παραγωγη μου;

Να σημειωσω δυο ακομα πραγματα που ισως είναι χρησιμα:

1) Το μωρακι αυτό είναι το δευτερο μου, το πρωτο το θηλασα αποκλειστικα χωρις κανενα απολυτως προβλημα για 5 μηνες οποτε και σταματησα για δικους μου λογους.

2) Την 12 μερα ξεκινησα συμπληρωμα μαγιας μπυρας γιατι αισθανομουν πως το γαλα μου δεν επαρκουσε αφου οσο εβγαζα τοσο επινε και ηθελα να εχω μια μικρη τραπεζα για να ειμαι ησυχη. Τα χαπακια τα πηρα για 2 εβδομαδες και ειδα διαφορα, στην παρουσα φαση δεν εχω κανενα προβλημα παραγωγης.

Οι απαντησεις στις βασικες ερωτησεις είναι οι εξης:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 34+6

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Μεγιστη τιμη 7,7 την 4η μερα

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. 10 ημερες στην ΜΕΝΝ λογω προωροτητας χωρις να παρουσιασει κατι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γεννηση 2420

Ελαχιστο βαρος 2230

10 ημερων (βαρος εξοδου) 2450

20 ημερων 2730

30 ημερων 3380

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 6-7 (παραλληλα με μπουκαλι)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Το συμπληρωμα είναι δικο μου γαλα και ποικιλει από 25 εως 80 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) από 375 μεχρι 525 ml τις τελευταιες 6 μερες

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Lactinaelectricplus της medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 8

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 2-5-8-11-14-17-20-23

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα από κάθε στηθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. Τουλαχιστον 7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο Τουλαχιστον 4-5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

tnOzp3.pngnW9ip3.png

Διαφημίσεις

maliv να σου ζήσει το μωράκι σου!! κι εμένα η μπέμπα μου είναι αρκετά προωρούλα, γεννήθηκε 31+6 και έκατσε 47 μέρες στη ΜΕΝΝ. Εγώ όταν την πήρα ήταν 2050 και μου είχαν πει να τη βάλω στο στήθος μετά τα 2500γρ., κοντά στα 3 κιλά για να μην κουράζεται. Όμως απ' ότι διάβασα εκ των υστέρων τα μωρά θηλάζοντας συντονίζουν καλύτερα την αναπνοή τους παρά με το μπιμπερό. Εγώ αυτό που έκανα -μετά και από ραντεβού με σύμβουλο θηλασμού- ήταν ότι την έβαζα στην αρχή τη νύχτα μόνο στήθος και την ημέρα ανά δεύτερο γεύμα στο στήθος και ενδιάμεσα έπινε δικό μου όπως κάνεις κι εσύ και σιγά σιγά αραίωσα τα γεύματα του μπιμπερό. Ωστόσο εμένα πολύ σπάνια δεχόταν να πιει όλα τα γεύματα της ημέρας από το στήθος (είχε φτάσει και 3,5 μηνών και δυσανασχετούσε!). Θηλάζει ακόμη βέβαια ακόμη και σήμερα, αλλά μόνο το βράδυ γιατί κι εγώ λείπω όλη μέρα τώρα..

Περίμενε να σου απαντήσει η Αγλαΐα καλύτερα, αλλά εγώ νομίζω καλύτερα να την βάζεις μόνο στήθος πλέον και όταν αποκοιμάται να την γαργαλάς λίγο στο πατουσάκι χιχι

Κουκλίτσα κατ'αρχήν να χαίρεσαι το αγγελούδι σου!

Λοιόν,θα σου πώ κάτι που ελπίζω να σε βοηθήσει να αποφασίσεις τι να κάνεις.

Τα μωρά που θηλάζουν,σπάνια καταφέρνουν ν'ακολουθούν πρόγραμμα στον ένα μήνα.

Κατα την άποψή μου,κόψε το μπουκάλι και βάζε τον στο στήθος σου όσες περισσότερες φορές μπορείς,ωσπου να δείς οτι έμαθε το στήθος και αφού φτάσετε στο σημείο να χορταίνει απο αυτό,συστηματικά θα μπείτε και σε προγραμμα.Ο γιατρός όταν λέει κάθε 3 ώρες,εννοεί να μην ξεπερνάτε τις 3 ώρες.Και αφού έπινε απο το μπουκάλι,το νορμάλ πρόγραμμα που έπρεπε να ακολουθήσετε ήταν αυτό.Με τον θηλασμό η ώρα προσαρμόζεται με τις ανάγκες του μωρού σου και θα πρέπει να ταϊζεται συχνότερα ακριβώς επειδή δεν έχει ακόμη το σαγονάκι του τη δύναμη για να τραβήξει τόσο πολύ γαλατάκι ωστε να χορτάσει.Αν νομίζεις οτι το γάλα που πίνει απο το στήθος σου δεν ήταν αρκετό γιατί αποκοιμήθηκε,άφησέ το να ξεκουραστεί και ξανα βάλ'τον μόλις ξυπνήσει.Όσο πιό συχνά,τόσο καλύτερα.Και τη νύχτα το ίδιο.όλα αυτά εφόσον θέλεις να θηλάσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.Διαφορετικά θα ταλαιπωρηθείτε περισσότερο γιατί ο μικράκος πράγματι δεν ενδιαφέρεται να κουραστεί με το στήθος σου,αφού έχει τον εύκολο τρόπο που ξέρει οτι ακολουθεί.Για να κόψει το μπιμπερό,θα πρέπει να ξεχάσει οτι θα έρθει να τον ταϊσει.

Αυτά απο εμένα.Ελπίζω να σε βοήθησα.φιλάκια.

Σχετικά με αυτό που λές για το στήθος,κι εγώ το ίδιο έκανα με τον μικρό μου.Σε κάθε γεύμα,έδινα το ένα,ή το άλλο στήθος εναλλάξ.Αλλα αυτό που σου έγραψαν παραπάνω για την Αγλαϊα,πραγματικά πίστεψέ το.

Εγώ χάρη στις γνώσεις την κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά τον Αλέξανδρο,μέχρι 7 μηνών.Μακάρι να την είχα διαβάσει κι όταν είχα γεννήσει τον Γιωργάκο μου.Έτσι μου κοιμόταν κι εμένα,του έδινα συμπλήρωμα επειδή φοβήθηκα στην αρχή γτ μου είχε χάσει βάρος τις πρώτες μέρες,περίμενα κι εγώ να το ταϊζω κάθε 3ωρο...το παιδάκι όμως δεν έτρωγε αρκετά στο 3ωρο.κι εγώ δεν ήξερα οτι πρέπει να το κάνω συχνότερα και με επιμονή,οπότε έμαθε το μπουκάλι,και κάθε φορά όλο και λιγότερη προτίμηση έδειχνε για το στήθος.Ωσπου μειώθηκε η παραγωγή μου και στο τέλος περάσαμε στο ξένο γάλα και αυτό ήταν.Ούτε 2 μήνες δεν τα κατάφερα.Στον μικρό όμως,επειδή ήμουν παθών,διάβαζα μήνες πρίν γεννήσω τους προβληματισμούς που ειχαν οι άλλες μητερούλες και τις συμβουλές που τους έδινε,οπότε απο την πρώτη μέρα ήξερα τι έπρεπε να κάνω.Βέβαια με βοήθησε το γεγονός οτι ήξερε κι αυτός! :) Απο την πρώτη κι όλας φορά,ρούφηξε σαν τρελλός το γάλα μου!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία,αν και νομίζω πως θα τα καταφέρεις μιά χαρά!

maliv, να σου ζήσει το μωράκι!

Το βάρος που παίρνει το μωρό αποκλειστικά με το δικό σου γάλα είναι πολύ καλό, η παραγωγή σου είναι καλή, αν δεις ότι αυξάνονται οι απαιτήσεις του μωρού (που κατά περιόδους θα γίνεται), αντί να πάρεις μαγιά μπύρας, μπορείς να βάλεις 1-2 αντλήσεις παραπάνω. Οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις μία άντληση μεταξύ 12-6 το βράδυ, βοηθάει περισσότερο στην αύξηση της προλακτίνης και στην αύξηση της παραγωγής!

Το θήλαστρο που έχεις δεν είναι κατάλληλο για μαμάδες που δεν έχουν εδραιώσει ακόμα τη γαλουχία, κατάλληλα για τέτοια περίπτωση είναι τα ενοικιαζόμενα νοσοκομειακά θήλαστρα. Βέβαια, στην παρούσα φάση τα πας καλά, έχε το όμως υπόψην σου σε περίπτωση που δεις ότι το μωρό χρειάζεται περισσότερο γάλα κι εσύ ακόμα κι αν βάλεις περισσότερες αντλήσεις δεν μπορέσεις να το καλύψεις ή ακόμα κι αν αρχίσεις να βλέπεις ίσως κάποια στιγμή μείωση. Ίσως τότε θα πρέπει για ένα διάστημα να νοικιάσεις νοσοκομειακό (απλά έχετο στο μυαλό σου αν σου συμβεί, να μην αγχωθείς και να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις)

Δεν πρέπει να κόψεις απότομα το μπουκάλι, καθώς το μωρό σου δεν ανταποκρίνεται ακόμα πολύ καλά στο θηλασμό, γιατί αφενός έχει συνηθίσει στην ευκολία του μπουκαλιού, αφετέρου κουράζεται και κοιμάται εύκολα!

Σωστά βάζεις το μωρό στο στήθος σε κάθε γεύμα, να το αφήνεις να θηλάζει όσο θέλει, αν κοιμηθεί, μπορείς να το σηκώσεις να ρευτεί, να του αλλάξεις θέση, να προσπαθήσεις να το ξυπνήσεις (ακόμα και να το αφήσεις για λίγο στην κούνια του, αν δεν έχει χορτάσει το πιθανότερο είναι ότι θα ξυπνήσει μέσα σε 10 λεπτά και θα ξαναθηλάσει).

Αφού ρευτεί και ξυπνήσει, να το βάζεις και στο άλλο στήθος, να το αφήνεις κι εκεί όσο καθίσει και μετά να δίνεις το αντλημένο γάλα!

Οι οδηγίες για ένα στήθος ανά θηλασμό είναι για τις μαμάδες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία και τα μωρά τους θηλάζουν αποτελεσματικά! Στην περίπτωσή σου θα ερεθίσει περισσότερο την παραγωγή γάλακτος η εναλλαγή του στήθους σε κάθε γεύμα!

Δεν αναφέρεις πουθενά για προβλήματα του μωρού στο να πιάσει τη θηλή ή να σου προκαλεί πόνο, άρα υποθέτω ότι το μωρό θηλάζει καλά και αποτελεσματικά. Οπότε, όσο θα μεγαλώνει θα παραμένει περισσότερο στο στήθος. Εσύ μπορείς να αυξάνεις σταδιακά το χρόνο που θα το κρατάς στο στήθος με τον τρόπο που σου περιέγραψα παραπάνω, δηλαδή όταν κοιμάται να το σηκώνεις να ρευτεί, να προσπαθείς να το ξυπνάς και να το βάζεις και στο άλλο στήθος. Έτσι θα δεις ότι θα μειωθεί η ποσότητα που θα παίρνει απ' το μπουκάλι. Όταν δεις ότι δεν αποκοιμιέται τόσο γρήγορα και συνεργάζεται καλύτερα, μπορείς να επιμένεις για ακόμη περισσότερη ώρα, κάνοντας πχ 3 εναλλαγές κλπ. Το τρίωρο κι εγώ συμφωνώ ότι είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να μείνει νηστικό, αλλά αν δείξει νωρίτερα σημάδια πείνας, σαφώς και μπορείς και πρέπει να το βάλεις πάλι στο στήθος.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Σούζυ ευχαριστώ για την απαντηση σου, να χαιρεσαι την μπεμπούλα σου!

Μπεμπε, καταρχην να χαιρεσαι τα παιδακια σου! Δε διαφωνω σε αυτο που λες για το τριωρο, ξερω πως ετσι ειναι οταν θηλαζεις (αλλωστε το εχω περασει και με τον πρωτο μου γιο). Ο δικος μου μαλλον επειδη πινει μπουκαλι και χορταινει σε καθε γευμα, τηρει το τριωρο προς το παρον. Φυσικα και ειμαι διατεθημενη να θηλαζω οποτε θελει το μωρο και ξερω πως αυτο ειναι το σωστο. Διαφωνω στο να κοψω το μπουκαλι μαχαιρι, νιωθω πως με αυτο τον τροπο δε θα του κανω καλο γιατι δεν ειναι ακομα σε θεση να τρεφεται σωστα μονο απο το στηθος, φανταζομαι πως πρεπει να υπαρξει ενα μεταβατικο σταδιο σαν και αυτο που προτεινει η Σουζυ που θα τον ζυγιζω για να βλεπω τη προοδο του. Ο στοχος μου ειναι να θηλαζω αποκλειστικα γιατι αυτο που ζω τωρα ψιλοειναι μαρτυριο. Οταν ειναι η ωρα να φαει, τον βαζω αρχικα στο στηθος, τρωει οσο μπορει, μετα του δινω μπουκαλι, κατοπιν τον κραταω να ρευτει, υστερα αντλω το γαλα που απεμεινε απο το στηθος μου και παω για αποστειρωση. Η διαδικασια κραταει γυρω στη μιαμιση ωρα καθε φορα οποτε καταλαβαινεις πως μεχρι να τελειωσω, φτανει το επομενο γευμα...

tnOzp3.pngnW9ip3.png

Σοφουκα, ευχαριστω για την απαντηση!

maliv, να σου ζήσει το μωράκι!

Το βάρος που παίρνει το μωρό αποκλειστικά με το δικό σου γάλα είναι πολύ καλό, η παραγωγή σου είναι καλή, αν δεις ότι αυξάνονται οι απαιτήσεις του μωρού (που κατά περιόδους θα γίνεται), αντί να πάρεις μαγιά μπύρας, μπορείς να βάλεις 1-2 αντλήσεις παραπάνω. Οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις μία άντληση μεταξύ 12-6 το βράδυ, βοηθάει περισσότερο στην αύξηση της προλακτίνης και στην αύξηση της παραγωγής!.

Αυτο με τις επιπλεον αντλησεις το εχω ξαναδιαβασει, ο ενδιασμος μου ειναι πως οταν ερθει η ωρα του ταισματος και εχω εχω αδιασει το στηθος πριν μια μιαμιση ωρα, μηπως δεν εχει προλαβει να ξαναγεμισει και ο μικρος δεν μπορεσει να φαει τελικα. Μαλλον θα πρεπει να το δοκιμασω μια φορα για να δω.

Το θήλαστρο που έχεις δεν είναι κατάλληλο για μαμάδες που δεν έχουν εδραιώσει ακόμα τη γαλουχία, κατάλληλα για τέτοια περίπτωση είναι τα ενοικιαζόμενα νοσοκομειακά θήλαστρα. Βέβαια, στην παρούσα φάση τα πας καλά, έχε το όμως υπόψην σου σε περίπτωση που δεις ότι το μωρό χρειάζεται περισσότερο γάλα κι εσύ ακόμα κι αν βάλεις περισσότερες αντλήσεις δεν μπορέσεις να το καλύψεις ή ακόμα κι αν αρχίσεις να βλέπεις ίσως κάποια στιγμή μείωση. Ίσως τότε θα πρέπει για ένα διάστημα να νοικιάσεις νοσοκομειακό (απλά έχετο στο μυαλό σου αν σου συμβεί, να μην αγχωθείς και να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις).

Το θηλαστρο που νοικιασα ειναι το ιδιο με αυτο που ειχαν στο μαιευτηριο, δεν φανταστηκα πως δεν ειναι το καταλληλο...Εντυπωση μου κανει! Κατα τη γνωμη σου ποιος τυπος θηλαστρου ειναι ο καταληλος για την περιπτωση μου;(για να το ψαξω)

Δεν πρέπει να κόψεις απότομα το μπουκάλι, καθώς το μωρό σου δεν ανταποκρίνεται ακόμα πολύ καλά στο θηλασμό, γιατί αφενός έχει συνηθίσει στην ευκολία του μπουκαλιού, αφετέρου κουράζεται και κοιμάται εύκολα!

Σωστά βάζεις το μωρό στο στήθος σε κάθε γεύμα, να το αφήνεις να θηλάζει όσο θέλει, αν κοιμηθεί, μπορείς να το σηκώσεις να ρευτεί, να του αλλάξεις θέση, να προσπαθήσεις να το ξυπνήσεις (ακόμα και να το αφήσεις για λίγο στην κούνια του, αν δεν έχει χορτάσει το πιθανότερο είναι ότι θα ξυπνήσει μέσα σε 10 λεπτά και θα ξαναθηλάσει).

Αφού ρευτεί και ξυπνήσει, να το βάζεις και στο άλλο στήθος, να το αφήνεις κι εκεί όσο καθίσει και μετά να δίνεις το αντλημένο γάλα!.

Αυτο που προτεινεις μου φαινεται πολυ λογικο και μαλλον αυτο θα εφαρμοσω, υπομονη χρειαζεται γιατι θα παιρνει ακομα περισσοτερη ωρα η διαδικασια...Και φανταζομαι πως θα παρει χρονο μεχρι να ξεφορτωθούμε τελειως το μπουκαλι...

Οι οδηγίες για ένα στήθος ανά θηλασμό είναι για τις μαμάδες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία και τα μωρά τους θηλάζουν αποτελεσματικά! Στην περίπτωσή σου θα ερεθίσει περισσότερο την παραγωγή γάλακτος η εναλλαγή του στήθους σε κάθε γεύμα!

Δεν αναφέρεις πουθενά για προβλήματα του μωρού στο να πιάσει τη θηλή ή να σου προκαλεί πόνο, άρα υποθέτω ότι το μωρό θηλάζει καλά και αποτελεσματικά. Οπότε, όσο θα μεγαλώνει θα παραμένει περισσότερο στο στήθος. Εσύ μπορείς να αυξάνεις σταδιακά το χρόνο που θα το κρατάς στο στήθος με τον τρόπο που σου περιέγραψα παραπάνω, δηλαδή όταν κοιμάται να το σηκώνεις να ρευτεί, να προσπαθείς να το ξυπνάς και να το βάζεις και στο άλλο στήθος. Έτσι θα δεις ότι θα μειωθεί η ποσότητα που θα παίρνει απ' το μπουκάλι. Όταν δεις ότι δεν αποκοιμιέται τόσο γρήγορα και συνεργάζεται καλύτερα, μπορείς να επιμένεις για ακόμη περισσότερη ώρα, κάνοντας πχ 3 εναλλαγές κλπ. Το τρίωρο κι εγώ συμφωνώ ότι είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να μείνει νηστικό, αλλά αν δείξει νωρίτερα σημάδια πείνας, σαφώς και μπορείς και πρέπει να το βάλεις πάλι στο στήθος.

Αυτο για την εναλλαγη του στηθους που γραφεις δεν το ηξερα, να μην αγχώνομαι δηλαδη γι΄αυτο το θεμα! Και οχι, δεν εχω κανενα προβλημα με το μωρο, απο την αρχή εκανε το σωστο και δεν με ταλαιπωρησε σε αυτο το θεμα.

Ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου και τις συμβουλες σου, να χαιρεσαι και συ το παιδακι σου!

tnOzp3.pngnW9ip3.png

Σοφουκα, ευχαριστω για την απαντηση!

Αυτο με τις επιπλεον αντλησεις το εχω ξαναδιαβασει, ο ενδιασμος μου ειναι πως οταν ερθει η ωρα του ταισματος και εχω εχω αδιασει το στηθος πριν μια μιαμιση ωρα, μηπως δεν εχει προλαβει να ξαναγεμισει και ο μικρος δεν μπορεσει να φαει τελικα. Μαλλον θα πρεπει να το δοκιμασω μια φορα για να δω.

Το στήθος δεν γεμίζει από μόνο του, παράγει γάλα την ώρα που θηλάζει το μωρό! Ενδιάμεσα από τους θηλασμούς μένει λίγο γάλα στο στήθος και αν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, το στήθος πρήζεται γιατί έχει συνηθίσει ο οργανισμός μας σε συγκεκριμένη ζήτηση, οπότε παράγει γάλα χωρίς να θηλάζει το μωρό, αλλά την ώρα που είναι το μωρό στο στήθος πάντα παράγεται γάλα (αρκεί να θηλάζει το μωρό καλά, κάτι που στην περίπτωσή σου συμβαίνει).

Αυτό που μπορεί βέβαια να γίνει αν η άντληση έχει προηγηθεί σε μικρό διάστημα πριν το θηλασμό, είναι να δυσκολευτεί λίγο το μωρό ή να δυσανασχετεί, γιατί δεν θα βρίσκει μεγάλη ροή γάλακτος. Αυτό λύνεται εν μέρει με τις συχνές εναλλαγές στο στήθος. Επίσης, μπορείς, αν το καταφέρνεις να αντλείς από το ένα στήθος την ώρα που θηλάζεις το μωρό από το άλλο.

Το θηλαστρο που νοικιασα ειναι το ιδιο με αυτο που ειχαν στο μαιευτηριο, δεν φανταστηκα πως δεν ειναι το καταλληλο...Εντυπωση μου κανει! Κατα τη γνωμη σου ποιος τυπος θηλαστρου ειναι ο καταληλος για την περιπτωση μου;(για να το ψαξω)

Δικό μου το λάθος!:oops: Αν το νοίκιασες, τότε είναι νοσοκομειακό θήλαστρο, κατάλαβα λάθος. Το θήλαστρο είναι κατάλληλο!

Εδώ έχει τους τύπους των θηλάστρων και τη χρήση για την οποία είναι κατάλληλα, μπορείς να τσεκάρεις το θήλαστρό σου και από τις φωτογραφίες που έχει! http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Δεν θυμάμαι αν το είπες, είναι διπλής άντλησης (με διπλής άντλησης γλιτώνεις χρόνο!

Αυτο που προτεινεις μου φαινεται πολυ λογικο και μαλλον αυτο θα εφαρμοσω, υπομονη χρειαζεται γιατι θα παιρνει ακομα περισσοτερη ωρα η διαδικασια...Και φανταζομαι πως θα παρει χρονο μεχρι να ξεφορτωθούμε τελειως το μπουκαλι...

Ναι, είναι χρονοβόρο, είναι σαν να έχεις δίδυμα! Και έχεις και το μεγαλύτερο παιδάκι, οπότε καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι αυτό για σένα! Όμως, όσο περισσότερο θα κάθεται στο στήθος, τόσο θα μειώνει το συμπλήρωμα, θα δεις σιγά σιγά ότι θα χρειάζεσαι λιγότερες αντλήσεις!

Δες κι εδώ το θέμα για τον επαναγαλακτισμό (αν και απ' ότι βλέπω ακολουθείς το πρωτόκολλο). http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Και οχι, δεν εχω κανενα προβλημα με το μωρο, απο την αρχή εκανε το σωστο και δεν με ταλαιπωρησε σε αυτο το θεμα.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, πολλά μωρά που έχουν μείνει στη θερμοκοιτίδα έχουν συνήθως πρόβλημα σύγχυσης θηλής και δεν συνεργάζονται καλά!

Ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου και τις συμβουλες σου, να χαιρεσαι και συ το παιδακι σου!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία:-)

HXuSp2.pngaS46p2.png

• 6 months later...

εμενα το προωρακι μου ειναι 2.600 και διορθωμενη ηλικια 36 και 1. Αν δε δωσω στήθος πινει περιπου 70μλ αντλημενο δικόμου Προσπαθω να τηρω το πρωτοκολο και ο θηλασμος προηγειται της άντλησης , το θηλαστρο ειναι διπλης άντλησης ,

Αν δωσω στηθος κανα 20λεπτο με εναλλαγη οπως λέτε θα φάει 50 ή 60. Γενικά φαινεται να κουραζεται πολύ με τις αναπνοες κ αναρωτιέμαι αν δε πινει παραπανω γιατικουράζεται ή γιατι εχει πιει απ το στηθος. ???

Ακομα πι'άνει λίγο ρηχα κι δεν την ακούω να καταπίνει συνεχεια στο 20 λεπτο γι αυτο και ανησυχω μηπως θηλάζει παθητικά κ ύστερα πίνει λιγότερο γάλα επειδη έχει κουραστει...

το καλμα της μεντελα θα μας βοηθησει λέτε ????

Διαφημίσεις

να σου ζησει καταρχην!!

θελω να πω πως δεν τα διαβασα ολα...αλλα θα σου πω την δικη μου εμπειρια,,

εμαν γεννηθηκε 33 με βαρος 2400.....και εγω εβγαζα με θυλαστρο οσο ηταν μεσα...μετα μου ειπαν να δοκιμασω στηθος...επρεπε ομως να το ταιζω καθε 2 ωρες..οπως λες και εσυ κοιμοταν πολλες φορες...οποτε ηταν δυσκολο τοτε να πιασει στηθος..

απο την αλλη με το στηθος δεν ξερεις ποσο τρωει για να δεις αν περνει το σωστο βαρος..

οποτε επειδη ηθελα να του δινω δικο μου γαλα ..τελικα εβγαζαε το θυλαστρο 7 μηνες!! και επινε αποκλειστικα δικο μου...ηταν κουραστικο πολυ ειδικα στην αρχη που μεχρι να το βγαλω επρεπε να το δωσω κιολας...

ομως στα προωρα δεν εχεις την πολυτελεια να ρισκαρεις δοκιμες μεχρι να παρουν απανω τους...

αυτα απο εμενα ...σου ευχομαι τα καλυτερα!

εχω κουραστει ήδη με τις αντλήσεις κ κάποια στιγμη θα ήθελα να πιάσει στήθος κ να τρωμε απο εκεί.. 7 μήνες αντλήσεις !! Για μένα ε'ισαι ηρωίδα ...

Τωρα θηλασε καλά 15 λεπτα απο κάθε στηθος και ήπιε μονο 30 μλ απ το μπουκάλι.

Κοριτσια εγω μετα απο τοσους μηνες εχω να σας πω πως ακολουθησα την συμβουλη στης Sofuka και καταφερα να περασω στον απευθειας θηλασμο οταν το μωρο εγινε δυο μηνων και αφου σιγουρευτηκα οτι ηταν αρκετα δυνατο ωστε να μπορει να πιει ολοκληρωμενο γευμα απο το στηθος μου. Ειχα φτασει στα ορια μου και πηρα μια μερα αποφαση και εκοψα το θηλαστρο μαχαιρι. Αυτο βεβαια με γυρισε πισω αφου ειχε ηδη αρχισει να κανει τα γευματα ανα τετραωρο (τη νυχτα και εξαωρο) αλλα σιγα σιγα και με πολυ υπομονη και επιμονη ηρθε στα ισα του. Θελει παντως πολυ προσπαθεια και να τσεκαρετε το βαρος του μωρου, ο απευθειας θηλασμος ειναι πολυ πιο ευκολος, το μαρτυριο της αντλησης σε συνδιασμο με το θηλασμο ουτε να το σκεφτομαι δε θελω πλεον!!!

Γερα να ειναι ολα τα μωρακια και να σας ζήσουν!!!

tnOzp3.pngnW9ip3.png

Καλημέρα και απο εμενα εμεις φτασαμε αισίως στους 5 μιση μηνες αντληση μαζι με θηλασμο βραδυνο κυριώς. Ο μικρος μου γεννηθηκε 2200 και νοσηλευτηκε στη μεν 12 μερες για θηλασμο μου ειπαν μετα τα 3500 να το βαλω και παλι για 5 με 10 λεπτα την ημερα φοβομουν και εγω που ηταν μικρο το μωρο και οταν ξεκινησα πλεον να το βαζω να θηλάζει εκλαιγε με μαυρο δακρυ μαλλον παθαμε συγχηση θηλων γιατι στη ΜΕΝ την πιπιλα την τρυπανε με βελονα για να τρεχει και καταλαβαινεις το σοκ του μωρου να προσπαθει να αντληση απο το στηθος που δεν ειχα και τις καλυτερες θηλες με πολυ επιμονη και υπομονη αρχισε να πιάνει αλλα για λίγο και κυριώς θηλαζει αποτελεσματικα αν τον βαλω κατευθείαν μολις ξυπνησει μολις ομως ακουσει εναν θορυβο σταματαει και κοιταει απο την αλλη μερια συντομα γυρισα στην δουλεια και η προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο πηγε περιπατο τουλαχιστον το πρωι αλλα καποια στιγμη που αγανακτησα με τα τριωρακια τα βραδυνα ξεκινησα να τον βαζω στηθος στην ξαπλωτη θεση και σε μερικες μερες ξεκινησε να θηλαζει μες τον υπνο του και τωρα πλεον το βραδυ θηλαζει χωρις να ξυπναει και να θελει μετα και κουνημα για να ξανακοιμηθει μολις παει να γκρινιαξει του δινω το στηθος πινει οσο θελει και κοιμαται του καλου καιρου. οποτε αφου το παιδακι σου ειναι τοσο καλα στα κιλα του ξεκινα με το στηθος και οσο μπορεις να το βαζεις ειδικα οταν ακομα ειναι ζαλισμενο απο τον υπνο. οι αντλησεις ειναι πραγματικα πολυ κουραστηκες. ευχομαι τα καλυτερα και εγω ακομα προσπαθω...

Καλησπέρα ξανά,

Ευχαριστω καταρχην για τις απαντήσεις.

maliv διαβασα με προσοχή αυτα που σου γραφει η σοφουκα κ συμφωνω αλλά το θεμα είναι πως το δικό μου μωρό δε συνεργαζεται κ τόσο καλά δηλαδη δε πιανει καλά , πιανει λιγο ρηχα και δε την ακούω να καταπίνει πάντα . Πλεον μετα το στηθος το πινει όλο το αντλημένο οποτε μαλλον δε πίνει τίποτα ..

Ακομα παιρνει περίπου 30γρμ τη μερα θηλαζωντας μονο στα μισά γευματα και στα άλλα μισα πινει μονο μπουκάλι. Αν βαλω σε όλα θηλασμο + μπουκάλι πάντα φοβαμαι μη δε παιρνει βάρος . Απ την άλλη κουραστηκα με τις αντλησεις ήδη ,ασε που κανει πολύ ώρα να φαει η μπέμπα και δε τηρω το 3ωρο παντα.

Ακομα αν την αφηνω στο στηθος όσο θέλει τοτε και πάλι παει το 3ωρο. Δεν ξερω αν δίνει αρκετο ερεθισμα για να μειωθουν οι αντλήσεις , φοβαμαι πως θα μειωθει το γάλα μου.

Παντως ειναι ενθαρρυντικό που καταφερατε κα θηλασατε και κοψατε τις αντλήσεις οπως κι εσεις αλεξανδρα που κοψατε τις βραδυνες .σε μας δε ξερω αν θα συμβεί ποτε .....

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

καλησπερα ξανα,

Θηλαζουμε πλεον καμια ωρα σε κάθε γευμα αλλά θελει και περιπου 30 μλ απ το μπουκάλι. Αλλες φορες δε πινει καθολου .

Ακομα αντλω μονον 4 φορες τη μέρα γιατι δε προλαβαινω πια..

Το θεμα είναι πως εδω και 4 μερες εχει κολλησει και δε παιρνει ο'υτε γρμ . Το οτι δε πινει παραπανω απ το μπουκαλι δε σημαινει πως χορταινει ??

Τις περισσοτερες φορες κοιμαται υστερα απο καθε γευμα . Οταν ξυπνα ενδιαμεσα τη βαζω στο στήθος.

Τη ζυγισα πριν τη θηλασω και μετα για να δω ποσο ήπιε και η διαφορα ήταν 15γρμ . Θηλαζε μια ωρα για πιει 15γρμ ??? Θα τρελαθώ .

Προσπαθω συνεχεια με μαλαξεις οταν θηλαζουμε να μη τη κουραζω και να εχει καλή ροη απ το στηθος .

Ποσο καιρο θα μας παρει αραγε να κοψουμε το μπουκαλι ??

Αισθανομαι πως το οτι δε παιρνει βαρος μας πάει πίσω .Λετε να μη πινει αρκετη ποσοτητα γι αυτο να μη παιρνει βαρος ???

please τα φωτα σας !!!!!

• 2 weeks later...

Τελικά με υπομονη και επιμονη το κατορθωσαμε !!! Πεταξαμε μπουκάλια και πλεον θηλαζει αποκλειστικά και το βαρος της είναι πολύ καλό !

Τελος καλό όλα καλά και για μας !!!

Τελικά με υπομονη και επιμονη το κατορθωσαμε !!! Πεταξαμε μπουκάλια και πλεον θηλαζει αποκλειστικά και το βαρος της είναι πολύ καλό !

Τελος καλό όλα καλά και για μας !!!

Να σου ζησει λοιπον ειδες με επιμονη και υπομονη τ ακαταφερες!!!