Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω τη γνώμη σας!!


Mommy2be

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!

Θέλω τη βοήθειά και τις ιδέες σας.

Έχω μια κορούλα 9,5 μηνών, την οποία κακομάθαμε και κοιμίζουμε στην αγκαλιά μας. Μέχρι πρόσφατα δεν ήταν σοβαρό θέμα, καθώς δεν της έπαιρνε ώρα, ούτε ήθελε κούνημα, ούτε τίποτα παρά μόνο την αγκαλιά μας. Πρόσφατα μας ξεκίνησε νέο τροπάριο: γύρω στα 10-15 λεπτά αφότου κοιμηθεί, ξυπνά και θέλει ξανά αγκαλίτσα μέχρι να κοιμηθεί. Το τελευταίο που μας κάνει είναι πως ενώ μπορεί να κοιμηθεί την ώρα που την θηλάζω (δε γίνεται πάντα), ξυπνάει μετά το 10λεπτο λες και ξυπνάει το πρωί: με ροδαλά μαγουλάκια, φουλ στα χαμόγελα και στο τρελό κέφι. Όσο κι αν προσπαθήσουμε για να ξανακοιμηθεί πρέπει να γίνει 23.30!!!!! Ό,τι κι αν προσπαθήσουμε δεν κοιμάται νωρίτερα.

Τι να κάνω?? Γιατί άλλαξε έτσι το κοριτσάκι μου? Της φταίει κάτι που δεν ξέρω? Ταλαιπωρείται πολύ για να κοιμηθεί στις 23.30. Πραγματικά παλεύει και προσπαθεί να μην κοιμηθεί.

Τις ιδέες και συμβουλές σας πλιζ!!

ePQmp3.png

 

syT7p3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ακριβως τα ιδια περασα και περνω...κοιματε αγκαλιτσα η στο βυζακι αλλα ξυπνα αμα δεν παει 1 το βραδυ δεν κοιματα κανονικα...τουλαχιστον κοιματε απο της 1 μεχρη της 10 σερι και ειναι 13 μηνων!!!κακο δεν ειναι απλα μεγαλωνουν μωρε!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

 

 

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας μανούλες απο μία πρώην ομοιοπαθούσα μαμα:P

Οταν θήλαζα τον Δημητράκη μου εώς 8 μηνών κοιμόταν και εμένα 1-2 το βράδυ γιατί πολλές φορές λαγοκοιμόταν καθώς έπινε γαλατάκι και γέμιζαν οι μπαταρίες στο μικρό μου διαβολάκι!!Είχα τρελαθεί το μόνο καλό ήταν πως κοιμόταν εως τισ 9-10 το πρωί σερη.Όταν αρχίσαμε το μπιμπερό και δεν κοιμόταν πλέον πάνω στο φαγητό παρατήρησα πως το δικό μου παιδί για να κοιμηθεί για βράδυ πρέπει να έχουν περάσει 6 ώρες απο την στιγμή που ξύπνησε απο τον μεσημεριανό του υπνάκο:P(Ναι λες και έχει ξυπνητιράκι)Οπότε γνωνίζω πλέον το πρόγραμμά του,βάζοντας τον 2-4 για μεσημεριανό ύπνο και ξέρω πως θα κοιμηθεί στισ 10 το πολυ στισ 10.30.

Τώρα επειδή το μπεμπάκι σου θηλάζει πρέπει να βρεις ένα τρόπο να μην πέρνει σίντομους υπνάκους στο στήθος γιατί έτσι γεμίζει ενέργει.Εύχομαι να πάνε όλα καλά;)

RUx9p2.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα κι αν δεν κοιμάται θηλάζοντας, θα την κοιμίσω μετά και θα ξυπνήσει έως τις 11.30 όπου θα κοιμηθεί οριστικά. Αυτό που λες elena26 για τις ώρες ύπνου από το μεσημέρι δεν ισχύει (δυστυχώς) για εμάς γιατί ό,τι πρόγραμμα κι αν έχει πάλι το βράδυ ΔΕΝ κοιμάται. Το χειρότερο με το μωράκι μου είναι ότι πρώτον ταλαιπωρείται πολύ και κυριολεκτικά παλεύει για να μην κοιμηθεί και ότι αναγκαστικά την ξυπνάω το πρωί στις 6 για να την θηλάσω και να την πάμε στην κυρία που την προσέχει (έχω επιστρέψει δουλειά, όπως καταλαβαίνετε). Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να την κοιμίσει ο άντρας μου και σπαράζει το καημένο..

ePQmp3.png

 

syT7p3.png

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή κάνει 6,5 ώρες βραδυνού ύπνου σύνολο; Τη μέρα τι ξέρεις για τον ύπνο της;

 

Θα τα πω χύμα, μια γνωστή μου ανακάλυψε ότι το πρόσωπο που πρόσεχε το μωρό τη μέρα το κοίμιζε με τις ώρες... για να έχει εκείνη πιο άνετη εργασία... Δυστυχώς δεν έχω και την καλύτερη γνώμη για τις περισσότερες από αυτές τις κυρίες... Διαλέγουν αυτή τη δουλειά γιατί τη βλέπουν ως ευκαιρία να αράξουν, χωρίς να τις ελέγχει κανείς... Γιατί μόνο πολύ έμμεσα καταλαβαινεις πώς περνάει τη μέρα του το μωρό. Μπορεί να είμαι μεροληπτική όμως...:-(

 

Τα σαββατοκύριακα τι μπορείς να καταλάβεις για το πρόγραμμα του μικρού;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μήπως βγάζει δοντάκια; Λείπεις πολλές ώρες από κοντά της; Μήπως προσπαθεί να αναπληρώσει τις ώρες που δεν είστε μαζί; Πάντως και η δικιά που είναι συνομίληκη με την κορούλα σου τα ίδια μου κάνει με τη διαφορά ότι πρέπει να πάει 1 για να κοιμηθεί! Οπότε την αφήνω να κοιμάται όταν και όσο θέλει, για να γλιτώνουμε την γκρίνια.

Link to comment
Share on other sites

AthinaP δε με πειράζει που τα λες χύμα. Τις ίδιες ανησυχίες έχω κι εγώ. Εφόσον πρέπει να πάω στη δουλειά και εφόσον δεν έχουμε γιαγιάδες που μπορούν να μας βοηθήσουν, είμαστε αναγκασμένοι να την έχουμε σε αυτή την κυρία. Κάναμε την έρευνά μας, πήραμε τις συστάσεις που έπρεπε και έχουμε επιλέξει πραγματικά την καλύτερη.

Τώρα για τις ώρες ύπνου της, ναι, το βράδυ κοιμάται μόνο 6,5 ώρες, κοιμάται όμως αρκετά μέσα στη μέρα. Το αστείο είναι ότι είναι υπναρού, αν εξαιρέσουμε φυσικά το να αποκοιμηθεί το βράδυ. Σημειωτέον, παρεμφερές πρόγραμμα έχει και το ΣΚ.

sokolata δυστυχώς δεν έχω την ευχαίρεια να την αφήνω να κοιμάται όσο θέλει.. Επίσης, δεν άλλαξε κάτι στο ωράριό μου, ώστε να της λείπω παραπάνω. Θα μπορούσε όμως να είναι θέμα ηλικίας. Πότε εμφανίζεται το άγχος αποχωρισμού αλήθεια? Για τα δοντάκια το έχω σκεφτεί κι εγώ, και ειλικρινά εύχομαι να είναι αυτό. Το λυπάμαι τόσο πολύ το μπεμπάκι μου.

ePQmp3.png

 

syT7p3.png

Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχεις Mommy2be. Κάπου τώρα είναι το αγχος αποχωρισμου. Αυτο που πέρασες το πέρασα κι εγώ με μικρές διαφορές. Και ο γιός μου είχε την ίδια ηλικία με την κόρη σου. Ήταν τότε 9,5 μηνών. Κοντεύει να το ξεπεράσει τώρα (στους 16 μήνες) που υπάρχουν βράδυα που κοιμάται ολόκληρα και άλλα που ξυπνάει 2 και 3 φορές με κλάμματα. Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι ίσως θα πρέπει σταδιακά να αρχίσεις να της μειώνεις τις ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα παιδάκια περνάνε διάφορες φάσεις. Κουράγιο και υπομονή να έχουμε εμείς οι μανούλες να αντέχουμε...

eNortjKzUjI0MjI3MleyBlwwFXUC0g,,10.png

 

eNortjKzUjK0NDM2NVGyBlwwFa0C2Q,,79.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...