Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

6 ετων - ξερετε καποια εξυπνα παιχνιδια -δραστηριοτητες

Recommended Posts

Γεια σε ολους,

ειμαι τοσο χαρουμενη που βρισκομαι σετην παρεα σας, και ψαχνω σαν τρελλη ολα τα φορουμ, εχω την αισθηση οτι σε ολα θα βρω θεματα να μου αρεσουν..τεσπα.

εχω μια κορουλα γινεται 6 τον αλλο μηνα και μπαινουμε σχολειο τον σεπτεμβριο. εχει μαθει γραμματα και αριθμους και προσπαθει μονη να γραφει λεξουλες και να συλλαβιζει.

ειναι μοναχοπαιδι, και ετσι αντικαθιστω εγω το αδελφακι στο παιχνιδι. παιζω εγω δηλ. μαζι της. ομως, εχω ενα θεμα.

επειδη εγω μεγαλωσα στο εξωτερικο, και οι γονεις μου δεν επαιξαν ΠΟΤΕ μαζι μου δεν ξερω....πως να παιξω μαζι της....συγχωρεστε με ντρεπομαι που το λεω ξερω οτι ακουγεται γελοιο, αλλα δεν ξερω τι να κανω οταν μπαινω στο δωματιο της. εκεινη (ευτυχως) δειχνει χαρουμενη και αυτοσχεδιαζει και ετσι μπαινω στην ροη κι εγω.

δεν εχω ομως φαντασια και δεν εμπνεομαι μονη μου πραγαμτα. θα ηθελα να μου πειτε, τι παιζετε με τις κορουλες σας, τι κανετε, ετσι να με βοηθησετε να "παρω μπρος" και να εχω περισσοτερη εμπνευση. με ρωταει οταν δεν εχει αλλες ιδεες, μαμα τι θες να παιξουμε τωρα; και εγω αιθανομαι τοοοσο ασχημα....

παιζουμε διαφορα εκπαιδευτικα παιχνιδια που εχω αγορασει, της διαβαζω παααααρα πολυ ζωγραφιζουμε αλλα αυτο ειναι βαρετο απο ενα σημειο και μετα.

κατι που μου ειπαν σε μια σχολη γονεων, ειναι οτι ανταλλαξαμε ρολους. εκανα εγω το παιδι κι εκεινη τηνμαμα. αλλα οταν αντεδρασα οπως εκεινη, εβαλε τα κλαμματα και μου ειπε: ειναι το πιο χαζο παιχνιδι που εχω παιξει ποτε!!!! προφανως δεν το χειριστηκα "κομψα".....

συγνωμη αν σας ζαλισα... ελπιζω να με βοηθησετε..

Διαφημίσεις

Σε αυτή την ηλικία ήδη τα παιδιά έχουν κάποια αγαπημένα παιχνίδια.

Εμάς μας αρέσουν πολύ τα παζλ από 100 κομμάτια και πάνω, οι κούκλες (τις ντύνουμε, τις πλένουμε, τις πάμε βόλτα κτλ), το μαγείρεμα (κάνουμε γλυκά, πίτσες κτλ), οι χειροτεχνείες (ψαλίδι, κόλλα, τέμπερες κτλ), τα τουβλάκια με τα οποία κατασκευάζουμε πύργους, καράβια κτλ.

Πολύ μας αρέσουν και τα παιχνίδια δράσης: κυνηγητό, κρυφτό, χορός, μπάλα, μπαλόνια που δεν πρέπει να πέσουν κάτω, αγαλματάκια, γυμναστική, εμπόδια κτλ.

Επίσης, τραγούδια με κινήσεις όπως το "χαρωπά τα δυο μου χέρια" και το "ιππικό"...

Ελπίζω να έδωσα κάποιες νέες ιδέες... Καλή επιτυχία!

H μεγάλη μου κόρη είναι περίπου στην ηλικία της δικιας σου.

Θα της αρέσει ό,τι και να παίξεις μαζί της... να μερικές ιδέες:

Επιτραπέζια - Ζωγραφική - παιχνίδια ρόλων (φίλες, γιατρός, κομμωτήριο, σχολείο, διαγωνισμό τραγουδιού κ.α) - παιχνίδια δράσης και χειροτεχνίες όπως σου γράφει και η maria_t. Θα της αρέσει και να σε "βοηθάει στις δουλειές" σίγουρα.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.

WGVKp2.png<a COGYp2.png

Εμείς παίζουμε πολλά επιτραπέζια παιχνίδια και διάφορα εκπαιδευτικά με κάρτες.

Απο κινητικά του αρέσει και ο "χαμένος θησαυρός" που κρύβεις κάτι και αυτό ψάχνει να το βρει και εσύ το βοηθάς λέγοντας : για το μακριά : κρύο / μπούζι / παγωνία (ή λεμόνι) και για το κοντά : ζεστό / καυτό / ζεματιστό (ή πορτοκάλι).

Παίζουμε και πολλά λεκτικά παιχνίδια, την ώρα που κάνω δουλειές ή όταν πάμε ταξίδι ή στην καφετέρια. Παίζουμε το "Βρες τις πιο πολλές λέξεις" : μετράει από μέσα του μέχρι το 24 και του λέω στοπ, σε όποιο αριθμό έχει σταματήσει βρίσκει το αντίστοιχο γράμμα και θα πρέπει να λέμε εναλλάξ λέξεις που αρχίζουν από αυτό το γράμμα μέχρι που ο άλλος να μην βρίσκει άλλη λέξη και να χάσει.

Και το "μάντεψε ποιός" : βάζει ο ένας στο μυαλό του κάποιο πρόσωπο / ζώο / πράγμα / πόλη, που θα πρέπει όμως να είναι σίγουρος ότι το γνωρίζει καλά και ο δεύτερος (ή και ο τρίτος / τέταρτος παίχτης) ο οποίος κάνει αναγνωριστικές ερωτήσεις (είναι άνθρωπος? είναι άντρας? έχει ξανθά μαλλιά? είναι παιδάκι?) και ο πρώτος πρέπει να απαντάει με Ναι ή Οχι, αυτός που θα βρίσκει την απάντηση με τις λιγότερες ερωτήσεις κερδίζει.

Για να μη βαριέται τη ζωγραφική, ζωγραφίζουμε μαζί εναλλάξ. Δηλαδή ξεκινάω να ζωγραφίζω κάτι φτιάχνοντας μιά ιστορία και όπου σταματήσω συνεχίζει αυτός ζωγραφίζοντας τη συνέχεια της ιστορίας όπως θέλει αυτός και όπου σταματήσει συνεχίζω εγώ .... και στο τέλος στη ζωγραφιά έχει βγει η ιστορία και από τους δύο!!

Αυτό γίνεται και λεκτικά αλλά δεν έχει τόση πλάκα ή εξαρτάται κάθε φορά από το κέφι που έχουν οι παίκτες.

Καλή διασκέδαση !!

Διαφημίσεις

τελειες ιδεες κοριτσια !!!! ευχαριστω θερμα.... ειδικα ο κρυμμενος θυσαυρος ηταν τοσο ευκολο πως δεν το σκεφτηκα;; και θα εχεικαι πλακα σιγουρα...πηρα ιδεες για αρχη. ευχαριστω και παλι. καλο βραδυ

Δεν έχω κόρη, αλλά παιχνίδια που έχω ευχαριστηθεί εγώ με τους δικούς μου είναι να φτιάχνουμε γράμματα από πλαστελίνη (έχω πάρει πλαστικά γράμματα, που είναι κούφια και τα χρησιμοποιούμε σα φόρμες) και να φτιάχνουμε κατασκευές με τουβλάκια. Νομίζω πως ό,τι και να παίξεις μαζί της θα της αρέσει.

• 1 year later...

Up!!

Υπάρχουν καινούργιες προτάσεις για ενδιαφέροντα παιχνίδια; Ή γενικά οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα μέσα στο σπίτι, πχ διάβασμα από το γονιό εξωσχολικών βιβλίων - συγκεκριμένες προτάσεις - τίτλους; Διάβασα όλα τα σχετικά τόπικς για ηλικίες 4-6 ετών.

Επίσης, υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι έχουμε να ανταγωνιστούμε τα θέλγητρα του υπολογιστή. Περιγράφεται η κατάσταση εδώ παρακάτω, από το ποστ αρ. 111 και μετά.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=74796&page=3

καλησπερα,,,εχω μια κορη 5μιση και μια 3,,,,δε μπορω να σου πω ακριβως αγοριστικα παιχνιδια αλλα πραγματικα το κομπιουτερ/τηλεοραση/ντιβιντι δε παιζει συχνα στο σπιτι μας,,,,αυτα που παιζουνε/παιζουμε εκτος απο επιτραπεζια που τωρα ξεκιναμε σιγα σιγα τα μεγαλυτερα με τη μεγαλη (μονοπολη ας πουμε/μαντεψε ποιος με τη μικρη μαζι /χαρτια τραπουλα απλοποιημεη αγωνια /φιδακια γκρινιαρη κλπ)και οσα εχουν αναφερει κουκλες κουζινικα που τα συνδυαζουνε ομως με κατι ακομη πχ καφετερια σπιτακια η καθε μια εχει το σπιτι της κλπ κλπ ειναι τα παιχνιδια ρολων που πια δε προτεινω εγω αλλα απο μονες τους βρισκουνε,,,απο τη στιγμη που απο οτι καταλαβα εχετε μεγαλο θεμα με αυτα που βλεπουνε γιατιδε τους προτεινεις να παρουν αυτοι το ρολο του πειρατη,τα κρεββατια να γινουν το καραβι τους ΄΄η το ρολο του εξερευνητη κλπ κλπ,,,,αν εχουν βαρεθει τα παιχνιδια τους καντε μια βολτα στα τζαμπο πχ ας κοιταξουνε να δουνε τι θα τους αρεσε κλπ καντε μια βολτα στα βιβλιοπωλεια μαζι να διαλεξουν εκεινα τι θελουνε ,,,,,για να καταλαβεις πριν εδω στο σαλονι ειχαμε το μαγαζακι μας βιβλιοπωλειο,,,,ειχανε κατεβασει ολα τα βιβλια απο το παιδικο τα ειχανε βαλει σε ομαδες κατηγοριες και παιζανε εναλλαξ και εμεις μαζι ,,,,το αγαπημενο τους παντως ειναι δυο : ή να βαζουνε τις στολες αποκριατικες και να παιζουνε πριγκιπισσες (με οτι αυτο συνεπαγεται ολο το πακετο χορος,παρτυ για τσαι κομμωτηριο μοδιστρα κλπ) ή πειρατινες ,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09