Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μακρυ πρωτοκολλο

Recommended Posts

κοριτσια καλημερα.εχω πολυ αγχος και θα ηθελα αν μπορουσε καποια απο εσας να με βοηθησει.προκειται να κανω εξωσωματικη με μακρυ πρωτοκολλο αλλα με εχει πιασει πανικος γιατι ετσι οπως τα υπολογιζω φοβαμαι οτι θα πεσω μεσα στο πασχα.ξερει καμια απο εσας ποσο διαρκει το μακρυ?μου ειπε ο γιατρος να παω την 17 ημερα του κυκλου για να ξεκινησω την καταστολη.η 17 ημερα ειναι 1 απριλιου.αχ δεν ξερω τι να κανω με εχει πιασει πανικος.θα προλλαβω η παει τσαμπα και αυτος ο μηνας?

Διαφημίσεις

Κυβελη μου καλημερα.Απο οτι θυμαμαι νομιζω οτι ειναι γυρω στις 25 μερες για την εμβρυομεταφορα, αλλα ρωτησε τον για να εισαι σιγουρη.

κυβελη,

καλο ειναι να μην εχεις αγχος απο τωρα γιατι το αγχος ειναι ο,τι χειροτερο μπορεις να κανεις για να βοηθησεις τον εαυτο σου σε αυτην την προπαθεια! να εισαι σιγουρη οτι πρωτος και καλυτερος εχει ψαξει ο γιατρος σου τις αργιες κι εχει μπλοκαρει την ατζεντα του για τοτε.

το μακρυ πρωτοκολλο ειναι 10-15 μερες καταστολη. αν ολα οκ, τοτε ξεκινα η διεγερση -αλλες 12-14 μερες- οι χρονοι για καθε πρωτοκολλο ποικιλλουν λιγο απο γυναικα σε γυναικα και εξαρτωνται απο τα αποτελεσματα εξετασεων που θα κανεις στη διαρκεια ληψης των φαρμακων.

ο γιατρος σου θα σε παρακολουθει καθε λιγες μερες και θα σου λεει τι να κανεις, μην ανησυχεις!!!

Σας ευχαριστω πολυ ολες.το αγχος μου ειναι καταστροφικο πολλες φορες και δυστυχως γνωριζω οτι με επηρεαζει πολυ και σωματικα και ψυχολογικα.δεν μπορω να το μετριασω και δεν μπορω να μιλησω σε κανεναν απο τους γυρους μου γιατι κανενας δεν εχει περασει παρομοια κατασταση.αυτος ο πανικος που με πιανει οτι δεν θα προλαβω ειναι απιστευτος.ο φοβος μου οτι θα πεσω μεσα στις γιορτες και μπορει να ειναι κλειστα μου εχει δημιουργησει πανικο.ειναι αληθεια τελικα οτι το αγχος παιζει τοσο μεγαλο ρολο στην εξωσωματικη?

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ ολες.το αγχος μου ειναι καταστροφικο πολλες φορες και δυστυχως γνωριζω οτι με επηρεαζει πολυ και σωματικα και ψυχολογικα.δεν μπορω να το μετριασω και δεν μπορω να μιλησω σε κανεναν απο τους γυρους μου γιατι κανενας δεν εχει περασει παρομοια κατασταση.αυτος ο πανικος που με πιανει οτι δεν θα προλαβω ειναι απιστευτος.ο φοβος μου οτι θα πεσω μεσα στις γιορτες και μπορει να ειναι κλειστα μου εχει δημιουργησει πανικο.ειναι αληθεια τελικα οτι το αγχος παιζει τοσο μεγαλο ρολο στην εξωσωματικη?

Βασικά μετράει πολύ η καλή ψυχολογία και η ηρεμία. ΟΜΩΣ δεν είναι καταλυτικός παράγοντας. πχ αν κρίνω από τη δική μου περίπτωση, δεν είχα καθόλου άγχος, ήμουν σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά, είχα πολύ ανεβασμένο ηθικό και θετική σκέψη, αλλά παρ' όλ' αυτά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Αντιθέτως εδώ μέσα διάβαζα για κάποιες που ήταν πολύ αγχωμένες, αλλά είχαν θετικό αποτέλεσμα. Μην ανησυχείς τόσο, δεν μπορείς το άγχος από μόνο του ν' αλλάξει την πορεία των πραγμάτων. Απλά όσο μπορείς, προσπάθησε να είσαι ήρεμη.

κοριτσια καλημερα.εχω πολυ αγχος και θα ηθελα αν μπορουσε καποια απο εσας να με βοηθησει.προκειται να κανω εξωσωματικη με μακρυ πρωτοκολλο αλλα με εχει πιασει πανικος γιατι ετσι οπως τα υπολογιζω φοβαμαι οτι θα πεσω μεσα στο πασχα.ξερει καμια απο εσας ποσο διαρκει το μακρυ?μου ειπε ο γιατρος να παω την 17 ημερα του κυκλου για να ξεκινησω την καταστολη.η 17 ημερα ειναι 1 απριλιου.αχ δεν ξερω τι να κανω με εχει πιασει πανικος.θα προλλαβω η παει τσαμπα και αυτος ο μηνας?

Το μακρύ πρωτόκολλο διαρκεί γύρω στις 25-30 μέρες για την ολοκλήρωση της εμβρυομεταφοράς και το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσεις καταστολή την 21η μέρα. Ο γιατρός σου θα έχει πρώτος αυτός υπολογίσει τις μέρες ωστε να μην πέσεις ανήμερα του πάσχα και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείς εσύ αλλά εκείνος. Καλή σου επιτυχία και να μας ανακοινώσεις μια τεράστια χοριακή μετά το πάσχα.

Γεια σου Κυβέλη,

να σου πω και εγώ ότι σε εμένα το πρωτόκολο κράτησε 26 μέρες. Ξεκίνησα 21η μέρα του κύκλου, δηλαδή μία βδομάδα πριν την περίοδο και μετά η εμρυομεταφορά ήταν 18 μέρες μετά (μετά την πρώτη μέρα περιόδου).Αλλά όπως είπαν και οι άλλες κοπέλες.. εξαρτάται από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνεις μέρα παρά μέρα. Ούτε ο γιατρός σου ξέρει ακόμα πως θα ανταποκριθείς στα φάρμακα και πότε θα είσαι έτοιμη για ωοληψία. Βλέποντας και κάνοντας..

Καλή επιτυχία!!!

D8wXp3.png?Y1UDI8w1

Ami0p3.png?4eaPCWdo

Εγώ έχω κάνει τρεις εξωσωματικές και οι τρεις με μακρύ πρωτόκολλο. Γενικά έχω μεγάλο κύκλο και από την 21η μέρα που άρχιζα τις ενέσεις μέχρι και την εμβρυομεταφορά περνούσαν γύρω στις 32 μέρες.

Κυβελη,

Καλη επιτυχία

Οτι και να σου πουμε ειναι σίγουρο οτι θα αγχωνεσαι.. εξαλλου ειναι δυσκολο να το παλεξεις το ατιμο..., απλά προσπάθησε να σκεφτεσαι οσο πιο θετικά μπορεις.. δεν εχει να κανει με το αποτέλεσμα της προσπάθειας αλλά θα σε βοηθήσει να περάσεις πιο ανώδυνα αυτο το διάστημα.

Οσο για τις αργίες μην ανησυχεις οι γιατροί τις ξέρουν και εκεινοι οπότε προγραμματίζουν ανάλογα.

Μην χάνεσαι, να μας γράφεις νέα σου.

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια

ειμαι νεα στην παρεα σας και ειμαι και εγω με την απορια αν θα προλαβω να ολοκληρωσω την εξωσωματικη λογω πασχααα:confused:

θα στεναχωρηθω αν εχω παρει τις ορμονες και δεν προλαβουμε και κλεισει το κεντρο,μαλλον κλεινει μεγαλη παρασκευη μεχρι δευτερα του πασχα

εγω ειμαι στην τεταρτη μερα καταστολης και περιμενω περιοδο 28 αν ερθει στην ωρα τηςςςς

ας ελπισουμε να προλαβωωωωωω

καλη επιτυχια σε ολεςςς

καλησπερα κοριτσια

ειμαι νεα στην παρεα σας και ειμαι και εγω με την απορια αν θα προλαβω να ολοκληρωσω την εξωσωματικη λογω πασχααα:confused:

θα στεναχωρηθω αν εχω παρει τις ορμονες και δεν προλαβουμε και κλεισει το κεντρο,μαλλον κλεινει μεγαλη παρασκευη μεχρι δευτερα του πασχα

εγω ειμαι στην τεταρτη μερα καταστολης και περιμενω περιοδο 28 αν ερθει στην ωρα τηςςςς

ας ελπισουμε να προλαβωωωωωω

καλη επιτυχια σε ολεςςς

Ονειρούλα καλώς ήρθες και καλή σου επιτυχία. Σίγουρα θα προλάβεις γιατί είσαι ήδη προγραμματισμένη, οπότε μετά το πάσχα εύχομαι να μας ανακοινώσεις μια μεγάλη χοριακή! Είναι η πρώτη σου πρασπάθεια; Η περίοδος θα σου έρθει σίγουρα προς το τέλος του μήνα και μετά το πολύ να κάνεις άλλες 15-18 ή άντε 20 μέρες ως την εμβρυομεταφορά.:P

Ονειρούλα καλώς ήρθες και καλή σου επιτυχία. Σίγουρα θα προλάβεις γιατί είσαι ήδη προγραμματισμένη, οπότε μετά το πάσχα εύχομαι να μας ανακοινώσεις μια μεγάλη χοριακή! Είναι η πρώτη σου πρασπάθεια; Η περίοδος θα σου έρθει σίγουρα προς το τέλος του μήνα και μετά το πολύ να κάνεις άλλες 15-18 ή άντε 20 μέρες ως την εμβρυομεταφορά.:P

μακαρι να προλαβω τουλαχιστον,τωρα για το αποτελεσμα οτι πει ο θεος και ο γιατρος:rolleyes::rolleyes:

ειναι η δευτερη προσπαθεια μουυυυ:(

εσυ σε ποια φαδη βρισκεσαι?

• 2 weeks later...

κοριτσια τι σχεση εχει η μερα της περιοδου;;;..εγω ξεκινησα μακρυ πρωτοκολλο 30/3 και μου ειπαν να μη λαβω καθολου υποψη το αιμα (περίοδο) . μετραω κανονικα τις μερες από τις 30/3.....αφηστε και μενα μεσα στο πασχα πεφτουν οι ημερομηνιες και δεν μπορω να προγραμματισω τιποτα !!!!!!

Ονειρούλα πώς πάει; όλα καλά; σου ήρθε η περίοδος; λογικά θα πρέπει να έχεις ξεκινήσει και τη διέγερση τώρα. Σου εύχομαι να προχωράνε όλα καλά:P

Εγώ τώρα βρίσκομαι σε φάση κάποιων εξετάσεων που κάνω και με το καλό θα ξεκινήσω προσπάθεια εξωσ. μετά το πάσχα τώρα γιατί δεν μας βγαίνει νωρίτερα.

matrix2008 καλή αρχή και σε σένα και καλή σου επιτυχία. Σε ποια μέρα του κύκλου σου ήσουν 30/3 που ξεκίνησες εσύ; Οταν ξεκινάμε στο μακρύ πρωτόκολλο την καταστολή την 21η μέρα, τότε έρχεται συνήθως η περίοδος σε καμιά δεκαριά μέρες και τότε μετράμε οιστραδιόλη και αν είναι στην επιθυμητή τιμή αρχίζουμε παράλληλα και τη διέγερση.

Διαφημίσεις

κοριτσια τι σχεση εχει η μερα της περιοδου;;;..εγω ξεκινησα μακρυ πρωτοκολλο 30/3 και μου ειπαν να μη λαβω καθολου υποψη το αιμα (περίοδο) . μετραω κανονικα τις μερες από τις 30/3.....αφηστε και μενα μεσα στο πασχα πεφτουν οι ημερομηνιες και δεν μπορω να προγραμματισω τιποτα !!!!!!

Ονειρούλα πώς πάει; όλα καλά; σου ήρθε η περίοδος; λογικά θα πρέπει να έχεις ξεκινήσει και τη διέγερση τώρα. Σου εύχομαι να προχωράνε όλα καλά:P

Εγώ τώρα βρίσκομαι σε φάση κάποιων εξετάσεων που κάνω και με το καλό θα ξεκινήσω προσπάθεια εξωσ. μετά το πάσχα τώρα γιατί δεν μας βγαίνει νωρίτερα.

.

matrix περιπου μαζι θα ειμαστε εγω ξεκινησα ηδη τις γκοναλ απο την τεταρτη και δευτερα παω να μερτησουμε αυγουλακια,μαλλον σε καμια βδομαδα παμε για ωοληψια,η τουλαχιστον ετσι επλιζω

φιλη αντε καντε με το καλο τις εξετασεις και απο μαιο θα ειμαστε εδω να μετραμε τις μερες τις δικης σου αναμονης

κοριτσια μου σας ευχαριστω πολυ.ευχομαι σε ολες μας πολυ καλη επιτυχια....αχ σημερα λοιπον το πρωι ξεκινησα την καταστολη...φοβαμαι λιγακι το αγνωστο,δεν που πουλανε και πουθενα ζαμανφουτινη....:lol::D

κοριτσια μου σας ευχαριστω πολυ.ευχομαι σε ολες μας πολυ καλη επιτυχια....αχ σημερα λοιπον το πρωι ξεκινησα την καταστολη...φοβαμαι λιγακι το αγνωστο,δεν που πουλανε και πουθενα ζαμανφουτινη....:lol::D

καλη επιτυχια να χεις κοριτσακι εγω ξεκιναω 10 απριλιου τις ενεσεις καταστολης και ηδη αρχισα να αγχωνομαι αλλα να εισαι θετικη και ολα θα γινουν...:):) να μας λες τα νεα σου να μαθαινω κι εγω τι θα κανω.....καλη επιτυχια μεσα απο την ψυχη μου και θετικες σκεψεις!!!!

Καλη επιτυχία ολα καλα θα πανε.. οσο για την ζαμανφουτινη (χαχαχα καλο!!) μην νομίζεις ένα κλικ του μυαλου ειναι..δεν μπορω να στο εξηγησω νομίζω οτι ενισχυεται απο την πιστη οτι ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ και σου βγαινει!!

Μην χανεσαι!!

Καλη επιτυχία και στα υπολοιπα κορίτσια

Καλη επιτυχία ολα καλα θα πανε.. οσο για την ζαμανφουτινη (χαχαχα καλο!!) μην νομίζεις ένα κλικ του μυαλου ειναι..δεν μπορω να στο εξηγησω νομίζω οτι ενισχυεται απο την πιστη οτι ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ και σου βγαινει!!

Μην χανεσαι!!

Καλη επιτυχία και στα υπολοιπα κορίτσια

ΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ....ΚΑΝΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.......

ΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ....ΚΑΝΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.......

Αλήθεια στο λέω εσύ οπως και ολες οι κοπελες που αγωνιζεστε για το πολυποθητο αποτελεσμα, ειστε μεσα στην καρδια μου και στις προσευχες μου... μπορει να μην γραφω σε ολα τα θέματα αλλα τα παρακολουθω χαιρομαι με τις χαρες θλιβομαι με τις λυπες.

Σε φιλώ.

matrix2008 καλή αρχή και σε σένα και καλή σου επιτυχία. Σε ποια μέρα του κύκλου σου ήσουν 30/3 που ξεκίνησες εσύ; Οταν ξεκινάμε στο μακρύ πρωτόκολλο την καταστολή την 21η μέρα, τότε έρχεται συνήθως η περίοδος σε καμιά δεκαριά μέρες και τότε μετράμε οιστραδιόλη και αν είναι στην επιθυμητή τιμή αρχίζουμε παράλληλα και τη διέγερση.

κορίτσια εγώ ξεκίνησα την 23η μερα του κύκλου μου τις ενέσεις daronda και την παρασκευή θα κάνω εξέταση οισταδιόλης......μετά θα κάνω gonal....αλλα ακριβώς το πρόγραμμα δεν το ξέρω. Να ρωτησω;;; με τα κιλα πως πατε;;;;....εγω οποτε κανω την ενεση είμαι 2,5 κιλα πιο βαρια !!!!!!!...ουφφφφφφφφφφφφ

Κορίτσια καλές επιτυχίες να έχετε όλες όσες βρίσκεστε τώρα στην προσπάθεια και κάνετε ενεσούλες. Εύχομαι το Πάσχα να έχετε όλες σας από ένα μωράκι στην κοιλίτσα και να συνεχίσουμε και όλες οι άλλες μετά:lol:

Εφοδιαστείτε όλες με ζαμανφουτίνη (καλό!) είναι το μόνο που χρειάζεται πραγματικά, όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται. Πάνω απ'όλα να είμαστε καλά και να δείτε που όλα θα γίνουν όπως τα ονειρευόμαστε.

matrix2008 δεν πειράζει αν πάρεις και λίγα κιλά, είναι προσωρινά και όλα θα περάσουν αρκεί να έρθει το μωράκι με το καλό, τα κιλά φεύγουν γρήγορα, να πίνεις πολύ νερό και όχι αλάτι, για να μη γίνεται κατακράτηση υγρών.

• 4 months later...

Κορίτσια γειά σας, έχω την εξής απορία :

Στο μακρύ πρωτόκολλο τις μέρες που κάνουμε ταυτόχρονα ενέσεις καταστολής και διέγερσης, θα πρέπει να αφήνουμε μεταξύ τους να μεσολαβεί κάποιο διάστημα πχ κάνουμε arvekap το μεσημέρι και gonal με menopur το απόγευμα

ή μπορούν να γίνονται και οι τρεις μαζί το απόγευμα ?