Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εργαζόμενη μητέρα σε δίλημμα!!

Recommended Posts

Καλημέρα!

Εδώ και αρκετό καιρό μου έχει σφηνωθεί στο μυαλό μου η ιδέα του να κάνω κάτι δικό μου όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα. Τώρα δουλεύω σε μία διαφημιστική ώς γραφίστρια αλλά νιώθω ότι πια δεν με καλύπτει. Σκέφτομαι να ανοίξω ένα μαγαζί όπου θα βγάζει φωτοτυπίες, θα φτιάχνει προσκλητήρια, κάρτες, sites, σφραγίδες, θα αναλαμβάνει μεταφράσεις και δακτυλογραφήσεις, συν θα έχει και κάποια αναλώσιμα(στυλό κλπ.)

Αυτή η ιδέα αν και με δελεάζει και έχω μιλήσει με κάποια άτομα όπου μου λένε ότι είναι καλή σκέψη, έχω κάποιους ενδοιασμούς όσον αφορά το ωράριο και τον χρόνο που θα χρειάζεται να "κλέβω" από την ενασχόλησή μου με τον μικρό μου (ειδικά τον πρώτο καιρό μέχρι να στρώσουν τα πράγματα). Η αδερφή μου μου λέει ότι επειδή με ξέρει, και ξέρει το δέσιμο που έχω με τον γιό μου(ο οποίος είναι 16 μηνών) θα στεναχωριέμαι που δεν θα μπορώ να τον βλέπω αρκετές ώρες, :cry: καθότι ένα μαγαζί παίρνει πολύ απο τον χρόνο σου.

Τώρα δουλεύω 9,30 - 5,30 αλλά φεύγω από το σπίτι το πρωί έχοντας δει τον μικρό μου 30 λεπτά και γυρίζω 6,30 όπου και κοιμάται στις 10.

Pls πείτε μου την δική σας άποψη ή εμπειρία! :roll:

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

Αριστεα μπορει να ειναι πολυ δελεαστικη η ιδεα σου.. Αλλα νομιζω οτι θα δουλευεις πολλες ωρες... Πρωί - απογευμα..... Επομενως λιγος χρονος για το μωρακι σου που τωρα σε χρειαζεται οσο τιποτα αλλο...

Κανε λιγο υπομόνη μεχρι λιγο να μεγαλωσει ή σκεψου κατι παραπλησιο με αυτο. Π.χ. αφου εισαι γραφιστρια θα μπορουσες για αρχη να κανεις γραφιστικα (διαφημιστικα - σκιτσα - επεξεργασια κειμενων) στο σπιτι σου...

Ετσι θα αποκτησεις και πελατολογιο και θα ειναι πιο ευκολο να ανοιξεις δικο σου μαγαζι αργοτερα...

Απλα να ξερεις οτι ενας ελευθερος επαγγελματιας δεν εχει ωραριο ( το ξερω προσωπικα)

θα συμφωησω με τη nantia!!!

εγω σκεφτομαι τωρα:

θα μπορουσες να το κανεις το μαγαζι μισο-μισο με μια φιλη σου συνεργασια δηλαδη και να μοιραζατε τα ωραρια ετσι ωστε να μην λειπεις πολλες ωρες και το ρισκο που εχει μια επιχειρηση τουλαχιστον ας βαλεις το μισο κεφαλαιο. :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Αριστεα εγω αλλαξα δουλεια κ σχολαω μια ωρα αργοτερα απο οτι σχολαγα στην παλια μου δουλεια, δεν μπορεις να φανταστεις πως το μετανιωσα που εφυγα.Μια ωρα για μενα ηταν πολυ σημαντικη,γιατι ημουν μαζι με το παιδι μου μια ωρα παραπανω,μπορει σε αλλους να ακουγεται γελοιο γιατι το λεω κ πολυ γελανε αλλα εμενα με ποναει πολυ που την βλεπω μια ωρα λιγοτερο.

Άστο... από το σπίτι δεν είναι και το ποιό εύκολο!

το παιδί θα είναι πρώτη πρωτεραιότητα... ίσως το φαί, το άπλωμα των ρούχων... :lol::lol::lol: Επείτα, κάποια στιγμή θα χρειαστεί τιμολόγια...

Νομίζω πως αν βρείς κάποιο χώρο κοντά στο σπίτι σου θα σε εξυπηρετεί!

Θα μπορείς μάλιστα κάποιες φορές να έχεις και το παιδί κοντά σου!

Βέβαια, είναι αλήθεια πως θα σου τρώει αυτή η δουλειά περισσότερες ώρες την ημέρα και μπορεί να μην έχεις αφεντικά πάνω από το κεφάλι σου... αλλά θα έχεις άλλα άγχη!

Δεν είναι και το ποιό έυκολο να είσαι ελέυθερος επαγγελματίας! Το έχω δεί αυτό το έργο! Γραφίστρια κι εγώ! είχα δημιούργικό γραφείο αλλά δε με πήγε και πολύ... (δύσκολη εποχή είχα διαλέξει!!) και τώρα ποιά δουλεύω σε ένα περιοδικό αλλά ψάχνομαι ακόμη! και σε καταλαβαίνω απόλυτα! εμένα ο μικρός μου είναι 11 μηνών, και 'γω από τη μία ψάχνω κάποια θέση σε διαφημιστική που τα λεφτά είναι καλύτερα και από την άλλη σκέφτομαι να κάνω κάτι δικό μου, περισσότερο γύρω από τα παιδια γενικά... αλλά δε μπορώ να το παρω απόφαση!!

Εύχομαι καλή τύχη σε ότι και να κάνεις!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Nantia σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σου!

Το θέμα είναι ότι όσο και να αγαπώ το να δημιουργώ με έχει ψιλοκουράσει αυτό, και δεν θέλω να αφιερώνω άλλο χρόνο με το να δουλεύω από το σπίτι..

Όσον αφορά το μαγαζί δεν θα ήταν καθαρά δημιουργικό γραφείο, θα είχα έτοιμα δείγματα να καταλάβεις για να μην μου τρώει πολύ χρόνο.

Εσύ είσαι ελεύθερος επαγγελματίας? Το θέλω πάρα πολύ να έχω κάτι δικό μου γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλά πράγματα..΄και σκέφτομαι ότι αν δεν ρισκάρω τώρα που είμαι σχετικά νέα μπορεί αργότερα να μετανιώσω που δεν δοκίμασα.

Από την άλλη σκέφτομαι ότι θα μου λείπει ο Γιαννάκης μου...ευελπιστούσα να τον περνω μαζί μου κάποιες φορές στο μαγαζί ή να τον έφερνε ο μπαμπάς του.

Δεν ξέρω τί να κάνω...

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Αριστεα οτι σου πει η καρδια σου να κανεις...

Τελικα αν δεν κανουμε τα ονειρα μας πραγματικοτητα τα κουβαλεμε μια ζωηηηη.....

Σου ευχομαι καλη επιτυχια....

Και οταν θελεις κατι πολυ βρισκεις χρονο να το κανεις......

Σας ευχαριστώ όλες σας!

xrysalis κάτι τέτοιο σκεφτόμου και εγώ να πέρνω κάποιες φορές στην δουλειά και τον Γιαννάκη, όσο αυτό είναι εφικτό ή να τον φέρνουν οι γιαγιάδες. Επίσης, δεν θέλω να ανοίξω δημιουργικό γραφείο, δύσκολοι καιροί για πειράματα, και ειδικά οι διαφημιστικές πάνε από το κακό στο χειρότερο, απλώς πιστεύω ότι τα μαγαζιά με τις υπηρεσίες που ανέφερα ότι θέλω να ασχοληθώ, νομίζω δεν κλείνοθν εύκολα και πάντα είναι χρήσιμα.

katerina24 δεν θέλω να ανοίξω μαζί με άλλον το μαγαζί επειδή έχω δει πολλές σχέσεις να χαλάνε λόγω συνεταιρισμού :(

Να πάω σε άλλη δουλειά δεν θέλω, γιατί θα πρέπει να ξαναρχίσω από την αρχή, να μπω στο κλίμα, να μάθουν την δουλειά μου κλπ. και είναι κάτι που δεν θέλω καν να μπω σε αυτή την διαδικασία.

Nantia σε ευχαριστώ για την ευχή σου! Είδομεν!

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Επίσης, δεν θέλω να ανοίξω δημιουργικό γραφείο, δύσκολοι καιροί για πειράματα
αυτό ξανα πέσ' το!

απλώς πιστεύω ότι τα μαγαζιά με τις υπηρεσίες που ανέφερα ότι θέλω να ασχοληθώ, νομίζω δεν κλείνοθν εύκολα και πάντα είναι χρήσιμα.
Αρκεί 1ον να σε θέλει! και 2ον να μην έχεις άλλα παρόμοια τριγύρω και ακόμη καλύτερα να βρίσκεσαι κοντά σε δημόσιες υπηρεσίες ακόμη και σε ΑΤ ή ΚΕΠ!!! ή έστω κοντά σε σχολεία κλπ!!!!

δεν θέλω να ανοίξω μαζί με άλλον το μαγαζί επειδή έχω δει πολλές σχέσεις να χαλάνε λόγω συνεταιρισμού :(
ω, ναι... δυστυχώς κι αυτό το έργο το έχω δει!! ήταν η πρώτη μου απόπειρα!! γι' αυτό τώρα δυσκολέυομαι να πάρω απόφαση... 3ο πείραμε και παιδί στη μέση χωράει;;; ε;;;; :?

Να πάω σε άλλη δουλειά δεν θέλω, γιατί θα πρέπει να ξαναρχίσω από την αρχή, να μπω στο κλίμα, να μάθουν την δουλειά μου κλπ. και είναι κάτι που δεν θέλω καν να μπω σε αυτή την διαδικασία.
Μα, αν δεν έχεις σοβαρά προβλήματα στη δουλειά που είσαι τώρα, και αν τελικά δεν τολμήσεις κάτι δικό σου, γιατί να το κάνεις;;;;

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Είμαστε συνάδελφοι λοιπόν. Σαφώς το οκτάωρο είναι θάνατος όταν έχεις παιδιά. Εγώ τελικά βρήκα την τέλεια λύση. Μετά από δέκα χρόνια σχεδόν προυπηρεσίας στράφηκα στην εκπαίδευση. Δεν ήταν ευκολο στην αρχή. Αλλα το πάλεψα και τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζομαι ως καθηγήτρια γραφιστικής σε διαφορες ιδιωτικές σχολές. Το πλήρες ωράριο μπορεί να φτάνει τις 25-28 ώρες την εβδομάδα και οι αποδοχές είναι καλές. Βέβαια είσαι ωρομίσθια και δεν συμπληρώνεις πολλά ένσημα αλλά έχεις χρόνο για το σπίτι και τα παιδιά συν τις διακοπές τις σχολικές. Το ελεύθερο επάγγελμα είναι πιο μεγάλη σκλαβιά από το οκτάωρο. Δεν νομίζω ότι θα σε βολέψει και θα σε φορτώσει με περισσότερο άγχος.

Σκέψου το καλά πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

• 3 εβδομάδες μετά...

Αριστέα τι αποφάσισες τελικά?

Προσωπική μου γνώμη να αφήσεις 2-3χρόνια να μεγαλώσει λίγο το παιδι και να γίνει λίγο πιο "ανεξάρτητο". Στο μεταξύ αυτά τα χρόνια θα μπορούσες να την στήσεις την δουλεια΄(π.χ. να μαζέψεις κεφάλαιο σιγά σιγά) ή να αγοράσεις ένα μαγαζάκι (π.χ. με δάνειο) και να πληρώνεις από τώρα την δόση και να το νοικιάζεις τώρα και αργότερα ανοίγεις εκεί το δικό σου μαγαζί.

Και επίσης καλό είναι να κοιτάξεις για επιδοτήσεις/επιχορηγήσεις για γυναίκες και τέτοια. Είναι μεγάλη βοήθεια.

Για συνεργασία εμ άλλη κοπέλα δεν συμφωνώ.Γενικά οι συνεργασίες είναι λίγο επίφοβες ειδικά στις μέρες μας που λο΄γω ακρίβειας τα πράγματα είναι δύσκολα, και επίσης δεν αθ είναι κάτι δικό σου πάλι, θα πρέπει να είναι άτομο πολύ δοκιμασμένο κια να ταιριάζεται...

• 1 month later...
Αριστέα τι αποφάσισες τελικά?

Προσωπική μου γνώμη να αφήσεις 2-3χρόνια να μεγαλώσει λίγο το παιδι και να γίνει λίγο πιο "ανεξάρτητο". Στο μεταξύ αυτά τα χρόνια θα μπορούσες να την στήσεις την δουλεια΄(π.χ. να μαζέψεις κεφάλαιο σιγά σιγά) ή να αγοράσεις ένα μαγαζάκι (π.χ. με δάνειο) και να πληρώνεις από τώρα την δόση και να το νοικιάζεις τώρα και αργότερα ανοίγεις εκεί το δικό σου μαγαζί.

Και επίσης καλό είναι να κοιτάξεις για επιδοτήσεις/επιχορηγήσεις για γυναίκες και τέτοια. Είναι μεγάλη βοήθεια.

Για συνεργασία εμ άλλη κοπέλα δεν συμφωνώ.Γενικά οι συνεργασίες είναι λίγο επίφοβες ειδικά στις μέρες μας που λο΄γω ακρίβειας τα πράγματα είναι δύσκολα, και επίσης δεν αθ είναι κάτι δικό σου πάλι, θα πρέπει να είναι άτομο πολύ δοκιμασμένο κια να ταιριάζεται...

Θέλω να το τολμήσω και θα δείξει..παρά να το μετανιώσω που δεν το έκανα ποτέ. Περιμένω πώς και πώς να δούμε πότε θα βγει το πρόγραμμα, λογικά τώρα "ψήνεται"!

Κατερίνα καλησπέρα!

Κατα τύχη είδα ότι μου χες στείλει μήνυμα(για έναν περίεργο λόγο δεν ενημερώθηκα για απαντήσεις στο email μου)..

Τελικά θα το κάνω το "άλμα", γιατί σκέφτομαι αν κάνω και 2ο παιδάκι θα είναι πιο δύσκολα νομίζω..

Όσον αφορά την επιδότηση μόνο με αυτό το σκεπτικό θα το τολμήσω, περιμένω να βγει το πρόγραμμα ενίσχυσης γυναικείας επιχειρηματικότητας, όπου σου επιχορηγεί το κράτος το 40 ή 50%!

Επίσης, συζήτησα πάλι με τον άντρα μου του είπα τους ενδοιασμούς μου όσον αφορά τις ώρες που χρειάζεται να είμαι στην δουλειά και τις οποίες θα πρέπει να "κλέψω" από τον γιο μου και βρήκαμε λύση να ανοίγει το απόγευμα 2 μέρες την εβδομάδα εκείνος το μαγαζί, ώστε να είμαι εγώ με τον μικρό και να μην λείπει ο ένας στον άλλον. :)

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Αν το θέλεις και σε υποστηρίζει και ο άντρας σου, κάνε το.... και καλή σου επιτυχία! Πρόσεχε όμως γιατί το ελεύθερο επάγγελμα μπορεί να σου ξεφύγει εύκολα και να γίνει 'φυλακή'. Να βάλεις τα όριά σου κυρίως με το ωράριο και να ξεχωρήσεις τη δουλειά από το σπίτι, που σημαίνει, όχι δουλειά στο σπίτι. Με το καλό και να μας πεις πού θα ανοίξεις, μήπως είναι στη γειτονιά μας!

Αν το θέλεις και σε υποστηρίζει και ο άντρας σου, κάνε το.... και καλή σου επιτυχία! Πρόσεχε όμως γιατί το ελεύθερο επάγγελμα μπορεί να σου ξεφύγει εύκολα και να γίνει 'φυλακή'. Να βάλεις τα όριά σου κυρίως με το ωράριο και να ξεχωρήσεις τη δουλειά από το σπίτι, που σημαίνει, όχι δουλειά στο σπίτι. Με το καλό και να μας πεις πού θα ανοίξεις, μήπως είναι στη γειτονιά μας!

Maya να σαι καλά!

Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω την συμβουλή σου, έχεις δίκιο.. :wink:

Σκέφτομαι να ανοίξω στους Αγίους Αναργύρους..είσαι κοντά να ρχεσαι για καφεδάκι?

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...