Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πώς να κόψουμε το δακτυλάκι - πιπίλα?

Recommended Posts

Έψαξα και δεν βρήκα κάτι ανάλογο. :oops: Η κόρη μου είναι 4 χρόνων και βλαζει δάκτυλο (πιπίλα). Πώς μπορώ να της το κόψω? Έχετε ανάλογη εμπειρία στο θέμα? Λέω να της πάρω αυτό το υγρό απο το φαρμακείο αλλά απο την άλλη δεν θέλω να της δώσω χημικά!! Τι μου προτείνετε?

.png .png

Διαφημίσεις

υπαρχει υγρο στο φαρμακειο που τα βοηθαει να σταματησουν πιπιλες,δαχτυλα κτλ?

τι περιεχει αυτο ?ειναι επικινδυνο?

και εγω εχω σοβαρο προβλημα με τις πιπιλες.... :oops:

Ναι, υπάρχει. Λένε ότι είναι ακίνδυνο. Αλλά όσο να'ναι χημικό είναι!! Δεν θα ήθελα να δώσω κάτι τέτοιο στο παιδί μου, αλλά απ' την άλλη στην τελική θα το κάνω, προκειμένου να κόψει το δάκτυλο. :(

.png .png

προτεινω να ρωτησουμε πρωτα παιδιατρο και μετα να το αγορασουμε..

θα ρωτησω και θα σου πω..

ομολογω ομως οτι δεν το ηξερα αυτο ..

πιστεύω ότι όπως και με την πάνα, και η πιπίλα ή δάκτυλο δεν θέλει πίεση και άγχος....

τώρα για πχ η κόρη μου, μέχρι τα Χριστούγεννα είχε πιπίλα όλη την ημέρα αλλά ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!! Η δασκάλα της μου είπε ότι όλα τα πιτσιρίκια στο σχολείο δεν θέλουν την πιπίλα... περίεργο ε??? και όμως αληθινό. :) (δεν λέμε για μωρά βέβαια, έτσι!!)

λοιπόν εγώ επειδή και εγώ είχα ως μωρό ιδιαίτερη αδυναμία στην πιπίλα και το μπιμπερό (μέχρι τα 6 μου :oops::oops::oops: ), σκεφτόμουν τί θα κάνω με την μικρούλα μου και πώς να της την κόψω..

μια μέρα ο πεθερός μου, λέει στη δασκάλα της να της μιλήσει και να της πει ότι πλέον είναι μεγάλη και δεν πρέπει να βάζει πιπίλα...

παιδιά το μεσημέρι δεν έβαλε με την δική της θέληση και μετά από 3 μέρες της είπα και εγώ "Ρανούλα μου δεν μπορεί να μην βάζεις το μεσημέρι και να βάζεις το βράδυ πιπίλα!!" και την κόψαμε έτσι απλά και τελείως ανώδυνα, με την διαμεσολάβιση της δασκάλας της.

Τα παιδάκια σε αυτές τις ηλικίες αγαπάνε, σέβονται και ακούνε πολύ τους δασκάλους τους. -τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγώ, τόσα χρόνια με τους παιδικούς

το μπιμπερό τώρα το κόψαμε γιατί τους είπα ότι είναι πλαστικό και πειράζει στην υγεία μας, πράγμα που ισχύει... και αυτό έτσι απλά το κόψαμε...

δεν ξέρω ίσως ήταν και να γίνει τη συγκεκριμένη στιγμή, ποιός ξέρει?

ελπίζω να βοήθησα κοριτσάκια

φιλιά στα ζουζούνια σας ακόμη και με πιπίλα!!!!

Διαφημίσεις

προτεινω να ρωτησουμε πρωτα παιδιατρο και μετα να το αγορασουμε..

θα ρωτησω και θα σου πω..

ομολογω ομως οτι δεν το ηξερα αυτο ..

Ρώτησα χτες τον παιδίατρο και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το υγρό αυτό. Το μόνο που μου είπε ότι "για χαζή την έχεις την κόρη σου, θα βρεί άλλον τρόπο να πιπιλάει!! :lol::lol::lol::lol: " Δεν ξέρω λέω να το δοκιμάσω γιατί έχω εξαντλήσει κάθε περιθώριο (και με το καλό και με το κακό) και η μικρή μεγαλώνει και φοβάμαι οτι θα έχουμε πρόβλημα με τα δοντάκια της.

.png .png

Λοιπον εγω εχω παρει ενα παραμυθακι " Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΔΑΚΤΥΛΕΝΙΟΣ" εκδοσεις μοντερν ταιμς.

Λοιπον περιγραφει ενα παιδακι που εβαζε το δακτυλο του στο στομα και ηθελε βοηθεια να το κοψει.Ζητησε απο την μαμα του. Και αυτην τον βοηθησε.

Ζωγραφισε πανω στο δακτυλακι του εναν βασιλια τον ΔΑΚΤΥΛΕΝΙΟ και του ειπε ο Βασιλιας δεν θα ηθελε να τον σαλιωσεις και να τον δαγκωσεις.....

Μου αρεσε πολυ σαν ιδεα...Σας προτεινω να το παρετε το βιβλιο και να το διαβασετε πολλες φορες στο παιδακι σας. Και να κανετε και εσεις ενα βασιλια στο δακτυλακι του....

Καταπληκτική το παραμυθάκι με τον βασιλιά!Θα το πω στη Βαλεντίνη σήμερα κιόλας. Είναι δυόμιση χρονών σχεδόν και το δάκτυλο νομίζω ότι δεν θα το κόψει ποτέ. Ευτυχώς το βάζει μόνο όταν είναι να κοιμηθεί, αλλά και πάλι τα δοντάκια της έχουν στραβώσει. Ελπίζω το παραμύθι να κάνει το θαύμα του. :lol:

an1cxvnNw2k0000MDAwOGQ0fDEyMzM0NGRhfHBvcG9saW8gbW91IDJ5ZWFycyw0bW9udGhzLDRkYXk.gif

Κοριτσια υπαρχει απο μοντερν ταιμς παλι Η νεραιδενια πιπιλα καπως ετσι δεν θυμαμαι καλα...

Και υπαρχει και ενα παραμυθακι παλι απο την ιδια σειρα οταν το παιδακι ξυπναει το βραδυ και φοβαται και αυτο πολυ καλο...

Λοιπον θα ψαξω τους ακριβως τιτλους και επανερχομαι......

Με το βασιλια και το τελευταιο τα εχουμε και ειναι καταπληκτικα.

Διαφημίσεις

ΘΑ παω και εγω στο βιβλιοπωλειο αλλα στο κοσμος γιατι στα συνοικιακα δεν εχουν modern times...σε ευχαριστουμε πολυ...

ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ¨

"ΤΟ ΑΣΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ"

Σε αυτο το βιβλιο η κατερινα φοβαται το σκοταδι και ο αδερφουλης της ο φιλιππας την βοηθαει να το ξεπερασει με ενα αστροποντικακι

Και τα 3 βιβλια σας τα προτεινω.....

Φοβερη εικονογραφηση και νομιζω οτι μπορουν να βοηθησουν.....

Εγω πάντως κορίτσια της το πήρα το υγρό αυτό. Το βάλαμε κιολας (μάλιστα επειδή είναι σαν μανό, το έβαλε σε όλα τα δακτυλάκια - νυχακια-της :lol::lol: ) το βράδυ και μετά απο πολύ μπλα μπλα (εδώ και καιρό δηλαδή) δεν το έβαλε καθόλου το δακτυλάκι στο στόμα! :D:D:D:D Το πρωί πήγε να το βάλει λίγο και ο έβγαλε με τη μια. Και το βράδυ κοιμηθήκαμε μια χαρά! Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και να συνηθίσει χωρίς πιπιλίτσα...

.png .png

Διαφημίσεις

δες τις συζητήσεις εδώ.. ίσως σε βοηθήσουν

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=547

καλή συνέχεια.

πάντως η δική μου άποψη είναι καθόλου πιεση και καθόλου αναφορά σε αυτό. αλλά αντίθετα ενασχόληση με αλλες δραστηριότητες για παιδιά της ηλικίας της μεγάλης, οι οποίες θα οδηγήσουν στο να εχει αλλα ενδιαφέροντα σιγά σιγά και άλλους τρόπους να παρηγορείται και να ηρεμεί τον εαυτό της.

πολύ σταδιακά όμως και χωρίς να καταλάβει ότι εκεί ειναι ο στόχος.

ή κανεις αυτό, ή υπάρχει και η σύντομη μέθοδος όπως την περιγράφουν στο τόπικ.. :wink:

νομίζω ότι όμως με το αδερφάκι θα ειναι πιθανως δυσκολο να υπαρχει αυτή η διάκριση, (εκεινη να μην εχει ενω το μωρό να έχει). .... ? απο την άλλη μπορεί να το χρησιμοποιησει καποιος για να κανει πιο εντονη την διαφορα της ηλικίας κ οτι πλεον ειναι μεγαλη, με τις αντίστοιχες επιβραβεύσεις κιόλας... (ασχολιες μεγαλίστικες , παιχνίδια, μαγειρικές κτλ κτλ)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Λοιπόν τα καταφέραμε!! Η μικρή δεν ξαναέβαλε δάκτυλο (ειναι μεγάλη τώρα χαχαχα!!!). Μόνο μια φορά της έβαλα αυτό το υγρό και τέλος! Πολύ όμως συζήτηση εδώ και μέρες/μήνες συν ότι μάλλον κάτι έπαιξε ρόλο κι από τον παιδικό σταθμό που πηγαίνει. Το θέμα είναι πως η ζουζουνα μου έκοψε το δακτυλο εύκολα κάτι που δεν το περίμενα! Της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!!

Μαρία μου το τόπικ που αναφέρεις λέει για το κόψιμο της πιπίλας. Το είχα διαβάσει αλλά δεν μπορώ να πω ότι βοηθάει, γι'αυτό και έγραψα ένα καινούργιο. Πάντως σε ευχαριστώ και θα το έχω υπ'όψη μου για τη μικρή μου που παίρνει πιπίλα και οχι δάκτυλο. :wink:

.png .png

• 3 weeks later...

Εμάς η Εύα (θα γίνει 2 στις 15 του μηνός) βάζει ανάποδα στο στόμα το δείκτη και το μέσο το αριστερού χεριού. Το κάνει στον ύπνο, όταν νυστάζει ή θέλει να παρηγπρηθεί. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο από τον αντίχειρα γιατί η πίεση που ασκείται στον ουρανίσκο και στα δόντια είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο παιδίατρος λέει ότι ουσιαστικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μέχρι να το κόψει μόνη της αλλιώς θα έχουμε για πολύ και πολλά δράματα. Επίσης όμως λέει ότι αυτό που κάνει το παιδί είναι η σίγουρη συνταγή για να χρειαστεί σιδεράκια.

Πιπίλα δε θέλει με τίποτα, τη ζητάει καμιά φορά επειδή βλέπει την αδελφή της που έχει, αλλά όταν της τη δίνουμε απλώς την παίζει σα μπάλα και τελικά την εκσφεντονίζει στην άλλη άκρη του δωματίου. Είμαι σίγουρη ότι τα δοντάκια της δε θα βγουν σώα από αυτή τη συνήθεια αλλά τώρα τα κορίτσια θα ξεκινήσουν παιδικό και δε θέλω να τους δημιουργήσω πρόσθετο άγχος.

Θέλω να δοκιμάσω να κάνω κάτι όταν περάσει λίγος καιρός και έχουν προσαρμοστεί αλλά δεν ξέρω τι...

Το υγρό ή αλήθεια είναι ότι δεν το θέλω, προτιμώ να το πάω λίγο πιο αβίαστα με στόχο να το έχει κόψει μέχρι τα 3. Δεν ξέρω όμως πως να το κάνω αυτό, ποιά ακριβώς βήματα πρέπει να κάνω. Βιβλία για το θέμα ήδη έχουμε αλλά ίσως είναι πολύ μικρή γι αυτού του είδους την προσέγγιση γιατί δε φαίνεται να την επηρεάζουν στην πράξη. Της κάνει εντύπωση όταν διαβάζουμε την ιστορία αλλά το ξεχνάει εντελώς όταν νιώθει την ανάγκη να βάλει το δάκτυλο στο στόμα...

Θα εκτιμούσα τη γνώμη και τις συμβουλές σας.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Αγαπητή μου SUN,

Εγώ δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλή γιατί ίσως να μην υπάρχει!!

Μπορώ όμως να σου πω τι "μπορεί" να ακολουθήσει.

H κόρη μου είναι τώρα 5 χρονών και από βρέφος μέχρι και τώρα πιπιλίζει τα ίδια ακριβώς δάκτυλα με τη δική σου. Έχω ακολουθήσει διάφορες συμβουλές αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στα 3,5 περίπου όταν πρόσεξα ότι δεν προφέρει ορθά το σ, ξ, τσ, στ, την πήγα σε λογοθεραπευτή. Αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, διαγνωστηκε ότι λόγω της πίεσης που ασκούν τα δάκτυλα, η γλώσσα έγινε νοθρή. Δηλαδή δεν γυμνάζεται σωστά, οι μύες τεμπελιάζουν και έτσι τα πάραπάνω σύμφωνα δεν προφέρονται σωστά.

Για ένα χρόνο κάναμε λογοθεραπείες οι οποίες μισές ήταν για εμπέδωση. Δηλαδή στην ηλικία αυτή (4-5) θα έπρεπε πρώτα να καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα, να το δεχτεί και μετά να αρχήσει ασκήσεις ορθής τοποθέτησης της γλώσσας.

Όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν ούτε για μένα ούτε για το παιδί καθόλου εύκολο (κλάματα, άρνηση να κάνει τις ασκήσεις στο σπίτι κ.λ.π)

Τώρα έχουμε τελειώσει τις επισκέψεις.

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένη 100 τις 100 αλλά έχουμε τεράστια βελτίωση.

Τα δάκτυλα όμως συνεχίζουν να είναι στο στόμα. Απλά σαν γονιός έκανα και θα κάνω ότι μπορώ γι αυτό το θέμα. Το συζητάμε, διαβάζουμε παραμυθάκια κ.λ.π. Δεν θέλω όμως να την πιέζω αφόρητα γι αυτό το θέμα. Είναι όμορφη, έξυπνη, ψηλή, χαρούμενη εστιάζομαι σε αυτά και την αγαπώ όπως είναι.

GEORGIA σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι σνησυχώ πολύ για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η συνήθεια αλλά και κι εγώ δεν θέλω να την πιέσω γιατί το παιδάκι είναι μόλις δύο χρονών και προφανώς βρίσκει α΄συτό παρηγοριά.

Θά΄θελα να το κάνω σιγά σιγά, να ενισχύω την αυτοπεποίθησσή της, να της αποσπάω την προσοχή, να της μιλάω για το πόσο μεγάλωσε και πόσο ανεξάρτητη έγινε ώστε κάποια στιγμή να πάψει από μόνη της να το αποζητά... Δεν ξέρω όμως κατα΄πόσο θα έχει αυτό αποτέλεσμα...

Εσένα το έκανε συνέχεια ή μόνο στον ύπνο και όταν είναι αναστατωμένη;

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Κατ αρχήν δεν πρέπει να νιώθεις ενοχές.

Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσεις αυτό για να μπορέσεις να βοηθήσεις.

Η μικρή μου το κάνει όταν νυστάζει, όταν παρακολουθεί κάτι και γενικά όταν δεν κάνει κάτι δραστήριο. Δεν είμαι όμως συνέχεια κοντά της και δεν μπορείς συνέχεια να αναφέρεσε σ αυτό το θέμα ή συνέχεια να κάνει κάτι δραστήριο!! Η πίεση θα φέρει άλλα προβλήματα, μπορεί και χειρότερα απ αυτό.

Η αυτοπεποίθηση της είναι στα φόρτε της.

Και γω αρχικά έψαχνα να βρω τι φταίει χωρίς αποτέλεσμα.

Τώρα που μεγάλωσε λίγο της υπενθυμίζω ότι μου υποσχέθηκε να το κόψει και μερικές φορές μου λέει ότι π.χ σήμερα δεν τα έβαλα καθόλου.

Το καταλαμβαίνει κι αυτή όμως ακόμα δεν μπόρεσε να το καταφέρει. Κάνει όμως προσπάθειες και αυτό είναι το σημαντικό.

Υπομονή, επιμονή και με πολύ αγάπη!!! Είμαι σ αυτό το σημείο.

Φιλάκια!!