Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου σε συνάρτηση με το επιπλέον 6μηνο

Recommended Posts

Στην αίτηση του ΟΑΕΔ, σε περίπτωση που η εξαρτημένη σχέση είναι ορισμένου χρόνου, αυτό σημαίνει οτι με τη λήξη της σύμβασης αυτής, η εργαζόμενη συνεχίζει να λαμβάνει το επίδομα?

ΠΧ αν θεωρήσω οτί η σύμβασή μου λήγει 30 Σεπτεμβρίου, ενώ γυρνάω από άδεια λοχείας 7 Σεπτεμβρίου, μπορώ να πάρω τα χρήματα του 6μήνου ή όχι? :?:

Παίρνω στο Υπουργείο από το πρωί και μιλάει μιλάει μιλάει...... :mad:

Διαφημίσεις

• 5 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ,ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΜΕΣΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ,ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ 4 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ?ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!!!!!!

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5524&highlight=

Πιστεύω θα βρεις εκεί τις απαντήσεις σου και σωστά πάντως απ τα λίγα που θυμάμαι τους 2μήνες πριν και 2 μετά τους δικαιούσαι τώρα για το 6μηνό δεν είμαι σίγουρη γιατί μάλλον κάνεις τα χαρτιά σου μετά το 2μηνό και πρέπει να είσαι σε σχέση εργασίας.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

Δυστυχως νομιζω πως τη χανεις.

2) ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Την ειδική αυτή άδεια δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Η ασφαλισμένη πρέπει να βρίσκεται σε ενεργό εργασιακή σχέση εξηρτημένης εργασίας κατά τη έναρξη της άδειας μητρότητας και να έχει λάβει επίδομα μητρότητας από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Δικαιούχοι της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας είναι οι εργαζόμενες που από την δημοσίευση του Ν. 3655/2008 ( 3-4-08) και μετά, βρίσκονται σε άδεια μητρότητας ή σε ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια (3 1/2 μήνες) όπως προβλέπεται από το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ των ετών 2004-2005.

Τις πκηροφοριες τις πηρα απο εδω: http://www.oaed.gr/Pages/SN_733.pg

Ο γιος μου είναιan1cCAr06f61210OTQ5MTVwfDczMzY1NDdhfA.gif

• 1 year later...
Στην αίτηση του ΟΑΕΔ, σε περίπτωση που η εξαρτημένη σχέση είναι ορισμένου χρόνου, αυτό σημαίνει οτι με τη λήξη της σύμβασης αυτής, η εργαζόμενη συνεχίζει να λαμβάνει το επίδομα?

ΠΧ αν θεωρήσω οτί η σύμβασή μου λήγει 30 Σεπτεμβρίου, ενώ γυρνάω από άδεια λοχείας 7 Σεπτεμβρίου, μπορώ να πάρω τα χρήματα του 6μήνου ή όχι? :?:

Παίρνω στο Υπουργείο από το πρωί και μιλάει μιλάει μιλάει...... :mad:

επειδη ανηκω και εγω στη ιδια περιπτωση με εσενα κοιτα τι γινεται η συμβαση μου εληξε 30/09 κατεθεσα ομως στον ΟΑΕΔ οταν εληξε η λοχεια οποτε πληρωθηκα μονο για το διαστημα απο τη ληξη λοχειας εως στη ληξη της συμβασης για να πληρωνεσαι καθε μηνα θα πρεπει να τους πας την ανανεωμενη συμβαση για να συνεχισουν να σε πληρωνουν

vXPNp3.png

QcHZp3.png

• 1 year later...

Καλησπέρα, είμαι 23 εβδομάδων και σε 1 μήνα θα με προσλάβουν ως νοσηλεύτρια με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε νοσοκομειο δημόσιο. Πιθανη ημερομηνια τοκετου ειναι 27-07, σε αδεια τοκετου βγαίνω 1 Ιουνιου και η προσληψη μου θα είναι μεσα Μαιου το αργότερο. Θα ειμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ αλλα θα απασχολουμαι στο δημόσιο. Μπορεί να μου πει κάποιος τι δικαιουμαι απο το επίδομα του ΟΑΕΔ, ειδικότερα αν μπορω να πάρω το 6μηνο και οτιδηποτε αλλο.

Ευχαριστω εκ των προτέρων!

Καλησπερα

Αν εχεις 200 ενσημα πριν την ΠΗΤ πληρωνεσε εκτος απο το επιδομα τοκετου και την αδεια τοκετου 56 ημερες και την αδεια λοχειας 63 ημερες.Αλλιως μονο το επιδομα.Το εξαμηνο δεν το δικαιουσε δυστηχως στο ΣΟΧ(τουλαχιστον ετσι γνωριζω)για να βεβαιωθεις θα ρωτησεις στον οαεδ.Δικαιουσε σιγουρα μειωμενο ωραριο κατα 2 ωρες οταν ληξει η αδεια λοχειας.

Με το καλο.

UeNTp3.png

Την ειδική αυτή άδεια δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Η ασφαλισμένη πρέπει να βρίσκεται σε ενεργό εργασιακή σχέση εξηρτημένης εργασίας κατά τη έναρξη της άδειας μητρότητας και να έχει λάβει επίδομα μητρότητας από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Βρήκα αυτό και διαβάζοντας το καταλαβαίνω οτι το λεει ξεκαθαρα οτι το δικαιουμαι. Δεν θελω να παω απροετοιμαστη στον ΟΑΕΔ και να μου λεει οτι πιστευει ο καθε υπαλληλος και γι αυτο ζηταω την βοηθεια σας.

Διαφημίσεις

Βρήκα αυτό και διαβάζοντας το καταλαβαίνω οτι το λεει ξεκαθαρα οτι το δικαιουμαι. Δεν θελω να παω απροετοιμαστη στον ΟΑΕΔ και να μου λεει οτι πιστευει ο καθε υπαλληλος και γι αυτο ζηταω την βοηθεια σας.

μπορείς να πάρεις στο υπουργείο εργασίας στη διεύθυνση όρων εργασίας στο 2105295141 είναι πάρα πολύ εξυπηρετική η υπάλληλος ;)

Εξαιρούνται από το άρθρο 142 και δεν είναι δικαιούχοι οι:

1. εργαζόμενες μητέρες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, στο Δημόσιο, στους Ο.Τ.Α., σε Ν.Π.Δ.Δ. (π.χ. ειδικευόμενες ιατροί σε δημόσια νοσοκομεία, αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθηγητές σε δημόσια σχολεία, δημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ.), επειδή οι αναφερόμενοι φορείς δεν είναι επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις ή εργασίες του ιδιωτικού τομέα.

ολο το αρθρο εδω

http://www.eaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=278%3A2008-11-26-12-40-06&catid=244%3A-2009&Itemid=285〈=el

UeNTp3.png

Ωχ, ωχ! Και τωρα τι κανω? Δηλαδη μετα την αδεια λοχείας πρεπει να αρχισω τις βαρδιες (απογευματινες- βραδινες) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ? Δεν δικαιουμαι καμια διευκολυνση? Ουτε καν μειωμενο ωραριο????? Παει ο θηλασμος:cry:.

• 1 month later...

Διαφημίσεις