Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σχολικός καλλικράτης

valia21

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Καλημέρα, μήπως ξέρει κάποιός ή κάποια από εσάς "τι εννοεί ο ποιήτης" όταν λένε "ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ 11ΘΕΣΙΟΣ ΣΕ 9ΘΕΣΙΟ" ??? Γιατί το σχολείο που θα πρέπει να πάει η κόρη μου ανήκει σε αυτή την κατηγορία και πραγματικά δεν το καταλαβαίνω ή δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να εννοούν ότι μειώνουν τμήματα στα σχολία και αυξάνουν μαθήτές ανα τάξη. Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας μας διαφωτίσει. Ευχαριστώ !!!

Το να χρειάζονται λιγότερους δάσκαλους σημαίνει ότι μειώνονται τα τμήματα. Αυτό μπορεί να γίνει με αυξηση μαθητών ανά τάξη-όπερ και το πιθανότερο αφού είναι επιδπίωξη του υπουργείου, για να κάνει οικονομία προσωπικού-. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να υπάρχει διαρροή μαθητων από το συγκεκριμένο σχολείο κι ετσι να μειωθούν τα τμήματα χωρίς αντίστοιχη αύξηση μαθητών.Δηλ. μειώνονται τα τμήματα γιατί δεν έχει πολλά παιδιά το σχολείο.

Το να χρειάζονται λιγότερους δάσκαλους σημαίνει ότι μειώνονται τα τμήματα. Αυτό μπορεί να γίνει με αυξηση μαθητών ανά τάξη-όπερ και το πιθανότερο αφού είναι επιδπίωξη του υπουργείου, για να κάνει οικονομία προσωπικού-. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να υπάρχει διαρροή μαθητων από το συγκεκριμένο σχολείο κι ετσι να μειωθούν τα τμήματα χωρίς αντίστοιχη αύξηση μαθητών.Δηλ. μειώνονται τα τμήματα γιατί δεν έχει πολλά παιδιά το σχολείο.

Αυτό θα μπορούσε ίσως να συμβαίνει σε επαρχιακές πόλεις αλλά σε κεντρικές περιοχές της Αττικής που σίγουρα δεν έχουν μειωθεί οι μαθητές τι μπορεί να σημαίνει ο υποβιβασμός σχολικών μονάδων ???

Καλημέρα' date=' μήπως ξέρει κάποιός ή κάποια από εσάς "τι εννοεί ο ποιήτης" όταν λένε "ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ 11ΘΕΣΙΟΣ ΣΕ 9ΘΕΣΙΟ" ??? Γιατί το σχολείο που θα πρέπει να πάει η κόρη μου ανήκει σε αυτή την κατηγορία και πραγματικά δεν το καταλαβαίνω ή δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να εννοούν ότι μειώνουν τμήματα στα σχολία και αυξάνουν μαθήτές ανα τάξη. Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας μας διαφωτίσει. Ευχαριστώ !!![/quote']

Ακριβώς αυτό που είπες. Θα γίνει συγχωνευση τμημάτων. Θέλω να πιστευω ότι το έχουν μελετήσει και είδαν ότι τους παίρνει να κάνουν συγχώνευση.

Γιατί στο δικό μας για παράδειγμα θα ενωθούν δύο 6/Θέσια και θα γίνει ένα 12/Θεσιο. Άρα καμιά συγχώνευση.

5160_not-easy-being-a-mother.png

Διαφημίσεις

Αυτό θα μπορούσε ίσως να συμβαίνει σε επαρχιακές πόλεις αλλά σε κεντρικές περιοχές της Αττικής που σίγουρα δεν έχουν μειωθεί οι μαθητές τι μπορεί να σημαίνει ο υποβιβασμός σχολικών μονάδων ???

Προφανως θα συμπτηχθούν κάποια τμήματα. Αν πχ υπήρχαν 2 τμήματα της Γ δημοτικού και το καθένα είχε 12- 15 παιδιά, τώρα θα γίνουν ένα τμήμα με 25- 28 παιδιά. Τα συμπεράσματα δικά σας!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Προφανως θα συμπτηχθούν κάποια τμήματα. Αν πχ υπήρχαν 2 τμήματα της Γ δημοτικού και το καθένα είχε 12- 15 παιδιά, τώρα θα γίνουν ένα τμήμα με 25- 28 παιδιά. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Όχι δεν γίνεται ακριβώς έτσι. Κριτήριο στην 1/βάθμια είναι τα 25 παιδιά ανά τμήμα. Αν π.χ. πέρισυ η Α' τάξη είχε 26 παιδιά έγιναν δύο τμήματα από 13 παιδιά. Αν φέτος έχει 25 παιδιά γίνεται ένα τμήμα και υποβιβάζεται το σχολείο. Εδώ στο Καρπενήσι που έχουμε λίγα παιδιά αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Πότε είμαστε 12/θέσιο, πότε 11/θέσιο ή 10/θέσιο. Ευτυχώς τα παιδάκια μου στο δημοτικό ήταν σε τάξεις με ελαφρώς πάνω από 25 παιδιά οπότε στο τμήμα τους ήταν από 13-17 παιδιά. Φέτος η κόρη μου στο γυμνάσιο είναι σε τμήμα με 27 παιδιά γιατί άλλαξε το όριο μόνο στη 2βάθμια από 25 σε 30 παιδιά και γίνεται χαμός :evil:. Και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το όριο 25 παιδιά +10% ισχύει μόνο για τα σχολεία της 2βάθμιας που συγχωνεύονται. Ολο μισές δουλειές.

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου τα παιδάκια στην τάξη είναι π.χ. 56-60 και πρέπει να κάνουν 3 τμήματα και δεν έχουν αίθουσα και θα στοιβάξουν 28-30 παιδιά σε κάθε τμήμα.

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου τα παιδάκια στην τάξη είναι π.χ. 56-60 και πρέπει να κάνουν 3 τμήματα και δεν έχουν αίθουσα και θα στοιβάξουν 28-30 παιδιά σε κάθε τμήμα.

Δυστυχως, αυτές οι "εξαιρέσεις" τουλάχιστον εδω που δουλεύω εγω, είναι ουσιαστικά ο κανόνας! Στο 12θέσιο που είμαι φέτος, απο τα 12 τμήματα τα μισά έχουν 25-27 παιδιά. Ειδικά στην Α δημοτικού, το πρόβλημα είναι τεράστιο! Το ένα τμήμα έχει 26 και το άλλο 27 παιδιά. Καλά καλά δεν χωράνε ουτε τα θρανία μέσα στις αίθουσες.

Στα σχολεία που δούλευα πέρισυ, ένα 15θεσιο και ένα 12θέσιο, και εκεί τουλάχιστον το 1/3 των τμημάτων έχουν 25-27 παιδιά.

Αρα δεν μιλάμε για εξαιρέσεις. Μιλάμε πως και για το σχολικό έτος 2010-2011 ήταν πάγια τακτική να υπάρχουν μεγάλα τμήματα για να μη γίνουν προσλήψεις, και εννοείται πως αυτό θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Επειδή όπως έχω ξαναγράψει και αλλού τελειώσαμε δημοτικό και γυμνάσιο σε τμήματα 35-40 παιδιών και δεν το λέω για να δικαιολογήσω την αυθαιρεσία που περιγράφεις, πως γίνεται με 13-17 παιδιά στην τάξη και πάλι να διαβάζουμε τα παιδιά μας στο σπίτι; Ή να παραπονιέται η δασκάλα ότι τα μισά παιδιά από τα 15 (αγόρια κυρίως) έρχονται αδιάβαστα στο μάθημα. Πόσα πια πρέπει να είναι για να μένει "η τσάντα στο σχολείο"; Αυτός ο γιαλός και εννοώ την ύλη, πρέπει να είναι πολύ στραβός για να αρμενίζουμε τόσο στραβά. Ή εφυγε η πειθαρχία των μαθητικών μας χρόνων και δεν έχουμε καταφέρει ακόμη μετά από δεκαετίες να εισάγουμε το κίνητρο στην τάξη;

Επειδή όπως έχω ξαναγράψει και αλλού τελειώσαμε δημοτικό και γυμνάσιο σε τμήματα 35-40 παιδιών και δεν το λέω για να δικαιολογήσω την αυθαιρεσία που περιγράφεις, πως γίνεται με 13-17 παιδιά στην τάξη και πάλι να διαβάζουμε τα παιδιά μας στο σπίτι; Ή να παραπονιέται η δασκάλα ότι τα μισά παιδιά από τα 15 (αγόρια κυρίως) έρχονται αδιάβαστα στο μάθημα. Πόσα πια πρέπει να είναι για να μένει "η τσάντα στο σχολείο"; Αυτός ο γιαλός και εννοώ την ύλη, πρέπει να είναι πολύ στραβός για να αρμενίζουμε τόσο στραβά. Ή εφυγε η πειθαρχία των μαθητικών μας χρόνων και δεν έχουμε καταφέρει ακόμη μετά από δεκαετίες να εισάγουμε το κίνητρο στην τάξη;

Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες! Η άποψή μου είναι πως ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Το κράτος πρέπει να διευκολύνει το εκπαιδευτικό έργο και ο εκπαιδευτικός πρέπει να δίνει πραγματικά και την ψυχή του ακόμα για τα παιδιά που έχει αναλάβει να εκπαιδευσει και διαπαιδαγωγήσει.

Δεν δικαιολογώ κανέναν συνάδελφο που βαριέται να κάνει σωστά τη δουλειά του! Με εκνευρίζει απίστευτα η έλλειψη δημιουργικότητας και το ότι πολλοί δεν αναζητούν να προσεγκίσουν τον κάθε μαθητή ατομικά.

Βέβαια, εγω σαν δασκάλα ειδικότητας που είμαι, πρέπει να πω πως η εξατομικευμένη προσέγκιση είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, γιατί πολύ απλά, όταν έχω 400 μαθητές, είναι σχεδον αδύνατο να μάθω ακόμα και τα ονόματά τους. Παρ όλα αυτά, αυτό είναι δικό μου πρόβλημα και όχι των μαθητών. Εγω πρέπει να βρω έναν τρόπο να λύσω αυτό το θέμα. Ο κάθε μαθητής θα πρέπει να νιώθει πραγματικά μοναδικός και πρέπει να βρω έναν τρόπο να το διασφαλίσω αυτό.

Δεν δικαιολογώ λοιπόν κανέναν! Ουτε δάσκαλο, ούτε το Υπουργείο. Απλά επειδή στο συγκεκριμένο θέμα μιλάμε για τις συγχωνεύσεις, θεωρώ πως ναι ορισμένες είναι απόλυτα δικαιολογημένες και θα έπρεπε να έχουν γίνει εδω και καιρό, αλλά πολλές άλλες θα δημιουργήσουν πρόβλημα.

Διαφημίσεις

Δεν δικαιολογώ κανέναν συνάδελφο που βαριέται να κάνει σωστά τη δουλειά του! Με εκνευρίζει απίστευτα η έλλειψη δημιουργικότητας και το ότι πολλοί δεν αναζητούν να προσεγκίσουν τον κάθε μαθητή ατομικά.

Απλά επειδή στο συγκεκριμένο θέμα μιλάμε για τις συγχωνεύσεις, θεωρώ πως ναι ορισμένες είναι απόλυτα δικαιολογημένες και θα έπρεπε να έχουν γίνει εδω και καιρό, αλλά πολλές άλλες θα δημιουργήσουν πρόβλημα.

Θέλω να διευκρινίσω ότι από τους δασκάλους δεν έχω παράπονα αλλά παρόλα αυτά δεν λειτουργεί το κίνητρο. Το εντοπίζω ως καθαρά δομικό θέμα πρωτίστως που παρόλες τις μεταρρυθμίσεις μας ξεφεύγει κατά πολύ.

Για το θέμα των συγχωνεύσεων επειδή τελικά είναι πολλές, δεν είναι σωστό να αδικηθεί ούτε ένας μαθητής και πρέπει κάθε περίπτωση να εξεταστεί χωριστά. Και το κυριότερο τα χρήματα που εξοικονομούνται από το κλείσιμο σχολείων να επιστρέψουν αποκλειστικά στα εναπομείναντα και όχι να βουλώνουν τρύπες στον προϋπολογισμό.

Καλημέρα' date=' μήπως ξέρει κάποιός ή κάποια από εσάς "τι εννοεί ο ποιήτης" όταν λένε "ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ 11ΘΕΣΙΟΣ ΣΕ 9ΘΕΣΙΟ" ??? Γιατί το σχολείο που θα πρέπει να πάει η κόρη μου ανήκει σε αυτή την κατηγορία και πραγματικά δεν το καταλαβαίνω ή δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να εννοούν ότι μειώνουν τμήματα στα σχολία και αυξάνουν μαθήτές ανα τάξη. Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας μας διαφωτίσει. Ευχαριστώ !!![/quote']

δε ρωτας τον ειδικο...

το 6θεσιο δημοτικο σημαινει οτι σε καθε ταξη, εχει ενα τμημα α1, β1, γ1, δ1, ε1, στ1

σε περιπτωση που καποια ταξη, πχ η πρωτη εχει 2 τμηματα (α1 και α2) τοτε το δημοτικο αυτο είναι 7θέσιο.

εαν εχει δυο τμηματα καθε ταξη (α1, α2, β1, β2, γ1, γ2 κλπ μεχρι και την στ΄) λεγεται 12θέσιο.

το 11θεσίο σημαίνει οτι ολες οι ταξεις εχουν 2 τμήματα, εκτός από μία. γινεται 9θέσιο, αρα δυο τμηματα από τις ταξεις με τα διπλα τμηματα εννονονται.

παραδειγμα ενος 11θεσιου δημοτικου:

α1

α2

β1

β2

γ1

γ2

δ1

δ2

ε1

ε2

στ1