Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγκυμοσύνη και Ακμή

Recommended Posts

Κορίτσια, βοήθεια.

Αντιμετωπίζει κάποια πρόβλημα ακμής? είχα ακμή πριν την εγκυμοσύνη για αρκετά χρόνια (αν και είμαι 31), ευτυχώς όχι σε τραγικό βαθμό. Περίμενα την εγκυμοσύνη για να καθαρίσω και να φωτίσει το πρόσωπο όπως μου έλεγαν πολλοί, αλλά τίποτα. Τα σπυριά δε λένε να φύγουν!!!

Θα σκάσω , μήπως τελικά φύγουν τους επόμενους μήνες? είμαι τώρα στον 4ο.

Μήπως φύγουν μετά τη γέννα?

Δε θα φύγουν καθόλου? SOS

Η δερματολόγος είπε 50-50 πιθανότητες. χαίρω πολύ , με καθησύχασε τώρα

:-(:?:

Διαφημίσεις

Αχ, τα ιδια ειχα περασει και εγω. Εβγαλα ξαφνικα ακμη στα 28 μου και δεν εφευγε με τιποτα. Ο δερματολογος μου ειχε πει τοτε να παρω χαπια αλλα δεν ηθελα γιατι καποια στιγμη θα εμενα εγκυος. Μοου λεει λοιπον οτι με την εγκυμοσυνη η θα φυγουν η θα γινουν χειροτερα. Τους προτους μηνες που οι ορμονες μου ειχαν αποσυντονιστει ημουν φουλ στα σπυρακια και δεν μπορουσα να βαλω και καμια αλοιφη. Μετα, ξαφνικα, εξαφανιστηκαν. Εχουν περασει 4μηνες απο τοτε που γεννησα κ ακομα δεν εχουν ξαναβγει. Περιμε λιγο και ολα μπορει να συμβουν. Ορμονες ειναι αυτες.

Μακάρι να φύγουν και τα δικά μου.

Και εγώ δεν πήρα τα χάπια γιατι ήθελα κάποια στιγμή να κάνω μωρό, αλλά αν δε φύγουν και τώρα θα κάνω τη θεραπεία μετα και το θηλασμό είμαι αποφασισμένη.

δεν αντέχω άλλο τις κρέμες και τα μεικ απ

Τώρα νομίζω ότι έχουν ηρεμήσει λίγο και τα δικά μου.

Εσύ τι έβαζες όσο ήσουν έγκυος?

Τα ίδια έλεγα και εγώ. Αν δεν έφευγαν θα έπαιρνα χάπια. Είναι πολύ κούραση και θελει καλό καθαρισμό. Εγώ όσο ήμουν έγκυος έβαζα λίγο οινόπνευμα άσπρο αν έβγαινε κανένα μεγαλο για να μαραθεί λίγο. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω αφού καμια αλοιφή δεν έκανε. Τώρα που πήγα στον δερματολόγο και με είδε μου είπε ότι έχει καθαρίσει εντελλώς η περιοχή και ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν θα ξαναβγούν Ελπίζω αν κάνω δεύτερο να μην πάθουν πάλι σοκ και βγουν τότε. Πάντως εγώ θυμάμαι ότι σίγουρα τους 3 πρώτους μήνες είχα παρα πολλά. ¨Ηταν σαν να είχαν βγει όλα μαζεμένα. Μετά καποια στιγμή ηρεμησαν αλλά δεν θυμάμαι πότε.

και εγω στους τρεις πρώτους είχα φουντώσει. Τώρα νομίζω ότι έχω λιγότερα, αλλά πάλι βγάζω. Ελπίζω να εξαφανιστούν στους επόμενους,αλλά δεν το πιστεύω.

Εγώ πλένομαι με ειδικό υγρό, που χρησιμοποιούσα και πριν και βάζω μόνο μπεταντιν. Βέβαια τα σημάδια παραμένουν και κυκλοφορώ με μεικ απ συνέχεια.

Βγάζω και μεγάλα εσωτερικά που πονάνε.

Αχχχχ τι θα κάνω?, ούτε έφηβη να ήμουν

Διαφημίσεις

Εγώ παντως αυτό λεω στον άντρα μου. κοριστάκι πήρες. Ακόμη δεν έχω περάσει την εφηβεία. Κάποια στιγμή θα περάσουν και για τα σημάδια υπάρχει και το λειζερ. Υπομονή.

σε ευχαριστώ!

Να χαίρεσαι και το μπουμπούκι σου και ελπίζω να γλίτωσες μια και καλή από τα παλιοσπυράκια και τώρα να μπορείς να κυκλοφορείς γεμάτη περηφάνια με το μωράκι και με υπέροχο και πεντακάθαρο πρόσωπο.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΕΓΩ ΕΒΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΚΜΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ, ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΣΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΠΟΤΕ.. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΜΗΝΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΕΦΥΓΑΝ!Ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗΝ BREVOXYL Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Αχχχχχχ!! βάλτε με κι εμένα στο club των "ατυχων" που περίμεναν να καθαρίσουν με την εγκυμοσύνη αλλά τίποτα...φούντωσα κιόλας! Τώρα είμαι στον 4ο και συνεχίζω κανονικά να βγάζω, δε μπορώ να πιστέψω ότι θα φύγουν δυστυχώς. Τα πλένω με έναν αφρό της frezyderm που χρησιμοποιούσα και πριν κ τα καλύπτω με μεικ απ. Που είναι η λάμψη και το καθαρό πρόσωπο της εγκυμοσύνης...εεεεεεε??????

Διαφημίσεις

και γω που νομιζα οτι ημουν μονη....εγω κοριτσια ειμαι 34, και στον 4 μηνα εγκυμοσυνης. πριν μεινω εγκυος το προσωπο μου ηταν καθρεπτης, δεν ειχα τιποτα. αυτη τη στιγμη στο πιγουνι και τον λαιμό ειμαι γεματη μεγαλα κοκκινα σπυρια με πυον. ειναι δυνατον? ακμη εγκυμοσυνης μου ειπαν οι γιατροι. η ψυχολογια μου ειναι χάλια και καθε μερα αντι να καλυτερευουν βλεπω εμφανιζονται καινουρια. πως να το καταπολεμισω δεν ξερω πια. με σαπουνια και αλοιφες δεν ειδα βελτιωση

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ... ΦΟΥΝΤΩΝΩ ΚΑΙ ΗΡΕΜΩ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΧΗΜΑΙΝΕΙ...

καλημερα!

Εγω δεν ειχα ποτε ακμη ουτε οταν ημουν εφηβη.Στην πρωτη εγκυμοσυνη μαλιστα ειχα ενα προσωπο πεντακαθαρο και πολυ φωτεινο.

Τωρα στη δευτερη εγκυμοσυνη εχω βγαλει σπυρακια και δεν ειμαι και καμια παιδουλα...37 ετων ειμαι....για γελια δλδ.Εχω που εχω ολα τα αλλα προβληματα εχω κι αυτο να βλεπω στον καθρεπτη καθε μερα!

Ελπιζω κι εγω να φυγουν καποια στιγμη η εστω μετα την εγκυμοσυνη!

Biggp3.png

l2Czp3.png

ααχ βλέπω πως είμαστε πολλές. Ευτυχώς δεν έχω μόνο εγώ το πρόβλημα, τώρα νιώθω πως υπάρχουν και άλλες κοπέλες που με καταλαβαίνουνε.

Εγώ τώρα φοβάμαι να βάλω κρέμες στο πρόσωπο γιατί το σακιλυκό οξύ και η βιταμίνη Α που κάποιες από αυτές περιέχουν μπορούν να βλάψουν μωρό.

Την μπρεβοξιλ την έβαζα πριν την εγκυμοσύνη + αδαφερίν αλλά δεν μου έλυσε το πρόβλημα,μάλλον λίγο το περιόριζε.

τις σιχάθηκα τις κρέμες και γι αυτό τα παράτησα.

Αν δεν φύγουν μετά το μωρούλι, θα πάρω τα χάπια

Κορίτσια θα σας πω το κορυφαίο για να ηρεμήσετε! Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη ακμή ούτε και σαν έφηβη, τώρα δε στην εγκυμοσύνη είμαι πεντακάθαρη και λάμπει το πρόσωπο μου (πολλή χαρά, πέρα από το σώμα που παραμορφώνεται, δεν ήμουν και ποτέ κορμάρα, θα έλεγα ότι μου πάει η εγκυμοσύνη)! Αλλά, έβγαλα το χειρότερο σπυρί της ζωής μου, τεραστιο, κατακόκκινο, σαν μπουνιά στο μάγουλο τη μέρα του γάμου μου! Ω ναι! Δεν μπορούσε με τίποτα να το καλύψει η μακιγιέζ! Ας είχα στην εγκυμοσύνη κι όχι εκείνη τη μέρα που εκτέθηκα σε 400 άτομα και στις φωτογραφίες και θα έπρεπε να είμαι μια απαστράπτουσα νυφουλα! Να μην πω για τις ανασφάλειες που μου προκάλεσε, γενικά μου χάλασε το γάμο! Όσο για τα μεικ-απ που βάζετε καλό είναι να συμβουλεύεστε το φαρμακαποιό αν επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη (δεν είναι όλα αθώα)! Φιλάκια και υπομονή, εγώ πιστεύω θα καθαρίσετε μέχρι να γεννήσετε!

Διαφημίσεις

ναι καλά που δε θα κάνουμε! και τι να το κάνω? βαρέθηκα τα τελαυταία 5+ χρόνια να πηγαίνω πακέτο με τα καλλυντικά-make-up- και άλλα καλυπτικά και να μη θέλω να βγω στον κόσμο.

Πότε θα φύγουν τελικά? Μουέλεγαν στα 30, ναι καλά είμαι 32 και τίποτα. Μετά είπαν στην εγκυμοσύνη, τίποτα εως τώρα στον 4ο( λίγο ηρέμησα μόνο) και έχεις και όλους τους γύρω σου, μαμά-σύζυγος- να σου λένε δεν πειράζει και μη βάζεις μεικ απ γιατί δεν κάνει για το μωρό και άλλες μπούρδες. Δεν καταλαβαίνουν πως αισθάνομαι

"και έχεις και όλους τους γύρω σου, μαμά-σύζυγος- να σου λένε δεν πειράζει και μη βάζεις μεικ απ γιατί δεν κάνει για το μωρό και άλλες μπούρδες. Δεν καταλαβαίνουν πως αισθάνομαι "

έτσι είναι, σε καταλαβαίνω.

Κι εγώ προσπάθησα στις αρχές να μη βάζω make up. Ε ένιωθα σα χάλι μαύρο, κάτι αυτό κάτι η εξάντληση, ψυχολογία χάλια.

Τώρα βάζω σχεδόν κάθε μέρα, ή καμιά φορά μόνο τοπικά στα σπυράκια.

Είναι δύσκολο να αφεθείς τελείως. Και παχαίνεις, και σέρνεσαι, και δε βάφεις μαλλιά (εγώ τουλάχιστον το έχω αποφασίσει) εε δε γίνεται να βλέπεις και το πρόσωπο σου χάλι.

Γενικά για πείτε, τι χρησιμοποιείτε από καθαριστικά κρέμες κλπ

αυτή την περίοδο?

Εγώ όπως είπα πιο πάνω καθαρίζω το πρόσωπο με Active Foam Frezyderm (έχετε ακούσει να μη κάνει?), βάζω κρεμούλα Light της Avene, και αντί make up βάζω μια επικαλυπτική κρέμα frezyderm για ακμή με χρώμα (είναι σαν make up ακριβώς)

Ελπίζω να μην προκαλώ πρόβλημα αλλά δε γίνεται να μη βάζω και τίποτα

Ax, ας μπω και εγώ στην παρέα σας. Βέβαια δεν είμαι έγκυος τώρα αλλά από τα 19 μου ταλαιπωρούμαι με αυτά τα απαίσια σπυριά που πονάνε και από πάνω.:(

Πριν 12 χρόνια έκανα θεραπεία με αυτά τα περιβόητα χάπια απαλάχτηκα μια και έξω και ευτυχώς και στις εγκυμοσύνες μου δεν εμφανίστηκε ούτε μισό, αν και το φοβόμουν πολύ γιατί είχα πολύ έντονο πρόβλημα.

Αλλά μετά τα 12 χρόνια ξανακάνανε ντου τα σπυράκια και επειδή με τις κρέμες προκοπή δεν είδα αποφάσισα να ξανακάνω την θεραπεία με τα χάπια. Προς το παρόν ξεφλουδίζω σαν την σαύρα:D αλλά ξέρω ότι σε λίγους μήνες θα είμαι σούπερ, επομένως παίρνω θάρρος και συνεχίζω.

εγω απο καθαριστικα βαζω οτι και πριν.Δλδ υγρο σαπουνι dermopur της castallia το οποιο το εβαζα και στην πρωτη εγκυμοσυνη και μια ενυδατικη της apivita.Αν θελω να βαλω κατι πιο καλυπτικο για καμια βολτα βαζω μια ενυδατικη με χρωμα της macrovita και απο πανω πουδρα.Ευτυχως τα σπυρακια που εμφανισα ειναι πολυ μικρα και δεν φαινονται σαν σπυρια,μαλλον σαν κοκινιλα φαινονται οποτε δεν εχω τοσο μεγαλο προβλημα.

Biggp3.png

l2Czp3.png

εγώ χρησιμοποιώ υγρό σαπούνι Avene και φυσικά βάζω πάντα make-up, καθε μέρα στη δουλειά αλλά σε σε κάθε έξοδο ( συνήθως oil-free tis vichy, αλλά σε περιόδους φουντώματος της vichy το πολυ καλυπτικό ,παρόλο που μπουκώνει το πρόσωπο και δεν ενδείκνυται για ακμή, αλλά μόνο αυτό καλύπτει)

Αν είναι να βγω και να φαίνεται η ακμή μου καλύτερα να κάτσω μέσα.

Βέβαια τώρα δεν κάνω καμία θεραπεία, για να μη βλάψω μωρούλι, γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν δερματολόγο. Οτι και να λέμε όσο λιγότερα χημικά βάζουμε πάνω μας τώρα στην εγκυμοσύνη,τόσο καλύτερα.

Γι αυτό και δε θα βάψω και τα μαλλιά αν και η κομμώτριά μου λέει πως είναι οκ.

Σπυριά, ρίζα, κιλά, αααχ ευτυχώς που ο αντρούλης μου έχει καταλάβει πόσο χάλια νιώθω και με εμψυχώνει συνέχεια θυμίζοντας μου το μωρούλι και πως είμαι όμορφη και τώρα

maria_m σίγουρα είσαι όμορφη! Είσαι γυναίκα που περιποιείται τον εαυτό της, φαίνεται!Επίσης, δεν ξέρω καμιά εγκυούλα που να μην είναι όμορφη!Όλες βγάζουν κάτι τρυφερό, κάτι γλυκό, αποπνέεται αυτή η ανυπομονησία της μητρότητας που σίγουρα βγάζει μια ομορφιά!

αχ σε ευχαριστώ! μωρέ δεν είμαι καμιά τρελή με την εξωτερική της εμφάνιση, ούτε ανασφαλής, αλλά καμιά φορά με πιάνουν οι μαυρες μου και πέφτει η ψυχολογία μου. Το ξέρω πως το πιο όμορφο πράγμα πάνω μου είναι το μωρούλι στην κοιλιά μου και αυτό αρκειιιιιι.

Φιλάκια σε όλες , υπομονή και -μάλλον- τα καλύτερα έρχονται. (1ο μωράκι, δε ξέρω τι με περιμένει, αλλά ανυπομονώ)

• 4 weeks later...

Εγώ είχα πάντα μικτή επιδερμίδα αλλά χωρίς ιδιαίτερο προβλημα με σπυράκια παρά μόνο όταν περίμενα περίοδο. Τώρα στην εγκυμοσύνη έχει γεμίσει η πλάτη μου και έχουν φουντώσει στους γλουτούς που ειχα σημάδια από ακμή. Επίσης βλέπω περισσότερο σμίγμα στο πρόσωπο.

Παντως για τα χάπια που λέτε δεν κάνουνε όλα δουλειά, μια φίλη μου έπαιρνε accuran νομίζω που θεωρούνται και βαριά και δεν της έκαναν τίποτα.

don't worry be happy :lol:

• 3 weeks later...

kalimera,

stin 5h vdomada egkymosynis ksypnisa mia mera k to proswpo mou itan gemato kokkina spyrakia...xwris ypervoli gemato..pote den eixa tetoio provlima!!

oute stis periodous oute se mikroteri ilikia!!! kratisan 5meres peripou kai meta katharisan...lete na itan apo tis ormones pou trellathikan?? piga se 2 dermatologous k mou eipan na min kanw tpt...o gynaikologos eipe na apofeugw proionta akmis....eixe kamia alli toso entono provlima???tha kanei k alles emfaniseis???axxxxxxx....to mono pou skeftomai einai oti tha kanw ena mpempaki k xalali ta spyrakia, i zalada k oi emetoi....

npDPp3.png