Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΣΧΑΛΗΣ βοηθειααα!

manoula24

Recommended Posts

Γεια σας μανουλες! Για αλλη μια φορα θελω την πολυτιμη βοήθεια σας! Θα βαπτισω τον μικρο μου μάλλον Ιωαννη Πασχαλη και θέλω να τα συνδιασω ωστε να αποφυγω τις παρεξηγησεις...ασε που το Πασχαλης δεν μου αρεσει καθόλου! ξερω ειναι δυσκολο αλλα εσεις κανετε θαυματα! καντε αλλο ενα... please.................E!!!

UYijp2.png

2Wlep2.png

Διαφημίσεις

εχω δυο ονοματα και μου εκαναν τη ζωη δυσκολη....μια με φωναζαν με το ενα και μια με το αλλο! Η συμβουλη μου να βγαλεις ενα ονομα στο παιδι σου και να μη κοιτας τριτους και παρεξηγησεις γιατι εκεινο θα δυσκολευτει στη ζωη του.

Επιπλεον προσωπικα δεν μου αρεσει να ψιλωνουμε το ονομα....δηλαδη ο Κωσταντινος δεν μου αρεσει να εινια Κωστας.....τωρα για το ιωαννης Πασχαλης δυσκολο να κανεις συνδυασμο....ασε που εινια και αγορι και το πολυ ψιλωμα στα αγορακια δεν το συναντας συχνα! σκεψου το καλα

πολυ πολυ φιλικα!!

εχω δυο ονοματα και μου εκαναν τη ζωη δυσκολη....μια με φωναζαν με το ενα και μια με το αλλο! Η συμβουλη μου να βγαλεις ενα ονομα στο παιδι σου και να μη κοιτας τριτους και παρεξηγησεις γιατι εκεινο θα δυσκολευτει στη ζωη του.

Επιπλεον προσωπικα δεν μου αρεσει να ψιλωνουμε το ονομα....δηλαδη ο Κωσταντινος δεν μου αρεσει να εινια Κωστας.....τωρα για το ιωαννης Πασχαλης δυσκολο να κανεις συνδυασμο....ασε που εινια και αγορι και το πολυ ψιλωμα στα αγορακια δεν το συναντας συχνα! σκεψου το καλα

πολυ πολυ φιλικα!!

Συμφωνω..αν μπορεις να καταληξεις σε ενα ονομα για το αγορακι..

στα κοριτσια ειναι πιο συνηθισμενη αυτη η τακτικη.

Και γω αντιμετώπισα τα θεματάκια μου με το όνομα, αλλά νομίζω πως το να τα κάνεις ένα όνομα θα είναι άσχημο... καλύτερα δύο... πώς λέμε αννα μαρία. ξέρω δεν πάει στην γλώσσα. Στην τελική πες τους πως όταν το μωρό ξεκινήσει να μιλάει θα διαλέξει το όνομα που θέλει να τον φωνάζουν...

beeeeezzzzz

Διαφημίσεις

εμενα οι γονεις μου με φωναζαν με το ενα ονομα που ηθελαν εκεινοι και οταν πηγαιναμε στο σοι επισκεψη με φωναζαν με το αλλο!! Εγω σαν παιδι μπερδευομουνα....μεχρι που οταν ημουν δημοτικο σηκωσα εγω αναστημα στους συγγενεις και ειπα το ονομα μου εινια αυτο και ετσι να με φωναζετε! Ε απο τοτε με φωναζουν με το αλλο ονομα....αλλα γιατι να μη σηκωσουν αναστημα οι γονεις?? και να χρειααστει να σηκωσει αναστημα καποια στιγμη το παιδι...η μαμα μου το εχει χιλιομετανιωσει που εβγαλε δυο ... αλλα αλλες εποχες τοτε κι αυτη μικρη και την καθοδηγουσε το σοι ....και το μπαμπα μου μαζι!

"Πάνης" ίσως?

Πάντως συμφωνώ στο να διαλέξεις ένα από τα δύο, αν και αργότερα αν δεν αρέσει στο παιδί μπορεί πάντα να επιλέξει το άλλο.

Με το καλό η βάπτιση!

7uEBp2.png M3GSp2.png

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια! Και γω συμφωνω απολυτα μαζι σας αλλα... Η κορη μου ειναι Ιωαννα (πεθερας και οπως υποστηριζουν κ του μπαμπα μου που απλα ετυχε...)και Χρυσοβαλαντω(ταγμενη). Την φωναζουμε Βαλιαννα με την βοηθεια κοριτσιων του φορουμ! Αν δηλ ηταν αγορι θα εβγαινε Ιωαννης? οχι φυσικα...οτι βολευει στον καθενα. Τωρα θελουν να βγει ο πεθερος μου, Πασχαλης αλλα δεν μου αρεσει καθολου κ το θεωρω κ αδικο. Σκεφτομαι λοιπον να εβγαζα κ τα δυο ωστε να ειναι ολοι ευχαριστημενοι αλλα υπαρχει κ το μετα... Οι μισοι θα τον λενε Πασχαλη κ οι αλλοι Ιωαννη?

Δεν ξερω τι να κανω...Σκεφτηκα να βγαλω ενα ασχετο...αλλα κ παλι θα υπαρξει προβλημα, ειμαι σιγουρη...Αμαν πια με αυτα τα κολληματα τους... και μετα το καημενο το παιδακι τα πληρωνει. ο υ φ!

UYijp2.png

2Wlep2.png

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια! Και γω συμφωνω απολυτα μαζι σας αλλα... Η κορη μου ειναι Ιωαννα (πεθερας και οπως υποστηριζουν κ του μπαμπα μου που απλα ετυχε...)και Χρυσοβαλαντω(ταγμενη). Την φωναζουμε Βαλιαννα με την βοηθεια κοριτσιων του φορουμ! Αν δηλ ηταν αγορι θα εβγαινε Ιωαννης? οχι φυσικα...οτι βολευει στον καθενα. Τωρα θελουν να βγει ο πεθερος μου, Πασχαλης αλλα δεν μου αρεσει καθολου κ το θεωρω κ αδικο. Σκεφτομαι λοιπον να εβγαζα κ τα δυο ωστε να ειναι ολοι ευχαριστημενοι αλλα υπαρχει κ το μετα... Οι μισοι θα τον λενε Πασχαλη κ οι αλλοι Ιωαννη?

Δεν ξερω τι να κανω...Σκεφτηκα να βγαλω ενα ασχετο...αλλα κ παλι θα υπαρξει προβλημα, ειμαι σιγουρη...Αμαν πια με αυτα τα κολληματα τους... και μετα το καημενο το παιδακι τα πληρωνει. ο υ φ!

εβγαλες το Ιωαννα....ευχαριστησες και πεθερα και μπαμπα...και τις δυο πλευρες....τωρα βγαλε κατι δικο σου....Πασχαλης θα σε κυνηγαει το παιδι μεθαυριο.....αληθεια της μαμας σου σε αντρικο δεν ειναι καλο??...π.χ αν τη λενε Δημητρα ...το Δημητρης ειναι ωραιο σε αντρικο!

Παρεπιπτοντως κι μενα το ενα ονομα μου εινια Ειρηνη καθοτι ταγμενη στη Χρυσοβαλαντω κι εγω!!! : )

Διαφημίσεις

εβγαλες το Ιωαννα....ευχαριστησες και πεθερα και μπαμπα...και τις δυο πλευρες....τωρα βγαλε κατι δικο σου....Πασχαλης θα σε κυνηγαει το παιδι μεθαυριο.....αληθεια της μαμας σου σε αντρικο δεν ειναι καλο??...π.χ αν τη λενε Δημητρα ...το Δημητρης ειναι ωραιο σε αντρικο!

Παρεπιπτοντως κι μενα το ενα ονομα μου εινια Ειρηνη καθοτι ταγμενη στη Χρυσοβαλαντω κι εγω!!! : )

Το λεω αλλα ποιος μ'ακούει!

Την μαμα μου την λενε Τριανταφυλλια! Οπότε αστο καλυτερα...

Αν πρεπει να ακολουθηθουν οι παραδοσεις νομιζω οτι το πιο σωστο ειναι μονο το Ιωαννης, κ ετσι δεν θα μπορουν να πουν κ τιποτα(νομιζω ...).Ενα απο το ενα σοι κ ενα απο το αλλο!Αλλωστε αλλο Βαλιαννα κ αλλο Γιανννης.Και γω Ειρηνη Χρυσοβαλαντω ηθελα να την βγαλω αλλα τα κολληματα δεν μας αφησαν. Νομιζω οτι παλιοτερα τα πραγματα ηταν καλυτερα που διαλεγε η νονα.

Απο το Ιωαννης Πασχαλης εγω το μονο που σκεφτηκα ειναι το Ακης, κ οταν μεγαλωσει αποφασιζει...

Δεν ξερω τελικα ποιο ειναι το σωστο...

UYijp2.png

2Wlep2.png

Δεν ξερω τελικα ποιο ειναι το σωστο...

το σωστο για μενα ειναι να παρετε σωστη αποφαση εσυ κι ο αντρας σου ..ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

αν εσεις ειστε οκ με κατι που θελετε δνε πρεπει να μιλησει κανεις!

και κατι ακομα ..... για μενα καλυτερα να το βγαλεις πασχαλης που σαν ονομα δνε μου αρεσει παρα να εχεις δυο παιδια με ιδιο ονομα και ιδια ημερα γιορτης.....μεθαυριο θα σου πει....καλα μανα αλλο ονομα δεν ηξερες εκτος απο το Ιωαννης??

Σορυ που στα λεω λιγο ωμα....αλλα εχω δεινοπαθησει με δυο ονοματα μια ζωη εκ των οποιων το ενα δνε ηθελε ο παπας να μου το γραψει στη ταυτοτητα!

το σωστο για μενα ειναι να παρετε σωστη αποφαση εσυ κι ο αντρας σου ..ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

αν εσεις ειστε οκ με κατι που θελετε δνε πρεπει να μιλησει κανεις!

και κατι ακομα ..... για μενα καλυτερα να το βγαλεις πασχαλης που σαν ονομα δνε μου αρεσει παρα να εχεις δυο παιδια με ιδιο ονομα και ιδια ημερα γιορτης.....μεθαυριο θα σου πει....καλα μανα αλλο ονομα δεν ηξερες εκτος απο το Ιωαννης??

Σορυ που στα λεω λιγο ωμα....αλλα εχω δεινοπαθησει με δυο ονοματα μια ζωη εκ των οποιων το ενα δνε ηθελε ο παπας να μου το γραψει στη ταυτοτητα!

Και Πασχαλη μονο να το βγαλω, Ακη θα τον φωναζω...δεν μου αρεσει καθολου το ονομα,οπως στους περισσοτερους αλλωστε!

Οσον αφορα την γιορτη...δεν το βρισκω κακο να γιορταζουν την ιδια μέρα. Την μικρη μου της γιορταζω κ τα δυο ονοματα,ετσι νομιζω ειναι το σωστο ωστε να τα τιμας και τα δυο, αν επιλεξεις να δωσεις 2. Δεν ειμαι απολυτα σιγουρη οτι κανω το σωστο βεβαια.

Σε ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σου παντως...

UYijp2.png

2Wlep2.png

Και Πασχαλη μονο να το βγαλω, Ακη θα τον φωναζω...δεν μου αρεσει καθολου το ονομα,οπως στους περισσοτερους αλλωστε!

.

προσωπικα το Πασχαλης μου αρεσει αρκετα..:)

οταν ημουν μικρη μισουσα το ονομα μου, ημουν το μοναδικο παιδι στην ταξη που δεν ειχα συνηθισμενο ονομα :mad:. μεγαλωνοντας συνειδητοποιησα οτι ο ανθρωπος κανει το ονομα αγαπητο και οχι το αντιθετο. ο καλυτερος μου φιλος λεγεται Τριανταφυλλος αν αυτο βοηθαει τη manoula 24. οποτε μιλησε στον αντρα σου, αποφασιστε οι 2 σας και βγαλτε ενα ονομα στο παιδι που δεν θα του δημιουργει ψυχολογικα προβληματα. τα παιδια στο σχολειο ειναι σκληρα και το διαφορετικο το κρινουν χωρις επιεικια.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

Το όνομα είναι κάτι που το παιδι σου θα το κουβαλάει μια ζωή.Σε καμια περιπτωση δεν ειναι αποφαση των παππούδων και δεν πρέπει να επηρεάζεστε απο αυτά.

Νομιζω -για τος λόγους που είπαν και τα κοριτσια πιο πάνω- ειναι λάθος τα δυο ονόματα.Σε παρόμοια περιπτωση το ένα σοι φωναζε το αγοράκι"Μιχαλη" το άλλο "Γιωργο" και οι γονεις του "παιδάκι" και "αγάπη" μέχρι και τωρα που είναι 7 χρονων!! Ειναι το πιο εξυπνο παιδάκι που έχω γνωρίσει και δεν ήξερε πως το λένε!

Νομιζω οτι εγω στην θέση σου θα έβγαζα ένα τρίτο όνομα που μου αρέσει .Ουτε απ'τους γονεις ,ουτε απ'τα πεθερικά.

QqmLp3.png

σε καταλαβαίνω απόλυτα....αν και δεν έχω αγόρι αλλά αν κάνω δευτερο θα χαντακωθει το καημένο.....τον δικό μου πεθερό τον λένε Ιορδάνη....ακόμη χειρότερα...........βεβαια με τον άντρα μου σφαζόμαστε απο τωρα.....μάλλον απο τότε που ημουν έγκυος στην κόρη μου.....που δεν ξέραμε και τι ήταν....εγώ ήθελα στον πατέρα μου γιατι έχει πολυ ωραιο όνομα αλλά πιο πολυ ήθελα να διαλέξουμε ένα όνομα άσχετο...αλλά εκεινος ήθελε στον πατερα του...τελικά ήταν κόρη....

φυσικά ουτε και την κόρη μου ήθελα να την βγάλω στην πεθερά μου βέβαια για προσωπικους λόγους.....γιατί όταν μας συμφαίρει κοιτάμε μονο τα προσχήματα....και τι θα δείξουμε στον κόσμο.......ολόκληρα σενάρια έπλαθαν για να μάθουν πως θα την βαπτισουμε....τελικά υποχώρισα αλλά ήταν για πρωτη και τελευταια φορά.....εγώ πάντως του εξηγηθηκα απο τοτε δεν ξανακάνω χάρη για το σόι του..............

γενικά είμαι της άποψης πως αυτά είναι πολυ ξεπερασμένα...και όχι απο άποψη μόδας αλλά από πρακτικούς λόγους.....

καλό ειναι το ζευγάρι να έχει το θάρρος να αποφασίσει μόνο του....γιατι εκεινοι ειναι οι γονείς....εγω πάντος το έχω πει δεν θέλω η κόρη μου να δώσει το όνομα μου και επίσης να κάνει πράγματα μονο και μονο για να με ευχαριστήσει.....η ζωή ειναι μικρή και ας ευχαριστήσει τον εαυτό της.....

γεννήθηκε όχι για να εξυπηρετει τα δικά μου βιώματα ανασφάλειες πεποιθησεις και απόψεις.......είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος...ναι μεν κομμάτι μου αλλά όχι ΚΤΗΜΑ μου......βέβαια όταν τα λέω στον άντρα μου αυτά που έχει μεγαλώσει με μια μάνα που θέλει να γίνεται μόνο το δικό της με κοιτάει σαν εξωγήινο.........και μου την λέει πως κουράζεται για την θρέψει.....και του απάντω πολυ σκληρά βέβαια αλλά το εννοω πως αν δεν θέλει ας φυγει....κανεις δεν είναι υποχρεωμένος για τίποτα....ότι κάνεις το κάνεις γιατι το θέλεις και όχι για να απαιτήσεις αύριο μεθαυριο απο το παιδι σου

κάνε μια κουβέντα και με τον άντρα σου και στην τελική αν επιμένει δώσε το όνομα του πεθερού και φώναξε τον όπως θέλεις....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Άσχετο αλλα σαν πληροφορία ..ξέρω παιδάκι που το βγάλαν Τριαντάφυλλο και το φωνάζουν Τριάντη. Στην αρχή μου έκανε κάπως αλλα τώρα το συνήθησα και μου αρέσει. Επίσης νομίζω πως ο άνθρωπος είναι αυτός που ομορφαίνει ένα όνομα που στα αυτιά μας αρχικά χτυπάει κάπως. Εμένα μου αρέσει και το Άκης πάντως....;)

εγω πάντος το έχω πει δεν θέλω η κόρη μου να δώσει το όνομα μου και επίσης να κάνει πράγματα μονο και μονο για να με ευχαριστήσει.....η ζωή ειναι μικρή και ας ευχαριστήσει τον εαυτό της.....

γεννήθηκε όχι για να εξυπηρετει τα δικά μου βιώματα ανασφάλειες πεποιθησεις και απόψεις.......είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος...ναι μεν κομμάτι μου αλλά όχι ΚΤΗΜΑ μου......

συμφωνω....να ηξερες ποσο συμφωνω!!

ευχομαι να μη κανουμε τα ιδια λαθη που κανει η προηγουμενη γενια σε αυτο το θεμα!

Αχ ειναι σαν να μιλαω εγω μεσα απο σας. Πολυ φοβαμαι οτι το κολλημα ανηκει και στις 2 μεριες...Αυτος ειναι και ο λογος που σκεφτόμουν τα 2 ονοματα. Απλα οι δικοι μου κ ειδικα ο μπαμπας μου ποτε δεν θα μιλησει αν ξερει οτι θα στεναχωρηθω...Λεει γερο μωρο μονο να ναι. Σιγουρα ομως θα χαρει...Η δε μαμα μου τα πεταει εξω εξω...Οσον αφορα τα πεθερικα μου τους εκοψα τον αερα με τον τροπο μου, γιατι τα συζητουσαν μολις εμαθαν οτι ειμαι εγκυος πλαγια πλαγια...

Η αλλη λυση ειναι ενα ασχετο ονομα κ οποιος θελει ας παρεξηγηθει...

Εγω το δηλωσα αλλωστε οτι ποτε δεν θα βαλω τα παιδια μου σε αυτο το τρυπακι...Ειναι πολυ εγωιστικο κ ειμαι σιγουρη οτι αν ηξεραν την διαδικασια στην οποια αυτοι οι ιδιοι μας βαζουν δεν θα το εκαναν ποτε. Πραγματικα με φθειρει πολυ ολο αυτο...!!!αφου λεω να περασει να τελειωνει, πραγματικα!

UYijp2.png

2Wlep2.png

• 2 months later...

Τελικά αποφασίσαμε Πασχάλης Ιωάννης και κατα κόσμον Αλκης! Πως σας φαίνεται? Μηπως το Ακης ειναι καλύτερο?

Ελπιζω να το τηρήσουν όλοι...

UYijp2.png

2Wlep2.png

αλκης ειναι τελειο και αργοτερα κανεις δεν θα συνδυασει πασχαλης ιωαννης υπαρχει σαν ονομα απο μονο του αλκιβιαδης

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...