Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεννάω τον Ιούνιο και ψάχνω πέρα των άλλων και relax. Επειδή θα έχει ζέστη φαντάζομαι πως την περισσότερη ώρα το μωρό θα το έχουμε μαζί μας στη βεράντα. Τί relax να πάρω; Θα μπορώ να το αφήνω να κοιμάται σ΄αυτό ή καλύτερα είναι στην κούνια του;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

• 11 months later...

Διαφημίσεις

Επαναφέρω το θέμα μετά απο σχεδόν ενα χρόνο για να μου πουν οι ήδη μανούλες την εμπειρία τους...

Θέλω να πάρω ένα ριλάξ για το μωρό που με το καλό θα έρθει το καλοκαιράκι...

Αξίζει να πάρεις αυτά που είναι κούνιες????Αντέχουν ??? Γιατί από κριτικές του εξωτερικού έχω προβληματιστεί πολύ. Οι περισσότεροι αναφέρουν πως οι μηχανισμοί τους αντέχουν 1 με δυο μήνες, τρίζουν, κλπ...επίσης ότι οι μπαταρίες αντέχουν πολύ λίγο(μεγάλο έξοδο).

Είναι μήπως προτιμότερο να πάρω ένα κλασσικό με δονησούλα???

Μήπως και η κούνια το εθίζει στο κούνα κούνα και μετά δεν μπορεί να κοιμηθεί διαφορετικά???

Ποια η γνώμη σας? τι με συμβουλεύετε να κάνω?

Αν έχετε και κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο να μου προτείνετε που μείνατε ικανοποιημένες με μεγάλη χαρά να σας ακούσω....

Ευχαριστώ προκαταβολικά...:lol:

[

Εξαρτάται και από το παιδί.. Μπορεί να του αρέσει να κάθεται (η πρώτη μου) μπορεί και να γυρίσεις να το δεις να "κρέμεται" προς τα μπρος προσπαθώντας να βγει (η δεύτερή μου) οπότε και να μην το ξαναβάλεις ποτέ! Πάντως εγώ έχω ένα γνωστής εταιρείας το οποίο έχει δόνηση και ελαφριά ταλάντωση όταν κουνιέται το μωρό.. Η δόνηση εμένα προσωπικά με εκνεύριζε και δεν την έβαζα.. Δε θα έπαιρνα τώρα κάποιο από αυτά που είναι σαν κούνια γιατί εκτιμώ ότι το μωρό συνηθίζει ε και ας μείνει να κάνουμε και κάτι εμείς.. Όσο για τις μπαταρίες δε θυμάμαι να άλλαζα τακτικά (βέβαια όπως σου είπα δεν έκανα χρήση της δόνησης).. Με το καλό το μωράκι σου!!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...Η αλήθεια είναι πως δεν εχω σκοπό να το παρκάρω στο ρηλάξ διότι δεν θα δουλεύω και 1 χρόνο οπότε θα ασχολούμαι με τον μπεμπάκο, απλά μου φαίνεται ότι είναι πολύ μόδα και τα προωθούν τρελά ενώ σε εμένα δεν είναι και τόσο εμφανή τα ωφέλη...

[

• 1 month later...

Πραγματικά είναι θέμα παιδιού!Εμείς πήραμε αυτό http://www.amazon.co.uk/Chicco-Mia-Rocker-Chick-Months/dp/B007AD7YOA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1332617107&sr=8-1 σε λιλά και είναι ΕΝΤΕΛΩΣ καινούργιο γιατί η μικρή μου δεν κάθισε ποτέ εκεί για περισσότερο από 10 λεπτά!:o Οπότε τζάμπα τα λεφτά!Βέβαια τα μωρά γνωστών μας κάθονται με τις ώρες!:P

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Διαφημίσεις

ειχαμε δει σε φιλικο ζευγαρι το ριλαξ της bjorn το balance,στο οποιο το παιδακι τους καθοταν τελεια κ κουνιοταν κ μονο του!ε πηγαμε κ το πηραμε κ ο καλος μας εκατσε με το ζορι ως 4-5 μηνων...(το πηραμε οταν ηταν 2)κριμα ειπαμε γιατι ειναι φοβερο κ μπαινει το μωρο κ απο 0 ηλικια.ειναι στο παιδι...δοκιμαστε κανενα απο φιλους αν μπορειτε για να μην δινετε αδικα χρηματα.

εμεις παντως θα περιμενουμε μηπως κατσει το δευτερο οταν κ αν κανουμε!!!

Για κάποιο περίεργο λόγο τα παιδιά όλων των άλλων κάθονται στο ρηλάξ εκτός απ'το δικό μας.Είναι σαν την ουρά του σούπερμάρκετ που πάντα η διπλανή προχωράει πιο γρήγορα.Ζήτημα μέχρι τώρα να έχει συμπληρώσει συνολικά μια ώρα χρήσης.τελευταία κάθεται η γάτα μου μέσα.

NVVvp2.png

Για κάποιο περίεργο λόγο τα παιδιά όλων των άλλων κάθονται στο ρηλάξ εκτός απ'το δικό μας.Είναι σαν την ουρά του σούπερμάρκετ που πάντα η διπλανή προχωράει πιο γρήγορα.Ζήτημα μέχρι τώρα να έχει συμπληρώσει συνολικά μια ώρα χρήσης.τελευταία κάθεται η γάτα μου μέσα.

Kοίτα τα ρηλάξ, την κούνια κτλ τα παίρνεις στο πρώτο αλλά τα χρησιμοποιείς στο δεύτερο παιδί. Θα με θυμηθείτε!

Κατά τα άλλα εγώ ψηφίζω της chicco. 3 ρηλάξ είχαμε και αυτό ήταν το καλύτερο με διαφορά. Ρηλάξ κούνια μην πάρετε. Τζάμπα λεφτά. Είναι μέχρι 9 κιλά κι εμένα ο ένας μου μπουλόύκος τα έφτασε πολύ γρήγορα ενώ δεν κάνει από νεογέννητο. Χρήση δηλ. 2 μηνές με το ζόρι.

Εγώ εχω αγοράσει ένα της Γκρακο που είναι εως 13,5 κιλά!! Αυτό έχει μεγαλη διαφορά από τα υπόλοιπα που είναι ως 9 κιλά αφού δεν σε περιορίζει ως τους 9-12 μηνες του μωρού σου. Το συνιστω ανεπιφυλακτα.

Ισως η καλυτερη αγορα μου μαζι με το μει-ται.

Είναι εξαιρετικης ποιότητας, έχει ήχους φύσης (δεν τους χρησιμοποιησαμε πολύ), κ 7 διαφορετικες μελωδιες κλασικης μουσικης. Η ποιοτητα του ηχου είναι εξαιρετικη σαν να ακους από σιντι κ επισης η ενταση του ηχου αυξομειωνεται. Εχει χρονοδιακόπτη κ 7 διαφορετικες εντασεις κουνηματος. Επίσης δεν μπορει να σου φυγει μπροστα αφού έχει κ ζωνη 5 σημειων κ χοντρη πλαστικη μπαρα με παιχνιδια μπροστα.

Η πρωτη μου η κορουλα εκει ηρεμουσε οταν δεν την ειχα αγκαλια. Τωρα μου εδωσαν κατι αντιστοιχο κ σκεφτομαι να το πουλήσω.

Ψάχνω να βρω φωτο...

D9kvp2.png?3X2batCM

http://www.eurekakids.net/en/babycare/graco/lovin-hug-infant-swing-gustav-green/3021882

Μοάζει αρκετά με το δικό μας.

Αυτό όμως λεει ως 12 μηνών. Αν αγοράσεις τελικα να προτιμησεις κάποιο μοντελο σαν το δικό μας που είναι ως 13,5 κιλά.

Τωρα για τα οφέλη... είχαμε κ κλασικο ρηλάξ στο οποιο δεν έκατσε η πρώτη μου ούτε 1 ώρα. Σε αυτό καθόταν αρκετα κ το χαιρόταν κιολας. Ηταν ένα αρκετα γκρινιαρικο μωρό (ενταξει κ σαν παιδακι είναι λιγο γκρινιαρούλα:)) κ δεν με άφηνε να κουνησω ρουπι χωρις να την απασχολώ ή χωρις να την κρατάω αγκαλια. Ετσι από αναγκη το αγορασα όταν ήταν 3 μηνών. Λοιπόν εκει καθόταν, ηρεμούσε με το κουνημα κ τη μουσικούλα και έπαιρνε κ κανεναν υπνακο. Μάλιστα φρόντιζα εγώ να μην την αφήνω πολύ ωρα εκει προκειμενου να παιρνει κ άλλα ερεθίσματα, αλλιως μπορουσε να καθεται χωρις παραπονο κι αλλη ωρα στην κουνια.

Αυτά!

D9kvp2.png?3X2batCM

Διαφημίσεις

Το ρηλαξ για μας ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Πηραμε ενα φτηνο απο αμαζον,με μπαρα παιχνιδιων και δονηση,οχι απο τα στιβαρα που εβλεπα.το χρησιμοποιουμε συνεχεια.αυτο εδω ειναι,τοχα παρει 25 λιρες μονο,τωρα δεν το πουλαει ο αμαζον βεβαια.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002VBXY4U/ref=oh_o04_s00_i01_details

καθοταν με τις ωρες,επαιζε,της εδινα το γαλα της,τωρα την ταιζω πλεον εκει γιατι στο καρεκλακι του φαγητου κοιταζει μονο κατω και παιδευομαι με το κουταλακι.εχει ξεκινησει βεβαια να ερχεται προς τα μπρος συνεχεια και θελει επιβλεψη,ειναι 7 μηνων σε μια βδομαδα.για μενα δεν αξιζει να παρεις τα στιβαρα και για πολλα κιλα γιατι μολις θα στεκονται στον ποπο τους ανασηκωνονται κατευθειαν.εγω πλεον βλεπω για λιγο καιρο ακομα να το χρησιμοποιουμε,λογω ασφαλειασ βεβαια.

alKfp3.png

Vvc2p2.png

Το ρηλαξ για μας ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Πηραμε ενα φτηνο απο αμαζον,με μπαρα παιχνιδιων και δονηση,οχι απο τα στιβαρα που εβλεπα.το χρησιμοποιουμε συνεχεια.αυτο εδω ειναι,τοχα παρει 25 λιρες μονο,τωρα δεν το πουλαει ο αμαζον βεβαια.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002VBXY4U/ref=oh_o04_s00_i01_details

καθοταν με τις ωρες,επαιζε,της εδινα το γαλα της,τωρα την ταιζω πλεον εκει γιατι στο καρεκλακι του φαγητου κοιταζει μονο κατω και παιδευομαι με το κουταλακι.εχει ξεκινησει βεβαια να ερχεται προς τα μπρος συνεχεια και θελει επιβλεψη,ειναι 7 μηνων σε μια βδομαδα.για μενα δεν αξιζει να παρεις τα στιβαρα και για πολλα κιλα γιατι μολις θα στεκονται στον ποπο τους ανασηκωνονται κατευθειαν.εγω πλεον βλεπω για λιγο καιρο ακομα να το χρησιμοποιουμε,λογω ασφαλειασ βεβαια.

Στο δικό μας δεν τιθεται θέμα ασφάλειας. Εχει ζώνη 5 σημειων κ χοντρη μπάρα. Δεν μπορεί να γυρισει με τιποτα. Η πρώτη μου κόρη όταν μεγαλωσε ανεβοκατεβαινε μόνη της κ εκανε κουνια, σε εκεινη τη φάση δεν υπήρχε κινδυνος πτωσης αφού είχε η ιδια τον ελεγχο κ σε πιο μικρη ηλικια υπάρχει απόλυτη ασφάλεια από το σχεδιασμο του ρηλαξ ;).

Η μεγαλη ακόμα μπαινοβγαινει στην κουνια αφού είναι 12,5 κιλά αν κ 3 χρονων.

Επίσης είναι το μονο σημειο που βαζω τώρα την μικρή μου κόρη χωρις να φοβαμαι τι μπορεί να της κανει η μεγαλη. Σε οποιοδηποτε άλλο σημειο είναι εκτεθειμενη. Μονο εκει δεν μπορεί να της κανει διαφορά.

D9kvp2.png?3X2batCM

• 3 weeks later...
Στο δικό μας δεν τιθεται θέμα ασφάλειας. Εχει ζώνη 5 σημειων κ χοντρη μπάρα. Δεν μπορεί να γυρισει με τιποτα. Η πρώτη μου κόρη όταν μεγαλωσε ανεβοκατεβαινε μόνη της κ εκανε κουνια, σε εκεινη τη φάση δεν υπήρχε κινδυνος πτωσης αφού είχε η ιδια τον ελεγχο κ σε πιο μικρη ηλικια υπάρχει απόλυτη ασφάλεια από το σχεδιασμο του ρηλαξ ;).

Η μεγαλη ακόμα μπαινοβγαινει στην κουνια αφού είναι 12,5 κιλά αν κ 3 χρονων.

Επίσης είναι το μονο σημειο που βαζω τώρα την μικρή μου κόρη χωρις να φοβαμαι τι μπορεί να της κανει η μεγαλη. Σε οποιοδηποτε άλλο σημειο είναι εκτεθειμενη. Μονο εκει δεν μπορεί να της κανει διαφορά.

καλησπερα..μπορεις να μου πεις ποια ειναι αυτη η κουνια που εχετε?? εμενα η μπεμπουλα μου με το ζορι καθεται στο ριλαξ κ λεω μηπως σε καμια κουνιτσα ηρεμησει λιγο κ καταφερω κ εγω να κανω καμια δουλιτσα..:lol::lol:

Xc60p3.png ghL0p3.png