Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ.....

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες σας!

Έχω ένα υπέροχο αγοράκι 3,5 ετών και είμαι τώρα έγκυος στο δεύτερο. Δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα, έχω ακατάστατα ωράρια -σπαστά, Κυριακές, αργίες- και μια δουλειά πολύ απαιτητική. Έχω τις γνωστές ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης και αισθάνομαι ότι είμαι συνέχεια κουρασμένη και "λίγη". "Λίγη" στη δουλειά μου, καθώς οι αντοχές μου -κυρίως οι ψυχολογικές- είναι περιορισμένες, "λίγη" απέναντι στον άντρα μου και στο σπίτι μου, καθώς όταν είμαι εκεί, σωριάζομαι και κάνω τα άκρως βασικά και απαραίτητα, αφού είμαι πολύ κουρασμένη...προσπαθώ τουλάχιστο απέναντι στο παιδί μου να είμαι όσο γίνεται πιο σωστή. Παρόλ΄αυτά συνεχίζω να αισθάνομαι άσχημα, καθώς θα ήθελα να μπορώ να κάνω περισσότερα. Τα οικονομικά μας είναι όπως των περισσότερων -φαντάζομαι-, με ενοίκιο και φορές που οι 2 μισθοί δεν φτάνουν για τον μήνα. Όλα αυτά θα τα πάλευα, αν δεν ήταν κάποια άλλα προβλήματα -δεν έχουν σχέση με τον σύζυγό μου, με τον οποίο έχουμε υπέροχη σχέση- αρκετά σοβαρά -οικονομικού περιεχομένου- τα οποία ψυχολογικά με κάνουν κουρέλι και προσπαθώ να μην το δείχνω για να φαίνομαι δυνατή απέναντι στον άντρα μου και να τον στηρίζω. Τα κρατάω, λοιπόν, για μένα, για να έχω τα ξεσπάσματά μου σε άσχετες ώρες και όταν είμαι τελείως μόνη μου.

Προσπαθώ να σκέφτομαι αισιόδοξα... να κοιτάω το παιδί μου, να περιμένω το δεύτερο -δυστυχώς όχι με την χαρά και την ξεγνοιασιά που θα έπρεπε- και να έχουμε την υγεία μας κυρίως. Ελπίζω όλα αυτά να ξεπεραστούν, τουλάχιστο τα σοβαρά.

Συγνώμη αν σας κούρασα, έγραψα κυρίως για να τα βγάλω από μέσα μου και να τα μοιραστώ μαζί σας, καθώς δεν μπορώ να το κάνω με άλλο τρόπο... (όταν τα αναφέρω στις 2 κολλητές μου με παίρνουν συνέχεια τα κλάματα και δεν μου αρέσει)

Διαφημίσεις

Σ΄ευχαριστώ, κι εγώ αυτό προσπαθώ να σκέφτομαι, στο κάτω κάτω αν το καλοσκεφτείς, αυτό που έχει σημασία είναι η οικογένεια και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι... απλά μερικές φορές το άτιμο το μυαλό ξεγλιστράει και σε άλλα!

ολοι λιγο ή πολυ στις μερες μας αντιμετωπιζουν οικονονικα προβληματα τα οποια φυσικα εχουν αμεση επιπτωση στην ψυχολογια μας!!! εσυ ενα παραπανω που εισαι και εγκυος και οι ορμονες πανηγυριζουν....

εχεις ενα υπεροχο παιδακι και ενα πολυ καλο συντροφο οπως περιγραφεις, ευχομαι με ενα γερο μωρο και να εχετε την υγεια σας ολοι, τα υπολοιπα τελικα ειναι λεπτομερειες....μικρες πολυ μικρες. εχετε τα παντα μεσα στην οικογενεια σας και φυσικα να σκεφτεσαι θετικα και αισιοδοξα γιατι δεν ξερω τι γινεται αλλα οταν τα βλεπουμε θετικα και αισιοδοξα επηρεαζουμε το συμπαν και ερχονται θετικα!!

κουραγιο και αισιοδοξια!!!!!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Είμαι στην δουλειά αυτή τη στιγμή και μόλις σχολάσω θα πάμε στην γυναικολόγο μου να δούμε το μωράκι μας. :-D

Γενικά είμαι αισιόδοξο άτομο και προσπαθώ ακόμα και το μαύρο να το βλέπω αν όχι άσπρο -για να μην υπερβάλλω- τουλάχιστο ...μπεζ!!! Τα πράγματα είναι δύσκολα βέβαια, ανησυχώ για το μέλλον, αλλά είμαι αποφασισμένη να σταθώ βράχος και να ανταπεξέλθω... ε, σίγουρα θα με ξαναπάρει από κάτω, αλλά τουλάχιστο τώρα δεν μπορώ να αλλάξω τις καταστάσεις.

Αλλά αρκετά για μένα... εσείς τι κάνετε? Έχετε παιδάκια? Δουλεύετε? Τι ανησυχίες έχετε? -αν και φαντάζομαι...-

Είμαι στην δουλειά αυτή τη στιγμή και μόλις σχολάσω θα πάμε στην γυναικολόγο μου να δούμε το μωράκι μας. :-D

Κι εγω ετσι ακριβως... σημερα θα κανουμε την αυχενικη διαφανεια. Ευχομαι ολα καλα και για τις δυο μας. :D:D:D

Οσο για τα υπολοιπα... η αισιοδοξια και η ελπιδα ειναι τα μονα που μας εχουν απομεινει στις δυσκολες ημερες που περναμε. Αλλα και γενικοτερα ομως... σκεψου τι θα γινομασταν αν δεν ονειρευομασταν για εμας, για τα παιδια μας.

Εγω παλι ειμαι και της αποψης, πως αν δεν μου προκυψει ενα προβλημα, δεν μπορω να αγχωνομαι και να στενοχωριεμαι γι΄αυτο δυνητικα. Οταν μου προκυψει το αντιμετωπιζω? Γιατι αν δεν μου προκυψει ποτε?

Και για την ανεπαρκεια που λες οτι νιωθεις για την οικογενεια σου κυριως, τι να πω, μια απο τα ιδια ;). Ας ελπισουμε οτι καθως θα περασει το 1ο τριμηνο της... κουρασης, τα πραγματα θα ειναι λιγο καλυτερα για εμας. Τουλαχιστον να μπορουμε να ανταπεξελθουμε καλυτερα στους ανθρωπους μας. Οι δουλειες μπορουν να περιμενουν....

Και ολα θα νας πανε καλα, θα το δεις....:D:D:D

Κι εγω ετσι ακριβως... σημερα θα κανουμε την αυχενικη διαφανεια. Ευχομαι ολα καλα και για τις δυο μας. :D:D:D

Οσο για τα υπολοιπα... η αισιοδοξια και η ελπιδα ειναι τα μονα που μας εχουν απομεινει στις δυσκολες ημερες που περναμε. Αλλα και γενικοτερα ομως... σκεψου τι θα γινομασταν αν δεν ονειρευομασταν για εμας, για τα παιδια μας.

Εγω παλι ειμαι και της αποψης, πως αν δεν μου προκυψει ενα προβλημα, δεν μπορω να αγχωνομαι και να στενοχωριεμαι γι΄αυτο δυνητικα. Οταν μου προκυψει το αντιμετωπιζω? Γιατι αν δεν μου προκυψει ποτε?

Και για την ανεπαρκεια που λες οτι νιωθεις για την οικογενεια σου κυριως, τι να πω, μια απο τα ιδια ;). Ας ελπισουμε οτι καθως θα περασει το 1ο τριμηνο της... κουρασης, τα πραγματα θα ειναι λιγο καλυτερα για εμας. Τουλαχιστον να μπορουμε να ανταπεξελθουμε καλυτερα στους ανθρωπους μας. Οι δουλειες μπορουν να περιμενουν....

Και ολα θα νας πανε καλα, θα το δεις....:D:D:D

Σου εύχομαι ολόψυχα να είναι όλα καλά! Κοίταξε, εγώ δεν αγχώνομαι για πρόβλημα που μπορεί να προκύψει μελλοντικά, το πρόβλημα υπάρχει εδώ και 3 χρόνια περίπου, διαιωνίζεται και κάποια στιγμή ενδέχεται να γίνει πολύ πιο σοβαρό. Το θέμα είναι πως αν περιμένω εκείνη την στιγμή και δεν έχω δράσει από πιο νωρίς θα είναι αργά, γι΄αυτό με βλέπεις και αγχώνομαι... λέω να αρχίζω να το αντιμετωπίζω σε λίγο καιρό, πριν φτάσει στο αμήν και τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε..το ξέρω ότι τα λέω λίγο μπερδεμένα, απλά δεν μπορώ να επεκταθ'ω παραπάνω.

Σου εύχομαι ολόψυχα να είναι όλα καλά! Κοίταξε, εγώ δεν αγχώνομαι για πρόβλημα που μπορεί να προκύψει μελλοντικά, το πρόβλημα υπάρχει εδώ και 3 χρόνια περίπου, διαιωνίζεται και κάποια στιγμή ενδέχεται να γίνει πολύ πιο σοβαρό. Το θέμα είναι πως αν περιμένω εκείνη την στιγμή και δεν έχω δράσει από πιο νωρίς θα είναι αργά, γι΄αυτό με βλέπεις και αγχώνομαι... λέω να αρχίζω να το αντιμετωπίζω σε λίγο καιρό, πριν φτάσει στο αμήν και τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε..το ξέρω ότι τα λέω λίγο μπερδεμένα, απλά δεν μπορώ να επεκταθ'ω παραπάνω.

Toτε σε αυτην την περιπτωση εχεις απολυτο δικιο...

Αφου εχει προκυψει το προβλημα, καλο θα ηταν οπως το περιγραφεις, να δρασεις νωιτερα, πριν επιδεινωθει η κατασταση.

Σε αυτην την περιπτωση, των φρονιμων τα παιδια.....

Ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα προς το καλυτερο, για να κατεφερεις να απολαυσεις τοσο την εγκυμοσυνη σου οσο και την τοσο αγαπημενη οικογενεια σου.

Toτε σε αυτην την περιπτωση εχεις απολυτο δικιο...

Αφου εχει προκυψει το προβλημα, καλο θα ηταν οπως το περιγραφεις, να δρασεις νωιτερα, πριν επιδεινωθει η κατασταση.

Σε αυτην την περιπτωση, των φρονιμων τα παιδια.....

Ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα προς το καλυτερο, για να κατεφερεις να απολαυσεις τοσο την εγκυμοσυνη σου οσο και την τοσο αγαπημενη οικογενεια σου.

Σ΄ευχαριστώ πολύ....!! Πήγαμε χτες στην γυναικολόγο, όλα καλά, το μωράκι μεγαλώνει, εγώ έχω λίγο πεσμένη την Β12 -γι αυτό και αισθάνομαι ένα παραπάνω κουρασμένη-, θα κάνω κάτι ενεσούλες στον ποπό και όλα καλά. Σκέφτομαι να ζητήσω και μια άδεια από τη δουλειά μου να έρθω λίγο στα ίσα μου. Ελπίζω μόνο να μου την δώσει... Φιλιά σε όλες!

Διαφημίσεις

Σ΄ευχαριστώ πολύ....!! Πήγαμε χτες στην γυναικολόγο, όλα καλά, το μωράκι μεγαλώνει, εγώ έχω λίγο πεσμένη την Β12 -γι αυτό και αισθάνομαι ένα παραπάνω κουρασμένη-, θα κάνω κάτι ενεσούλες στον ποπό και όλα καλά. Σκέφτομαι να ζητήσω και μια άδεια από τη δουλειά μου να έρθω λίγο στα ίσα μου. Ελπίζω μόνο να μου την δώσει... Φιλιά σε όλες!

Aντε μπραβο...!!! :D:D:D

Καλα θα κανεις να παρεις λοιπον μια αδεια και θα ηρεμησεις ετσι λιγακι απο το αγχος τησ δουλειας και θα μεινεις και λιγακι στο σπιτακι σου με την οικογενεια σου, να την χαρεις κι οσο μπορεις να ξεκουραστεις. Να μην σε νοιαζουν οι δουλειες, αλλωστε δεν τελιωνουν ΠΟΤΕ.

Εννοειται οτι θα σουν την δωσει την αδεια, εισαι ΕΓΚΥΟΣ Ολγακι μου. Αν κανει τον δυσκολο, πας και σε εναν γιατρο και σουν την δινει χωρις πολλα - πολλα λογια.

Ευχομαι λοιπον καλη ξεκουραση και να δεις που αν χαλαρωσεις και ηρεμησεις λιγακι, ολα θα φαινονται καλυτερα.

Φιλια πολλα.

Μου την έδωσε την άδεια τελικά! Στράβωσε βέβαια, αλλά έχω αποφασίσει να μην αφήνω τέτοια θέματα να με αγγίζουν πια...αρκετά με σύγχισε σήμερα με άλλα....

Το αγχος της εγκυμοσυνης και των εξοδων ειναι μεγαλο σε μια περιοδο οικονομικης κρισης και ολοι το καταλαβαινουμε.

Στο 2ο ομως ειναι σιγουρα πιο ανεξοδα γιατι τα περισσοτερα τα εχεις ;)

Λοιπον:

-Κουνια και ολη την προικα την εχεις.

- Στρατες αποστειρωτες κλπ επισης

- Ρουχα τα βρεφικα πανω κατω τι αγορι τι κοριτσι.... ανετοτατα στην πλειοψηφια (Αν σου κατσει δε , και ειναι και ιδιο φυλλο....ουαου. - στον Γιαννη αν βαλεις αυτα που ειχα απο τον Βασιλη και τα δωρακια σε βαφτιση , γιορτες κλπ ζητημα ειναι να εχω παρει απλα κατι ετσι γιατι μου γυαλισε :lol:)

Επισης στο 2ο επειδη ξερουν οτι θα εχεις πολλα οι περισσοτεροι ρωτανε τι να φερουν .

Γενικα μην αγχωνεσαι. Θα δεις οτι ειναι πολυ πιο ευκολα ολα :cool:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Elenik, έχεις δίκιο, κι εγώ τα έχω σκεφτεί αυτά που λες, ελπίζω να πάνε όλα καλά, να έχω υπομονή και την ψυχολογία να ανταπεξέλθω... αυτό, όμως, που με προβληματίζει πιο πολύ απ' όλα, είναι να μην αλλάξει πολύ η στάση μου απέναντι στον μεγάλο μου, καθώς τότε πια το μωρό θα απορροφά πολύ χρόνο, όπως είναι λογικό. Έχουμε συνηθίσει τις λίγες ώρες-λόγω δουλειάς- που είμαι σπίτι να είμαστε συνέχεια μαζί, να παίζουμε, να διαβάζουμε.... δεν θα ήθελα να αλλάξει ριζικά αυτό και θα κάνω ό,τι μπορώ να το πετύχω!

με το καλο το μωρακι σου!!!!!

να χαιρεσαι την οικογενεια σου και ολα θα πανε καλα!!!!!

αχ δυστυχως ολοι αντιμετωπιζουμε προβληματα, με τον εναν ή τον αλλο τροπο!!!!

μην αγχωνεσαι, δεν αξιζει!!!!!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Είναι Κυριακή, είμαι στο γραφείο και δουλεύω... ο άντρας μου είναι βόλτα με τον μικρό μου κι εγώ ζηλεύω απίστευτα!!!!!!

Άντε να έρθει η μέρα που θα ξεκινήσει η άδειά μου!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...