Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μήπως δεν της φτάνει το γάλα;

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε και μένα. Η μπεμπούλα μου είναι 3 μηνών. Κοιμάται γύρω στις 7 ώρες συνεχόμενα τη νύχτα, ένα 3ωρο μέσα στη μέρα, και ΟΛΕΣ τις υπολοιπες ώρες (με εξαίρεση τις αλλαγές πάνας και το μπάνιο!)θηλάζει. Πότε θηλάζει ζωηρά και πότε σχεδόν κοιμησμένη, αλλά μόλις την βγάζω από το στήθος βάζει κατευθείαν κλάματα με λυγμούς, και ηρεμεί αμέσως μόλις την ξαναβάζω στο στήθος. Όσες φορές προσπαθήσαμε να της δώσουμε πιπίλα δεν θέλει καθόλου. Μήπως δεν της φτάνει το γάλα και πεινάει συνέχεια; Τρέμω στην ιδέα ότι σε ένα μήνα πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά και δεν ξέρω πως θα τα καταφέρουμε. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή; Είναι φυσιολογικό σ'αυτή την ηλικία; Μήπως χρειάζεται συμπλήρωμα ή μήπως πρέπει (μπορώ; ) να αυξήσω εγώ την παραγωγή μου; Νιώθω σωματικά και ψυχικά εξαντλημένη. :(

Οι βασικές πληροφορίες:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40+1

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδειος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

6 Δεκεμβρίου γεννήθηκε 3350

10 Δεκεμβρίου 3230

4 Ιανουαρίου 3850

14 Φεβρουαρίου 4630

6 Μαρτίου 5250

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

δεν μπορώ να υπολογίσω γιατί είναι συνέχεια στο στήθος

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει. Προσπάθησα δυο τρεις φορές να της δώσω αλλά μόλις ακουμπούσε τη γλώσσα της το έφτυνε κατευθείαν

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Medela mini electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: (τις τελευταίες δύο βδομάδες)

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 2

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 12πμ και 4πμ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτά απ το κάθε στήθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. δεν μπορώ να υπολογίσω πόσες φορές ουρεί, πάντως στη διάρκεια της ημέρας την αλλάζω κάθε 2 ώρες και οι πάνες είναι αρκετά βαριές.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Διαφημίσεις

έτσι την εχεις συνέχεια στο στήθος από όταν γεννήθηκε?

μήπως περνάει άλμα ανάπτυξης

ήταν από την αρχή έτσι, μόνο που τον πρώτο μήνα κοιμόταν πολύ περισσότερο, κι έτσι οι ώρες στο στήθος ήταν λιγότερες αλλά πάλι ήταν όλες οι ξυπνητές της ώρες!

14 Φεβρουαρίου 4630

6 Μαρτίου 5250

Το μωρό παίρνει 31 γρ. κατά μέσο όρο τη μέρα, εξαιρετικό βάρος για την ηλικία του.

Ο αναμενόμενος μέσος όρος είναι 25 γρ. τη μέρα.

Το γάλα σου σίγουρα φτάνει και περισσεύει.

Το να μεγαλώνεις ένα μωρό είναι σίγουρα πολύ απαιτητικό και ειδικά αν το μωρό είναι υψηλών απαιτήσεων, είναι εξαντλητικό ανεξάρτητα από το αν θηλάζεις ή όχι.

Πώς θα χαρακτήριζες της διατροφή σου σε ποικιλία και ποσότητα;

καλή, ικανοποιητική, μέτρια, φτωχή;

Καταναλώνεις κάποιες τροφές σε μεγάλη ποσότητα επειδή σου αρέσουν ή επειδή δεν προλαβαίνεις να φας κάτι καλύτερο; αν ναι, ποιες είναι αυτές;

Τι κάνεις όταν το μωρό κοιμάται;

Πόσο συχνά βγαίνετε έξω με το μωρό;

Σε ποιες θέσεις θηλάζεις;

Πού κάθεσαι όταν θηλάζεις;

Θηλάζεις ξαπλωμένη;

Να προσθέσω κι εγώ μερικές ερωτήσεις ακόμα :)

Η μπεμπα είναι τώρα 3 μηνών, που σημαίνει ότι πλέον αντιλαμβάνεται και αλληλεπιδρά (ή τουλάχιστον αρχίζει) με το περιβάλλον της.

Εχεις προσπαθήσει να την απασχολήσεις με κατι? Να της πεις τραγουδάκια, να την παρεις αγκαλιά να την χορέψεις βάζοντας μουσική, να της δώσεις παιχνιδάκια με ήχους... Δεν είναι πια το νεογέννητο που μόνο τρώει και κοιμάται. Δωστης και άλλα ερεθίσματα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Το μωρό παίρνει 31 γρ. κατά μέσο όρο τη μέρα, εξαιρετικό βάρος για την ηλικία του.

Ο αναμενόμενος μέσος όρος είναι 25 γρ. τη μέρα.

Το γάλα σου σίγουρα φτάνει και περισσεύει.

Το να μεγαλώνεις ένα μωρό είναι σίγουρα πολύ απαιτητικό και ειδικά αν το μωρό είναι υψηλών απαιτήσεων, είναι εξαντλητικό ανεξάρτητα από το αν θηλάζεις ή όχι.

Πώς θα χαρακτήριζες της διατροφή σου σε ποικιλία και ποσότητα;

καλή, ικανοποιητική, μέτρια, φτωχή;

Καταναλώνεις κάποιες τροφές σε μεγάλη ποσότητα επειδή σου αρέσουν ή επειδή δεν προλαβαίνεις να φας κάτι καλύτερο; αν ναι, ποιες είναι αυτές;

Τι κάνεις όταν το μωρό κοιμάται;

Πόσο συχνά βγαίνετε έξω με το μωρό;

Σε ποιες θέσεις θηλάζεις;

Πού κάθεσαι όταν θηλάζεις;

Θηλάζεις ξαπλωμένη;

-Η διατροφή μου σε γενικές γραμμές είναι ισορροπημένη σε ποικιλία και ποσότητα.

-τρώω γλυκά τον τελευταίο καιρό (3 βδομάδες)

-Όταν κοιμάται το μωρό κάνω τις δουλειές του σπιτιού και μετά κοιμάμαι.

-Τώρα έχουμε να βγούμε σχεδόν 3 βδομάδες λόγω κρύου :oops: πιο πριν βγαίναμε κάθε μέρα.

-Θηλάζω πάντα στην ίδια στάση, καθισμένη οκλαδόν στον καναπέ/σε πολυθρόνα/στο κρεβάτι με την πλάτη πίσω και το μωρό με το κεφαλάκι στο ένα στήθος και τα πόδια στο άλλο.

-Ξαπλωμένη προσπαθήσαμε μερικές φορές αλλά της φεύγει η θηλή.

Να προσθέσω κι εγώ μερικές ερωτήσεις ακόμα :)

Η μπεμπα είναι τώρα 3 μηνών, που σημαίνει ότι πλέον αντιλαμβάνεται και αλληλεπιδρά (ή τουλάχιστον αρχίζει) με το περιβάλλον της.

Εχεις προσπαθήσει να την απασχολήσεις με κατι? Να της πεις τραγουδάκια, να την παρεις αγκαλιά να την χορέψεις βάζοντας μουσική, να της δώσεις παιχνιδάκια με ήχους... Δεν είναι πια το νεογέννητο που μόνο τρώει και κοιμάται. Δωστης και άλλα ερεθίσματα.

προσπαθώ όσο μπορώ να την κάνω να διασκεδάσει, χαμογελάει πολύ και δειχνει ευχαριστημένη για ένα 5λεπτο το πολύ και μετά ξεκινάει το κλάμα!

-Η διατροφή μου σε γενικές γραμμές είναι ισορροπημένη σε ποικιλία και ποσότητα.

-τρώω γλυκά τον τελευταίο καιρό (3 βδομάδες)

Η επιθυμία για γλυκά δείχνει ότι έχεις εξαντληθεί. Θα πρέπει να κάνεις κάτι για να αλλάξει αυτό. Να φροντίσεις να μην εξαντλείσαι.

-Όταν κοιμάται το μωρό κάνω τις δουλειές του σπιτιού και μετά κοιμάμαι.
Θα πρέπει να πέφτεις για ύπνο μαζί με το μωρό. Το να έχεις ένα μωρό που κοιμάται τόσες ώρες και να καταλήγεις εξαντλημένη, σημαίνει ότι δεν δίνεις στον εαυτό σου την προσοχή και τη φροντίδα που χρειάζεται.

Το μωρό σου σε χρειάζεται και αν εσύ δεν προσέξεις τον εαυτό σου δεν θα μπορείς να ανταποκριθείς καλά στις ανάγκες του. Θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά το πώς διαθέτεις το χρόνο σου και να κάνεις σημαντικές αλλαγές για να ξεκουράζεσαι περισσότερο.

Οι νέες μητέρες συχνά ξεχνούν εντελώς τον εαυτό τους αλλά αυτό μπορεί να είναι μια παγίδα που θα τις οδηγήσει σε αδιέξοδο.

-Τώρα έχουμε να βγούμε σχεδόν 3 βδομάδες λόγω κρύου :oops: πιο πριν βγαίναμε κάθε μέρα.

Ακόμη και στη Φιλανδία, τα μωρά βγαίνουν από 20 ημερών. Ο εγκλεισμός δεν βοηθάει ούτε τη μητέρα ούτε το μωρό. Στην ηλικία που είναι το μωρό σου, το να μένει μέσα για 3 συνεχόμενες εβδομάδες, μόνο αρνητική επίδραση έχει στη συμπεριφορά του.

-Θηλάζω πάντα στην ίδια στάση, καθισμένη οκλαδόν στον καναπέ/σε πολυθρόνα/στο κρεβάτι με την πλάτη πίσω και το μωρό με το κεφαλάκι στο ένα στήθος και τα πόδια στο άλλο.

-Ξαπλωμένη προσπαθήσαμε μερικές φορές αλλά της φεύγει η θηλή.

Αυτό που κάνεις είναι πολύ εξαντλητικό. Κανένα θηλαστικό δεν μπορεί να θηλάσει για τόσο μεγάλο διάστημα με τέτοιο τρόπο.

Τουλάχιστον η κοιλιά του μωρού είναι γυρισμένη προς την κοιλιά σου;

Μήπως το κεφάλι του μωρού στρέφεται στο πλάι για να θηλάσει;

Θα πρέπει να ξαναδείς τις ξαπλωτές θέσεις.

Το κεφάλι σου και ο ώμος θα πρέπει να είναι πάνω σε ψηλό μαξιλάρι.

Ένα δεύτερο μαξιλάρι θα είναι στην πλάτη σου για να μη χρειάζεται να ισορροπείς σαν μπαλαρίνα. Για να βάλεις σε σε σωστή θέση το μαξιλάρι, ξαπλώνεις στο πλάι έτσι ώστε η θηλή να βρίσκεται περίπου 2 εκατοστά πιο ψηλά από το στρώμα. Από αυτή τη θέση κάνεις λίγο μπροστά και σφινώνεις το μαξιλάρι κατά μήκος της πλάτης, στηρίζεσαι καλά στο μαξιλάρι έτσι ώστε η θηλή να βρίσκεται πάλι 2 εκατοστά πιο πάνω από το στρώμα.

Ένα τρίτο μαξιλάρι θα το βάζεις ανάμεσα στα γόνατα και στους μηρούς για να μην τραβάει το επάνω πόδι σου τη μέση.

Το μωρό θα είναι γυρισμένο στο πλάι, δηλαδή η κοιλιά του θα βλέπει την κοιλιά σου και η πλάτη του θα στηρίζεται ή σε ένα μαξιλαράκι ή σε μια πετσέτα τυλιγμένη σε κύλινδρο.

Αυτό που κάνεις είναι πολύ εξαντλητικό. Κανένα θηλαστικό δεν μπορεί να θηλάσει για τόσο μεγάλο διάστημα με τέτοιο τρόπο.

Αγλαϊα συγνώμη, πάντα σεβομαι τη γνώμη σου και με εχεις βοηθήσει παρα πολύ, αλλά εδώ θα διαφωνήσω. Κι εγώ έτσι θηλάζω, οκλαδον στο κρεββατι, με δυο μαξιλάρια στην πλάτη (το ενα χαμηλα, για να υποστηρίζει τη μέση), ενα μικρό μαξιλάρι ανάμεσα στα ποδια και ενα κανονικό μαξιλάρι από πάνω, εκει βαζω το μωρό. το μωρό ειναι γυρισμένο στο πλάι, οπως περιγράφεις, δε στριβει το κεφάλι του. Ειχα δοκιμάσει όλες τις στασεις, ειχα δει απειρες φορές το dvd από το βιβλίο της Πατσούρου, δοκιμασα και με μαξιλαρι θηλασμού, αλλά λόγω μεγεθους στήθους τίποτα δε με βολευε. Τους πρωτους μήνες ούτε ξαπλωτη δε μπορούσα να θηλάσω, γιατί το μωρό πνιγόταν (και στον γιο μου και στην κόρη μου). Μετά τον 4-5 μήνα ξεκινήσαμε να θηλαζουμε ξαπλωμενοι, πιο πολύ γιατί το μωρό γύρναγε στον παραμικρό θόρυβο και δεν ήταν ανετα στο μαξιλάρι. Για μενα ειναι η μοναδική βολική θεση, εχω τα χερια μου ελεύθερα (ενταξει, με το ενα υποστηρίζω το στήθος, αλλά κατ ουσίαν ειναι ελευθερο) και το μωρό ειναι ανετο, δεν πιεζεται, δεν υπαρχει περιπτωση να μη βολευτεί.

Συγνωμη για την παρεμβαση, απλά να μη νομίζει η κοπελα ότι κανει κατι τοοοοσο λάθος, δεν ειναι η μονη που εχει βολευτει τη σταση αυτή.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Συγνωμη για την παρεμβαση, απλά να μη νομίζει η κοπελα ότι κανει κατι τοοοοσο λάθος, δεν ειναι η μονη που εχει βολευτει τη σταση αυτή.

Η στάση δεν είναι λάθος, δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Το να έχει μόνο μία στάση για ένα μωρό που θηλάζει τόσο πολλές ώρες είναι εξαντλητικό.

Διαφημίσεις

γεια σας.εχω κι εγω ενα κοριτσακι 17 ημερων.εχω παρει το θεμα του θηλασμου εντελως πατριωτικα.δε θελω να τηςδωσω καθολου ξενο.απλά φοβαμαι τωρα τελευταια μηπως δε της φτανει το γαλα μου!τη ταιζω πλεον μονο απο το ενα στηθος ανα γευμα και μεσω ορο θηλαζει 20 λεπτα!οι ωρες επισης απεχουν μεσω ορο 3,5 εκτος απο το βραδυ που μπορει να ειναι και παραπανω.γεννηθηκε φυσιολογικα με βαρος 4.050γρ 22/2 οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο 26/2 ηταν 3.850γρ καιπριν 2 μερες που τη ζυγισαμε 8/3 ηταν 4.010. γεμιζει τις πανες τις με κακακια 5 φορες περιπου τη μερα αλλα τη πιανει και δυσκοιλιοτητα μαλλον και ζοριζεται επισης ουρα κανει αλλα δε μπορω να υπολογισω παντα γιατι συνηθως ειναι και τα κακακια μαζι.ικτερο δε παρουσιασε καθολου.πως μπορω να ξερω οτι το γαλα της φτανει.τωρα τελευται φαινεται να πειναει πιο συχνα.μηπως εχει ελαττωθει το γαλα?

KLinp2.pngjvcQp2.png

τη ταιζω πλεον μονο απο το ενα στηθος ανα γευμα και μεσω ορο θηλαζει 20 λεπτα!

nomizw to na taizeis to mwro apo ena stithos ana geuma to kaneis otan thes na meiwseis thn paragwgh sou,opote prepei na thn prosfereis kai ta 2 kathe fora. alla kalutera perimene na sou apanthsh kamia pou ta kserei kalutera!!

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

μου ειχαν πει οτι το γαλα προς το τελος εχει το λιπος που κραταει χορτατο το παιδι.επισης ειχα προβλημα στην αλλαγη στηθους νυσταζε και δεν ολοκληρωνε το γευμα.δεν επιανε το αλλο στηθος καθολου!

KLinp2.pngjvcQp2.png

Διαφημίσεις

γεια σας.εχω κι εγω ενα κοριτσακι 17 ημερων.εχω παρει το θεμα του θηλασμου εντελως πατριωτικα.δε θελω να τηςδωσω καθολου ξενο.απλά φοβαμαι τωρα τελευταια μηπως δε της φτανει το γαλα μου!τη ταιζω πλεον μονο απο το ενα στηθος ανα γευμα και μεσω ορο θηλαζει 20 λεπτα!οι ωρες επισης απεχουν μεσω ορο 3,5 εκτος απο το βραδυ που μπορει να ειναι και παραπανω.γεννηθηκε φυσιολογικα με βαρος 4.050γρ 22/2 οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο 26/2 ηταν 3.850γρ καιπριν 2 μερες που τη ζυγισαμε 8/3 ηταν 4.010. γεμιζει τις πανες τις με κακακια 5 φορες περιπου τη μερα αλλα τη πιανει και δυσκοιλιοτητα μαλλον και ζοριζεται επισης ουρα κανει αλλα δε μπορω να υπολογισω παντα γιατι συνηθως ειναι και τα κακακια μαζι.ικτερο δε παρουσιασε καθολου.πως μπορω να ξερω οτι το γαλα της φτανει.τωρα τελευται φαινεται να πειναει πιο συχνα.μηπως εχει ελαττωθει το γαλα?

και εγω ετσι το κανω μονο απο ενα στηθος ανα γευμα

πιθανον να περναει αλμα αναπτυξης που ειναι πολυ συχνα στα μωρακια μεχρι 4-5 μηνων

οι ζυγισεις καλες μου φαινονται

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

τωρα τελευται φαινεται να πειναει πιο συχνα.μηπως εχει ελαττωθει το γαλα?

το μωρό σου έκανε πολύ λίγα γεύματα

το ότι πεινάει πιο συχνά δείχνει ότι σιγά-σιγά ο ρυθμός των γευμάτων γίνεται κανονικός

το μωρό προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή με τα περισσότερα γεύματα

συνεχιζετε το ιδιο και σημερα ανα δυο ωρες το πολυ κλαιει συνεχως μεχρι να της δωσω να φαει μετα ηρεμει.τι να κανω?

γιατί αφήνεις το μωρό να κλαίει;

γιατί αφήνεις το μωρό να κλαίει;

δε το αφηνω να κλαιει απλα δεν ειμαι σιγουρη αν στη 1.30 ωρα πειναει παλι.δε θελω να το κανει επιτηδες για να κοιμαται.δεν ηξερα αφου στην αρχη ειχε πιο αραια γευματα!

KLinp2.pngjvcQp2.png

δε το αφηνω να κλαιει απλα δεν ειμαι σιγουρη αν στη 1.30 ωρα πειναει παλι.

Αν δεν είσαι σίγουρη, αναγκαστικά δοκιμάζεις. Αν θέλει να φάει έχει καλώς, αν δεν θέλει, πάλι έχει καλώς.

δε θελω να το κανει επιτηδες για να κοιμαται.

Τι εννοείς; Αν θέλεις να κοιμηθεί, το αναμενόμενο είναι να θέλει να θηλάσει για να κοιμηθεί. Πώς αλλιώς μπορεί να το κάνει;

δεν ηξερα αφου στην αρχη ειχε πιο αραια γευματα!

Στην αρχή είχε πιο αραιά γεύματα γιατί δεν έτρωγε ικανοποιητικά. Μερικά μωρά δεν τρέφονται ικανοποιητικά στην αρχή αλλά δεν ανησυχούμε αν δεν χάνουν βάρος και αν αυτό δεν διαρκεί περισσότερο από 2-3 εβδομάδες.

ποτε ξαναραιωνει τα γευματα γιατι παλι θα αγχωθω.το βραδυ κραταει το 4ωρο πρεπει να τη σηκωνω να τρωει?επισης ενω θηλαζει και τελειωνει αφηνοντας μονη της τη θηλη μετα απο κανενα 20λεπτο παλι κλαιει τι να κανω?

KLinp2.pngjvcQp2.png

ποτε ξαναραιωνει τα γευματα γιατι παλι θα αγχωθω.το βραδυ κραταει το 4ωρο πρεπει να τη σηκωνω να τρωει?

κανείς δεν γνωρίζει πότε ένα μωρό θα αραιώσει ή θα πυκνώσει τα γεύματα γιατί δεν γνωρίζει πότε θα μειωθούν ή θα αυξηθούν οι ανάγκες του

απλά γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει πολλές φορές και είναι φυσιολογικό

αν το μωρό παίρνει 25 γρ. το 24ωρο κατά μέσο όρο, δεν κάνεις καμία παρέμβαση στο ρυθμό του

αν παίρνει λιγότερα όμως, τότε το ξυπνάς και φροντίζεις να κάνει τουλάχιστον 8 γεύματα το 24ωρο και μερικά μωρά μπορεί να χρειάζονται τουλάχιστον 12

επισης ενω θηλαζει και τελειωνει αφηνοντας μονη της τη θηλη μετα απο κανενα 20λεπτο παλι κλαιει τι να κανω?

αν το μωρό είναι αλλαγμένο και δεν έχει κάτι άλλο να ενοχλείται, τότε το βάζει στο στήθος και βλέπεις αν θέλει να θηλάσει

τα περισσότερα μωρά δεν κάνουν ένα συνεχόμενο γεύμα αλλά θηλάζουν λίγη ώρα, σταματάνε, ξαναθηλάζουν κλπ

το σίγουρο είναι ότι δεν το αφήνεις να κλαίει, δοκιμάζεις να δεις τι είναι αυτό που χρειάζεται για να ησυχάσει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...