Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επιδοματα μετα την αναρρωτικη

Recommended Posts

ειμαι εγκυος και σε αναρρωτικη αδεια απο 10/01/08. εχω πιθανή ημερομηνια γεννησης 01/09/08. όταν θα είναι να πάρω τα επιδόματα κυήσεως λοχείας και ΟΑΕΔ τι ακριβως θα παρω (δεδομένου ότι εχω ηδη παρει αναρρωτικη, ο εργοδοτης δε θα μου πληρώσει κατι αλλο) θα καλύψει τη διαφορά ο ΟΑΕΔ??

ας πουμε υποθετικα οτι πληρώνομουν με καθαρο μισθο γύρω στα 1000 ευρω τι περιπου θα παρω? θα επηρεαστούν τα ποσά απο τις αναρρωτικές μου????

ευχαριστω πολύ

.png

Διαφημίσεις

Για να δικαιούται κάποια τα επιδόματα κύησης και λοχείας πρέπει να έχει τη στιγμή που φεύγει με την άδεια τοκετού να έχει το τελευταίο έτος τουλάχιστον 100 ένσημα του ΙΚΑ ή 200 τα δύο τελευταία έτη.

Όταν κάποιος μπαίνει σε αναρρωτική άδεια ο εργοδότης του κολλά μόνο τα πρώτα 25 ένσημα.

Ρώτα οπωσδήποτε κάποιον στο ΙΚΑ πως πρέπει να κινηθείς, γιατί αν παραμείνεις σε αναρρωτική μέχρι να φύγεις με την άδεια τοκετού,νομίζω πως χάνεις τα δικαιώματα σου σε χρήματα...

Αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη, πάντως έχω ακούσει για γυναίκες που έχασαν τα επιδόματα για λίγα ένσημα, για αυτό ενημερώσου σωστά από κάποιον υπεύθυνο. Λογικά το ΙΚΑ θα σε κατευθύνει.

Μόνο αν δικαιούσαι κάτι από το ΙΚΑ, θα σου συμπληρώσει τα υπόλοιπα ο ΟΑΕΔ. Για αυτό ενημερώσου σωστά τώρα...

• 2 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ :D

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 21 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΤ 27/9/2008 ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΔΕΙΑ ΑΝΝΑΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ? Η ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΤΛ ΤΙ ΘΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑΤΕ? ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ :D

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙΣ, ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ 15ΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ Β' ΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ, ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΙΩΣΗ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Η' ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ...

• 5 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ....ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ.

ΕΧΩ ΠΗΤ 18/3/2008....ΑΠΟ ΤΙΣ 1/8/2007 ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.ΤΟ ΙΚΑ ΤΩΡΑ,ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ(ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΥ)....

ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΚΕΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ....ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ?

Διαφημίσεις

Κανονικά και με τον νόμο τα δικαιούσαι. Δεν έχουν σχέση αυτά με το ότι είσαι με αναρρωτική. Αρκεί να έχεις 200 ένσημα στα τελευταία 2 χρόνια. Αφού ακόμα έχεις σχέση εργασίας με τον εργοδότη σου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ......

ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ.......

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΚΟΜΗ- ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ(ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΟΥ ΜΙΣΘΟ), ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΔ......

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ?

Θα τα παρεις τα επιδοματα κανονικα! Ετσι ηταν κ μια φιλη μου που γεννησε Σεπτεμβρη! 9 μηνες ηταν σε αναρρωτικη κ πηρε τα επιδοματα κανονικα ( ιδιωτικο τομεα).

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

και εγω που ειμαι ακριβως στην ιδια μοιρα με εσενα ειχα ρωτησει και μου ειπαν οτι δικαιουμαι κανονικα τα παντα απο ολους τους σχετικους φορεις διοτι ειναι ουσιαστικα αδεια ανικανοτητας εργασιας χωρις να λυεται η εργασιακη μας σχεση συν οτι πχ εγω εχω ηδη και 5 χρονια ενσημα στην ιδια εταιρεια..βεβαια εγω ακομη περιμενω να γεννησω και μεχιρ τωρα μονο το επιδομα κυοφοριας εχω παρει συνεπως ελπιζω οτι θα ισχυουν και οσα μας ειπαν..

Διαφημίσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ......

ΕΓΩ ΒΓΑΙΝΩ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΚΥΗΣΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ.....

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΕΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΑΥΤΟ(ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ).

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ......

Μια διευκρίνιση μόνο. Τα επιδόματα του ΙΚΑ δεν αγγίζουν το 100% του μισθού σου. η διαφορά που θα προκύψει από το ικα θα την πάρεις από τον ΟΑΕΔ.

Οσο εισαι σε αναρρωτικη ειναι σαν να εργαζεσαι. Εγω εμαθα οτι ειμαι εγκυος ενω βρισκομουν σε αναρρωτικη λογω μεσης και συνεχισα τις αναρρωτικες μεχρι που πηρα την αδεια τοκετου. Δικαιουσαι ολα τα επιδοματα απο το ικα εφοσον εχεις 200 ενσημα τα τελευταια 2 χρονια και δεν παιζει ρολο αν δουλευεις μειωμενο ωραριο ή φουλ. Τωρα αφου πληρωθεις απο το Ικα το επιδομα τοκετου και λοχειας μετα καταθετεις στον οαεδ και αν υπαρχει διαφορα στην πληρωνει. Απο κει και περα οσον αφορα το εξαμηνο του οαεδ ισχυει το εξης: Το ποσό της παροχής είναι ίσο με τον κατώτατο μισθό, όπως κάθε φορά καθορίζεται με βάση την ΕΓΣΣΕ.

Σημειώνουμε ότι ο βασικός μισθός από 01-01-2008 είναι 680,59 €.

Σε περίπτωση απασχόλησης μέχρι και 4 ώρες ημερησίως ή μέχρι 13 ημέρες το μήνα, κατά μέσο όρο στη διάρκεια του εξαμήνου που προηγείται της άδειας κυοφορίας, το καταβαλλόμενο ποσό ισούται με το μισό του ανωτέρω καθοριζόμενου ποσού.

Η αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας υπολογίζονται με βάση τα προϋπολογιζόμενα ποσά και σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας.

Ο γιος μου είναιan1cCAr06f61210OTQ5MTVwfDczMzY1NDdhfA.gif

• 1 month later...

καλησπερα, εχω αναρωτικη αδεια απο τον αυγουστο και εχω ΠΗΤ εννέα απριλίου. Σε όλη την εγκυμόσυνη είχα ανναρωτική αδεία λόγω επιπλοκών εγκυμοσύνης, θα έχω καποιο πρόβλημα στην καταβολή των επιδομάτων? πρέπει να καταθέσω καποια επιπλέον δικαιολογητικά? επίσης το βιβλιαριο υγείας του ΙΚΑ λήγει τον Φεβρουάριοκ, εγώ ειμαι κανονικά ασφαλισμένη απλα καθηστερήσαν να μου το στειλουν απο την μηχανογράφιση του ΙΚΑ, θα έχω καποιο προβλημα ? πως θα το αννανεωσω?

Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα στην καταβολή των επιδομάτων.

Δεν είμαι όμως και απόλυτα σίγουρη.

Μπορείς εάν έχεις κάποια στιγμή χρόνο να περάσεις από το τμήμα παροχών του ΙΚΑ που υπάγεσαι και να το επιβεβαιώσεις?

Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου:

Όσο για το βιβλιάριο, θα ζητήσεις μια εκτύπωση των ενσήμων σου από τις αρχές του 08 ως σήμερα (έχεις 50 ημερομίσθια πρίν βγείς στην αναρρωτική έτσι δεν είναι?) και με αυτό και το βιβλιάριο θα πάς στο Μητρώο στο ΙΚΑ που ανήκεις και θα σου το ανανεώσουν.

:)

sw61p3.png

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Καλημερα κοριτσια, ηθελα να ρωτησω και εγω για την αναρρωτικη στην εγκυμοσυνη. Ειμαι αοριστου στο δημοσιο αλλα με ασφαλιση ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικος). Ξερετε τι πρεπει να κανω για να την παρω? Θα πληρωνομαι? Δεν εχω καμια απολυτως ιδεα?!!!

ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΣΗΜΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. :cry::cry::cry:

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ.????????????

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.... :roll:

ενσημα πηρες μονο τον πρωτο μηνα της αδειας, απο εκει κ μετα σε πληρωνει μονο το ικα !!!

ακομη κ να κολλησεις τα ενσημα δεν ισχυουν πουθενα!!! ουτε για συνταξη γηρατος !! τα αφαιρουν!!

• 3 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!! :)

ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 06 ΩΣ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 08 ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΩΣΠΟΥ ΒΓΗΚΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ ΣΑΝ ΑΡΧΗ.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ????

ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ,ΟΤΙ ΔΗΛ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ...(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟ 6 ΜΗΝΟ ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ).ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ??????????????ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ :cry::cry::cry:

Καλημέρα falassarna δεν θα σου κόψει κανένας τίποτα. Δικαιούσαι τα πάντα κανονικά. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη (και στη δεύτερη δυστυχώς) λόγω προβλημάτων κάθισα σχεδόν από την αρχή. Πήρα όλα τα επιδόματα κανονικά από το ΙΚΑ και από τον ΟΑΕΔ.

• 1 month later...

ateli για την αναρρωτική άδεια δεν ξέρω, κάθότι μηχανικός στο δημόσιο, αλλά υποθέτω ξέρεις ότι για 1 χρόνο και μετά τη γέννα, δικαιούσαι μεωμένη κατά 50% εισφορά στην κύρια σύνταξη και στην ειδική προσαύξηση. Στο λέω διότι λίγες είμαστε ενημερωμένες και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μας ενημερώσει...

Haido, δεν καταλαβα τι δικαιουσαι? Μπορεισ λιγο να το εξηγησεις γιατι ειμαι και λιγο στοκος σε αυτα? Ασε που δεν τα ψαχνω καθολου....