Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διάρκεια θηλασμού

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αίμα έχει ξαναβγάλει σε γουλίτσα? Τα κακάκια της τι χρώμα έχουν?

Ευτυχώς όχι άλλο αίμα. Τα κακάκια κίτρινα, μουσταρδί. Έχει ακόμα στα κακά κάτι ψιλά κοματάκια σαν κιμά, αραιά, ο παιδίατρος είπε ότι θα είναι το αίμα που ήπιε από τις θηλές μου πηγμένο ... :confused: Να έχω ακόμα αίμα και να μην το παίρνω είδηση; Δεν ξέρω. Πάντως αν με πάει έτσι μέχρι τα είκοσί του, όλη μέρα ανησυχία δεν τη βγάζω καθαρή. ούτε δύο μήνες που λες να εδραιωθεί ο θηλασμός. Αλήθεια αυτή η παλινδρόμηση υποχωρεί από μόνη της; Κοίταξα και το σχετικό τόπικ, αλλά κάθε ιστορία είναι διαφορετική. Και δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι τον παιδίατρό μου... Μήπως ξέρετε κανέναν καλό στα νότια προάστια/μεσόγεια;

squsquard20110219_-9_My+baby+is.png

Να μην τη βγάζεις από το στήθος αν αυτή δε θέλει!...αν τη βάζεις πιο συχνά στο στήθος αυτή θα καταλάβει και θα τρώει λιγότερο κάθε φορά.

Δεν κάνει να βγάζεις με το ζόρι το παιδί από το στήθος, γιατί έτσι θα διαταραχτεί η ισορροπία και δεν βοηθάς στη εδραίωση του θηλασμού, μπορεί να την αποτρέψεις έτσι κιόλας! Τα 20 λεπτά που είναι στο στήθος σου είναι ενεργός θηλασμός (δηλαδή καταπίνει σε κάθε ρούφηγμα? αυτό φαίνεται αν παρατηρήσεις το λαιμό της που κάνει εσολκή όταν καταπίνει τη γουλιά και μπορεί να ακούγεται και ο χαρακτηριστικός ήχος, σαν "αναστέναγμα", από τη μύτη) ή απλά πιπιλάει? Μπορεί σε αυτά τα 20 λεπτά να εναλλασσεται ο ενεργός θηλασμός με το πιπίλισμα. Να μην εμποδίζεις το πιπίλισμα, και αυτό καλό είναι, βοηθάει και αυτό στην παραγωγή σου αλλά και στην αίσθηση ασφάλειας της κόρης σου.

Τα κακάκια της είναι μια χαρά, άρα μάλλον δεν παίζει να έχει εμφανίσει δυσανεξία.

Αν τελικά έχει μία ήπια παλινδρόμηση, θα συνεχίσει να σου βγάζει γουλίτσες, ενίοτε και ρουκέτες (πολύ σποραδικά) αλλά αυτό δεν θα την επηρρεάσει. Ο γιατρός μπορεί να σου πει αν εμφανίζει παλινδρόμηση και πόσο σοβαρή. Και σοβαρή να είναι πάντως, με τους κατάλληλους χειρισμούς και πάλι θα μπορέσεις να θηλάσεις μιά χαρά.

Είναι πολύ μικρούλα μωρέ και πόσο να χωρέσει το στομαχάκι της! Λογικό είναι να βγάζει γουλιές! Αφου θα την δει ο παιδίατρος αύριο, θα δεις και πόσο βάρος έχει πάρει και θα ησυχάσεις.

Πόσο να είναι τα συχνά γεύματα; Κάθε τρεις ώρες ας πούμε; Να την ξυπνάω αν κοιμάται; οι τρεις ώρες μετράνε από την ώρα που τελειώνει ή που αρχίζει το προηγούμενο γεύμα;

Ουφ κορίτσια ανυπομονώ να μπει σε μία σειρά να τη χαρώ λίγο, τώρα μου ΄βγαλε και τσίμπλες, όλο κάτι γίνεται και με ρίχνει και δε μπορώ να είμαι χαρούμενη.

Είναι πολύ νωρίς και δικαιολογημένα νιώθεις ανησυχία με το παραμικρό, έτσι είναι στην αρχή... Κι έχεις δίκιο που δεν μπορείς να είσαι χαρούμενη με όλη αυτή την αγωνία για το μωράκι σου. Είναι φυσιολογικό, και όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, θα περάσει και δεν θα το θυμάσαι!! Μετά τον 2ο μήνα που θα έχετε αρχίσει να "γνωρίζεστε" καλύτερα, θα είναι σκέτη απόλαυση!! Κουράγιο...

Συχνά και μικρά γεύματα - κάθε 1μιση-3 ώρες. Μετράμε από την ώρα που αρχίζει το γεύμα. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να την ξυπνάς το βράδυ, αλλά την ημέρα ναι.

Για τις τσιμπλίτσες μην ανησυχείς, θα περάσουν κι αυτές όταν ανοίξει ο δακρυϊκός αδένας. Η δική μου γιατρός μου είχε πει να της κάνω με το δάχτυλο κινήσεις σαν μαλάξεις, από το μάτι προς τα κάτω, παράλληλα με τη μύτη για να βοηθήσω να ανοίξει ο αδένας. Ρώτα καλύτερα το γιατρό σου όμως που θα τη δει.

Διαφημίσεις

Πόσο να είναι τα συχνά γεύματα; Κάθε τρεις ώρες ας πούμε; Να την ξυπνάω αν κοιμάται; οι τρεις ώρες μετράνε από την ώρα που τελειώνει ή που αρχίζει το προηγούμενο γεύμα;

Δοκίμασε μικρά και συχνα γεύματα ανά δίωρο, οπως σου ειπαν τα κορίτσια. Ξεκινάς να μετράς από την έναρξη του θηλασμού. Μεχρι να βεβαιωθείς οτι παιρνει βάρος, να την ξυπνάς.

Τα κακάκια κίτρινα, μουσταρδί. Έχει ακόμα στα κακά κάτι ψιλά κοματάκια σαν κιμά, αραιά, ο παιδίατρος είπε ότι θα είναι το αίμα που ήπιε από τις θηλές μου πηγμένο

Καλά ο παιδίατρος δεν έχει ξαναδεί ποτέ του κακά μωρού που θηλάζει??? Αν είναι ποτέ δυνατον!!!

Ετσι πρεπει να είναι, μουσταρδί με σποράκια. Ειναι φυσιολογικό και μην ανησυχείς.

Θα στο ξαναπώ, ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΕΣ! Πόσα κακά, πόσα τσίσα, να είσαι σίγουρη ότι τρώει καλά! Ζυγισέ τη, καλύτερα στη ζυγαριά του παιδίατρου, να συγκρίνεις με την προηγούμενη εβδομάδα. Δινε το ίδιο στήθος σε δυο συνεχόμενους θηλασμούς, ίσως σε βοηθήσει στους εμετούς. Μην την κουνάς για να ρευτεί, κρατα τη ψηλά στον ώμο και χάιδευέ την ελαφριά στην πλατούλα. Ασε τη να κάθεται στο στήθος όσο θέλει (και όσο αντέχεις βεβαια).

Πες μας πώς πήγε η επίσκεψη του παιδίατρου και πώς είναι το βάρος της και τα ξαναλέμε.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λήξη συναγερμού! Βάρος από 3880g κατά την έξοδο από το μαιευτήριο, 4230g μία εβδομάδα μετά, σήμερα... Ήρθε ο παιδίατρος, με καθησύχασε ότι όλα είναι φυσιολογικά, ότι όλα τα μωρά έχουν μία παλινδρόμηση, τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε, αφού κάποιες σας μου είπατε ότι ποτέ δεν είχαν. Ότι θα τρώει όση ώρα θέλει, λίγο ή πολύ θα μου δείχνει αυτή. Και το σημαντικό, που αν μου το είχαν πει από την αρχή θα είχα λίγο ηρεμήσει, ότι όσο μεγαλώνουν τρώνε λιγότερη ώρα. Εμένα στο μαιευτήριο μου έλεγαν μέχρι δέκα λεπτά στην αρχή και μετά θα πήγαινε είκοσι στο κάθε στήθος, σύνολο 40 ελάχιστο. Αυτοί οι χρόνοι με τρέλαναν. Εγώ με το πρωτόγαλα την είχα σχεδόν ώρα πάνω μου και με το που κατέβασα πολύ λιγότερο, με δέκα λεπτά χόρταινε. Και με πέντε κάποια βράδυα που έλεγα ότι θα μου μείνει από ασιτία. Αυτό που κρατάω είναι ότι είχα μία αποτυχημένη επιλογή μαίας που όλο με μάλωνε "είναι πολύ λίγο" και με έκανε να κλαίω, αλλά λύση καμία. Μην ακούτε τίποτα κορίτσια, ό,τι θέλει το μωρό. Εγώ θα προσπαθήσω να καταλάβω τι θέλει η μπέμπα μου, αλλά πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο ακόμα. Σίγουρα όταν μου βγάζει εμετούλη τα παίζω αλλά θα πρέπει να μάθω να είμαι ψύχραιμη.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας... Σίγουρα θα ακολουθήσω κάποιες, όπως το ότι θα την ξυπνάω και ότι θα της δίνω όποτε ζητάει χωρίς να ακούω τους άλλους περί σκληραγώγησης. Είσαστε όλες τέλειες και με βοηθήσατε πολύ να ηρεμήσω. Ελπίζω αύριο να μην επανέλθω υστερικότερη :)

ΥΓ Όσον αφορά τα κακάκια... Ενώ χτες λέρωσε 4 πάνες σύνολο, σήμερα από το πρωί μέχρι το μέσημερι 4! Άνοιξε ο παιδίατρος την πάνα και είχε ξανακάνει μετά από δύο απανωτές αλλαξιές προηγουμένως... Με τόσο μωρό δύσκολο να βγάλεις κανόνα, άντε να μου μπει σε πρόγραμμα και μένα :lol:

χαιρομαι που ολα σας πανε καλα!!

Γεννησαμε και την ιδια μερα..Παντως εμενα ο μικρος θηλαζει σχετικα γρηγορα, μπορει και 10 λεπτα αλλα ακουγεται συνεχεια να καταπινει ετσι δεν ανυσηχω..κατα μεσο ορο θηλαζει καθε 2,5-3 ωρες μπορει και 3,5 καμια φορα..Θυμαμαι η κορη μου θηλαζε πιο συχνα.

Τσισα κανει συνεχεια δεν τις εχω μετρησει αλλα επειδη σχεδον καθε φορα του βγαινουν απο την πανα:? και του αλλαζω σεντονια και ρουχα, πιστεψε με ξερω οτι ειναι αρκετες!

Με τα κακακια εχουμε ενα θεμα..Σημερα εχει κανει καποια ιχνη μονο δεν εχει κανει κακα του δλδ καθολου..Θυμαμαι στην κορη μου οτι υπηρχε μια δισκοιλιοτητα οταν ηταν μικρη αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν σε τοσο μικρη ηλικια οσο ειναι ο γιος μου τωρα..Παντως τα κακα του ειναι οπως πρεπει να ειναι(μουσταρδι με κοκκους).

Επισης κρυωσα κιολας:(.Η μικρη μου εκανε καποια δεκατα εχτες ειχε και λιγη γκρινια αλλα σημερα ειναι μια χαρα.Ευτυχως..Ο μικρος δεν φαινεται να εχει κατι..ελπιζω ολα να πανε καλα και να μην τον κολλησω..

Συγνωμη που εκμεταλλευτηκα το θεμα σου αλλα δεν μπορεσα να αντισταθω:-)Ειναι ακριβως ιδια ηλικια και τα μωρακια μας, ειδα και ωραιες συμβουλες...καταλαβαινεις...

Καλη συνεχεια!!

Λήξη συναγερμού! Βάρος από 3880g κατά την έξοδο από το μαιευτήριο, 4230g μία εβδομάδα μετά, σήμερα... Ήρθε ο παιδίατρος, με καθησύχασε ότι όλα είναι φυσιολογικά, ότι όλα τα μωρά έχουν μία παλινδρόμηση, τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε, αφού κάποιες σας μου είπατε ότι ποτέ δεν είχαν.

Lysistrat χαίρομαι που όλα είναι καλά με το μωράκι σου γιατί όταν έγραψες για αίμα στον εμετό κλπ αγχώθηκα επειδή πιο πριν σε είχα καθησυχάσει. Καλή συνέχεια λοιπόν :P

Συχνά και μικρά γεύματα - κάθε 1μιση-3 ώρες. Μετράμε από την ώρα που αρχίζει το γεύμα. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να την ξυπνάς το βράδυ, αλλά την ημέρα ναι.

Θα μπορούσατε να μου λύσετε μια απορία σχετικά με τα συχνά γεύματα...?

Όπως είπα και πιο πάνω η δικιά μου έτρωγε ανά 4 ώρες λες και είχε ρολόι :P Όταν στον ένα μήνα είχα ψιλοαγχωθεί από τις (λάθος) εκτιμήσεις ενός γιατρού δοκίμασα 2-3 φορές να την θηλάσω στις 3 ώρες. Και δεν ήθελε με τπτ. Θέλω να πω αν ένα μωρό τρώει ανά 4 ώρες επειδή έτσι θέλει αυτό, και δεν έχει πρόβλημα ούτε με το βάρος ούτε με ΓΟΠ ούτε τπτ, πρέπει να του το αλλάξουμε?

Οπως εγραψα και πιο πριν, τα νεογέννητα τα ξυπνάμε για να τα ταίσουμε μέχρι να πάρουν τα πρωτα 300 γραμμάρια ή να ανακτήσουν το βάρος της γεννησης. Από εκει και περα, δεν τα ξυπνάμε, ούτε τα ταίζουμε με το ζόρι (αν δεν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος εννοείται και όλα βαινουν καλώς, βαρος/πάνες κλπ).

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Οπως εγραψα και πιο πριν, τα νεογέννητα τα ξυπνάμε για να τα ταίσουμε μέχρι να πάρουν τα πρωτα 300 γραμμάρια ή να ανακτήσουν το βάρος της γεννησης. Από εκει και περα, δεν τα ξυπνάμε, ούτε τα ταίζουμε με το ζόρι (αν δεν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος εννοείται και όλα βαινουν καλώς, βαρος/πάνες κλπ).

Ok κατάλαβα...:P ευχαριστώ για την απάντηση :P

Μπράβο κοριτσάκι!!!! Είδες τι καλά? :D

Να μην αγχώνεσαι για την μικρή, όπως είδες, ξέρει αυτή τι κάνει! Εχε της εμπιστοσύνη και άστην να σου δείξει αυτή το δρόμο!

Αφού παίρνει βάρος μιά χαρά, το βράδυ θα έλεγα να την αφήνεις να κοιμάται όσο θέλει και να τρώει όταν ξυπνάει, μην την ξυπνάς επι τούτου.

Ευτυχώς κατάλαβες γρήγορα την πιο αξιόπιστη συνταγή για επιτυχημένο θηλασμό: "άσε το μωρό να σου πει τι θα γίνει με ύπνους θηλασμούς και αγκαλιές".

Θα τα πάτε φανταστικά!!!! Μην αγχώνεσαι για τίποτα και μην ακούς κανέναν, μόνο το μωρό!

Ξανά να σου ζήσει, γερή και καλότυχη! ;)

Σας ευχαριστώ όλες...

χαιρομαι που ολα σας πανε καλα!!

Γεννησαμε και την ιδια μερα..Παντως εμενα ο μικρος θηλαζει σχετικα γρηγορα, μπορει και 10 λεπτα αλλα ακουγεται συνεχεια να καταπινει ετσι δεν ανυσηχω..κατα μεσο ορο θηλαζει καθε 2,5-3 ωρες μπορει και 3,5 καμια φορα..Θυμαμαι η κορη μου θηλαζε πιο συχνα.

Συνομίληκα μωράκια! Να σου ζήσει! Χαίρομαι που και ο γιος σου δεν έχει τα κλισέ χρόνου που μου λέγανε και με τρελαίνανε. Αυτό με παρηγορεί ακόμα μία φορά, γιατί συχνά τρώει δέκα λεπτά μόνο, και τα είκοσι δύσκολα τα ξεπερνάει. Βέβαια δεν έχω πλήρως ξεψαρώσει, γιατί ακόμα μου βγάζει μπουκιές, αλλά παχαίνει ασύστολα, οπότε δεν ανησυχώ για υγεία, μόνο σιγά σιγά για ταλαιπωρία, γιατί από ύπνο σε ύπνο τρώει και μετά περιμένω να βγάλει, μέχρι να βγάλει έχει ξαναπεινάσει κλπ κλπ και κουράζομαι μέχρι να ξαναξεραθεί. Εδώ μου λένε την καλομαθαίνω αλλά δεν ακούω πια, της δίνω ό,τι (νομίζω ότι) ζητάει. Πιπίλα λέτε δεν είναι καλή για να κοιμάται; Γιατί πολλές φορές ενώ έχει χορτάσει γκρι νιάζει να τη βάλω στο στήθος και με το που τη βάζω αποκοιμιέται. Για πόσο καιρό πρέπει να παίζω το ρόλο πιπίλας;

οπως ειπαν και τα κοριτσια πιο πανω, καλο ειναι να σε κανει πιπιλα τωρα που ειναι αρχη βοηθαει το στηθος να παραγει γαλα..

Θα σου φερω ενα παραδειγμα για να δεις πως λειτουργει ολο αυτο..ειναι πραγματικα υπεροχο..Οταν βαζω τον γιο μου να θηλασει επειδη δεν εχουμε ακομα μαθει να "αρπαζουμε" την θηλη και θελει λιγο βοηθεια απο μενα, σε δευτερολεπτα αισθανομαι το στηθος μου να "καιει" και βλεπω το γαλα να βγαινει...Ολο αυτο πριν πιασει το μωρο την θηλη..και μονο με την σκεψη οτι τωρα θα θηλασω, νιωθω το στηθος να ανταποκρινεται..Ξερω μπορει να σου φαινεται παραξενο αυτο που σου γραφω, ας μας πουνε και οι αλλες μανουλες αν το εχουν νιωσει αυτο, αλλα πραγματικα ετσι ειναι..Φαντασου δλδ, ποσο καλο κανει το πιπιλισμα.

Στην κορη μου δεν το ειχα αυτο, ισως επειδη την θηλαζα μεχρι και τον Ιουνιο που μας περασε το στηθος μου να ανταποκρινεται αμεσως.

Οσο για την πιπιλα θα σου ελεγα να μην δωσεις..Στο πρωτο μου εκανα πολλα λαθη, εδωσα και πιπιλα αλλα θηλασα και με ψευδοθηλες.Πιπιλα εδωσα μολις γυρισα απο το μαιευτηριο:? και με ψευδοθηλες θηλασα τις πρωτες 2 εβδομαδες εναλλαξ.Ευτυχως το κοριτσακι μου δεν ειχε προβλημα..αλλα ημουν τυχερη..Σε καποιο αλλο μωρακι μπορει να ειχε το αντιθετο αποτελεσμα:|

Ακομα προσπαθω να κοψω την πιπιλα στην μικρη μου:?Αν ειναι να δωσεις παντως δωσε αφου εδραιωθει η γαλουχια , μετα δλδ απο 2 μηνες?αν λεω καλα..Εγω δεν θελω να δωσω για πολλους λογους, αλλα ενας απο αυτους ειναι οτι αμα δωσω στον μπεμπη πιπιλα η μικρη μου θα την κοψει στο δημοτικο και ΑΝ:?..

Αφου παιρνουν βαρος τα παιδακια μας και κανουν τα προβλεπομενα τσισακια...ολα καλααα..Απλα μαλλον εχουν δυνατα σαγονακια και θηλαζουν αποτελεσματικα!:wink:

Καλη συνεχεια..εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε:D

Ισχύει αυτό που λέει η Χριστίνα για πολλές μαμάδες. Εγώ τον πρώτο καιρό, βγαίναμε για καφέ, άκουγα μωρό να κλαίει και ενιωθα αμέσως το γάλα μου να κατεβαίνει!!!! Και άλλες μαμάδες θα σου πουν αντίστοιχες εμπειρίες.

lysistrat μπορείς να δώσει πιπίλα αν σε βολεύει καλύτερα, αλλά να το κάνεις πολύ πιο αργά κατά τους 3 μήνες.

Εγώ έδωσα πιπίλα στην κόρη μου στον τρίτο μήνα, δεν την επηρρέασε στο θηλασμό, αποθήλασε μόνη της 18 μηνών και την έκοψε τη μέρα που γεννήθηκε ο αδερφός της (3και κάτι χρονών). Στον γιό μου έδωσα πιο νωρίς αλλά ημουνα πιο έμπειρη με το θηλασμό και μπορούσα να μεταφράσω πιο εύκολα την επικοινωνία του μωρού όπως και να διαβάσω πιο άμεσα τις ανάγκες του και έτσι δε φοβόμουνα για την παραγωγή μου. Θηλάζουμε ακόμα μιά χαρά και είναι 11 μηνών.

Γενικά, η πιπίλα είναι ικανή να επηρρεάσει αρνητικά την παραγωγή και τις αποτελεσματικές θηλαστικές κινήσεις του μωρού οπότε στην αρχή είναι καλύτερα να αποφεύγεται. Περίμενε πάνω από 2 μήνες απο μένα.

Διαφημίσεις

Να κάνω μία χαζή ερώτηση... επειδή λέτε συνέχεια να εδραιωθεί και να εδραιωθεί ο θηλασμός... τι σημαίνει; Γάλα έχω άφθονο αν έχει σχέση με αυτό, δεν το νιώθω βέβαια να κατεβαίνει, αλλά και δύο κ παραπάνω φορές που την έχω βάλει από το ίδιο στήθος (επειδή λένε είναι καλό να αδειάζει) δεν έχει αδειάσει. Τώρα πια τη βάζω ένα γεύμα στο κάθε στήθος, αλλά θέλω να πω τι διαφορετικό γίνεται όταν εδραιώνεται ο θηλασμός; ότι μπαίνει σε πρόγραμμα; Πώς θα το καταλάβω ότι έγινε; Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση αλλά για να συνεννοούμαστε :oops:

οπως ειπαν και τα κοριτσια πιο πανω, καλο ειναι να σε κανει πιπιλα τωρα που ειναι αρχη βοηθαει το στηθος να παραγει γαλα..

Θα σου φερω ενα παραδειγμα για να δεις πως λειτουργει ολο αυτο..ειναι πραγματικα υπεροχο..Οταν βαζω τον γιο μου να θηλασει επειδη δεν εχουμε ακομα μαθει να "αρπαζουμε" την θηλη και θελει λιγο βοηθεια απο μενα, σε δευτερολεπτα αισθανομαι το στηθος μου να "καιει" και βλεπω το γαλα να βγαινει...Ολο αυτο πριν πιασει το μωρο την θηλη..και μονο με την σκεψη οτι τωρα θα θηλασω, νιωθω το στηθος να ανταποκρινεται..Ξερω μπορει να σου φαινεται παραξενο αυτο που σου γραφω, ας μας πουνε και οι αλλες μανουλες αν το εχουν νιωσει αυτο, αλλα πραγματικα ετσι ειναι..Φαντασου δλδ, ποσο καλο κανει το πιπιλισμα.

Στην κορη μου δεν το ειχα αυτο, ισως επειδη την θηλαζα μεχρι και τον Ιουνιο που μας περασε το στηθος μου να ανταποκρινεται αμεσως.

Οσο για την πιπιλα θα σου ελεγα να μην δωσεις..

αυτο με το να ανταποκρινετε το στηθος πριν το θηλασμο μονο με την σκεψη του οντως ανταποκρινοταν αρκετο καιρο 4-5 μηνες

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

λοιόν θα τα γράψω γρήγορα γιατί η μπουμπού με βλέπει!εγώ έδωσα πιπίλα στις 30 ημέρες. η μικρή με είχε κάνει πιπίλα, "θήλαζα" συνέχεια, τα νεύρα μου σπάσανε, δεν προλάβαινα να πάω τουαλέτα, έξαρση οι αιμορροΐδες, έφτασα να θηλάζω και να κλαίω.η μαμά μου μου έλεγε να βάλω πιπίλα,μεγάλωσε και θήλασε 4 παιδιά, όχι έλεγα εγώ θα πάθει το παιδί σύγχυση θηλών!τι είναι αυτό παιδάκι μου, μου έλεγε, καινούριο;;τελικά της έβαλα και όλα καλά. θέλω να πω ότι τίποτα δεν είναι κανόνας και η κάθε μαμά και το κάθε παιδάκι είναι διαφορετική περίπτωση. τουλάχιστον τώρα προλαβαίνω να πάω ουαλέτα και να μεγειρέψω κάτι για να μπορώ να φάω και να έχω γάλα..!δοκίμασε ότι καταλαβαίνεις ότι θα σε κάνει να αντέξεις..με εννοείς..

λοιόν θα τα γράψω γρήγορα γιατί η μπουμπού με βλέπει!εγώ έδωσα πιπίλα στις 30 ημέρες. η μικρή με είχε κάνει πιπίλα, "θήλαζα" συνέχεια, τα νεύρα μου σπάσανε, δεν προλάβαινα να πάω τουαλέτα, έξαρση οι αιμορροΐδες, έφτασα να θηλάζω και να κλαίω.η μαμά μου μου έλεγε να βάλω πιπίλα,μεγάλωσε και θήλασε 4 παιδιά, όχι έλεγα εγώ θα πάθει το παιδί σύγχυση θηλών!τι είναι αυτό παιδάκι μου, μου έλεγε, καινούριο;;τελικά της έβαλα και όλα καλά. θέλω να πω ότι τίποτα δεν είναι κανόνας και η κάθε μαμά και το κάθε παιδάκι είναι διαφορετική περίπτωση. τουλάχιστον τώρα προλαβαίνω να πάω ουαλέτα και να μεγειρέψω κάτι για να μπορώ να φάω και να έχω γάλα..!δοκίμασε ότι καταλαβαίνεις ότι θα σε κάνει να αντέξεις..με εννοείς..

lol πολύ γέλασα με το μήνυμά σου! Και οι δικοί μου το ίδιο. Εξηγούσα στην πεθερά μου για τη σύγχυση θηλών, η οποία είναι άκρως παεμβατική, η θεία μου για στήριξη της έλεγε έχουν αλλάξη σήμερα τα δεδομένα, δε μπορεί να πιει χαμομήλι, έτσι λένε οι παιδίατροι σήμερα (σιγά μη λένε έτσι, να δώσω χαμομήλι μου είπε ο δικός μου). Και την επόμενη μέρα μέσα στη σύγχυση η πεθερά, "μα γιατί το έχουν κάνει έτσι σήμερα;"... Η προηγούμενη γενιά θήλασε επιτυχώς χωρίς πολλά διλήμματα, πιπίλες, νερά χαμομήλια, όλα μέσα. Άντε να τους πείσεις. Εγώ ακόμα κάνω μαμούθ θηλασμούς 3-4 ωρών και άνω. Δεν υπάρχει σαφές όριο μεταξύ γευμάτων. Έχει και τις αναγωγές, δεν ξέρω πότε έχει φαγητό στο στομάχι της και πότε όχι. Ειλικρινά το μόνο που έχει αλλάξει από τότε που ξεκίνησε το θέμα είναι η ηλικία της και ότι της δίνω όποτε ζητάει - δηλαδή συνέχεια. Ύπνος μόνο μεσημέρι και βράδυ... Και όλη την υπόλοιπη ημέρα πάνω μου. Σίγουρα κάτι κάνω λάθος, αλλά με το που τη βάζω κάτω κάνει εμετό, τι να κάνουμε... Ελπίζω όταν σαραντίσει - ή κλείσει δίμηνο- να στρώσει.

Σίγουρα κάτι κάνω λάθος, αλλά με το που τη βάζω κάτω κάνει εμετό, τι να κάνουμε... Ελπίζω όταν σαραντίσει - ή κλείσει δίμηνο- να στρώσει.

Τόση βεβαιότητα;

Μπορεί να "φταίει" το μωρό!

Μερικά μωρά δεν "δουλεύουν" καλά στην αρχή: έχουν πόνους, κάνουν πολλή φασαρία, βγάζουν πολύ γάλα και πρέπει να τρώνε περισσότερο, δεν κοιμούνται αρκετά, ή κοιμούνται για πολύ λίγο, ξυπνάνε και πάλι από την αρχή

κλπ "ελαττώματα" που χρειάζονται πολύ χρόνο για να μειωθούν ή/και να ξεπεραστούν.

Οι μαμάδες αναγκαστικά ανταποκρίνονται και στις συνήθεις ανάγκες και στις ανάγκες των "ελαττωματικών" μωρών!

Δυστυχώς στις μέρες μας ότι αποκλείνει από το μέσο όρο και το σύνηθες, θεωρείται ελαττωματικό. Όμως δεν είναι έτσι! Το φυσιολογικό έχει πολύ μεγάλο εύρος και αυτά που εμείς θεωρούμε ως ελαττωματικά είναι απλώς αποκλείσεις από το μέσο όρο.

Κάποια από τα μωρά που αποκλείνουν από το μέσο όρο μπορεί να χρειάζονται ειδικούς χειρισμούς και περισσότερη φροντίδα ή λιγότερη φροντίδα από αυτά του μέσου όρου. Συνήθως όμως λιγότερη φροντίδα χρειάζονται τα μωρά των άλλων, τα δικά μας είναι υψηλών απαιτήσεων!

Η προηγούμενη γενιά θήλασε επιτυχώς χωρίς πολλά διλήμματα, πιπίλες, νερά χαμομήλια, όλα μέσα. Άντε να τους πείσεις.

Το πόσο επιτυχώς θήλασε, είναι προφανές! Και μόνο αυτό είναι ακρετό για να τους πείσει!

lol πολύ γέλασα με το μήνυμά σου! Και οι δικοί μου το ίδιο. Εξηγούσα στην πεθερά μου για τη σύγχυση θηλών, η οποία είναι άκρως παεμβατική, η θεία μου για στήριξη της έλεγε έχουν αλλάξη σήμερα τα δεδομένα, δε μπορεί να πιει χαμομήλι, έτσι λένε οι παιδίατροι σήμερα (σιγά μη λένε έτσι, να δώσω χαμομήλι μου είπε ο δικός μου). Και την επόμενη μέρα μέσα στη σύγχυση η πεθερά, "μα γιατί το έχουν κάνει έτσι σήμερα;"... Η προηγούμενη γενιά θήλασε επιτυχώς χωρίς πολλά διλήμματα, πιπίλες, νερά χαμομήλια, όλα μέσα. Άντε να τους πείσεις. Εγώ ακόμα κάνω μαμούθ θηλασμούς 3-4 ωρών και άνω. Δεν υπάρχει σαφές όριο μεταξύ γευμάτων. Έχει και τις αναγωγές, δεν ξέρω πότε έχει φαγητό στο στομάχι της και πότε όχι. Ειλικρινά το μόνο που έχει αλλάξει από τότε που ξεκίνησε το θέμα είναι η ηλικία της και ότι της δίνω όποτε ζητάει - δηλαδή συνέχεια. Ύπνος μόνο μεσημέρι και βράδυ... Και όλη την υπόλοιπη ημέρα πάνω μου. Σίγουρα κάτι κάνω λάθος, αλλά με το που τη βάζω κάτω κάνει εμετό, τι να κάνουμε... Ελπίζω όταν σαραντίσει - ή κλείσει δίμηνο- να στρώσει.

διάβασε αυτό εδώ το λινκ θα σε βοηθήσει πάρα πολύ:D

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

ΚΡΙΣΤΙΝΑ πολύ καλό λινκ γενικότερα για το θηλασμό... Ενώ με είχαν ρωτήσει αν έχω αυτό το πρόβλημα, της μεγάλης ροής, το είχα απορρίψει γιατί ποτέ δεν είδα γάλα να βγαίνει από μόνο του... μέχρι σήμερα. Είχα διαβάσει βέβαια το λινκ και έχω όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτό και από την περιστασιακή άρνηση του μωρού για θηλασμό. Σήμερα όμως είπα να δοκιμάσω να θηλάσω όρθια στο μάρσιπο για να βελτιωθεί η ΓΟΠ, και αφού η μπέμπα πνίγηκε είδα το στήθος μου να μετατρέπεται σε σπρέι... μπορεί βέβαια να ήταν λόγω της στάσης και λόγω του ότι πιεζόταν το στήθος μου από τους ιμάντες. Μπορεί να έχω αυτό το πρόβλημα, που θα εξηγούσε γιατί στην αρχή χόρταινε το παιδί μου τόσο γρήγορα, κι εγώ ανησυχούσα. Ειλικρινά ήταν έγκλημα το να με βάζουν η μαία μου και το μαιευτήριο να θηλάζω με το ρολόι, και ακόμα χειρότερα με αντιδιαμετρικές απόψεις ο καθένας τους. Πως έχω καταφέρει και έχω διατηρήσει το θηλασμό με τα τόσα που άκουσα είναι θαύμα, πραγματικά. Στην αρχή όπως έγραψα ξεκινώντας το θέμα είχα πάει να τρελαθώ, έλεγα να δώσω ξένο γάλα να ξεγνοιάσω. Τώρα δεν έχω βρει άκρη, αναρωτιέμαι αν έχει ΓΟΠ ή αν είναι όλοι αυτοί οι εμετοί συνέπεια της μεγάλης παραγωγής γάλακτος που σίγουρα έχω ή της πιθανής μεγάλης ροής. Και το μεγάλο ερώτημα που τίθεται,για να αντιμετωπίσω αυτά τα προβλήματα είναι: κάνω μικρούς συχνούς θηλασμούς ή ακολουθώ την αρχή όποτε και όσο θέλει το παιδί. Γιατί η μπέμπα μου θέλει συνέχεια, εκτός από όταν καταφέρνω να κοιμηθεί (στο στήθος μου μόνο) οπότε μπορεί να κοιμάται για ώρες και δε μου πάει η καρδιά να την ξυπνήσω για να έχω συχνούς θηλασμούς. Επίσης κάποιες στιγμές πχ το βράδυ μπορεί να θηλάσει κάπου 3 λεπτά μόνο και να αποκοιμηθεί ή κάποιες άλλες να τη βάζω να την ξαναβάζω και με το που την αφήνω να θέλει να την ξαναβάλω κι εγώ να μη μπορώ να πάω ούτε τουαλέτα. Μήπως θα της έκανε καλό λίγο πρόγραμμα; Τρώει όποτε να'ναι όσο να'ναι. Από τα κακά δε βγάζω άκρη κάνει επίσης από έναν τόνο μέχρι καθόλου κάποιες μέρες, δε μπορώ να ξέρω πότε έχει φάει καλά. Τελικά λοιπόν; Πρόγραμμα "τόσο" κάθε "τόση" ώρα για λιγότερους εμετούς και μικρότερη ροή ή ελεύθερο ανεμπόδιστο θηλασμό;

ΚΡΙΣΤΙΝΑ πολύ καλό λινκ γενικότερα για το θηλασμό... Ενώ με είχαν ρωτήσει αν έχω αυτό το πρόβλημα, της μεγάλης ροής, το είχα απορρίψει γιατί ποτέ δεν είδα γάλα να βγαίνει από μόνο του... μέχρι σήμερα. Είχα διαβάσει βέβαια το λινκ και έχω όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτό και από την περιστασιακή άρνηση του μωρού για θηλασμό. Σήμερα όμως είπα να δοκιμάσω να θηλάσω όρθια στο μάρσιπο για να βελτιωθεί η ΓΟΠ, και αφού η μπέμπα πνίγηκε είδα το στήθος μου να μετατρέπεται σε σπρέι... μπορεί βέβαια να ήταν λόγω της στάσης και λόγω του ότι πιεζόταν το στήθος μου από τους ιμάντες. Μπορεί να έχω αυτό το πρόβλημα, που θα εξηγούσε γιατί στην αρχή χόρταινε το παιδί μου τόσο γρήγορα, κι εγώ ανησυχούσα. Ειλικρινά ήταν έγκλημα το να με βάζουν η μαία μου και το μαιευτήριο να θηλάζω με το ρολόι, και ακόμα χειρότερα με αντιδιαμετρικές απόψεις ο καθένας τους. Πως έχω καταφέρει και έχω διατηρήσει το θηλασμό με τα τόσα που άκουσα είναι θαύμα, πραγματικά. Στην αρχή όπως έγραψα ξεκινώντας το θέμα είχα πάει να τρελαθώ, έλεγα να δώσω ξένο γάλα να ξεγνοιάσω. Τώρα δεν έχω βρει άκρη, αναρωτιέμαι αν έχει ΓΟΠ ή αν είναι όλοι αυτοί οι εμετοί συνέπεια της μεγάλης παραγωγής γάλακτος που σίγουρα έχω ή της πιθανής μεγάλης ροής. Και το μεγάλο ερώτημα που τίθεται,για να αντιμετωπίσω αυτά τα προβλήματα είναι: κάνω μικρούς συχνούς θηλασμούς ή ακολουθώ την αρχή όποτε και όσο θέλει το παιδί. Γιατί η μπέμπα μου θέλει συνέχεια, εκτός από όταν καταφέρνω να κοιμηθεί (στο στήθος μου μόνο) οπότε μπορεί να κοιμάται για ώρες και δε μου πάει η καρδιά να την ξυπνήσω για να έχω συχνούς θηλασμούς. Επίσης κάποιες στιγμές πχ το βράδυ μπορεί να θηλάσει κάπου 3 λεπτά μόνο και να αποκοιμηθεί ή κάποιες άλλες να τη βάζω να την ξαναβάζω και με το που την αφήνω να θέλει να την ξαναβάλω κι εγώ να μη μπορώ να πάω ούτε τουαλέτα. Μήπως θα της έκανε καλό λίγο πρόγραμμα; Τρώει όποτε να'ναι όσο να'ναι. Από τα κακά δε βγάζω άκρη κάνει επίσης από έναν τόνο μέχρι καθόλου κάποιες μέρες, δε μπορώ να ξέρω πότε έχει φάει καλά. Τελικά λοιπόν; Πρόγραμμα "τόσο" κάθε "τόση" ώρα για λιγότερους εμετούς και μικρότερη ροή ή ελεύθερο ανεμπόδιστο θηλασμό;

Οι καταστάσεις μπορεί να συνυπάρχουν.

Το θέμα είναι το μωρό να θηλάζει όσο και όποτε θέλει. Αυτό που πρέπει να φροντίζεις εσύ είναι να τρώει πριν πεινάσει πάρα πολύ για να μην τρώει λαίμαργα (όταν τρωει λαίμαργα καταπίνει πολύ αέρα με αποτέλεσμα οι αναγωγές να είναι πιο έντονες). Την ώρα που θηλάζει να μπορεί να ελέγχει τη ροή του γάλακτος μόνο του (στάση θηλασμού – το μωρό πιο όρθιο εσύ με κλίση προς τα πίσω). Να κάνεις διακοπή για ρέψιμο (να αποδεσμεύεται ο αέρας) συνεπώς να συνεχίσει το μωρό το γεύμα του πιο καλά. Να “αδειάζει”καλά τον μαστό (όχι συχνές εναλλαγές – π.χ έκανες διακοπή για ρέψιμο προσφέρεις τον ίδιο μαστό πιέζοντας λίγο να βγάλει γάλα αν το μωρό δεν τον δέχεται τότε περνάς στο άλλο στήθος έτσι το μωρό θα πάρει πιο πολύ από το λιπαρό γάλα που θα το κρατήσει περισσότερη ώρα). Όταν ολοκληρώσει το γεύμα να κρατάς το μωρό για 20 λεπτά τουλάχιστον όρθιο στον ώμο σου χωρίς να πιέζεται η κοιλιά του και μετά να το ξαπλώνεις σε στρώμα με κλίση (30 μοιρών).

Σιγά σιγά θα στρώσουν τα πράγματα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...