Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

(ΑΓΛΑΙΑ)ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ-ΘΗΛΑΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Recommended Posts

Καλημερα..

Η αδερφη μου παρουσιασε διαβητη κυησης στο 3ο παιδακι της (2η εγκυμοσυνη).Την επομενη εβδομαδα προκειται να γεννησει.

Και εχουμε τον εξης προβληματισμο.Προφανως θα χρειαστει παρακολουθηση του νεογνου για καποιες ωρες.

Η αδερφη μου ομως θελει να θηλασει απο την πρωτη στιγμη το μωρο κ να βρισκεται διαρκως μαζι της (rooming in).

Γνωριζετε να μου πειτε κατα ποσο αυτο ειναι εφικτο χωρις να υπαρχει κινδυνος για το μωρο?

Θελουμε δηλαδη να ειμαστε σιγουρες οτι μπορουμε να διεκδικησουμε κατι τετοιο ωστε να μην μας "παραμυθιασουν" του στυλ οτι πρεπει να το παρακολουθουμε κτλ και να το φουσκωσουν ξενο γαλα!:evil:Δεν το θελει με τιποτα ομως!!

Να σημειωσω οτι κλινικη που θα γεννησει ειναι ανοιχτη στο rooming in αν το επιθυμει η μητερα αλλα φοβαμαι πως προκειμενου να μην πηγαινοφερνουν το μωρο θα της πουν πως δηθεν πρεπει να μην μετακινηθει κτλ.Δηλαδη αυτο που θελει η αδερφη μου ειναι το μωρο να ειναι μαζι της κ οταν προκειται να του κανουν μετρηση ή να την κανουν στο δωματιο ή αν δεν γινεται αυτο να το παιρνουν,να το εξεταζουν κ να το επιστρεφουν.

Σας παρακαλω αν μπορειτε να μου απαντησετε αμεσα γιατι την Πεμπτη γενναει!!! Ευχαριστω..

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Διαβήτη κύησης είχα και εγώ και στα δύο μου παιδιά αλλά τον έλεγχα μόνο με διατροφή, δεν χρειάστηκα δηλαδή ισνουλίνη. Από το πρώτο μισάωρο που γέννησα μου έδωσαν τα παιδιά και τα θήλασα και τα είχα συνέχεια μαζί μου στο δωμάτιο (rooming-in). Τώρα αν κάνει ινσουλίνη δεν γνωρίζω πραγματικά να σου πως, ίσως κάποια άλλη κοπέλα με ανάλογη εμπειρία. Αλλά και πάλι παίζει ρόλο με τι βάρος το μωρό θα γεννηθεί. Αν δηλαδή είναι αρκετά κιλά ίσως χρειαστεί παρακολούθηση 24ώρου, αυτός άλλωστε είναι και ένας λόγος που πρέπει να ρυθμίζουμε το σάκχαρό μας. Με το καλό να γεννήσει.

το ίδιο με τη ballou.

επίσης γέννησα φυσιολογικα χωρις πρόκληση, απλά καλό θα ήταν να μην ξεπεράσω τις 40 εβδ...(αυτό, γιατί υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον διαβητη κύησης..)

υπάρχει όντως διαφορά αν κάνει ινσουλίνη, οπότε εδω το μόνο που ξέρω είναι ότι η παρακολούθηση είναι πιο στενή.

αν η αδερφη σου κανει μονο διατροφη κ ολα ειναι ελεγχομενα μεχρι στιγμης, και χρειαστεί μέτρηση του μωρού, εφόσον υπάρχει rooming in μπορούν φανταζομαι να ζητήσουν να την κάνουν μέσα στο δωμάτιο...(απλα παιρνουν αιμα απο την πατουσα..!) η παρακολούθηση σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι αναγκαιο να γινεται εκτος δωματιου.

σιγουρα παντως μπορει (κ πρεπει) να θηλασει αμεσως. ουτε συμπληρωματα, ουτε ζαχαρονερο.

επιπλεον, καποιοι ερευνητες θεωρουν οτι ο θηλασμος ειναι προστατευτικος απεναντι σε ενδεχομενο διαβητη 2 του μωρου ή της μαμας αργοτερα.

το ίδιο με τη ballou.

επίσης γέννησα φυσιολογικα χωρις πρόκληση, απλά καλό θα ήταν να μην ξεπεράσω τις 40 εβδ...(αυτό, γιατί υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον διαβητη κύησης..)

υπάρχει όντως διαφορά αν κάνει ινσουλίνη, οπότε εδω το μόνο που ξέρω είναι ότι η παρακολούθηση είναι πιο στενή.

αν η αδερφη σου κανει μονο διατροφη κ ολα ειναι ελεγχομενα μεχρι στιγμης, και χρειαστεί μέτρηση του μωρού, εφόσον υπάρχει rooming in μπορούν φανταζομαι να ζητήσουν να την κάνουν μέσα στο δωμάτιο...(απλα παιρνουν αιμα απο την πατουσα..!) η παρακολούθηση σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι αναγκαιο να γινεται εκτος δωματιου.

σιγουρα παντως μπορει (κ πρεπει) να θηλασει αμεσως. ουτε συμπληρωματα, ουτε ζαχαρονερο.

επιπλεον, καποιοι ερευνητες θεωρουν οτι ο θηλασμος ειναι προστατευτικος απεναντι σε ενδεχομενο διαβητη 2 του μωρου ή της μαμας αργοτερα.

Σωστήηηηηη DAF!!!

Εγώ επειδή επέμενα να ελέγξουν τα μωρά τους πήραν αίμα από το πατούσακι τους μέσα στο δωμάτιο.

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ Αγλαια και εσας κοριτσια.

Να αναφερω οτι ινσουλινη δεν εκανε,προσπαθησε να ρυθμισει το σακχαρο με διαιτα αλλα οχι ικανοποιητικα.

Θα γεννησει με καισαρικη την Πεμπτη (προηγουμενη διδυμη κυηση χωρις προβλημα διαβητη).Το μωρο ηταν πριν 3 μερες 2900.

Ευχαριστω και παλι κ ας ελπισουμε να ειναι συνεργασιμες οι μαιες γιατι βλεπω την αδερφη μου να παιρνει το μωρο κ να φευγει!!!:wink:

edit: ξεχασα να ρωτησω, σε περιπτωση που χρειαστει να κανει ινσουλινη μετα τον τοκετο, ειναι συμβατη με το θηλασμο?Θα μπορει δηλαδη να ρυθμιστει το σακχαρο με ινσουλινη και παραλληλα να θηλαζει?

..μαμα τωρα ξερω..

Κατ΄αρχήν να διευκρινήσω ότι με τους ιατρικούς όρους, οι έγκυες που καταφέρνουν να ρυθμίσουν τις τιμές του σακχάρου με διατροφή, δε θεωρείται ότι πάσχουν από διαβήτη κύησης. Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται ως "προδιαβήτης".

Επί της ουσίας τωρα. Εκανα ενέσης ινσουλίνης και στις δυο εγκυμοσύνες μου. Γεννησα με καισαρική, γιατί αυτή ειναι η πρακτική στις εγκύους με διαβήτη. Την πρώτη μέρα και στις δυο γέννες μου, τα πήραν τα μωρα στη ΜΕΝΝ για παρακολούθηση. Ειχα συζητήσει με τον νεογνολόγο από πριν, μου είχε πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουν το μωρό μαζί μου το πρώτο 24ωρο, γιατί υπάρχει πιθανότητα να παρουσιάσει υπογλυκαιμία. Δεν είναι απλά ένα τσίμπημα, δεν το κρατάνε γι αυτό στη ΜΕΝΝ. Αν το μωρό οντως παρουσιάσει υπογλυκαιμία όσο θα είναι μαζί με την αδελφή σου, είναι σε θέση να το καταλάβει? Εγώ δεν ήθελα να το ρισκάρω μεν, αλλά δε μου άφησαν και επιλογή. Εφόσον εκανα ινσουλίνη, το μωρό θα πάει στη ΜΕΝΝ την πρωτη μερα, έτσι μου είπαν νεογνολόγος, παιδίατρος και γυναικολόγος.

Στην πρώτη μου γέννα, δεν ήξερα και πολλά από θηλασμό. Δεν θηλασα καθόλου την πρωτη μερα, ξεκινησα από τη δεύτερη και θηλασα τον γιο μου 14 μήνες.

Στη δεύτερη γεννα, ζήτησα να θηλάσω την κόρη μου αμέσως, με τη σύμφωνη γνώμη και του νεογνολόγου. Προσπαθήσαμε, αλλά ήμουν δεμένη λόγω καισαρικής και δεν είχα στάση βολική, οπότε το μωρο πήγε κατ ευθείαν στη ΜΕΝΝ. Ζήτησα θηλαστρο από τις μαίες την πρωτη μέρα για να αντλώ και να δινουν δικό μου γάλα στο μωρό, αλλά δεν ειχαν λεει διαθέσιμο... Τεσπα, την επόμενη φορά θα ξερω, και θα εχω το δικό μου θηλαστρο μαζί!

Μετά τη γέννα, το σάκχαρο επανέρχεται στα φυσιολογικά του. Δλδ αποκλείεται να χρειαστεί ινσουλίνη μετά. Ουτε κι εγώ εκανα, σταματησα τις ενέσεις την προηγουμενη μερα του τοκετού, και μετά εκανα μετρήσεις, ήμουν βεβαια καθημερινά σε επικοινωνία με τον ενδοκρινολόγο μου, εκανα και μια καμπύλη σακχάρου ένα τρίμηνο μετά και πλέον όλα καλά.

Αλλα εφόσον η αδελφή σου δεν εκανε διαβήτη, αλλά προ-διαβήτη, δε χρειάζεται να ανησυχείς τοσο πολύ.

Εχετε ρωτήσει τον γιατρό της για το rooming in?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Mπορούν να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης του μωρό όσο αυτό είναι με τη μητέρα.

Οτιδήποτε διαφορετικό δεν δικαιολογείται ιατρικά.

Αγλαια ελπιζω πραγματικα να δεις συντομα το post και να μου απαντησεις.

Σημερα γεννησε το πρωι η αδερφη μου,το μωρο ειναι καλα και 2650 γραμ.Ο παιδιατρος (εχουμε τον ιδιο) ενω τον εκτιμω κ εμπιστευομαι ως επιστημονα, στο θεμα του θηλασμου ειναι αδιαφορος εως κ αντιθετος.

Πριν λιγο του τηλ για να μαθω σχετικα με την υγεια του μωρου γιατι η αδερφη μου ηταν εξαντλημενη και μου λεει τα εξης:"πες της αδερφης σου οτι το μωρο δεν εκανε μεχρι στιγμης υπογλυκαιμικο επεισοδιο αλλα πρεπει να ελεγχουμε τα επιπεδα σακχαρου πριν απο καθε γευμα.Για το λογο αυτο το μωρο θα πρεπει τουλαχιστον για τα πρωτα 24ωρα να ταιστει με μπουκαλι και οχι με αποκλειστικο θηλασμο κ <<μπαρμπουτσαλα>> που ειπε η αδερφη σου στις νοσοκομες,γιατι δεν μπορω να στηριχθω σε ενα πιθανως αδειο στηθος!!!!!

Του λεω: "εμενα παντως με βρισκετε πολυ αντιθετη στα οσα λετε και δεν θεωρω οτι το στηθος μιας γυναικας που μολις γεννησε ειναι αδειο!"

Οταν ομως σου λεει κατι τετοιο ο γιατρος σου δεν σε προβληματιζει?

Τελος παντων μετα μου ειπε οτι να το βαζει στο στηθος να δινει ερεθισμα αλλα θα πρεπει να πινει γαλα να "δυναμωσει" οπως της ειπε ο αλλος "ειδικος" στο θηλασμο ο γυναικολογος της!!!!!!!!

Πριν λιγο της το πηγαν ταισμενο-κοιμισμενο κ της ειπαν πως αυτες ειναι οι εντολες του παιδιατρου.Και η αδερφη μου ανημπορη να κουνηθει κ να αντιδρασει μετα απο καισαρικη τα δεχεται...

Εχω θυμωσει παρα πολυ 1ον με την βλακεια κ την αγνοια ανθρωπων που "πρεπει" να εμπιστευεσαι

2ον με το δικαιωμα που παιρνουν ολοι να θεωρουν το ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ δικο τους

3ον με το οτι δεν υπαρχουν καταλληλα καταρτισμενοι επιστημονες υγειας πανω στο θεμα του θηλασμου

4ον με την ελλειψη δικης μας σωστης πληροφορησης για να μπορουμε να αντιδρουμε σε τετοιες καταστασεις...

Να σας περιγραψω κ ενα "τρυφερο" ενσταντανε...ειχε η αδερφη μου το μωρο στο στηθος και ενω το καημενο ειχε καταβολευτει στην αγκαλιτσα της μαμας και προσπαθουσε να κοιμηθει,ερχεται μια νοσοκομα του παταει τη μυτουλα για να ανοιξει το στοματακι του κ να αφησει τη θηλη και του λεει "αντε φτανει τωρα παμε να πιουμε γαλα":evil:!!!!!Τοση ωρα τι επινε πετρελαιο ρε παιδια ελεος!!!

Πραγματικα ειμαι πολυ θυμωμενη και απογοητευμενη....

Αγλαια αν μπορεις να βοηθησεις καπου..σ'ευχαριστω..

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Τελος παντων μετα μου ειπε οτι να το βαζει στο στηθος να δινει ερεθισμα αλλα θα πρεπει να πινει γαλα να "δυναμωσει" οπως της ειπε ο αλλος "ειδικος" στο θηλασμο ο γυναικολογος της!!!!!!!!

Είχα κι εγώ προ-διαβήτη και μου κρατήσανε το μωρό για ένα 24ωρο στη ΜΕΝΝ επειδή είχε υπογλυκαιμία (κοντά στο όριο με τις φυσιολογικές τιμές). Φυσικά παρά τις αντιρρήσεις μου το φουσκώσανε με ξένο γάλα και οι προσπάθειές μου για θηλασμό ήταν άκαρπες στα λίγα επισκεπτήρια που μπορούσα να πηγανω στο μωρό.

Αυτές τις 2 πρώτες μέρες που της έδιναν "γάλα για να δυναμώσει" έκανε 2 φορές εμετό.

Πρέπει να πω πως παρόλα αυτά τα κατάφερα τελικά να τη θηλάζω αποκλειστικά και πως το παιδί μέχρι και τώρα δεν ξαναέκανε εμετό στη ζωή του.

Εύχομαι στην κοπέλα να τα καταφέρει...πες της κουράγιο!

GJMap2.png

Αγλαια ελπιζω πραγματικα να δεις συντομα το post και να μου απαντησεις.

Σημερα γεννησε το πρωι η αδερφη μου,το μωρο ειναι καλα και 2650 γραμ.Ο παιδιατρος (εχουμε τον ιδιο) ενω τον εκτιμω κ εμπιστευομαι ως επιστημονα, στο θεμα του θηλασμου ειναι αδιαφορος εως κ αντιθετος.

Πριν λιγο του τηλ για να μαθω σχετικα με την υγεια του μωρου γιατι η αδερφη μου ηταν εξαντλημενη και μου λεει τα εξης:"πες της αδερφης σου οτι το μωρο δεν εκανε μεχρι στιγμης υπογλυκαιμικο επεισοδιο αλλα πρεπει να ελεγχουμε τα επιπεδα σακχαρου πριν απο καθε γευμα.Για το λογο αυτο το μωρο θα πρεπει τουλαχιστον για τα πρωτα 24ωρα να ταιστει με μπουκαλι και οχι με αποκλειστικο θηλασμο κ <<μπαρμπουτσαλα>> που ειπε η αδερφη σου στις νοσοκομες,γιατι δεν μπορω να στηριχθω σε ενα πιθανως αδειο στηθος!!!!!

Του λεω: "εμενα παντως με βρισκετε πολυ αντιθετη στα οσα λετε και δεν θεωρω οτι το στηθος μιας γυναικας που μολις γεννησε ειναι αδειο!"

Οταν ομως σου λεει κατι τετοιο ο γιατρος σου δεν σε προβληματιζει?

Πριν λιγο της το πηγαν ταισμενο-κοιμισμενο κ της ειπαν πως αυτες ειναι οι εντολες του παιδιατρου.Και η αδερφη μου ανημπορη να κουνηθει κ να αντιδρασει μετα απο καισαρικη τα δεχεται...

Εχω θυμωσει παρα πολυ 1ον με την βλακεια κ την αγνοια ανθρωπων που "πρεπει" να εμπιστευεσαι

2ον με το δικαιωμα που παιρνουν ολοι να θεωρουν το ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ δικο τους

3ον με το οτι δεν υπαρχουν καταλληλα καταρτισμενοι επιστημονες υγειας πανω στο θεμα του θηλασμου

4ον με την ελλειψη δικης μας σωστης πληροφορησης για να μπορουμε να αντιδρουμε σε τετοιες καταστασεις...

Να σας περιγραψω κ ενα "τρυφερο" ενσταντανε...ειχε η αδερφη μου το μωρο στο στηθος και ενω το καημενο ειχε καταβολευτει στην αγκαλιτσα της μαμας και προσπαθουσε να κοιμηθει,ερχεται μια νοσοκομα του παταει τη μυτουλα για να ανοιξει το στοματακι του κ να αφησει τη θηλη και του λεει "αντε φτανει τωρα παμε να πιουμε γαλα":evil:!!!!!Τοση ωρα τι επινε πετρελαιο ρε παιδια ελεος!!!

Πραγματικα ειμαι πολυ θυμωμενη και απογοητευμενη....

Αγλαια αν μπορεις να βοηθησεις καπου..σ'ευχαριστω..

να της ζησει...

αυτο που περογραφεις ειναι απαραδεκτο και αηδιαστικο.

τελικα δεν ζητησε rooming in; της παιρνουν το μωρο οποτε θελουν αυτοι;

μπορει να ειναι το παιδι και ΟΛΗ μερα στο στηθος , αν ειναι ολη μερα πως στο καλο θα παθει υπογλυκαιμια;;;

κ 2ον, ελπιζω να απαντησει η Αγλαια σε αυτο, τα μωρα στο 1ο-2ο 24ωρο δεν εχουν χαμηλο σακχαρο, ετσι κ αλλιως; μεχρι ποσο ειναι το φυσιολογικο;

ελπιζω να ξεμπερδεψετε συντομα.....:-(

Αν δεν κάνω λάθος, μένεις σε πόλη που υπάρχουν παιδίατροι - σύμβουλοι θηλασμού, νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον από αυτούς.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Leticia να σας ζήσει το μωράκι!! :D:D

Μπορώ να ρωτήσω σε ποιό μαιευτήριο είναι η αδερφή σου?? Αγχώθηκα πολύ με όσα έγραψες, γιατί έχω προ-διαβήτη, φαντάζομαι ότι θα μείνει το μωρό για παρακολούθηση και θα ήθελα να πίνει δικό μου γάλα έστω και από άντληση.

Και συνεχιζω..

Πριν απο λιγο γυρισα απο την κλινικη,το μωρο ειναι μια χαρα και οι μετρησεις σακχαρου ειναι οκ.

Της το εφεραν κατα τις 5 και θηλασε απο τα δυο στηθη και το μωρο φαινοταν ευχαριστημενο κ ετοιμο να κοιμηθει.Μετα απο λιγο ηρθε η μαια κ λογικο ειναι μολις το πηρε απο το στηθος αρχισε να κλαιει.Μας ειπε οτι θα το παρει αφου αυτες ειναι οι οδηγιες του παιδιατρου κ θα του δωσει μπουκαλι.Μεσα σε 10 λεπτα το εφερε αγχωμενη κ λεει της αδερφης μου "βαλτο γρηγορα στο στηθος να θηλασει δεν πινει καθολου απο το μπουκαλι!ειδες τι εγινε τωρα?εμαθε απο σενα κ δεν δεχεται το ξενο!!!βαλτο να μην παθει υπογλυκαιμια!"

Τελος παντων της ειπε οτι πρεπει να πατησει της θηλες της για να δει αν βγαζει κ ποσο γαλα κτλ κτλ...

Γαλα δεν βγηκε απο τις θηλες κ ηρθε αμεσως η επομενη κλασικη κ ηλιθια ατακα "ειδες?δεν εχεις!!!"

Μα το μωρο λεει η αδερφη μου εκανε σωστες θηλαστικες κινησεις,ρευτηκε κ βγηκε γαλατακι και την ωρα που θηλαζε φαινοταν το γαλα στα χειλακια του.Και της λεω κι εγω πως ειναι δυνατο να μην εχει γαλα και οι μετρησεις να ειναι καλες.Η απολυτη σωπη απο την μαια...

Κοριτσια πραγματικα με ταλαιπωρει πολυ ψυχολογικα αυτο το θεμα οτι θα πρεπει δηλαδη να εξηγεις εσυ καποια πραγματα σε αυτους που επρεπε να τα γνωριζουν καλυτερα απο εσενα.Γιατι μπηκα 2,3 φορες σ'αυτη τη διαδικασια αλλα στου κουφου την πορτα...

Το θεμα ειναι οτι ειναι δυσκολο να εισαι με καισαρικη,χωρις βοηθεια και επιπλεον να μην εχεις συμμαχο σου τουλαχιστον τον παιδιατρο.

Νομιζω πως αυριο η μεθαυριο που θα ειναι πιο ξεκουραστη η αδερφουλα μου θα παρει την κατασταση στα χερια της και το μωρακι επισης και θα κανει αυτο που της λεει το ενστικτο της.Για να δουμε οταν περασει και το κρισιμο 24ωρο τι θα γινει...

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Leticia να σας ζήσει το μωράκι!! :D:D

Μπορώ να ρωτήσω σε ποιό μαιευτήριο είναι η αδερφή σου?? Αγχώθηκα πολύ με όσα έγραψες, γιατί έχω προ-διαβήτη, φαντάζομαι ότι θα μείνει το μωρό για παρακολούθηση και θα ήθελα να πίνει δικό μου γάλα έστω και από άντληση.

Δεν μενουμε Αθηνα οποτε μην σε αγχωνει αυτο.Απλα συζητησε με τον γυναικολογο και τον παιδιατρο να σου πουν τι κανουν σε τετοιες περιπτωσεις ωστε να εισαι προετοιμασμενη.

..μαμα τωρα ξερω..

Αν δεν κάνω λάθος, μένεις σε πόλη που υπάρχουν παιδίατροι - σύμβουλοι θηλασμού, νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον από αυτούς.

Εχω ξαναπει τη θεση μου σ'αυτο το θεμα.Προσπαθω να ενημερωνομαι οσο μπορω για το θηλασμο η ιδια γιατι ειναι ελαχιστοι οι ειδικοι που μπορουν και ξερουν να σε βοηθησουν.Η παιδιατρικη ομως δεν ειναι μονο θηλασμος.Τον συγκεκριμενο παιδιατρο τον εμπιστευομαι,μεχρι τωρα τουλαχιστον, σχεδον τυφλα και τον θεωρω πολυ διαβασμενο και ευφυη.

Βεβαια αυτο που προεκειψε με την αδεφη μου με προβληματισε αρκετα αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν εχω τη δυναμη να αλλαξω παιδιατρο.

Ωστοσο υπαρχει η εναλακτικη, ευτυχως, ενος παιδιατρου που υποστηριζει το θηλασμο στην πολη μου.Θα δουμε...

..μαμα τωρα ξερω..

leticia το να εχετε υποστηριξη απο επαγγελματια συμβουλο θηλασμου , δεν σημαινει οτι θα αντικαταστησει τον παιδιατρο.

Ομως κ ο παιδιατρος, αν δεν εχει ποτε ασχοληθει με τον θηλασμο, ΔΕΝ μπορει να σας βοηθησει σε αυτο, εχει ελλειψεις, πως να το κανουμε.

στη θεση σας, θα κρατουσα τον παιδιατρο για οτιδηποτε αλλο εκτος του θηλασμου, αυτο θα το αφηνα σε καποιον ειδικο, με επιστημονικες γνωσεις επι του θεματος.

να φανταστεις, επειδη οταν γεννησα προεκυψαν καποια αρκετα σημαντικα ζητηματα στον θηλασμο, κ ακομα κ αν ο παιδιατρος μας , η μαια, ο γυναικολογος κτλ ηταν υπερ του θηλασμου, (εδιναν οδηγιες βασει ΠΟΥ κτλ κτλ) ο θηλασμος ηταν το μονο για το οποιο δεν ζητησα βοηθεια ή αλλες οδηγιες απο εκεινους, απευθυνομουν μονο στη συμβουλο μου, η βοηθεια που προσφερε ηταν παραπανω απο πρακτικη, ηταν εξειδικευμενη.

γι'αυτο παντα παροτρυνω προς αυτη την κατευθυνση οταν υπαρχουν ενδοιασμοι.

ελπιζω πραγματικα να πανε ολα καλα!!:-)

υγ:μπραβο στο μωρακι για τις επιλογες του!!τους την εσκασε!!;)

Τελος παντων της ειπε οτι πρεπει να πατησει της θηλες της για να δει αν βγαζει κ ποσο γαλα κτλ κτλ...

Γαλα δεν βγηκε απο τις θηλες κ ηρθε αμεσως η επομενη κλασικη κ ηλιθια ατακα "ειδες?δεν εχεις!!!"

Μα το μωρο λεει η αδερφη μου εκανε σωστες θηλαστικες κινησεις,ρευτηκε κ βγηκε γαλατακι και την ωρα που θηλαζε φαινοταν το γαλα στα χειλακια του.Και της λεω κι εγω πως ειναι δυνατο να μην εχει γαλα και οι μετρησεις να ειναι καλες.Η απολυτη σωπη απο την μαια...

Πραγματι η κλασική μ@κ@κια...

Οταν γεννησα τον γιο μου, ερχοντουσαν οι μαιες και μου πιεζαν το στήθος, δεν εβγαινε γαλα και μεχρι να ερθει το μωρό να αρχισει να θηλάζει με ειχαν αγχώσει τόσο πολύ, που μονο που δεν εκλαιγα, ότι δεν ειχα γάλα! Μου εφεραν και θηλαστρο για δοκιμή και ευτυχώς το στήθος ανταποκρίθηκε και εβγαλα 10 ml. Φαντάζεσαι να μην είχε γίνει ούτε αυτό? (δεν ειναι και λίγες οι μαμαδες που δε μπορούν να βγάλουν γαλα με το θηλαστρο και όμως το μωρό τρέφεται κανονικά).

Για να μην πολυλογώ, θηλάζω από τον Μαρτιο του 2009 μέχρι σήμερα (δυο χρόνια συνεχόμενα δλδ -με ενα μικρό διάλλειμα το τελευταίο τρίμηνο της δεύτερης εγκυμοσύνης μου) και δεν εχω βγάλει ΠΟΤΕ ΜΟΥ μια σταγόνα γαλα πιέζοντας το στήθος. Μολις κανω να πιεσω το στηθος, η θηλη μπαίνει προς τα μέσα (οι θηλες μου είναι επιπεδες και εισερχουσες). Η μπεμπα μου σήμερα είναι 9 και κατι κιλά (με αποκλειστικό θηλασμό). Τόσο ήταν και ο γιός μου στην ηλικία της (7 μηνών)... τυχαίο? Δε νομίζω! :) :) :)

Δυστυχώς οι μαίες θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του παιδίατρου, εφόσον αυτός εδωσε οδηγίες για μπιμπερό, αυτό θα κάνουν. Μιληστε με τον παιδίατρο να αφήσει το μωρό σε αποκλειστικό θηλασμό. Ή μεχρι να γίνει αυτό, ας ζητήσει θηλαστρο η αδελφή σου, να δίνουν στο μωρό δικό της γάλα. Σ αυτό δε νομίζω να εχει αντίρρηση ο παιδίατρος.

Να σας ζήσει το μπεμπάκι!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 9 months later...

Επαναφέρω το θέμα, γιατί κι εγώ σε ένα μήνα θα γεννήσω το 2ο μωράκι μου με καισαρική. Ξεκίνησα ινσουλίνη πριν 15 -20 μέρες περίπου και κάνω ήδη διατροφή πάνω από μήνα. Έχω αποφασίσει να ζητήσω rooming-in για να θηλάσω, ώστε να αποφύγω το μπουκάλι που τους δίνουν. Στο 1ο μωρό, παρόλο που ζήτησα μόνο αποκλειστικό θηλασμό και το είχαν σημειώσει στο πυρεξάκι, ερχόταν ταϊσμένο, κλπ... τα γνωστά.

Η απορία μου είναι η εξής: επειδή το πρώτο 24ωρο το μωρό θα μείνει για παρακολούθηση και δε θα το δω καθόλου, τί είναι προτιμότερο; Να πάω το απόγευμα που θα με αφήσουν να το δω, να το θηλάσω, ή να νοικιάσω θήλαστρο και να αρχίσω για να δοθεί το έναυσμα/ερεθισμός για να αρχίσει να κατεβαίνει το γάλα;;;

Φοβάμαι ότι αν βάλω το μωρό τη 2η μέρα πια, μήπως θα είναι ήση αργά, μια και θα του δώσουν ζαχαρόνερο ως πρώτο γεύμα και στη συνέχεια μπουκάλι σίγουρα...

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι. Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Πού θα γεννήσεις? Ειναι το μαιευτηριο σε γενικές γραμμές φιλικό με τον θηλασμό?

Δε νομίζω να σε αφησουν να δεις το μωρό το απογευμα της ίδιας μερας. Δε μπορεις να μπεις στη μενν με ορο και καθετηρα (τουλαχιστον ετσι μου ειχαν πει εμενα). Εκεινη τη μερα θα το δει το μωρο ο μπαμπας μονο.

Μπορείς να ζητήσεις από τον γυναικολόγο σου να θηλάσεις το μωρό με το που θα γεννηθει.

Θηλαστρο εχουν στο μαιευτηριο, αλλά (οπως εγραψα και πιο πριν) θα πρεπει να επιμεινεις λιγο για να στο φερουν. Αν παρεις δικό σου να σιγουρευτεις οτι θα μπορούν να στο αποστειρώνουν (και τα εξαρτηματα και τα μπιμπερό). Την πρωτη μερα στη μενν θα το ταίσουν σίγουρα. Το ιδανικό θα ήταν να του δώσουν δικό σου γάλα.

Αν παλι δεν τα καταφερεις δεν ηρθε και το τελος του κόσμου. Κι εγω δυο παιδια θηλασα (και θηλαζω ακομα) αποκλειστικά από τη δευτερη μερα.

Απλά ενημερώσου από πριν, για το τι μπορεις να κανεις, επικοινωνησε με το μαιευτηριο να βολιδοσκοπίσεις και συνεννοήσου και με τη μαια του γιατρού σου, για το πώς θα μπορούσε κι εκεινη να σε βοηθήσει.

Με το καλό!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Zouzounel, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Θα γεννήσω στο Μητέρα, όπως και το πρώτο. Η γυν/γος, στο πρώτο μωρό που είχα ζητήσει να το βάλουμε αμέσως στο στήθος, είχε πει οκ, θα δούμε. Καταλήξαμε σε καισαρική μετά από πρόκληση με μηδενική διαστολή στις 40 εβδομάδες. Ομως ήμουν και με τα δύο χέρια δεμένα ανοιχτά, στο ένα μέτραγαν σφυγμούς μάλλον και στο άλλο είχα -δε θυμάμαι καλά- ορό με φάρμακο; ή μήπως τίποτα; (Θα το ρωτήσω ξανά αυτό για το 2ο μωρό, να ξέρω.) Μετά κανά 2ωρο στην ανάνηψη μόνη μου και τέλος το μωρό μου το φέρανε περίπου 4-5 ώρες μετά τη γέννα νομίζω. Τώρα για το 2ο μωρό, εγώ θα το ζητήσω και πάλι, αλλά εφόσον η πολιτική τους είναι ότι το πρώτο γεύμα είναι ζαχαρόνερο, πώς θα το γλυτώσω αυτό;;; Και η γυν/λογος δεν έχει δικιά της μαία για να το συζητήσω.

Τώρα το θέμα μου είναι ότι αν όλα πάνε καλά και δεν κάνει υπογλυκαιμία θα το φέρουν στο δωμάτιο μετά το 24ωρο, όπου θα το έχω συνέχεια. Αλλά, δεν παύω να έχω τρομερό άγχος και φόβο, μήπως θα είναι ήδη αργά;

Εντιτ: Θήλαστρο έχω αλλά απλό (medela swing), εγώ θα χρειαστώ νοσοκομειακό λογικά. Οπότε; να το έχω just in case; Και με το πρώτο, ενώ έπιασε τελικά σχετικά καλά στο μαιευτήριο, στο σπίτι αρχίσαμε με τη παιδίατρο το πόσα μλ τρώει και τα σχετικά άγχη αν έχω, κλπ, και πάει σιγά -σιγά. Στο τελος είχα νοσοκομειακό θήλαστρο για 5 μήνες για επαναγαλακτισμό, αλλά μείναμε στο 1 γεύμα τη μέρα από δικό μου γάλα. Και πήρα και φενουγκρικ και δομπεριδόνη κι από όλα, αλλά δεν καθόταν πια στο στήθος, και εγώ μόνο με το θήλαστρο κάποια στιγμή τα έπαιξα, ανά 2-3 ώρες άντληση και γενικά ένα μωρό άφαγο, με παλινδρόμηση, άυπνο, μόνο στα χέρια όρθια κοιμόταν... δεν άντεξα παραπάνω... Θέλω να αποφύγω όλα τα λάθη που έκανα στο πρώτο,η έστω αυτά που με επηρέασαν και ταλαιπωρήθηκα χωρίς το αποτέλεσμα που ήθελα τελικά.

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι. Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Θα συμφωνήσω με τη zouzounel, είναι κρίμα αλλά είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσεις μόνο τη δεύτερη μέρα. Και μένα μου την κράτησαν λόγω υπογλυκαιμίας και άρχισε ο θηλασμός 2η προς 3η μέρα. θεωρώ πως το μπιμπερό τις 2 πρώτες μέρες προκάλεσε τις όποιες δυσκολίες στο να "πιάσει" το μωρό το στήθος μετά. Ευτυχώς τα καταφέραμε και θήλασε η μικρή αποκλειστικά χωρίς συμπλήρωμα από την 5η μέρα με τεράστια ενθάρρυνση από την παιδίατρο που την ευγνωμωνώ ακόμα γιατί με ξε-άγχωσε εντελώς. Παίζει ρόλο λοιπόν και η υποστήριξη που θα έχεις μετά. Τί πρόβλημα είχες με την παιδίατρο στο πρώτο παιδί;

GJMap2.png

Έχω και εγώ ζακχαρο κυησης, όπως και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη! Στην πρώτη είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμο και το έλεγα σε όλους!!!!!! μέχρι και στη καθαρίστρια το είπα!!!( ήμουν απο ναρκωση):oops::oops::oops: αλλα μου την έφεραν μετά απο 1 ημέρα και παρόλο που το είπα παντού το επανελαβα οταν μου την εφεραν, για να βάλουν το ταμπελακι "αποκλειστικός θηλασμος" αλλα τα κατάφερα και θηλασα για 11 μήνες. Αυτή την φορά είμαι πιο απόλυτη. Ήδη έχω συζητήσει με τον γυναικολογο μου και θα το επαναλάβω και στην μαια μου για το αποκλειστικό θηλασμο. Του έδωσα να καταλάβει οτιθελω να πάρει το πρωτογαλα και όχι ζαχαρονερο και ξενο γάλα και να γίνει αμέσως μετά την γέννα η φυσιολογικά θα είναι αυτή η με καισαρικη. Επειδή σε αυτήν την εγκυμοσύνη περνώ και 5 μονάδες ισνουλινη ( στην πρωτη ημουν μονο με διαιατα) μονο το πρωί, απο πρωτοκολο και μονο θα το βάλουν μάλλον στην ΜΕΝΝ. Του τόνισα ότι σου φέρνουν δυσκολίες στο θέμα θηλασμου και ότι στο πρώτο παιδι παρόλο που το είπα παντού μου το έφεραν την επόμενη μέρα! Μου είπε ότι θα το φροντίσει ο ίδιος και η μαια μου ώστε να γίνει όπως το θελω εγώ. Μου τόνισε ότι το παιδι είναι δικό σου και αν σου φέρνουν αντιρισσεις απλά μπορείς να τους πεις ότι εγώ θελω αυτο. Αυτοί είναι υποχρεωμένοι να το ακολουθήσουν! Ελπίζω να μην χριεαστει να βγάλω νύχια!!!!:D:D Αυτά απο εμένα. Ελπίζω μ΄ονο να πανε όλα καλά όπως και με την πρώτη μου γέννα και να θηλασω ακόμα περισσότερο!

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

• Επιστημονική συνεργ.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.