Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αμνιοπαρακέντηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Είμαι στην 7η εβδομάδα μετά απο πολλές προσπάθειες τελικά να κάνουμε παιδι. Ο γιατρός μας είπε οτι περιμένουμε δίδυμα (κάναμε εξωσωματική) και επειδή είμαι πάνω απο 35, θα χρειαστεί να κάνω αμνιοπαρακέντηση. Μου είπε οτι σε αυτό πάντα υπάρχει κίνδυνος αποβολής 0,5%. Εμένα δεν μου φάνηκε πολυ μικρό το ποσοστό και σίγουρα μπορεί να είναι και μεγαλύτερο. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να το ρισκάρω. Μπορεί κάποια να με διαφωτίσει στο αν είναι υποχρεωτικό και τι θα μπορούσα να κάνω αντί για αυτό; ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους. Είμαι στην 7η εβδομάδα μετά απο πολλές προσπάθειες τελικά να κάνουμε παιδι. Ο γιατρός μας είπε οτι περιμένουμε δίδυμα (κάναμε εξωσωματική) και επειδή είμαι πάνω απο 35, θα χρειαστεί να κάνω αμνιοπαρακέντηση. Μου είπε οτι σε αυτό πάντα υπάρχει κίνδυνος αποβολής 0,5%. Εμένα δεν μου φάνηκε πολυ μικρό το ποσοστό και σίγουρα μπορεί να είναι και μεγαλύτερο. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να το ρισκάρω. Μπορεί κάποια να με διαφωτίσει στο αν είναι υποχρεωτικό και τι θα μπορούσα να κάνω αντί για αυτό; ευχαριστώ πολύ

εχεις κανει αυχενικη διαφανεια? υποτιθεται οτι μετα απο αυτο κρινεις αν πρεπει να κανεις αμνιο η οχι. η επιλογη μετα ειναι δικη σου.μπορεις να ρισκαρεις να μεγαλωσεις ενα παιδι με καποιο προβλημα και να το φερεις στη ζωη? ποσο θα το αντεχες αν συμβει αυτο....εγω προσωπικα δεν θα το αντεχα. δε σημαινει οτι θα γινει...απλα η πιθανοτητα αποβολης ειναι μικροτερη απο την πιθανοτητα για παιδι με προβλημα...

δεν ξερω ειναι κατι που πρεπει να το ζυγισεις μεσα σου και να κανεις και αυχενικη διαφανεια αν δεν εχεις κανει..

www.childιt.gr where parents smile like children!

Είναι δίκοπο μαχαίρι...

Μάλλον δεν έκανες ακόμη το pap-a και την αυχενική διαφάνεια?

Εγώ χρειάστηκε να κάνω στη 2η εγκυμοσύνη (27ετών) λόγω πιθανοτήτων για σύνδρομο down. Οι πιθανότητες αποβολής είναι 1% και πρέπει να προσέχεις την 1η εβδομάδα -να μην κουράζεσαι, βάρη κλπ. Έμεινα ξαπλωμένη τις 2 πρώτες μέρες και ευτυχώς πήγανε όλα καλά... Αλλά ειλικρινά ακόμη κι αν δεν πήγαιναν δεν θα το άντεχα... Ήμουν σε δίλημμα πριν το κάνω και το έκανα κυρίως λόγω παρότρυνσης του περιβάλλοντος μου. Η σκέψη ήταν ίδια είτε είχε πρόβλημα το παιδί είτε όχι θα γεννούσα!!! Η απόφαση είναι δική σου απλά σου παρέθεσα, εν συντομία, την εμπειρία μου..

Καλή Επιτυχία...

εχεις κανει αυχενικη διαφανεια? υποτιθεται οτι μετα απο αυτο κρινεις αν πρεπει να κανεις αμνιο η οχι. η επιλογη μετα ειναι δικη σου.μπορεις να ρισκαρεις να μεγαλωσεις ενα παιδι με καποιο προβλημα και να το φερεις στη ζωη? ποσο θα το αντεχες αν συμβει αυτο....εγω προσωπικα δεν θα το αντεχα. δε σημαινει οτι θα γινει...απλα η πιθανοτητα αποβολης ειναι μικροτερη απο την πιθανοτητα για παιδι με προβλημα...

δεν ξερω ειναι κατι που πρεπει να το ζυγισεις μεσα σου και να κανεις και αυχενικη διαφανεια αν δεν εχεις κανει..

Oχι μετα τα 35 ολοι οι γιατροί σου λενε για άμνιο. Τωρα Καλλιοπη κανένας δεν σε υποχρεώνει η αποφαση είναι δική σου έγω έκανα στα 25 μία μέρα κάθησα στο κρεβάτι υπάρχει μια πολυ μικρή πιθανότητα αποβολής που νομίζω την δίνουν πιο πολύ να είναι καλυμένη οι γιατροί, και απο την άλλη η πιθανότητα να φέρεις στον κόσμο ένα αρρωστο παιδι

Καλησπέρα. Δεν στέλνουν όλοι οι γιατροί μετά τα 35 για αμνιο. Εγώ στα 35 ήμουν έγκυος στην κόρη μου και με αυχενική 1:5500 δεν ρισκάραμε το ποσοστό αποβολής 0,5% της άμνιο. Καλύτερα να περιμένετε τα αποτελεσματα της αυχενικής (ακόμα και αν είναι στατιστική εξέταση) και μετά να το ξανασυζητήσετε με το γιατρό σας.

Διαφημίσεις

Απ' ό,τι μου είπε η γιατρός, στην οποία έκανα την αυχενική, πλέον δεν παραπέμπονται όλες οι άνω των 35 για αμνιο. Το όριο έχει μετατεθεί για μετά τα 38. Τα αποτελέσματα της αυχενικής είναι σίγουρα ένα κριτήριο, για να αποφασίσει κανείς αν θα κάνει ή όχι.

Ίσως, βέβαια, να συντρέχουν και άλλοι παράγοντες στη δίδυμη κύηση, που να επιβάλλουν την άμνιο.

NnQYp3.png

Εμένα η αυχενική μου ήταν 1 προς 12.500! πάρα πολύ καλή! Δυστυχώς όμως δεν τη γλίτωσα την άμνιο γιατί στη β επιπέδου κάτι βρήκανε. Τελικά όλα καλά. Αμνιο έκανα στην 24η εβδομάδα.

Στην επόμενη κύηση θα κάνω οπωσδήποτε τροφοβλάστη μετά την αυχενική, κι ας είμαι πολύ μικρότερη, κι ας βγει καλή η αυχενική. Δεν την ξαναπατάω. Δεν υπάρχει χειρότερο απ'το να έχεις αμφιβολία αν είναι καλά το μωρό.

Αν είναι καλός ο γιατρός, τίποτα δε θα πάθεις! Ούτε θα πονέσεις! Το χειρότερο είναι να περιμένεις τ'αποτελέσματα. Καλή επιτυχία!

w94ip2.png

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Το πρόβλημα μου είναι, οτι σχεδόν καμιά γνωστή μου δεν έχει κάνει παρόλο που κάποιες είναι μεγαλύτερες απο εμένα. Θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει τι εξέταση είναι η pap-a και πότε την κάνεις; την διαβάζω όλη την ώρα και δεν ξέρω τι είναι.....

Η pap-a είναι μια εξέταση αίματος της μητέρας που γίνεται συγχρόνως με τον υπέρηχο της αυχενικής διαφάνειας και τα αποτελέσματά της σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της αυχενικής δίνουν ένα στατιστικό κίνδυνο για πιθανά σύνδρομα.

Διαφημίσεις