Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είμαι υποχόνδρια με το σπίτι!

Recommended Posts

Κορίτσια πόσες από εσάς "τρώγεστε" συνεχώς με την καθαριότητα και την τάξη στο σπίτι? Εφτασα στα όριά μου, είμαι υπερβολική και άρχισα να κουράζομαι, με 2 μικρά παιδιά και δουλειά τη μισή μέρα εκτός σπιτιού, παλεύω συνεχώς να τα έχω όλα στην εντέλεια όταν γυρνάω και νομίζω ότι πλέον δεν πάει άλλο. Εχετε καμιά ιδέα για το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την εμμονή για τελειότητα, όταν μάλιστα εγώ τακτοποιώ και την άλλη μέρα είναι πάλι τα ίδια? Βέβαια δεν περιορίζω τα παιδιά, τις αφήνω να παίζουν σε όλο το σπίτι με τα παιχνίδια τους και η μικρή είναι στη φάση που ανοίγει όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια και σκορπάει τα πράγματα παντού. Παρθένος και μανία για τελειότητα, σας λέει τίποτα αυτό?

Διαφημίσεις

συνήθισε το!!!!!

σε πειράζω...

λοιπόν, επειδή έχω περάσει και εγώ το στάδιο της φρίκης θα σου πω τι κάνω και έχω χαλαρώσει πολύ

1. επειδή έχουν άπειρα παιχνίδια, εκτός από το να πετάω τα χαλασμένα, να χαρίζω στο ξαδερφάκι κάποια που είναι για μικρότερα παιδάκια, τους τα ανανεώνω. Δηλαδή, τους κρύβω παιχνίδια και τα επανεμφανίζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Είχα παρατηρήσει ότι μπορεί΄επί δύο εβδομάδες να παίζουν συνέχεια π.χ με τουβλάκια ή να ζωγραφίζουν και μετά απλά να τα πετάνε στο πάτωμα και να μην ασχολούνται καθόλου. Ε, αυτά τα παιχνίσια αποσύρονται σε ένα κουτί στην ντουλάπα τους και ξαναεμφανίζονται εν καιρώ..

2. με "βοηθάνε" στο μάζεμα. Επειδή τους αρέσει πολύ να μετράνε, το μάζεμα των παιχνιδιών έχει γίνει παιχνίδι.

3. Επίσης, όπως και εμείς, κάνουν νάνι και τα παιχνίδια. Οπότε αν δεν παίζουν με κάτι και αυτό είναι στο πάτωμα, τότε του δίνουμε φιλάκι, λέμε καληνύχτα και το βάζουμε στη θέση του. (δεν πιάνει συχνά, αλλά είναι μία μικρή νίκη!)

4. Αν αυτό δεν πιάσει, τους δίνω κίνητρο. πχ. όποιος μαζέψει τα πιο πολλά, θα κάνει πρώτος μπάνιο (τρελαίνονται και οι δύο)

Τέλος, προσπαθώ να κάνω ψιλομαζέματα κατά τη διάρκεια του απογεύματος, πχ πετάγομαι στην κουζίνα και πλένω δύο πιάτα ή μαζεύω το τραπέζι ή μαζεύω τα ρούχα τους που είναι από εδώ και από εκεί.

Πέρασα ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που τα παιδιά μου κοιμόντουσαν στις 11 και μετά ως τη μία, έκανα δουλειές. Μιλάμε για πολλή κούραση και ένταση με το σύζυγο. Και δουλεύω και εγώ.

΄Πλέον, κοιμούνται κ οι δύο νωρίς - ο μικρός στις 8.30, ο μεγάλος 9.30 - 10

και κατά τις 10.30 έχω τελειώσει τα πάντα και έχω χρόνο για τον εαυτό μου και το σύζυγο

To θέμα είναι ότι η εμμονή μου για τελειότητα στο σπίτι δεν έχει να κάνει με τα παιχνίδια των παιδιών, αλλά με το να θέλω να είναι τα πάντα όλα στη θέση τους, έχω σχέση "πάθους" με την ηλεκτρική σκούπα, ξεσκονίζω συνέχεια και γενικώς γυρνάω σα σβούρα μέσα στο σπίτι, ψάχνοντας για δουλειές. Μήπως τελικά να το γυρίσω σε οικιακή βοηθός σε σπίτια?

ααααααααααααααααααααααααααααα

τότε άλλο αυτό! :lol:

μήπως να αναθεωρήσεις???

χαλάρωσε και απόλαυσε τις στιγμές και το χρόνο σου με τις μικρούλες σου και άσε ξεσκονόπανα και σκούπες!

To θέμα είναι ότι η εμμονή μου για τελειότητα στο σπίτι δεν έχει να κάνει με τα παιχνίδια των παιδιών, αλλά με το να θέλω να είναι τα πάντα όλα στη θέση τους, έχω σχέση "πάθους" με την ηλεκτρική σκούπα, ξεσκονίζω συνέχεια και γενικώς γυρνάω σα σβούρα μέσα στο σπίτι, ψάχνοντας για δουλειές. Μήπως τελικά να το γυρίσω σε οικιακή βοηθός σε σπίτια?

γτ φρικαρετε ετσι.απολαυστε τη ζωη σας. τα μωρα σας δεν θα ειναι αιωνιος μωρα ουτε 5 χρονων ουτε 10.καντε κατι μαζι τους.εγωπροσωπικα αν δω σκονη χ@@@@@α.ενταξει δεν θα βγουν κ τα σκουλικια.αλλα προτιμω να κανω κατι αλλο. το σκεφτηκα πολλες φορες αυτο το πραγμα.παντρευομαστε κ γινομαστε λες κ ειαμστε 50 χρονων κ αναρωτιομασε μετα γτ δεν με θελει ο αντρας μου.αφου αλλη γνωρισε κ αλλη εγινα.....γι αυτο λιγη σκονη στο επιπλο δεν πειραζει για μια μερα.εξαλλου θα ξαναμαζευτει σε 1/2 ωρα,

Διαφημίσεις

μπορω να σε καταλαβω...δεν εχω εμμονη σε μεγαλο βαθμο αλλα οταν το σπιτι ειναι ακαταστατο δεν ειμαι καλα...δεν ειμαι καθολου καλα..το εχω ελαττωσει σε μεγαλο βαθμο με το πρωτο παιδι και την εγκυμοσυνη μου τωρα...χαλαρα...Προσπαθω να ειναι καθαρο το σπιτι αλλα μεχρι ενος σημειου..αλλιως ειναι να τρελαινεσαι..Ουτε θελω τα παιδια μου να με βλεπουν με ενα πανι στο χερι..εχουμε καλυτερα πραγματα να κανουμε!!

Κι εγώ το ίδιο. Το αποτέλεσμα είναι να κάνω δουλειές ακόμη και τις Κυριακές. Στερώ χρόνο από το παιδί μου και τον άντρα μου :-(

Και λυπάμαι πολύ γι' αυτό. Νομίζω όμως ότι δεν μπορώ να αλλάξω. :-(

Προσπαθηστε να φερετε μια εικονα στο μυαλο σας απο το μελλον οπου τα παιδια θα εχουν μεγαλωσει και θα λειπουν συνεχεια απο το σπιτι και εσεις θα κανετε ολες τις δουλειες τελεια και ολα θα ειναι σε ταξη αλλα κανενα παιδακι δεν θα ειναι μεσα στο σπιτι πια και θα μοιαζει τοσο ασημαντο το να ειναι ολα τελεια αφου δεν θα μπορειτε να ευχαριστηθητε τον χρονο σας με τα παιδια γιατι δεν θα ειναι πια παιδια.

Ειναι κριμα τα πιο ζουζουνιαρικα χρονια τους να μην τα απολαμβανετε και να τους στερειτε χρονο για τις δουλειες. Περνανε γρηγορα τα ατιμα τα χρονια και δεν γυριζουν πισω. Μην σπαταλατε στιγμες μοναδικες που δεν θα ξαναζησετε. Δειτε το και ετσι και μπορει να το καταπολεμησετε.

Καλημερα!!

Στο βαθμο που το περιγραφεις ειναι ακραιο, δυσλειτουργικο και ανυποφορο και για σενα και για τους γυρω σου.Προφανως προκειται για εμμονη με βαθυτερες αιτιες (λογικα η τελειομανια σου επεκτεινεται και σε αλλους τομεις, ετσι δεν ειναι??). Ειναι πολυ πολυ σημαντικο το οτι το αντιλαμβανεσαι και σε προβληματιζει. Οποτε, προφανως, εχεις και τη διαυγοια να καταλαβεις οτι "κινδυνευουν" και τα παιδια σου να γινουν ετσι. Θα το ηθελες αυτο?

Επειδη μονο με το παραδειγμα μας και οχι με τα λογια μας κανουμε αγωγη στα παιδια, στη θεση σου, για να καταφερω να ξεριζωσω τετοια εμμονη απο μεσα μου, θα πηγαινα σε ψυχολογο να το δουλεψω μαζι του. Να βρω τη ριζα και να λυτρωθω κι εγω και οι γυρω μου...Σκεψου το...;)

Μεχρι να δεις πως θα το χειριστεις, σου στελνω το ακολουθο βιντεακι που θα σου πει πολλα..........

http://www.youtube.com/watch?v=KlPwPTEme5k

εγω το ψιλοειχα αυτο το θεμα, οχι βεβαια σε τετοιο βαθμο, αλλα αντι να κανω πραματα καθημερινα το σαββατο βαζουμε και οι τεσσερις μαζι μια ταξη, αν ινουν τα "βαρια" μια φορα την εβδομαδα υστερα ειναι ευκολο για τους δυο μεγαλους να μαγειρευουν/ πλενουν πιατα και να βαζουν πλυντηριο τις καθημερινες. Τα παιδια μαζευουν τα παιχνιδια πριν τον υπνο. Το σιδερο το κοψαμε :cool:

Παντως πολλες φορες ενιωθα οτι επρεπε να κανω περισσοτερα, μεχρι που μου ειπε η πεθερα μου (η οποια μεγαλωσε 5 παιδια πολυ κοντα σε ηλικια μεταξυ τους και ο αντρας της δουλευε ολη μερα) "τα παιδια σου θα θυμουνται για ολη τους τη ζωη πως η μαμα καθοταν στο πατωμα κι επαιζε μαζι τους, ποτε δε θα θυμουνται με νοσταλγια ποσο υπεροχα καθαρο ηταν το σπιτι αν τ'αγνοηεις για να κανεις δουλειες" :-)

Και αυτο μου το λεει κι ο αντρας μου, θυμαται τα παιδικα του χρονια με τοση αγαπη, τα παιχνιδια, τα τραγουδια, τις ιστοριες, τις χειροτεχνιες.... Αυτο που ΔΕ θυμαται, και το θυμαται μονο η μαμα του, ειναι το οτι η ηλεκτρικη κουζινα ηταν παντα γεματη λαδια... Και ποιος νοιαζεται; Οχι παντως τα παιδια μας.

Με τη σκονη εχω ενα θεμα επειδη εχει η μικρη μου αλλεργια, αλλα προσεχω πολυ να μην την κανω υποχονδρια/φοβιτσιαρα

Διαφημίσεις

Koρίτσια και παίζω με τα παιδιά μου, και πηγαίνουμε βόλτες, και παιδική χαρά, δεν τους στερώ παιχνίδι όταν μου το ζητούν, απλά θέλω να πω ότι όταν γυρνώ σπίτι στις 4 η ώρα νιώθω να με πιάνει κατιτίς όταν τα βλέπω όλα γύρω μου να με περιμένουν! Δυστυχώς και ο άντρας μου είναι καλός, χρυσός, περνάμε μια χαρά αλλά από δουλειές στο σπίτι δεν κάνει απολύτως τίποτα ώστε να με βοηθήσει λίγο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το θέμα είναι ότι τελικά καταλαβαίνω ότι οι αντοχές μου έχουν αρχίσει και μειώνονται σιγά σιγά και εν τέλει, αν δεν κάνουμε και μία μέρα καθάρισμα, θα κάνουμε την επόμενη.

Προσπαθηστε να φερετε μια εικονα στο μυαλο σας απο το μελλον οπου τα παιδια θα εχουν μεγαλωσει και θα λειπουν συνεχεια απο το σπιτι και εσεις θα κανετε ολες τις δουλειες τελεια και ολα θα ειναι σε ταξη αλλα κανενα παιδακι δεν θα ειναι μεσα στο σπιτι πια και θα μοιαζει τοσο ασημαντο το να ειναι ολα τελεια αφου δεν θα μπορειτε να ευχαριστηθητε τον χρονο σας με τα παιδια γιατι δεν θα ειναι πια παιδια.

Ειναι κριμα τα πιο ζουζουνιαρικα χρονια τους να μην τα απολαμβανετε και να τους στερειτε χρονο για τις δουλειες. Περνανε γρηγορα τα ατιμα τα χρονια και δεν γυριζουν πισω. Μην σπαταλατε στιγμες μοναδικες που δεν θα ξαναζησετε. Δειτε το και ετσι και μπορει να το καταπολεμησετε.

φοβερο! τελεια σκεψη! αλλα καιγω ανηκω σε αυτες που χανω παρα πολυ χρονο ακομα και μια μερα ολοκληρη οταν κανω πχ γενικη.χωρις να χω κανει τιποτα απολυτος ποιοτικο μετα παιδια. εχω καιγω στενη σχεση με τη σκουπα μου και το σουιφερ. τοχω περιορισει σε μια φορα να ασχοληθω με αυτα το πρωι.παλια και 2 φορες σκουπιζα.. μακαρι πραγματικα να μπει στο μυαλο μας αυτο που ειπες. ειναι ειλικρινα τελειο..

1-2-3MPOMPIRES!!!

ένα ποίημα που έχει ποστάρει εδώ στο φόρουμ η φιλενάδα μου η Goofy - την οποία χιλιοευχαριστώ για αυτό! :lol: - και για να ολοκληρώσω τα λεγόμενα της Travellingmum

Αφιερωμένο σε όλες σας!My Hands Were Busy

My hands were busy throughout the day

I didn't have much time to play

The little games you asked me to.

I didn't have much time for you.

I'd wash your clothes, I'd sew and cook,

But when you'd bring your picture book

And ask me please to share your fun,

I'd say: "A little later, son."

I'd tuck you in all safe an night

And hear your prayers, turn out the light,

Then tiptoe softly to the door...

I wished I'd stayed a minute more.

For time is short, the years rush past...

A little boy grows up so fast.

No longer is he at your side,

His precious secrets to confide.

The picture books are put away,

There are no longer games to play,

No goodnight kiss, no prayers to hear...

That all belongs to yesteryear.

My hands, once busy, now are still.

The days are long and hard to fill.

I wish I could go back and do

The little things you asked me to.

ένα ποίημα που έχει ποστάρει εδώ στο φόρουμ η φιλενάδα μου η Goofy - την οποία χιλιοευχαριστώ για αυτό! :lol: - και για να ολοκληρώσω τα λεγόμενα της Travellingmum

Γεια σου κοριτσάκι μου! Το πόσο με συγκίνησε το ποίημα δε λέγεται! Δε μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου! Εγώ δεν ανήκω στις γυναίκες που έχουν εμμονή με τις δουλειές του σπιτιού ωστόσο πολλές φορές λόγω "δουλειάς" κι ιδιαίτερα τώρα με τη μικρή έχω συλλάβει τον εαυτό μου να "παραμελεί" λίγο τον γιο μου! Ώρα να αλλάξω στάση επειγόντως. Τελευταία έχω αναφωνήσει πολλές φορές "πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός"!

Το πρωί που σηκώνομαι καθαρίζω τουαλέτα (νιπτήρα και $%^&*&^), ούτε 5'. Μολις πιεί το γάλα η μικρή κάνω μια γρήγορη σκούπα και ένα σφουγγαρισματάκι, ούτε 15'

Ξεσκόνισμα μία φορά στις 2 ή και 3 μέρες αλλά και πάλι , ούτε 10'

Τάξη επικρατεί προς το παρόν γιατί το μωρό είναι μικρούλι αλλά και εγώ όσο μπορώ τακτοποιώ πριν επικρατήσει ο κακός χαμός. Αλλά γενικά οι δουλειέςπου αναφέρω δεν παίρνουν πάνω απο μισή ωρα τη μέρα. Αυτό που με κουράζει έιναι ότι αφορά ρουχα ( πλύσιμο, άπλωμα, σιδέρωμα, και ναι τακτοποίημα:evil::evil::evil:)

Νομίζω ότι όταν έχει παιδάκια, τρία πράγματα πρέπει να γίνονται κάθε μέρα: σκούπισμα, καθάρισμα μπάνιου, αερισμός χώρου

gth0p3.png

Διαφημίσεις

Καταρχή να πω ότι ζηλεύω πολύ τις κοπέλες που έχουν το σπίτι τους στην τρίχα γιατί εγώ δεν μπορώ να το πετύχω ΠΟΤΕ! Είμαι ικανοποιημένη και με μέτρια πράγματα. Δε με ενοχλει λίγη ακαταστασία γιατί με την πολύ με πιάνει κρίση και τάση για καθαρισμα. Μολις όμως γίνει μέτριο προς καλό το σπίτι τότε επαναπαύομαι και χαλαρώνω. Ποτε δεν το κάνω στην εντέλεια κι αυτό με εκνευρίζει μεν αλλά βαριέμαι απο την άλλη δε..:)) Εχω συμβιβαστεί με αυτό και έτσι απλώς χαίρομαι να το διατηρώ καθαρό και απλώς περιποιημένο όσο αντέχει η ψυχολογία μου. Αυτό που απεχθάνομαι όμως απιστευτα είναι ότι η νυφη μου είναι ψείρα σαν και σένα. Δεν είναι κακό ίσα ίσα όπως είπα το θαυμάζω..όμως δε γουστάρω καθόλου όποτε έρχεται σπίτι μου να κοιτάζει τα δωμάτια..ακόμη και κλειστό το φως να έχω εκείνη θα ρίξει μια ματιά. Κι όχι τίποτε άλλο μένει κοντά μου και έρχεται συχνά και με έχει πετύχει σε ακαταστασία. Ξέρει ότι δεν είμαστε το ίδιο αλλά τι κοιτάς κοπέλα μου;; Σου αρέσει να νιώθεις καλύτερη;; Τι κόμπλεξ είναι αυτά;;;

Ειμαι και εγω εξαιρετικα υποχονδρια με το σπιτι, την καθαριοτητα και την ταξη. Επειδη καταλαβαινω οτι ειναι καταπιεστικο για τους γυρω μου να βλεπουν μια τρελλη να καθαριζει ολη μερα προσπαθω να τα κανω ολα για να εχω χρονο και για την οικογενεια μου και αυτο καταντα ψυχαναγκαστικο και ψυχοφθορο για μενα. Το αποτελεσμα ειναι να ειμαι καθε μερα κουρασμενη και να σερνομαι. Πραγματικα πως ζηλευω (με την καλη εννοια) τις γυναικες - μαμαδες οι οποιες ειναι large τη ζωη τους γενικοτερα. Το εχω προσπαθησει πολλες φορες να γινω κει εγω ετσι αλλα εχω μεινει στην προσπαθεια. Τελικα με μερικα χαρακτηριστικα γεννιεσαι και πεθαινεις χωρις να καταφερεις να τα αλλαξεις.

Βρε κορίτσια ξέρετε τί έχω παρατηρήσει? Γιατί όταν λείπουν οι άντρες από το σπίτι αυτό διατηρείται σε καλή κατάσταση? Εμένα ο άντρας μου όταν λείπει λόγω δουλειάς για κάποιες μέρες εκτός σπιτιού, πέρα από λίγη σκόνη τίποτε άλλο δεν υπάρχει, ακόμη και το κρεβάτι μου λίγο το πάπλωμα τραβάω και αμέσως είναι εντάξει.

αυτο με συγκινησε πολυ και μου θυμησε τη φραση (που πολυ συχνα απευθυνεται σε νεους γονεις σαν εμας) "the days are very long, but the years fly by"...

Koρίτσια και παίζω με τα παιδιά μου, και πηγαίνουμε βόλτες, και παιδική χαρά, δεν τους στερώ παιχνίδι όταν μου το ζητούν, απλά θέλω να πω ότι όταν γυρνώ σπίτι στις 4 η ώρα νιώθω να με πιάνει κατιτίς όταν τα βλέπω όλα γύρω μου να με περιμένουν! Δυστυχώς και ο άντρας μου είναι καλός, χρυσός, περνάμε μια χαρά αλλά από δουλειές στο σπίτι δεν κάνει απολύτως τίποτα ώστε να με βοηθήσει λίγο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το θέμα είναι ότι τελικά καταλαβαίνω ότι οι αντοχές μου έχουν αρχίσει και μειώνονται σιγά σιγά και εν τέλει, αν δεν κάνουμε και μία μέρα καθάρισμα, θα κάνουμε την επόμενη.

Ίσως είσαι πολύ απαιτητική με τον εαυτό σου και καθόλου με τους άλλους. Αν θα κάνεις τον εαυτό σου υπηρέτρια, θα είσαι μονίμως κουρασμένη και οι άλλοι δεν θα εκτιμούν τον κόπο σου. Ενεργοποίησε τους άλλους και σίγουρα θα προσέχουν να μην λερώνουν τόσο. Ζήτα από τον σύζυγο να βάλλει καμιά ηλεκτρική σκούπα, από τα παιδιά να μαζεύουν τα παιχνίδια τους.

Βρε κορίτσια ξέρετε τί έχω παρατηρήσει? Γιατί όταν λείπουν οι άντρες από το σπίτι αυτό διατηρείται σε καλή κατάσταση? Εμένα ο άντρας μου όταν λείπει λόγω δουλειάς για κάποιες μέρες εκτός σπιτιού, πέρα από λίγη σκόνη τίποτε άλλο δεν υπάρχει, ακόμη και το κρεβάτι μου λίγο το πάπλωμα τραβάω και αμέσως είναι εντάξει.

αααχαχαχαχα αλλο αυτο παλι! εγω οσες φορες πλυθω στο μπανιο ειναι τελειο. ο αντρας μου μια φορα να πλυθει εχει παντου γυρω νερα. η οταν κανει μπανιο..χαχαχ αυτο ειναι μεγαλο θεμα. το παπλωμα οταν κοιματε αυτος ειναι χαλια. εγω μια χαρα... ναιναι!!! πολυ μεγαλο θεμα

1-2-3MPOMPIRES!!!

Ομοιοπαθουσα κι εγω! Ανεκαθεν ειχα εμμονη με την καθαριοτητα και την ταξη! Θυμαμαι τον εαυτο μου να τριγυριζω μεσα στο σπιτι σαν την αδικη καταρα για να ανακαλυψω δουλειες..Απο τοτε ομως που εγινα μαμα,αλλαξαν οι προτεραιοτητες για τους λογους που αναφερατε κι εσεις πιο πανω.Τωρα εχω προγραμμα, το οποιο και τηρω εκτος απροοπτου.

*μαγειρεμα το πρωι για την επομενη μερα,παντα μαγειρευω απο την προηγουμενη για την επομενη για να παιρνει κι αντρας μου στη δουλεια του.Εργαζομαι το μεσημερι κι ετσι το μαγειρεμα και οτι δουλειες υπαρχουν γινονται το πρωι μεχρι τις 9.30-10 που ξυπναει το παιδι.(ευτυχως ειναι πολυ του υπνου το αγγελουδι μου)

*γενικη στο σπιτι κανω 2-3 φορες την εβδομαδα,δηλ μπαλκονια,σκουπισμα,σφουγγαρισμα,ξεσκονισμα

*μεγαλη γενικη,οπως τη λεω,1 φορα το μηνα,με τη βοηθεις μιας κυριας η οποια μου κανει τζαμια, αλουμινια,φωτιστικα κι εγω κανω ντουλαπες,ντουλαπια κουζινας,πορτες,καλοριφερ,τακτοποιηση συρταριων και παιδικου.Οσο και να τα φροντιζεις ολο και ανακατευονται.

*πλυντηρια και σιδερο,συνηθως Τριτη και Τεταρτη,δεν αφηνω τα ρουχα να μαζευονται..

*για ψωνια πηγαινει ο αντρουλης μου και ευτυχως βοηθαει και στο σπιτι.Δε θελω να τον επιβαρυνω γιατι εργαζεται πολλες ωρες,πιο πολλες απο μενα,αλλα σε περιπτωση αναγκης θα φροντισει για φαγητο-ρουχα-σπιτι.

*το βασικο για μενα ειναι να ξυπναμε σε ενα σπιτι τακτοποιημενο,δηλ μολις βαλω το παιδι,γυρω στις 9,μαζευω παιχνιδια κλπ και μπανιο-νεροχυτη.

*Γενικα ο,τι δουλειες υπαρχουν γινονται απο Δευτερα εως Πεμπτη.Παρασκευη και ΣΚ ειναι αποκλειστικα αφιερωμενες στην οικογενεια.

Ειπαμε,καθαριοτητα και ταξη αλλα και ισορροπια-μετρο.

[quote=Evang;1908315*Γενικα ο,τι δουλειες υπαρχουν γινονται απο Δευτερα εως Πεμπτη.Παρασκευη και ΣΚ ειναι αποκλειστικα αφιερωμενες στην οικογενεια.

Πολυ ωραια αντιμετωπιση. Προσπαθω κι εγω να το εφαρμοζω κυριως τωρα που τα παιδια ειναι μεγαλυτερα και πιστεψτε χρειαζεται πολυς χρονος για συζητηση κυριως. Αλλωστε θα το δειτε κι εσεις οταν τα παιδια μεγαλωσουν λιγο το σσπιτι μενει πιο καθαρο. Το μονο που μενει σταθερο ειναι τα πλυντηρια και το σιδερο. Αυτο δεν αλλαζει.