Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τελικα ΚΡΑΝΟς η μονη λυση?????

Recommended Posts

Καλα ας μου πει καποια μανουλα ποτε σταθεροποιειτε το βαδισμα τους και δεν κουτουλανε οπου λαχει?????

καλα τι κακο ειναι αυτο?????

χτες χτυπησε στα καλα καθουμενα στο πιανακι του και μας αφησε παρασημο μια τεραστια μελανια στο ζυγωματικο και 2 χτυπημα πανω στο ντουλαπι οπου μας αφησε παρασημο ενα καρουμπαλο το οποιο δεν φαινεται γιατι πεφτουν οι μπουκλιτσες του...

μετα απο τα χτυπηματα κοιμηθηκε 3 ωρες και εγω επαθα πανικο..

ποτε τρεχουμε στο νοσοκομειο ποτε οχι ποτε ανησυχουμε αχχχχχχχχχχ θα τρελαθω..

και σας χτυπανε τοσο πολυ?????το παθαινει κυριως οταν νυσταζει και κουτουλαει αρνουμενος ομως να κοιμηθει..τον πιανει υπερενταση και τρεχει σαν τρελο ...

Διαφημίσεις

εμενα ακόμη και τώρα κουτουλάει το κεφάλι του συνεχώς!! δεν βλέπει ποτέ μπροστα του, αλλά γύρω -γύρω. Βουτυράκι να βάζεις ή άρνικα, δεν αφήνει ούτε σημάδι ούτε καρούμπαλο. Αν δεις ότι έχει υπνηλία, κάνει εμετό ή είναι νυσταγμένο καλύτερα πήγαινε σε γιατρό. Για τα ψιλοχτυπηματάκια δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

υπάρχει στα καλά φαρμακεία, έτσι λέγεται έτσι θα την ζητήσεις.

είναι απο το φυτό της άρνικα και την βάζεις στο χτυπηματάκι εάν αυτό δεν είναι ανοιχτό το δέρμα και έχει αιματάκι.

προλαμβάνει την εμφάνιση μελανιάς και έτσι πονάει λιγότερο μετά.

είναι must κρέμα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

καλα πολυ τελειο ...ευχαριστω πολυ πολυ..

τρομερες κυριες μου που τα ξερετε ολα αυτα?γιατι εμενα δεν μου λεει κανενας γιατρος τοσο απλα πραγματα??

Διαφημίσεις

Και εμείς μέσω forum και άλλων μαμάδων τα μαθαίνουμε

Άρνικα είχα αγοράσει και εγώ, αλλά με την μετακόμιση έχω χάσει κάποια πράγματα.

Πάντως το βουτυράκι είναι και αυτό θεαματικό...Σας το λέω γιατί εμείς έστω 1 καρούμπαλο την ημέρα θα το κάνουμε..

Επίσης τώρα που καλοκαίριασε και φοράμε και σορτσάκια τα πόδια του γεμισαν μελανιές και γρατζουνιές.

Δεν με νοιάζει βέβαια γιατί θυμάμαι τον εαυτό μου συνέχεια με μελανιασμένα και καταγρατζουνισμένα πόδια. Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ παιδί χωρίς γρατζουνιές...Το θέμα είναι να προλάβουμε τα επικύνδυνα πεσίματα..

Μικρά πεσιματάκια θα τα έχουν..

Επίσης demi (σου μιλάω εκ πείρας) όταν σταθεροποιηθεί το βάδισμα τους, αρχίζουν το τρέξιμο...εκεί να δεις τούμπες. Ο δικός μου πλέον το έχει σταματήσει το περπάτημα και γι αυτό και έχουμε και πολλά πεσίματα!!

η φύση κάτι ήξερε, και τα έκανε ΠΑΡΑ πολύ ανθεκτικά τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες...

έχω δεί τα πάντα απο πεσίματα κτλ. και χτύπα ξύλο ευτυχώς είναι έτσι.

και το κεφάλι τους να χτυπήσουν, πρέπει να είναι πολύ δυνατό το χτύπημα για να πάθουν διάσειση..χτύπα ξύλο ξανά.

αυτά που ειπώθηκαν πιό πάνω για υπνηλία ναυτίες ζαλάδα κτλ είναι ένδειξεις για διάσειση - αλλά φαντάζομαι ότι αφού έγινε μπροστά σου εάν είχες αίσθηση ότι ήταν πάρα πολύ δυνατό το χτύπημα ότι θα το πήγαινες στον γιατρό. -

αλλα αν λές ότι ήταν 3 μικρά δεν νομίζω να ήταν κάτι. μάλλον κουράστηκε και συναισθηματικά απο το πήγαινέλα των συναισθημάτων.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 month later...

Μια και λέει το topic για κράνος, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά "κράνη", που είναι λωρίδες από μαλακό υλικό σαν αφρολέξ και φοριούνται στο κεφαλάκι του παιδιού σαν καπελάκι. Προσαρμόζονται με Velcro και είναι κατάλληλα για παιδιά από 6 μηνών εώς 2 ετών συνήθως.

Στο internet υπάρχει στο http://www.headbumpa.com.au και κοστίζει γύρω στα 30 ευρώ μαζί με τα εξοδα αποστολής (απο Αυστραλία).

Στην Ελλάδα δεν το εχω δει κάπου, απλά είδα κάποιο παιδάκι να το φοράει.

Αν το έχει δοκιμάσει κανένας ή έχει περισσότερες πληροφορίες ας μας ενημερώσει.

ΥΓ. Το βούτυρο δουλεύει και σε μας....

Δημητρη σε ευχαριστω παρα πολυ.το παρηγγειλα γιατι χυπαει συνεχεια.μολις το παρω θα σου πω.Νασαι καλα.

το βουτηρο το βαζω και εγω οταν χτυπαει γιατι τον παγο δεν τον θελει ..

αραγε κανει δουλεια?

Μια και λέει το topic για κράνος, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά "κράνη", που είναι λωρίδες από μαλακό υλικό σαν αφρολέξ και φοριούνται στο κεφαλάκι του παιδιού σαν καπελάκι. Προσαρμόζονται με Velcro και είναι κατάλληλα για παιδιά από 6 μηνών εώς 2 ετών συνήθως.

Στο internet υπάρχει στο http://www.headbumpa.com.au και κοστίζει γύρω στα 30 ευρώ μαζί με τα εξοδα αποστολής (απο Αυστραλία).

Στην Ελλάδα δεν το εχω δει κάπου, απλά είδα κάποιο παιδάκι να το φοράει.

Αν το έχει δοκιμάσει κανένας ή έχει περισσότερες πληροφορίες ας μας ενημερώσει.

ΥΓ. Το βούτυρο δουλεύει και σε μας....

ΚΑΛΟΟΟΟ!!!! :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

demi, περιμενουμε τις εντυπώσεις σου από το κράνος. Βλέπεις, η μεγάλη μας κορη (26 μηνών) διασκεδάζει αρκετά με το να σπρώχνει τον μικρό μας (8 μηνών) όταν είναι καθιστός (!) και ο καημένος μονίμως βρίσκεται ανάσκελα στο πάτωμα (με πονεμένο κεφαλάκι).

Σχετικά με το βούτυρο, οφείλω να ομολογήσω ότι το θεωρούσα μεγάλη χαζομάρα, αλλά τελικά αποδεδειγμένα δουλευει, χωρίς να ξέρω το πως δρα. Ο παιδίατρος μας είπε ότι ναι, όντως δουλευει, τεκμηριωμένο ή όχι επιστημονικά, πάντως δουλευει!

Αν το κράνος δεν δουλεψει, μετά κοίτα στα είδη για μοτοσυκλέτες. Έχουν καλά και ενυσχιμένα κράνη εκει... :lol:

• 1 year later...

Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει πόσες μέρες κρατάει ένα καρούμπαλο?

Την Παρασκευή το βράδυ έκανα μπάνιο τον μικρό και ως σηνήθως θέλει να είναι όρθιος.Κάποια στιγμή παραπάτησε και χτύπησε πάνω στην βρύση.

Δεν έκλαψε μόνο κάθισε λίγο ακίνητος σαν να προσπαθούσε να συνηδητοποιήσει τί έπαθε. Εγώ νόμιζα οτι χτύπησε στο κεφάλι του,αλλά όταν βγήκαμε από το μπάνιο ήταν κόκκινο το ένα μάτι του κάτω από το φρύδι δίπλα από τη μύτη,εκεί στην κόχη νομίζω το λένε.

Την άλλη μέρα ήταν λίγο πρισμένο και κόκκινο και είχε και ένα καρουμπαλάκι.

Σήμερα του έχει φύγει το πρίξιμο και το κοκκίνισμα έχει περιοριστεί μόνο στο σημείο που είναι το καρουμπαλάκι.¨ομως δεν του έχει φύγει ακόμα.

Και σκέφτομαι τώρα αν τελικά χτύπησε εκεί ή αν είναι κάτι άλλο.

Σε εκείνο το σημείο κάνουμε καρούμπαλα και πόσες μέρες κάνουν για να φύγουν?

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Ελένη, έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική περίοδος που κάνουν τα καρούμπαλα για να φύγουν. Ο δικός μου είναι οχτώ μηνών και κάθε μέρα χτυπάει τουλάχιστον μία φορά. Συνήθως ή δεν κάνει καρούμπαλο ή κρατάει μία μέρα και του φεύγει. Σε πιο δυνατό όμως τράκο έχει κρατήσει και παραπάνω μέρες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Κράνος επίσης υπάρχει και εδώ:http://www.imaginarium.ie/productos/detalle?referencia=42553... Στην Ελλάδα τέτοιο μαγαζί υπάρχει στην Κοραή στην στοά απ'όσο ξερω. Και γω το σκέφτηκα αλλά μετά μου φάνηκε υπερβολή να σας πω την αλήθεια. Αλλά κάθε φορά που πέφτει -και πέφτει συνέχεια η αλήθεια ειναι, καθότι υπερκινητικό το λουλούδι μου- το ξανασκέφτομαι :wink: !

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Να σας θυμίσω να μην ανησυχείτε, γιατί μετά το περπάτημα, το τρέξιμο έρχεται και το σκαρφάλωμα.

Ο δικός μου έχει πέσει από τον καναπέ, από καρέκλα, έχει κατέβει ατσούμπαλα και έχει φάει το κεφάλι του.

Μιλώντας για καρούμπαλα, 2 φορές έχει κάνει στο μέτωπο ένα καρούμπαλο και μία μελανιά... τόση με το συμπάθιο. Α, και τις δύο φορές γιατί περπατούσε αμέριμνος και γλίστρισε στο ίσωμα!! Η παιδίατρος - την οποία πήρα πανικοβλημένη - μου είπε να βάλω πάγο και να μην ανησυχήσω αν δεν αλλάξει η συμπεριφορά του (υπνηλία κλπ) και δεν αρχίσει τους εμετούς...

Μην ανησυχείτε... όλα τα παιδάκια τρέχουν και πέφτουν. Προσοχή στις γωνίες και στα επικίνδυνα αντικείμενα!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Εντάξυ δεν ανυσηχώ πάντα με τα χτυπήματα,είναι κάτι συνηθισμένο σάυτή την ηλικία.Απλά το σημείο είναι που με απασχολεί.

Σήμερα δεν έχει καθόλου κοκκινίλα στο μάτι απλά το καρουμπαλάκι υπάρχει ακόμα αν και μου φαίνεται οτι είναι λίγο μικρότερο.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Εντάξυ δεν ανυσηχώ πάντα με τα χτυπήματα,είναι κάτι συνηθισμένο σάυτή την ηλικία.Απλά το σημείο είναι που με απασχολεί.

Σήμερα δεν έχει καθόλου κοκκινίλα στο μάτι απλά το καρουμπαλάκι υπάρχει ακόμα αν και μου φαίνεται οτι είναι λίγο μικρότερο.

Λογικά θα φύγει το καρουμπαλάκι. Πιστεύεις πως θα του μείνει εξώγκωμα εκεί;;; Μπορείς να του βάλεις άρνικα στο σημείο εκείνο μήπως και βοηθήσει να γίνει πιο γρήγορα, αν και απ'ότι έχω δει η άρνικα βοηθάει στο να μην εξελιχθεί σε καρούμπαλο/μελανιά και θέλει να τη βάλεις αμέσως. Δε χάνεις τίποτε όμως να δοκιμάσεις...

Εμείς ανοίξαμε το κεφάλι μας εχτές το βραδάκι στο ίσωμα. Σκόνταψε ο Ερμής στην αυλή και έπεσε και στούκαρε σε μια ζαρντινιερίτσα και έσκισε το μέτωπό του στο δόξα πατρί... Αίμα... Βαγδάτη γίναμε... Έκανε 3 ραμματάκια και είναι εντάξει.

Ο παιδοχειρούργος μου έγραψε μια κρέμα να του βάζω μετά που θα αφαιρέσουμε τα ράμματα για να μην αφήσει σημάδι τη γραμμούλα, είναι φυσική κρέμα με σάλιο σαλιγκαριών :shock: και λέγεται Elicina. Λέω να τη δοκιμάσω. Διάβασα πως κάνει και για ραγάδες και ρυτίδες και πανάδες κλπκλπ... Είπα να σας ενημερώσω :wink:

micnat κάνει και για πολυκαιρισμένες ραγάδες άραγε;;;; έχω κάποιες από την εφηβεία μου! :lol::lol::lol::lol: μακάρι!!!

και περαστικά στον Ερμή βρε! μα τί έπαθε το πουλάκι μου!!

για τα πεσίματα τώρα!

ρε παιδιά.. με αγχώσατε! εγώ γενικά τα φοβάμαι πάαααααααααρα πολύθ σε βαθμό που είμαι συνέχεια πίσω του τώρα που περπατά και αν πρέπει να πάω πχ τουαλέτα και δεν είναι κανένας άλλος εκεί τον "μαντρώνω" στο πάρκο ή στο καρεκλάκι του φαγητού! μόνος του δεν είναι ποτέ ούτε όταν μποσσούλισε... οι φίλοι με κοροϊδέυουν όταν βρισκόμαστε... αλλά δε μπορώ! χέ@@ομαι από φόβο μην κάνει κανά σοβαρό χτύπημα και ευτυχ'ως για την ώρα κάτι ψιλά μας έχουν τύχει! μέσα στα χέρια μου... ρε γμτ... μέσα στα μάτια μου!!! αλλά ευτυχώς το βούτυρο που δεν το πίστευα... μας έχει σώσει! κάνει θαύματα!!!

το αφρώδες κρανάκι πάντως δεν θα το έπερνα εγώ! αφού πρώτον πάλι δε θα ήμουν ήσυχη και δέυτερον... ο Ωρίωνας θα έκανε τα πάντα για να το βγάλει!!! :lol::lol::lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Χρυσαλις πιστεψε με οσο περισσοτερο τα προσεχεις τοσο πιο πολυ χτυπανε :?:? ... Η δικη μου οσες φορες εχει φαει γερες τουμπες ηταν μπροστα στα ματια μου και οχι οταν ηταν μονη της, και να φανταστεις οτι ηταν παντα σχετικα φοβητσιαρα και δεν εκανε παρατολμα πραγματα (αφου περπατησε 16 μηνων γιατι φοβοταν να αφησει το χερι της :shock: )...

Εχει πεσει 2-3 φορες και εκανε καρουμπαλο απιστευτο κι εγω τρομαξα και την ετρεχα στων Παιδων γιατι δεν το ρισκαριζα μιας και παντα στο κεφαλι χτυπουσε :roll::roll: Ευτυχως παντα ολα καλα...

Παντως το βουτυρο ειναι πολυ καλο και αποτελεσματικο, αλλα στον Παιδων ο γιατρος στα εξωτερικα ιατρεια μας ειπε να βαζουμε παγο... Τι να πω οσοι γιατροι, τοσες γνωμες :oops::oops:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

micnat κάνει και για πολυκαιρισμένες ραγάδες άραγε;;;; έχω κάποιες από την εφηβεία μου! :lol::lol::lol::lol: μακάρι!!!

Αυτές βάλτες στο μουσείο!!! :lol::lol::lol:

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα πεσίματα, γιατί απλά δεν μπορείς να τα αποφύγεις... Σε γενικές γραμμές τα παιδάκια δεν παθαίνουν τίποτε, τα προσέχουν αγγελάκια όπως λέει και ο γαμπρός μου...

Είναι πολύ σωστό που τον περιορίζεις σε ασφαλή χώρο όσο δεν μπορείς να είσαι μαζί του, δεν είσαι παράλογη!!!

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις άσχημα πεσίματα είναι να ασφαλίσεις το περιβάλλον του, να κινείται σε μέρος χωρίς κοφτερές γωνίες και επικίνδυνες επιφάνειες...

Εμένα και τα δύο μου αγοράκια τώρα πια έχουν κάνει ράμματα, ο Ωρίων στο πηγούνι του, και τα δύο συμβάντα έγιναν στην αυλή της πεθεράς μου!! Όχι πως έχει τίποτε επικίνδυνο εκεί η γυναίκα, απλά π.χ. έχει πλάκες στην αυλή της με μεγάλο αρμό και μάλλον τα μικρά τους ποδαράκια σκοντάφτουν... Τι να πω...

Δίκιο έχετε ρε κορίτσια... ελπίζω να το ξεπεράσω! (αλλά να το ξεπεράσει και ο άντρας μου! αυτός είναι χειρότερος από μένα!! ) :lol::lol::lol::lol::lol:

micnat, αυτό με το μουσείο... κάνω πως δεν το διάβασα!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Δίκιο έχετε ρε κορίτσια... ελπίζω να το ξεπεράσω! (αλλά να το ξεπεράσει και ο άντρας μου! αυτός είναι χειρότερος από μένα!! ) :lol::lol::lol::lol::lol:

Να σου πω, ένας τρόπος να μειώσεις τα πεσίματα είναι να του μάθεις από νωρίς μερικά πράγματα. Ξέρει να κατέβει από τον καναπέ μόνος του;;; Ξέρει να κατέβει τα σκαλιά;;;

Εγώ από πολύ μικρά (8 μηνών περίπου) στον καναπέ τα έβαζα να γυρίζουν μπρούμυτα και με τα πόδια στην άκρη για να κατέβουν, το ίδιο και στα σκαλιά, και ταυτόχρονα έλεγα "γύρνα" και έτσι ξέρω πως τώρα, δεν θα πάει να κατέβει τη σκάλα όρθιος.

Και να το κάνει, με το που λέω "γύρνα" τώρα πια, το θυμάται και κάθεται κάτω και γυρίζει με τα ποδαράκια και κατεβαίνει...

Αν τους δείξεις πως να κάνουν πράγματα, δεν τα τρομάζεις κιόλας τρέχοντας συνέχεια να τα σώζεις από καταστροφές...

micnat, αυτό με το μουσείο... κάνω πως δεν το διάβασα!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Α, μη φοβάσαι, με 42 ευρώ που κάνει αυτή η κρέμα, είμαι σίγουρη πως όχι μόνο τις ραγάδες της εφηβείας σου θα εξαφανίζει, αλλά και τις ραγάδες της μάνας σου όταν σε είχε στην κοιλιά !!!!!!!!!!!!! :lol:

micnat αυτό το "γύρνα" του το έχω μάθει! γενικά προσπαθώ να προνοώ για να αποφύγω τα χειρότερα! τελευταία μάθαμα κάτι ακόμη! αν χτυπήσει για να ξεπεράσουμε ποιό γρήγορα τα κλάματα... "έλα να το κάνει μάκια η μαμά να περάσει! :D .... μαααα... πέρασε;;;; :lol::lol::lol::lol: " έτσι και τίποτε να μην είναι έρχεται με τα χέρια τεντομένα για φιλί... αλλά και να έχει πονέσει στ΄αλήθεια... το ξεχνά ποιό γρήγορα!! Άσε που αν κοπανήσω κάπου εγώ και κάνω Αχ... τρέχει να με φιλήσει εκείνος!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

42 ευρώ;;; καλά μωρέ... τόσα χρόνια έχω συμφιλιωθεί μαζί τους!

μόνο μια χρονιά μου στοίχισε στην παραλία όταν μια πιτσιρίκα τετράχρονη επέμενε πως έχω κάνει εγχείρηση... γιατί έβλεπε τα ράμματα στη μέση μου.... :lol::lol::lol::lol::lol::lol: