Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός και ακτινογραφία

Recommended Posts

Υποψιάζομαι πως θα ρωτήσω βλακεία, αλλά με πιέζουν οι γύρω: μπορώ να κάνω ακτινογραφία θώρακος ενώ θηλάζω; Δυστυχώς δε μπορώ να την αποφύγω, είναι για πρόσληψη :D .

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Διαφημίσεις

Στο μεταξύ θυμήθηκα ότι έχω φίλο ακτινολόγο και τον ρώτησα και μου είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μόνο αν κάνει κανείς σπινθηρογράφημα. Σε αυτή την περίπτωση πετάς το γάλα για 24 ώρες και επίσης δεν πλησιάζεις και το παιδί γιατί ακτινοβολείς. Αχρείαστη να είναι η πληροφορία αυτή!

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Στο μεταξύ θυμήθηκα ότι έχω φίλο ακτινολόγο και τον ρώτησα και μου είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μόνο αν κάνει κανείς σπινθηρογράφημα. Σε αυτή την περίπτωση πετάς το γάλα για 24 ώρες και επίσης δεν πλησιάζεις και το παιδί γιατί ακτινοβολείς. Αχρείαστη να είναι η πληροφορία αυτή!

Είναι ακριβώς έτσι. Φυσικά και μπορείς να κάνεις ακτινονγραφία.

Στο σπινθιρογράφημα το πρόβλημα είναι το ραδιενεργό ισότοπο που παίρνεις.

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

• 7 months later...

αγλαια μου, εμενα με εστειλε ο ορθοπεδικος για ακτινογραφια και ο ακτινολογος μου το απαγορεψε γιατι θηλαζω. και μια αλλη γιατρο που ρωτησα μου ειπε να μην κανω. εγω τι να κανω????????????????????????????? αμαν πια ολοι οι γιατροι ειναι ανημερωτοι για το θηλασμο!!!!!!!!!!!!!!!! εμεις που θηλαζουμε τι ειμαστε, εξωγηινοι?????????????? :lol:

line_flow_rose_beg_39_time_1210910400_text_ef20e1e3e3e5ebeff220eceff520e5e9ede1e9.gifglitterfy-flpbk1413103811423734.gif

Διαφημίσεις

Άσχετα με το αν μπορείς να κάνεις ακτινογραφία ή όχι όταν θηλάζεις, εγώ όταν διορίστηκα ήμουν έγκυος και ρώτησα (δεν θυμάμαι αν ρώτησα στον ΑΣΕΠ ή στην υπηρεσία όπου διορίστηκα, πάντως εκεί που έπρεπε να προσκομίσω τα δικαιολογητικά για την πρόσληψη) και μου είπαν ότι αρκούσε μια βεβαίωση γιατρού ότι είμαι έγκυος. Αν θέλεις ψαξ'το λίγο μήπως ισχύει κάτι τέτοιο και για το θηλασμό και αρκεί να προσκομίσεις μια υπεύθυνη δήλωση πχ ότι θηλάζεις, μήπως γλιτώσεις την ακτινογραφία για σένα, γιατί να μαζεύουμε περιττή ακτινοβολία;

HXuSp2.pngaS46p2.png

Άσχετα με το αν μπορείς να κάνεις ακτινογραφία ή όχι όταν θηλάζεις, εγώ όταν διορίστηκα ήμουν έγκυος και ρώτησα (δεν θυμάμαι αν ρώτησα στον ΑΣΕΠ ή στην υπηρεσία όπου διορίστηκα, πάντως εκεί που έπρεπε να προσκομίσω τα δικαιολογητικά για την πρόσληψη) και μου είπαν ότι αρκούσε μια βεβαίωση γιατρού ότι είμαι έγκυος. Αν θέλεις ψαξ'το λίγο μήπως ισχύει κάτι τέτοιο και για το θηλασμό και αρκεί να προσκομίσεις μια υπεύθυνη δήλωση πχ ότι θηλάζεις, μήπως γλιτώσεις την ακτινογραφία για σένα, γιατί να μαζεύουμε περιττή ακτινοβολία;

Νομίζω ότι δεν ισχύει για το θηλασμό.

Επιτρέπονται όλες οι ακτινογραφίες με ακτίνες Χ, οι αξονικές, οι μαγνητικές κλπ.

Το σπινθιρογράφημα γίνεται με ραδιοϊσότοπα και αυτό είναι που δημιουργεί το πρόβλημα.

IBCLC

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

αγλαια μου, εμενα με εστειλε ο ορθοπεδικος για ακτινογραφια και ο ακτινολογος μου το απαγορεψε γιατι θηλαζω. και μια αλλη γιατρο που ρωτησα μου ειπε να μην κανω. εγω τι να κανω????????????????????????????? αμαν πια ολοι οι γιατροι ειναι ανημερωτοι για το θηλασμο!!!!!!!!!!!!!!!! εμεις που θηλαζουμε τι ειμαστε, εξωγηινοι?????????????? :lol:

βλάκας και ανεύθυνος ο ακτινολόγος και σε παρακαλώ να το τυπώσεις και να του το δείξεις με το όνομά μου από κάτω!

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.

IBCLC

βλάκας και ανεύθυνος ο ακτινολόγος και σε παρακαλώ να το τυπώσεις και να του το δείξεις με το όνομά μου από κάτω!

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.

τι να πω ? Ευχαριστω!!! :D

line_flow_rose_beg_39_time_1210910400_text_ef20e1e3e3e5ebeff220eceff520e5e9ede1e9.gifglitterfy-flpbk1413103811423734.gif

Έκανα και εγώ ακτινογραφία για πρόσληψη όταν το μωρό ήταν 3 μηνών. Δεν υπηρχε πρόβλημα μου είπαν. Εκτοτε έχω κάνει, μία ακτινογραφία 3 αξονικές , μία γαστροσκόπηση και ένα PET. Μόνο στο PET μου είπαν γαι 24 ώρες να μήν θηλάσω. Εγώ για να είμαι σίγουρη το έκανα 48 πιστεύω οτι είμαστε εντάξει. Πάντως εαν δεν θέλεις να κάνεις την ακτινογραφία μπορείς να να αναφέρεις ότι θηλάζεις να καταθέσεις τα υπόλοιπα δικαιολογητικά και να εκκρεμεί η ακτινογραφία για όταν θα αποθηλάσεις.

Εμένα έτσι μου είπαν στο υπουργείο παιδείας.

Καλό διορισμό!!

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Διαφημίσεις

• 11 months later...

όταν χρειάστηκε η μεγάλη μου κορούλα να βγάλει ακτινογραφία θώρακα και τους είπα πως θηλάζω μου είπαν να μην πω μέσα στον θάλαμο...και μια δεύτερη φορά για ακτινογραφία στο κεφάλι της μικρής μου το ίδιο μου είπαν...καλό θα είναι να συμβουλευτείς και τον ακτινολόγο γιατρό

Οι δυό νεραϊδούλες μου...όλη μου η ζωή!!!

.png

.png

Περυσι που χρειαστηκε να βγαλω ακτινογραφια και το μωρο μου ηταν 2 μηνων περιπου,οταν ειπα στον γιατρο οτι θηλαζω μου ειπε κανενα προβλημα και αν θυμαμαι καλα και η Πατσουρου στο βιβλιο της λεει οτι επιτρεπεται.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα γιατι τωρα που το ανεφερε η AnnaSofia μπηκα μεσα οταν εκανε ακτινογραφια ο μεγαλος (με μεταλλικη ρομπα). Δεν σκεφτικα να ρωτησω καν..

Σιγουρα θα προσπαθησω να την αποφυγω αν δεν ειναι απολυτως απαραιτητη αλλα...

wQjhp2.png f6fAp2.png