Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΙΟΣ Η1Ν1 ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

Ακούγονται πολλά το τελευταίο διάστημα για τον ιο αυτό...και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία γενική έξαρση ιωσεων το τελευταίο διάστημα που ακούει στο όνομα γαστρεντερίτιδα έως ιώσεις με ξηρό βήχα,συνάχι,πονόλαιμο, κλπ...

(κατι τέτοιο πέρασα το τελευταίο διάστημα από το οποίο έχω ακόμα το βήχα..)

τι γίνεται εάν όμως στην εγκυμοσύνη κολλίσουμε τον ιό Η1Ν1??

ο άντρας μου έχει 2 μέρες που δεν είναι καλά,με συμπτώματα ίωσης που πλησιάζουν αυτό τον ιό.Επβεβαιωμένο δεν είναι ακόμα και ο γιατρός είπε αύριο να τον δει εάν συνεχίσει έτσι....

προσπαθώ να μην είμαι καθόλου σε επαφή μαζί του και ούτε η πιτσιρίκα μας....

τι γίνεται όμως αν τελικά κολλίσουμε τον ιό?? πως αντιμετωπίζεται?? γιατί ένας πανικός με έχει πιάσει.....

Διαφημίσεις

Βρε γιατι πανικοβάλεστε??? Κανονικός ιος είναι που έκανα τόοοοσο ντόρο μόνο και μόνο για να κάνουμε το εμβολιο γιατι παίχτηκαν πολλά χρήματα....

Αν κάτσεις να δείς περισσότεροι είναι οι θάνατοι απο τις απλές ιώσεις παρά απο τον Η1Ν1....

Όλα μπαρούφες και παραπληροφορήσεις λόγω ΧΡΗΜΑΤΩΝ....

Μην αγχώνεστε και κοιτα να χαρείς την εγκυμοσύνη σου...και ιωσούλα να αρπάξεις απο τον σύζηξ θα περάσει λίγο πιο καθυστερημένα (γιατι δεν κάνει να πινουμε και φαρμακα όταν είμαστε εγκυούλες) αλλά θα περάσει....

Ο πανικός είναι ό,τι χειρότερο κι όσο φοβάσαι, τόσο κινδυνεύεις. Ό,τι φοβόμαστε, παθάινουμε λένε... ;)

Πέρυσι στην έξαρση της ίωσης ήμουν έγκυος, δουλεύω στο Δημόσιο και ερχόμουν σε επαφή καθημερινά με πολλούς ανθρώπους. Δε φοβήθηκα στιγμή, δεν εμβολιάστηκα, κοντινό μου πρόσωπο τη πέρασε (ελαφριά στο σπίτι), πήγαινα κανονικά και τον επισκεπτόμοιυν και δεν έπαθα τίποτα!

Θέλω να πω, ο πανικός είναι ό,τι χειρότερο!!!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Βρε γιατι πανικοβάλεστε??? Κανονικός ιος είναι που έκανα τόοοοσο ντόρο μόνο και μόνο για να κάνουμε το εμβολιο γιατι παίχτηκαν πολλά χρήματα....

Αν κάτσεις να δείς περισσότεροι είναι οι θάνατοι απο τις απλές ιώσεις παρά απο τον Η1Ν1....

Όλα μπαρούφες και παραπληροφορήσεις λόγω ΧΡΗΜΑΤΩΝ....

Μην αγχώνεστε και κοιτα να χαρείς την εγκυμοσύνη σου...και ιωσούλα να αρπάξεις απο τον σύζηξ θα περάσει λίγο πιο καθυστερημένα (γιατι δεν κάνει να πινουμε και φαρμακα όταν είμαστε εγκυούλες) αλλά θα περάσει....

αχ ωραία και καθυσυχαστικά τα λές αλλά ακριβώς επειδή είμαστε εγκυούλες φοβάμαι πάραπολύ...έχω και την κόρη μου 20 μηνών μικρό είναι να μην κολλίσει...πέρασε μία ίωση με λαιμό και πολύ ψηλό πυρετό πριν 20 μέρες που την διέλυσε και δεν πάει να ξαναρρωστήσει...:(:(

ξέρεις μένουμε πάτρα και παίρνω τοπική εφημερίδα κάθε μέρα,τα περιστατικά που αναφέρουν ότι εισάγονται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου δεν είναι και λίγα και μιλάνε για έξαρση του φαινομενου φέτος και για χαλάρωση των μέτρων σε σχέση με πέρσυ. Επίσης νοσηλεύονται στην εντατική 2 άτομα από τα οποία η μία είναι γιατρός και νέα κοπέλα. Έχω και αυτό τον ξερόβηχα που με ταλαιπωρεί καιρό τώρα...και γενικά το τελευταίο διαστημα όλο άρρωστοι είμαστε με γρίπες και ιώσεις...δεν μπορώ άλλο...

και εγώ έτσι έλεγα ότι όλα είναι μπαρούφες αι παραπληροφόρηση λόγω χρημάτων.Έχω αρχίσει να φοβάμαι πραγματικά ομως τώρα.

Το ότι φοβάμαι δε με κάνει υστερικιά στο ποσο προσέχω και με ποιόν έρχομαι σε επαφή...απλά το έχω πολύ έγνοια το θέμα...

αν περιμένεις κοριτσάκι απο τις "λέρες" τους δημοσιογράφους να πουν αλήθεις κάηκες...

Μην πανικοβάλεσε καλό μου...Προσπαθώ να σου πω ότι ο Η1Ν1 είναι κανονική γρίπη όπως οι άλλες και τίποτα περισσότερο.....όπως περνάς μια άλλη γρίπη έτσι θα περάσεις και αυτη!!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια εδω που τα λεμε και γω εχω ενα φοβο αλλα μονο και μονο επειδη δεν μπορω να παρω φαρμακα λογω εγκυμοσυνης πιστευω ομως οτι οντως ειναι ενας απλως ιος και οτι και να γινει αντιμετωπιζεται μονο αγχος δεν χρειαζεται.......

δεν χρειαζετε να ανχωνεσαι εγω περσι που ημουν εγκυος μαλλον τον περασα γιατι μετα ειχε ο γιος μου και μετα ο αντρας μου με πολυ πυρετο και ουτε αντιβιωση πηραμε ουτε τιποτα ασε που οταν πηγα στο ικα για να με εξετασουν με εγραψαν κανονικα!!!!:confused: και τους ειχα πει οτι ημουν και εγυος και τι δουλευα σε παιδικο σταθμο στα βρεφη ουτε αναρωτικη δεν μου γραψανε:twisted::twisted::twisted:

Stellinula με καλυψες.Παρεπιπτοντως γεννησες ε? να σου ζησει το μωρακι!!

Κι εγω πρεπει να την περασα αυτη τη γριπη περυσι που ημουν εγκυος.Δεν ηταν τιποτα,απλα λιγο παρατεταμενα συμπτωματα γιατι δε μπορουσα να παρω φαρμακα.Κι ο αντρας μου την περασε.

N9Urp2.pngGowOp3.png

Κοριτσια εδω που τα λεμε και γω εχω ενα φοβο αλλα μονο και μονο επειδη δεν μπορω να παρω φαρμακα λογω εγκυμοσυνης πιστευω ομως οτι οντως ειναι ενας απλως ιος και οτι και να γινει αντιμετωπιζεται μονο αγχος δεν χρειαζεται.......

Κορίτσια έχετε δίκιο δεν λέω είναι μία απλή γρίπη ίσως λίγο πιό βαρβάτη από τις άλλες που περνάει ... αυτό πυ με αγχώνει κατα βάση ειναι αυτό που λέει η Χριστίνα....ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΟΓΩ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ....σκέψου όταν ένας άλλος άρρωστος παίρνει Ταμιφλού...!

ΡΙΑ-ΒΑΣΙΛΗΣ ενθαρυντική η εμπειρία για μένα την αγχωτικιά:rolleyes: όμως δεν ήξερες ότι το πέρασες στα σίγουρα,υποθέτεις ε? και να σου πω...ο πυρετός δεν έπεφτε με τίποτε δηλαδή?? και πως πέρασε???

πόσο σου κράτησε?? ο άντρας μου έχει από τις 5 ηώρα 38,5 πυρετό ακατέβατο και με αντιπυρετικά που πήρε...ουφ και ωχ μαζί.....:roll::roll::roll:

έχε υπόψη σου οτι είναι μυθος ότι τα αντιπυρετικά ριχνουν τον πυρετό (είναι ΜΥΘΟΣ) το μόνο που κάνουν στον οργανισμό είναι να καταστέλουν λίγο τα ρίγη και τίποτα άλλο....Ο πυρετός κάνει τον κύκλο του ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και πέφτει πάλι ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...

Διαφημίσεις

Πέρασα πέρυσι το καλοκαίρι Η1Ν1 (το κόλλησα στο εξωτερικό) στη φάση που ο πανικός στην Ελλάδα ήταν στο φόρτε του (μόνο να σας πω ότι στο νοσκομείο που πήγα δεν ήθελαν να έρθουν να πα΄ρουν το αίμα που μου΄πήραν για να μην κολλήσουν από το μπουκαλάκι! και πολλά άλλα ευτράπελα)

Είχα πυρετό μέχρι 38,5 για 3 ή 4 μέρες, ξερόβηχα (από το λαιμό, όχι από το στήθος), συνάχι και διάρροια για 1 μέρα.

Έπαιρνα ντεπόν όταν ο πυρετός ανέβαινε πάνω από 38, ένα σιροπάκι για το βήχα και απλά περίμενα να περάσει!

Οι γονείς μου δεν κόλλησαν, αν και μέναμε στο ίδιο σπίτι και δεν κόλλησε ούτε η γιαγιά μου (95 χρονών) η οποία όατν με είδε με την επιστροφή μου από το εξωτερικό και παρά τις προειδοποιήσεις μου να μην με πλησιάζει πολύ πολύ για σιγουριά (δεν ήξερα ότι είχα κολλήσει μέχρι τότε, αλλά better be on the safe side) μου είπε "Τι λες καλέ που δεν θα σε φιλήσω!!!!" Και οι γιαγιάδες δεν ακούνε κιόλας!

Καλημέρα σε όλες!! Εγώ όλη την προηγούμενη βδομάδα είχα 39 πυρετό!! Όντως είναι λίγο πιο δύσκολο για εμάς που περιμένουμε παιδάκι γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε κάτι βαρύ!! Ο γιατρός μου μου είπε να παίρνω depon των 500 κάθε 6 ώρες και εγώ ανέβαζα πολύ πυρετό κάθε 4 ώρες... Ακόμα με ταλαιπωρεί ο βήχας γιατί πιέζεται και η κοιλίτσα μου και έχω κάτι ψιλοπονάκια όταν βήχω... Αλλά δόξα τον θεό, δεν έχω πυρετό και είμαστε και οι 2 καλά!! Γι'αυτό μην πανικοβάλεστε!! Μια ίωση είναι και θα περάσει και αυτή!! Παρεμπιπτόντως, ούτε ο άντρας μου κόλλησε, ούτε η μάνα μου που ήταν όλη την ώρα μαζί μου!! Φιλάκια...

το πιθανοτερο ειναι οτι ολοι την εχουμε περασει κι απο περυσι αυτη τη γριπη δεν εμφανιζεται σε ολους βαρια.μπορει να εμφανιστει με ενα συναχι και δεκατα!οσο για την επικυνδινοτητα υπαρχει με οποιαδηποτε μορφη γριπης και παντα υπηρχε!εγω μαλλον τη περασα πριν 2εβδομαδες δεν εκανα τιποτα ξαπλα και ντεπον.η αδερφη μου τη περασε πιο βαρια λιγο!ειναι μια κοινη γριπη την εχουν περασει σχεδον ολοι μην ανησυχειτε!

KLinp2.pngjvcQp2.png

ανησυχώ και εγώ με το Η1Ν1.. δουλεύω σε γραφεία με πάρα πολύ κόσμο και σχεδόν οι μισοί είναι άρρωστοι (γενικά δεν ξέρω αν έχουν Η1Ν1).

Βέβαια αυτό που λέτε το πιστεύω και εγώ ότι είναι μια γρίπη σαν όλες τις άλλες- γιατί όμως μας αναφέρουν συνέχεια στις ομάδες υψηλού κινδύνου?

΄δε ξέρω και πως να προφυλαχτώ (εννοείται τηρώ με το παραπάνω όλους τους κανόνες υγιεινής) σκέφτηκα να πάρω αναρρωτική αλλά για πόσο?άντε και πήρα μια εβδομάδα- την επόμενη ποιος μου λέει ότι δε θα κολλήσω?

οπότε μάλλον ας ελπίσουμε να είμαστε τυχερές!

ισχύει ότι το ανοσοποιητικό της εγκύου είναι αυξημένο?

Διαφημίσεις

Το ανοσοποιητικό της εγγύου ειναι αυξημένο. η φύση εχει προννοήσει. κάποιοι λένε και πως μετα την γέννα δυναμώνει κατα πολύ το ανοσοποιητικό σου. πριν να μείνω εγγυος οτι υπήρχε το αρπαζα. εχω να αρρωστήσω με ίωση απο το 2008! σε αντίθεση με τον άντρα μου που οταν ειναι κρυωμένο το μωρό πάντα ακολουθεί αυτός.ίσως και να ειναι ψυχολογικό και να μην ''επιτρέπω'' στον εαυτό μου να ''πέσει''

M6bap3.png

cik1p3.png

πριν κανετε το εμβολιο παρακαλω ενημερωθειτε και απο ξενα site...περισυ εγκυος δεν το εκανα ενω ο γιατρος επεμενε να το κανω..

δεν παιρνω θεση απλα λεω ψαξτε το.

αυτο που ειχα ηταν για τρεις μερες 39,5 επεφτε με μονο με το ντεπον μαξιμουμ μερχι το 38 και παλι ανεβαινε μεσα σε 3 ωρες πονο στα κοκαλα ριγος και ο λαιμος μου πονουσε πολυ και ειχε κλεισει και η φωνη μου και ο αντρας μου και ογιος μου ειχαν ακριβως τα ιδια συμπτωματα παντος οι γιατροι του ικα δεν μου δωσαν σημασια και στο νοσοκομιο δεν πηγα για να μην αρπαξω τιποτε αλλο!!! την τεταρτη μερα αρχισα να ειμαι καλυτερα !!

κι εγώ νόμιζα ότι το ανοσοποιητικό μου είναι πεσμένο αλλά λένε ότι ισχυροποιείται! μακάρι!

Πάντως για το εμβόλιο και εγώ το φοβάμαι. Αλλά αυτά είναι προσωπικά θέματα της καθεμίας οπότε δε θέλω να επηρεάζω κι εγώ

Κορίτσια τι ακριβώς φοβάστε στο εμβόλιο; Δε σκοπεύετε δηλαδή να εμβολιάζετε τα παιδιά σας; κι απ'ότι ξέρω αυτά ξεκινούν νωρίς-νωρίς..:confused:

Δεν έχεις άδικο σε αυτό που ρωτάς κι εγώ εννοείται σκοπεύω να εμβολιάζω το παιδί μου κανονικά.

απλά για το συγκεκριμένο του Η1Ν1 ακούστηκαν πολλά πέρσι, επειδή ήταν σε δοκιμαστικό στάδιο, και οι ίδιοι οι γιατροί είχαν διχαστεί που σε προβληματίζει. Βέβαια ένα χρόνο μετά θα έχει βελτιώθεί, εμένα πάντως η φοβία ως προς το συγκεκριμένο μου έμεινε..αλλά αυτά είναι τελείως υποκειμενικά. Και καλύτερα ο καθένας να ακούει το γιατρό του που εμπιστεύεται κι όχι προσωπικές απόψεις σε φόρουμ

και εγω το γιατρο μου αν μπορω να το κανω το που είμαι έγκυος γιατι φοβαμαι λιγο με ολα αυτα που λεγονταν πέρυσι αλλα μου ειπε οτι το εμβολιο εχει αλλαξει και πρεπει ολοι να το κανουμε γιατι φετος τα πραγματα ειναι χειροτερα απο περυσι και ας μη ακουγεται τόσο πολυ απο τα μμε! εγω το πηρα και την άλλη βδομαδα που θα παω θα μου το κανει. το κανουν και στα νοσοκομεια, αλλα ειναι λιγο ρισκο να παμε εκει αφου υπαρχουν πολλα μικροβια. το κόστος του εμβολιου δεν είναι και μεγάλο. εγω το πλήρωσα 6.5Ε!

QzW2p3.png

stellakoly, έκανα το εμβόλιο πριν 8 μέρες και ησύχασα..δεν έπαθα τίποτε και επιπλέον θα'χουμε αυξημένη προστασία κι εγώ και το μωρό μου..2 πράγματα εξαφάνισαν πληθώρα ασθενειών στον δυτικό κόσμο. Η πενικιλίνη και τα εμβόλια. Άλλωστε, όποιος ταξιδεύει σε "δύσκολες" γειτονιές του κόσμου ξέρει ότι, κάποιες φορές επιβάλεται να εμβολιαστεί για διάφορες ξεχασμένες σε μας αρρώστιες, που ευδοκιμούν εκεί λόγω ανεπαρκειας εμβολιασμού των τοπικών πληθυσμών.