Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

exo tin entuposi oti ligosteuei to gala mou. Taizo to moro mou ana 3 ores, (einai 2,5 minon) eno prin mia ebdomada to taiza ana duo. Niotho sa na stereuo. Simera oli tin imera eklaige, de koimotan, tou dina apo to stithos, alla tipota..telika to bradu tou edosa mpimpero kai koimithike. Ipie xeno gala..exo anameikta sunaisthimata, apo ti mia exo barethei to thulasmo, ki apo tin alli lupamai to moro mou,..de thelo na tou to steriso

Διαφημίσεις

liapsy να σου ζήσει το νινί σου!!!Υπάρχουν πολλές μανούλες που θα σε βοηθήσουν εδώ μέσα..Να είσαι θετική. Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί πολλές φορές..Και σίγουρα η Αγλαϊα μπορεί να σου δώσει τις καλύτερες συμβουλές.

Εγώ μπορώ να σου πω να ταϊζεις το μωρό σου για όση ώρα θέλει, να πάρεις μαγιά μπύρας, τριγωνέλλα (βότανο) και φυσικά να ελέγχεις πόσες πάνες βρέχει (πρέπει να είναι 5 - 6 καθημερινά). Θα σου πουν και τα άλλα κορίτσια περισσότερα..Χαλάρωσε και όλα θα πάνε καλά :wink::wink:

YAgZp3.png43y0p3.png

liapsy καλησπέρα! καταρχήν χαλάρωσε γλυκιά μου...

το ότι άλλαξαν τα διαστήματα μεταξύ των θηλασμών να υποθέσω πως είναι επιλογή του μωρού έτσι;;; :) αν ναι, είναι φυσικό να έρχονται αλλαγές! το μωρό μεγαλώνει και αλλάζουν οι ανάγκες του! και οι απαιτήσεις του!!

το γεγονός πως σήμερα ήταν γενικά ανησυχο μπορεί να μην έχει σχέση με την ποσότητα γάλατος που πήρε από το στήθος σου... μπορεί να είχε πονάκια (κολικούς) ή προεορτια από δοντάκια κλπ

επίσης το γεγονος πως ήπιε ξένο και κοιμήθηκε, μπορεί να ήταν απλά σύμπτωση της στιγμής!

Γιατί λες πως νοιώθεις να στερέυεις;;; εγώ θα σου πρότεινα να θηλάζεις το μωράκι σου όσο συχνά το ζητά! και μάλιστα να προσπαθείς και από τα δύο στήθη! μόλις πιεί από το ένα προσφέρεις και το άλλο, αν χρειαστεί επαναλαμβάνεις με το πρώτο! όσο ποιό συχνά δέχεται θηλαστικές κινήσεις το στήθος τόσο αυξανεται η παραγωγή!

εμένα και σε μεγαλύτερη ηλικία από το δικό σου, έκανε 14 γεύματα το 24ωρο... σχεδόν κάθε 1,5 ώρα! ακόμη και τώρα που κοντεύει τους 11 μήνες κάνει μέχρι και 6 γεύματα θηλασμού!!

Αλήθεια, γιατί έχεις βαρεθεί τον θηλασμό;;; δεν νομίζω πως αυτό σου συμβαίνει! για να μη θέλεις να το στερήσεις από το μωρό σου και να έχεις αναμεικτα συναισθηματα τωρα που πηρε και ξενο... νομίζω πως απλα σε έπιασε αγχος για το γαλα σου και την παραγωγη σου... πραγμα φυσιολογικο! όλες τα εχουμε περασει!! και τα αγχη και τις αμφιβολίες!!

Χαλάρωσε και ασε το μωρακι σου να σε καθοδηγησει! πίστεψε με, τις περισσοτερες φορες ξερουν ποιο πολλα απο μας!!

Οτι θες, εδω ειμαστε! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

liapsy να σου ζήσει! :)

exo tin entuposi oti ligosteuei to gala mou.

Αν μέχρι τώρα θήλαζες αποκλειστικά, αποκλείεται να λιγοστεύει το γάλα. Αν η γαλουχία εδραιωθεί, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό;

Taizo to moro mou ana 3 ores, (einai 2,5 minon) eno prin mia ebdomada to taiza ana duo. Niotho sa na stereuo.

Το μωρό ζητάει ανά τρίωρο ή εσύ προσπαθείς να κρατήσεις τρίωρα. Γιατί δεν το θηλαζεις όποτε θέλει;

Simera oli tin imera eklaige, de koimotan, tou dina apo to stithos, alla tipota..

Μπορεί να κλαίει γιατί θελει να θηλαζει πιο συχνά κι εσύ προσπαθείς να τηρήσεις τρίωρα...

telika to bradu tou edosa mpimpero kai koimithike. Ipie xeno gala..exo anameikta sunaisthimata, apo ti mia exo barethei to thulasmo, ki apo tin alli lupamai to moro mou,..de thelo na tou to steriso

Το γάλα δεν στερεύει ποτέ, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις πώς θέλεις να μεγαλώσεις το μωράκι σου.

Αν θέλεις βοήθεια για να συνεχίσεις το θηλασμό δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Καλή συνέχεια ό,τι και αν αποφασίσεις! :)

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας! πραγματικα, είναι σα να συνήλθα από θολούρα..

Θα ξεκινήσω λοιπόν να το θηλάζω όποτε εκείνο θέλει, και αν δώ ότι δε το αντέχω, θα σταματήσω το θηλασμό.

Σας ευχαριστώ πραγματικά..

Διαφημίσεις

αΙΣΘΑΝΕΣΑΙ κουρασμενη με τον θηλασμο γιατι εισαι ακομα στα δυσκολα.......

Να σαι σιγουρη οτι μολις μεγαλωσει λιγο το μωρακι σου και τρωει πιο γρηγορα τα γευματα του, ο θηλασμος μονο εξυπηρετηση για σενα θα ναι!!!!! Πολλη περισσοτερη δουλεια ειναι να φτιαχνεις το γαλα του (ειδικα τις νυχτες που θα σερνεσαι απο την κουραση) παρα να του δινεις το στηθος σου οταν το χρειαζεται........

Εμεις θηλαζουμε 10 μηνες σχεδον και δεν μπορω καν να φανταστω τι ταλαιπωρια θα ειχα με τα μπιμπερο ολη μερα.......και τωρα με τις τροφες συχνα βαριεμαι να τις φτιαξω, ενω να τον θηλασω ειναι οτι πιο ευκολο....

Να βλεπεις τα θετικα του θηλασμου.......

Το μωρακι σου θελει απαραιτητως 6 μηνες θηλασμου για να φτιαχτει το ανοσοποιητικο του συστημα.

Του δινεις ενα σωρο αντιοξειδωτικα και χρησιμα συστατικα που το βοηθουν να αναπτυξει καλη υγεια. Δεν θα αρρωσταινει ευκολα και θα περναει ελαφρα τις ιωσεις.

Το ξενο γαλα δημιουργει προβληματα στον οργανισμο του μωρου, ειδικα στο στομαχακι του.

Τα λιπαρα οξεα που του δινεις κανουν το μωρο σου πιο εξυπνο (προσφατες μελετες το αποδεικνυουν) ...θα γλυτωσεις τα φροντιστηρια.... :lol:

Αναπτυσσεται ενας καταπληκτικος δεσμος μεταξυ μωρου και μαμας που θα σε ξετρελλανει...... :wink: ....μανα ειναι μονο μια και θα το καλυπτεις με τροπους που κανεις αλλος δεν μπορει!!! :wink:

Ειναι ο πιο ευκολος και αμεσος τροπος να ηρεμησεις το μωρο σου...το βαζεις στο στηθος και τα κλαμματα σταματους ως δια μαγειας. Ασε που αποκοιμιεται πολυ πιο ευκολα....

Και για την μαμα ειναι οτι καλυτερο ο θηλασμος, την προστατευει απο τον καρκινο, ειναι καλο να χρησιμοποιουμε οτι μας εχει δωσει η φυση, ειδικα το στηθος δεν θα το δωσε για να φοραμε σεξυ φορεματακια αποκλειστικα..... :lol: ....πρεπει να κανει την δουλεια για την οποια προοριζεται....οι αδενες που μενουν σε αχρησια μπορουν να προκαλεσουν προβληματα υγειας....

Η αμμηνορροια επισης προστατευει την γυναικα απο τον καρκινο.....

Την οικονομια που την πας??? Τοσα λεφτα στα ξενα γαλατα??? :) Δεν παιρνεις κανα φουστανακι καλυτερα?

Ειναι τοσα πολλα τα οφελη και για τους δυο που λιγη υπομονη χρειαζεται ....αλλωστε τον γαιδαρο τον εφαγες........μετα τους 3-4 μηνες δεν θα καταλαβαινεις για ποτε θα τελειωνει το γευματακι του το μωρο σου!!!! :wink:

Καλη συνεχεια και να χαιρεσαι το μωρακι σου!!!! :D

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Να σαι σιγουρη οτι μολις μεγαλωσει λιγο το μωρακι σου και τρωει πιο γρηγορα τα γευματα του, ο θηλασμος μονο εξυπηρετηση για σενα θα ναι!!!!! Πολλη περισσοτερη δουλεια ειναι να φτιαχνεις το γαλα του (ειδικα τις νυχτες που θα σερνεσαι απο την κουραση) παρα να του δινεις το στηθος σου οταν το χρειαζεται........

Να 'ξερες πόσο μα πόσο συμφωνώ... Και απλά να προσθέσω την ανεξαρτησία που προσφέρει ο θηλασμός σε ταξίδια, λεωφορεία, φιλικά σπίτια κλπ. Από τη στιγμή που βιώνεις ότι δεν είναι ντροπή, πραγματικά ξεκουμπώνεσαι οπουδήποτε και ησυχάζεις το μωράκι σου. Χωρίς να είμαι αναγκασμένη να κουβαλάω ένα νοικοκυριό ολόκληρο, έχω βρεθεί σε στάσεις λεωφορείου, στο μποτιλιάρισμα στο αυτοκίνητο, στο Mall Athens και σε ποικίλες καταστάσεις όπου η υποδομή για να ετοιμάσεις γεύματα απέχει τουλάχιστον μισή ώρα και το παιδί πεινάει, διψάει ή κουράστηκε. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκολία το ότι βγάζεις απλώς ένα στήθος και όλα λύνονται μαγικά, σαν να κουβαλούσες ένα βαλιτσάκι με βραστήρα, αποστειρωτή, θερμός, μπιμπερό, νερό, γάλα, σαλιάρα και όλα τα συναφή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα πανί ή μια ζακέτα να σκεπαστείς κι αυτό όχι απαραίτητα.

.png

Η αλήθεια είναι οτι κουράστηκα με το θηλασμό..βεβαια με τη σκέψη οτι κάποια στιγμή θα σταματήσει ΄΄ολο αυτο στεναχωριέμαι..Εδώ και λίγεσ μερες δε κρατάψ ούτε τρίωρα ούτε τίποτα. ¨οταν πεινάει του σίνω κατευθείαν το στήθος. Χτες με πόνεσαν οι θηλές..το βράδυ το γάλα δεν έτρεχε όπως το πρωί κι εκείνο τραβούσε και τραβούσε..

Πραγματικά θέλει πολύ υπομονη!

Όσο για το εξάμηνο, γενικώς ακουω πολλές απόψεις. Άλλοι λένε τρίμηνο, άλλοι τετράμηνο και άλλοι εξάμηνο! τι να πρωτοπιστέψω.(εννοώ αυτό που λένε για το ανοσοποιητικο)

άλλη ερώτηση.. με τσιγάρο πώς τα πάτε...εγώ ήμουν φανατική καπνιστρια..δυσκολεύτηκα πολύ με την εγκυμοσύνη και τώρα ακόμα είναι ώρες ΄που τρελλαίνομαι!!!σκεφτομαι πως όταν σταματήσει ο θηλασμός θα πάρω 2 πακέτα τσιγάρα και θα τα βάζω 2 -2 στο στόμα μου

Ξέρω, θα με κατηγορήσετε για όλο αυτό αλλά τι να κανω!! Ξέρω τισ βλαβερες συνέπειες του καπνίσματος, αλλά δε θέλω να το κόψω, αν και τώρα λένε είναι ευκαιρία που δε καπνίζω

Διαφημίσεις

άλλη ερώτηση.. με τσιγάρο πώς τα πάτε...εγώ ήμουν φανατική καπνιστρια..δυσκολεύτηκα πολύ με την εγκυμοσύνη και τώρα ακόμα είναι ώρες ΄που τρελλαίνομαι!!!σκεφτομαι πως όταν σταματήσει ο θηλασμός θα πάρω 2 πακέτα τσιγάρα και θα τα βάζω 2 -2 στο στόμα μου

Ξέρω, θα με κατηγορήσετε για όλο αυτό αλλά τι να κανω!! Ξέρω τισ βλαβερες συνέπειες του καπνίσματος, αλλά δε θέλω να το κόψω, αν και τώρα λένε είναι ευκαιρία που δε καπνίζω

Liapsy... εδώ θα σου απαντήσουν οι κοπέλες του φόρουμ που θηλάζουν αλλά κάνουν και κάνα τσιγαράκι πότε πότε! Σίγουρα το ιδανικό είναι να το κόψεις (θα κάνει καλό και σε εσένα) αλλά πάλι αν νοιώθεις να "τρελλαίνεσαι" μπορείς να κάνεις μερικά τσιγαράκια την ημέρα να "ξεχαρμανιάζεις" :P αλλά να θηλάζεις και το μωρό σου! Όπως έχει πει και η Αγλαία είναι προτιμότερο για ένα μωρό να καπνίζει η μαμά του περιστασιακά και να θηλάζει, παρά να καπνίζει συστηματικά και να μη θηλάζει και να εισπνέει τον καπνό της στα μαλλιά της ή στα ρούχα της απροστάτευτο!!!!

Θα σου πουν τα κορίτσια περισσότερα... για το πότε κάνουν τα τσιγαράκια τους... (joe που είσαι;;;;;;;;; Εσένα θυμάμαι τώρα! Με τις απορίες σου και τις "ενοχές" σου :P )

Όσο για το εξάμηνο, γενικώς ακουω πολλές απόψεις. Άλλοι λένε τρίμηνο, άλλοι τετράμηνο και άλλοι εξάμηνο! τι να πρωτοπιστέψω.(εννοώ αυτό που λένε για το ανοσοποιητικο)

Εκτός από τις εταιρείες με τα γάλατα που είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν το εξάμηνο του θηλασμού, κανείς άλλος δεν έχει μιλήσει για μήνες αλλά για χρόνια!

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι πριν το 12ο μήνα το μωρό δεν μπορεί να πιει φρέσκο γάλα (δεν λέει ότι ο θηλασμός σταματά το 12ο μήνα, απλά ότι είναι το ελάχιστο όριο για να μπορεί ένα παιδί να πιει φρέσκο γάλα) και επίσης αναφέρει ότι δεν υπάρχει άνω όριο θηλασμού και ο θηλασμός μπορεί να συνεχίζεται και μετά τα τρία χρόνια.

Μπορείς να τα διαβάσεις από το πρωτότυπο:

AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS

POLICY STATEMENT

Breastfeeding and the Use of Human Milk

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι είναι καλό να θηλάζουμε τα παιδιά μας για τουλάχιστον 2 χρόνια και πέρα από αυτό όσο είναι αμοιβαία επιθυμητό από τη μητέρα και το παιδί.

Οι 6 μήνες που αναφέρεις, αφορούν το διάστημα του αποκλειστικού θηλασμού, δηλαδή το διάστημα που το μωρό τρέφεται μόνο με γάλα και δεν παίρνει άλλα υγρά ή άλλη τροφή.

http://www.who.int/nutrition/topics/exclusive_breastfeeding/en/index.html

Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου ωριμάζει στα 6-7 χρόνια. Τα πρώτα δύο χρόνια φαίνεται να είναι πολύ πιο ευαίσθητο και χρειάζεται τη βοήθεια του μητρικού γάλακτος γι αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός συστήνει τα 2 χρόνια ως ελάχιστο συνιστώμενο διάστημα.

Η μητέρα είναι η μόνη που αποφασίζει πώς θα θρέψει σωστά το παιδί της. Ο θηλασμός δεν είναι υποχρεωτικός, είναι επιλογή! :wink:

IBCLC

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Η μητρότητα δεν απαιτεί τελειότητα! Δεν πρόκειται να σε κατηγορήσουμε για τίποτα, γιατί να το κάνουμε; Απλά πληροφορίες δίνουμε:

Το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό (θα το βρεις στο λινκ που σου παρέθεσα παραπάνω από την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής).

Τα παιδιά των καπνιστριών που θηλάζουν έχουν πολύ καλύτερη υγεία από τα παιδιά των καπνιστριών που δεν θηλάζουν. Τα παιδιά εκτείθενται έτσι κι αλλιώς στα υπολείμματα καπνού που μένουν στα ρούχα, τα μαλλιά και το δέρμα της μαμάς. Αν δεν θηλάζουν είναι απλώς εκτεθειμένα. Αν θηλάζουν εκτείθενται αλλά και προστατεύονται. Οι καπνίστριες έχουν ένα παραπάνω λόγο να θηλάσουν το μωρό τους, να του προσφέρουν προστασία από τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου. :wink:

IBCLC

Η αλήθεια είναι οτι κουράστηκα με το θηλασμό..βεβαια με τη σκέψη οτι κάποια στιγμή θα σταματήσει ΄΄ολο αυτο στεναχωριέμαι..Εδώ και λίγεσ μερες δε κρατάψ ούτε τρίωρα ούτε τίποτα. ¨οταν πεινάει του σίνω κατευθείαν το στήθος. Χτες με πόνεσαν οι θηλές..το βράδυ το γάλα δεν έτρεχε όπως το πρωί κι εκείνο τραβούσε και τραβούσε..

Πραγματικά θέλει πολύ υπομονη!

Ακου που σου λεω........σε λιγο καιρο θα τρωει στο αψε σβησε και θα χαιρεσαι που τον ταιζεις τοσο ευκολα.......και οι θηλες δεν θα πονανε...χαμπαρι δεν θα παιρνεις οτι τρωει!!!! Τεραστια ευκολια.....η φιλη μου που σταματησε το θηλασμο στους 3 μηνες ξεπατωνεται ολη μερα να φτιαχνει γαλατα, κρεμες και σουπες......ολο στο ποδι ειναι!!! :lol:

Το μωρο δεν ειναι ικανο να λειτουργησει το ανοσοποιητικο του συστημα πριν τους εξι μηνες....χωρις αυτο να σημαινει οτι μολις γινει 6 μηνων αυτο ηταν!!! Σιγα σιγα θα σχηματιζει τα δικα του αντισωματα αλλα οσο περισσοτερο το θηλαζεις τοσο το θωρακιζεις και το προστατευεις.........κι ε γω περασα ιωση (μαλιστα την δευτερη βδομαδα μολις γεννηθηκε) και δεν κολλησε.......ουτε επιασε κατι απο τους γονεις μου οταν αρρωστησαν......κι οσο το θηλαζεις δεν κινδυνευει απο τα μικροβια του περιβαλλοντος οπως ενα μωρο που δεν θηλαζει......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Μια που σας βρηκα και μου δινετε καλές συμβουλες..θα σας κάνω κι αλλη ερώτηση..

Το μωρό μου δεν έχει ενεργηθεί εδώ και 5 μέρες. Προσέχω τη διατροφή μου, του δίνω και λίγο χαμομηλι (όσο μπορει γιατί δε μπορεί το μπιμπερό, ήπιε πχ σήμερα 20ml),αλλά τίποτα..Η Παιδίατρος μου είπε να ανησυχώ μετά τις 7 ημέρες. Το μωρό βέβαια είναι σχετικά ήσυχο, γελάει, αλλά είναι και ώρες που καταλαβαίνω ότι πονάει η κοιλίτσα του και κλαιει.

Έχετε καμμιά ιδέα????

Διαφημίσεις

μηπως αν της εκανες λιγο γυμναστικη με τα ποδαρακια της ή της ετριβες λιγο τη κοιλιτσα; εμας παντα βοηθουσε!

οσο για το χαμομηλι...νομιζω οτι το γαλα σου αρκει!

στα παιδακια που θηλαζουν αποκλειστηκα η δυσκοιλιοτητα δεν ειναι ανησυχητικο φαινομενο! ( οπως εχει γραφτει αρκετες φορες!)

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Το μωρό μου δεν έχει ενεργηθεί εδώ και 5 μέρες. Προσέχω τη διατροφή μου, του δίνω και λίγο χαμομηλι (όσο μπορει γιατί δε μπορεί το μπιμπερό, ήπιε πχ σήμερα 20ml),αλλά τίποτα..Η Παιδίατρος μου είπε να ανησυχώ μετά τις 7 ημέρες. Το μωρό βέβαια είναι σχετικά ήσυχο, γελάει, αλλά είναι και ώρες που καταλαβαίνω ότι πονάει η κοιλίτσα του και κλαιει.

Έχετε καμμιά ιδέα????

Αν παίρνεις συμπλήρωμα σιδήρου (εσύ) μπορεί αυτό να προκαλεί δυσκοιλιότητα στο μωρό και αν μπορείς είναι καλό να το σταματήσεις.

Αν δεν υπάρχει εξωγενής παράγοντας μέχρι και 7 μέρες, όπως σου είπε και η παιδίατρος δεν ανησυχείς αν το μωρό φαίνεται ευχαριστημένο. Αν το μωρό δείχνει να έχει ενοχλήσεις, μας το αναλύεις και βλέπουμε.

IBCLC

Αν παίρνεις συμπλήρωμα σιδήρου (εσύ) μπορεί αυτό να προκαλεί δυσκοιλιότητα στο μωρό και αν μπορείς είναι καλό να το σταματήσεις.

Αληθεια? Δεν το ηξερα αυτο...παιρνω συμπληρωμα σιδηρου περιστασιακα γιατι ειμαι αναιμικη.......ισως γι αυτο ταλιπωρειται ο μικρος μου....θα το κοψω!!!! Ισως γι αυτο ενα διαστημα ειχε μεγαλη δυσκοιλιοτητα ενω δεν του δινα φρουτα.....δεν μπορουσα να καταλαβω τι εφταιγε.....

Αληθεια? Δεν το ηξερα αυτο...παιρνω συμπληρωμα σιδηρου περιστασιακα γιατι ειμαι αναιμικη.......ισως γι αυτο ταλιπωρειται ο μικρος μου....θα το κοψω!!!! Ισως γι αυτο ενα διαστημα ειχε μεγαλη δυσκοιλιοτητα ενω δεν του δινα φρουτα.....δεν μπορουσα να καταλαβω τι εφταιγε.....

Θα πρέπει όμως να βρεις μια ισορροπία στο να μη σου λείπει εσένα ο σίδηρος και νιώθεις εξαντλημένη, κουρασμένη κλπ...

Είναι δύσκολο μερικές φορές...

Αν δεν έχεις σοβαρή έλλειψη θα ήταν καλό να προσέξεις τη διατροφή σου για να μπορέσεις τόσο να αυξήσεις το σίδηρο που παίρνεις απο τις τροφές αλλά κυρίως να αυξήσεις την ποσότητα που αφομοιώνεις.

Αν η έλλειψη είναι σοβαρή και χρειάζεσαι το συμπλήρωμα, δεν έχεις άλλη επιλογή. :?

IBCLC

Οι εξετασεις που εκανα την προηγουμενη βδομαδα δειχνουν οτι ειμαι σε καλα επιπεδα οποτε θα το δοκιμασω.......δεν μπορω να βλεπω τον μικρο μου να ταλαιπωρειται ετσι!!!! :(

Οι εξετασεις που εκανα την προηγουμενη βδομαδα δειχνουν οτι ειμαι σε καλα επιπεδα οποτε θα το δοκιμασω.......δεν μπορω να βλεπω τον μικρο μου να ταλαιπωρειται ετσι!!!! :(

Αφού οι εξετάσεις είναι καλές Οκ!

Όμως προφανώς έχεις πρόβλημα με την αφομοίωση σιδήρου. Θα σου γράψω όσα θυμάμαι για να αυξήσεις την πρόσληψη και την αφομοίωση από τις τροφές (εννοείται ότι προσπαθείς να τρως όσο γίνεται τροφές με αρκετό σίδηρο).

1. Καναναλώνεις γαλακτοκομικά με μέτρο και μακριά από γεύματα πλούσια σε σίδηρο (πχ ποτέ τυρί ή γιαούρτι όταν τρως μοσχάρι, ξέχνα τα τζατζικια τυροκαυτερές κλπ στα γεύματα με το κρέας, τα τρως κάποιες φορές όταν δεν τρως κάτι που έχει πολύ σίδηρο και δεν έχει σημασία).

2. Πριν το γεύμα που είνα πλούσιο σε σίδηρο καταναλώνεις βιταμίνη C, αυτό σημαίνει ότι πίνεις ένα μικρό ποτήρι χυμό φρεσκοστυμένο περίπου μισή ώρα πριν το φαγητό, ή τρως μια καλή πράσινη σαλάτα με λεμόνι ως πρώτο πιάτο και καθυστερείς λίγο το κυρίως πιάτο.

3. Φροντίζεις να τρως ψωμί και ζυμαρικά από αλεύρι ολικής αλέσεως. Τα περισσότερα μαύρα ψωμιά περέχουν ελάχιστο αλεύρι ολικής αλέσεως, αν θέλεις λεπτομερείς οδηγίες για να διαλέγεις ψωμί πες μου να τις γράψω.

4. Προσπαθείς να μην τρως τυριά και άλλα γαλακτοκομικά όταν τρως ψωμί ή δημητριακά...

5. Από δημητριακά προτίμησε το κουάκερ που μπορείς να το βράσεις και να το καταναλώσεις χωρίς γαλακτοκομικά.

6. Μπορείς να πάρεις φύκια (σπιρουλίνα ή νεπρορέλα) που περιέχουν κάποια ποσότητα σιδήρου, μη φαντάζεσαι ότι είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να αντικαταστήσει το συμπλήρωμα, αλλά μπορεί να προσθέσει λίγο επιπλέον σε αυτό που ήδη παίρνεις με τις τροφές.

7. Διάλεξε κάποιο νερό με αρκετή ποσότητα σιδήρου (στο χωριό μου τέτοιο έχουμε αλλά μάλλον σου πέφτει μακριά και δυστυχώς δεν κυκλοφορεί εμφιαλωμένο...)

Αν η έλλειψη που έχεις είναι μικρή, αντιμετωπίζεται με ήπια μέσα, αν είναι πιο σοβαρή, δυστυχώς θα χρειαστείς συμπληρωμα...

IBCLC

Ολα αυτα??????? Παναγια μου!!!!! Το 2 και το 6 ηξερα και εμαθα στα μισα της εγκυμοσυνης οτι δεν επρεπε να παιρνω το ασβεστιο κοντα με τον σιδηρο!!!! Σε ευχαριστω!!!!

Και πως διαλεγουν ψωμι αν ειναι ευκολο?

Ολα αυτα??????? Παναγια μου!!!!! Το 2 και το 6 ηξερα και εμαθα στα μισα της εγκυμοσυνης οτι δεν επρεπε να παιρνω το ασβεστιο κοντα με τον σιδηρο!!!! Σε ευχαριστω!!!!

Και πως διαλεγουν ψωμι αν ειναι ευκολο?

Από σούπερ μάρκετ είναι πιο εύκολο γιατί πάνω στο χαρτί συνήθως γράφει πόσο τοις εκατό αλεύρι ολικής αλέσεως περιέχει.

Δοκιμάζεις ψωμί από εδώ:

Αρτοποιείο ΠΝΥΚΑ

Ψωμί με προζύμι, κανονικότατο, με ψίχα που δεν είναι αφρός αλλά ψίχα κανονική.

Στο κέντρο είναι στην οδό Πετράκη 24 - στο Σύνταγμα.

(υπάρχει ένα δρομάκι που λέγεται Φωκίωνος και είναι κάθετο στην Ερμού και την Μητροπόλεως - γωνία Φωκίωνος κι Ερμού είναι Marks&Spencer. Ανάμεσα λοιπόν στην Ερμού και την Μητροπόλως, σκάει πάνω στην Φωκίωνος το μικροσκοπικό στενάκι που λέγεται Πετράκη.)

Υπάρχει και στο Παγκράτι (νομίζω είναι το κεντρικό τους) στην Πρατίνου 13.

Επίσης στα Εξάρχεια, Τοσίτσα 26.

Αν φας αυτό το ψωμί θα καταλάβεις τι σημαίνει ολικής άλεσης και δεν θα παίρνεις απλώς μαύρο, μετά θα μπορείς να διαλέγεις και από αλλού! :wink:

Από τα συσκευασμένα ψωμιά είναι εξαιρετικά αυτά (στην Ελλάδα έχουν διαφορετική συσκευασία):

http://www.pema.com/xist4c/web/Our-whole-grain-breads_id_7229_.alhtm;jsessionid=7DAAA71EA9C35507818C2FB862B96A4E

IBCLC

Έχετε καμμιά ιδέα????

Ο θηλασμός πολλές φορές τα κάνει αυτά!

κι εμένα τις περισσότερες φορές στις 7 μέρες έκανε... στο τσακ γλιτωνε τα υπόθετα....

κάνε υπομονή και όσο είναι ήρεμο μην φοβάσαι! όπως σου είπε και κάποια άλλη κοπέλα, βοηθάει και η γυμναστικούλα! να σπρώχνεις τα ποδαράκια του προς τα πάνω σαν να κάνει... γιογκα! και πάλι κάτω!

σιγά σιγα θα στρώσει! θα δεις!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Θα δοκιμασω αυτο στο συνταγμα.......ευχαριστω πολυ!!!