Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ηρθε η ωρα..

Recommended Posts

Σκεφτομουν πολυ πριν ανοιξω το συγκεκριμενο θεμα, σκεφτηκα και μονη πολυ μπορω να πω εδω και χρονια.

Απο εναν αδιαφορο γονεα πολλα μπορουν να προκυψουν οπως και εκπληξεις.

Πριν μερες ηρθαμε σε επικοινωνια μετα απο 4 χρονια απουσιας με το μπαμπα της μικρης μου.

Μια πληγωμενη σχεση με μενα, που ηθελα να ξεχασω. Το μονο που βλεπαμε απο κεινον ηταν τα λεφτα.

Μιλησαμε τηλεφωνικα και φανηκε να μην περασε μια μερα απο τοτε που τελευταια φορα τον ακουσα - πραγμα που για μενα δεν ειναι τοσο καλο μιας και δεν μου ελειψαν ουτε η φασαριες του ουτε η αδιαφορια του.

Ξεχασα να αναφερω πως ηδη οι πιεσεις απο τη μικρη ηταν τεραστιες στο να του μιλησει.

Και ηταν αναμενομενο μιας και δεν τη μεγαλωσα να μισει το πατερα της. Σε παλαιοτερα ποστ ειχα αναφερει πως ακομα οι φωτογραφιες βρισκονταν στο σπιτι μας μιας και εκεινος ηταν μελος τησ οικογενειας μας!

Περιμενα πως καποια στιγμη ολα αυτα θα συνεβαιναν γιατι οπως παντα λεω το παιδι εχει δυο γονεις και πρεπει και οι δυο να ευθυνονται για αυτο.

Μετα απο ενα μηνα λοιπον περιπου επικοινωνιας τηλεφωνικης μαζι του μου ζητησε να δει τη μικρη.

Εδω βρισκεται και ο λογος που γραφω..αναφερω επιγραμματικα τι προτεινε..

Ζητησε να ανεβει το παιδι εξωτερικο, να ταξιδεψει μονο του

Μολις σημερα εμαθα πως τελικα συζει με μια Ιταλιδα με 2 παιδια - αγορασαν σπιτι και εχουν και σκυλο.Προτεινε να μεινει κανα διμηνο το καλοκαιρι να το βαλει σε γερμανικο σχολειο οσο εκεινος δουλευει το πρωι.

Ολα φυσιολογικα και χωρις να το θελω ομως μου βγαινει μια πικρα..

Ποσο μπορω να ειμαι θετικη σε ολες αυτες τις ξαφνικες αλλαγες..ποσο θα κρατησουν..σε τι περιβαλλον θα μεινει η μικρη μου ..

Η μικρη μου δεν με εχει δει ποτε με καποιον..παντα αναρωτιοταν γιατι δεν μπορει ο μπαμπας να ζει μαζι μας..

Της απαντουσα πως δεν θελει και πως εργαζεται εκει..

Τωρα θα βρεθει ξαφνικα σε οικογενειακο περιβαλλον με απουσα τη μαμα της..

Πως θα το επεξεργαστει ? Θα το δει φυσιολογικα..η θα την πληγωσει..?

Οι παλαιοτερες ας μου δωσουν μια ιδεα..πραγματικα δεν ξερω πως να χειριστω ολο αυτο..

Μπορει να τη χασω με το καιρο..?

Ειμαι ενα βημα πριν τη παιδοψυχολογο..πραγματικα ολο αυτο ειναι πολυ για μενα..

fzzhoete6ky6rjhj.png

Διαφημίσεις

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι πριν ακούσεις εμάς θα έπρεπε να επισκεφτείς έναν ειδικό όπως σκέφτεσαι γιατι απο εμας θα ακούσεις διάφορα.Εγώ είμαι παιδί χωρισμένων γονιών.Οι γονείς μου χωρίσανε όταν ήμουν 6 μηνών και από τότε με μεγάλωσαν ο παππούς και η γιαγιά μου,γιατί η μαμά μου ξαναπαντρευτηκε.Δεν μου έλειψε ποτέ ο πατέρας μου ούτε ζήτησα να τον δω ούτε και αυτός ενδιαφέρθηκε ποτέ.Δεν άκουσα ποτέ κακό γι'αυτόν.Αν με πλησίαζε ίσως να ήθελα να ακούσω τι έχει να μου πεί αλλά με την ασφάλεια πάντα της μαμάς μου που είναι οικείο πρόσωπο όχι ξαφνικά μόνη σε ξένο μέρος με ξένους ανθρώπους :oops: Θα ήθελα κάπου κοντά για να μπορώ αν δεν αισθανθώ άνετα να γυρίσω "σπίτι μου". Σύγγνώμη αν σε κούρασα αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη και ένα απο τα πολλά που θα ακούσεις.:?

Δήμητρα

δε θα εστελνα το παιδι μου χωρις εμενα στο εξωτερικο για κανενα λογο κ για κανενα ανθρωπο.αν θελει ο μπαμπας να το δει να ερθει αυτος ελλαδα.οχι για να μη ξεβολευτει αυτος να στελενεις το παιδακι στο εξωτερικο σε μια ξενη χωρα με ξενα ατομα που μονο ανασφαλειες θα της προκαλεσει ολο αυτο και τιποτε αλλο!

Διαφημίσεις

δε θα εστελνα το παιδι μου χωρις εμενα στο εξωτερικο για κανενα λογο κ για κανενα ανθρωπο.αν θελει ο μπαμπας να το δει να ερθει αυτος ελλαδα.οχι για να μη ξεβολευτει αυτος να στελενεις το παιδακι στο εξωτερικο σε μια ξενη χωρα με ξενα ατομα που μονο ανασφαλειες θα της προκαλεσει ολο αυτο και τιποτε αλλο!

δεν έχει όμως και ο πατέρας του παιδιού δικαίωμα να βάλει το παιδί του στην καινούρια του ζωή, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στη μαμά; (και λογικό να μην της αρέσει εννοείται). Εφόσον όμως αυτός ο άνθρωπος έχει φτιάξει τη ζωή του αλλού, δεν μπορεί να εντάξει και το παιδάκι του σε αυτή; Αν δεν έπαιζε θέμα εξωτερικού, κι έπαιζε θέμα Θεσσαλονίκη-Αθήνα, θα το έστελνες ή όχι; Δεν ξέρω βέβαια την ηλικία του παιδιού, αλλά πιστεύω ότι καλό θα είναι να μιλήσει όπως είπε με έναν ειδικό.

Με κάθε σεβασμό, πιστεύω ότι τα εμπόδια είναι περισσότερο στο μυαλό σου, Δέσποινα. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις το παιδί σου, γιατί απλούστατα είσαι η μαμά του :D. Επίσης, ίσως ενδόμυχα σε ενοχλεί που ο πρώην σύζυγος "μοστράρει" την καινούρια του οικογένεια; Λογικό κι αυτό, και ίσως μπορείς να μιλήσεις και για τα δικά σου συναισθήματα για όλη αυτή την κατάσταση με κάποιον πιο ειδικό. Ταπεινή μου άποψη, αν εσύ κρατήσεις μια χαλαρή στάση για το όλο θέμα, χαλαρά θα το δει και η μικρή. Και στην τελική αν οποιαδήποτε στιγμή δεν της αρέσει, μπορεί να γυρίσει πίσω την επόμενη μέρα. Αλλά μην στερήσεις από το παιδάκι σου την ευκαιρία να έχει μια καλή σχέση και με τον πατέρα της, γιατί κι αυτόν τον χρειάζεται στη ζωή της.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Νομίζω ότι η πρώτη επαφή του παιδιού με τον πατέρα του θα έπρεπε να είναι σ' ένα μέρος που θα αισθάνεται οικεία το παιδί. Ή έστω σε ένα ουδέτερο περιβάλλον. Πάντως όχι σε μία ξένη χώρα, όπου ο μπαμπάς έχει φτιάξει τη νέα του οικογένεια. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να προηγηθούν πολλές επαφές μπαμπά-παιδιού, να δεις ότι όλα πάνε καλά, και μετά από πολύ καιρό να προχωρήσεις σε μία τέτοια απόφαση, να επισκεφθεί δηλαδή το παιδί σε μία ξένη χώρα το μπαμπά του.

δεν έχει όμως και ο πατέρας του παιδιού δικαίωμα να βάλει το παιδί του στην καινούρια του ζωή, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στη μαμά; (και λογικό να μην της αρέσει εννοείται). Εφόσον όμως αυτός ο άνθρωπος έχει φτιάξει τη ζωή του αλλού, δεν μπορεί να εντάξει και το παιδάκι του σε αυτή; Αν δεν έπαιζε θέμα εξωτερικού, κι έπαιζε θέμα Θεσσαλονίκη-Αθήνα, θα το έστελνες ή όχι; Δεν ξέρω βέβαια την ηλικία του παιδιού, αλλά πιστεύω ότι καλό θα είναι να μιλήσει όπως είπε με έναν ειδικό.

Παρόλο που θα ''ακουστεί'' σκληρό αυτό που θα πω, θα καταθέσω την άποψή μου, αλλά να τονίσω δε το λέω με σκληρότητα ή κακία...

Τόσο καιρό πού ήταν;;;;; Ξαφνικά για να τη πικάρει πως έφτιαξε ξανά τη ζωή του, ζητάει να δει το παιδί;;;;;;; Και θα το στείλει και σε γερμανικό κολλέγιο;;; Οκ, να 'χουμε και το κεφάλι μας ήσυχο τότε. Να 'χουμε και υποχρέωση!

iyuNp3.png4hNCp3.png

συμφωνω με τη Δημητρα προσθετοντας και κατι αλλο..:

σκεφτεσαι οτι θα μπορουσες να στειλεις το παιδι Ιταλια και εγω λεω ΟΚ αφου ειναι ο μπαμπας του, οποιος και αν ειναι, εινι μπαμπας του εστω και αν ως τωρα δεν ενδιαφερθηκε να που τωρα ενδιαφερεται. ΟΜΩΣ: τη γυναικα του την ξερεις? τα παιδια της με τα οποια και θα μεινει το παιδι τα ξερεις? τι ρολο βαρανε ολοι οι αλλοι εκει και το περιβαλλον στο οποιο θα ζει το ξερεις?Πρωτα θα μαθεις και μετα θα αποφασισεις αν αφησεις το παιδι σου να ζησει εκει και για ποσο. Ο πατερας ειναι πατερας και δεν αλλαζει, αν θελει να δει το παιδι θα κανει το πρωτο βημα δεν θα ζητησει απο το παιδι να το κανει.Οπως και να ΄χει, οσο εγωηστικο και αν ακουγεται αυτη που εχει τον τελευταιο λογο σ αυτο εισαι εσυ αφου τοσο καιρο δεν εχει επαφη με το παιδι και τψρα ξαφνικα το θυμηθηκε,η κριση και τελικη συνηδητη αποφαση ειναι δικη σου. Το καλητερο και το ασφαλεστερο για το παιδι σου!

προσωπικα κ μιλωντας ΜΟΝΟ για μενα οχι ουτε σε αλλη πολη δε θα το εστελνα.επιμενω στην αποψη οτι αν ο πατερας ηθελε το παιδι θα μπορουσε να ερχεται να το βλεπει κ οχι να το αναγκαζω να ταξιδευει μονο του!αν το παιδι ηταν μεγαλο πχ 14 τοτε ΙΣΩΣ το σκεφτομουν να το στειλω για λιγες μερες σε αλλη ΠΟΛΗ(οχι χωρα).για να το εστελνα σε αλλη χωρα οχι πριν τα 16 κ αυτο με πολυ επιφυλαξη παλι το λεω

και που ξερω εγω τι μερος του λογου ειναι αυτη η γυναικα που εχει?πως θα στειλω το παιδι μου σε αλλη χωρα και σε ενα σπιτι με ξενους!γιατι κ στο φιναλε εκτος απο τη γυναικα κ τα παιδια...και ο μπαμπας του ξενος ειναι!(απο την αποψη οτι ξαφνηκα μετα απο 4 χρονια θυμηθηκε οτι εχει παιδι το λεω)

Διαφημίσεις

μπορει να φανω κακια αλλα ειναι η γνωμη μου αυτη . ο πατερασ της μικρησ αμα θελει να δει την μικρη να ερθει ελλαδα ακου εκει εξωτερικο πλακα κανεις ??? εγω μεχρι το χωριο δεν αφηνω το παιδι μου να παει στην γιαγια και στο παιδι και εσυ μου λες εξωτερικο ???

ΟΧΙ και παλι ΟΧΙ η αποφαση δικια σου

πολλα να σου πω πολλα που μπορουν να συμβουν .οπως 2 μηνες ειναι ενασ αιωνασ για μενα δεν θα ξερεις πως ειναι τι κανει τι αντιδρασεις θα εχει αυτοι η γνωριμια με τα αδερφια της και ποσο μαλλον με την μητρια .μπορει το κοριτσακι να θελει ν γυρησει ελλαδα αλλα να μην την αφησουν και να τηην κρατησουν με το ζορι . αμα πασ και εσυ κατι λεει αλλα μονη οχι

καλα πλακα κανεις αυτοσ μπορει να κρατησει το κοριτσακι εκει και δεν τουσ ξανα βλεπεις μετα σοβαρα μηλασ αμα θελει ασ ερθει αυτοσ

αυτο παλι δε το ειχα σκεφτει:shock: κ σε συνδιασμο με το υποπτο come back μετα απο 4 χρονια.ολα αυτα τα χρονια ουτε ενα τηλεφωνο ουτε τιποτα και ξαφνηκα οχι μονο παιρνει τηλ αλλα θελει κ το παιδι εκει κ εχει κανονισει κ τα σχολεια του! τοσα κ τοσα γινονται!

καλα εμενα αμα μου ελεγαν να στηλω το παιδι μ στο εξωτερικο μονο του .θα ελεγα οχι οχι οχι , ειμαι πολυ καχυποπτη ενα 4χρονο πως θα ταξιδεψει μονο του μεσα σε ενα αεροπλανο μου λες οχι πες μουδεν ειναι 10 χρονων αλλα 4 η διαφορα ειναι μεγαλη , μπορουσε να πει να ερθουν και οι δυο οχι ομως ετσι αππαπαππαππαπαπουτε συζητηση

Διαφημίσεις

κ 10 χρονων να ηταν παλι μικρο ειναι ποπη για να παει σε αλλη χωρα κ να ταξιδεψει ΜΟΝΟ ΤΟΥ(ξερω οτι υπαρχουν συνοδοι αλλα ειναι τελειως ΞΕΝΟΙ.γιαυτο κ δεν εμπιστευομαι κανεναν!)καταρχην εγω αμα βαλω την κορη μου σε ενα αεροπλανο μονη της...θα αρχισει να κλαιει κ να με ζηταει επιτοπου!

Το αν ο πατέρας αξίζει ή όχι σαν πατέρας το ξέρει μόνο η κοπέλα που έθεσε το άρθρο. Αν θεωρεί ότι υπάρχει οποιοσδήποτε συγκεκριμένος κίνδυνος από την πλευρά του, να μην φερθεί καλά στο παιδί ή οτιδήποτε ΟΚ. Αν όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καλό είναι να μην εμποδίσει το παιδί. Μην βλέπουμε το παιδί σαν κτήμα μας (δεν αναφέρομαι στην κοπέλα συγκεκριμένα ξεκαθαρίζω), κι ας μην λέμε το παιδί ΜΟΥ μόνο. Αλλά και πάλι, το παιδί μόνο να ωφεληθεί μπορεί αν έχει μια καλή σχέση και με τους δύο γονείς. Πόσω μάλλον που η μικρή ζητάει επίμονα να έχει επαφή μαζί του, από ό,τι διαβάζω στο πρώτο ποστ.

Στη θέση σου ίσως θα διαπραγματευόμουν το διάστημα. Δλδ δύο μήνες σε ένα παιδί ακούγονται σαν 10 χρόνια. Θα ξεκινούσα ίσως με το σκεπτικό να πάει για 2-3 βδομάδες, κι αν της αρέσει να παρατείνει τη διαμονή. κι αν μπορούσα, ίσως πεταγόμουν κι εγώ 2-3 μέρες να τη δω από κοντά να κόψω αντιδράσεις. και εννοείται συχνή επαφή με skype κλπ, να ξέρει δλδ ότι εσύ είσαι πάντα εκεί και ανά πάσα στιγμή αν κάτι στραβώσει να μπορεί να σου μιλήσει.

εμ τι σοβαρα ααααααααααααα συχηστηκα τωρα κανουν ενα παιδι και την κοπανανε και μετα εχουν και απαιτησεις στηλτο μου κανωνησα σχολειο κανωνησα το ενα το αλλο . συγνωμη κυριε πως εμφανηζεσαι στα ξαφνικα και εχεις την απαιτηση να σου στηλουμε τι ειναι το παιδι βαλιτσα ααααααααααααααααααααααα

Τόσο καιρό πού ήταν;;;;; Ξαφνικά για να τη πικάρει πως έφτιαξε ξανά τη ζωή του, ζητάει να δει το παιδί;;;;;;

Μπορει η νεα του συντροφος ακριβως επειδη ειναι κιαυτη μητερα να τον πιεσε να κανει ενα βημα και προς αυτην την κατευθυνση,το αν η Δεσποινα αισθανθει ΄΄πικαρισμενη΄΄ η οχι εξαρταται αποκλειστικα απο την ιδια.

εγω Δεσποινα θορυβηθηκα περισσοτερο με το οτι τους 2 μηνες που θα παει εκει το παιδι θα το βαλει να παρακολουθει μαθηματα σε ενα γερμανικο σχολειο????

Δηλαδη για να καταλαβω...ενα παιδακι μικρο(συγγνωμη δεν συγκρατησα ακριβη ηλικια) θα παει να επισκεφτει τον μπαμπα του-να γνωριστουνε-να μαθουν ο ενας τον αλλο-να ξεκουραστει απο ολον τον χειμωνα και να κανουν πραγματα μαζι.....και θα περναει την μερα της με μαθηματα???Καλοκαιριατικα?

Οταν στην ουσια αυτο που θα χρειαζεται ειναι πραγματικη διασκεδαση με τον πατερα της...εκεινος θα την βαλει σε προγραμμα σχολικο μακρυα του????

Δεν μιλαμε για ενα παιδι μεγαλυτερο που μπορει τα μαθηματα να το ωφελουσαν και στην γλωσσα ας πουμε...

Λυπαμαι...αλλα νομιζω οτι εγω προσωπικα δεν θα αφηνα το μικρο παιδακι μου τοσο μεγαλο διαστημα να ειναι μακρυα μου-απο την στιγμη που ο μπαμπας δεν ειναι διατεθειμμενος να παρει αδεια και να ειναι εξολοκληρου μαζι της.Ισως να πηγαινα κι εγω μαζι της καμια 15αρια μερες,να εμενα σε ενα ξενοδοχειο,πανσιον,δωματιο οπως θες πεστο κι απλα οταν ο μπαμπας θα τελειωνε απο την δουλεια του να την επαιρνε και να την ειχε μαζι του!!!

με συγχωρεις kinkajoujou αλλα δεν το στελνεισ το παιδι στην θεσσαλονικη αλλα ιταλια αν καταλαβα καλα .

ειναι εν 4χρονο κοριτσακι και οχι ενα 10 χρονο που μπορει να καταλαβει α β πραγματα. και αμα θελει να δει την μικρη ασ ερθει ο ιδιοσ

Όταν κάνεις παιδί και χωρίζεις ή κάνεις παιδί και είναι εκτός γάμου, καλό είναι το παιδί να έχει γονείς, από τη στιγμή που δεν έχει οικογένεια.

Δε κρίνω το κύριο, αλλά δε μπορεί να 'χει και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο! Ναι, σας παρατάω και σήμερα που ξύπνησα κεφάτος, για να δω τί κάνει αυτή ψυχή στην Ελλάδααααα! Και ξοφλάμε την απουσία μας με ένα καλό σχολείο! Όχι δεν είναι έτσι, λυπάμαι. Θες να δεις το παιδί σου διεκδίκησέ το και απέδειξέ μου πως έχεις κάνει λάθος και μετάνιωσες. Μη περιμένεις να στο βάλω στο αεροπλάνο και να στο στείλω δεματάκι, τυλιγμένο με φανταχτερό χαρτί αμπαλάζ και καρτούλα αλλαγής, εντός 2 μηνών!

iyuNp3.png4hNCp3.png

με συγχωρεις kinkajoujou αλλα δεν το στελνεισ το παιδι στην θεσσαλονικη αλλα ιταλια αν καταλαβα καλα .

ειναι εν 4χρονο κοριτσακι και οχι ενα 10 χρονο που μπορει να καταλαβει α β πραγματα. και αμα θελει να δει την μικρη ασ ερθει ο ιδιοσ

καλή μου ηρέμησε, δεν νομίζω ότι βοηθάμε την κοπέλα με σενάρια περί απαγωγής και με το να την τσιτώνουμε για το πού ήταν εξαφανισμένος και γιατί εμφανίστηκε :D. Στην τελική κι ανο άνθρωπος έκανε ένα λάθος δεν έχει δικαίωμα να προσπαθήσει να το επανορθώσει; Προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε ψύχραιμα να σκεφτεί και να αποφασίσει. Επίσης, για την ηλικία, εγώ δεν έχω καταλάβει ότι είναι 4 χρονών το παιδί, λέει η κοπέλα ότι μετά από 4 χρόνια εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγος. Μπορεί το παιδί να είναι και μεγαλύτερο. Και μάλλον στη Γερμανία το στέλνει, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει...

marsolan σε αυτό που λες για το σχολείο έχεις δίκιο, γιατί να μπει το παιδί σε σχολείο; θα πηγαίνει μαζί με τα αδερφάκια του; ή τα άλλα θα είναι σπίτι με τη μαμά τους και η δικιά σου θα πηγαίνει σχολείο; αυτό ξεκαθάρισέ το μαζί του.

Όταν κάνεις παιδί και χωρίζεις ή κάνεις παιδί και είναι εκτός γάμου, καλό είναι το παιδί να έχει γονείς, από τη στιγμή που δεν έχει οικογένεια.

Δε κρίνω το κύριο, αλλά δε μπορεί να 'χει και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο! Ναι, σας παρατάω και σήμερα που ξύπνησα κεφάτος, για να δω τί κάνει αυτή ψυχή στην Ελλάδααααα! Και ξοφλάμε την απουσία μας με ένα καλό σχολείο! Όχι δεν είναι έτσι, λυπάμαι. Θες να δεις το παιδί σου διεκδίκησέ το και απέδειξέ μου πως έχεις κάνει λάθος και μετάνιωσες. Μη περιμένεις να στο βάλω στο αεροπλάνο και να στο στείλω δεματάκι, τυλιγμένο με φανταχτερό χαρτί αμπαλάζ και καρτούλα αλλαγής, εντός 2 μηνών!

Το "λάθος" σε αυτό τον τρόπο σκέψης είναι ότι θεωρείς ότι ο πρώην πρέπει να αποδείξει σε σένα, τη μαμά του παιδιού. Σε σένα δεν έχει να αποδείξει κάτι, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διεκδικήσει την εύνοια του παιδιού και για να μπορέσει να το κάνει αυτό, ναι πρέπει να μπορεί να το παίρνει και μαζί του, εφόσον δεν έχει οριστεί διαφορετικά από δικαστήριο κλπ. Φωνάζουμε ότι οι πατεράδες εξαφανίζονται, αλλά δεν σκεφτόμαστε ότι με τη στάση μας έχουμε κι εμείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό ;)