Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβληματισμενος 2 (the sequel)

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το τόπικ γιατί δεν πρόλαβα να απαντήσω (λόγω δουλειάς) στον καταιγισμό ειρωνικών, επιθετικών, ηθικοπλαστικών και "αυστηρών" απαντήσεων διαφόρων μελών

Λοιπόν κυρίες και κύριοι, σας έχω νέα,

είστε υποκριτές και γλεντάτε με τα προβλήματα και λάθη των άλλων, ξεχνώντας έτσι τα δικά σας προβλήματα και λάθη που σίγουρα έχετε κάνει.

Δεν έχω να απολογηθώ για την χειροδικία (που συνέβη πράγματι μια φορά και όχι επανειλλημμένα όπως κάποιοι φαντασιώνεστε), γιατί είναι ένα γεγονός δυσάρεστο που όμως συνέβη. Ούτε θα αρχίσω να ψάχνομαι γιατί κάποιοι ηθικολόγοι ξεκίνησαν μύδρους περί επιτρεπτού και ανεπίτρεπτου. Είμαι 13 χρόνια παντρεμένος και καμία άλλη φορά (πλην του συγκεκριμένου περιστατικού) δεν χειροδίκησα, ούτε το έκανα ποτέ σε άλλη σχέση.

Αναλογιστείτε όλοι εσείς που διασκεδάζετε αφάνταστα (όπως φαίνεται) με τα προβλήματα των άλλων και βρίσκετε την ευκαιρία να βγάζετε τα κόμπλεξ σας, πόσες φορές μέσα στο γάμο ή στην σχέση πληγώσατε τον άλλο, ηθελημένα ή άθελα σας, πόσες φορές ασκήσατε δίκαια ή άδικα λεκτική ή ψυχική βία. Γιατί βία δεν είναι μόνο η χειροδικία, αλλά και όλες οι άλλες μορφές της που προκαλούν ψυχικό ή σωματικό πόνο και όλοι μας κάπου κάποτε υποπέσαμε σ αυτήν. Αυτό το γεγονός δεν μας κάνει δράκους, αλλά επιβεβαιώνει ότι είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες.

Όποιος λοιπόν είναι τέλειος και αλάνθαστος, μπορεί να συνεχίσει να απαγγέλει ηθικοπλασίες του κώλου, όπως πολλοί απ εσάς γνωρίζουν

ευχαριστώ τους moderators για την φιλοξενία. Αν το κρίνουν, ας κλειδώσουν κι αυτό το τόπικ και επιθυμώ να διαγράψουν και το πρώτο που άνοιξα.

Διαφημίσεις

Εχεις δίκιο, σου ζητώ συγνώμη αφού ήμουν από εκείνες που σε έστησαν στην γωνια. Την επόμενη φορά, πριν απαντήσω σε παρόμοιο θέμα θα προσπαθώ να φέρνω στο μυαλό μου το post σου

Δεν έχω να απολογηθώ για την χειροδικία (που συνέβη πράγματι μια φορά και όχι επανειλλημμένα όπως κάποιοι φαντασιώνεστε)

Την έδειρα και πέρασε ένα εξάμηνο σκληρό με καυγάδες, βρισιές και ξύλο.

Δηλαδή ήταν μια φορά και κράτησε ένα εξάμηνο? Non stop?

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

παντως κοριτσια περαν της πλακας , αμα ο αντρας μου τρυγιρνουσε μετα τη δουλεια με φιλους , και μου εκανε και εναν λογαριασμο παχουλοτατο , περνοντας δανεια για να τακτοποιησει τις καρτες του εεεε σορρυ αλλα δεν ειχε πολυ ψωμι μαζι μου , Εντα3ει δεν εγκρινω το ξυλλο αλλα και η μανταμ δεν φερθηκε καθολου καλα , καταχρεωθηκε και ισως πληρωνε και δωρακια σε φιλες της . Στην τελικη εκανε τοσο παχουλους λογαριασμους χωρις καν να σκεφτει τα παιδια της ρε κοριτσια , γιατι τοσο πολυ ειμαστε μισοαντριδες σε αυτο το φορουμ , δεν ειναι σωστο το ξυλο το θεωρω απαραδεκτο , αλλα εντα3ει γιατι πεσατε να τον φατε ? Στην τελικη δεν ητανε και υποδειγμα η γυναικα του , το γιατι την παντρευτικε αφορα εκεινον , και εκεινη ομως απο οτι φαινεται δεν τον πηρε για τα αισθηματα του , ισως για λεφτα του αισθηματα . Προς Θεου δεν το λεω , απλως το υποθετω . Και ναι ρε παιδια οταν εχεις δουλεια και 2 πιτσιρικια να σε περιμενουνε σπιτι εεεε σορυ αλλα δεν τρεχεις με κολητες για ψωνια ολη την ωρα . Και οκ , οντως λιγο μεσαιωνικη αποψη περι κολητης και οτι δεν την θελει για παρεα (Στην τελικη δεν ειναι ο πατερας της ) αλλα γενικως θεωρω οτι η αληθεια βρισκετε καπου αναμεσα .

QRyOp2.png

Ναι εντα3ει εχεις δικαιο σε αυτο , δεν πιστευω να μην το εβλεπε οτι θα καταχρεωθει η γυναικα του , ναι και αυτος φταιει , για αυτο ειπα οτι καποθ αναμεσα ειναι η αληθεια

QRyOp2.png

Βικι μια χαρα τα λες...αλλα αμα εχεις ματια, βλεπεις το κακο να ερχεται, δε το αφηνεις να σκασει πανω σου.....

οπως στρωνεις κοιμασαι στη τελικη.....

Εμ ελα που καμια φορα το αφηνεις -οχι εξ' επι τουτου-.

Δλδ, ποτε δε συνειδητοποιησατε μετα απο καιρο καποια λαθη που κανατε και τη στιγμη που γινονταν δε τα βλεπατε? Εγω πολλες φορες παντως! Τη φραση "Μα καλα, τι μ@λ@κ@ς ημουν!" την εχω πει πολλες φορες!

Προφανως και δεν εγκρινω την βια(στη σχεση αντρα-γυναικας, γιατι σε ορισμενες αλλες καταστασεις ειμαι υπερ), αλλα παιδια....υπαρχουν και χειροτερα και πιο βιαια πραγματα....

Gianni με όλα και με όλους το ίδιο συμβαίνει εδώ μέσα, μην το παίρνεις προσωπικά, μπαίνει ο άλλος να πει τον πόνο του και να ζητήσει μια συμβουλή και πέφτουν πολλές/πολλοί να τον φάνε, λες και είναι η ιερά εξέταση. Έτσι είναι ο κόσμος γενικά, αλλά η ανωνυμία ενός φόρουμ (δεν συμβαίνει μόνο σε αυτό το φόρουμ φυσικά) είναι ενισχυτικός παράγοντας...

Διαφημίσεις

Αν και δεν το εχω παρακολουθησει το θεμα...τωρα διαβασα την ιστορια σου.Φυσικα και ειμαι κατα της βιας και της κακοποιησης...ΑΛΛΑ εχοντας υπαρξει σε προηγουμενη σχεση μου για 5 ολοκληρα χρονια με εναν καθικι ο οποιος απο καποια στιγμη κι επειτα τα εμπλεξε με τζογο,με φλομωσε στο ψεμμα,με αναγκασε να ξεχρεωνω αρκετες φορες χρεη του(εννοειται οτι δεν ηξερα οτι πληρωνω χρεη απο τζογο,κατσικωθηκε για 2 χρονια σπιτι μου χωρις να πληρωνει το παραμικρο,δε σεβαστηκε ουτε εμενα ουτε την οικογενεια μου...το εχω σκυλομετανιωσει μεσα μου που οταν εμαθα την αληθεια δεν πληρωσα 2-3 μαντραχαλεους να τον κανουν μαυρο στο ξυλο να ερθει να ισιωσει.

Οταν ο αλλος φτανει σε σημειο να συ λεει ψεμματα και να σε εκμεταλευεται με τοσο αισχρο τρπο μεσα στη μουρη σου και δε σεβεται οσα κανεις γι'αυτον...ερχεται καποια στγμη που σε πνιγει αυτη η αχαριστια και η εκμεταλλευση και φτανεις να μην ελεγχεις τις αντιδρασεις σου.

Αντε τι τα θυμηθηκα παλι και φουντωσα...

Βικι μια χαρα τα λες...αλλα αμα εχεις ματια, βλεπεις το κακο να ερχεται, δε το αφηνεις να σκασει πανω σου.....

οπως στρωνεις κοιμασαι στη τελικη.....

Οχι δεν ειναι ετσι...γιατι οταν εισαι μεσα στην καψουρα και την αγαπη...δε βλεπεις τπτ.Βρισκεις απειρες δικαιολογιες για τις περιεργες κινησεις του αλλου και εθελοτυφκλεις.Εγκλωβιζεσαι και δε σκεφτεσαι λογικα και καθαρα.

Οσο για το οπως στρωνει κανεις κοιμαται δεν καταλαβα τι εννοεις....αντε και εκανε το λαθος ο τυπος και παντρευτηκε την κυρια η οποια δεν αξιζε μια...τι παει α πει αυτο?Οτιεπρεπε να κατσει να ανεχεται τα παντα?

Ανθρωποι εμαστε και κανουμε και λαθη.Αλλα εινα απολυτο δικαιωμα μας να κανουμε οτι πορουμε για να τα διορθωσουμε και να σωσουμε την ψυχικη μας υγεια πανω απόλα.

Αρχικό μήνυμα απο giannis40

Την έδειρα και πέρασε ένα εξάμηνο σκληρό με καυγάδες, βρισιές και ξύλο.

και μόνο με αυτή σου τη φράση αποδεικνύεις ότι εφάρμοσες όλων των τύπων βίας που αναφέρεραι πιο πάνω...

και όσο και αν δεν επιδοκιμάζω με τίποτα τη συμπεριφορά και τις πράξεις της γυναίκας σου, αυτή είναι το θύμα στην τελική.....οπότε εσύ πρέπει να απολογηθείς

και αποθηλασε επιτελους!

Koρίτσια μην αισθάνεστε άσχημα για αυτά που είπατε γιατί αυτή ήταν η γνώμη σας! Δεν ειναι αναγκη να τα περνετε πίσω επειδη ο κύριος σας είπε ότι λετε ηθικοπλασίες του κ....ου. (τι gentleman!). Εμεις ειπαμε την αποψη μας και απο εκει και περα αν θελει κραταει καποιες κουβεντες διαφορετικα ας μάθει και αυτος πρωτα να φέρεται και να μιλαει και μετα να κρινει όλον τον κόσμο ... και επειδη τα παιδια ειναι καθρεφτης μας καλο ειναι να ριχνουμε και azax να τον καθαριζουμε που και που ...

Οχι δεν ειναι ετσι...γιατι οταν εισαι μεσα στην καψουρα και την αγαπη...δε βλεπεις τπτ.Βρισκεις απειρες δικαιολογιες για τις περιεργες κινησεις του αλλου και εθελοτυφκλεις.Εγκλωβιζεσαι και δε σκεφτεσαι λογικα και καθαρα.

Οσο για το οπως στρωνει κανεις κοιμαται δεν καταλαβα τι εννοεις....αντε και εκανε το λαθος ο τυπος και παντρευτηκε την κυρια η οποια δεν αξιζε μια...τι παει α πει αυτο?Οτιεπρεπε να κατσει να ανεχεται τα παντα?

Ανθρωποι εμαστε και κανουμε και λαθη.Αλλα εινα απολυτο δικαιωμα μας να κανουμε οτι πορουμε για να τα διορθωσουμε και να σωσουμε την ψυχικη μας υγεια πανω απόλα.

Όλα αυτά που πολύ σωστά λες, προκύπτουν από τις λάθος επιλογές και τις λάθος εκτιμήσεις μας.

Με τις οποίες πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι κάποια στιγμή και να θέσουμε εαυτόν προ των ευθυνών μας.

Έστι όπως τα γράφει ο Γιάννης, θεωρεί ότι για όλα φταίει η γυναίκα του.

Α! και για το ξύλο, έστω και της μια φοράς όπως είπε, δεν βλέπω πουθενά να λέει. "οκ σήκωσα χέρι, απαράδεκτο αυτό που έκανα, έχασα την ψυχραιμία μου"...................να το ρίξω κι εγώ στο ανθρώπινο λάθος.

Δεν έχω να απολογηθώ για την χειροδικία

Το περνάει στο ντούκου......."έλα μωρέ και τι έγινε"..............οπότε συγνώμμη, αλλά η τους σηκώνει τους "μύρδους" η περδικούλα του.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

το εχω σκυλομετανιωσει μεσα μου που οταν εμαθα την αληθεια δεν πληρωσα 2-3 μαντραχαλεους να τον κανουν μαυρο στο ξυλο να ερθει να ισιωσει.QUOTE]...Μωρε να αγιασει το στομα σου,καποιοι μπορουν να κακοποιουν συναισθηματικα,ψυχολογικα και οικονομικα αλλα το θυμα απαγορευεται να αντιδρασει γιατι εκανε το λαθος να τον επιλεξει για συντροφο?Να σου πω....ποτε δεν ειναι αργα!:P:p:p(πλακα ετσι?)

Διαφημίσεις

λες οτι συνεβη μια φορα ενω στο αλλο θεμα σου εγραφες οτι περασαν μηνες με ξυλο!θες να στο βρω κ να στο κανω κοπι????

ο αντρας που σηκωνει χερι ειναι κοτα.επιμενω οτι καλα σου εκανε!εγω θα σου ειχα κανει πολυ χειροτερα.να λες κ ευχαριστω

giannis40

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ

έγινε κόλαση. Την έδειρα και πέρασε ένα εξάμηνο σκληρό με καυγάδες, βρισιές και ξύλο.

και σημερα το αλλαζεις λεγοντας

Δεν έχω να απολογηθώ για την χειροδικία (που συνέβη πράγματι μια φορά και όχι επανειλλημμένα όπως κάποιοι φαντασιώνεστε)

δικα σου ειναι τα παραπανω!λες οτι την εδερνες για 6 μηνες!κ τωρα το αλλαζεις κ λες οτι ηταν μονο μια φορα?:roll: ποιος φαντασιωνεται οεο???ξεχνας τι γραφεις και τι λες...να το κοιταξεις Γιαννη μου...

Kαλημέρα Γιάννη,

Πέρα απο το κομμάτι της χειροδικίας αυτό που θέλου να σε ρωτήσω, πραγματικά με καμία δόση ειρωνίας, είναι που ακριβώς αποσκοπεί ο όρος προβληματισμένος. Απο ότι έχω καταλάβει δεν ζητάς συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση. Αλήθεια τα πράγματα μεταξύ σας τώρα πού βρίσκονται?? H γυναίκα σου πως χειρίστηκε την όλη κατάσταση? Επίσης δεν αναφέρεις πουθενά τον ρόλο της ως μητέρα κάτι που πολλά κορίτσια επισημανανε. Ίσως αν γινόσουν πιο αναλυτικός να έπερνες και πιο σοβαρές απαντήσεις.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...