Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πρόβλημα με τα ρούχα!


Recommended Posts

Η πρώτη μου η κόρη είναι 4 χρονών και πάει προνήπια. Από πέρυσι είχε αρχίσει να έχει κάποια θέματα με τα ρούχα της δεν ήθελε φόρμες ούτε παντελόνια μόνο φούστες. μας έλεγε οτι ένα κοριτσακι στο σχολείο την κοροιδευε και της έλεγε οτι τα κορίτσια φοράνε μαυρες μπότες με φουστα και τα αγόρια παντελόνια και φόρμες. η χρονιά πέρασε το κοριτσάκι ευτυχώς άλλαξε χολειο γιατι μαθαίνω από την μαμά του οτι βαφεται για να πάει σχολείο και η δικιά μου συνεχίζει αλλα πλέον πολυ έντονα και απαιτητικα να διεκδικει μόνο ρούχα που θέλει άρα μόνο φούστες. κάθε μέρα έχουμε πόλεμο στο σπίτι. Την ξυπνάω νωριτερα γιατι θέλουμε 1 ώρα διαπραγματευσευων για ν απάει. συνηθως έρχεται το σχολικό και κορναει και στο τέλος φευγει και την πάμε εμείς σχολείο.ο αντρας μου είναι γεωργός και αυτός τα υπομένει όλα τώρα τον χειμώνα που δεν δουλευει. εγω επειδη δουλευω σε τράπεζα που είναι ανοιχτα και το απόγευμα οταν είμαι μόνο απογευματινη.

κλαιει σπαρακτικα και οταν δεν πιανει αρχιζει τα "δεν με λυποσαστε που κλαιω" και τα " ειμαι μικρο κοριτσάκι και όλο με στεναχωρείται και η καρδιά μου ματώνει¨" και άλλα τέτοια που τον πατέρας της τον λυγίζουν 100% και εμενα 85%. αρα η γίνεται το δικό της η πάει σχολείο κλάιγοντας. της έχει μιλήσει και η δασκάλα τηςκαι όλοι αλλα τίποτα.

συνεχίζω να επιμένω και να χαλιέμαι? της φοράω οτι θέλει γιατι είναι φαση και θα περάσει, ελπίζω!

η μητέρα μου λεει οτι δεν ειναι αυτός λόγος να μαλώνουμε και να χαλιομαστε και να την αφήσω έτσι. εχω κρύψει και τα ρούχα της να μην τα βρίσκει γιατι και μέσα στο σπίτι τα φοράει αλλά βάζει της μικρής. μια φορά βρήκε τα βαπτιστηκά της και έβαλε.

'εχω και τις γιαγιαδες να σιγοκοντάρουν με φορέματα έκαστη στο σπίτι της! 'ελεος!!!!!!!!!!!!!!!!!

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


και μενα η μικρή μου ειναι πολυ αλλα πολυ κοκετα (καμια σχεση με εμενα) θελει παντα να φοραει φουστες και φορεματα αλλα για να βγαινει εξω τωρα τον χειμωνα οταν κανει πολυ κρυο την επεισα να φοραει και καμια φορμα αλλα στο σπιτι της εχω αφησει ελευθερια και φουστες και ενα φορεμα απο μακρυ με τουλι να φοραει και στεκα-στεμα και μου κανει την πριγκηπισσα ή την μαμα και παει για ψωνια με το μωρο της και αλλα τετοια.

μηπως να της εδινες και εσυ την επιλογή να τα φοραει τουλαχιστον στο σπιτι? και να της πεις οτι τα κοριτσακια πρεπει να προσεχουν τα φορεματακια τους και δεν τα φορανε στο σχολειο γιατι μπορει να τα σκισουν.

Παντως δεν πιστευω οτι υπαρχει λογος να καταπιεζουμε τα παιδια για τα ρουχα που θα φορεσουν ειναι ενα μεσο εκφρασης για αυτα και πρεπει να εχουν μια ελευθερια (σε λογικα πλαισια οχι να τα αφησουμε με κοντομανικο στα χιονια:-)).

l86Tp3.png d6AUp3.png
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα!

 

Να είσαι σίγουρη πως οι περισσότερες κοριτσομάνες έχουμε το ίδιο πρόβλημα!! :P Και η δικιά μου μια απ' τα ίδια. Θέλει να είναι κοκκέτα βρε παιδί μου.... Και να σου πω την αλήθεια.... Στην αρχή, πραγματικά και γω ένιωθα πως έπρεπε να βρω μια λύση.... αλλά μετά το ξανασκέφτηκα και είπα γιατί όχι; Γιατί να μην ντύνεται με φορέματα και φούστε αφού της αρέσει; Η δικιά μου βέβαια φοράει και τα κολλάν πολύ (ε, τι να μη δείξουμε τα κάλλη μας ;;; :P ).... και της παίρνω ζεστά φορέματα, χοντρά καλσόν.... Μπλούζες ζεστές και γενικά, προσπαθώ να της κάνω το χατήρι αλλά να είναι και ζεστά ντυμένη τώρα το χειμώνα.

Το πρωί, για να μην έχετε θέμα με το ντύσιμο και χάνετε μια ώρα έτσι άσκοπα (το έχω περάσει γιαυτό το λέω) είναι καλύτερα να τη βάζεις αποβραδίς να επιλέξει το ντύσιμο που θέλει (θα το τσεκάρεις και όσο μπορείς θα την κατευθύνεις όποτε χρειάζεται). Εμένα από το βράδι επιλέγει και ντύσιμο, και παπούτσια (και με αυτά έχουμε θέμα, θέλουμε ό,τι πιο φανταχτερό :P ) και τι χτένισμα θα κάνουμε....

Επίσης να σου πω, πως και στον παιδικό όλα τα κοριτσάκια που βλέπω (αν όχι όλα, η πλειοψηφια) φοράνε φορεματάκια, φουστίτσες, γυαλιστερές μπότες/παπούτσια...

sL7ap2.png

Link to comment
Share on other sites

Πολλά κοριτσάκια σε αυτή την ηλικία αρχίζουν να έχουν προτιμήσεις για τα ρούχα τους αυτό από μόνο του δεν είναι κακό από την άλλη καταλαβαίνω ότι υπάρχει και ένα θέμα τώρα με το κρύο:D:D

 

Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με την δασκάλα της να την παρακαλέσεις να της κάνει παρατήρηση που αργεί να έρθει το πρωί ;)

Στο σπίτι την ίδια μέρα θα της εξηγήσεις ότι σου τηλεφώνησε η δασκάλα στην δουλειά και σου είπε ότι δεν είναι σωστό να αργείτε να πάτε στο σχολείο κάθε πρωί ....γι αυτό από εδώ και πέρα τα ρούχα που θα φορέσει την επόμενη μέρα στο σχολείο θα πρέπει να τα διαλέγει από το προηγούμενο βράδυ.

 

Έτσι δεν θα χάνετε πολύτιμη ώρα το πρωί .........βέβαια πιθανόν τις πρώτες μέρες το πρωί να προσπαθήσει να αλλάξει τα ρούχα που έχει διαλέξει, εδώ και εσύ και ο μπαμπάς της θα πρέπει να είστε σταθεροί και αμετακίνητοι έτσι ώστε να καταλάβει ότι δεν έχει το περιθώριο για αλλαγές της τελευταίας στιγμής :D:D

 

Σε δεύτερη φάση και αφού έχει στρώσει το πρωινό, θα άρχιζα το μπίρι μπιρι για τις φόρμες και τα παντελόνια χωρίς να την πιέζω να τα φορέσει

Για το πόσο άνετες είναι οι φόρμες που με αυτές μπορεί να παίξει χωρίς να φοβάται να λερώσει τα ρούχα της, πως και εσύ φοράς παντελόνια για να πας στην δουλειά σου που η τάδε συμμαθήτρια της φοράει αυτό και η άλλη επίσης (αν της δείχνεις και κάποιο παιδάκι εκείνη την ώρα τόσο το καλλίτερο) κατάλαβες το γενικό σχέδιο :D:D άστη να συνηθίσει την ιδέα και κάποιο βράδυ πρότεινε της να φορέσει παντελόνι στο σχολείο συνεχίζοντας το ψηστήρι :D:D

καλό κουράγιο και υπομονή εμείς έχουμε το εντελώς αντίθετο θέμα .....δεν φοράει φορέματα με τίποτα :D:D άβυσσος η ψυχή του νήπιου:mrgreen::mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Και εμεις εχουμε το ιδιο θεμα. Θέλουμε ολο φορεματα- καλσον (και μαλιστα να επικρατει το ροζ, κοκκινο, φουξια) και μια συγκεκριμενη εδω και ενα μηνα κορδελα στα μαλλια

 

Νομιζω οτι οι κοπελες με κάλυψαν. Δεν αξιξει να μαλωνουμε για αυτό. Απλα και εγω την ψηνω και βαζει που και που κανενα παντελονι στο πολυ κρυο. Επισης ζεστα καλσον και χοντρες μπλουζες απο μεσα απο το φορεμα. Μια λύση ειναι και το κολαν-μπλουζοφουστανι. Με εχει βολεψει και ενα παντελονι κοτλε καπρι που βαζει απο μεσα καλσον και φαινεται το σχεδιο του καλσον με τη Μυνι

 

Εμεις μαλωναμε για ενα κολαν που ειχε σαν σχεδιο με τσεπες και να μου λεει οχι ειναι παντελονι δεν ειναι κολαν.

 

Υπομονη. Μωρε και αυτα τα καημένα συνηδητοποιουν το φυλο τους.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλημερα σας αχ χαιρομαι που δεν είμαι η μόνη που έχω αυτο το τεράστιο θέμα με τα ρουχα της κόρης μου , εμένα είναι 5,5 και παει νήπιο. παντα θέλει να φοράει φούστες και φορέματα στο σχολείο. επειδή είχαμε πολλές γκρίνιες αποφάσισα να βολέψω όλα της τα παντελόνια και να φοράει κολάν παλι καλα της αρέσουν τα κολάν, αλλά και φούστες στο σχολείο αντε και που και που καμία φόρμα, αλλά με έχει φαει με την γκρίνια της πολυ δύσκολο παιδί, σήμερα πάλι της είχα βγάλει από το βράδυ κολάν και φούστα και φόρεσε μόνο το κολάν γκρίνιαζε για την μπλουζα τον λόγο δεν τον κατάλαβα με αποτέσμα να την χτυπήσω και νιώθω τύψεις τώρα αλλα με φέρνει εκτός εαυτου με την γκρίνια της δεν ξερω τι να κάνω όλα την ενοχλουν!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

αχ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ!! Μόνο που εμείς έχουμε περάσει και σε πιο εξελιγμένο σημείο. Εκτός του ότι αρνείται να φοράει, φόρμες, τζην και παντελόνια, αρνείται να φορέσει και οτιδήποτε της φαίνεται χοντρό!!!!

Για φούτερ μπλούζα ούτε λόγος. Για βαμβακερό κολάν με τίποτα. Γενικώς θέλει να φοράει μόνο ανοιξιάτικα ρούχα και μόνο φούστες, φορέματα και κολάν!!!

Αυτές τις μέρες με αυτό το κρύο δεν μπορώ να την βγάλω εξω γιατί δεν φοράει κανένα ρούχο ζεστό.. Εχω απελπιστεί μιλάμε.. και ναι έχω δοκιμάσει να διαλέγουμε ρούχα απο΄το βράδυ, αλλά μόλις ξημερώσει ξανά τα ίδια.. έβαλα και την δασκάλα της να της πει δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον να φοράει φόρμες μιας και έχουν γυμναστική στο σχολείο, τίποτε απολύτως...

κάθε μέρα είμαστε ντυμένες λες και πάμε σε κάλεσμα του πρέσβη..

Link to comment
Share on other sites

... Τι να πω και εγώ βρε κορίτσια!!

Ο γιος μου μόλις τριών και από πέρσι κάθε μέρα έχουμε φασαρία το πρωί διότι θέλει να βάλει το ¨ κουκάμισο¨ και όχι τις ζεστές φορμούλες του!!

Πρέπει να διαλέξει από την κάλτσα, το βρακί ,φανέλα ως το μπουφάν!

Μια μέρα ντύθηκε ουράνιο τόξο πράσινη κάλτσα καφέ πουκάμισο μπλέ μπουφάν!!

Τι να κάνω;;;; παρά να εκνευρίζομαι και να γίνομαι υστερική... Προσπαθώ να του δώσω κίνητρο μπας και ντυθεί νορμάλ. Τώρα έχουμε καταλήξει να φοράει μόνο ότι έχει επάνω το spiderman (κάλτσα- βρακί - φανέλα - μπλούζα- κασκόλ- σκουφί - γάντια) .!!!! Τουλάχιστον είναι ομοιόμορφος :rolleyes:

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Link to comment
Share on other sites

Αλλη μια ομοιοπαθουσα εδω.. Και η δικη μου παει προνηπιο αλλα το στυλακι αυτο το εχει ξεκινησει εδω και 2 χρονια που πηγε παιδικο και ειχε κανει "κλικα" με κατι αλλα κοριτσακια με τις ιδιες ιδιοτροπιες, αφου μου το ειχε πει και η δασκαλα της στον παιδικο.

 

Φοραμε μονο κολαν ή φουστα / φορεμα αλλα εχουμε και παραξενια με τα καλσον (την ενοχλει αν εχει μπροστα χοντρη ραφη) και αν το κολαν ανεβαινει μεσα απο την μποτα!! Ελεος!!

 

Χτες πως μου "εκοψε" και ειπα της δασκαλας της οτι δεν φοραμε φορμες και παντελονια και να ειναι καλα η γυναικα της ειπε οτι εμαθε πως εχει κατι πολυ ωραιες φορμες σπιτι και θελει απο αυριο να φοραει απο μια για να τις δει....

 

Παιδια ω του θαυματος σημερα φορεσε φορμα χωρις καμια αντιρρηση (θα αναψω λαμπαδα της δασκαλας)!! Πως δεν το ειχα σκεφτει νωριτερα!!

 

Παντως ειναι πολυ ψυχοφθορο και εχουμε τσακωθει απειρες φορες για αυτο το θεμα, αφου θελω να της ψωνισω ρουχα και το σκεφτομαι γιατι ειναι τοσο περιεργη που φοβαμαι μηπως δεν τα βαλει..

 

Τι να πει κανεις, αβυσσος η ψυχη των παιδιων!

oaiqp2.pngm9YLp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ο γιος μου που είναι 4 άρχισε από πέρσι να εκφράζει προτιμήσεις στα ρούχα. Φέτος το πρόβλημα έχει γίνει πιο έντονο. Το συζήτησα με τη δασκάλα του και μου πρότεινε να μην του αφήνω τελείως τα περιθώρια να επιλέγει εκείνος γιατί σήμερα όπως μου είπε θα του περάσει για τα ρούχα και αύριο για κάτι άλλο. Στην αρχή προσπάθησα να γίνω πιο αυστηρή με το θέμα αυτό όμως μετά είπα πως υπάρχουν άλλα τόσα θέματα μέσα στην ημέρα που πρέπει να μην είμαι ελαστική μαζί του (θέματα συμπεριφοράς) που είναι εντελώς δευτερεύον και άσκοπο να διαφωνώ μαζί του ακόμα και για τα ρούχα. Άλλωστε με τον τρόπο αυτό το παιδί αποκτάει το δικό του στυλ και όχι το δικό μου (είτε μ΄αρέσει αυτό είτε όχι), στοιχείο που το βρίσκω θετικό για την έκφραση και διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.

- Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι για τα ρούχα που έχω στην ντουλάπα του και είναι εντελώς καινούργια. Πλέον του αγοράζω μόνο ρούχα που ξέρω οτι του αρέσουν για να μην πηγαίνουν χαμένα.

Link to comment
Share on other sites

οταν ανοιξα αυτό το θέμα νόμιζα οτι ήμουν η μόνη . λυπάμαι αλλά τι ανακούφηση ένοισα δεν λέγεται!!!!

και εγω πιστευω οτι τον περισσότερο εκνευρισμό και τα νεύρα τα έβγαλα γιατί έκαν ατο λάθος να της ψωνίσω στην αρχή της χρονιάς περίπου 500 ευρώ σε φόρμες αθλητικά και παντελόνια που πάνε χαμένα στη ντουλάπα και δεν το πιστεύω. τι να τα κάνω τόσα ρούχα καινούργια, παπούτσια? τα λυπάμαι απίστευτα τα λεφτά. ελπίζω μόνο να τα βάλει η μικρή.

αντε και υποκύπτουμε. το ερώτημα είναι αν είναι πολύ μικρά για να μας βάζουν τέτοιους περιορισμούς και αν στο τέλος συνέχεια και από τώρα θα κάνουμε οτι θέλουν.πέφτει και λίγο για μένα ποιος έχει το πάνω χέρι. προς το παρόν το έχει εκείνη και δεν θέλω. και σκέφτομαι συνέχεια. πόσο σοβαρό είναι αυτό. Εχει σημασία η δεν έχει. θα εκμεταλεύται την αδυναμία μου να επιβληθώ από δω και πέρα ή όχι?με δοκιμάζει η απλά θέλει να φοράει οτι τηε αρέσει και είναι τόσο απλό και εγώ δίνω τόσο τεραστια διάσταση σε ένα ασήμαντο θέμα?

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Link to comment
Share on other sites

εισαι τυχερη που το αρχισε τωρα.η δικια μου το ξεκινησε απο τα 2.5!!:evil:

τωρα ειναι 5 και κατι και εχω ΜΕΓΑ προβλημα!!!κιεμενα ολο φουστες κ φορεματα θελει.επισης θελει να ταιριαζουν ΚΑΙ τα χρωματα!δε βαζει πχ μπλε φουστα με ροζ καλσον αλλα πρεπει να ειναι μπλε το καλσον εκτος κ αν βαλει ροζ μπλουζα απο πανω!επισης κ τα κοκκαλακια στα μαλια πρεπει να εχουν τα χρωματα των ρουχων:evil: τα νευρα μου τσαταλια καθε πρωι.εξω να εχουμε -10 κ αυτη να χτυπιεται να βαλει φουστα!φυσικα δε την εχω αφησει ποτε με τετοιες θερμοκρασιες να βαλει φουστα οσο κ να χτυπιεται!:twisted:

μονο για τον χορο που την στελνω εχει 9 διαφορετικες φουστες απο τουλι με το ασορτι κορμακι κ ασορτι παπουτσια.οχιιι δε θελουμε τα ασπρα τα κλασσικα της μπαλαρινας!θελει το αναλογο χρωμα!τις προαλλες μου ειπε ''οταν μεγαλωσω θα παω σε μια ειδικο να μου βγαζει τα φρυδια !!!οχι οπως εσυ που το κανεις στο σπιτι με το τσιμπιδακι!!"':shock::shock::shock::shock: της λεω που το ξερεις καλε οτι εχει ειδικους για φρυδια.ε πως δε το ξερω μου λεει.αφου εχει κομμωτριες για μαλλια....δε θα εχει κ ειδικες για φρυδια που ειναι τοοοοοοοσο μικρααα???:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

τι θα την κανω δε ξερω!ο αντρας μου εχτες ειπε ''εγω απο αυτην θα εχω 4 εγκεφαλικα και 4 εμφραγματα '':rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Σας χορεύει στο ταψί η μικρή. Θα μου πεις, δεν έχεις παιδιά και δεν ξέρεις. Συμφωνώ. Έχω όμως φίλους με παιδιά, έχει ο καλός μου έναν γιο από τον πρώτο του γάμο και υπήρξα κι εγώ η ίδια παιδί. Αν είναι δυνατόν να κλαίει το 4χρονο και να σας λέει δεν με λυπόσαστε και ματώνει η καρδιά μου κι εσείς αντί να γελάτε δημιουργείτε πρόβλημα στον εαυτό σας!!!! Να της το κόψετε και αύριο που θα μεγαλώσει θα σας ευγνομωνεί.

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites

μια σοφη παροιμια λεει ''εκει που εισαι ημουνα κ εδω που ειμαι θα ρθεις!'' κοριτσακι ευχομαι συντομα να γινεις μανουλα!αλλα κιεγω τα ιδια ελεγα οταν εβλεπα παρομοιες περιπτωσεις πριν κανω παιδια ..του στυλ ΄΄το δικο μου το παιδι δε θα το αφηνω να κανει ετσι.'' ''απορω γιατι υποκυπτουν κ του κανουν τη χαρη κ δε του το κοβουν μια και καλη!!!εγω θα το εχω σουζα!'' ''σιγα μη κατσω να με κανει οτι θελει'' και αλλα τετοια :P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μια σοφη παροιμια λεει ''εκει που εισαι ημουνα κ εδω που ειμαι θα ρθεις!'' κοριτσακι ευχομαι συντομα να γινεις μανουλα!αλλα κιεγω τα ιδια ελεγα οταν εβλεπα παρομοιες περιπτωσεις πριν κανω παιδια ..του στυλ ΄΄το δικο μου το παιδι δε θα το αφηνω να κανει ετσι.'' ''απορω γιατι υποκυπτουν κ του κανουν τη χαρη κ δε του το κοβουν μια και καλη!!!εγω θα το εχω σουζα!'' ''σιγα μη κατσω να με κανει οτι θελει'' και αλλα τετοια :P

Ρε συ Δήμητρα! Δεν αμφιβάλλω βρε πουλάκι μου ότι έχεις δίκιο. Εσύ θυμάσαι η μάνα σου να σήκωνε τέτοια χουνέρια? Εγώ θυμάμαι ότι η δική μου δεν σήκωνε! Και ήμουν και πρόωρη και μάλιστα τα χρόνια εκείνα τα παλιά. Λες να με αγαπούσε λιγότερο από ότι αγαπούν οι σημερινές μανούλες τα μικρά τους? .......

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Δήμητρα! Δεν αμφιβάλλω βρε πουλάκι μου ότι έχεις δίκιο. Εσύ θυμάσαι η μάνα σου να σήκωνε τέτοια χουνέρια? Εγώ θυμάμαι ότι η δική μου δεν σήκωνε! Και ήμουν και πρόωρη και μάλιστα τα χρόνια εκείνα τα παλιά. Λες να με αγαπούσε λιγότερο από ότι αγαπούν οι σημερινές μανούλες τα μικρά τους? .......

 

κοιτα δε ξερω αν τα σηκωνε η μανα μου αυτα γιατι εγω δεν ημουν ποτε ετσι:P ποτε δε με ενδιεφεραν τα ρουχα:rolleyes: ξερεις ποτε ενδιαφερθηκα για ντυσιμο?οταν εκανα την πρωτη μου σχεση οταν ημουν 16.5 ετων!:P μεχρι τοτε με ενα τζιν κ αθλητικα κυκλοφορουσα κ μια κοτσιδα τα μαλλια!:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

είμαι το τρίτο κορίτσι μιας οικογένειας με λίγα έσοδα. Εκτος τα ρούχα του νονού μου τα πρώτα μου καινούργια ρούχα τα πήρα στην 3η γυμνασίου! καθόλου ποτέ δεν με πείραξε ήμουν και είμαι σε αυτήν την οικογένεια απίστευτα ευτυχισμένη και ποτέ δεν σκέφτηκα οτι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι αλλιώς ή καλύτερα. Ηταν απλά τέλεια , ιδανικά!

και εγώ έχω πει πολλά πράγματα για συμπεριφορές που επιτρέπουν άλλοι στα παιδιά τους, όταν δεν είχα δικά μου. Οχι πως τώρα δεν έιμαι ποτέ επικριτική απλά έχω κατανόηση.

Οσο για την μικρη μου ελπίζω και εύχομαι να μην μου γυρίσει μπουμεράγκ. Να μπορέσω να επιβάλλομαι όταν πραγματικά χρειάζεται και να μπορεί να με καταλαβαίνει και να με ακούει στα σημαντικά που θα έρθουν. Αποφάσισα να κοροιδέψω τον εαυτό μου και να σταματήσω να δίνω τόση σημασία στα ρούχα και να κοιτάξω να χαίρομαι τα πρωινά μαζί της. και την ώρα που σπαταλούσαμε να της κάνω κοτσιδάκια ή απλά να την αφήνω να κοιμάται λίγο παραπάνω. Και προχωρώντας βλέπουμε.............

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σας !!Και ας απαντησω κι εγω που ειχα αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα -οχι οτι τωρα δεν μου ζηταει φουστες και κολαν αλλα έπαψε για μενα να ειναι πρόβλημα-.Μας είχε βοηθήσει όλες τις μαμάδες στον παιδικό σταθμό η ψυχολόγος που ερχόταν και συμβουλευόμασταν.Λοιπόν μας είπε στην αρχή κάθε βδομάδας να τους δείχνουμε τα ρούχα που έχουν και να ξεκαθαρίζουν για κάθε μέρα τι θέλουν να φοράνε -εγώ της έβαλα και ταμπελάκι για την κάθε μερα στην κρεμάστρα -γιατί μας τόνισε είναι σημαντικό σ αυτές τις ηλικίες απο 3,5 περίπου -4 να επιλέγουν αλλά η σταθερότητα θα είναι από μέρους μας ,αυτό που διάλεξε ,αυτό θα φορέσει ή εναλλακτικά να αποφασίζει το προηγούμενο βράδυ.Η δικιάμου μπορεί ν αλλαζε γνώμη και το πρωί αλλά της εξηγούσα ότι αφού μόνη της το είχε σκεφτεί και επιλέξει θα φορούσεαυτό.Μία δυο τρεις το κατάλαβε αρκετά γρήγορα και αυτό που κάνω είναι ότι το χειμώνα με φούστες υπάρχουν μόνο χοντρα ζεστα καλσον και ένα σετ την εβδομάδα ειναι φόρμα-τώρα που είναι 5.5 αυτό γιατί στις αρχες με τποτα οι φόρμες γιατί "δεν κολλάνε στο ποδι μου,ειμαι άσχημη,είναι γι αγόρια κλπ"-.Πάντως η επιλογή η δική τους από το σαβ/κο ή τουλαχιστον το προηγούμενο βράδυ είναι πολύ καλή λύση γιατί γλυτώσαμε όλη αυτη την πρωινή γκρίνια που δεν αντέχεται όντως!!Καλή δύναμη σ όλους μας!!

Link to comment
Share on other sites

περασαμε πολλα οταν αντιμετωπισα αυτο το θεμα. απειρους καυγαδες και νευρα. Ειπα δεν θα της περασει. Ομως καποια στιγμη σκεφτηκα οτι απο τη μια του χαλαω το ονειρο γιατι πως να το κανουμε αισθανεται πριγκιπισσα , απο την αλλη να καταπιεσω το παιδι να φορεσει φορμα και να πηγαινει στο σταθμο και να βλεπει τα αλλα με κοριτσια με φορεματα; Το προβλημα ηταν μονο στο οτι ειχα ηδη αγορασει ρουχα τα οποια δεν θα φοραγε ποτε και επιπλεον με χαλαγε που δεν εβαζε του δικου μου γουστου ρουχα.( λαθος!!!!!) οταν θα παει δημοτικο ξερω πως θα φορανε φορμες και ετσι θα μετριαστει το προβλημα. Επισης οταν θα ειναι στην εφηβεια σιγουρα θα φοραει παντελονια και τοτε θα της λεω να βαλει κανενα φουστανακι. παιδια μεγαλωνουμε οχι στρατιωτακια.

κοριτσακια μου!

Link to comment
Share on other sites

οταν ανοιξα αυτό το θέμα νόμιζα οτι ήμουν η μόνη . λυπάμαι αλλά τι ανακούφηση ένοισα δεν λέγεται!!!!

και εγω πιστευω οτι τον περισσότερο εκνευρισμό και τα νεύρα τα έβγαλα γιατί έκαν ατο λάθος να της ψωνίσω στην αρχή της χρονιάς περίπου 500 ευρώ σε φόρμες αθλητικά και παντελόνια που πάνε χαμένα στη ντουλάπα και δεν το πιστεύω. τι να τα κάνω τόσα ρούχα καινούργια, παπούτσια? τα λυπάμαι απίστευτα τα λεφτά. ελπίζω μόνο να τα βάλει η μικρή.

αντε και υποκύπτουμε. το ερώτημα είναι αν είναι πολύ μικρά για να μας βάζουν τέτοιους περιορισμούς και αν στο τέλος συνέχεια και από τώρα θα κάνουμε οτι θέλουν.πέφτει και λίγο για μένα ποιος έχει το πάνω χέρι. προς το παρόν το έχει εκείνη και δεν θέλω. και σκέφτομαι συνέχεια. πόσο σοβαρό είναι αυτό. Εχει σημασία η δεν έχει. θα εκμεταλεύται την αδυναμία μου να επιβληθώ από δω και πέρα ή όχι?με δοκιμάζει η απλά θέλει να φοράει οτι τηε αρέσει και είναι τόσο απλό και εγώ δίνω τόσο τεραστια διάσταση σε ένα ασήμαντο θέμα?

Μια λύση είναι να δεις αν μπορείς να συνδιάσεις κάποιες από τις φόρμες που πήρες με μπλουζοφορέματα ή το πάνω κομάτι με φούστα.

Κατα τα άλλα δεν είναι τα παιδιά που μας βάζουν περιορισμούς, εμεις τους βάζουμε. Να μην ξεχνάμε, μιλάμε για το τι θα φορέσουν αυτά. Τα παιδιά μας στα 4 έχουν τον έλεγχο σε πάρα πολύ λίγα πράγματα, αλλά αυτά επιζητούν όλο και περισσότερο να αποφασίζουν για τον εαυτό τους. Και καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά σταδιακά οι γονείς τους δίνουν αυτό "τα προνόμια". Το να αφήσεις το παιδί να επιλέξει ρούχα του κάνει καλό γιατί του δίνει την αίσθηση αυτοκυριαρχίας. Φυσικά μπορείς να ορίσεις όρια, ή καλύτερα να ορίσετε μαζί όρια πχ αυτά είναι για κρύο καιρό, αυτά για μέτριο, αυτά όταν βρέχει, 2 φορές την βδομάδα θα βάζουμε φόρεμα και 3 φόρμες κλπ (δηλαδή να της δείξεις ότι την ακούς αλλά πρέπει και αυτή να σε ακούσει και κάπως να συναποφασίσετε ένα "συμβιβασμό" - τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να τηρήσετε)

Και εγώ πέρασα πέρσι αυτό το στάδιο με τα φορέματα. Στην αρχή εκνευρίστηκα μετά επαναθεώρησα τις απόψεις μου. Η δασκάλα της μου είπε να την αφήσω να φοράει τα φορεματάκια της (στα 3) έτσι έμαθε να ανεβάζει τα καλσον. Απο τότε φροντίζω να αγοράζω μπλουζοφορέματα για φόρμες! Αποφασίζουμε απο το βράδυ τι θα φορέσουν. Από τότε που τις επιτρέπω να φοράει και φορέματα φοράει και τις φόρμες πιο εύκολα. Όταν κάνει πολύ μα πάρα πολύ κρύο επιμένω μόνο παντελόνι / φόρμα και καλσόν από κάτω. Υπάρχουν και διαφωνίες αλλά της υπενθιμίζω την συμφωνία μας, ότι πχ χθες έβαλε το αγαπημένο της κλπ

Link to comment
Share on other sites

διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις απαντήσεις σας και το μόνο που σκέφτομαι είναι γιατί δεν εξέφρασα εδώ πέρα τις ανυσηχίες μου νωρίτερα. Γιατί να πιστεύω οτι είμαι η μοναδική εδώ μεσα με αυτό το πρόβλημα και χωρίς δυνατότητα επίλυσης. Σας ευχαριστώ όλες πολύ πολύ για όλα.

Κατατοπιστικές απαντήσεις. Ευχαριστώ και εγώ και ο ταλαιπωρημένος σύζυγος. Σε λίγο γεννάω και δεν θα το αντεχα αυτό να συνεχιστεί. Τις πρότεινα διάφορα από αυτά και είναι σύμφωνη. Είδωμεν!!!!!

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Link to comment
Share on other sites

Κουραστηκα να τσακωνομαι με την μεγαλη μου κορη ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για τα ρουχα , Μολις εκλεισε τα 4 και το προβλημα μου ειναι απο τα 2,5 σχεδον , ευχομαι του χρονου στο νηπιο τουλαχιστον να μην εχει τοσες ιδιοτροπιες . Για το τωρα παντως της λεω " ανοιξε την ντουλαπα σου και πεσ μου τι θες να φορεσεις για να σου πω τι παει " κι ετσι τσακωνομαστε λιγοτερο . Θελει να ντυνεται και μονη της . Προσπαθω να την καταλαβω να μεγαλωσει θελει και να ανεξαρτοποιηθει ειδικα απο εμενα ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

to idio problhma exw kai egv me to gio moy poy einai 4 xronwn....basika einai genika arnhtikos poly kata periodoys kai otan einai se aythn thn periodo trogete sthn kyrioleksia me ta royxa toy

prin dei ti royxa 8a balei,.....klaiei oti exei mirmiggia kai ton gargalane oti ton sfiggei to lastixo...otiii...ootiii!!!

exw ekneyristei apisteyta para polles fores kai exw xasei ton elenxo

ayto poy boh8aei einai oti toy lew exeis 2 epiloges kai toy dinw kai mia allh epilogh se royxa...apofashse alliws 8a apofashsw egw

kai apofasizei sini8ws sto lepto

bebaia dne kserw alla ton teleytaio 1 mhna exei xeiroterepsei genika

dne 8elei tpt

aaa ksexasa na pw oti exei 8ema me ta royxa.....

stis allages...pws 8a alaksoyme ta mpotakia ...pws 8a baloyme kontomaniko

panta exoyme ena mpoyfan poy forame me xara

kai dne dexomaste allo

bre as einai bromiko k as to eplina dne bgainei apto spiti gia na mh balei allo

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...