Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καλύτερα στο ΕΞΟΧΙΚΟ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ;

danel

Recommended Posts

Τί γνώμη έχετε ως προς τις διακοπές με τα παιδιά;

Καλύτερα κάποιος να αποφασίσει να φτιάξει εξοχικό σπίτι και να περνάει εκεί τις διακοπές του συν τα σαβατοκύριακα ή μήπως είναι δέσμευση και προτιμάτε να πηγαίνετε κάθε φορά σε άλλο μέρος με ενοίκιο;

Ρωτάω γιατί έτσι όπως το σκέφτομαι, μου φαίνεται μεγάλη ταλαιπωρία να τραβιέμαι σε διάφορα μέρη, με τα παιδιά, και μέχρι να προσαρμοστώ να βρω τα στέκια μου και ίσως η λύση του εξοχικού να είναι ιδανική για οικογένεια. Για να νοικιάσω με το χρόνο δεν το σκέφτομαι, γιατί προτιμώ να χτίσω αφού έχω τουλάχιστον το οικόπεδο.

Εσείς τί λέτε; Έχετε εξοχικό;

Διαφημίσεις

Αν το μέρος εκεί που έχεις το οικόπεδο σου αρέσει και νομίζεις ότι θα αρέσει και στα παιδιά σου για να το χρησιμοποιήσουν και αυτά αργότερα, τότε είναι καλά να έχεις το εξοχικό σου και να το φτιάξεις όπως σε βολεύει. Βέβαια κάποιες μέρες θα πρέπει να πας διακοπές και κάπου αλλού, να δουν τα παιδιά και άλλα μέρη, αλλά το κόστος είναι πολύ λιγότερο γιατί για λιγες μέρες μπορείς να βολευτείς πιο εύκολα. Εμείς κάθε χρόνο πηγαίνουμε στο εξοχικό μας το 80% των διακοπών και των Σ/Κ και το 20% προσπαθούμε να πηγαίνουμε και σε κάποιο άλλο μέρος και έτσι μας έρχεται καλά. Όμως πρέπει να σκεφτείς ότι για να χτίσεις εξοχικό και να το συντηρείς χρειάζεται να ξοδέψεις αρκετά χρήματα και θα σου πάρει πολύ χρόνο για ψάξιμο και εργασίες!

Εαν είναι ωραίο το μέρος οπου έχεις το οικόπεδο

και ενδείκνυται για διακοπές με παιδιά

καλύτερα να είναι δικό σου το σπίτι.

Έχε όμως υπόψη σου οτι το να χτίσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μεγάάαααλο μανίκι!!!!!!

(Έχουμε χτίσει γιαυτό στο λέω....)

"Προκάτ" θα ήταν η καλύτερη λύση για εξοχικό.

Καταρχάς όμως τσέκαρε την περιοχή:

θάλασσες, δραστηριότητες για τα παιδιά, παιδότοπους, βραδινές βόλτες,ταβερνάκια, κλπ

Υπάρχει περίπτωση να βαρεθείτε γιαυτό σου το λέω!

εμεις περσι πηραμε εξοχικο και σωθηκαμε.μεχρι τωρα πηγαιναμε σκ στη μαμα μου.περσι πηγαιναμε στο δικο μας και απο αρχες ιουνιου καναμε τα μπανια μας.ασε που επειδη πηγαιναμε συνεχεια βρηκαμε και παρεες και εχουμε επαφες και στην αθηνα.αν ο ιοκοπεδο που εχεις ειναι στη θαλασσα,τοτε καλη λυση ειναι να φτιαξεις σπιτι.θελει ομως υπομονη και λεφτα.εδω εμεις που το πηραμε ετοιμο και ολο κατι φτιαχνιυμε.βεβαια αν μπορουμε καθε χρονο παμε καπου αλλου για μια εβδομαδα για να ξεφυγουμε.τα ενοικιαζομενα ειναι βαβουρα νομιζω και περισσοτερα εξοδα.ασε που αν δεν μπορεις καποια τιγμη να νοικιαζεις ,εχεις το δικο σου.

Διαφημίσεις

Είναι σε ωραίο μέρος με θάλασσα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το έχω βαρεθεί εγώ, αφού πηγαίνω από παιδί εκεί. Έχω ακούσει τόσους που το έχουν μετανοιώσει λόγω συντήρησης, ότι πάνε εκεί και κάνουν πάλι δουλειές και δε ξεκουράζονται.

Το να έχεις εξοχικό είναι ωραίο και αν έχεις τη δυνατότητα κάντο. Μην μπεις όμως στο τρυπάκι ότι επειδή ξόδεψες ένα σωρό λεφτά και έφτιαξες εξοχικό, θα πρέπει από εδω και πέρα να πηγαίνετε μόνο εκεί όποτε έχετε την ευκαιρία ή μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά. Καλό είναι τα παιδιά να έχουν και άλλες παραστάσεις και να επισκέπτονται διάφορα μέρη. Αν πηγαίνετε συνέχεια στο ίδιο μέρος θα σκυλοβαρεθείτε οικογενειακώς και πλέον δεν θα σας φαίνετε ότι κάνετε διακοπές.

εχω δυο μπουμπουκακια

το ιδανικό ειναι να εχουν εξοχικό οι παπουδογιαγιαδες! αν εχουν και απο τις 2 πλευρες ακομα καλύτερα!!!!:wink: παιρνουν και τα παιδια ολο το καλοκαιρι μαζί τους και όταν οι γονεις παρουν αδεια χτυπάνε νησάκι μια βδομάδα και άλλη μια στα εξοχικά και ουτε κόστος ουτε τίποτα!!!

το ιδανικό ειναι να εχουν εξοχικό οι παπουδογιαγιαδες! αν εχουν και απο τις 2 πλευρες ακομα καλύτερα!!!!:wink: παιρνουν και τα παιδια ολο το καλοκαιρι μαζί τους και όταν οι γονεις παρουν αδεια χτυπάνε νησάκι μια βδομάδα και άλλη μια στα εξοχικά και ουτε κόστος ουτε τίποτα!!!

Εγώ προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορώ να αφήσω τα παιδιά ούτε Σαββατοκύριακο, πόσο μάλλον και να πάω σε νησάκι χωρίς αυτά... Θα με φάνε οι τύψεις και θα με κυνηγούν οι ερινύες...:rolleyes::rolleyes: Όπου πάμε, πάμε οικογενειακώς, έστω και για ΣΚ.

εχω δυο μπουμπουκακια

Ωραίο θέμα! Το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό τι έχει μεγαλύτερη σημασία για τον καθένα. Ξεκινώ λοιπόν...

Στα υπέρ ενός ιδιόκτητου εξοχικού είναι το ότι έχεις μια σταθερή βάση. Έχει κάπου να πας, χωρίς άγχος για δυσάρεστες εκπλήξεις, πολύχρονου προγραμματισμού ή μιας μικρής μετακόμισης σε κάθε εξόρμηση (μια και δεν χρειάζεται να κουβαλάς τα πάντα μαζί σου κάθε φορά). Είναι πολύ βολικό όταν έχεις μικρά παιδιά, μέχρι 2 ετών περίπου δηλαδή που υπάρχει γενικά πιο αυστηρό πρόγραμμα φαγητού και ύπνου και που πρέπει να τρώνε πχ αλεσμένα, ανάλατα κοκ. Αν το φτιάχνεις εσύ δε κι έχεις την ευχέρια του σχεδιασμού από την αρχή, το φτιάχνεις σύμφωνα με τις ανάγκες μιας οικογένειας εξ αρχής (κοιτάς και λίγο το μέλλον). Είναι δε, ένα επιπλέον περουσιακό στοιχείο που όπως και να το κάνουμε, κανείς δεν σνομπάρει! ;)

Στα κατά του εξοχικού είναι το ότι θα πρέπει να ξοδέψεις ένα σημαντικό ποσό μαζεμένο για να το φτιάξεις, το οποίο δεν είναι για όλους εφικτό. Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, και για τις διακοπές σου 10 μέρες τον χρόνο, τα ίδια θα φτάσεις να έχεις ξοδέψει μετά από αρκετά βέβαια χρόνια - και δεν βάζω τα ΣΚ... Έχεις ένα επιπλέον σπίτι να φροντίζεις, με ότι αυτό συνεπάγεται - καθάρισμα, λογαριασμούς, συντήρηση. Πρέπει δε και να το εξοπλίσεις (αν και υπάρχουν φτηνές λύσεις σε έπιπλα και συσκευές πια) παρόλαυτα είναι κονδύλι κι αυτό. Άρα κάθε φορά που πάτε, ακόμα και για ΣΚ, έχεις σκούπισμα σφουγγάρισμα τουλάχιστον και ανάλογα με το πόσο χρονικό διάστημα έχει μείνει κλειστό και τις υπόλοιπες δουλειές... Εννοείται ότι μαγειρεύεις, ως επί το πλείστον μέσα (συνήθως αυτό γίνεται). Στα μεγάλα μείον του εξοχικού μπορεί να είναι και το ότι καμιά φορά υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν το εξοχικό σου ως δικό σου σπίτι αλλά ως ξενοδοχείο που μπορούν να επισκέπτονται κατά βούληση και πολλές φορές παρά την θέληση σου αλλά με την ανοχή σου, και φυσικά να διαμένουν όσο εκείνοι επιθυμούν. Αυτό συμβαίνει - πολύ συχνά - με συγγενείς (μέχρι να πάρεις ανάποδες και να τους βάλεις χέρι) και λιγότερο συχνά, με φίλους. Το έχω ζήσει - με την πρώτη κατηγορία μόνο - και δυστυχώς, ενώ δεν το πίστευα όταν μου το λέγανε, το λούστηκα για αρκετό καιρό μέχρι να πάρω ανάποδες και να τους το πω... Εν τω μεταξύ, καταλήγεις 9 στις 10 να πας για ΣΚ, διακοπές, γιορτές κοκ εκεί με αποτέλεσμα να χάνεις την ευκαιρία να πας και κάπου αλλού όπου και εσύ και τα παιδιά σου θα γνωρίσετε κάτι καινούριο και θα ξεκουραστείς κι εσύ από τα πρέπει ενός σπιτιού.

Γνώμη μου είναι ότι το εξοχικό είναι καλλίτερο από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο γιατί τα έχεις όλα εκεί και δεν χρειάζεται να κουβαλάς, και γιατί ουσιαστικά είναι το ίδιο, μόνο που το εξοχικό είναι ΔΙΚΟ σου. Σε σχέση με ένα πλήρως εξοπλισμένο ξενοδοχείο, θα έλεγα βουρ για εκεί. Δεν έχεις να κάνεις τίποτα, εκτός από το να ασχοληθείς με την φροντίδα των παιδιών σου, να τα ταϊσεις, να τα πλύνεις κοκ το οποίο σου αφήνει ουσιαστικά πολύ πιο ελευθερο χρόνο για σένα και την οικογένεια σου, γι'αυτό δεν είναι οι διακοπές άλλωστε; Στις μεγάλες μονάδες θα σου πω πως ετοιμάζουν καθημερινά και φαγητό για βρέφη, ανάλατο, νερόβραστο και στο αλέθουν κιόλας! Το καλοκαίρι που πήγαμε σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο με τη μικρή και τον άντρα μου, το μόνο που έκανα ήταν να παραγγείλω το φαΐ της, να το πάρω αλεσμένο και σερβιρισμένο στο μπολάκι τους και να προσθέσω λάδι και λεμονάκι κατά βούληση τα οποία μου παρείχαν αυτοί. Τάισμα όπου ήθελα και με βόλευε (δωμάτιο, εστιατόριο οπουδήποτε) και τίποτα άλλο. Το ίδιο και με το φρούτο της. Ετοίμαζα μόνη μου μόνο την φαριν λακτε ή της έδινα γιαουρτάκι και το γάλα της. Κατα τα άλλα, μόνο το άλλαγμα και τα υπόλοιπα που περικλείει η φροντίδα του βρέφους. Ακόμα και για αυτό μπορούσα να ζητήσω μπέιμπι σίτερ αλλά δεν το ήθελα. Άλλωστε αυτά δεν είναι κόπος, είναι ευχαρίστηση...!! ;) Στοιχίζει όμως, αυτό είναι γεγονός, αλλά νομίζω ότι μόνο έτσι μπορείς να πεις ότι έκανες ξεκούραστες διακοπές (όσο μπορείς να το πείς με ένα ή περισσότερα μικρά παιδιά)

Γενικά, αν και θα το ξέρεις αν έχεις ήδη παιδάκια, τα πρώτα χρόνια δεν πας εσύ διακοπές... Πας τα παιδιά σου διακοπές...! :lol:

Διαφημίσεις

Εγώ προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορώ να αφήσω τα παιδιά ούτε Σαββατοκύριακο, πόσο μάλλον και να πάω σε νησάκι χωρίς αυτά... Θα με φάνε οι τύψεις και θα με κυνηγούν οι ερινύες...:rolleyes::rolleyes: Όπου πάμε, πάμε οικογενειακώς, έστω και για ΣΚ.

δεν εννοούσα χωρις τα παιδιά στο νησί, αλλά μου έβαλες ιδέες:mrgreen:

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας! Μάλλον θα το προχωρήσω το σπίτι λέω..αλλά για μέχρι 2χρονών δεν το προλαβαίνω να το ετοιμάσω (η μικρή είναι ενάμισυ). Εμένα δε μου λένε πολλά οι διακοπές σε νησιά (τα χόρτασα), μόνο το εξωτερικό θα με δελέαζε. Αλλά και πάλι, στο εξοχικό θα μπορείς να πας όσες φορές θέλεις ενώ στο εξωτερικό (λόγω οικονομικών), το πολύ 15μέρες το χρόνο.

Τα παιδιά νομίζω ότι έχουν χρόνια να γνωρίσουν τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας άλλωστε η μεγάλη μου κόρη ήδη αν δεν έχει φίλη μαζί της, δε θέλει να έρχεται εκδρομές. Άρα σ' ένα εξοχικό θα μπορώ να φιλοξενώ και φίλους των παιδιών..

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας! Μάλλον θα το προχωρήσω το σπίτι λέω..αλλά για μέχρι 2χρονών δεν το προλαβαίνω να το ετοιμάσω (η μικρή είναι ενάμισυ). Εμένα δε μου λένε πολλά οι διακοπές σε νησιά (τα χόρτασα), μόνο το εξωτερικό θα με δελέαζε. Αλλά και πάλι, στο εξοχικό θα μπορείς να πας όσες φορές θέλεις ενώ στο εξωτερικό (λόγω οικονομικών), το πολύ 15μέρες το χρόνο.

Τα παιδιά νομίζω ότι έχουν χρόνια να γνωρίσουν τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας άλλωστε η μεγάλη μου κόρη ήδη αν δεν έχει φίλη μαζί της, δε θέλει να έρχεται εκδρομές. Άρα σ' ένα εξοχικό θα μπορώ να φιλοξενώ και φίλους των παιδιών..

να γίνουμε φίλοι τότε να φιλοξονεις και τα δικά μου, οταν το φτιάξεις:P

Είμαι εντελώς κατά του εξοχικού. Και αυτό γιατί το έζησα με τους γονείς μου. Φάγανε τα χρόνια τους να κάνουν ένα αξιοπρεπές σπιτάκι και ένα σωρό λεφτά για να το συντηρούνε, ενώ θα μπορούσαν τα ίδια χρήματα να τα διαθέσουν για να πάρουν κάτι σε πόλη που θα μπορούσαν να το νοικιάσουν και να βγάζουν και ένα εισόδημα.

Πέρα από καθαρισμα και κούραση η μητέρα μου δεν έχει να θυμάται κάτι άλλο. Και φυσικά άπειρους άσχετους που της κουβαλιόνταν για εβδομάδες και δεν σήκωναν το χέρι να βάλουν ούτε νερό μόνοι τους. Εμείς σαν παιδιά δε, το είχαμε σκυλοβαρεθεί και δε θέλαμε πλέον να πατάμε με τίποτα από πολύ νωρίς. Επαφές με τα άτομα από εκεί δεν έχουμε κρατήσει καμιά!

Το χειρότερο είναι σήμερα. Κανείς πλέον δεν πατάει, γιατί εμείς ζούμε μακριά και οι δουλειές μας δεν είναι βολικές για τέτοιου είδους αποδράσεις, ενώ οι γονείς μου πλέον δεν μπορούν να το συντηρούν αλλά ούτε και να πηγαίνουν λόγω προβλημάτων υγείας. Τσάμπα ριμάζει το καημένο.

Διαφημίσεις

Πέρα από καθαρισμα και κούραση η μητέρα μου δεν έχει να θυμάται κάτι άλλο. Και φυσικά άπειρους άσχετους που της κουβαλιόνταν για εβδομάδες και δεν σήκωναν το χέρι να βάλουν ούτε νερό μόνοι τους.

Αυτή είναι και η δική μου γνώμη για τα εξοχικά.

Nothing you would take... Everything you gave...

Τί γνώμη έχετε ως προς τις διακοπές με τα παιδιά;

Καλύτερα κάποιος να αποφασίσει να φτιάξει εξοχικό σπίτι και να περνάει εκεί τις διακοπές του συν τα σαβατοκύριακα ή μήπως είναι δέσμευση και προτιμάτε να πηγαίνετε κάθε φορά σε άλλο μέρος με ενοίκιο;

Ρωτάω γιατί έτσι όπως το σκέφτομαι, μου φαίνεται μεγάλη ταλαιπωρία να τραβιέμαι σε διάφορα μέρη, με τα παιδιά, και μέχρι να προσαρμοστώ να βρω τα στέκια μου και ίσως η λύση του εξοχικού να είναι ιδανική για οικογένεια. Για να νοικιάσω με το χρόνο δεν το σκέφτομαι, γιατί προτιμώ να χτίσω αφού έχω τουλάχιστον το οικόπεδο.

Εσείς τί λέτε; Έχετε εξοχικό;

επειδή οι γονείς μου είχαν εξοχικό θα σου πω την άσχημη πλευρα γιατί προφανώς υπάρχει και η θετική

η μητέρα μου πάντα παραπονιοταν ότι δεν πήγαιναν αλλού

πάντα έρχονταν διάφοροι φιλοξενούμενοι γιορτές αργίες και της έβγαινε η πίστη

ακόμη και λεφτά να περίσσευαν δεν πηγαίναμε αλλού γιατί λυπόμασταν αυτά που δίναμε για τη συντήρηση του εξοχικού οπότε εκείιιιιιιιι

γιαυτούς τους λόγους εγώ ΔΕΝ ΘΕΛΩ να κάνω εξοχικό

βέβαια μένω σε μονοκατοικία και μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί το παιδί μου δεν νιώθει κλεισμένο...μπορεί να παίζει στην αυλή δλδ ακόμη και αν δεν φύγουμε για διακοπές

αυταααααα

και αποθηλασε επιτελους!

δεν εννοούσα χωρις τα παιδιά στο νησί, αλλά μου έβαλες ιδέες:mrgreen:

sorry, δεν το κατάλαβα...:mrgreen: Βγάλε αμέσως τις ιδέες από το μυαλό σου!!!:mrgreen::rolleyes::rolleyes:

Παιδιά, όσο για τους άσχετους που λέτε, να το κόβετε εξαρχής. Όπως και στο σπίτι μου δεν επιτρέπω να αυτοπροσκαλούνται, έτσι δεν επιτρέπω και στο εξοχικό μου... Αυτό από εσάς εξαρτάται!

Εγώ έχω εξοχικό στο βουνό. Πηγαίνουμε όποτε μπορούμε χωρίς να το ξεφτιλίζουμε. Θέλω να πω δεν θα είναι αυτό το μοναδικό βουνό το οποίο θα επισκεφτούμε από εδώ και πέρα. Και επίσης δεν έρχεται κανένας χωρίς πρόσκληση. Αν πάλι αυτοπροσκαλούνται, να μην διστάζετε να πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ! Αυτό το λάθος το έκανε η μαμά μου παλιά και είχε γίνει κέντρο διερχομένων. Το κατάλαβε όμως και το έκοψε μαχαίρι.

εχω δυο μπουμπουκακια

Εξαρτάται πόσες μέρες μπορείς να πας διακοπές. Αν πηγαίνεις για παραπάνω από 15 μέρες το χρόνο διακοπές νομίζω ότι συμφέρει το εξοχικό. Σε δεκαπέντε χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση με τα λεφτά που θα έδινες για διακοπές αλλού και θα σου έχει μείνει το σπίτι.

Δεν χρειάζεται να κουβαλάς την προίκα σου κάθε φορά που πηγαίνεις διακοπές με το μωρό. Δεν ανησυχείς μήπως ενοχλείς στα δωμάτια λόγω μωρών. Τα παιδιά μπορεί να έχουν σταθερές παρέες κάθε καλοκαίρι.

Αν δεν είχα το εξοχικό δεν νομίζω ότι θα πήγαινα διακοπές τα τελευταία τρία χρόνια...

Ακόμα ένα θετικό του εξοχικού ειναι ότι επειδή θα πηγαίνετε καθε χρόνο τα παιδιά θα κανουν τις παρέες τους, θα περνάνε πολυ ωραία και θα ανυπομονούν να πανε! Εκτός αν δεν έχει κοντά άλλα συνομίληκα παιδια και βαριούνται, τι να πω παίζει κι αυτό μερικές φορές...Εννοείται ότι όταν πια θα μεγαλώσουν αρκετά και θα μπορουν να πηγαινουν μόνα τους διακοπές μόνο με παρακάλια ίσως να έρχονται μαζί...

Ακόμα μπορεις να καλείς φιλους δικούς σου με παιδιά ή χωρίς και να περνάτε ωραίατα καλοκαίρια, τα ΣΚ, τις γιορτές και αργίες.

Αλλά καλό θα είναι πότε πότε να έχεις τη δυνατότητα να πας και λίγες μέρες αλλού (νησί κλπ) για να μη σκυλοβαρεθείς, ο συνδυασμός για μενα είναι το ιδανικό. Οπότε, αν δεν βαριέσαι τη μανούρα του χτισίματος, κάντο!!

Δεν έχω εξοχικό (δυστυχώς) ούτε μωρό (άστα!) αλλά το εξοχικό δεν προύποθέτει ό,τι δουλειές θα είχες κ στο σπίτι σοθ? Άρα την ίδια κούραση... Διαφωτίστε με!

it's never too late to start all over again

Δεν έχω εξοχικό (δυστυχώς) ούτε μωρό (άστα!) αλλά το εξοχικό δεν προύποθέτει ό,τι δουλειές θα είχες κ στο σπίτι σοθ? Άρα την ίδια κούραση... Διαφωτίστε με!

Πιστεύω πως όχι! Το εξοχικό πρέπει να είναι ένα μικρό σπιτάκι!

Το δικό μας είναι μια σταλιά, σαλονάκι με τζάκι (γιατί οι δικοί μου πάνε ΚΆΘΕ σουκου)- τουαλέτα μικρούλα- κουζινούλα κλεισμένη με τζαμαρία στην αυλή- και 2 δωματιάκια μικρά με 1 διπλό κρεβάτι και 2 μονά!

Πρέπει να είναι μικρό και λειτουργικό! Πας μια βδομάδα, να είσαι αμόλα στην αυλή με τις ψησταριές σου,να κάνεις το μπανάκι σου μετά την θάλασσα, και να έχεις και ένα κουζινάκι να κανεις την δουλειά σου!!! Αν ένα εξοχικό είναι ΕΞΟΧΙΚΌ και όχι βίλα, δεν κουράζεσαι με τις δουλειές!

Πχ εμείς όταν πάμε εκεί είμαστε ΣΥΝΈΧΕΙΑ στην θάλασσα (2 βήματα από το σπίτι) και στην αυλή, έχουμε φτιάξει και κούνιες για την μικρή και περνάει τέλεια! Βάζουμε και τον τραγουδιστή τον μπαμπά το βραδάκι να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει και κάνουμε κέφι (αγκαλιά με το αντικουνουπικο!)

Για εξοχικό από την εμπειρία μου έχω καταλάβει 2 πράγματα:

-μικρό και λειτουργικό

-κοντά στην θάλασσα και κοντά στην πόλη στην οποία μένουμε, ώστε να μπορούμε να πάμε γρήγορα και όποια στιγμή θέλουμε!!

αυτά από εμένα!!! σμουυυτσ!

4c6c426cd0.png

κορίτσια συμφωνώ, εκ πείρας, με τις περισσότερες. Πήραμε εξοχικό, έτοιμο, στα 260χλμ από την έδρα μας πρίν 2 χρόνια και είμαι ερωτευμένη με αυτό και το μέρος γύρω. Είναι στη θάλασσα, 50 τ.μ με σαλόνο-κουζίνα με τζάκι και 2 υπνοδωμάτια + μία γκαρσονιέρα για να φιλοξενώ αν κάποιος έρθει, ξέχωρα από το σπίτι, με την δική του αυτονομία.Όταν είναι μικρό οι δουλειές γίνονται στο πι και φι, εκτός φυσικά από μαγείρεμα και συμάζεμα που γίνονται καθημερινά. Τόσα χρόνια (τα παιδιά μου ειναι 14 και 10) γυρίσαμε όλη την Ελλάδα, το είδαμε και αυτό το έργο και σίγουρα όταν έχεις εξοχικό κάνεις περισσότερες διακοπές. 20 μέρες καλοκαίρι, οι παππούδες με τα παιδιά κι άλλες, Σκ, (πάμε 1 το μήνα) τριήμερα, Χριστούγεννα, Πάσχα (μαγεία όταν γύρω σου έχεις φύση, χώμα).Ενω στο ενοικιαζόμενο πάνω από 10 μέρες το κόστος είναι απαγορευτικό (2 δωμάτια, εισητήρια, φαγητό πάντα έξω κλπ). ΒΕΒΑΙΑ θές και μια ανάπαυλα για 5-7 μέρες κάπου αλλού ή εκεί κοντά. Εμάς είναι κοντά το Πήλιο και χειμώνα για το χιόνι και καλοκαίρι για τις ακρογιαλλιές είναι μαγευτικά. Σίγουρα μένει ως περουσιακό στοιχείο και τα παιδιά σου ξεκινάνε με μια ''μαγιά'' όχι όπως εμείς.Η συντήρηση δεν είναι κάτι ακριβό (ΔΕΗ το δίμηνο 60Ε +40Ε ετησίως το νερό).'Οσο για το αν θα'ρθεί κάποιος, η απόσταση είναι απαγορευτική για ...τζά ήρθαμε και εμείς...Άλλωστε και τα χρήματα στην τράπεζα (τέτοια ποσά που απαιτούνται για εξοχικό) πλέον δεν σου δίνουν κανένα plus μόνο ... άγχος μη γίνει τίποτα (συζητιέται πολύ στις μέρες μας) και τα χάσεις!!!

Συμφωνώ... Δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις "διακοπές". Μπορεί όμως να λειτουργήσει παράλληλα ή για περίπτωση ανάγκης

εχω δυο μπουμπουκακια