Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προγραμμα φαγητου

panoula

Recommended Posts

εχω κολλησει και δεν μπορω να βγαλω το προγραμμα φαγητου(φρουτο,φαγητο,κρεμα,γαλα) του μπεμπη μου!!! το προβλημα ειναι οτι ξυπναμε 9 το πρωι...

7rdup2.png ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!!

Διαφημίσεις

Σ'αυτή την ηλικία τρώνε ανά 4 ώρες. Ξεκινάς με το πρωινό γάλα και συνεχίζεις ανά 4 ώρες τα υπόλοιπα. (Προφανώς αφού ξυπνάει 9, κοιμάται αργά το βράδυ, άρα σε παίρνει).

εμεις απο τοτε που ξεκινησαμε στερεες τροφες (στην ιδια με εσας ηλικια) εχουμε κρατησει το ιδιο ωραριο και τα παμε καλα χωρις γκρινιες και ππεινες κλπ.

7-8 το πρωι γαλα (εστω κ αν κοιμοταν εγω του το εδεινα και συνεχιζε τον υπνο του)

10-11 φρουτοκρεμα

1-2 το μεσημερι φαγητο

5-6 το απογευμα κρεμα ή μια μικρη ποσοτητα απο το μεσημεριανο φαγητο

10-10:30 το βραδυ γαλα

τωρα το βραδυνο γαλα επειδη το πρωι πρεπει να το ξυπναω νωρις για να το πηγαινω στη μαμα μου λογω δουλειας του το δινω και στις 9-9:30 για να μου ξυπναει μονος του κατα τις 7 το πρωι χωρι γκρινιες.

Ο παιδιατρος σου δεν σου προτεινε καποιο προγραμμα?

Σ'αυτή την ηλικία τρώνε ανά 4 ώρες. Ξεκινάς με το πρωινό γάλα και συνεχίζεις ανά 4 ώρες τα υπόλοιπα. (Προφανώς αφού ξυπνάει 9, κοιμάται αργά το βράδυ, άρα σε παίρνει).

20΄,30 το βραδυ κοιμαται!!!!!!!!

7rdup2.png ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!!

Διαφημίσεις

Κι εγώ το ιδιο πρόβλημα εχω...επειδη μου ξυπνάει ακομα το βράδυ για γάλα σε άστατες ωρες μετα μπερδεύεται ολο το πρόγραμμα...και του φαγητου αλλα και του υπνου...ειναι τελειως απρογραμματιστο αυτο το παιδι...(να σημειωσω οτι ειναι 10 μηνων...οσοι και οι μηνες αυπνιας! :shock: )

λοιπον το δικο μας ειχε ως εξης (κ στις 2)

9-9ιση γαλα

11-12 φρουτο+αυγο

3 μεσημεριανο

6-7 απογευματινο(γιαουρτι η κρεμα)

10-11 γαλα και υπνος.

τωρα εσενα που κοιμαται 8μισι λογικο ειναι να μη σου βγαινει, μπορεις να τα κανεις ανα τριωρο ομως

9 γαλα

12 φρουτο-αυγο

3 μεσημεριανο

6 απογευματινο

9 βραδυνο

αν δε του τα δινεις σε τεραστιες ποσοτητες (οπως κανει η πεθερα μου που τις μπουκωνε) θα σου βγει. εγω τωρα πολλες φορες αναγκαζομαι να παραλειπω το απογευματινο και να πηδαω στο γαλα κατευθειαν γιατι τη μικρη μου την ταιζει στις 3μισι 4 (επειδη συμπιπτει να ερχεται η αλλη απο τον παιδικο) και αν φαει απογευματινο κρεμα μετα τις 7, δε προκειται να πιει το γαλα της το βραδινο ποτε ...τσεκαρισμενο! οποτε αν θες να δινεις οπωςσδηποτε 5 γευματα τη μερα, μη του κανεις τεραστια ποσοτητα μεσημεριανου η απογευματινου... ετσι θα κανα κ εγω αν τα δικα μου ηταν ...νορμαλ!:P

edit: τον παραγοντα ξυπνημα βραδυ δε τον ελαβα υποψιν...οποτε ....τι να πω, εμενα δε ξυπναγανε (μηπως επειδη ηταν χορτασμενες- παραμπουωμενες????? ποιος ξερει!)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

v@a τι ωρα κοιμοταν και τι ωρα ξυπναγε; μεσημερι κοιμοταν καθολου;

η μεγαλη: μικροτερη οταν ηταν κοιμοταν μετα το φρουτο καμια ωρα και μετα το μεσημεριανο τρεις ωρες. ουσιαστικα δηλαδη μολις τη ξυπνουσα την ταιζα κιολας απογευματινο. αυτο γινοταν για 2 με 2 μισι χρονια περιπου ,τωρα που παει παιδικο ερχεται στις 3μισι,τρωει και κοιμαται ως τις 8μισι το βραδυ ή εννια (δε μπορουμε να τη ξυπνησουμε ουτε με κανονια πιο πριν). Οποτε δε τρωει απογευματινο αλλα τα συμπληρωνει τα 5 γευματα γιατι πινει γαλα εδω το πρωι τρωνε και σχολειο 2 φορες πρωινο και μεσημεριανο κατα τις 1,ΤΗ ΞΑΝΑΤΑΙΖΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΔΩ και εχει και αλλο ενα γαλα πριν τον υπνο,ευτυχως κοιμαται παλι στις 11 περιπου για βραδυ.

η μικρη μας:κοιμαται μετα το φρουτο καμια ωρα, αν τυχον κοιμηθει παραπανω, μετα το μεσημεριανο δε θελει υπνο και το παει σερι μεχρι τις 11 το βραδυ . οποτε σε τετοια περιπτωση της δινω απογευματινο 6 η 7 . ΑΛΛΑ αν δω και εχουνε παραφαει κ μολις ξυπνησουν η στομαχα ειναι ακομα σα μπαλα και δεν εχουνε κανει και κακα ενδιαμεσα, δε τις στουμπωνω να φανε μπορει και να μη τους δωσω απογευματινο, για να πιουνε γαλα πιο νωρις και να κοιμηθουν οσο νωριτερα γινεται.

πχ αν δωσω στη μικρη κρεμα το απογευμα κατα τις 7-7μισι στις 11 θα πιει με το ζορι 100 γραμ. γαλα. το φτιαχνω και το πεταω να καταλαβεις. κι επειδη γενικοτερα εχει ενα κολλημα με το γαλα και δε το πολυεπινε για ενα εξαμηνο κοντα, προτιμω να πεινασει να πιει μια μπουκαλα 250 μλ παρα να φαει κρεμα που απλα παχαινει...

αλλα το καθε παιδι εχει τα δικα του απο οτι βλεπεις,...κι εγω 2 εχω, η μια τσακιζει το γαλα οποτε κι αν της δωσεις και την αλλη τη παρακαλαμενα πιει 150 και με 10 διακοπες ενδιαμεσα (1 ωρα συνολο μπορει να κανει για να το πιει!)

Παντως πιστευω γενικα πως αν ειναι χορτασμενα, δε πολυξυπνανε. τι να σου πω μπορει να χω πεσει και στα παιδια-περιπτωση. απο 40 ημερων και 20 ημερων δε ξυπνουσανε το βραδυ μεχρι που τα σκουντουσα το πρωι να δω αν ειναι καλα.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

ισως καπως ετσι!

09 γαλα

11.30-12 φρουτα

14.30 φαγητο

17.30-18 κρεμα

20.30 γαλα

Περιπου ανα τριωρο.

Αλλα μην αγχωνεσαι,το προγραμμα τους αλλαζει συνεχεια!

Ποπο ομως κοιμαται πολλες ωρες!Τυχερη!

Και εμάς 6 μηνών και μίας εβδομάδας είναι ο μικρός και ακόμη με το πρόγραμμα έχουμε θέμα... το πρωί του ανάβω το φως και ξυπνάει για να τον ταίσω στις 8 και μου βγει το πρόγραμμα μέχρι τις 9.30 που κοιμάται... δεν ξέρω αν κάνω καλά γιατί ούτε καλοκοιμάται μέσα στη μέρα και μέσα στην γκρίνια είναι.. συζήτα το με τον παιδίατρο μήπως και σου δώσεις κάποιες κατευθύνσεις για πρόγραμμα... και εμείς έχουμε αποτύχει πλήρως πάντως :(

Και εμάς 6 μηνών και μίας εβδομάδας είναι ο μικρός και ακόμη με το πρόγραμμα έχουμε θέμα... το πρωί του ανάβω το φως και ξυπνάει για να τον ταίσω στις 8 και μου βγει το πρόγραμμα μέχρι τις 9.30 που κοιμάται... δεν ξέρω αν κάνω καλά γιατί ούτε καλοκοιμάται μέσα στη μέρα και μέσα στην γκρίνια είναι.. συζήτα το με τον παιδίατρο μήπως και σου δώσεις κάποιες κατευθύνσεις για πρόγραμμα... και εμείς έχουμε αποτύχει πλήρως πάντως :(
ι

Μωρε μη το ξυπνας το μωρακι!Αν χρειαζεται κι αλλο υπνο ασ το να κοιμηθει οσο θελει!Μικρουλη ειναι ακομη...Απο φαγητο θα φαει οταν ξυπνησει!Θα μεγαλωσει και βρει το

προγραμμα του!Εγω καποιες φορες του εδινα το μεσημεριανο οταν ξυπναγε μετα τον μεσημεριανο υπνο!Κατα τις 3-4!6-7 την κρεμα!9-10 γαλα!Αλλες φορες κοιμοτανε στο καρεκλακι με την μπουκια στο στομα:rolleyes: