Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι κάνουμε τα φρούτα που περίσσεψαν?

tella

Recommended Posts

Γεια σας!!!

Μπορεί να ακούγεται χαζό ερώτημα αλλά ιδού:

Έχουμε ξεκινήσει εδώ και κανα δυο βδομάδες φρουτάκια και του παίρνω βιολογικά. Όμως συνήθως μου μένει μισό μήλο, μισό αχλάδι κλπ. Εντάξει, την υπόλοιπη μπανάνα την τρώω επί τόπου :D αλλά τα υπόλοιπα τι τα κάνετε? Μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα ή χάνουν βιταμίνες? Για να μην τα τρώω εγώ τα βιολογικά, να τα έχω μόνο για το μωράκι που είναι και πολύτιμα :P

Για πείτε????

Διαφημίσεις

και εμεις βιολογικά πέρνουμε....δεν τους τα έδινα την επόμενη μέρα γιατί μαυρίζουν, έτσι τα έτρωγα εγώ. Οταν έφτασαν στο σημείο να τρώνε απο όλα τα φρούτα τους έβαζα πάντα μπανάνα και κάθε μέρα απο άλλο φρούτο.

Αντί για 3 μισά φρούτα να κάνεις φρουτόκρεμα με 2 ολόκληρα, αλλά κάθε μέρα να β'άζεις διαφορετικά. Πχ. σήμερα μήλο-μπανάνα, αύριο αχλάδι μπανάνα κοκ

Τα τρώμε εμείς για να έχουμε δυνάμεις:D.

Εγώ φτιάχνω από την αρχή με όλο το φρούτο την φρουτόκρεμα και ότι περισσέψει την τρώω, να πάρουμε και εμείς οι μαμάδες καμία βιταμίνα (όπως έλεγε η γιαγιά μου). Από την στιγμη που θα κοπεί το φρούτο αρχίζει η οξείδωση.

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Εγώ φτιάχνω από την αρχή με όλο το φρούτο την φρουτόκρεμα και ότι περισσέψει την τρώω, να πάρουμε και εμείς οι μαμάδες καμία βιταμίνα (όπως έλεγε η γιαγιά μου). Από την στιγμη που θα κοπεί το φρούτο αρχίζει η οξείδωση.

και εγω το ιδιο κανω..:P:p:p

Διαφημίσεις

μια φίλη τα έκανε όλα φρουτόκρεμα, ότι περίσσευε το ανακάτευε με βρώμη και το έψηνε - γινότανε σαν μαλακή μπάρα.. πεντανόστιμη

εγώ πάλι το έτρωγα!! πως και πως περίμενα τι θα μείνει να χλαπακιάσω.. τα αλεσμένα φρούτα μου φαίνοτανε παραδεισένια!!!

Κομποστουλα για το απογευματακι ? :D (κατσαρολιτσα - λιγο νερακι - βρασιμο ;))

ΥΓ. Σε λιγο δεν θα περισευουν πια. Θα τα τσακιζει ολα :lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εγώ της αλέθω μία μπανάνα, ένα μήλο, ένα αχλάδι και 6 μπισκότα. Το μοιράζω σε δύο δοχειάκια και έχουμε φρουτόκρεμα για 2 μέρες. Δηλ κάθε 2η μέρα φτιάχνω φρουτόκρεμα. Πειράζει;

και εμεις βιολογικά πέρνουμε....δεν τους τα έδινα την επόμενη μέρα γιατί μαυρίζουν, έτσι τα έτρωγα εγώ. Οταν έφτασαν στο σημείο να τρώνε απο όλα τα φρούτα τους έβαζα πάντα μπανάνα και κάθε μέρα απο άλλο φρούτο.

Αντί για 3 μισά φρούτα να κάνεις φρουτόκρεμα με 2 ολόκληρα, αλλά κάθε μέρα να β'άζεις διαφορετικά. Πχ. σήμερα μήλο-μπανάνα, αύριο αχλάδι μπανάνα κοκ

Εγώ είχα την εντύπωση ότι πρέπει να τα βάζουμε όλα για ποικιλία βιταμινών... :confused: Μάλλον βλακεία λέω, ε?

Δεν τρελαίνομαι για φρουτόκρεμα (αντίθετα το μεσημεριανό του το τσακίζω!)... προτιμώ τα ολόκληρα... :D

Εγω τα τυλιγω με μεμβρανη και μετα στο ψυγειο για την επομενη μερα. Το ιδιο και με τα λαχανικα. Δε μαυριζουν ετσι.

Έτσι το σκεφτόμουν και εγώ να κάνω... :)

μια φίλη τα έκανε όλα φρουτόκρεμα, ότι περίσσευε το ανακάτευε με βρώμη και το έψηνε - γινότανε σαν μαλακή μπάρα.. πεντανόστιμη

εγώ πάλι το έτρωγα!! πως και πως περίμενα τι θα μείνει να χλαπακιάσω.. τα αλεσμένα φρούτα μου φαίνοτανε παραδεισένια!!!

Κομποστουλα για το απογευματακι ? :D (κατσαρολιτσα - λιγο νερακι - βρασιμο ;))

Πολύ ωραίες ιδέες, θα τα δοκιμάσω!!!

Εγώ της αλέθω μία μπανάνα, ένα μήλο, ένα αχλάδι και 6 μπισκότα. Το μοιράζω σε δύο δοχειάκια και έχουμε φρουτόκρεμα για 2 μέρες. Δηλ κάθε 2η μέρα φτιάχνω φρουτόκρεμα. Πειράζει;

Απ'ότι έχω καταλάβει πειράζει, ειδικά τα αλεσμένα δεν πρέπει να τα διατηρούμε γιατί χάνονται όλες οι πολύτιμες βιταμίνες :|

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Διαφημίσεις

Εχει εδώ μια πολύ ωραια συνταγή για τα φρούτα που μένουν, την εχω φτιάξει και είναι τέλεια. Μπορεις να καταψύχεις ότι φρουτο σου μένει και μετα να φτάξεις το κεικ.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-nistisimo-apo-ton-mpempi-mou.html

Η συνταγή δεν ειναι δική μου, αλλά τη βρήκα ψαχνοντας.

JhX4p3.png

κ εγω ακριβως το ιδιο κανω:D:D:Dτι ωραια που τρωνε τα σκασμενα.. χε χε χε χε

Οντως τα αλεσμένα μετά απο λίγο χάνουν την θρεπτική τους αξία...και τα φαγητά και τα φρούτα...μου το έχει πει χημικός - διατροφολόγος και η παιδιατρος. Για αυτό και το φαγητό που φτιαχνουμε δεν πρέπει να το αλέθουμε όλο εάν θέλουμε να το δώσουμε την επόμενη μέρα και ούτε το βάζουμε στην κατάψυξη αλεσμένο.

Σαν διατροφικη αξια τα φρουτα κ κυριως τα αλεσμενα,οταν περασει μιση ωρα-μια χανουν την αξια τους κ τις βιταμινες.Επισης να ξερετε φρουτα κ λαχανικα που εχουν κοπει με ατσαλι κ.λ.π εχουν λιγοτερες βιταμινες απο οτι αυτα που κοπηκαν με το χερι η με κατι πλαστικο.Οποτε οτι περισεψει το τρωμε εμεις:D και σταματαμε το να αλεθουμε οσο πιο συντομα γινεται;)!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα